![]() |
Bagirsak |
Yanıtla
|
| Yazar | |
coqnfechn
�ye
Kayıt Tarihi: 20-Eyl�l-2012 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: BagirsakGönderildi: 21-Kasim-2012 tarihinde 21:46 |
|
Hocam merhaba ben �nceden bagirsaklarimda parazit oldugu s�hesiyle vermazol,andazol,kontil ila�larini kullanmistim.Parazit yoktu ama agiz kokumu tamamen ge�irmisti.Ila�lari birakinca 1-2 g�n i�inde koku ayni siddetle tekrar basladi.Kokunun Bagirsaklarimdan kaynakli olabilecegini d�s�nebilirmiyiz ?
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Aralik-2014 tarihinde 19:44 |
|
Yine bu konuda arastirma yaparken Cumhuriyet �niversitesi Dis Hekimligi Fak�ltesi Dergisi'nde yayinlanmis bir makaleye denk geldim. Orda s�yle bir b�l�m dikkatimi �ekti, sizinle paylasmak istedim :
"5 yasindan beri agiz kokusu �eken bu y�zden anaokulu ve ilkokulda izolasyona maruz kalan bir kiz �ocugunda ��r�k,periodontitis, gastrointestinal, solunum yollarinda enfeksiyon ve kronik sin�zite y�nelik incelemelerde normal bulgular elde ettiler. Kan ve gaita analizlerinde patoloji bulunamadi. Daha sonra hastadan ve saglikli deneklerden alinan nefes �rnekleri analiz edildi. Saglikli deneklerinin aksine hastanin nefes analizi y�ksek konsantrasyona sahip ketonlari g�steriyordu. Hastaya 3 ay boyunca g�nde 2 ml, patojenik olmayan E. coli bakteri s�spansiyonu (Mutaflor) ile tedavi uygulanmis ve koku klinik olarak ortadan kalkmistir. Yazarlar agiz kokusu i�in organik sebepler ekarte dildikten sonra gastrointestinal orijinli halitozisin tedavisi i�in asagidaki se�enekleri ifade etmislerdir: (1)Beslenmeyi degistirme(Protein, karbonhidrat ve yag orani yetersizse) (2)Bakteriyel floranin degistirilmesi. Yazarlar uyguladiklari tedavi konseptini, yeniden normal barsak bakteri kolonizasyonunu saglamak ve bu sekilde, besinleri yikarak k�t� koku olusmasina yol a�an bakterilerin baskilanmasi olarak tanimlamislardir." Bu bilgilerden yola �ikarak baska hi�bir belirgin sebep bulunamayan agiz kokularinin bagirsak florasinin bozulmasi kaynakli oldugunu d�s�nebilir miyiz? Burada belirtilen "mutaflor" adli ila� tam olarak ne ise yariyor bilemiyorum, arastirdim bagirsakla ilgili bir ila�. Ayrica bazi internet arastirmalarimda dilin kenarinda dis izleri olusuyorsa bagirsaklarda sorun olabilecegi bilgisine rastladim. Ne kadar dogrudur bilemiyorum. Acaba i�imizden bazilarinin sorunu bagirsaklarla ilgili olabilir mi? Sadece fikir y�r�t�yorum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2014 tarihinde 14:17 |
|
Bu makaleyi veya linkini paylasabilirmisiniz?
-M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2014 tarihinde 14:24 |
|
http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/855.pdf
hocam link bu. |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Aralik-2014 tarihinde 01:47 |
|
sevgili bad i saba tanidigim birhemsire ablama hastanesindeki gastrologa sormasini rica ettim.(ben de mide sikayeti yok endoskobi sonucuyla tasdiklidir.)bagirsaklarlarla alakali bir problem olabilir mi diye.bagirsakta bakteri ya da mantar olusmus olabilir dedi b�y�k ihtimal kolonoskopi yaptircam sonu�lari yazarim
|
|
![]() |
|
Ozican
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2018 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2018 tarihinde 16:55 |
|
Mutat Hocam �ncelikle merhaba ulseratif kolit agiz kokusu sebebi midir ?
|
|
|
Belki Bir Umut
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2018 tarihinde 10:22 |
|
�lerli kolit (dger belirtiler uyuyor ise) bazen Tip 4 (nefes kokusu) sebebi olabilir.
-M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mart-2018 tarihinde 08:30 |
|
Murat hocam bagirsaklarda polip olusumunun agiz kokusuyla baglantisi varmidir polip konusunda internette arastiriyourum ama kendiliginden ge�me riski yokmudur ameliyat disinda?
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mart-2018 tarihinde 20:56 |
|
Agiz kokusu ile polip arasinda birinci dereceden bir iliski bulundugunu zannetmiyorum.
Tedavisi konusunda fazla bilgim yok. Yanlis bir sey s�ylemekten �ekinirim. Bir gastro hekimi ile g�r�s�n. -M |
|
![]() |
|
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2018 tarihinde 16:31 |
|
Bagirsaklarimi aldirmak istiyorum artik. Bu m�mk�n m�d�r?
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |