![]() |
Nasil iyilestim?Buyrun gelin. |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Marcus21
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Nasil iyilestim?Buyrun gelin.Gönderildi: 16-Ocak-2018 tarihinde 00:44 |
|
Degerli Murat hocam abilerim ve kardeslerim.
Bug�n hastaligimi nasil tedavi oldugumu birbir anlatacam,yazi uzun diye okumamazlik etmeyin.Insaallah yardimi dokunur.Yasim 25 benim hatriladigim kadariyla 6-7 yil �ncesini hatirlamiyorum agiz kokusu �ekiyordum hemde �yle b�yle degil ��r�k yumurta kokusu gibiydi illet.Yedigim yemegin bile kokusu �irkinlesiyordu,sabahlari koku �ok oluyordu.Bundan 2 yil �nce tedavi olma fikri geldi aklima ��nk� artik dayanamiyordum.Ah keske suanki aklim olsaydi da daha �nce doktora gitseydim.Hastaliklar �zerinden ne kadar zaman ge�erse kroniklesiyor ��nk� velhasil.Ben yemeklerden sonra �zellikle g�g�s yanmasi sikayetiyle gastrolojiye gittim.O kadar �aresizdim ki doktora herseyi tek tek anlattim utanmadan sagolsun doktorda anlayisli biriydi.DIrekt endoskopiye g�nderdi beni.Mideme bakildi,�rnek alindi,kan verdim falan.Yanlis hatirlamiyorsam ��g�n sonra �rnek sonucum geldi �ok s�k�r temiz �ikti ama mide asidim fazlaydi.Doktor bana p... isimli ilaci verdi ve bana nasil beslenmem gerektigini dediklerini yapmazsam bir fayda g�remeyecegimi s�yledi,bende tamam deyip �iktim.1 ay boyunca kullandim ilaci ama �ok bir faydasini g�rmedim ��nk� beslenmem ayniydi.Tekrardan doktora gittim bana beslenmene en azindan birka� ay dikkat et ki miden toparlansin dedi bu sefer dediginizi yapacam deyip �iktim.Beslenme aliskanligim s�yleydi;gazli i�ecekler �zelllikle kola benim vazge�ilmezimdi kola olmazsa yasayamam derdim kendime(demek ki yasanabiliyormus) g�n�n her saati i�erdim gece g�nd�z farketmez,istedigim saatte istedigim yemegi yerdim,yediklerime kesinlikle dikkat etmezdim,hazir meyve sulari,cipsler falan filan.Inanmak size kalmis ama b�t�n bu aliskanliklarimi terkettim.�ok nadir arada g�t�rm�yor degilim insaniz nefsi doyurmamak olmaz En son 3 ay aradan sonra bir bardak kola i�tim o bardagi i�tikten sonra o g�n gece yatana kadar zararli ve asitli hi�bisey almadim.Portakali bile dikkatli t�ketiyorum asitli oldugu i�in.Seytan aklinizi �elmeye �alisir bende de su d�s�nceler olusuyordu diger insanlar herseyi yiyor i�iyor iste yok efendim bu g�zel yemek ve i�eceklerden mahrum kaldim �mr�m boyunca bunlari yiyemeyecek miyim gibi sa�ma sapan d�s�nceleri kafanizdan atin ben kendi kendimi motive ediyordum agiz kokusu istemiyorsam saglikli beslenecektim hem sadece agiz kokusu degil ki kendime iyi bakiyordum kiloluydum kilom artik olmasi gerektigi gibi kendimi �oook daha iyi hissediyorum suan Allah'a �ok s�k�r o kadar rahatim ki.2 yil oldu 2 yil...Ilaci 3 ay kullandim beslenmeme on numara dikkat ettim kontrole gittim hocanin bana s�yledigi suydu;senin bizle isin kalmadi her ne yaptiysan aynisini devam ettir.Ayni g�n�n aksami yemek yedik,yemekten sonra acaba koku gitmis mi diye kardesime sormak istiyordum ama utaniyordum ya kokuyorsa mah�up olurum uzun bir s�re gel git sonra cesareti topladim ve kardesimin burnunun dibine girip su c�mleyi kurdum'' kardesim agzim kokuyor mu dogruyu s�yle'' kardesim gayet normal bir y�z ifadesiyle yok abi kokmuyor dedi. Kardesim 19 yasinda ve burnu ger�ekten �ok keskin.Sonra bir daha sordum bu sefer yok valla abi diyerek gitti.Aman Allah'im inanamiyordum.Gece yatmadan �nce bir daha koklattim bu sefer biraz daha uzun tuttum aksam yemekten sonra da bisey yememistim kokuyor mu dedim? Abi kokmuyor aksine hafif fistik ezmesi kokusu gibi hos bir koku geliyor dedi.Yemin ederim o gece nasil uyudugumu bilmiyorum.Evdekileri iyicene tembihledim �zellikle annemi agzim koktugu an kesinlikle s�yleyin diye.Disarda da �ocukluk arkadasim var g�vendigim iki kisi onlara da arada s�yl�yorum ila� kullaniyorum agzim kokarsa s�yleyin ilacin yan etkisi var diye beyaz yalan diyorum ben buna.Yatis seklimi bile degistirdim,yastigimi y�kselttim biraz normal insanlarda bile yastik biraz y�ksek olmaliymis.Ben kendimi birakin yakin �evremden gezegenden soyutlamistim ve moral �ok �nemli kafaniza �ok takarsaniz iyilesmezsiniz.Sunu da s�yleyecem imkaniniz varsa ph degeri y�ksek ve bol bol su i�in canim istemedigi zaman bile su i�erim.Sonrasinda Dis hekimine gittim 2 ��r�g�m vardi onlari da halledip komple agiz bakimi yaptim.Agiz hijyeni de �ok �nemli ��nk�.Dislerimi ve dilimi de sabah ve aksam d�zenli her seferinde en az 3-4 dakika boyunca olmasi gerektigi gibi fir�aliyorum.Bademciklerinize baktirin bademcik taslari �ok k�t� koku yapar varsa.Dil �zerinde ki beyazlik bagirsaklardaki mantarlardan da kaynaklaniyormus doktora sordum.Dilden sikayet�i olan arkadaslar yarin hemen ilgili doktora gitsin kan tahlili diski testi yaptirsin en azindan i�iniz rahatlar. Hala sorarim evdekilere :))Ne �ektigimi ALlah bilir.Sunu unutmayin v�cutta hastalik varsa �areside b�y�k ihtimalle vardir siz hastaligin nerde oldugunu bulacaksiniz v�cudunuz size yardimci olacaktir.Rabbim sifa bekleyen herkese sifasini versin.S�phelendiginiz bir yer varsa vakit kaybetmeden doktora gidin ama� koku yapacak fakt�rleri elemek.Umudunuzu kaybetmeyin.Saglikli g�nler.
|
|
|
"Sabah kalktiginda hayatta olmanin nasil bir ayricalik oldugunu d�s�n - nefes almanin, d�s�nmenin, zevk almanin, sevmenin..." M.A.
|
|
![]() |
|
m-emin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 18-Temmuz-2017 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2018 tarihinde 15:31 |
|
�ok sevindim. Insallah bi daha Size veya bi baskasina bu hastalik ugramaz. Ben de mide asidi i�in ila�lardan kullaniyorum. Gaz yogunlugu asiri demisti doktorum bagirsaklardaki. Su anda biraz daha iyi ama koku ayni sayilir. Bilmiyorum insallah bi g�n biz de kurtuluruz bu dertten
|
|
![]() |
|
Marcus21
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2018 tarihinde 17:23 |
|
Bu arada arkadaslar agiz kokusu i�in bademciklerimi bile aldirdim.Aldirdiktan sonra bende fark etti baya ��nk� benim bademciklerim delik delikti boyutlarida biraz b�y�kt�.Arada k���k pirin� tanesinden biraz daha b�y�k yabanci cisimler agzima geliyordu ve �ook k�t� kokuyordu.S�zde �ok iyi dedikleri ve �zel olan bi doktora gitmeme ragmen doktor g�rememisti.Bende arada aynadan bakardim,doktorun bakipta g�remedigini aksam farkettim ertesi g�n yine gittim hocam bakin k���k hafif beyazimsi o sey yine var dedim doktorda bana seninkisi psikolojik dedi hi�birseyin yok gibisinden tavirlar.Bende sinirlendim ya hocam orda iste g�r�n�yor demistim kendisi yine hayir birsey yok g�rd�g�n t�k�r�k diyordu.Ucunda kamera ve isik olan birseyle bakiyordu g�r�nt�de benim karsimdaki televizyona veriliyordu.Neyse en son yine bakti ve tepkisi s�yle oldu '' aa varmis,dogru''
ameliyat dedi bende baska doktora da gideyim en iyisi dedim bu sefer devlet hastanesine gittim.Sirami aldim i�eri girdim doktor bakti ve bademciklerin boyutu normal degil dedi ondan sonra bademcik �zerinde ceplesme var bana hi� agzina ufak ufak yabanci cisimlerin geldigi oluyor mu dedi evet dedim bende y�ksek ateste oluyordu.Kendisi bana hemen g�n verdi su g�n m�saitsen aldiralim dedi.Aldirdim 1 ay boyunca 8 kilo vermistim.�ok s�k�r aldirdiktan sonra nefes almam bile degisti ve �ok rahatladim.Sormak istediginiz birsey olursa sorun arkadaslar bende aklima geldik�e yazarim.5-6 ay sonra yurtdisina �ikacam orda sistem nasil agiz kokusu �zerine klinikler var mi varsa nasil isliyor sistem hatta kendim bizzat gidip g�zlemlerimi burda anlatirim insaallah.Bu hastalikla savasan sizleri �ok iyi anliyorum.Elimden geldigince yardimci olmaya �alisirim arkadaslar.
|
|
|
"Sabah kalktiginda hayatta olmanin nasil bir ayricalik oldugunu d�s�n - nefes almanin, d�s�nmenin, zevk almanin, sevmenin..." M.A.
|
|
![]() |
|
Marcus21
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ocak-2018 tarihinde 12:52 |
|
�ok tesekk�r ederim,insaallah en kisa zamanda sizde sifa bulursunuz.Bazi hastaliklar vardir maalesef sadece ila�larla iyilesme m�mk�n olmayabiliyor bu t�r durumlarda sizin kendinize iyi bakmaniz gerekiyor.Mide asidi olayida beslenmeyi degistirerek %98 gibi y�ksek bir y�zdeyle iyilesme saglanabiliyor.�ok uzun bir s�re acisini �ekmeme ragmen suan �ok s�k�r iyiyim.Agiz kokusu konusunda da.Dis hekimine gidilir ��r�k,dolgu,20'lik dis ve dis iltihaplari var mi yok mu genel bir check up yaptirilir.Sonrasinda mide ve sindirim sistemi i�in birka� bakin tek bir doktor degil en az iki doktor olmak sartiyla gidilir mideye bakilir endoskopi gerekirse kolonoskopi bile olunur, gaita testi kan tahlilleri yapilir.Mantar testleride yapilir.Yine en az 2 doktor olmak �zere kbb uzmanina gidip burun,bogaz ve dile baktirilir.Genel olarak vitamin iste demir eksikligi falandir bunlara bakilir.Bu illet �yle birsey ki insanin psikolojisini bozar.Sizin yapacaginiz koku yapacak fakt�rleri ortadan bir bir elemek benim yaptigim gibi.Inanin suan bu dertten muzdarip olan herkesi �ok iyi anliyorum.Pes etmeyin sizinde o g�zel haberinizi bekliyoruz.Saglikli g�nler
|
|
|
|
|
![]() |
|
m-emin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 18-Temmuz-2017 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2018 tarihinde 06:35 |
|
Bi de beslemeyi degistirerek derken nelere dikkat ettiniz ayrintili yazar misiniz.
|
|
![]() |
|
Salim
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 17-Mart-2018 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2018 tarihinde 00:42 |
|
Marcus
Seninde dilinde sari pas varmiydi? Bu arada sifa bulmana �ok sevindim. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |