Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Karnindan veya diyaframdan nefes almak

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Karnindan veya diyaframdan nefes almak
    Gönderildi: 08-Mayis-2017 tarihinde 09:10
Karnindan veya diyaframdan nefes almak diye bir sey yoktur.

B�t�n nefesler diyafram ve kaburgalar arasi kaslar yardimi ile alinir. Baska bir nefes alma y�ntemi bulunmamaktadir

B�t�n nefesler akcigere gider ve akcigerden gelir. Karnindan nefes almak diye bir uygulama yoktur.

Bunlar saticilarin satis yapmak amaci ile ikna etmek veya aldatmak i�in uydurduklari hurafeden ibarettir.

-M
Başa Dön
donniebrasco Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı donniebrasco Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Eyl�l-2020 tarihinde 14:35
galiba forumda okumustum bulamadim burundan nefes alip agizdan nefes vererek �ok rahat konusmaya basladim ve kokuda ciddi bir azalma oluyor aklima geldiginde s�rekli yapiyorum bogazda ki kuruluk kayboluyor agirlik gidiyor arkadaki takilma hissi gidiyor burun i�inde nemlilik ve mukusta azalma oluyor nedeni ne olabilir
Belki birg�n
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Eyl�l-2020 tarihinde 13:06
Hocam, agiz kokusu ile alakasi yoktur ama ses sanat�ilari, tiyatro oyunculari hep diyafram �alisir. Diyaframdan alinan nefes sayesinde nefesinizi daha idareli kullanirsiniz ve sesiniz daha tok �ikar. Diksiyon �alismalari i�in de temel egitim diyafram nefesidir.

Sirt �st� yatip elinizi g�g�s kafesinize koyun derin nefes alin, g�gs�n�z degil karin boslugunuz sisecek. Tipki bebeklerin nefes alip vermesi gibi olacak.

https://basurum.com/diyafram-nefesi.html
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Eyl�l-2020 tarihinde 14:41
Aklimizi kulanmamiz lazimdir.
1 tane delik var
Hava bu delikten girer ve �ikar.

Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2020 tarihinde 14:05
Hocam, bu konuda s�yle bir teorim var: Diyafram akcigerin altinda bir kas. Nefes aldigimizda cigerler dolunca bu kas karin bosluguna dogru iniyor. Biz diyafram nefesi aldigimizda bu kas daha asagi iner ve bu sayede cigerimize daha �ok hava almis oluruz. Kas g��lendik�e de cigerlerin hava kapasitesi artar.

Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda g�g�s kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2020 tarihinde 16:41
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda g�g�s kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor?

Akcigeriniz ile mide ve bagirsaklari ayiran diyafram kasildigi zaman akciger genisler midenizi asagi iter. Asagi inen mide karin �n duvarini disari iter.

Diyafram gevsedigi zaman mide y�kselir, ama bu defa g�g�s boslugunun hacmi azalir, daralir b�ylece demin i�eri aldigi havayi nefes ile disari birakir. Bu sebeple karin �n duvari i�eri (kendi yerine) geri d�ner.

Saticilar sizi kandiriyorlar. Bir seyler satiyorlar. Tiklanma, s�kse ve prestij i�in yalanlar uyduruyorlar. Sizi uyandiriyorum, ayiktiriyorum, g�zlerinizi a�in.

1 tane delik var.
1 tane kas var.
1 tane nefes var.

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.