Köprü altinda birikintiler
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Agiziniz ve disleriniz ile ilgili sorularinizi burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1002
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 18:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Köprü altinda birikintiler
Mesajı Yazan: jazeera
Konu: Köprü altinda birikintiler
Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2013 Saat 00:21
Sol üst çenemde bir adet köprü var. Geçen yil takildi. Bu zamana kadar problem olmadi ya da ben farketmedim ama son zamanlarda dislerimi sikip arkadan dilimle baski yaptigimda köprünün altinda gida parçalari çikiyor ve hiç hos kokmuyor malesef. Ve firçalama esnasinda kanamalar da basladi.. Bu düzeltilebilir bir durum mu hocam? Yaptirdigim yere gidip durumu anlatayim mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2013 Saat 07:52
Köprü gövdeleri yapilirken dis eti ile gövde arasinda bosluk birakilmasi gerekir. Arada bosluk kaldigi zaman gövde altina giren besinler kendiliginden veya dilin sürtünmesi sirasinda veya salyanin yikmasi ile yerinden çikar ve uzaklasir.
Sizin durumunuzda saglikli çözüm 3 tanedir. Ucuzdan pahaliya dogru siraliyorum:
1.
http://agizkokusu.org/dis-fircalama-agiz-kokusu-engelleme-giderme-tedavi-onleme.html
Bus ayfayi açin. Asagi dogru indirin ve solda bir dis ipi göreceksiniz. Serbest birakinca süngerli gerginlestirince olta ipi gibi sekil aliyor. Bu ip ile gövde altini temizleyebilirsiniz.
2- Köprü çikarilir gövde altinda bosluk birakacak sekilde altindan kesilir ve ayni köprü yeniden eski yerine yapistirilir.
3- Bu islem sirasinda köprü kirilirsa veya zaten eskimis ise, köprü sökülüp atilir. Yenisi yapilir. Fakat bu defa gövde altinda bosluk birakilmasi unutulmamalidir.
Umarim aydinlatici olmustur.
-M
|
Mesajı Yazan: jazeera
Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2013 Saat 11:46
Hocam tavsiyeniz üzerine köprüyü yaptirdigim yere gittim. Sökülüp alti kesilecek. Ilginiz için çok tesekkür ederim, Allah razi olsun.
|
Mesajı Yazan: Melekkk123
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2019 Saat 17:20
Murat hocam ben bir tane disimi cektirmistim yeri hâlâ bos duruyor. Gittigim dis doktorlari buraya dis yapalim zamanla kayma olur dediler hep ama söyledikleri bana biraz pahali geldi tek dis için köprü yaptirsam onda da yanlardaki disler kesiliyormus ama mecbur yaptiracagim. Sizce hangisi daha uygun olur bir de köprü olunca alti açik olsun diyorsunuz ya hep doktorlar genelde kendi bildikleri gibi yapiyorlar isine karismakta saygisizlik olur gibi geliyor. Ben kendimi nasil izah edeyim söyle olsun diye.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2019 Saat 19:35
Orjinalini yazan: Melekkk123
Murat hocam ben bir tane disimi cektirmistim yeri hâlâ bos duruyor. Gittigim dis doktorlari buraya dis yapalim zamanla kayma olur dediler hep ama söyledikleri bana biraz pahali geldi tek dis için köprü yaptirsam onda da yanlardaki disler kesiliyormus ama mecbur yaptiracagim. Sizce hangisi daha uygun olur bir de köprü olunca alti açik olsun diyorsunuz ya hep doktorlar genelde kendi bildikleri gibi yapiyorlar isine karismakta saygisizlik olur gibi geliyor. Ben kendimi nasil izah edeyim söyle olsun diye. |
Melek hanim bir konuya açiklik getirmek istiyorum:
Eksik dislerin komsusu olan disler bosluga dogru yatar, karsisindaki dis ise uzar. Çocuklarda bu kapanma 1-2 sene içinde olur. Orta yas veya genç eriskinlerde bu olay 5-10 sene sürer. Yasinizi bilemedigimden kesin konusamiyorum. Yani eksik disler ancak uzun yillar sonra zayif bir saglik telikesi yaratir. Çocuk degilseniz acil dis takilmasi gerekmez. Boslugun önünde ve arkasidnaki disler dolgulu veya tedavili ise implant yerine köprüyü tercih ederim.
Koltuga otururken hatta dis hekiminden randevu alirken "köprümüün altini açik istiyorum" diyeceksiniz. Yasal hakkinizdir. Köprünün altini açik görmezseniz yapistirtmayiniz. Yasal hakkinizdir. Gövdenin altindan kursun kalem ucu geçmezse köprüyü istemediginizi koltuga oturmadan bir kaç defa telafuz ediniz. Bastan konusunuz.
Bu veb sayfasini açip hekiminize gösteriniz. Resimde gördügümüz kadar açik olmasini talep ediyorum diye net konusunuz. Her seansta bu talebinizi tekrarlayiniz.
https://www.drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html - https://www.drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html
Sizin içerisinde bulundugunuz durumda bulunan bir kaç kisinin eline ne istedigimi yazarak yazili kagit vermis olmama ragmen dis hekimi köprü gövdesinin altini kapatmis. Tabi köprü agiz kokusu yapmaya devam ediyordu. Hasta bikti, yoruldu, mesai ve finansman ayiramaz hale geldi. Vaz geçti. Agiz kokusuna razi oldu küserek.
Bu gün sizin durumunuzda olan bir hastanin yasadiklari sinirimi bozdu. 2 defa köprü yaptirdi. her gittigi hekim gövdenin altini kapali yapti. Zavalli adam agiz kokusu bir türlü düzelmedi. Duruma müdahale ettim. IstanbuL'da bir arkadasima telefon açtim. Durumu anlattim. Ayni dili konustugumuz için bana gönderin altini açayim dedi. Yarin bu hastayi bu meslektasima yollayacagim. dur bakalim bu defa köprü gövdesinin alti açik olacak mi.
Halbuki çok basit bir istek, basit bir islem, kolay bir müdahale ama nedense meslektaslarim bir türlü köprü gövdesinin altini açmiyor nedense.
2008 de yaptigim bir istatistigi sizlere aktarmak istiyorum:
1 haftada 2710 tane köprü yapiliyor. Bunlarin 877 tanesinin alti açik, yani saglikli. 1833 tanseinin alti kapali. Yani her hafta 1833 tane potansiyel Tip 1 agiz kokusu hastasi topluma karisiyor.
Her konferansimda, her toplantida, her grupta anlatiyorum, yaziyorum, çiziyorum, seslendiriyorum. Aliskanliklari yikmak zor oluyor zaman aliyor
-M
|
|