![]() |
Murat hocama soru |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Murat hocama soruGönderildi: 24-Mart-2022 tarihinde 23:16 |
|
Murat hocam izninizle size bir soru sorabilir miyim
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2022 tarihinde 09:12 |
|
Ben ne zaman sarimsakli bir yemek yesem pismis sarimsak oldugu halde 3 g�n kokusu agzimdan gitmiyor. Kokulu bi besin t�kettigimde onun kokusu 2 3 g�n kaliyor bende. Sebebi nedir
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2022 tarihinde 13:23 |
Sarimsagin yol a�tigi k�t� kokunun bas m�sebbibi �allil metil s�lfit� adi verilen s�lf�rik bir bilesiktir. Bu s�lf�rik kimyasallar, sindirimle kan dolasimina karistiklari i�in agzi �alkalama, dis fir�alama gibi �nlemler kokunun tamamen giderilmesini saglamaz. ��nk� kan, v�cudumuzun her tarafinda dolasir ve k�t� koku nefesimizden hatta g�zeneklerimizden disari yayilir. Nefesin k�t� kokma s�resi, bu bilesiklerin v�cuttan atilma s�resine bagli olarak degisir. Bu bilesiklerin v�cuttan atilma s�resi de t�ketim miktarina baglidir. Kokudan nasil kurtulabiliriz. Ne yazik ki k�t� kokudan tamamen kurtulmamizi garanti edecek bir y�ntem yoktur. Ancak kokuyu bastirmada, kaliciligini azaltmada �nemli �l��de yarar saglayacak y�ntemler vardir. Bu y�ntemler asagida kisaca �zetlenmistir: 1. Agiz hijyeni Kokuyu tamamen ortadan kaldirmasa da dis fir�asi, dis ipi ve dil temizleyici kullanarak, agizdaki s�lf�rik bilesiklerden kurtulmak, kokunun hafiflemesine yardimci olur. 2. Elma K�t� koku ile m�cadelede elma en etkili besinlerden biridir. Elmanin dogal enzimleri, k�k�rt bilesiklerinin par�alanmasina yardimci olarak hem k�t� kokunun hafiflemesini hem de kokudan daha hizli bir sekilde kurtulmamizi saglar. Kullanim sekli: Sarimsak veya sogan yedikten sonra bir elma yiyebilir ya da bir bardak elma suyu i�ebiliriz. 3. Maydanoz Maydanoz keskin kokulari n�tralize etme konusunda son derece etkilidir. Kullanim sekli: Yemegin �zerine birka� dal maydanozu iyice �igneyerek yiyebiliriz. 4. Limon Sarimsak ve sogan kokusunu azaltmakta limon da etkilidir. Agizdaki k�t� kokulara neden olan bakterileri �ld�rerek, kokunun hafiflemesini, nefesin ferahlamasini saglar. Kullanim sekli: Limonun g�vdesine atilacak bir �entikten limon suyu emmek ya da limon suyu ile gargara yapmak k�t� kokulari hafifletir. Ayrica koku tamamen ge�ene kadar iki �� g�n boyunca, g�nde birka� defa limon suyu sol�syonu ile gargara yapabiliriz. 5. �ay �ay, �zellikle yesil �ay ve nane �ayi sarimsak ve soganin �rettigi k�k�rt bilesiklerini yok edebilen polifenoller i�erir. 6. S�t S�t�n i�indeki yag, s�lf�r bilesiklerinin n�tralize edilmesini saglar. Tam yagli s�t, yagsiz s�tten daha etkilidir. Kullanim sekli: Sarimsak ve sogan yemeden �nce ve yedikten sonra s�t i�mek kokunun azalmasini saglar. 7. Karbonat ve elma sirkesi gargarasi Karbonat agzin pH dengesini korumaya katki saglar. Karbonat ve elma sirkesi k�t� kokuya neden olan bakterilerin gelisimini engeller. Kullanim sekli: Bir �ay kasigi karbonat ile bir �ay kasigi tuzu bir bardak ilik suda eriterek ya da yarim yemek kasigi elma sirkesini bir bardak ilik suya karistirarak hazirlanacak sol�syonu g�nde birka� defa gargara olarak kullanilabiliriz. 8. Kakule K�t� nefes kokusunu engellemede kakule olduk�a g��l� bir bitkidir. K�t� kokulari maskeler ve nefesinizi ferahlatir. Kullanim sekli: Biraz kakule �igneyebilir ya da bir iki bardak kakule �ayi i�ebiliriz. 9. Diger Nane, karanfil, rezene, anason tohumu ve zencefil de koku ile m�cadelede etkilidir. Bunlari da �igneyerek ya da �ay olarak t�ketebiliriz. Sogan ve sarimsak k�t� nefes kokusu yani sira k�t� v�cut kokusuna da yol a�ar. Terlemeyi azaltmaya �alismak, sik banyo yapmak, banyo suyuna limon ve g�l suyu ilave etmek, k�t� v�cut kokusu ile bas etmede �nerilen y�ntemlerdir. Sogan ve sarimsak dogramanin elde yol a�tigi kokunun kalicilik s�resi 6-8 saat arasinda degisir. Ancak bol sabunlu suyla yikamak ve durulama suyuna limon suyu eklemek kokunun daha kisa s�rede ge�mesini saglar. -Alintidir- Kaynak : tikla |
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Mart-2022 tarihinde 00:19 |
|
Kardesim sen tecr�beli birine benziyorsun murat hocam cevap vermedi sana sormak isterim
Benim dislerim ve dilim anormal sekilde sarariyor �evremde tanidigim insanlar 3 ayda sadwece disini fir�aladigini biliyorum ama ne dilinde pas olusuyor nede disleri hemen sarariyor ben ise 1 g�n fir�alamayi ihmal etsem affedersin agzim lagim gibi oluyor bunun sebebi sence ne olabilir? |
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Mart-2022 tarihinde 00:21 |
|
Sucuk yediginde de oluyor mu bende 3 g�n fln hissediyorum kokusunu bu arada sen iyilestiydin sanirim akg�nl�k ada�ayi fln kullaniyordun
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Mart-2022 tarihinde 06:55 |
Dostum sararma olayi b�y�k ihtimal i�tigin �ay ya da kahve sebebiyledir. Yogun olarak t�ketiyorsundur bunlari muhtemelen ya da �ayin kahvenin cinsine g�re i�indeki maddeler sarartiyordur dilini ve dislerini. Hele bir de sekerli i�iyorsan etkisi �ifte katliyor. Denemesi bedava 2 g�n �ay kahve i�me hemen etkisini g�rmeye baslarsin. Dil pasi ise Murat hocanin dedigine g�re kisiye �zel bir sey. Kulak kiri gibi. Kiminde az kiminde �ok olur. Dis fir�asiyla arkadan �nce dili kesinlikle asiri bastirip kanatmadan iyice fir�alamak lazim. Dilin �st�ndeki kirli beyaz/sarimtirak renkteki tabaka kaybolup kirmizi renk g�r�nd�g� zaman yine kisiye �zel olarak tekrar sararmasi da herkeste farkli oluyor. �rnegin ben s�tl� tatlilar s�tla�, g�lla�, muhallebi, tavuk g�gs�, puding falan yiyince �ok �abuk sekilde dil pasi olusuyor. Bunlari temizledik�e tekrar olusma s�resi uzuyor. Onun i�in her g�n d�zenli olarak temizlemek lazim. (Sigara, t�t�n, pipo vs i�medigini varsayiyorum eger i�iyorsan o da disleri ve dili sarartiyor) Bazi insanlarda neden bu kadar sarartmazken kimimizde b�yle oluyor dersek kendi amat�r tecr�belerime g�re bunun iki sebebi var. Birincisi t�k�r�g�n niteligi ve niceligi. Yani normal insanlarin hem t�k�r�k salgisinin miktari hem de i�erigi olmasi gerektigi gibi oluyor ve bu da agiz i�i temizligine ve pasin olusmamasina b�y�k katki sagliyor. Bizim t�k�r�klerde de bir sorun var sanirim. Ikincisi de yeterince su i�mememiz. Bazi insanlar vardir bir ellerinde s�rekli bardak, kupa, matara, sise vs ile dolasirlar, s�rekli su i�erler. Iste bunlarin asla koku sorunu oldugunu g�rmedim ben. Agiz s�rekli suyla tazelenip oksijenleniyor ve bakteriler suyla yutulup mideye g�nderiliyor. �ay kahveyle i�ilen su g�nl�k i�men gerekenden satilmiyor. Suyu su olarak en 1,5 litre i�mek lazimmis. Simdi sadete gelirsek dislerini, dilini iyice temizleyip 2 g�n �ay kahve i�me ya da �ok a�ik olarak ve �ok az i�. G�nde 1,5 litre suyu g�ne yayarak i�, birden h�nk diye 2 saatte i�me ama. Sigara i�iyorsan 1 g�n boyunca azalt. Bunlari yaptiktan sonra bakalim sararma olacak mi yine. Amat�rce g�zlemlerim ve bildiklerim bunlar. Murat hoca g�r�nce ekleme ya da �ikarma yapar elbet yanlislarim varsa. Syg. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Mart-2022 tarihinde 07:03 |
|
Bu arada yukaridaki g�nderiye ek olarak kendim uyguladigim bir dil temizleme y�ntemini sizlerle de paylasmak isterim. Ama bunun i�in kesinlikle y�ksek tansiyon ve b�brek hastasi olmamaniz gerekir diye d�s�n�yorum.
Deniz ya da kaya tuzu alacagiz marketten. Hani kendinden degirmenli olan var ya, b�yle ki�indan ters �evirip cirt cirt �evirdik�e ufalanip d�k�lenlerden bahsediyorum. Hah iste o tuzdan �ay kasiginin ucu kadar miktarini agzima atip �nce emiylrum, yavas yavas dislerimle kitir kitir �igneyip tamamen erimesini sagliyorum agzimda. Yutmak yasak. Kitirlik tamamen gidip iyice eriyince dis fir�ami iyice sertlessin diye muslukta soguk suya tutuyorum ve macun s�rmeden agzimdaki tuzlu t�k�r�kle beraber dislerimi fir�aliyorum. Tuzlu t�k�r�k agzinizin her yanina yayiliyor, fir�alama bitince t�k�r�n ve fir�ayi muslukta islatmadan agzinizi suyla �alkalamadan hemen dilinizi fir�alamaya baslayin. Iste o tuzla temas eden pas kolayca �ikiyor ve yeterince temizlerseniz diliniz kipkirmizi sekilde ortaya �ikiyor. |
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2022 tarihinde 09:50 |
|
Sigara gibi aliskanliklarim yok �ayi da g�nde
ortalama 4 ya da 5 su bardaginda sekersiz i�erim fazla mi bilmiyorum dediklerini dikkata alicam �ay kullanma ve abur cuburlari azalticam bakalim sonu� vericek mi verdigin bilgiler i�in tesekk�r ederim |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2022 tarihinde 11:52 |
|
Ben iyilestim mi bilmiyorum ben hala kendimden koku oluyorum. Ama 6aydir her g�n sevgilimle beraberim b�t�n g�n. Bir kez bile almadim diyor. Normal nefes kokusu diyor anlamiyorum
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2022 tarihinde 20:32 |
|
Sevgilinle beraberken eger kokuyu maskelemesi i�in herhangi bir sey yapmiyorsan (sakiz �igneme vs.) bence koku gitmis ve sen psikojik olarak hala hastaligim travmasini yasiyorsun belkide
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2022 tarihinde 23:35 |
|
Yok herhangi birsey yapmiyorum kokuyu maskelemek icin. Ben agzim suan les gibii dedigim zamanlarda bile o yok almiyorum normal nefes kokusu diyor
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2022 tarihinde 06:04 |
|
Anladim bilemiyorum ger�ekten enteresan bir durum ama karsindaki kisi almiyorsa yoktur yani
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2022 tarihinde 18:26 |
o normal nefes kokusu ne demek ben bunu anlamadim gitti. Normal olan n�tr yani hi� koku olmamasi degil midir? Eger nefes illa kokacaksa g�zel koksun ki karsidaki rahatsiz olmasin, nefes kokusunun normali ne anormali ne ben bunu ��zemedim gitti |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2022 tarihinde 07:38 |
|
Ben de bunu ��zemiyorum. Normal nefes kokusu dedigine g�re bi koku var diyorum. Hayir yok diyo normal nefes yani diyo. E ama senin nefesinde herhangi bi koku yok normal bi koku bile yok tatli tatli kokuyor diyorum bilmiyorum diyor
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2022 tarihinde 07:44 |
|
Normal diyorsa normaldir �ok �zerinde durmayin koku yoksa yoktur bu kadar daha arastirmaya gerek yok psikolojik olarak kendinizde kalici hale getirmeyin ge�mis olsun
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2022 tarihinde 06:51 |
Ama koku yok dememis. Normal koku var demis :D o ne demek �ok ilgin�. |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
esmacetinkurt
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Haziran-2021 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2022 tarihinde 18:41 |
|
�zellikte yemek yedikten sonra masadan kalkip elimi agzimi yikamaya gittigimde agzimi �alkalarken bogazimi da temizliyorum ve temizledigim sirada (lavaboya t�k�r�rken ) bogazimdaki yapiskanla birlikte yedigim yemegin ufak ufak par�alari �ikiyor �rnegin ispanak yersem ufak ufak ispanak par�alari veya et yersem ufak ufak �ignenmis et par�alari sadece bende mi oluyor yoksa herkeste olan bir durum mu bu ��nk� ne yesem agzim ve bogazim onla kokuyor sizde de bu yapiskan sivinin i�inde yemek par�alari oluyor mu �zellikle yemekten sonra �ikarma ihtiyaci duyuyor musunuz ?
Not : yemegin �st�ne tursu suyu i�ersem hi�bir sey kalmiyor tertemiz sadece azicik t�k�r�k olusuyor sanirim tursu suyu bogazdaki o ufak yemek par�alarini g�t�r�yor |
|
![]() |
|
esmacetinkurt
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Haziran-2021 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2022 tarihinde 21:47 |
|
�zellikte yemek yedikten sonra masadan kalkip elimi agzimi yikamaya gittigimde agzimi �alkalarken bogazimi da temizliyorum ve temizledigim sirada (lavaboya t�k�r�rken ) bogazimdaki yapiskanla birlikte yedigim yemegin ufak ufak par�alari �ikiyor �rnegin ispanak yersem ufak ufak ispanak par�alari veya et yersem ufak ufak �ignenmis et par�alari sadece bende mi oluyor yoksa herkeste olan bir durum mu bu ��nk� ne yesem agzim ve bogazim onla kokuyor sizde de bu yapiskan sivinin i�inde yemek par�alari oluyor mu �zellikle yemekten sonra �ikarma ihtiyaci duyuyor musunuz ?
Not : yemegin �st�ne tursu suyu i�ersem hi�bir sey kalmiyor tertemiz sadece azicik t�k�r�k olusuyor sanirim tursu suyu bogazdaki o ufak yemek par�alarini g�t�r�yor |
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2022 tarihinde 22:11 |
|
Bogazda s�rekli kalan yapiskan sivi bendede oluyor ve dediginiz sekilde s�rekli geniz akintiniz varsa ondan kaynakli olabilir benim var mesela
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2022 tarihinde 22:13 |
|
benim g�r�s�m
geniz akintisi, balgam atma, burun akintisi bazen, bas agrisi y�zde. bunun kaynagi alerji ve sin�zittir. sin�zit ve alerji, geniz akintisi yapar, o yapiskan madde dil arkasina yapisir, karpuz yediginde mesela karpuz suyu orada kalir sonra koku yapar, o koku da agiz kokusu yapar. bunun ��z�m� sin�zit ve alerji tedavisi. ameliyatsiz. ameliyat ile tekrar oluyor. burun spreyi vs ile ge�ici ��z�mler olabilir. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2022 tarihinde 11:44 |
|
Murat hocam bu cihaz evde nefes �l��m� i�in uygun mu? Dogru sonu� verir mi? (Linki d�zelttim.)
Agiz koku dedekt�r�, Baugger, tasinabilir agiz kokusu dedekt�r�, agiz hijyeni kondisyon test cihazi https://www.amazon.com.tr/dp/B081P77NYD |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2022 tarihinde 12:10 |
|
�stteki �r�n�n hangi gazlari �l�t�g�n� yazmamis o y�zden g�venilir bir koku �l��m araci olarak gelmedi bana. Yazdilar da ben g�remediysem o zaman baska.
Yalniz Tip1 ler i�in su dil temizleyici pedler ilgin� geldi, 50 tanesi 71 dolar. tikla Bunu biz gazli bezle falan yapamaz miyiz acaba kendimiz arkadaslar, �alistiralim saksilari. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Nisan-2022 tarihinde 17:53 |
|
�r�n dil degil dis temizleyici gibi g�r�n�yor.
|
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2022 tarihinde 21:12 |
|
Tospik kardesim sana bi soru daha sormak istiyorum malum ramazan oru� tutuyorum ve oru� tuttugumda bogazda ve midemde yanma basladi Benim bildigim yemek yiyip sindiremedigimizde midedeki asit y�kselir ve yanma olusur bende a� kalinca midede yanma oluyor sence sebebi nedir?
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2022 tarihinde 01:48 |
Dostum hem mide hem bogazda yanma varsa b�y�k ihtimal refl� vardir sende. Diger olasi sebepler i�in : tikla Sahurda yiyip i�tiklerini not et, �ok mu �ay i�iyorsun, tursu mu yiyorsun, aci mi yiyorsun, fazla pide, ekmek mi hamur isi mi yiyorsun falan. Fazla yediklerini ertesi g�n hi� yeme dene bakalim yanman ge�ecek mi. Herkesin v�cudu kendine �zeldir, bana dokunmayan sana dokunabilir. Mesela bazi peynir t�rleri bana dokunur, s�t �r�nleri dokunur vs. Belki de iftarda yemegi �ok ka�iriyorsundur hatta sahurda da �ok yiyorsundur, �st�ne susamayayim diye bol su/�ay da i�ince mide asidin seyreldigi i�in sen kendini a� sanirken sindirim mide asidi azaldigi i�in saatlerce devam ediyordur? Bu y�zden yanma yapiyordur belki de? Kisi kendinin doktorudur demisler, v�cudunu en iyi sen tanirsin. Razamazanda yeme i�me d�zenin degistigi i�in v�cudun sana b�yle bir tepki veriyor. Bsr seyleri yanlis yapiyorsun demek ki. 11 ay yanmayan mide ve bogaz Raanzan'da yaniyorsa bunun sebebini en iyi sen bilirsin, vucudunu dinle ve d�s�n, neyi yanlis yapiyorum, neyi asiri yapiyorum? |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Aralik-2022 tarihinde 18:45 |
|
Murat hocam azi dislerimden birinde kaplama var ve dislerimi fir�alarken kaplama olan disimin dis eti hep kanar. Ge�en dis ipi kullanirken kaplama olan disim ve s�rekli kanama yapan dis etimin arasina dis ipi kullaninca �ok k�t� bir koku ve minik besin par�alari �ikti. Diger dislerimin arasindanda da minik par�alar �ikiyor ama onlar �yle k�t� kokmuyor bu ise �ok �ok igren� bir koku.
Belki de benim koku kaynagim orasidir. Dis etim iltihapli olabilir mi hocam? Kanama disinda agri, sizi, soguga sicaga duyarlilik, �zerine basinca agrima, kizariklik vs yok. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Aralik-2022 tarihinde 18:06 |
dogru seyler d�s�n�yorsunuz kaplamalar potansiyel agiz kokusu sebebi olabiliyor |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |