bademcik ameliyati oldum
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1398
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 13:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: bademcik ameliyati oldum
Mesajı Yazan: dadas87
Konu: bademcik ameliyati oldum
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2014 Saat 12:51
Bademcik ameliyati oldum bugün itibariyle dua edin arkadaslar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2014 Saat 09:08
Allah yardimcin olsun kardesim. InsAllah sifa bulursun, ara ara durumunla ilgili bilgilenir beni
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2014 Saat 19:20
geçmis olsun kardesim, ben de 3 sene önce olmustum. bir hafta kadar agri ,sizi,tad alamama veya dilinde uyusukluk olabilir,normaldir bunlar..ancak bütün bunlara degecegini düsünüyorum.suan iyiki de olmusum diyorum. o parçaciklardan tamamiyle kurtuldum.. ins. sen de bir daha görmezsin onlari.Acil sifalar diliyorum.
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2014 Saat 20:12
Ben de bademciklerimi aldirdim. On bes gün oluyor, aslinda tam iyilesmeden yazmayacaktim ama duramadim.
Su anda bogaz içindeki yaralar tam kapanmadi, o yüzden bir yorum yapamayacagim. Uzun süredir duymadigim diski gibi, islak saman gibi olan kokuyu duyuyorum. Söyle söyleyim, aksam bilegimi yaliyorum, sabah uyandigimda koku hala bilegimde duruyor. Insallah hepsinin sebebi bademciklerdir de kurtulurum.
Artik, Allah'tan bir sey gelmezse KBB ile isim bitti. Koku devam ederse yazin dahiliye üzerine yogunlasirim.
Yirmilik dislerim çürüdü sanirim, onlari da çektirecegim. Onlar da muhtemelen yaza kalacak. Internetteki yorumlari okuyunca adamlar dis mi çektiriyor, kalp ameliyati mi oluyor anlamadim.
|
Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2014 Saat 07:12
adanali, geçmis olsun..
bademciklerin alinmasi kimin karariydi? doktor tavsiyesi mi yoksa kendi istegin mi?
ameliyati nerede oldun? devlet mi özel mi? sigorta karsiliyor mu?
|
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2014 Saat 17:00
Özel hastanede yaptirdim, SGKliyim ücret 1000 tl. Burun etlerini de yaktirdim. Iki ay önce 500 tl idi. Bir kanun çikmis, o yüzden fiyatlar iki katina firlamis. Ama bu ameliyati özelde yaptirmakla, devlette yaptirmak arasinda bir fark yok; devletten bir doktor agiz kokusu için ameliyati kabul ederse devlette ol bence.
Bes alti aydir bademciklerime her bastirdigimda bademcik tasi çikiyordu: Büyük, küçük; beyaz, sari , açik yesil... Çoktan aklima koymustum. Bazi nedenlerden bu zamana sarkti.
Yirmi gün önce lüks bir dis polikliniginde dis tasi temizligi yaptirdim, doktora agiz kokusunu söyledim " Disini söyle firçala, böyle firçala " deyince içimden " pööfff " deyip bademcik aldirmaya kesin karar verdim.
KBB uzmanlari tercihi hastaya birakiyorlar, genelde söyledikleri ayni " Bademcik tasi koku yapar ama bademcik aldirinca koku geçecek diye garanti veremeyiz. Baska yerden de kaynaklaniyor olabilir. " Agiz içiyle ilgili görünürde sorunum olmadigi için bademcikleri aldirmaya karar verdim.
Daha önce bir kaç kez bilgisayarli tomografi çektirmistim. Sinüzit veya baska sorun çikmadi. Aslinda farenjitim , alerjik rinitim de var ama onlarin bu kadar siddetli koku yapacagini sanmiyorum. Burun etlerini de küçülttürdügüm için rinitin azalacagini düsünüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2014 Saat 19:33
adanali kardesim tekrardan geçmis olsun. insallh benim gibi sende memnun kalirsin ameliyatindan. allah sifa versin
|
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2014 Saat 20:36
tekrar geçmis olsun. ben de belki geçer ümidiyle burun ameliyati oldum. aslinda ameliyat olana kadar 2 devlet hastanesi, 2 egitim ve arastirma hastanesi ve son olarak 2 üniversite hastanesi gezdim. son olarak üniversite hastanesinde kikirdak doku ameliyati oldum ama durumda pek bi degisiklik olmadi. yani nefes alisim rahatladi, geniz akintim bitti denecek kadar azaldi ama netice itibariyle agzimdaki kötü tat devam ediyor.
her zamanki gibi yine basa döndüm.
|
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2014 Saat 17:29
Sag olun, insallah hepimiz kurtuluruz. Koku su anda sürüyor, bademcik tam iyilesmedi. Dilimde çok beyazlik yoktu ama yine de biraz azalma oldugunu düsünüyorum. Kontrol disinda artik Kbb ye gitmeyi düsünmüyorum.
Cb12 gargarayi aldim, bir de bunu deneyelim bakalim.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2014 Saat 21:19
bademciklerin iyilesmeden kullanma o cb 12 yi sakin dikkat et bana bir hafta yogurt komposto yedirdiler kati yemeyi bile yasakladilar
|
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2014 Saat 21:21
Aqua, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Alcohol, Zinc Acetate Dihydrate, Chlorhexidine Diacetate, Sodium fluoride, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Acesulfame, Propylene Glycol, Citric Acid, Aroma. bu agiz kokusunu asla gecirmek maskelerse azbir sure maskeler icindekilere bakin basli basina koku nedeni !!!!!
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2014 Saat 12:03
Anlatmayacaktim ama dayanamayip anlatasim geldi.
O firmanin genel müdür bir elemani ile bana geldiler. Agiz kokusu gargarasi ithal ettiklerini benim destek vermemi istediler. Ilaci onlarin agzindan dinledim.
Içinde alkol bulunan, sabun bulunan, tatlandirici bulunan, bazik madde bulunan gargaralarin agiz kokusunu neden engellemeyecegini güzelce anlattim.
Firmanin sahibi bile ikna oldu, fakat ben bizi ikna edemeemisim:-)
-M
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2014 Saat 13:06
hocam çinliler yumurtakabugu kullaniyolarmismis halitosis için asli varmi acep !
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2014 Saat 20:40
yine piyasadaki en iyi gargara Phormal zn'dir. bugün 2 tane aldm, kullanmaktaym. zor zamanlarda iyi gidiyor gerçekten
bu arada hocam dediniz ya firma sahibi ikna oldu diye, peki neden hala ürün piyasada satilyor?
çok ilginç gerçkten :)
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2014 Saat 21:45
Aslinda ben inancim geregi, tedavi için bile olsa alkol kullanmaya karsiyim. Gelgelelim, gargarayi bugün ilk kez kullandim diski kokusunu yok etti. Dün bilegimi yaladigimda koku saatlerce gitmiyordu. Sabah kullandim, saat yirmi üç hâlâ koku yok. En azindan ben almiyorum, bilegimi yaladigimda koku olmuyor.
Ilk kullandigimda listerine kadar olmasa da agzimi biraz yakti . Kullandiktan saatler sonra bile agzimda arada bir hafif kekre tat oluyor. Içindeki çinkodan dolayi sanirim. Bogazda da kisa süre hafif yapiskanlik yapti . Kloroben, klorex kullananlar yapiskanligi daha iyi anlamistir. Internetten aldim, biraz pahali. 250 ml 42 tl'ye geldi.
Alin veya almayin diyemem, simdilik ise yaradigini düsünüyorum. Ancak , bu siteye üye olan , bu siteyi takip eden bizlerin bir gargarayla, basit bir ilaçla kurtulabilecegini sanmiyorum. ( disçi, kbb, dahiliyeye gidenleri kastediyorum. )
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2014 Saat 08:04
Evian :
Yumurta kabugu olayini bilmiyordum. Bilgi verirseniz sevinirim.
Hayalm var:
Belki bana ikna olmus görünme kibarligi yaptilar veya gerçekten ikna oldular bilemiyorum. Fakat para baglanip ithal edilen kolilerce ilaci ay pardon deyip geri veremezler. Bu sebeple satisi durdurmalari beklenmez.
-M
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2014 Saat 15:58
bulamadim tam olarak nasil kullanildigini ama murat hocam !yumurta kabuklarini toz halinde beyaz kil ile karistirip dislere aplike edildigini buldum sadece çinlililerde kullaniliyormus yumurta kabuklari agiz kokusu için ama konunun derinlemesine bir aciklamasini bulamadim ! birde sinuzit ve apne için burna limon damlatmayi buldum .kaya tuzu ile gargaranin yararlarindan bahsedilmis birazda bogaz ve agiz ici icin (tabiiki cronique olan durumlarda fazla ise yararyip yaramadigi supheli ). birde tropik bir amipimsi bakteri yuzunden olabilecek durumlarda cannelle yagi onerilmis bir yerde,nane yagi çay agaci yagi gargarasindan bahsedilmis ama derin bir bilgi bulamadim. bu yuzden size sorayim demistim .
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2014 Saat 16:00
birde sunu soylemek istiyorum buralarda 5veya 6 £ seyler turkiyede nekadar pahaliya veriyolar 45 lira falan cok degilmi ?
|
Mesajı Yazan: Josephine
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2014 Saat 23:08
Orjinalini yazan: evian
bademciklerin iyilesmeden kullanma o cb 12 yi sakin dikkat et bana bir hafta yogurt komposto yedirdiler kati yemeyi bile yasakladilar |
evian sen nasi oldun? ameliyattan sonra geçti mi tamamen koku ?
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2014 Saat 12:20
adanali, gargarayi en azindan zorunlu hallerde can simidi olarak kullanabiliriz. sürekli ilaç veya kimyasal bir madde kullanmak uzun vadede zarar verebilir. kesin çözümü bulana kadar idare etmez mi?
bu arada evian sen nasil oldun hiç anlatmiyorsun...
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2014 Saat 12:57
bunu tam soyleyemecegim cunki ben biraz rahatsizim ameliyattan sonra çok guzel nefes aldigimi hissediyorum geniz akintisida pek ole ahim sahim degil lakin gogsumde sanki fil oturuyo ve bastirinca aciyi kendimi bronsit olmus gibi hissediyorum bole tuhaf bilmemki nasil desem ve nezleymisim gibi bir hal var agzimda genzimde sanki
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2014 Saat 01:27
bu gargaracilarin ve bitkisel ilaccilarin çogu varya hepsi degil yuzde 98 i hani eski cowboy filmlerinde kasabaya gelip siseyle su satan dolandiricar varya hah onlarin modern versiyonu
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2014 Saat 11:27
bu gargaracilarin ve bitkisel ilaccilarin çogu varya hepsi degil yuzde 98 i hani eski cowboy filmlerinde kasabaya gelip siseyle su satan dolandiricar varya hah onlarin modern versiyonu |
katiliyorum, yalnz söyle bir durum da var: bu gargara ve bitkisel ilaçlar, gerçkten bu sorunu yasayanlar için üretilmiyor maalesef. çünkü kimse bu sorunu bir hastalik olarak görmüyor . yani aslinda bu ürünlerin ana kitlesi normal olarak hayatlarina devam eden insanlardir, günlük ihtiyaçlarini karsilamak için piyasaya sürülüyor..
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2014 Saat 12:00
adanali, sonuc olarak ne diyebilirsin? Bu gargarayi ne zamandir kullaniyorsun? Hangi siklikla? Etki suresi? Fiyat performans orani? Deger mi?.....
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2014 Saat 20:03
Helicobacter, reklamlarda bu gargaranin agiz içi sülfür gazlari için oldugunu söyleniyor. Tip 1 dedigimiz durum için. Bilek koklama testi yaptigimda kokuyu almiyorum. Bir gün ara verdim bilek testi yaptim koku geri geldi. Agiz içi kaynakli kokuda ise yariyor - gibi!... - Yalniz, somut bir olay anlatamayacagim ama ikinci, üçüncü derece arkadaslarimin tepkileri yine olumsuz izlenimler veriyor. Bence bunun nedeni agiz kokumun sadece agiz içi kaynakli olmamasi.
Benim agiz kokum tip1 diyorsaniz, denemekten zarar gelmez. Tabii, alkolü ve gargaranin diste renklenme yapma olasiligini unutmayin.
|
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2014 Saat 01:34
sizin goz ardi ettiginiz bir konu var bizim turkiyede hijyen sektoru kucuk bu yuzden hastalik olarak gorulmuyor olabilir ama avrupada ve amerikada sakiz gargara dis macunu ve temiz nefes malzemeleri geliri yillik onmilyar eurolar uzerinde dusunebiliyormusunuz !dolayisi ile hipokri olayi yuzde doksan bes ! adam nane yagi su karbonat ve sabun tozuyla koseyi donuyor
|
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2014 Saat 18:39
haklisin evian, Türkiye sartlarna göre düsündüm biraz. ancak yavasta olsa Türkiye'de de son zamanlarda sektör ivme kazandi gibi. aslinda bütün olay doktorlarn ilgisizligi ve bu konudaki egitmsizligidir.. (bütün hekimleri kastetmiyorum , mesleginin hakkni veren doktorlar var tabi) ,
bir de ilgili bakanliklarn ,kurumlarin,üniversitelerin ve arastrma merkezlerin konuya çok ilgisiz davranmalri insani kahreden baska bir yönü.
asil düsünulmesi gereken ise tamam burda böyle basit görülen bir konuya gereken önem verilmiyor.zaten ülkemizde maalesef o kadar sorun var ki( her alanda) böyle bir konunun tartslmasi bile komik olur herhalde.
Asil sorun neden Amerika'da Avrupa'da veya gelismis baska bir ülkede bu kadar önem verilmesine karsin hala somut veriler elde edilmis degil... anlamak mümkün degil gerçkten.
Aslnda herkesin bildigi gibi bunlarin tek bir nedeni olabilir.. böyle bir sorun çözülbilirse ilaç sektörü sinek mi avlyacak? o dedigin milyar euro/dolarlari çöpe mi atmak istiyecekler. neyse ins birgün bizleri de düsünen insan evladi kisiler bu konuya daha bir özen göstrirler
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2014 Saat 17:43
kanunu baba cikarir ilaci ogul ithal ederse pazarlarsa universite doktor birsey uretemez urettirmezler ! hipokri nedenmi var arastirma ve gelistirme masrafli is oldugu icin bulunmus bir formule birkac ekleme yapip piyasaya surmek daha kolay her ulkede saglikmis insanmis kimsenin umrunda degil ilaç yapanlar biim sagligimizi dusunuyor saniyorsunuz yuzde 99 para için firma bu yil bir milyar kazandiysa gelecek seneki gayretui iki milyari nasil kazanirim ilkesi ! piyasada nekadar gargara varsa yuzde 99 u maskeleme amacli naneruhu castor yagi purifiye su ve sabun tozu bazli !!! daha gargara kullandim gecti sanki diyen var ! kardesim senin agzindaki problem eger gargarayla gectiyse senin agiz kokusu sorunun yok ! hijyen problemin var gunde uc kere ucer dakika disini yika ilik suya iki damla çay agaci yagi veya nane yagi damlat gargara et bir haftaya birseyin kalmaz ! cronique lesmis yillardir rahatsiz olan kisi icin sorunun derinine inmak sorunu elemine etmek lazim ! ve buyuk yuzde gorunmeyen inflamasyonlardir burundaysa rinit veya sinuzit, kulaktaysa kulak iltihabi,bogazdaysa rhinofarangit,yemek borusundaysa gastrit tir ! bunun disinda curuk dis ,dis eti apseleri ve bademcik hastaliklaridir ! gerisi ugrasmak istemeyen doktor hurafesi ! yok kabizmis ! yok stresmis falanda filan tibbin gelistigi filan yok sadece makinalar gelisiyor ! doktorlarin yuzde 90 kendilerini gelistirmiyolar ezber tedavisi larousse medical allunstré de ne yaziyorsa okulda onu igrendiler mezun oldular belirtiler nedir sudur ! ne lazim ilac budur bugunki tip malessef bana kizabilir bazi cevreler ama anadoluda kocakarilar bile bilir dis etine papatyanin iyi geldigini sinuzite buharinin cekildigini bas agrisina corek otu yakildigini ne bileyim bas agriyinca bas parasetemolu olay bumu yani zaten yapilan ilaclarlarda yuzyillar oncesinin recetteleri çin ortadogu ve endulus tibbinin kullandigi formulleri birkac birsey daha katip piyasaya suruyolar hersey sirketin cirosuna oynuyor kimin ugrunda hasta gelisen tip sadece tibbi malzemede ve operasyonel cerrahide gelisiyor ilaçlar uç asagi bes yukari ayni saygilar
|
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2014 Saat 15:46
Evian nasil oldun, degisme var mi durumunda?
|
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2014 Saat 23:21
yok gardas bir sey degismedi dorduncu ameliyatta birsey degistirmedi ! bozuk psikolojimin içine gomuldum ! bi faturalari odemeye birde alisveris icin cikiyorum evden o derece
|
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2014 Saat 11:30
Evian, herkesin agiz kokusu , asiri igrenç degildir. Ya da söyle söyleyim, çok yakin durmadigin sürece hissedilmez. Sen koklayinca kötüdür ama biraz mesafe koyanlar hissetmiyordur bile. Kiminin kokusu bes metre gider - muhtemelen benimki - kimisi kirk elli santim öteye ulasmaz.
|
Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2014 Saat 13:05
Evian erken konusmamak da lazim tabi... Daha iyilesme sürecindesin..
Gerçi bende ameliyattan sonraki iki ay çok iyiydi, sende de bu süreyi iyi bekliyordum en azindan.
Kemik egriligi var miydi sende?
Yemin ederim diyorum ki burnum kazayla kirilsa yada birinden okkali bi yumruk yesem de o niyetle kemigi de düzeltseler.
|
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2014 Saat 23:06
ben artik neyin neye sebeb oldugundan emin degilim ! yaptirmadgim test gitmedigim doktor kalmadi ! kime gidecegimi ne yapacagimi karakara dusunuyorum inan doktor kalmadi brasnsinda yasadaigim il ve ilcelerinde çalisamiyorum insan icine çikamiyorum
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2014 Saat 01:52
Evian yapma lutfen. Senden degismedi hicbisey lafini duymak cok uzdu. Senin bu son ameliyatinin bulgulari cozumu cokmantikliydi teorikte. Senin iyilesmen bizim umudumuzdu. Belki erkendir daha olamaz mi.. Doktorlar ne dedi gitmedin mi degisen bisey olmadi diye.. Yorum yapmadilar mi ne bileyim bisey demediler mi.. Yinedeumudumuzu yitirmeyelim.. Allah buyuk..
|
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2014 Saat 12:51
daha kontrole gitmedim . bende cok umutluydum . onumuzdeki ay giderim belki kontrole ,Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam
|
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2014 Saat 15:53
evian, verdigin bunca mücadele sonrasi yelkenleri suya indirmen , hayatin zorluklarina boyun egmen her ne kadar seni hiç taniyip, görmesem de bunlari sana yakistiramyorum..
senin bunca yil çabalayip, bu sorundan kurtulman için gösterdigin azim ve gayret hepimize güven verdi, umut verdi. sen ne zaman yeni bir sey denedin veya yaptiysan hepimiz senin tercübe ve deneyimlerinden istifade ettik. sonuç iyi yada kötü bizim için farketmedi,
çünkü biliyoruz ki hepimizin yaptigi seyler bizlere yeni ufuklar açti, bizlere zenginlikler katti.. her attigimiz adim ,ister çukura takilip düsmüz olsak da ister çamura batip kirlensek de bu mücadelen/mücadelemiz bizleri bu yolda bir adim daha ileriye atti ve atmaya da devam ediyor. her ne kadar biz farkinda olmasak da.
o yüzden moralini bozup,kendini üzme. sikintilar ve engeller seni yildirmasin. güçlü ol ! çünkü hayatta seni senden baska anlayacak, seni düsünecek kimse yok.
eger biz kendimize inanmyor veya güvenmiyorsak o zaman insanlarin bize bakis tarzi, vurdumduymazligi veya rencide edecek boyuttaki söz ve davranislarindan sonuna kadar haklilar.
o zman onlara göre biz insan degiliz. bizim bir hayvandan farkimiz yok demektir. sen bunu kendine yakistirabiliyor musun?
ben kendi adima söyleyyim hiçbir zaman bunu kendime yakistirmam, yakistirmyacagm. ben ne olursa olsun engeller ve sikintilarla mücadele etmeye devam edecegim .
çünkü artik bu benim kanimda var. en azindan bana faydasi olmasa bile belki baskalarina fayda dokunur diye asla pes etmeyecegim.
evet, bu lanet ,igrenç hastalik maalesef hayatimizi çok ama çok etkiliyor. emin ol bu sorunu yasayan herkes de senin yasadigin hayatin aynisini veya benzerini yasamaktadir.
ne olursa olsun hayatimiza kaldigimiz yerden devam etmeliyiz. bunu bütün arkadaslarim için söylüyorum. bu sorun var diye hayata küsmek gibi bir lüksümüz yok maalesef.
ne kadar zor olsa da normal insanlar gibi gezmek, eglenmek, çalisip hayatmiza yön vermek bizim de hakkimiz. bu haklarimizdan feragat etmemiz ,hayattki en büyük kazigi, biz kendimize atmis sayilir aslinda.
dedigim gibi normal insanlar gibi yasamak bizim için zor ama imkansiz degil. evet bunlari yaparken hayat standartlrmizdan az veya çok ödün verecegiz ama yasamayi da bilecegiz. böyle evden bakkala veya fatura ödemeye gibi bir hayatimiz olmamali ( evian bunu senin için söylemiyorum, lütfen üstüne alinma. genel için söylüyorum ) . bu beni üzüyor gerçekten.
diger insanlarla ortak bir noktamiz olmasa bile( çalismak veya herhangi birsey disinda) en azindan kendi kendimize bir yürüyüse çikmali, dogaya- çevreye bir göz atmak, temiz hava almak, bizleri iyi hissettirir.
bunlari bile yapmaktan aciz olamayiz diye düsünüyorum. Neyse umarim bu yazdilarimdan beni yanlis anlamazsn ve bunlari sadece senin için söyledigimi düsünmezsin. bunlar basta benim ve burdaki herkes için geçerli.
Ayrica en bastaki paragraflar sifa, adanali, effect, Helicobacter ,dadas , mehmet,telfast ve burda suan veya eskiden yazmis olanlar (adini sayamadigim arkadaslardan özür diliyorum) için geçerli. sizin tercübe ve deneyimlerinizden her zaman istifade ettik. gerek kötü gerekse de iyi sonuç almis olalm, bu bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.bu yolda hepimiz beraberiz arkadaslar, unutmayalim bunu.pes etmemiz söz konusu bile olmamali.
yazi biraz uzun oldu arkadaslar farkindayim ve umarim beni anlamissnzdir , burda hiçbirmize kötü bir serzeniste bulunmadim , sadece içimi dökmek istedim o kadar. sizleri siktiysam affola. Allah hepimize sifa versin.
Son olarak sunu da demek istiyorum, arkadaslar gerçekten umudunuzu yitirmeyin. Bakin bunu hep söylüyorum çünkü bunu bizzat kendim yasadim ve yasiyorum. daha 1-2 sene önce suan bulundugum noktayi hayal bile edemiyordum. tamam her ne kadar mükemmel bir hayatim veya diger insanlar gibi bir hayat kalitem olmasa da açikçasi memnunum.. o yüzden yarinlara güzel bakalim, zaman bize neler gösterecek sabredip bekleyelim. belki bir bakmissinz hiç ummadiginiz bir anda güzel haberler alabiliriz, güzel anlar yasayabiliriz.. inanin hersey olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 24-Nisan-2014 Saat 21:15
daha kontrole gitmedim . bende cok umutluydum . onumuzdeki ay giderim belki kontrole ,Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam |
'' Allah'tan umit kesilmez tedaviye devam'' bende senden bunu bekliyordum evian. böyle olmaliyiz iste. karamsarlik bizlere yakismaz. allah yardimcimiz olsun ins. mevlam elbet bizlere bir kapi açacaktir..
|
Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2014 Saat 19:42
Hocam, bademcik ameliyati olacagimda ast ve alt degerleri çok yüksek çikti, karaciger yaglanmasi da vardi. Anestezi doktoru ameliyat konusunda kararsiz kaldi, dahiliye doktorunu aradi . Doktor bir sey olmaz deyince ameliyati oldum.
Karacigerle ilgili bu sorunlar agiz kokusu yapar mi ?
|
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2014 Saat 15:53
bende de usg sonucunda az bisey karaciger büyümesi çikmisti. ama tahlil sonuçlari normal seviyelerde geziyor. 3 ayda bir çesitli sebeplerle kan tahlili yaptirir oldum...
|
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2014 Saat 19:09
Karacigerle agiz kokusu arasinda bir bag görmemistim az önce buldum. Murat Hoca yazmis ama ben baska bir kaynaktan buldum.
Karaciger hastasiyim agiz kokusuna sebep olur mu?
Her karaciger hastaligi agiz kokusu sebebi olmaz. Fakat görevini tam olarak yerine getiremeyen bir karaciger bazi yanlis kimyasal maddelerin kana geçmesine sebep olabilir. Kana geçen maddeler genellikle C2-C5 aliphaticacids, methylmercaptan, hydrogendisulfide, limonene, sistein, lactate, amonyak, aseton vs. gibi çirkin kokulu ve uçucu maddelerdir. Bu maddeler akciger gazlarina karisarak solunum yolu ile disari atilir. Yani Tip 4 agiz kokusu (nefes kokusu)na sebep olabilir.
http://www.gonuldergisi.com/agiz-kokusu-bir-hastaliktir.html
|
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2014 Saat 10:28
Bunlar benim cümlelerimdir.
Ben yazdim bu bilgiyi.
Bazen kaynak göstermeden benden bilgi aliyorlar, ve yayinliyorlar buna çok kiziyorum. Fakat bu site etik davranip kaynak olarak beni göstermis, sükür.
-M
|
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2014 Saat 12:43
murat hocam, bu durumun kontrolü için dahiliye uzmanina görünüp durumu anlatmamiz yeter mi yoksa, baska bir bransin uzmanlik alanina mi giriyor? neler yapabiliriz?
|
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2014 Saat 14:30
Ben size bir soru sorayim, siz cevaplayin :
Bir araba sürüyorsunuz. Motordan zayif bir ses geldi. Motor tamircisine götürseniz hatayi bulabilir mi? Yoksa kaportaciya mi gitmelisiniz?
Simdi bu soruyu da cevaplayin :-)
Agiz kokusu karacigerde büyüme sebebiyle oldugu varsayimiyla dahiliyeciye gidilse teshis koyar mi? Yoksa baska bir doktora mi gidilmelidir?
Neden her sorunuzu cevaplaYAmiyorum, Beni anliyor musunuz :-)
-M
|
Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2014 Saat 15:48
Hocam; disçi, KBB uzmanlari bile çogu zaman agiz kokusunu yok sayarken, " disini iyi firçala geçer " derken, dahiliyeciye gidip " agzim kokuyor, karacigerden olabilir " demek bizler için oldukça mühim bir sorun. Internetten okuyoruz, birakin karacigeri birçok dahiliyeci - gastroenterolog gastritin bile agiz kokusu yapma ihtimalinin çok düsük oldugunu söylüyor. Artik yoldaki adam bile gastritin agiz kokusu yapacagini bilirken ...
Bademcik ameliyatimda bazi degerlerin yüksek çikmasi sayesinde(!), gastro uzmaniyla görüstüm haftaya endoskopi - kolonoskopi ve birkaç test daha yapacak. Dedigine bakilirsa check - up gibi olacakmis. Ben de doktora sikayetlerimi biraz abarttim gibi oldu ama ne yapalim, sirf agiz kokusu için geldim desem bu kadar derin arastirmayabilirdi.
|
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2014 Saat 09:07
adanalii, anlatilmaz yasanir...
ankara' nin egitim ve arastirma hastanelerinde, ilçe hastanelerinde, üniversite hastanelerinde doktorlarla, asistanlarla pazarlik yapar hale geldik(su .... testi yaptirabilir miyiz?, su tahlil sonuçlarina bi daha baksaniz, o ilaci kullandim faydasini göremedim, vb. vs.).
|
Mesajı Yazan: Fresh
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2014 Saat 13:18
Orjinalini yazan: dadas87
Bademcik ameliyati oldum bugün itibariyle dua edin arkadaslar. |
dadas ne yaptin ameliyat sonrasi kokuda bir degisiklik oldumu..? bilgilendirme yapmamissin, herhalde koku geçti ve artik bu siteye girip eski günlerini hatirlamak istemiyorsundur..? öyleyse ne güzel...
|
Mesajı Yazan: dadas87
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2014 Saat 06:23
Yok hocam ameliyat ta çare olmadi. Gittigim her doktor girtlak reflüsü var snd demeye basladi 3 aydir onun tedavisini görüyorum 6 ayi tmmlayana dek sabdedicem.
|
Mesajı Yazan: trouble
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2015 Saat 00:18
Merhaba arkadaslar,
22 yasindayim üniversite son sinif ögrencisiyim yönlendirme yapmadan bilgilendirerek bademcik ameliyatim ve agiz kokusu hakkinda bilgilerimi paylasayim.
4-5 yildir forumu takip ediyorum agiz kokum 13-14 yaslarimda basladi ilk kez sinifça gittigimiz dis doktorunda senin agiz kokun var baska bir gün gel daha ayrintili bakalim demesiyle basladi çocuktum korktum bir daha gidemedim o yasimdan beri bana AGZIN KOKUYO diyende OLMADI.
Koku agizdan geliyordu burundan gelmiyordu (sadece sabahlari ya da koku asirilastiginda, burnumdan nefes verirken havayi dil köküne çarptip cikardigimda biraz o dildeki kokuyu burnumdada hissedebiliyordum).
Dis ve dil firçalama ile 4-5 saat kokuda azalma sonrasinda artarak gelen bir koku oluyordu.Kokuyu artiran besinler vardi.Ben kokuyu konusurken degil burnuma hohladigim zaman alirdim.
Yillardir dis doktorlarina ve KBB ye giderim pek ilgilenen olmaz en son gittigim doktor bademcik kaynakli olabilir kokuyuda baya kafaya takmissin istersen alalim dedi bende kabul ettim ve bademciklerimi aldirdim yanliz hiçte kolay olmadi:).
Bademcik ameliyati sonrasi 10. gün bir kanamam oldu küçük bir kanamaydi atlattik.En az 10 gün sivi ve yumusak gidalar ile beslenin bizim yasimizda iyilesme süreci uzun ve zor.
Neyse ameliyat sonrasi koku 1 hafta sonra geri geldi ama ameliyat öncesinden farkli bir kokuydu yaralar iyilesmedi ondandir felan dediler amelliyattan 15 gün sonra koku gitti 1 hafta felan koku yoktu sonra tekrar yavas yavas hergün biraz daha artarak geri geldi 1 hafta felan koku devam etti sonra tekrar gitti felan böyle gelip gelip gitti ama kokunun oldugu günler daha fazlaydi 2 AY BÖYLE SÜRDÜ.
Yaklasik 20 gündür koku var ve tekrar gitmedi ama kokunu siddeti degisiyor.Ameliyat öncesine göre bazen az bazen yakin.
Ameliyat sonrasi dilimdeki beyazlik azaldi, dis ve dis eti birlesim yerlerinde olusan beyaz kokulu tabaka artik daha az.
Ameliyat sonrasi sol bademcik yerime baktigimda beyaz bir et var kokunun devam etmesini ona bagliyordum çünkü dislerimi firçaladiktan 30 dk sonra sol tarafimdaki dislerin aralarini emerek çektigimde kötü bir koku çikiyor.Sag ve ön dislerimde ayni sey dislerimi firçaladiktan 4-5 saat sonra gerçeklesiyor.
Ameliyat düsünen arkadaslar ameliyat sonrasi kokunun geçmemesine kendimi hazirlamistim ama bekledigim gibi olmadi ilk günler hayatimda yasamadigim pismanligi yasadim ameliyat degil stres üzüntü beni zorladi daha sonrasinda alistim unuttum böyle seylerde zamana birakin unutmaya çalisin baska seylerle ilgilenin Sonra düsündüm ameliyat olmasam ve bu koku geçmez ise her gün ameliyat olsam mi düsüncesi beni bitirecek oldum kurtuldum bide geçseydi mükemmel olacakti tabi.
Ameliyat sonrasi ara arada olsa toplam 15-20 gün agiz kokusuz günler geçirdim evet benim agzim çok kötü kokmuyor hatta bazen karsimda ki insana bile gitmiyor ama beni rahatsiz etmesi yeterliydi koku geçince çok mutluydum ve agzimin kokmadigini hissediyordum tadi bile degisiyor eksi tat kalmiyor günün her saati ayni.
Agiz kokunuz psikolojik olmasa bunu kanitlasaniz bile psikolojik destek hepimize sart en azindan sorunu kafamizda küçültmeli hayatimizda daha az yer kaplamasini saglayabiliriz.
Benim su saatten sonra yapacagim sey psikolojik destek almak, dis doktorlarina, KBB ye ve Gastroenteroloji ye gitmeye devam ederek kokuyu dahada azaltmak eminim artik bir gün kokunun çözümünü olmasa bile azalmasini saglayabilirim.
Sormak istedikleriniz var ise bu konu altina yazin cevaplayayim.
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2015 Saat 00:40
Trouble kardesim bendeki agiz kaynakli deil dahiliyeye gttim 4 5 gune sonuclari alcam olmadi kbb bademcikler felan ama trouble kardesim ben dayanamiyorum artik bu duruma yenik dusmeye basliorum artik 19 yasindayim univeriste 1 ogrencisiyim dayanamiyorum bi akil dio univeristeyi birak bi yanim dio univeristeyi birakirsan annenin babanin emekleri ne olacak dio cok kotuuyum istersen tel nonu ver ozelden goruselim kardesim
|
Mesajı Yazan: Ahmet5
Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2018 Saat 22:55
Dadas87 eger hala buradaysan son durumunu merak ediyorum son tedavin basarili oldu mu? Tesekkurler
|
Mesajı Yazan: Fulya
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2018 Saat 19:55
Ben de bademcik ameliyati oldum ve hiç bir fayda görmedim. Bademciklerim küçük ve yapisikti içinde çok derinlere tonsilit birikiyordu kimseye örnek olmasin pamuklu çöp vb seylerle çikarmaya çalisiyor çogu zaman bademciklerimi kanatiyordum tam evet artik tas kalmadi dedigim an ertesi gün yine çikmasi tam bir kisir döngünün içinde hissediyorsunuz. Ayrica forumda tas olmasa da o haldeki bir bademcigin her halükarda koku üretecegini okumustum. Tas esittir koku bu çok net ama bende baska bir sebep daha var anlasilan ki koku gitmedi. Yine forumda biri dudak yanak içlerini kemirme koku yapar yazmisti sanirim 5 yasindan beri bu berbat aliskanliga sahibim. Mucizevi biçimde bu aliskanligi 1 ay kadar biraktim yine çözüm olmadi. Alerjik rinit de var hafif reflü de.
Yine de tonsilit konusunu çözmeden diger asamalara geçmeyin derim.
|
Mesajı Yazan: Fulya
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2018 Saat 20:31
Bu arada dis firçaladiktan sonra vs bir sekilde yarim saat de olsa koku gidiyor diyen arkadaslar halinize sükredin bendeki hiç ama hiç gitmeyen 2 metre uzaktan duyulan bir koku. Kendim alamiyorum ancak sordugum tek kisi mide bagirsak tan gelen bir kokuya benzemedigini söylüyor. Bu da beni su seçeneklere itiyor;
A-Alerjik rinit kaynakli (akinti hiç bitmedigi için koku da hep var)
B-Dilimde pas var (bademcikler gidince bu sorunun da ortadan kalkacagini sanmistim yanilmisim)
C-Dil pasi, geniz akintisi veya refluden oluyor
D-Tükürük azligi hissediyorum onun için sintigrafi varmis bulursam yaptirmayi düsünüyorum.
E-Cigerden geliyor.
Tabi her gittigim dis hekimi agiz hijyenimin çok iyi oldugunu söylüyor yani disleri bastan eliyorum.
Benzer durumlari olan varsa lütfen yazsin forum neden bu kadar sakin anlamiyorum
|
Mesajı Yazan: Simyaci
Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2019 Saat 15:22
Arkadaslar öncelikle herkese çok geçmis olsun.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Zor bir durum.Benzer sosyal sikintilar hepimizin basinda oldugu için orayi geçiyorum ve direkt konuya geçip konulan teshisler hakkinda bilgi vermek istiyorum. Bu agiz kokusunu ben farkedeli 1sene filan oluyor.oncesinde var miydi ben mi farketmedim bilmiyorum. Ilk fark ettigim zaman otobüste bir ablanin bana bir adres sorup burnunu kapatmasiyla basladi. Incitici bir durum evet ama farkettigim günden beri hiç yilmadan sorunun pesinde kosturuyorum.ilk önce bir devlet hastahanesine gittim fakat gram ilgilenmedi.Bu arada gitmeden internetten koku odakli bir arastirma yaptim ve bademcik tasi sikintisinin koku yapabilecegini ögrendim.hemen ayna karsisina geçip kusma reflekslerimi kontrol ederek bir kaç parca çikardim. Neyse dedim sorun bu anlasildi.Doktora gittim ve bana söylenen kendin cikaricaksin yapacak bir sey yok demek oldu. Hakkimi gram helal etmiyorum o doktora.Daha sonra baska bir devlet hastahanesine gittim direkt dedim ki hiç konusturmadan bademcik tasim var hocam ve acil aldirmak istiyorum. Doktor bakti peki dedi alalim ama ben bir sey göremiyorum. Doktor göremiyorum dediginin aksami ben bir miktar daha çikardim.neyse gittigimde martti bana ameliyat tarihi agustos sonuna verdi.kendi kendime dedim ki tamam biraz daha dayanmalisin. Yaz geldi haziran ayindayiz ve koku gittikçe artmaya basladi 2ay daha dayancak gibi degildim özel hastahaneye gittim bu sefer. Tabi para verince doktorlar daha ilgili oluyorlar orasi kesin. Özel hastahanede doktorun teshisleri;
Bademcik tasimin oldugu
Burun egriligi oldugu(tomografi istedi)
Çok fazla degil ama geniz akintimin oldugunu soyledi
Bir de ameliyat için kan tahlili istedi onuda yaptirdim temiz çikarsa önümüzdeki hafta ameliyat olacagim.
En acil ve en çok koku yapani söyleyin hocam ilk onu halledelim ondan baslayalim dedim. En basta bademciklerini alacagiz dedi. Geniz akintisini simdilik ilaç ve spreylerle kontrol altina almaya çalisicaz dedi. Ameliyat günü ilaç yazicakmis. Arkadaslar bunlarin disinda ayna karsisinda çok fazla vakit geçirmeye basliyoruz hepiniz biliyorsunuz ki.. ben bir de üst azi disimde çürük oldugunu gördüm. Ameliyattan sonra onada bir dolgu yapilmasini düsünüyorum. Çürük de koku için bir etken sonuçta. Benim düsüncem koku tek bir yerden de olusuyor olabilir bir kaç farkli sebepten de. Bademcik ameliyattim ve dis dolgun sonrasinda sizlere tekrardan durumum hakkinda bilgi vericem ki ayni dertten muzdarip arkadaslarima belki bir faydasi olur. Ayriyeten konunun psikolojik ve sosyal bir problem oldugunun farkina varip önemseyip bizlerle ilgilenen murat hocama çok tesekkür ederim.Allah sizdende razi olsun..yolunuz bahtiniz açik olsun hocam..sizin gibi adamlara ihtiyaci var bu memleketin..Arkadaslar çok uzatmadan Allah herkese safi ismiyle sifa versin insallah.. görüsmek uzere
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2019 Saat 12:10
Simyaci kardes sagol var ol.
Önce bi disini halletsen daha iyi olmaz mi?
Belki de problem dis kaynaklidir. En azindan bademcik ameliyatini bosuna yaptirmamis olursun.
Yani fikrim bu.
Sifa diliyorum sana ve herkese kardesim
|
Mesajı Yazan: TheyLike12
Mesaj Tarihi: 29-Haziran-2019 Saat 22:43
Merhabalar forumda uzun süredir basliklari okuyorum 2.5-3 senedir agiz kokusu problemi çekiyorum. Baslarda ne oldugunu neyden kaynaklandigini bilmiyordum. Disimde çürük var diye disçiye gitmistim askeri revirde kanal tedavisi ile kullanabilecegim 3 disi direk çekti çok zor günler atlattim. Neyse konumuza gelelim. 20 Haziranda bademcik ameliyati oldum.Doktorum aileme bademcigimin arkasinin çok iltihapli oldugunu agiz kokusunun bundan kaynakli oldugunu söyledi. Bugün ameliyatin 9.günü. Agiz kokum geçmedi çok fazla baslik okudum bademcik ameliyati ile ilgili iyi ve kötü. Doktoruma kontrole gittigimde en az 2 hafta 3 hafta hatta 1 ay beklemen dedi ama ben inaniyorum ki 1 ay sonra da geçmeyecek. Artik umudum kalmadi ben ailemi ikna etmeye çok ugrastim bundan 5-6 ay önce Anneme bademcik taslarinin oldugunu agiz kokusu yapabilecegini söyledigimde bana agzindan baktigin zaman bademciklerini göremezsin gibi cevaplar veriyordu... Neyse su an bademciklerimin oldugu yerde hâla yara var çok çok düsük bir ihtimal olsa da geçer belki... Biktim artik otobüste yer olmasina ragmen ayakta gitmekten, kendimi rahatça ifade edememekten, insanlarla konusamamaktan bazen soruyorum kendime bu kisacik hayatta cidden böyle bir sey için bu kadar çaba mi sarf etmem gerekiyor diye. Bu sene sinav senem. 11.sinif benim için tam bir rezaletti. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi ders çalismiyorum sadece bos bos oturuyorum bütün gün zaten ameliyat oldugum için disari da çikmiyorum bir seyler yiyip içemedigim için. Bademcik ameliyati olmak isteyenler bütün sorularini sorabilir elimden geldigince yanitlarim
|
Mesaj Tarihi: 08-Temmuz-2019 Saat 20:31
Yukariyada daha önceden yazmistim. Bademcik ameliyatimi oldum üzerinden 10 gün kadar geçti. Kokuda %50 %60 oraninda azalma var. Daha önce agzimdan yogun bir sekilde gelen kokunun çogunlugu kesildi. Ve önceden yazmis oldugum gibi burun egriligimden dolayi akut rinit ya da kronik olabilecegi için doktor bademcik ameliyatimdan sonra bir de burun üzerine yogunlasacagini söylemisti. Simdi burnumdan ara ara küçük sizintilar seklinde bir koku hissediyorum. Bu arada doktorun verdigi bir kaç antibiyotik sprey ve sinüs yikamak için sinüs rinse kullaniyorum. Ve bogazlarim tamamen iyilestikten sonra dis dolgusu yaptiricam. Gelismelerden haberdar ederim arkadaslar.
|
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2019 Saat 13:33
Bizi gelismelerden haberdar et lütfen kardesim.
Moralini bozma, güzel düsün güzel olacak.
Seninki de sanirim üst solunum yollarindan kaynakli.
Eger öyleyse dili temizleyerek çok çok azaltabilirsin kokuyo.
Ben öyle yapiyorum ve çok rahatim.
Dilimi epey firçaliyorum ama. Taaki pembelesene kadar.
Ozaman koku kalmiyor inan...
|
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2019 Saat 13:40
Mahoni kardes moralimi bozmamaya çalisiyorum olabildigince..Hatta dün psikiyatri,psikolog tedavisine basladim.Bu süreçte kafayi yememek için..Önceden yogun hissettigim koku simdi gün içinde sizinti seklinde ve sadece yutkundugum zaman aliyorum.Belki de ameliyattan sonra geçmistir psikolojiktir diye psikiyatri,psikolog tedavilerine basladim. Disçiye gitttim 20'likler çekilcek iki dolgu yapilcak. Yani birçok tedaviyi ayni anda olmaya basladim.Allah sonumuzu hayir etsin..
|
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2019 Saat 23:42
Arkadaslar bende bir ay önce bademcik ameliyati oldum ve gerçekten koku yapacak büyüklüktelerdi.çikarinca koku azaliyordu.
Ilk etmen olarak direkt bademcikleri elemek istedim fakat büyük bir hata yaptim.
Çürük disim vardi bir tane. Ameliyattan sonra yukari 20lik dislerimde de çürük oldugunu gördüm.
Ve bademciklerim alindiktan bir ay sonra bu üç çürük dis sebebiyle tekrardan bademcik taslarim olusmaya basladi.
Çürük dis koku etmeniydi fakat en büyük soruna yöneliyim en basta diye düsündüm.Ama sonra ögrendim ki çürük disler tekrar bademcik tasi olusumuna sebep oluyormus. Benden bademcik ameliyati olacaklara kardesiniz olarak bir tavsiye vermek istedim.
|
Mesajı Yazan: Dünya
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2019 Saat 13:38
Ben de bademcik tasi sebebiyle bademciklerimi aldirdim 5 sene kadar oluyor. Koku hafifledi fakat geçmedi. Çünkü baska problemlerde var. Bildigim kadariyla bademcik tasi bademcik ceplerinde biriken yemek artiklari. Bademciklerinizi aldirdiktan sonra bademcik taslari nereye tutunup birikiyor?
------------- Dünya dönüyor.
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2019 Saat 23:25
Orjinalini yazan: Simyaci
Arkadaslar bende bir ay önce bademcik ameliyati oldum ve gerçekten koku yapacak büyüklüktelerdi.çikarinca koku azaliyordu.
Ilk etmen olarak direkt bademcikleri elemek istedim fakat büyük bir hata yaptim.
Çürük disim vardi bir tane. Ameliyattan sonra yukari 20lik dislerimde de çürük oldugunu gördüm.
Ve bademciklerim alindiktan bir ay sonra bu üç çürük dis sebebiyle tekrardan bademcik taslarim olusmaya basladi.
Çürük dis koku etmeniydi fakat en büyük soruna yöneliyim en basta diye düsündüm.Ama sonra ögrendim ki çürük disler tekrar bademcik tasi olusumuna sebep oluyormus. Benden bademcik ameliyati olacaklara kardesiniz olarak bir tavsiye vermek istedim. |
bademcik tasi bademcigin içinde olan bir sey. bademcik et parçasi içine giriyorlar yemek artiklari sonra bademcik tasi oluyor.
alinan bir bademcik nasil tekrardan bademcik tasi olacak. orasi bombos duvar.
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2019 Saat 14:27
bademcik ameliyatindan sonra bademcik bölgesi bos kalir orada bir tas olsa bile tükürükle geniz akintisiyla yutulur mideye ulasir midede erir yok olur bademcik tasi adi üstünde bademcigin olusturdugu veya bademcigin varligiyla orantili olusan bir tas , eger çürük dis bir tas olusturuyorsa bunun adi çürük dis tasi diye farkli bi kavram olurdu olmuyan bademcigin tasini çürük dis nasil üretiyor bilimsel mantigken ve teknik olarak açiklarmisini Murat Hocam bu soru size degil tabiki Simyaci arkadasin çeliskili konusmasina en yetkin sizin yazinizla bir cevap merak ediyorum saygilar.
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2019 Saat 15:04
Kardesim ben klasik biçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadim.bu yüzden bi kaç parça kalmis o parçalarda tekrardan olusum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmiyormus.sen hangi yöntemle oldun?
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 11:15
Ahmet kardesim söyle söyleyeyim.Bademcik ameliyati sonrasinda eger parça kalirsa ki bende kalmis vaziyette o et parçalari tekrardan delinip bademcik tasi olusturuyor.Bilimsel ve mantiken aklina yatmadigini söylemissin "Atilla Sengör" diye arattir internetten bu kbb uzmani. Bademcik tasi sayfasina gir yorumlara bakmani rica ediyorum. Benim sikayetimle ilgili bir çok insanda yazmis hocada yanitlarinda evet böyle durumlarla karsilasabiliyoruz demis. Yani benim agiz içinde bir sorunum var minik bir et parçasi bile kalsa onu delip tas olusturuyor. Ha söyle söyleyeyim eskisi kadar büyük degil tabiki kalan etin boyutlari kadar küçük.
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 11:15
Orjinalini yazan: bazenhissediyor
bademcik ameliyatindan sonra bademcik bölgesi bos kalir orada bir tas olsa bile tükürükle geniz akintisiyla yutulur mideye ulasir midede erir yok olur bademcik tasi adi üstünde bademcigin olusturdugu veya bademcigin varligiyla orantili olusan bir tas , eger çürük dis bir tas olusturuyorsa bunun adi çürük dis tasi diye farkli bi kavram olurdu olmuyan bademcigin tasini çürük dis nasil üretiyor bilimsel mantigken ve teknik olarak açiklarmisini Murat Hocam bu soru size degil tabiki Simyaci arkadasin çeliskili konusmasina en yetkin sizin yazinizla bir cevap merak ediyorum saygilar. |
Soru için tesekkürler
Bogazi 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikroplarin geçisini engellemek, onlari yakalayip imha etmek içindir. Bogazin mukoza(deri)si altinda kümelenmistir.
Bogazi dogudan ve batidan saran limfoid dokuya halk arasinda bademcik denir. Bademcikler sagli sollu bogazin mikrop geçisini kontrol altinda tutar. Bunlari yerinden alirsaniz kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diger limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalismak zorunda kalirlar. Kalinlasip infeksiyona meyilli bir sekilde ömür boyu kalirlar. Bu sebeple bademciklerin alinmasi (hayati tehlike yoksa) iki kere düsünülmesi gereken gereksiz bir olaydir.
Bademcikleri alinan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yasamayi göze aliyor demektir.
Bu durumda olan bireylerde tas olusmaz. Kronik infeksiyon olusur. Eger bademciklerin locasinda tas olusuyorsa bademcikler alinmamis anlamina gelir.
Bademciklerin kismi alinmasini daha önce duymamistim.
Bu satirlari yazdigim sirada bir kulak burun bogaz hekimi arkadasima telefon açtim. durumu anlattim. Sunlari söyledi:
O sahis basarisiz ameliyat edildi ise bademcigin bir kismi yerinden çikarilmasi basarilamadi ise hastaya bunu söylerken, bademcigin bir kismini alip bir kismini isteyerek orada biraktik demis olabilir. Dedi.
Bi mahzuru yok. Parçasi orada kalabilir. Dedi.
-M
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 11:38
Kardesim ben klasik biçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadim.bu yüzden bi kaç parça kalmis o parçalarda tekrardan olusum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmiyormus.sen hangi yöntemle oldun? |
thermal welding ile oldum evet, kansiz yöntem acisiz filan, zaten normal biçak eskilerden beri olan bir sey, hepsini almasi gerekiyor, kbb isi bu, bir biçak ile bademcigin hepsini alamiyorsa. devlette mi oldun ? normal biçak kalmadi çünkü çogu devlet bile thermal ile yapiyor.
Orjinalini yazan: aydinmur
bademcik ameliyatindan sonra bademcik bölgesi bos kalir orada bir tas olsa bile tükürükle geniz akintisiyla yutulur mideye ulasir midede erir yok olur bademcik tasi adi üstünde bademcigin olusturdugu veya bademcigin varligiyla orantili olusan bir tas , eger çürük dis bir tas olusturuyorsa bunun adi çürük dis tasi diye farkli bi kavram olurdu olmuyan bademcigin tasini çürük dis nasil üretiyor bilimsel mantigken ve teknik olarak açiklarmisini Murat Hocam bu soru size degil tabiki Simyaci arkadasin çeliskili konusmasina en yetkin sizin yazinizla bir cevap merak ediyorum saygilar. |
Soru için tesekkürler
Bogazi 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikroplarin geçisini engellemek, onlari yakalayip imha etmek içindir. Bogazin mukoza(deri)si altinda kümelenmistir.
Bogazi dogudan ve batidan saran limfoid dokuya halk arasinda bademcik denir. Bademcikler sagli sollu bogazin mikrop geçisini kontrol altinda tutar. Bunlari yerinden alirsaniz kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diger limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalismak zorunda kalirlar. Kalinlasip infeksiyona meyilli bir sekilde ömür boyu kalirlar. Bu sebeple bademciklerin alinmasi (hayati tehlike yoksa) iki kere düsünülmesi gereken gereksiz bir olaydir.
Bademcikleri alinan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yasamayi göze aliyor demektir.
Bu durumda olan bireylerde tas olusmaz. Kronik infeksiyon olusur. Eger bademciklerin locasinda tas olusuyorsa bademcikler alinmamis anlamina gelir.
Bu satirlari yazdigim sirada bir kulak burun bogaz hekimi arkadasima telefon açtim. durumu anlattim. Sunlari söyledi:
O sahis basarisiz ameliyat edildi ise bademcigin bir kismi yerinden çikarilmasi basarilamadi ise hastaya bunu söylerken, bademcigin bir kismini alip bir kismini isteyerek orada biraktik demis olabilir. Dedi.
-M
|
bademcigi alinan kisiler, azda olsa kronik farenjit sebebi ile agiz kokusu da olabiliyor mu demek ? bende de var farenjit kronik,
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 14:30
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1
bademcigi alinan kisiler, azda olsa kronik farenjit sebebi ile agiz kokusu da olabiliyor mu demek ? bende de var farenjit kronik, |
Bademciklerin alinmasi ancak çok mecbur olundugunda mesela yilda 5 veya daha fazla infeksiyon atagi oldugunda, büyüme sebebi ile bogazi daralttiginda veya çevreye baski yaptiginda düsünülmelidir. Agiz kokusu veya buna benzer basit bir sebeple bademciklerin alinmasi çok uygun bir çözüm degildir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 16:00
Ahmet kardesim isin kötü yani özelde 2bin lira para verip oldum test ücretleriyle birlikte.Biraz arastirsaydim keske bende çok pismanim..
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 16:07
Hocam bu durumu degerlendirip kbb uzmani arkadasinizi aramaniz bir kez daha bizimle ne kadar ilgilenip bizlere ne kadar önem verdiginizi gösterir. Bunun için cani gönülden tesekkür ederim size tekrar tekrar..
Ameliyati yapan doktor bana herhangi bir sey söylemedi azini aldik çogu kaldi vs diye.. Ben ameliyattan bir ay geçtikten sonra kendim bakip gördüm tekrar olusumu..yapan doktora da kizmiyorum çünkü bademcik tasina sebep olan seyi önce bulmaliydim ki tekrarlamasin..
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 21:02
Kardesim ben klasik biçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadim.bu yüzden bi kaç parça kalmis o parçalarda tekrardan olusum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmiyormus.sen hangi yöntemle oldun? |
parça kaldigini doktor sizemi söyledi siz bogazinizda aynada baktiginda görebiliyomusunuz? bende normal biçak yöntemiyle oldum doktor hiç öyle bir uyari yapmadi bende bogazimda bi parça göremedim o yüzden merak ediyorum siz görebiliyormusunz?
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 21:09
Soru için tesekkürler
-M
|
hocam açiklama için tesekkürler fakat bademcigini aldiran herkes kronik faranjit az miktarda yasama durumunu garanti olarakmi risk aliyor yoksa kisiden kisiye degisiklik gösteren birseymi bu kesin bir sonuçmu mutlaka olan birseymi? cahile anlatir gibi anlatabilirsiniz hocam bu ana kadar hiç bademcik ameliyatinin kronik farenjit olusumu yapar gibi bir bilgi isitmedik bunlar yeni ögrenilen çalismalar mi yoksa pek bilinmiyen bilgiler ve arastirmalar mi? bize hep klasik sebepler anlatildi yazildi reflü kötü agiz bakimi stres mikroplara karsi dirençsizlik kötü beslenme vesaire gibi , ama bir ameliyata bagli kroniklesirse bu asla iyilesmez anlamina geliyor sizinde dediginiz gibi oysa çevresel faktörlerden veya bireyin hatalarindan yapilan kronik durumlar önlemlerle yokedilebilir. Bu durum her bademcik ameliyati geçirende garanti olusurmu veya zaman zaman mi olusur daima mi olusur ? tesekkürler hocam
|
Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2019 Saat 21:51
Bademcigi alinan herkes farinjit olmak zorunda degildir. Fakat ömrünün sonuna kadar farinjit olmaya meyilli olarak kalir. Hatta sik tekrarlayip kroniklesen bir farinjit bu insanlarda daha sik görülür.
Çok mecburiyet varsa bademcikelrin alinmasina tereddüt edilmemelidir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2019 Saat 08:33
Bademcigi alinan herkes farinjit olmak zorunda degildir. Fakat ömrünün sonuna kadar farinjit olmaya meyilli olarak kalir. Hatta sik tekrarlayip kroniklesen bir farinjit bu insanlarda daha sik görülür.
Çok mecburiyet varsa bademcikelrin alinmasina tereddüt edilmemelidir.
-M |
tesekkürler hocam , hocam konuyla ilgisi yok ama sadece bir merak bir insan bedeni genel tüm hastaliklara kronikler basta olmak üzere bunlara karsi direncini nasil artirabilir nasil kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmidir ? mesela birçogumuz için basit ve bukadar kolaymi dedigimiz ama bilimsel olarak bilmedigimiz vücudumuzun direncini bagisikligini güçlü tutan birseyler besin olabilir bir sportif faaliyet olabilir vs bir yöntem birsey varmidir merak ettigim için soruyorum hocam tesekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2019 Saat 09:41
Ben kendim aynada baktigim zaman görebiliyorum. Ameliyat olmadan önceki nokta nokta olusumlar simdide olmaya basladi daha minik minik.
|
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2019 Saat 17:44
bir insan bedeni genel tüm hastaliklara kronikler basta olmak üzere bunlara karsi direncini nasil artirabilir nasil kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmidir ? |
Soru için tesekkür ederim
Sihirli bir formülü yok
Bu soruyu bana sik sorarlar. cevap olarak "her organ sistemini kendi fabrika ayarinda tutun" diyorum. Bu davranis, organizmayi iyilesme yörüngesine dogru zorlayacaktir.
Örnegin midenizi asiri yemek ile esnetip büyütmeyin, uykunuzu gereksiz yere geciktirmeyin, tuvaletinizi bekletmeyin geciktirmeyin, gereksiz yagli kizarmis suni boyali gidalar yemeyin, naylon kumas giymeyin, asiri zayif/güçlü isikta okumayin, burnunuzda kulaginizda vücudunuzun herhangi bir yerinde kirlilik barindirmayin, dar elbise ayakkabi giymeyin. ve daha yüzlerce kural düsünebiliriniz.
Bunlarin hepsi birlesince saglik durumu kendiligindenn gelisecektir
-M
|
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2019 Saat 21:48
Ben kendim aynada baktigim zaman görebiliyorum. Ameliyat olmadan önceki nokta nokta olusumlar simdide olmaya basladi daha minik minik. |
Allah yardimcin olsun umarim düzeltilecek tekrarlanicak birsey varsa güzel yapilir insallah.
|
Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2019 Saat 21:52
bir insan bedeni genel tüm hastaliklara kronikler basta olmak üzere bunlara karsi direncini nasil artirabilir nasil kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmidir ? |
Soru için tesekkür ederim
Sihirli bir formülü yok
Bu soruyu bana sik sorarlar. cevap olarak "her organ sistemini kendi fabrika ayarinda tutun" diyorum. Bu davranis, organizmayi iyilesme yörüngesine dogru zorlayacaktir.
Örnegin midenizi asiri yemek ile esnetip büyütmeyin, uykunuzu gereksiz yere geciktirmeyin, tuvaletinizi bekletmeyin geciktirmeyin, gereksiz yagli kizarmis suni boyali gidalar yemeyin, naylon kumas giymeyin, asiri zayif/güçlü isikta okumayin, burnunuzda kulaginizda vücudunuzun herhangi bir yerinde kirlilik barindirmayin, dar elbise ayakkabi giymeyin. ve daha yüzlerce kural düsünebiliriniz.
Bunlarin hepsi birlesince saglik durumu kendiligindenn gelisecektir
-M
|
sagolun varolun hocam verdiginiz cevap tam özünde bir cevap ne mutlu faydali güzel bilgilerle bilgilenenlere.
|
Mesajı Yazan: Belinda
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2020 Saat 19:18
Bademcik ameliyati olduktan sonra benim gibi agiznda kuruluk; tükuruk seviyesinde iyice azalma olan varmi yada bununla ilgili fikri olan sürekli su bitki çayi sivi türevleri içmek zorunda kaliorm
-------------
|
Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2020 Saat 21:35
Yeni olduysan normal, bir süre sonra geçiyor.
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2020 Saat 05:37
Belindacim oil pulling yapmalisin türkçesi yag çekme hindistan cevizi yagi susam yagi ile yapiyorlar hindistan cevizi en makbulü 1 yemek kasigi soguk sikim olucak yag buna dikkat et agzina aticaksin ve agzinda emiceksin dislerinin arasindan gecirisiceksin bi nevi agzinda çalkala yagi 20 dk sonra beklet etkisi olsun diye en az 10 dk en fazla 20dk ne kadar çok durursa o kadar iyi bu arada agiz kokusu için içine 2 3 damla soguk sikim tarçin yagi karanfil yagi biberiye yagi koyabilirsin bunlar hem agiz kokusu hem lenf sistemi hemde tükürüp bezlerini çalistiriyorlar bi nevi vücudun bagisiklik sistemini uyariyorlar böylece daha çok tükürük salgilaniyor. Oil pulling nasil yapicagini youtubeden sitelerden ögren uygula her gün mümkünse söyle yap en iyi yapma sekli budur :
Sabah kalk hiç bisi yeme dilini dil firçasiyla temizle en arka köke kadar florurduz bir dis macunu sürebilirsin firçaya ben öyle yapiyorum sonra 1 yemek kasigi yagi al çalkala 10 20 dk isini hallettikten sonra tükür agzini su ile durula hemen sonrasinda dislerini firçala ve sonrada yemek ye bekleme yok bide bunun üstüne 1 yemek kasigi yag + içine karanfil tarçin biberiye yaglari koyarsan 2 3 er damla ( soguk sikim yaglar olucak yoksa at çöpe) agiz kokusuna en faydali yaglar bunlar dene aktarsan alma yaglari mümkünse internetten güvenilir markalardan al . Bir günde sonuç alamazsin en az 1 hafta yapicaksin.
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2020 Saat 05:40
Bu yaglar agizdaki yararli bakterilere zarar vermiyor.
|
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2020 Saat 16:24
Orjinalini yazan: Murat880
Bu yaglar agizdaki yararli bakterilere zarar vermiyor. |
Yararli/zararli bakteri diye bir sey yoktur. hepsi zararlidir. Firsatini buldugunda hepsi ahstalik yapar ve hatta hayati tehlike yaratabilir.
Yaglar bir film (tabaka) yaparak bakterilerin üzerini örterler. Anaerop bakteriler bu örtünün altinda çogalirlar, büyürler, salyadan korunmus olurlar, sayilari artar.
Bakterielrin bazilari yaglari gliserole kadar parçalayip enerji kaynagi olarak kullanir ve sizin verdiginiz yag ile beslenirler, daha gürbüz, daha gelismis ve sayica daha artmis olarak hayatlarina devam ederler.
Agizda yag bulunuyorken mukozanin yüzeyi bir tabaka ile kapatilmis oldugu sirada dakikalar için koku (kaybolmaz ama) algilanmaz olur.
Agziniza yag alarak yapilacak tuhaf uygulamalar agiz kokusunu gidermek bakimindan isabetli olmayabilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2020 Saat 06:40
Bademcik ameliyatini 2 yil önce oldum yaklasik ondan sonra basladi bu kuruluk ve gecmio...olmadan önce sorun yoktu acaba ters giden biseylermi oldu ameliyatta
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2020 Saat 23:42
Orjinalini yazan: Belinda
Bademcik ameliyatini 2 yil önce oldum yaklasik ondan sonra basladi bu kuruluk ve gecmio...olmadan önce sorun yoktu acaba ters giden biseylermi oldu ameliyatta |
bende de vardi. b12 vitamini, d vitamini kullaninca geçti. devam ediyorum tabi.
|
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2020 Saat 23:50
Hicc ne yapsam gecmio salagen duydum bi kac kisiden acaba bu salageni kullanmaya baslasam sürekli olarak bi yan etkisi olurmu bana...?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2020 Saat 23:55
Ahmetmehmet1 kullandim duzenli olarak bi faydasi olmadi
-------------
|
Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 15-Agustos-2020 Saat 02:16
Belinda, romatoloji doktorum salageni vermekten kaçiniyor, dayanabildigin yere kadar dayan diyor ben kullanmadim, kullanan arkadaslar salagen kullanildiginda normalden farkli bir kivamda su gibi bir tükürük artisi oldugunu ayni zamanda terlemelerinde de artis oldugundan bahsediyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2020 Saat 08:07
Belinda hanim merhaba
Sizin gen konusunda bilgili oldugunuzu duydum forumda bir arkadastan.
Bu konuda yaziniz varsa atarmisiniz bana lütfen ?
Yani gen tadavisi hangi ülkelerde yapiliyor?
Sanirim Hollanda da varmis’ diye duydum.
Kokuya hangi gen’in sebep oldugu bulunabiliyor mu gerçekten?
Ne biliyorsaniz paylasir misiniz lütfen?
Sevgiyle kalin 🙏🏾
|
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2020 Saat 22:52
Yabancilarin halitosis hastalarinin bize benzer bi forumu var~~bad breath forum~~ die bakabilirsnz orda bahsedilmis gen mutasyonlarndan
-------------
|
Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 18-Agustos-2020 Saat 23:40
Eger durumumuz genetik olsa dogustan agzimiz kokmaz miydi? Bende 32 yasindayim ve son 5 senedir var, aniden ortaya çikti çok siddetli olarak insanlar açikça söylediler yüzüme, agiz kokusuyla ayni anda dilimde beyazlik ortaya çikti, dilimi 18 yasimdan beri firçaliyordum ve her dilimi firçaladigimda dilim pembe renkli olurdu ve agzim çok ferah olurdu, ancak dilim beyazladiginda dil firçalama ile geçmiyor, arada b12 kullandigimda geçici olarak daha pembe daha iyi olabiliyor ancak 5 senedir ne yaptiysam eski haline dönmedi, kuru bir dilim var, bogazimda kuru, dilimin üzerindeki papiller özellikle orta kisimda 2 mm kadar uzunlar, bugune kadar dilimi en iyi temizleyen beyazliga dolayisiyla kokuya en etkili firça colgate zigzag firçanin arkasi oldu.
|
Mesajı Yazan: Anonim
Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2020 Saat 23:18
Selam herkese, biraz yasadiklarimdan ve hastaligimin durumundan bahsedecegim. Bir çogumuz benzer sorunlari yasiyoruz zaten fikir alis verisi olmasi açisindan ve bu durumu ailem dahil hiç kimseyle paylasamadigimdan içimi dökmek istedim.Oncelikle bu sorunun tam olarak kaç yasinda basladigini hatirlamiyorum ama küçüklügümden beri var. Suan 19 yasindayim çok istedigim bir bölümü okumama ragmen ona bile hevesim kalmadi suan uzaktan evet ama açildiginda ne yapacagim insanlarla nasil iletisim kuracagim ya da kurabilecek miyim bunlari düsünmekten alikoyamiyorum kendimi:/ Her neyse yasadigim ve bu soruna neden olabilecek saglik problemlerinden bahsedeyim kendimi bildim bileli geniz akintim var, yaklasik 4 sene önce reflu oldugumu ögrendim, burnumda biraz kemik egriligi varmis yasamimi etkilemeyecek sekilde(doktor böyle söyledi) onun disinda bademcik tasi vardi kesin bundan kaynaklandigini düsünüyordum kafaya koymustum ameliyat olacaktim en son özelde ameliyat oldum baslarda iyi anlamda etki etti belkide psikolojikti bilemiyorum ama sonrasi yine ayni ama en azindan kafamdan bu durumu atmistim. Saplanti haline getirmistim çünkü bunu. Suan ki durum ise gaviscon kullaniyorum reflu için bir çogunuz biliyordur zaten (bir haftadir falan kullaniyorum) o ilaci kullanmaya basladiktan sonra agiz kokum azaldi ama hala vardi kbb ye gittim geniz akintim için bana sinüzit ve faranjit oldugunu söyledi çok ilgisizdi zaten ilaç yazip yolladi. 2 gündür o ilaçlari kullaniyorum bir tanesi balgam sökücü bir digeride antibiyotik. Ve suan koku belki en fazla %10 falan vardir yani benim sorunum tip2 ve tip3 diye düsünüyorum. Bu kbb doktorunun verdigi ilaçlar bitince büyük ihtimal yine eskiye dönecek durum ama bu seferde çörek otu yagi kullanmayi düsünüyorum burun damlasi seklinde belki geniz akintima çözüm olabilir. Bir gelisme olursa yine belirtirim. Amma da uzun yazmisim ama iyi hissettirdi bu sorunumu paylasabilmek sizleri tanimasamda iyi ki varsiniz demek istiyorum.. Allah herkese en kisa zamanda sifâ versin insallah 😞😞
|
Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2021 Saat 20:23
Yarin sabah ameliyat günü almaya gidecegim. Dualarinizi bekliyorum. Süreci burdan paylasacagim bu baslik altinda takip edebilirsiniz.
|
|