Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Laktoz intoleransi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Laktoz intoleransi
    Gönderildi: 04-Nisan-2016 tarihinde 13:46
Murat hocam laktoz intorelansi agiz kokusu yapar mi? Dilimin �st� �okk k�t� kokuyor ama koku dilden kaynakli degil nefesimde kokuyor ve hi� ge�miyor.Nefeste hidrojen a�iga cikmasinin tek sebebi bu mudur?Tedavisi hakkinda bilginiz var mi l�tfen yardim edin.S�t yogurt yeme diyor doktorlar aciz kokusu yapmazmis gibi onemsemiyorlar.Bir yolu yok mu?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2016 tarihinde 16:02
G�zel soru i�in tesekk�r ederim

Laktoz intoelransi koku yapmaz ama varligi nefes kokusunun sponsorudur.

Normalde insan organizmasi H2 gazi �retemez. eger nefeste H2 gazi y�kseliyorsa bagirsakta disakkaritler (veya karbonhidratlar) sindirilemiyor, bunlari par�alayan laktaz enzimi bulunmuyor demektir. Eger bu veya buna benzer enzimler eksik ise besinlerin br kismi sindirilemiyor ve bakterilerin par�alamasina terk ediliyor anlamina gelir. Eger bakteriler besinleri par�aliyorsa kokusturuyor ve bir kismi nefese ge�iyor olabilir.
-M
Başa Dön
Hope Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Nisan-2016 tarihinde 21:03
Cevabiniz i�in tesekk�r ederim hocam.Peki nefesimde h2 gazi varsa hidrojen kokusuz deniyor ama bu nefesimdeki hidrojen ge�se kokuda biter mi? H2 gazinin tek sebebi laktoz intoleransiysa benim koku sebebim bu mu? Peynir sut yemesemde hi� ama hic gecmeyen bir kokum var.Ne yapicagimi sasirdim artik hocam
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Nisan-2016 tarihinde 22:21
S�t ve s�t �r�nleri yemeseniz de agiz kokunuz bulundugunu ifade ettiniz. O halde sizin nefesinizde H2 gazinin izini s�rmenize gerek olmayabilir.
-M
Başa Dön
Simyaci Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2019 tarihinde 21:25
Murat hocam bagirsak kaynakli kokularda da gegirme refleksinde mi artis g�sterir? Yoksa kan gazlariyla birlikte mi nefese ge�er.. Ben mide ve bagirsak kaynakli kokular arasindaki baglantiyi �ok anlayamadim? Midede degilde bagirsakta kokusmaya basliyor anladigim kadariyla fakat gegirmede bir koku hissetmiyor muyuz? Hocam esofmanli sevket hocaya d�nd�n�z iyice ama kusura bakmayin anlamadigimiz yerleri bize sizden baska ayrintili anlatan kimsemiz yok
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2019 tarihinde 22:25
Soru karisik. Tam olarak soruyu anladimdan emin degilim.

Tip 1-2 Tip 2-4 ve Tip 3-4 kokular arasindaki sinirlar keskin degildir. Birbirleri ile i� i�e ge�erler.

Bagirsakta olusan kokulu gazlar an�s veya agizdan atilabilecegi gibi kan dolasimi �zerinden akciger ile nefese de ge�ebilir. Agiza y�kseliyorsa tip 3, nefese ge�iyorsa tip 4 koku sebebi olurlar.

Soruyu net sorarsaniz nokta atisli yanit verebilirim. Umarim yanlis anlamamisimdir.
-M

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Eyl�l-2019 tarihinde 17:31
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3�(mideyi) eleyip bagirsaga mi yogunlasmaliyiz demek istedim hocam..Ama siz bagirsak kaynakli olanlarin mideden de gelebilecegini s�yl�yorsunuz yanlis anlamadiysam..Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hi� bir koku hissedilmiyorsa demek istedim..Saolun hocam..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Eyl�l-2019 tarihinde 20:18
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3�(mideyi) elemek m�mk�nd�r ama bagirsaga yogunlasmak i�in yeterli sebep olmayabilir.

Evet, bagirsak i�erisindeki kokular mideye y�kselip agiza ulasabilir.

Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hi� bir koku hissedilmiyor olmasi tip 3 aleyhinedir.
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Eyl�l-2019 tarihinde 21:02
Anladim hocam sagolun..
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Eyl�l-2019 tarihinde 14:52
Ben gegirdigimde kesinlikle k�t� bir koku yok!
O g�n eger sarimsak ya da sogan yediysem onlarin kokusu geliyor.
Aksi ne yediysem onun kokusu,( tadi) geliyor.
Mesela bug�n yogun kokulu birsey yemedim ve gegirdigimde,
hi�bir koku yok. Anladigim kadariyla, mideyi eliyoruz ozaman degil mi hocam? Dedigim gibiyse, mideyi kesin eliyormuyuz? 🙏🏾
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Eyl�l-2019 tarihinde 17:14
İlk gönderen: mahoni mahoni yazdı:

Ben gegirdigimde kesinlikle k�t� bir koku yok!
O g�n eger sarimsak ya da sogan yediysem onlarin kokusu geliyor.
Aksi ne yediysem onun kokusu,( tadi) geliyor.
Mesela bug�n yogun kokulu birsey yemedim ve gegirdigimde,
hi�bir koku yok. Anladigim kadariyla, mideyi eliyoruz ozaman degil mi hocam? Dedigim gibiyse, mideyi kesin eliyormuyuz? 🙏🏾

Zaten tip 3 agiz kokusu o kadar nadirdir ki, rastlanma sikligina bakildigi zaman tip 3 agiz kokulari neredeyse yok h�kmende sayilacak kadar seyrektir.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Eyl�l-2019 tarihinde 20:48
Peki hocam; dilin �zerindeki koku yapan tabaka, tecr�belerinize
dayanarak nereden geliyor dersiniz?
Saygilarimi sunarim hocam 🙏🏾
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Eyl�l-2019 tarihinde 09:11
Her g�n agzimizin i�erisinde dis eti yanak �zerindeki epitel h�crelerinin bir kismi �l�r ve atilir. Sayisiz mikrop h�creleri de buna ilave olur. Milyarlarca h�creye yemekten gelen yapiskan kalintilar ilave olur ve dil kaplamasi ortaya �ikar.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Eyl�l-2019 tarihinde 11:38
Hocam zaman ayirip aydinlattiginiz i�in �ok tesekk�r ederim 🙏🏾
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.