![]() |
Tio 5 |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tio 5Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 10:42 |
|
|
Ge�enlerde i�inizden birisini muayene ettim.
Buradaki ismini bilmiyorum. Bu sebeple ben dahil hi� birimiz onun hangimiz oldugunu bilmiyor. Tip 5 �ikti ve her Tip 5 vakasi gibi kendisinin psikolojik agiz kokusu sahibi olduguna inanmiyordu. Orta yasa yakin bekar erkek. 15 seneden beri agiz kokusu sikayeti var. Bu g�ne kadar (ailesi dahil) hi� limse kendisinin agiz kokusu bulundugunu (sorulmasina ragmen) dile getirmemis. Kendisi de agiz kokusu duymuyor. Bu g�ne kadar hi� duymamis. Hayatinda muhtelif d�nemlerde yer alan bazi arkadaslari ve muhatap oldugu hi� tanimadigi bazi kisiler kendisi ile konusurken burnuna dokunuyormus, veya baska tarafa bakiyormus, veya geri adim atiyormus. A�lik kokulari: Agiz: Organik gazlar = 1.1 ppm (3 ppm'e kadar normaldir) NH3 1 (0) SO2 0 (0) H2S 0.5 (0.7) H2 2 (10) Burun: Organik 1.2 (3) NH3 0 (0.5) SO2 0 (0) H2S 0 (0) H2 1 (10) Nefes: Organik 2 (3) NH3 0 (0.5) SO2 0 (0) H2S 0 (0) H2 2 (10) Artirilmis agiz kokusu: Organik 3 (5) NH3 2 (4) SO2 0 (1) H2S 3.1 (10) <- koku �retme kapasitesi zayif H2 2 (10) Artirilmis agiz kokusu: Organik 0.4 NH3 0 SO2 0 H2S 0 <- �inkoya kuvvetli cevap H2 2 H2S gazi algilama siniri 0.4 ppm'den k���k (0.7'ye kadar beklenir). Agiz kurulugu yok 1 dakikada 2ml salya �retiyor. Asitlik seviyesi 7. Salyada ��z�nm�s k�k�rt yok. ------------------ Teshis: Tip 5 Kendisinde hastalik bulunmadigi i�in �z�ld�, mutsuz oldu. Psikiyatrist ile g�r�smeyi red etti. Memnuniyetsiz ayrildi. Aranizda bunun gibi vakalarin sayisi hi� az degil. Kiz arkadasi arabanin camini a�tigi i�in Malatya'dan kalkip gelen delikanlilar var. Sevgilisi kendisini bir haftadir �pmedigi i�in Izmir'den gelen gen� kiz var. �ogu Tip 5 �ikiyor. 3 yasindaki kizi kendisini �pmedigi i�in Istanbul'dan gelen var. Kocam beni aldatiyor olabilir mi diyerek Burdur'dan gelen var. Ge�erken ugradim deyip Suudi Arabistan'dan gelen var. Hi� bir seyden haberi olmayan 14 yasindaki oglunun agzinin koktugunu s�yleyip kolundan �ekistirerek getiren fakat aslinda kendi agiz kokusu i�in ��z�m arayan babalar var. Evde kalmasini agiz kokusuna baglayip Bursa'dan gelen orta yas bayanlar var. Toplumda i�e d�n�k ve duygularini bastiran depresyonda yasayan veya �z g�ven sikintisi �eken birey sayisi artiyor gibi geldi bana. -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 16:47 |
|
|
Aslinda hocam, bu iki y�nl� bir sorun. Burada bir�ok kisiye gittigi en az bir doktor " Agiz kokun yok, takma kafana herkesin agzi kokar vs" demistir. O y�zden bir s�re sonra doktora g�ven de azaliyor.
�b�r taraftan, Tip-5 teshisi koyulan arkadaslar; Murat Hoca bu konuda uzman. Agziniz koksa, sizi basindan savmak i�in " koku yok " demez. Yani bazi doktorlar gibi kokudan rahatsiz olup, kokuyu umursamayip sizi g�ndermesi mantiksiz. ��nk� bu hastalikta uzmanlasmis, rahatsiz olacak olsa niye bu kadar ugrassin. Ben de gittim, bana " agiz kokun var. " dedi. Keske sonu�lar aklimda olsaydi da burada paylassaydim. Murat Hoca kafasindan s�ylemiyor ki �ikan sonuclari yorumluyor. Zaten b�y�k bir cesaret �rnegi g�stermis, doktora gidip " agzim kokuyor, size geldim." demissiniz. Psikologa gitmek, bundan daha mi zor ? Muhtemelen, Murat Hoca'ya gidene kadar - bizim gibi- bir�ok branstan doktoru gezdiniz. �senmeyin, �ekinmeyin bir de psikologa gidin, bu beladan kurtulun. |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 19:02 |
|
|
Murat Hocam , s�yledikleriniz �ok dogru ger�ekten. okurken hep kendimi d�s�nd�m ,acaba bende tip 5 olabilirmiyim diye? her zaman d�s�n�r�m de.
Sunu �ok merk ediyorum hocam bu agiz kokusu tipleri degisime ugrayabiliyor mu? mesela tip2 zamanla tip3 veya tip1 zamnla tip 4 e d�n�sebilir mi? a�ikcasi kendimde bu degisimin olduguna inaniyorum.. |
||
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 20:14 |
|
S�zleriniz i�in tesekk�r ederim. Yukaridaki plan �ok faydali olmayabilir. ��nk� tip 5 teshisi "olmayana ergi" y�ntemi ile g�ndeme geliyor. psikiyatriste dogrudan giderseniz doktoru zor durumda birakirsiniz Protokol su sekilde oluyor: Tip 1 mi ? Evet ise sebebi bul gider Tip 2-3-4 m�? Evet ise sebebi bul gider O halde Tip 5'i incele. Psikojenik mi yoksa n�rojenik mi? Psikojenik ise psikiyatriste g�nder -M |
||
![]() |
||
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2014 tarihinde 02:22 |
|
|
Keske psikolojik olsa yani agiz kokusu yok ne guzel. Alaninda en iyisivbir doktora gidecegim ve banq agiz kokumun olmadigini bunun psikplojik old soyleyecek. Sadece sevinirdim sanirim. Ne guzel artik ugrasmayacaksiniz, doktora gitmeyeceksiniz, cozumu ne ne diye dusunmeyeceksiniz, koku yokmus iste daha ne istiyoruz acaba??
Ben kendi agiz kokumu almasam ve etrafimdan da ciddi elestiriler almasam hic ustune dusmezdim bile kafamda buyutuyorum der kucultmeye calisirdim. Psikolojik agiz kokusu olanlar; Bunu sorun haline getirirseniz sorun olur, ustune gitmeyin, ilgilenmeyin bir sure sonra o da sizle ilgilenmeyi birakir. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2014 tarihinde 07:00 |
|
|
Keske sizin s�ylediginiz gibi olsa.
Bir Tip 5'e sizin agiz kokunuz yok. Problem d�s�ncelerinizdedir. Siz sagliklisiniz dediginiz zaman. K�t� doktor oluyorsunuz, Eksik, bilgisiz, yanlis teshis koyan, ilgi g�stermeyen, k�t� doktorsunuz. Sizin agiz kokunuz yok dedigim i�in Izmir'den gelen bir bayan web sayfamda ziyaret�i defterime israrli hakaretler yazdigini animsiyorum. K�fredenler bile olmustu. Yaegaki'nin bir makalesinde b�yle hastalara sizin agziniz kokmuyor demeyiniz diye bir tavsiyesini hatirliyorum. Hakli olabilir. -M |
||
![]() |
||
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2014 tarihinde 08:44 |
|
|
yillardir bu sorunla ugrastigimizdan dolayi, sanki �ok �ok b�y�k saglik sorunlarimiz varmis gibi kafamizda canlandirip sonra buna kendimizi inandiriyoruz diye d�s�n�yorum.
ayrica Murat hoca' nin samimiyetine inanmamiz gerek. kendisini bu konuda gelistirmis ve insanlara umut satMaMaya �alisan biri. bu konular istismara �ok a�ik, �zellikle bitkisel �r�n pazarlamaya �alisanlar tarafindan acimasizca kullanilabiliyor. her ne kadar tanis(a)masak ta kendisine g�veniyorum... |
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2014 tarihinde 13:08 |
|
Hocam �ok g�ld�m basiniza gelenlere:))) Hasta olsak bi dert olmasak bi dert size:) Siz de kiminle ugrasacaginizi sasirmissinizdir, sabriniza tekrar tekrar tesekk�r ediyorum... Benim burun ameliyati sonrasinda 2 ay tamamen d�zelip sonra tekrar baslayan agiz kokum vardi. Son 2 aydir koku tekrar kayboldu. Bogazimda s�rekli gicik olusurdu, ve �zellikle sabahlari �ekilmez bir koku olurdu. Suan sabah disimi fir�alamasam bile pek bi koku yok. �zel birsey yapmadim. �zel temizlikler uygulamiyorum. kendiliginden ge�ti. Yalnizca kahve (her t�rl�s�) i�tigimde oluyor biraz, onu da i�meyip bol su i�ersem hi� sorun kalmiyor. bir s�re a� kalirsam vivident in meyveli sakizlarini �igniyorum, sonra sifir koku. Bu s�re�te yaptigim tek hatiri sayilir sey (internetten buldugum hastaliklarin sifasi dualarini bol bol okumakti.)Allah dualarimi kabul etti:) saglicakla, |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2016 tarihinde 21:06 |
|
|
Psikolojik agiz kokusunun kaynagini aldigi d�s�nce budur
[/QUOTE]
|
||
![]() |
||
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2020 tarihinde 20:04 |
|
|
||
|
tonsillektomi /check
|
||
![]() |
||
birdenbasladi
�ye
Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Durum: Çevrimdışı Puan: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2020 tarihinde 16:56 |
|
Hocam bu gibi tecr�beleriniz, bize, tip 5 vaka sayisinin n�fusun genelinde �ok yaygin oldugunu d�s�nd�rebilir mi? Baktigimiz zaman tip 5 arkadas insanlarla sohbet ediyor ve muhatabi agzini/ burnunu kapatiyor veya muhatabi disinda bir yere bakiyor. Kim bilir hastanizin yani sira, hastanizin muhatabi da tip 5 vakasi oldugu i�in konusurken veya dinlerken agzini ve burnunu kapatiyordur. Yine Konusurken baska yere bakiyordur. Düzenleyen: aydinmur - 27-Nisan-2020 tarihinde 20:42 |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2020 tarihinde 21:14 |
|
N�fusun degil ama agiz kokusundan yakinan bireylerin �nemli bir kismi subjektif agiz kokusu sahibi veya subjeltif agiz kokusu bileseni tasiyor. Literat�rde %28-30 falan siklikla g�r�lebilir diyor ama ben �ok daha sik karsilasiyorum. Tahmin ediyorum ki, herhalde ger�ek agiz kokusu vakalarini diger arkadaslarim gideriyor. ��zemedikleri bana geliyor. Bu sebeple �ok sik g�r�yorum. 2 apartman uzakta balkondaki bireyin veya kaldirimin karsisindaki esnafin kendi agiz kokusunu duydugunu veya televizyondaki spikerin kendi agiz kokusunu duydugunu d�s�nen vakalar geliyor bana. Diger meslektaslarima yolu a�mak i�in hem hastaligi tanimliyorum hem bunlari tedavi ettikten sonra tip literat�r�nde yayinliyorum. http://drmurataydin.com/agiz-kokusu-tedavi-vaka-02.pdf http://drmurataydin.com/agiz-kokusu-tedavi-vaka-01.pdf http://drmurataydin.com/olfaktor-referans-sendrom.pdf http://drmurataydin.com/Distinguishing-Subjective-Halitosis.pdf http://drmurataydin.com/vaka-unremiting-halitosis.pdf http://drmurataydin.com/halitofobi.pdf |
||
![]() |
||
birdenbasladi
�ye
Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Durum: Çevrimdışı Puan: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2020 tarihinde 23:26 |
|
|
Konferanslarinizi da internet �zerinden izledim hocam. Makaleler zaten harikulade. Tip 5 ile ilgili gerek forum kullanicilari gerek sizin tarafinizdan yazilanlar aklima odyolog bir arkadasimin s�zlerini getirir. Bazi hastalar kbb poliklinigine hi� duymama sikayeti ile basvurunca, kbb, test i�in odyoloji poliklinigine g�nderir; burada hasta kulagina sesten yalitilmis kabin i�inde �esitli desibellerde ses g�nderilir -tipki sizin koku �l��m�n�z gibi- gerekli �l��mler saglanirmis. Sonu�, hasta gayet iyi duyuyor. B�t�n sonu�lar olagan ama hasta isitmedigini hatta hi� isitmedigini iddia ediyor. �ok �ok nadir olmakla beraber konu �zelinde hastanin bilin�li degil de ses'e tepki verip vermedigini anlamak i�in uyutulup beyin sinyallerine bakilirmis. Velhasil hasta duyuyor ama duymuyorum diyor. Insan, derin bir yapi. |
||
![]() |
||
Extreme
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2020 tarihinde 09:38 |
|
|
Hocam yukarda paylastiginiz vaka-02 linkli makalenizde vaka sunumunda sistein ile arttirilmis agiz kokusunun statik H2S degerine b�l�m�n�n 8-10 katin altinda olmasi tip 1 uretme kapasitesinin az oldugunu g�sterir demissiniz?
Gecelerde sizleden birisini muayine ettim ile baslayan vaka �rneginde ise H2S 3.1 (10) <- koku �retme kapasitesi zayif... (10)ppm(?)un altinda olmasi mi normal(yukardaki vakada parantez i�inde 10 yazmissiniz),yoksa statik h2s/arttirilmis h2s in 8-10 katin altinda olmasi mi normal ??? Makalenizde ilk h2s/arttirilmis<8-10 kat olmasi demissiniz ama H2S<10 var bide hangisini kullaniyorsunuz? Diyelim ki hastanin statik h2S i 0.5, arttirilmis h2s i 8 ,10 un altinda ama 8/0.5=16 kat artis var bu hastanin diger degerleri normale yakinsa utetme kapasitesini nasil yorumlarsiniz 10 un altinda(8) oldugu i�in yok mu dersiniz 16 kat artisa ragmen ? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2020 tarihinde 15:08 |
|
|
Belirli bir cut off degerinden sonra orana bakmak gerekir. Ayrica hi� bir testin tek basina bir anlami ve teshis degeri yoktur.
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2023 tarihinde 13:35 |
|
|
Tip 5 Psikolojik agiz kokusu
tikla Murat hocam konu basligi "Tip 5" yerine "Tio 5" diye a�ilmis, onu "Tip 5 Psikolojik Agiz Kokusu" diye degistirir misiniz? Arama kismina tip 5 yazinca �ikmiyor ��nk� |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2023 tarihinde 20:49 |
|
|
Konu Basliginin editlenmesi Teknik olarak m�mk�n olmuyor.
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |