![]() |
Hastane - Tahliller |
Yanıtla
|
| Yazar | |
coqnfechn
Üye
Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Hastane - TahlillerGönderildi: 26-Ocak-2013 tarihinde 13:05 |
|
Pazartesi hastaneye gidicem.Cumaya kadar boþ vaktim var.Ýlk olarak dermatologa dilimi göstericem.Sonra kbb-dahiliye-gastro-göðüs.Araþtýrabildigim herþeyi araþtýrýcam.Açýk açýk söylicem herzamanki gibi derdimi.Tesler konusunda doktorlar yönlendirirler heralde.Sizin bildiginiz - yararlý olabilecek ne testler yaptýrabilirim ?
-Yalnýzca aðzýmdan koku geliyor, burnumdan gelmiyor. -Hapþuruncada koku var. -Yemek yemek, diþ - dil fýrçalamak etki etmiyor. -Dilimde tabaka var fýrça etkisiz. -Bir ara kurt olmadýgý halde baðýrsak ilaçlarý (Kontil,andazol) tamamen geçmiþti ama býrakýnca geri geldi hemen. -Pharmol Zn gargara kullandým etki etmedi. Hastane dönüþlerinde muayenemi test sonuçlarýný burda paylaþýcam tek tek. |
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2013 tarihinde 11:50 |
|
Bugünümü doktorda geçirdim.1 günde 4-5 bölüme gittim.Aslýnda hala çok ilgili, olaya bilimsel yaklaþan doktorlarla karþýlaþtýðým için þaþkýným.Özet geçeyim
-Ýlk olarak KBB ye gittim.Kronik farenjit tanýsý koydu ve geniz akýntýn var dedi.2-3 ilaç yazdý tablet-burun spreyi.Ýlk kez az önce kullandým henüz bir fark yok ama hemen etki etmez herhalde.Ama internette araþtýrdýðým kadarýyla kronik farenjitin tam bir tedavisi yokmuþ.Bekleyip görecez. - 2. olarak dahiliyeye gittim.Tahliller 3 farklý tahlil yaptý.2 tane çýktý sorun yoktu ama 3.sü yarýn çýkýcak bekliyorum yarýn gel konuþuruz, olmazsa endoskopi yaparýz dedi. - 3. olarak göðüs hastalýklarý bölümüne gitti akciðer tomografisi çektirdim temiz akciðerlerinde sorun yok dedi.Boðazýmý kontrol etti bu doktorda farenjitin var koku bundandýr dedi. - 4. gastroenterelojiye dahiliyede iþim bitince gidicem. Geliþmeler oldukça yazarým burdan. Hocam size bir sorum olacak.Kokumun farenjitten olma ihtimali nedir? Bu kadar þiddetli bir koku yaparmý ? Belirtilerimi paylaþmýþtým uyuyormu ? |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 05:29 |
|
Kardeþim seni nasýl etkiliyor bu kronik faranjit paylaþýr mýsýn bizimle?
Mesela ben kola içtiðim zaman resmen tahriþ olmuþ gibi öksürük krizine giriyorum. Herkes ardý ardýna 3-4 sigara içebilirken (kötü bir þey tabi) ben, hele hele aç karnýna içtiðim zaman boðazlarým fena oluyor. Bunlar faranjit belirtisi olabilir mi? |
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 12:47 |
|
Bende farenjitin hiçbir belirtisi yok gibi. Sadece boðazým gýcýklanýyodu arada ama bu herkeste oluyor. zaten kronik farenjitin çok az belirtisi varmýþ. senin durumuna yorum yapmam yersiz olur bence bi kbb görünmelisin hemen anlýyor zaten doktor
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2013 tarihinde 02:43 |
|
Bugün kbb ye yine gittim. ilaçlarýn fayda etmediðini söyledim. tomografi çektirdi herþey temiz çýktý. kbb den kaynaklanmýyor kokun dedi. gastroya gittim aðzým kokuyor diye endoskopide birþey çýkmaz yapmam dedi. özefagus filmi çekti o da temiz çýktý. yani elde var kocaman bir Sýfýr.
Gitmediðim bölüm kalmadý daha ne var bilmiyorum. |
|
![]() |
|
þifa
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 05:28 |
|
Ben de geçen yýl boðazda týkanýklýk, geniz akýnýtýsý gibi belirtilerle doktora gitmiþtim. Kronik faranjit çýktý. halbuki bu koku 10 yýldýr var bu yüzden eðer koku uzun süredir varsa bence faranjit deðildir. en azýndan kendi adýma böyle düþünüyorum. hele ki dilde pas varsa direkt mide yada baðýrsak kaynaklý old düþünüyorum. çünkü eðer bir hastalýk olmasaydý dilimiz kendi renginde yani pembe renkte olurdu. demek ki iç kaynaklý bir sorun. ama tabi asýl soru sorunun adý ne ve çözümü var mý..
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 05:23 |
|
Ben kokunun kaynapýný bulsam yeterli.Çözümü yýllar boyu uðraþýrým.Ne yaptýðýmý bilirim en azýndan.bende koku uzun süredir var faranjit oldugunu sanmýyorum.dilimde çok pas var
|
|
![]() |
|
ormes
Üye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: Ýstanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 11:23 |
|
kardeþim birde þöyle düþünün bak dilimiz normalde pembe tamam kabul bu faranjit olayý zaten tam boðazda,ü aðzýný kapat dil kökü direk iltihaplý bölgeye geliyor, hatta farkýdnaysanýz dil kökünüz daha sarýmsý beyazýmsý olur bu da demektirki dili mide baðýrsak vs etkiler düþüncesiyle alakasý yok.. bende kronik faranjitim ilaçlar hiç bir etki etmedi klodamin spreyi sýkýnca biraz geçiriyor sonra devam ilaçlar bitsin tekrar gidicem
|
|
![]() |
|
ornitop
Üye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: Ýzmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2013 tarihinde 12:43 |
|
kokunun kaynaðý mide olabilir.
reflü belirtileri : Tipik Belirtiler 1) Göðüste göðüs kemiði arkasýnda yanma 2) Aðýza acý ekþi sývý gelmesi 3) Geðirme, þiþkinlik 4) Aðýza gýda artýklarý gelmesi 5) Yutma güçlüðü, yutakta takýlma duygusu Atipik Belirtiler 1) Ses kýsýklýðý 2) Gýcýk öksürüðü 3) Aðýz kokusu 4) Çarpýntý, kalbe basý hissi 5) Nefes darlýðý, nefes yetmezliði duygusu 6) Astým 7) Diþ çürüðü 8) Süreðen yutak yangýsý (kronik farenjit) 9) Hýçkýrýk 10) Süreðen sinüzit Boðaz reflüsü belirtileri nelerdir? Boðazda takýlma-gýcýk hissi Boðazda sanki bir yabancý cisim varmýþ hissi Boðaz aðrýsý Geniz akýntýsý Gün içerisinde ses deðiþikliði Sýk boðaz temizleme alýþkanlýðý Boðazda sanki bir yabancý cisim varmýþ hissi Ses kýsýklýðý Seste çatallanma Uzun süreli kuru öksürük Sabahlarý yataktan uyanýldýðýnda kalýn sese sahip olup zamanla sesin düzelmesi Özellikle sabahlarý beyaz, koyu yapýþkan kývamda balgam çýkarma Horlama Burun týkanýklýðý Yutma güçlüðü Kulakta dolgunluk Aðýz kokusu. endoskopi yaptýr bnce. mide kaynaklý sorunlar geniz akýntýsý-faranjit-sinüzit sebebiyet verebiliyormuþ ve midedeki sorunu çözmeden bu sorunlardan tam olarak kurtulamazsýn.. |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 05:03 |
|
Þu boðaz reflüsünün her bir alameti bende mevcut þimdide sanki perdenin arkasýndan boðaz reflüsü el sallýyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 08:25 |
|
RoyalAlbert, insan sorununu anlamayýnca- çözemeyince okuduðu her þeyi kendisinde var sanýyor. Bence sorunun çözümü usanmadan deðiþik doktorlara gitmek. Maddi, manevi çöküntü oluþuyor, insanda býkkýnlýk doðuruyor ama baþka çözümü yok.
Buradaki mesajlarý biraz bu gözle okumak lazým. Yazýlanlarý görünce rahatlýyoruz, umudumuz yeþeriyor; çözüme ulaþamayýnca karamsarlýk artýyor. Öðrendiðimiz hastalýklarý sorunun çözümü deðil de, sebeplerden biri olarak düþünmek daha saðlýklý olur. Sorun giderildiðinde veya o sorun bizde yoksa "Sebeplerden birini eledim." diye düþünür, karamsarlýða kapýlmayýz. Bir de bazý doktorlara "Ýnternete þunu okudum, belirtiler bana uyuyor; xxx hastalýðým olmasýn." dediðinizde köpürüyorlar. Heralde hastalýkla ilgili bilgileri, gökten sadece kendilerine indi sanýyorlar. Ya da kulaktan kulaða aktarýlan bir sýr olarak görüyorlar. Bu yüzden doktora gittiðinizde sadece belirtileri anlatýn, teþhisi doktor koysun. Çözüm olmuyorsa, ilgisiz davranýyorsa baþka doktora gidersiniz. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 08:30 |
|
Boðaz reflüsünün belirtileri gayet aðýr görünüyor. Ýnsanýn aðýz kokusu olmasa bile bu belirtiler varsa doktora gider zaten. Bana, gözden kaçacak bir hastalýk gibi gelmedi. Ýnternetten araþtýrdým, çözüm yine diyet ve yaþam þeklinde bitiyor.
""... -Yatmadan 3 saat önce herhangi bir gýda yememek/ içmemek (su dýþýnda), -Aþýrý yemekten kaçýnmak ve yemeklerden sonra hemen yatmamak, -Kýzartýlmýþ gýdalardan uzak durmak, -Alkol, kahve, çay, çikolata ve asitli içeceklerden kaçýnmak, -Rahatsýz ettiði bilinen yiyecekleri tüketmemek olarak özetlenebilir. Yatarken yatak baþýn 10-15 cm yükseltilmesi gerekir. Burada çift yastýkta yatmak deðil, yatak baþýnýn yükseltilmesi amaçlanmaktadýr. Dar giysilerden ve sýký kemerden kaçýnmalýdýr. Sigara, alkol kullanýlmamalý; ideal kilo korunmalýdýr. Ayrýca karýn bölgesini aþýrý sýkan kýyafetlerden kaçýnýlmalýdýr. Ek olarak: -Yemeklerden hemen sonra yatmaktan ve eðilmekten kaçýnmak, -Aspirin gibi mideye dokunan ilaçlarý zorunluluk yoksa kullanmamak, -Yoðun stresden kaçýnmak veya stresle baþa çýkma sanatýný öðrenmek, -Karýn solunumu yapmak, -Sýk ve az miktarda öðünlerle beslenmek, -Kafein ve nikotinden uzak durmak, -Domates ve domates sosu içeren yiyecekler, acýlý yiyecekler, ananas, sirke ve turunçgilleri ölçülü tüketmek, -Çikolata, kuruyemiþler, mentol ve alkollü içecekler alt yemek borusu kapakçýðýný bozar, bunlardan da uzak durmak, -Yaðlý yiyeceklerden kaçýnmak, -Tam yaðlý süt yerine yaðý azaltýlmýþ veya yaðsýz süt ve süt ürünlerini tercih etmek sayýlabilir. Doç. Dr. Erkan Tarhan Memorial KBB Bölümü "" |
|
![]() |
|
ormes
Üye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: Ýstanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 13:46 |
|
aynen boðaz reflüsü bendede ilgi uyandýrdý sanýrým bunun için dahiliyeye gideceðiz deðilmi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 22:31 |
|
Arkadaþlar
Boðaz reflusu yoktur. Reflu kelimesi ingilizcedeki reflux 'tan kaynaðýný alýr Flux = akma, ileri akma, akarak yayýlma, akarak ilerleme ReFlux = Geri akma, akarak geri çekilme, tersine akma anlamýna gelir. Midedeki besinlerin yemek borusuna yükselmesi bir tersine akmadýr yani refludur. Açýlýmý ise gastro esophageal reflux diease (GERD) þeklindedir. Kýsaca reflu deriz. Mideden reflu yaparak yemek borusuna yükselen besinler boðaza gelince boðaz reflusu olmaz. Aðýza gelince aðýz reflusu olmaz. Bu hastalýk yine gastroözefajiyal refludur. Ve dahiliye-gastroenteroloji branþýnýn sorumluluk alanýna girer. Gittiðinizde boðaz reflusu terimi ile muhatabýnýzýn kafasýný kartýþtýrmayýn diye söyledim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 22:52 |
Týbbi bilgi internette ticari amaçlarla çarpýtýlmaktadýr. Ýnsanlarýn deðer verdikleri en önemli unsur saðlýklarýdýr. Paralarýný saðlýk için harcamaktan çekinmezler. Bunu bilen açýk gözler, sizin karýn aðrýnýzý reyhan yapraðý ile iyileþtireceðim diye internet siteleri hazýrlamaktadýr. Vatandaþ mide ülseri olsa bile bu internet sitelerini okuyarak hem parasýný, hem mesaisini harcamakta, hem de dolandýrýcýlara yakýt oluþturmaktadýr. Üstelik gerçek tedavisini bu þekilde ertelemektedir. Bu þekilde davranarak hastalýðýnýn daha zor tedavi edilebilir þekile dönüþmesine sebep olmaktadýr. 6 numaralý diþ aðýz kokusu yapar diyen internet sitesi vardýr. Sakýn kanal tedavisi yaptýrmayýn aðýz kokusu yapar diyen siteler vardýr. Buna benzer sayýsýz yanlýþ bilgi internet üzerinden büyük bir trafik ile yayýlmaktadýr. Bilgi kirliliði, yanlýþlýklar, çirkin ticari dedikodular, marka ve firma isimleri, bitki kökleri, bitkilerin isimleri, hiç bir iliþkisi olmadýðý halde internette yazdýðý için kullanýlan ilaç isimleri, sahte baþarý beyan eden acayip ilaçlar inetrnet yolu ile yayýlmaktadýr. Biz hekimler bu iþe yeterince önem vermediðimiz için halk hurafecilerin eline düþmektedir. Her gün telefon, eposta, veya bizzat gelerek buna benzer acayip dedikodu ve hurafeleri bize soruyorlar. Burnuma gümüþ suyu damlatayým mý yoksa içeyim mi?, basur aðýz kokusu yaparmý, basuruma nidazol sürsem mi? Nerden aldýnýz bu bilgiyi diye sorulduðunda internetten aldýðýný öðreniyoruz. Hurafeleri düzeltmekten yorgun düþüyoruz. Akýl almaz aptal dedikodularý internetten yazýyorlar. Bu dedikodularý buradan yazarsam hayretler içerisinde kalabilirsiniz, fakat bunlarý yazarsam içinizden inananlar olabileceði çekincesi ile yazamýyorum. Bir öðrenci tahtaya kalktýðý zaman öðretmen , öðrencinin birinci cümlesinin geliþinden ikinci cümlesini içeriðinin ne olabileceðini kuvvetle tahmin ve müdahale edebilir. Bu durum küstahlýk, kehanet veya kibir deðildir. Bu sebeple bir hasta hekime verdiði ifadesinde internetten þunu okudum diye söz baþlayýnca 1-0 yenik baþlar. Hekim topu yeniden orta sahaya çekebilir, önlem alabilir. Bunun sebebi hekimin kibiri deðil aptal dedikodulara yorgunluðudur. -M |
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2013 tarihinde 09:53 |
Bilmiyorum ya faranjitten yada baðýrsaktan kaynaklý ama belirti vermediði kesin.Dilim aþýrý sarý bildigin katman var doktor normal dedi ama ben kimsede böyle bir dil görmedim.Kamerayla incelemiyorlarmý bu boðazý ? |
|
![]() |
|
ornitop
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2013 tarihinde 12:43 |
|
Larengofarengeal Reflü neye verilen isim aydýn hocam? Boðaz reflüsü yoktur demiþsiniz ama kbb uzmanlarý böyle bir þeyden bahsediyor. Burada tabikide sorunun temeli mide.
http://www.doktorsitesi.com/video/bogaz-reflusu-nedir-nasil-tedavi-edilir/2180 |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 03:24 |
|
Hocam, siz meslekî açýdan bakýyorsunuz ama buradaki arkadaþlar ne demek istediðimi net anlamýþlardýr. Muayene bile etmeden iki ilaç yazan, ýsrarla " aðýz kokun yok " diyen doktorlardan herkese gýna geldi. Aðýz temizliði, diþ hekimlerinden bile iyi olan hastasýna " Günde iki kez diþini fýrçala, geçer." diyen de az deðil. ( Bana da bir doktor " Diþ ipi kullanma, aðýz kokun artar" demiþti!? )
Bu sorunu kabul edip doktora gitmek bile baþlý baþýna bir dertken, duyduðumuz merak ettiðimiz þeyleri sorma hakkýmýz da olsun. Hasta bu sorularý sorma aþamasýna geldiðinde birçok doktoru gezmiþ, çare bulamamýþ durumda oluyor. Doktor bir beþ dakikasýný ayýrýrsa bir þey kaybetmez . 'Bazý doktorlar' diye de özellikle belirtmiþtim. Bizdeki asýl sorun aðýz kokusunun bir dal olarak ayrýlmamasý. Ýçinde bu kadar farklý etkenin olduðu bir hastalýk belki de kanser gibi ayrý branþ hâline gelmeli. Yoksa diþ hekimi - KBB - gastro arasýnda mekik dokumaya devam ederiz. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 03:32 |
Boðaz reflusu diye bir þey yoktur. Gastroesophageal reflu sebebi ile mide içeriðinin yutak seviyesine çýkmasý durumu vardýr. Bunu tarif etmnek için ne diyeceksiniz, nasýl isimlendireceksiniz nasýl belirteceksiniz ? Mecburen Laryngopharyngeal (seyreden Gastroesophageal) reflux diyeceksiniz yani kýsaca ve haklý olarak reflu'nun laringofaringeal olaný diyeceksiniz. Gastroesophageal reflux hastalýðý olmadan farinks larinks trakea veya aðýzda reflu olmaz. tek baþýna böyle bir hastalýk tanýmlý deðildir. Ben sizin yerinizde olsam, böyle bir ortamda, didiklemek, gol atmak, buzaðý aramak yerine, doðru sorular sorar, benden faydalanmaya, daha çok öðrenmeye, istifade etmeye çalýþýrdým. -M |
|
![]() |
|
ornitop
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 04:30 |
|
gol atmak gibi bir amacim olmaz zaten. doktorlarin bahsettigi bir seyi soruyorum size.
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 10:42 |
|
herkese merhaba
Murat hoca' nýn adanalý' dan istediði testleri hepimiz biliyoruz. gaita, kan, idrar vs. bu testleri devlet hastahanesinde ben de yaptýrdým. muayene olduðum doktora; sabahlarý aç karnýna dahi þiþlik hissediyorum, yemek yedikten 1-2 saat sonra bile açlýk hissi var dedim. kendisi benden yukarýdaki testleri yaptýrmamý istedi, bunlara ek olarak ta ultrason yaptýrdý. testlerde herhangi bir sorun görünmüyordu. deðerler parametrelerin içindeydi. yalnýz, ultrason sonucunda karaciðerde büyüme tespit edildi. teslerin sonuçlarýný aldým ama doktora gösteremedim henüz. karaciðerdeki büyümenin ne anlama geldiðini öðrenmeye çalýþacaðým. (dengeli beslenmeye çalýþýyorum; aþýrý yaðlý, tuzlu, acýlý yemiyorum. alkol kullanýmým çok düþük. maaþtan maaþa 2-3 bira) |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 06:38 |
|
Arkadaþlar,Benim de direttiðim nokta, neden baþlý baþýna ele alýnmýyor bu hastalýk dalý.Madem hastayýz madem çaresizlikten her hurafe her dedikodu veya adýný ne koyarsanýz koyun bu gibi þeylere inanýp para harcayýp hep olduðumuz çizgiden bir adým bile öteye gidemiyoruz, o zaman bu hastalýðýn adam akýllý ele alýnmasý lazým.Geçen sene aðrýyan bir diþim vardý kanal tedavisi dolgu derken aðrýsý kesilmedi bende dayanamayýp bir hafta önce özel muayenehanede diþ hekiminin yanýna giderek çektirdim.Bunu fýrsat bilerek attým meseleyi ortaya.Hocam dedim benim aðzým kokuyor.20 lik diþimin bir tanesi yarým çýkmýþ o koku yapar mý ? bi kontrol edebilirmisiniz.Olur dedi baya baya baktý inceledi vs dedi ki bu diþler koku yapmaz.O zaman dedim KBB ye mi gideyim nasýl edeyim dedi ki ben sana ilaç yazayým o dedi geçirir.Ben kör cahilim hiç ilaç bilgim yok hiç birisini kullanmadým gibi varsayarak çok sevinirim dedim aldý reçeteyi hop ilk sýraya nidazolu yazdý ardýndan alkollu gargara bi tane daha yazdý onu okuyamadým.Hocam dedim antibiyotik mi yazdýnýz.Evet dedi yazmayýn kullanmam yeteri kadar hatta fazlasýný kullandým gargara alkollu onuda kullandým artýk kullanmam dedim durdu düþündü tamam dedi ben yazýcaðýmý buldum bunu kullan tetradox 100 mg yazdý içerðini sonradan araþtýrýrým diye sesimi çýkarmadým ardýndan ekledi ayva ye diye o çok iyi gelir.Bende içimden dedim ki Hocam biz ayvanýn hasýný yemiþiz bu dakkadan sonra ayva yesem ne olur yemesem ne olur ilaca baktým antibiyotik ve genelde sivilce tedavisinde kullanýlan bi ilaç bunu kendim araþtýrdým yetmedi eczacýya sordum söylediklerimi destekledi.Almadým þuraya getirmek istiyorum mantýk þundan ibaret; bu gelen hasta benim baþýmdan gitsinde nereye giderse gitsin.Týp dairesinde bi o tarafa bi bu tarafa savrulan hasta bu sefer aktarda gözünü açarak midesini resmen botanik parka çeviriyor akla hayale gelmeyen bitkileri tanýdým bu sayede.Ama tanýdýðýmla kaldým bu yüzden þimdilik sadece ne doktor ne aktar uzaktan forumu takip ediyorum inþallah kurtulan arkadaþlarým olursa çok sevinirim bilirim ki doðru yolu bulmuþ,becermiþ,kurtulmuþ.Ben çok yoruldum bu yüzden þimdilik olayý beklemeye almýþ durumdayým.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 10:06 |
|
Helicobacter, Murat Hoca benden kan, idrar testi istemedi. Gaita(dýþký), sinüs tomografisi, üre nefes testi istedi.
Gastroya gittiðimde karaciðer büyümesi bende de çýkmýþtý. Zaten genellikle büyüme, böyle rastlantý eseri fark ediliyormuþ. Çok meraklanacak bir hastalýk deðil. Bazen fazla kilo ve hareketsizlik sonucu oluþuyormuþ. Sadece içkiyle alakalý deðil . Eðer büyüme çok ileri boyutta deðilse ilaç bile yazmazlar "Bol bol hareket et, dengeli beslen" derler. Karaciðer çok dayanýklý, güçlü bir organ; öyle kolay kolay çökmüyor. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 01:37 |
|
Royal, dediðin ilaca internetten baktým. Sadece cilt amaçlý deðil, bir çok etkisi var.
""Tetradox, duyarlý mikroorganizmalarýn etken olduðu ürogenital sistem, solunum sistemi, yumuþak doku, gastrointestinal, oftalmik ve diðer çeþitli enfeksiyonlarýn tedavisinde kullanýlýr."" Diþ eti iltihabý için de yazýlabiliyormuþ. Okuduðum kadarýyla berbat bir ilaç, kesinlikle kullanma. Ýçtikten sonra bir saat yatýlmayacakmýþ aksi halde yemek borunu, mideni delebiliyor. Ekþisözlükte bu ilaçtan herkes þikayetçi. Doktor muhtemelen, boðazýnda iltihaplanma - farenjit - geniz akýntýsý gibi bir þey gördü. Boðazýný rahatlatmak için bu ilacý yazmýþ olabilir. Benim aklýma kronik farenjit geliyor. Mantýk yürütüyorum: KBB uzmanlarý bu hastalýðý tedavi edilmez olarak görüyor, o yüzden ilaç yazmýyorlar. Diþ hekimine gidince adam bakýyor diþlerde bir þey yok, boðaz felaket. Boðazý düzeltmek için ilaç yazýyor. Tamam, kronik farenjit zor iyileþen bir hastalýk. Alttaki nedenleri araþtýrsalar belki de geçecek veya aðýz kokusu hafifleyecek. Keþke doktora bu ilacý neden yazdýðýný daha doðrusu teþhisini sorsaydýn. |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 08:49 |
|
Valla dediðim gibi kullanmayacaðýmý bildiðim için çokta üstüne düþmedim zaten bende nette yorumlarý felan okuyunca iyice ürperdim.Bugün kanser bile erken teþhis edildiðinde tedavisi mümkünken olaya bak kronik faranjit denilen bu illetten herkes muzdarip.Yaradan elbet bununda þifasýný vermiþtir.Dermansýz dert olmaz ama gel görki bulamýyoruz ...
|
|
![]() |
|
Bikkin
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2017 tarihinde 21:20 |
|
Arkadaslar herseyi denedik ya 16 yil oldu nerdeyse benim bu durumuma yahu millet uzaya kamp kuruyo biz hala deneme yanilmayla bir suru kisi bu isin ustesinden kendimiz gelmeye calisiyoruz cok komik bence ne zaman tip bu konuda bi arastirma yapicak ne zmaan gencecik insanlariz yazik degilmi bize bee biktimmmmm artikkkkkk yoruldummmm yeterrr
|
|
![]() |
|
bedbahtadam
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 05-Agustos-2017 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2017 tarihinde 03:05 |
|
Bikkin valla öyle bizi tutsak eden gizli parmakliklar ardinda gecen yillar...düsunuyorum bazen mucizeye(lanetten kurtulus) sahit olsam bile bu yillarin psikolojisini nasil aticam uzerimden..vardir bir hayir deyip arastirmalarimizi kendimiz surdurcez yapacak bisi yok Allah yardimcin olsun
|
|
![]() |
|
Ethic
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Eylül-2017 tarihinde 19:41 |
|
Merhaba arkadaslar, hiç kimsenin canimi sikmak istemem fakat disinizle ilgili bir agiz kokusuna sahipseniz(ki bu çok hafif bir koku bizimkilere göre) tedavi olabilirsiniz. Fakat onun disindakiler (özellikle drlara defalarca gidip sorunun kaynagini bulamayanlar) bosuna caba harcamayin. Türkiye nin en iyilerine muayene oldum. Bir tanesi de enfeksiyon hastaliklarindan Prof, kendi çocugu da ayni dertten muzdarip. Bunun tedavisi yok arkadaslar. Bizim floramiz böyle daha fazla paranizi kaptirmayin.
|
|
![]() |
|
bedbahtadam2
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Eylül-2017 tarihinde 20:58 |
|
Intihar mi edelim ethic? Umutsuzluk yayma iyilesenler %100 var tip 1den 5 e kadar hem de kalkip herkes itiraf etmiyor edemiyor yabanci forumlara bakmani tavsiye ederim
|
|
|
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
|
![]() |
|
Umutla
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eylül-2017 tarihinde 18:20 |
|
Ya ethic öle deme daha yeni para ayarladim bütün gerekli tahlilleri yaptirip kurtulucam umuduyla yola cikmaya hazirlaniorum 😔
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Eylül-2017 tarihinde 11:58 |
|
Ethic söyle düsün bak bu sorun önceden bizde yoktu sonradan geldi demekki bir yerde bir sikinti oldu ve bu sorun ortaya çikti o sikintiyi bulursak sorunda ortadan kalkar benimki önceden kendi kendine 3 sefer geçmisti 1 seferde ilaçla geçti Biteral ile havasiz ortamda yasayan bakterileri öldürüyor bu bakterinin kaynagi bizde kokuya neden oluyo mesele onun kaynagini bulmakta senin gittigin doktorlar bulamadi diye çözümü yok anlamina gelmez istedigin profesörlere git onlar her zaman kendi bildigi seyin üzerinde dururlar o bilmiyosa çözümü yok demektir degil!
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eylül-2017 tarihinde 08:46 |
|
floramiz böyle = alin yazimiz böyle
inaniyorumki evrende herseyin bir denklem üzerine kurulu olduguna yani sorularin cevaplari sorunlarin çözümleri iyi kötü güzel çirkin hersey karsilikli agiz kokusunun olusumu - agiz kokusunun yok edilisi gibi gibi sadece problem tespit ve tedavi etmekte , burada en büyük problem önce tespitin agiz kokusu sorununun kaynaginin %99 üzerinde tespit edilememsi insanlar 2 lemde kaliyor ya surada ya burada diyor bilemiyor bilemeyince sorunu için çözüme nasil gidebilir degil mi |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2018 tarihinde 15:48 |
|
Arkadaslar tükürük bezi biyopsisi yapilmisti bana sonucu çikti, doktora göstermedim henüz ama tükürük bezinde enfeksiyon anlamina gelen birseyler yaziyor, sonucu burda paylasmak istiyorum ancak mesaja nereden fotograf ekleniyor bulamadim, bilen varsa söylesin sonuç fotografini ekleyebilirim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2018 tarihinde 09:38 |
Tükrük bezinden biyopsi mi??? O neden yapildi? Raporu klavyeden yazarak yollayin -M |
|
![]() |
|
nisaluce
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2018 tarihinde 19:36 |
|
Hocam, Kendimi bildim bileli günde 4-5 litre su içerim, gözlerime kum kaçmis gibi batma olur, agzim siddetli olmasa da kurur tukurugum bazen az ve koyu kivamli olur, gözlerim, burnum, özellikle bogazim çok kurur.
Göz doktorlari bende otoimmün hastaliklardan olan sjögren sendromu olabilecegini söylemislerdi, romatolojinin yaptigi kan tetkikleri normal çikti, Bu hastalikta kesin tani tükürük bezi biyopsisi ile konulur dedi doktor, o yüzden yapildi, anladigim kadariyla sjögren degilim, sonuç raporunda yazanlari aynen yaziyorum: Makroskopik bulgular: 0,5x0,4x0,4 cm ölçülerinde gri beyaz renkte bir adet doku parçasidir. Yapilan özel ve immünhistokimyasal boyalar: CD4(+),CD3(+),CD20(-) Tani:minör tükürük bezi Insizyonel biyopsi:sialoadenit Not:chisholm ve mason fokus skorlamasi: 1 hafif yangi(+) |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2018 tarihinde 16:08 |
|
ne sikayetiniz vardi ki, bu biyopsi yapildi?
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2018 tarihinde 17:40 |
|
Gözlerimde, agzimda, burnumda, bogazimda kuruluk sikayetim oldugu için yapildi hocam, sjögren salgi bezlerinde tutulum yaparak kendini gösteriyor. Hatta burnumun kurulugu o kadar fazlaki beni derin uykumdan uyandiriyor. Bu haftaiçi doktora gidecegim, doktorun yorumunu tekrar paylasirim. Belki buradaki insanlara bir sekilde farkli bir yaklasimin faydasi olabilir, bir umut..
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |