![]() |
pilori �fleme testi ve mide kaynakli agiz kokum |
Yanıtla
|
| Yazar | |
xauke7
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 64 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: pilori �fleme testi ve mide kaynakli agiz kokumGönderildi: 15-Subat-2015 tarihinde 13:58 |
|
yaklasik 4-5 yildir agiz kokum vardi yurt disinda yasiyorum ve s�rekli yabanci doktorlara gidiyordum ve 1 hafta �nce t�rk doktoruna gittim ve midemde bi takim yanmalar bogaza gelen tuhaf bi koku felan bana pilori �fleme testi yapti ve helicobacter var dedi 1 haftalik bi set tedavi haplari verdi ve inanamadim 2 g�nde agiz kokum %90 azaldi nerdeyse galiba bu sefer dogru yoldayim ilerleme kaydettik�e forumda yazmaya devam edicem
bu arada murat hocam bu haplari kullanirken midede bulanma ve agizma mideden �ok tuhaf bi koku geliyor normalmi acaba ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2015 tarihinde 17:27 |
Bunlar o vakaya ve o sahisa �zg�n durumlar oldugu i�in sizi tedavi eden hekime danismanizda fayda olabilir. -M |
|
![]() |
|
delikanli06
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Subat-2015 tarihinde 14:05 |
|
xauke7 kardesim kullandigin ila�larin isimlerini yazarmisiniz bende de ayni problem var sanirim...
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2015 tarihinde 16:59 |
|
Delikanli06, xauke'nin bahsettigi ila�lar olduk�a g��l� antibiyotikler. Doktora danismadan kullanma bence. Bir gastroenteroliji b�l�m�ne gidersen doktor karar verir.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2015 tarihinde 22:09 |
|
kardesim, mideyle ilgili sorunun oldugunu kesin bir sekilde(doktor muayenesiyle)
bilmiyorsan bu ila�lari kullanmaman sagligin a�isindan daha faydalidir. mideden sikayetin varsa endoskopi olabilirsiniz. patoloji sonucunda eger rahatsizliklarin varsa belli olur.(helico bakteri,gastrit..) ve bu sonu�lara g�re doktor sana o ila�lardan veya ayni etkide olan t�revlerini yazar zaten. o ila�lar diyorum ��nk� genellikle mide rahatsizliklarinda doktorlar 3'l� kombinasyon seklinde olan ila�lari veriyorlar. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2015 tarihinde 23:07 |
|
mide yanmasi olanlar i�in "Gaviscon" nu doktor muayenesiyle tavsiye edebilirim.
|
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
delikanli06
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2015 tarihinde 18:25 |
|
Birhayalimvar kardesim tavsiyen i�in tesekk�r ederim..midemde yanma yok yalniz midemin �zerini elimle bastirinca Agri oluyor.. Daha �nce endoskopi ile Dr bakti ama verdigi ila�lar Bi ile yaramadi..
|
|
![]() |
|
xauke7
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Subat-2015 tarihinde 16:22 |
sonu�lar 1. ve 2. g�n %90 nefes kokusu azaldi %10 agiz kokusu vardi tahminen dil kaynakli son g�ne kadar nefes kokusu yoktu agiz kokusu az bisey s�rekli vardi ve ila� tedavisinin ardindan 2 g�n ge�ti agiz kokum %30 civari fakat nefesim %70 felan temiz gibi gelismeleri aktaricam bu isi iyice taktim kafaya gerekirse dilimi kesip aticam :) (saka) |
|
![]() |
|
xauke7
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Subat-2015 tarihinde 17:01 |
|
internette arastirdim helicobacter agizdada yasayabilen bi bakteriymis eger antibiyotikler mideyi temizliyorsa agizi ne temizliyor ?
|
|
![]() |
|
xauke7
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mart-2015 tarihinde 19:52 |
|
evet arkadaslar bug�n 2. haftaya girdim nerdeyse nefes kokumu babama sordugumda kokmuyor diyo fakat ben elimi dilimin arka tarafina bastirip kokladigimda hala diski kokusu var ama azalma var bayagi nefes kokum d�zeldi ama dildeki o tabaka ve koku duruyor doktorumla g�r�s�p sorucam kafamdaki sorulari ve tekrardan forumda gelismeleri yazicam
|
|
![]() |
|
Gemi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2015 tarihinde 20:20 |
hah, ayni sorun bende de var. Nefeste koku olmayinca doktorlara anlatamiyorum kendimi. Ama benimki diski kokusu veya ��p kokusu felan degil. Baska bir koku, baska hi� bir yerde duymadim o kokuyu. |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2015 tarihinde 22:45 |
endoskopi ol en iyi ��z�m.MALESEF dil arkasi kokusu varsa agizinda kokuyordur .Babaninda �st�ne gitme seni strese sokmamak i�in demistir .Zaten kokuyu anlamak i�in bir bardagin i�ine �fle yada nefesini �ste dogru ver buruna yani koku varmi diye.Avucunu isitiyor hareketi yap �fle vs vs |
|
![]() |
|
xauke7
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2015 tarihinde 16:45 |
|
gemi senin sorunun hakkinda bi bilgim yok maalesef ahmet babam konuyu biliyor zaten sorarkende ciddi ciddi kokmuyormu diyorum koksa s�ylerim zaten s�ylememe gerek yok yaninda durulmuyor kokudan diyor :) su an 4 haftadayim 2 hafta sonra tekrar test yapilcak midedeki mikrop gittimi diye su anda ayni durum
|
|
![]() |
|
tuncay42
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2023 Konum: Afyonkarahisar Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2024 tarihinde 14:39 |
|
Slm,
beyler belki midenizde yeterice acid yok... |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2024 tarihinde 19:43 |
|
Su siralar bende bunu d�s�n�yorum hastaligi yenmis biri olarak (�ok s�k�r hastalik ge�ti ama psikolojik olarak yikti beni 18 yasimda) kolonoskopi sonu�larimi incelerken bana k30 dispepsi olarak bir bulgu girilmisti bu hazimsizlikmis iste sonra kafama bir fikir geldi ben bu agiz kokusundan m�zdaripken inanilmaz ishaldim ve yediklerim oldigi gibi �ikiyordu o kadar sik tuvalete gidiyordum ki artik kanamali bir sekilde olmaya baslamisti galiba bu hastaligi kapanlarin ilk sebebi bagirsak ve karaciger oluyor sorun onlarken pek agir olmuyor koku ama isin i�ine stres girince inanilmaz bir sekilde mide bozulmaya basliyor ve yediklerimizi sindiremiyoruz bi da bagirsakta yiyecek kalintilarinin kokusmasini sagliyor ben 2 yil �nce bunu dusunseydim stres yapmamak i�in en agir antidepresani kullanirdim diyorum ya kokunun gecmesine ragmen g�z g�ze gelemiyorum insanlarla tanismak isteyenler konusmak isteyenler egolu oldugumu fln saniyor ama �yle degilim iste ben 1.5 yil bununla yasadim �ok s�k�r en azindan koku gitti psikolojimde zamanla duzelirse biseyim kalmaz insallah(tecr�belerimi paylasayim dedim olurda iyilestiginiz halde benim gibi sikinti �ekiyorsaniz antidepresan kullanin yoksa yikilirsiniz ben yasadim siz yasamayin)
|
|
![]() |
|
Semiha
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mart-2024 tarihinde 18:06 |
|
Siz nasil yendiniz agiz kokusunu Peki
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Temmuz-2024 tarihinde 20:12 |
|
Yigit kokuyu nasil yendin yani? Dispepsiden kurtularak mi?
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ekim-2024 tarihinde 08:04 |
|
Agiz kokusu uzmani Periodontist Fatih Vural agiz kokusunun refl�, �lser, bagirsak rahatsizliklari gibi nedenlerle olabilecegini s�yl�yor. O zaman tip3 yok sayilacak kadar nadir degil.
1) Mideden Gelen Agiz Kokusunun Sebepleri Nelerdir? Mideden gelen agiz kokusu sebeplerinin en basinda �lser gelir. Son yillarda �lserin agiz kokusuna neden olabildigi arastirmalar sonucunda �grenilmistir. �lser gibi refl� olarak bilinen mide rahatsizligi da agiz kokusu yapabilir. Sindirim siteminden kaynaklanan bagirsak rahatsizliklari da agiz kokusuna sebep olabilir. 2) Refl� Hastaliginda Agiz Kokusunu Gidermek I�in Ne Yapilmalidir? Refl� hastasi olanlar, t�kettikleri yiyecek ve i�eceklere dikkat etmelidir. Iyi bir beslenme plani ve zararli yiyeceklerin t�ketilmemesi, refl� hastalarinin dikkat etmesi gereken en �nemli konulardandir. Alinan ve t�ketilen gidalara g�sterilen �zen refl� hastaligi belirtisi olan agiz kokusunun �n�ne ge�mede de �nemli bir rol oynamaktadir. Devam eden ve ge�meyen agiz kokusu sorunlarinda mutlaka bir doktora danisilmalidir. 3) �lser Agiz Kokusuna Neden Olur Mu? �lser agiz kokusuna neden olabilen bir mide rahatsizligidir. �lser tedavisi olan ve �ok ciddi olmayan bir mide rahatsizligidir. Antibiyotiklerle doktor kontrol�nde tedavi edilir. Agiz kokusu sorunu yasayip sebebini bilmeyen kisilerin mutlaka bir doktora gitmeleri gerekir. �lser tanisi konulan hastalar hizlica tedavi edilebilirler. B�ylece hem rahatsizliklari tedavi olur hem de agiz kokusu sikayetleri ortadan kalkar. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |