Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nereden Baslamaliyim?

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1474
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 21:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Nereden Baslamaliyim?
Mesajı Yazan: skywalker
Konu: Nereden Baslamaliyim?
Mesaj Tarihi: 06-Temmuz-2014 Saat 16:50
ben agiz kokumu ciddi ciddi farkedeli 1 sene kadar oldu burada sayisiz konu okudum ve bu yüzden kafam hayli karisik sizden ricam mücadeleye yeni baslayan biri olarak yapmam gerekenler sirasiyla neler?   

Cevaplar:
Mesajı Yazan: drdree
Mesaj Tarihi: 07-Temmuz-2014 Saat 10:36
agiz içi kaynakli olup olmadigini anlaman lazim yani öncelikle disçiye çürüklerin veya dis etlerinde sorun olup olmadigina baktirip sirasiyla Kbb ye bademciklerini incelettir sorun yoksa mide kaynakli olabilir..Allah Sifa Versin!!!!

Mesajı Yazan: Ayseayse
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2016 Saat 19:14
Merhaba lütfen yardim edin agzim sürekli kuruyor ve genelde beyaz sürekli kokuyor denemedigim sey kalmadi.Erkek arkadasim terk etti özgüvenim yerlerde.Belirtiler sunlar dilimin üzeri sürekli kuruyor çok su içsemde diski gibi kokuyor.dis ipi kullandim maydanoz yedim bir yere kadar kokuyu yok ediyorlar.Ayrica burnum sürekli tikali geniz akintim sürekli var nazal spreyler verdiler ama bir ise yaramadi.Sürekli idrarim gelir, ve diskilama genelde keçi pisligi gibi .Sürekli bogazimda birsey varmis gibi tutkunuma hissi olur.Bilmiyorum o kadar doktora gittim kaç yildir ayni sey kisir döngü gibi pesimi birakmiyor lütfen yardim edin

-------------
Mycroft

Mesajı Yazan: ninewfs
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2016 Saat 21:43
Dis curugunuz var mi? Bademcik tasiniz var mi? Burun tikanikligi ve geniz akintisi en cok dert yandigimiz konu zaten. Bogazinizdaki his farenjit veya bademcik tasindan olabilir.Geniz akintisi ve burun tikanikliginin uzerine yogunlasin. Ameliyat olacaksiniz buyuk ihtimalle. Eger ise yaramazsa sindirim sistemine yogunlasirsiniz. Bende de burun egriligine bagli oldugunu dusundugum kronik farenjit var. Bogazimdaki his gittigi zaman agiz kokusu-agiz kurulugu kalmiyor. Bu yaz burun ameliyati olmayi dusunuyorum.

Mesajı Yazan: Haohao
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2017 Saat 00:21
Arkadaslar merhabalar oncelikle geçmis olsun.Benim problemimde hepimizl ayni yalniz tek sorunum arkadaslar afadersiniz opusme noktasinda.Yakin cevremden ailemden dostlarimdan boyle bir ikaz almadim sorularimda da hicbir sosyal cevreden boyle geri donus almadim.Sadece dedigim problem de ortaya cikiyor. Agzima son bir senedir acikcasi ilgi gosteriyorum su anda cok ozen gostersemde 5 curuk yakalandi bir kaci cok eski dolgulardaymis degismesi gr erekiyormus(10 yillik olanlar) onun haricinde sinizutte var.fakat ilac tedavisindeyim ve olumlu ilerliyor ve de mide ilacida kullaniyorum (reflu) agzimda aci tad var ve dilimde de pas yani tam paketim sizce nasil bir yol ilerlemeliyim.20 likler duruyor
cektirmedim ama problemim de yok yemek ye dq iten bir sure problem koku hissetmiyorum ama aci tad basliyor.faranjitimde var ufak yorumlariniz neler acaba :)

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2017 Saat 11:53
Orjinalini yazan: Haohao

Arkadaslar merhabalar oncelikle geçmis olsun.Benim problemimde hepimizl ayni yalniz tek sorunum arkadaslar afadersiniz opusme noktasinda.Yakin cevremden ailemden dostlarimdan boyle bir ikaz almadim sorularimda da hicbir sosyal cevreden boyle geri donus almadim.Sadece dedigim problem de ortaya cikiyor. Agzima son bir senedir acikcasi ilgi gosteriyorum su anda cok ozen gostersemde 5 curuk yakalandi bir kaci cok eski dolgulardaymis degismesi gr erekiyormus(10 yillik olanlar) onun haricinde sinizutte var.fakat ilac tedavisindeyim ve olumlu ilerliyor ve de mide ilacida kullaniyorum (reflu) agzimda aci tad var ve dilimde de pas yani tam paketim sizce nasil bir yol ilerlemeliyim.20 likler duruyor
cektirmedim ama problemim de yok yemek ye dq iten bir sure problem koku hissetmiyorum ama aci tad basliyor.faranjitimde var ufak yorumlariniz neler acaba :)

hapi yutmussun bilader biyerden basla bence agiz kokusuna neden olacak hemen hemen her rahatsizliga sahipsin bizler gibi yada emin degilsin yine bizler gibi

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: Termal73
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2017 Saat 02:49
Kendi ewimde yasadigimda agiz kokusu oldugumu kesinlikle bilmiyordum,sabahlari kalktigimda agzimda tükürüksü yapiskan ince balgam la uyaniyordum (afedersiniz) Lakin agiz kokusu oldugumu hiç anlamiyorum kendim hissedemiyorum üniversite iken yurtta kaliyodum kisin toplu olarak odada 6 kisi kaliyoruz kalktigimzda ben yene hissetmiyom hemen odayi havaldirirlardi kimse bisey demiyordu ama zamanla bu sikintinim benden kaynakli oldugunu anladim askerde iken nöbetten gelince yatiyorum benden 2 saat sonra gelen kogusa giriyo sesden uyaniyorum kaç defa oldu les kokusu var burda diye birbirlerine konusuyorlardi kendim hissetmiyorum ama uykuya daldigim anda özellikle cok berbat koku saldigimin farkindayim kbb ye gittim anlattm cözüm yok dahiliye gittim reflü dedi kullandim ilaçlari bi ise yaramadi simdi birsey farkettim bu sorunu yasayan varmi nescafe içtigimde agzimda degisik bir koku çay dada oluyor ama nescafe dahada berbat ediyor agzimi artik cay kahve cips yagli seylere dikkat ediyorum ama hala devam ediyor belki biraz azaldi benim özellikle sormak istedigim nescafe ile agzi farkli bi koku olan ve uyku esnasinda agzin odaya les ölüsü kokusu yaymasi ve uyandiginda agizda balgam degil ama balgam gibi bogazi gidikliyan cikarmak istenen tükürüksü sey yasayan varmi ve bunsorununn kaynagi nedir tahmini çözümü nedir yasayan varmidir

Mesajı Yazan: menkü
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2017 Saat 16:04
arkadaslar merhaba
21 yasimdayim, ergenlikten bu yana agiz kokusu sorunu yasiyorum. bazen su içince geçiyor. bazen yedigim yemeklerden oluyor. bazen sogukta bazen kuru havada oluyor. ve bu kokuyu ben çok zor farkediyorum. sinüzitim var. ne yapabilirim sizce. üzüyor bu durum sizler gibi beni de

Mesajı Yazan: cosünüs
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2017 Saat 15:28
Murat hocam öncelikle merhaba,
uzun yillar bu kokudan dolayi hayatimiz mahvoldu ve disçiden baslamaya karar verdim ve dis taslarim alindi dolgularim yapildi ve koku azaldi ama sogan vb. koku yapan besinler yedigimde koku artiyor. Neyse kbb doktoruna gitmeye karar verdim ve burun eti büyümesi var dedi bir sprey verdi 1 ay boyunca sabah-aksam. Kullanacagim ama tam anlamiyla kokunun bitecegini sanmiyorum. Doktora sordum burun eti büyümesi koku yapar mi diye, çok koku yapar dedi. Ama forumda okudugum kadariyla mide ile alakali da olabilir diyorsunuz ve bende ne yapacagimi sasirdim. Bazen kardesime koklatiyorum koku hiç yok diyor ya da çok çok az bir koku var ama yemek kokusu diyor, rahatsiz edici bir koku gelmiyor diyor ama ben burnuma dogru hohlayinca en son yedigim yemegin kokusunu aliyorum sürekli. Yani bu sorunun mide kaynakli oldugunu gösterir gibi ama agiz gargarasi kullaninca da agiz kokum gidiyor bende anlamadim sorun mide de mi agiz da mi burunda mi? Basta hocam olmak üzere diger arkadaslardan da yorum bekliyorum, tesekkürler.

Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2017 Saat 22:48
Yani burnunda sorun varsa onu çöz sonuç alamazsan mideye yönelirsin.

Mesajı Yazan: Satirekalp
Mesaj Tarihi: 14-Mart-2017 Saat 20:55
Merhaba, bende koku problemi var disçiye gittim 6 ayda bir gidip dis taslarimi temizletiyorum. Sabah aksam dislerimi firçaliyorum. Simdide bademcik tasi çikti doktor gargara verdi ama bafemcik tasi olmadan öncede koku vardi. Sabah uyandigimda koku midemi bulandiriyor geçmesi için sürekli yeme ihtiyaci hissediyorum pek geçmesede o agzimdaki tadi aliyor. Yeniden doktora gidicem ama hangi doktora gitmeliyim gastroenterolojiye mi yoksa dahiliye mi? Nerden baslamaliyim? Yardimci olursaniz çok sevinirim.

-------------
Be brave

Mesaj Tarihi: 16-Mart-2017 Saat 11:45
ALLAHIM neydi günahim günahim neydi ALLAHIM desemde milyonlarca ya arkadaslar hani fakirlik sosyal hayat su bu bi kenarada insanin Beynine yani vücudunun kontrol merkezine ne çok zarar veren su hastalik ne zaman sonbulcakk

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 19-Mart-2017 Saat 21:47
@cosinus.. bence sen tip 1 sin. Agiz gargarasi kullandigi nda koku gidiyorsa tip 1 dir. Mideden yada bagirsaktan kaynakli olsa ne kullanirsan kullan koku gitmez. Hir de ne kadar süre gidiyor ? Yani tamamen mi kayboluyor sifirlaniyor mu koku ? Kaç saat sonra geri geliyor ? Gelmiyor mu ya da ? Tabi su da ilginç.. Gargara kullaninca agiz kokusu giden birinin les kokusu yaymasi çok garip. Bence agiz kokusu degil senin ki burnundan geliyor olabilir mi ?

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2017 Saat 19:58

Murat Hocam,
rica etsem, cok ama cok rica etsem,mevcut konumuzla baglantili ya da baglantisiz olarak, yukaridaki kan sonuclarinin sizde neleri cagristirdigini paylasir misiniz?
Tip alanindan olan Arkadaslardan da rica ederim..
Mevcut hastaliklar:
Kronik hafif seyir eden Gastrit
Hashimito+Hypotiroit
Yag metabolizmasi bozuklugu (Bacaklarda)

ANA Parametresine bu defa bakilmamis ama yillardir sabit yüksek cikiyor.
TESEKKÜRLER

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2017 Saat 21:39
Orjinalini yazan: BezginBetül

Murat Hocam,
rica etsem, cok ama cok rica etsem,mevcut konumuzla baglantili ya da baglantisiz olarak, yukaridaki kan sonuclarinin sizde neleri cagristirdigini paylasir misiniz?
Tip alanindan olan Arkadaslardan da rica ederim..
Mevcut hastaliklar:
Kronik hafif seyir eden Gastrit
Hashimito+Hypotiroit
Yag metabolizmasi bozuklugu (Bacaklarda)

ANA Parametresine bu defa bakilmamis ama yillardir sabit yüksek cikiyor.
TESEKKÜRLER

Bilmiyorum.
Burada yapilam kisaltmalarin bazilarini ilk defa duyuyorum. Bizim ülkemizde kullanilmayan bir kisaltma yapilmis. Siz bunu yurt disinda mi yaptirdiniz?
Neden parametrelerin normal degerlerinin kaç oldugunu gösteren sag sütunu dahil etmediniz?
ANA= Anti Nuclear antibody kelimelerinin kisaltmasidir. Otoimmün hastaliklari düsündürür.
-M

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2017 Saat 23:58
Hocam,

öncelikle cevap verdiginiz icin tesekkür ederim.
Evet, Almanya'da yapilan bir kan analizi.
Simdi hocam, norm degerleri kontrol edilen parametrelerin isimlerinin gectigi sütun icinde yer almaktadirlar.
Bu norm degerlerinin üstüne veya altina cikan ve inen degerler daha kalin yazi stili ile olmakla birlikte, tirnak icinde bir arti ya da eksi isareti ile belirrilmis durumda.
Buradan yola cikarsak, bu kan sonucunda norm'un disina cikan degerler sunlar:

Ortalama hücre volümü düsük. Bu kendimi bildim bileli düsük bende. (MVC)
Demir (Eisen) ve Transferrin yüksek, fakat Transferrin doyumu asagilarda seyir ediyor. Norm disinda degil, ama demir transferi bozuk. Cok yüklü (transferrin), ama hücreleri ayni orantida ulasmiyor.
Triglycerid biraz yüksek; kan yaglariyla ilgili sanirim. Yag metabolizmasi bozuklugu var bende diye yazmistim zaten.
Albumin düsük (Karaciger/Protein) Böbrek ya da Karaciger ile alakali olabiliyor galiba.
Alpha 1, 2
Beta 1,2 Globülinler yine karacigerdw üretilen farkli protein türleri oluyor sanirim.
Bunlar Albümin'nin aksine yüksek.
CHE düsük. Bu
Cholynesterase icin kullanilan kisaltma. Yine karacigerde üretilen enzimler.
Düsük degeri karacigerin tikanmasi ya da iltihabini gösterebiliyor imis.
Ki bu Albümin dahil ve sonrasi saydigim degerler yillardir böyle cikiyor kanda.
Son olarak C reaktif Protein..Haliba iltihap parametresi olarak degerlendiriliyor.
Diger veriler, TSH ve Anti-TPO Hashimoto ve hipotiroit ile alakali. Anti-TPO bu defa birau daha iyi cikmis..Normalde bin'i gectigi oluyor. TSH'nin düsüklügü ise, Tiroit hapini biraz yükseltmemle alakalo. Biraz azaltsam düzelir, lakin o vakit ANTI-TPO, yani guatir'in otoimmün aktivitesini gösteren deger yükseliyor..Yani Guatir iltihabi artiyor akabinde. Bu yüzden böyle iyi.

Hocam umarim ana konumuza baglantili olarak bir anlam cikarabilirsiniz. Biliyorum, bu ancak bir ip ucu ya da tahmin olabilir, gayet farkindayim...Ama cok yardimci olursunuz.

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2017 Saat 07:52
Betül hanim ve tüm arkadaslarim

Bir hastanin muayenesi odaya girince baslar.
Kelime seçmesi, nefes alma hizi, bakislarini sabit tutup tutmadigi, dik durup duramadigi, iskelet sisteminde simetri olup olmadigi, terleyip terlemedigi vesaire..

Anamnez sirasinda hastalik ile ilgili bir kanaat olusur. 10 yillarin tecrübesi ve düzinelerce tip kitabinin sekillendirdigi bir zihinde hastalikla ilgili bir fikir olusur. Bir fotografin kaba hatlari ortaya çikar. Hastaligin ne oldugunun ana hatlari belirir. Süpheler belirir. Elenmesi gereken hastaliklari elemek ve bulunmasi ihtimali olan hastaligi ispatlamak için bazi testler yapilir.

Hekim bu testlerin sonuçlarini cebine kooydugu zaman hastaligin adini koyar, size yol haritasi çizer.

Bu asamada sikayetinizi bile bilmeyen bir hekim kan testlerine bakarak yorum yapamaz, yaparsa kafaniz karisir, girdaplanirsiniz.

Her bir kan testinin ne anlama geldigi doktor gogil'da yaziyor. Bu test içerisinde yer alan kan parametrelerinin sonuçlarinin hepsini birlestirince ne anlama gelecegini emin olun bilmiyorum.
-M

Mesajı Yazan: Iterasyon
Mesaj Tarihi: 17-Haziran-2017 Saat 18:55
Arkadaslar öncelikle hepinize merhabalar.Ben araniza yeni katildim ve söylemek istedigim seyler var.21 yasinda üniversite ögrencisiyim.Kendimi bildim bileli agzimda kötü bir koku var.Burnumda olup olmadigini bilemiyorum.Forumu uzun süredir takip ediyorum.Üye olmak bugüne kismetmis.Ben 2014 yilinda bademciklerimi aldirdim ancak koku geçmedi.Geçtigimiz aylarda iki defa KBB uzmanina göründüm.Alnima anlik agrilar giriyordu ve hala girmeye devam ediyor.Bogazimda sürekli yuttugum bir sey ve bogazimi sürekli kaziyorum.Geniz akintisi dedikleri sey bu sanirim.Ilk gidisimde doktor alerji için burun spreyleri verdi ve sinüzitten süphelendi.Ilaçlari kullandim ve biraz rahatladigimi hissettim.Ancak spreyler bitince gicik geri geldi.Ikinci seferinde antibiyotik ve yaninda iki tane hap verdi.Antibiyotikleri kullandim su an biraz daha iyiyim ancak yine geçmedi.Ben kafami öne egdigim zaman beynimin içine dogru akan bir sey var ve agri yapiyor.Ayrica bir kere grip nezle tarzi bir hastalik geçirdigimde üç hafta falan geçmiyor.Doktor ilaçlar bitince bir daha gel dedi.Cuma günü gidecegim.Sinüs tomografisi çekecegiz demisti.Ancak sabrim kalmadi.Durumu babama anlattim.Özel bir hastaneden randevu aldi.Pazartesi günü hastaneye gidecegiz.Doktora sinüs tomografisi çektirmek istedigimi söyleyecegim.Ancak sinüzitin tomografide çikmama ihtimali gibi bir durum varmis.Bu konuyu arastirdim.Pek bir bilgi bulamadim.Dilimin üzerinde pas var.Bembeyaz.Sinüzitin,sinüs tomografisinde çikmama gibi bir ihtimali var mi?
Ilgilenirseniz sevinirim arkadaslar.
21 yasindayim ancak yasadigimi hissetmiyorum.
Iyi günler hepinize.

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2017 Saat 10:39
Arkadaslar kimse yazmiyor sanirim.Bugün doktora göründüm.Sinüs tomografisi çektirdim.Sizünit çikmadi ancak sag burnumda et çikti.Doktor et koku yapmaz dedi.Sinir krizi geçirdim.Az daha doktoru dövücektim.Sinirden kapiyi çarpip çiktim.Baska bir yerden randevu aldim.Cuma günü gidecegim.Hocam sizce burundaki etin koku yapmama gibi bir durum söz konusu mudur?

Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2017 Saat 13:02
Orjinalini yazan: Iterasyon

Arkadaslar kimse yazmiyor sanirim.Bugün doktora göründüm.Sinüs tomografisi çektirdim.Sizünit çikmadi ancak sag burnumda et çikti.Doktor et koku yapmaz dedi.Sinir krizi geçirdim.Az daha doktoru dövücektim.Sinirden kapiyi çarpip çiktim.Baska bir yerden randevu aldim.Cuma günü gidecegim.Hocam sizce burundaki etin koku yapmama gibi bir durum söz konusu mudur?

Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla fikrini söyleyen doktorun sizden dayak yeme tehlikesi var :-) Ben susma hakkimi kullaniyorum. Neme lazim.
-M

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2017 Saat 22:47

burun eti sinüzit yapar. sinüzit ise koku yapar. geniz akintisina bagli.

burun eti burnun islevini yerine getirmesine engel olur. tabi sirf burun eti için ameliyat olmak kötü olurda bunun nedeni bulmalari lazim.

mesela benim burun egriligi var bu yüzden ette var. ameliyat olunca 2 sinide halledecek sonra daha çikmaz dogru çalisiyorsa burun. oda nemsiz ise oda burun eti yapar

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2017 Saat 19:12
Peki burun etinin yaptigi sinüzit,sinüs tomografisinde çikar mi?
Doktor sadece etin büyük oldugunu söyledi.Eger dedigin gibi olsaydi,tomografide çikmasi gerekirdi diye düsünüyorum

Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2017 Saat 00:48

Peki burun etinin yaptigi sinüzit,sinüs tomografisinde çikar mi?
Doktor sadece etin büyük oldugunu söyledi.Eger dedigin gibi olsaydi,tomografide çikmasi gerekirdi diye düsünüyorum

zaten sinüzit belli ediyor kendini. arada sirada burun akintisi. yine bogazina aç bak geniz akintisi. sonra buna bagli farenjitte gelisiyor. sinüzit bas agrisi yapiyor ayrica. doktorlar röntgen çekmedende anliyorlar burnuna bakip isik ile. zaten kamerali kbb doktorlari var onlardan birini muane olsan iyi olur. istanbulda ise var bir sürü.

kamera ile hemen burna giriyor gözüküyor neyin ne oldugu. burun eti neden oldugunu bulmak için üstüne git. alerjiden mi yoksa odan mi nemsiz . yada burun egriligi filan mi var. farkli kbb git. tek doktor ile yetinme.

Mesajı Yazan: hasta31
Mesaj Tarihi: 29-Haziran-2017 Saat 23:57
Bunlari çok kötü bi haldeyken yaziyorum. Bir sürü zavalli insanin çaresizligini okudum. Gerçekten​ yasayan bilir (bu sözü ne kadar duydunuz allah bilir).

Anlatinca insanlar anlamiyor belki bu durumu yasayan arkadaslar anlar ve en azindan ​psikolojik olarak destek olurlar diye geldim buraya.

Bu duygu öyle bir duygu ki tarif edilemez bence. Henüz 15 yasindayim. Belki bazilariniz küçük çocuk falan diyecektir ama lütfen beni bi yetiskin olarak görün.

Bu illet için daha önce nereye gidecegimi bilemedigim için çocuk doktoruna gittim (dahiliyeye almadilar yastan dolayi). Ne yapacagini bilemedigi için tahlil verdi saçma sapan. Hiçbisey çikmadi (çikacagini beklemiyordum zaten)

Bugün de kulak burun bogazdan geldim. Hiçbir sikinti yok dedi. "Agiz kokusu öyle bisey ki neyden kaynaklandigi tespit edilemez, ben bademcigini alirim ama kaynak midedense koku yine devam eder" dedi. Bilmedigim bisey deildi zaten.

Ama bu dediginden çikardigim sonuç su: "Agiz kokusu tedavi edilmesi imkansiz kadar zor bisey, ne halin varsa gör". Bugün daha bi imkansizliga kapildim.

Bende olan sikintilardan bahsedeyim. Hiçbir sikintim yok. Yani dil pasi falan çok fark etmedim. Bence bundan kaynaklanan bi sikinti deil. Midede yanma falan sifir. Bogaza baktirdik iste bademciktede sikinti yok..

Ben daha ne yapabilirim ki. Hem bana yol göstermesi açisindan sizlere danismak hem psikolojik destek icin yazmak istedim.

Bu arada 4-5 yildir bu sikintiyi çekiyorum yani 10-11 yasinda basladi arkadaslarimin uyarisiyla.

Lütfen siradanmisçasina okuyup geçmeyin en azindan birseyler yazin, yalniz kalmayayim tek basima ölmeyeyim.

Hemen yaziyi bitirmek istiyorum. Cevaplarinizi görmek için.. zaten cok uzun oldu. Lütfen hemen geri dönün yalvariyorum :'(

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2017 Saat 22:16
Lütfen yazin :(((

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2017 Saat 00:54
Orjinalini yazan: hasta31

Lütfen yazin :(((

zaten bademcik kaynakli ise taslar olur. bir sürü konu var oku. beyazlik varsa filan git kbb muane ol. burunda problem yada bademcikte var mi

sonra disçiye git çürük var mi diye . dis eti problemide olabilir. çürükte koku yapiyor.

dahiliye git seker hastalgin var mi diye.

mide yanmasi filan var ise genel cerrah git endoskopi ol .

Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2017 Saat 12:30
Burunda sikinti var mi tam bilmiyorum. Bademcikler tertemiz doktorda söyledi. Midede yanma hiç yok. Dahiliyeye 18 yastan itibaren aliyorlar beni almadilar. Disçi ise her seyi temizledi, sikinti yok dedi. :((

Ne yapmaliyim ??

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesajı Yazan: yagamiro
Mesaj Tarihi: 05-Temmuz-2017 Saat 16:44
Arkadaslarim abilerim ablalarim , agiz kokum olmasindan süpheleniyorum internette birsürü konu gördüm bilek yalamaymis parmak yalamaymis falan ama bunlar saçma geldi bana o yüzden hiç yapmaya bile kalkismadim. Sizlere sormak istedim agiz kokumu nasil anlarim ? varsa sebebi nedir nasil anlasilir nasil tedavi edilir ? (sinüzitim var fakat daha baslangiçta ve bas agrisi gibi hiçbi belirtisi yok bir süre ilaç kullandim tekrarlamadi zaten bidaha ve agzimda 2 tane tedavi edilmesi gereken dis var , birisi yarisindan biraz azi kirilan dolgulu disim digeri de çok oyuk bi disim, pazartesiye randevu aldim ikisini de yaptirmaya gidiyorum eger koku varsa bile dislerimi yaptirinca tartar vs genel agiz temizligini ne varsa yaptirinca koku kalmaz degil mi ve koku suan var mi nasil anlarim ? ayrica günde 3 defa dis firçalayip 1 defa dis ipi kullaniyorum agiz gargarasi alacagim fakat piyasa alkollü agiz gargarasi doluymus agiz kokusuna karsi iyi bi dis macunu ve gargara da önerirseniz çok mutlu olurum iyi günler

Mesajı Yazan: Ben iterasyon
Mesaj Tarihi: 06-Temmuz-2017 Saat 19:23
Arkadaslar hepinize merhabalar,iterasyon isimli hesabin sifresini unuttugum için yeni üyelik aldim.Geçtigimiz gün yasadiklarim canima tak etti.Internette gezinirken bir KBB doktoruna rastladim.Mail yoluyla iletsime geçtim.Durumu anlattim.Açikça yasadigim her seyi söyledim.Kendisine anlattigim seylere çok sasirdi.Hepimizin yasadigi insanlarla rahat konusamama,iletisim sorunlari ve depresyon vs vs.
Benden sinüs tomografisini göndermemi istedi.Ilk seferde 7 tane fotograf gönderdim.Sonra bunlarin yeterli olmadigini hepsini göndermem gerektigini söyledi.Bende hepsini yolladim.Bana burun etimin büyük oldugunu ve yasadigim sikintilarin buyuk olasilikla bundan kaynaklandigini söyledi.Sikintilarim,burun tikanikligi,bas agrisi,sik sinüzit ataklari ve bildigimiz üzere agiz kokusu...
Doktorun yaklasimi harikaydi.Muayne ücreti oldukça pahali.Arayip, asistana bilgisi dahilinde olanlari anlatirsam indirim yapacagini söyledi.Bana ilaç tavsiyeleri verdi.Ailemle görüstükten sonra muayneye gidecegim..Bunlari anlatmamin sebebi su arkadaslar:
Mücadele etmeyi birakmayin.Çabalayin.Sikintinizi karsinizdakine aktarin.Bu illet kendi kendine geçmeyecek.Ben mail attim siz düsünün durumumu,çaresizligimi.
Sanirim sorunumu buldum.Ben burun spreyi kullandigimda koku azaliyordu.Bu da dogru yolda oldugumun göstergesi olabilir.
Doktora göründükten sonra size olanlari aktaracagim.
Daha önce burun etleriyle alakali ameliyat olan veya sprey kullanarak sonuç alan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
Hepinize iyi günler.

Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2017 Saat 01:13
Orjinalini yazan: Ben iterasyon

Arkadaslar hepinize merhabalar,iterasyon isimli hesabin sifresini unuttugum için yeni üyelik aldim.Geçtigimiz gün yasadiklarim canima tak etti.Internette gezinirken bir KBB doktoruna rastladim.Mail yoluyla iletsime geçtim.Durumu anlattim.Açikça yasadigim her seyi söyledim.Kendisine anlattigim seylere çok sasirdi.Hepimizin yasadigi insanlarla rahat konusamama,iletisim sorunlari ve depresyon vs vs.
Benden sinüs tomografisini göndermemi istedi.Ilk seferde 7 tane fotograf gönderdim.Sonra bunlarin yeterli olmadigini hepsini göndermem gerektigini söyledi.Bende hepsini yolladim.Bana burun etimin büyük oldugunu ve yasadigim sikintilarin buyuk olasilikla bundan kaynaklandigini söyledi.Sikintilarim,burun tikanikligi,bas agrisi,sik sinüzit ataklari ve bildigimiz üzere agiz kokusu...
Doktorun yaklasimi harikaydi.Muayne ücreti oldukça pahali.Arayip, asistana bilgisi dahilinde olanlari anlatirsam indirim yapacagini söyledi.Bana ilaç tavsiyeleri verdi.Ailemle görüstükten sonra muayneye gidecegim..Bunlari anlatmamin sebebi su arkadaslar:
Mücadele etmeyi birakmayin.Çabalayin.Sikintinizi karsinizdakine aktarin.Bu illet kendi kendine geçmeyecek.Ben mail attim siz düsünün durumumu,çaresizligimi.
Sanirim sorunumu buldum.Ben burun spreyi kullandigimda koku azaliyordu.Bu da dogru yolda oldugumun göstergesi olabilir.
Doktora göründükten sonra size olanlari aktaracagim.
Daha önce burun etleriyle alakali ameliyat olan veya sprey kullanarak sonuç alan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
Hepinize iyi günler.

burun etini var ise sinüs rinse burun yikama sisesi ilede yapabilirsin. yine sinüzit varsa.

ben haftaya ameliyat oluyorum burun egriligi var. ette vardi sinüzitte vardi. et ve sinüzit yok olmus hep sinüs rinse sayesinde. burun egriligi ve burun eti varsa sendede buda koku sebebi.

Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2017 Saat 00:35
Arkadaslar hepinize tekrardan merhabalar.Doktora daha görünmedim ancak tavsiye etmis oldugu yikama kiti ve nasonex burun spreyini bir süredir kullaniyorum.Herhangi bir sonuç alamadim.Burnumun sag tarafi hala tikali.Neden açilmiyor anlamadim.Alerji için kullanmis oldugum nasonex ise yaramadigi için alerji seçenegini eledim.Burun yikama kiti bogazimdaki balgami biraz olsun azaltti.Onun ise yaradigini söyleyebilirim.Sunu fark ettim ki benim akintim bogazimin sag tarafinda.Yani tikali olan burun deligimin oldugu tarafta.Zaten tomografiye baktigimda sag taraftaki et ayak bas parmagim gibi gözüküyor.Ayrica geçen gün sitede gezinirken genetik faktörlerle alakali bir seyler okumustum.Bu bende isik yakti.Annemin de agzi benimkisi gibi kokuyor.Yani burun eti konusunda ailevi yatkinlik olma ihtimali yüksek geldi.Ben kendimi bildim bileli agzim çöp konteyneri gibi.Küçüklügümden beri bu sikintiyi çektigime göre benim burnumda anatomik bir bozukluk mevcut.Yani artik sorunumdan emin gibiyim.Murat hocaya sunu sormak istiyorum.Ailevi yatkinligin oldugu hastaliklarda,ameliyat olunursa ve sorun düzeltilirse bunun tekrar etme olasiligi hakkinda bir sey söyleyebilir misiniz?
Bu soruyu su sebeple soruyorum.Ameliyat edilen konkalarin tekrar büyüme ihtimali varmis ve bu yüksek bir olasilikmis.Konkalarin büyüme sebepleri,kronik sinüzit,alerji,deviasyon.Burada saydigim hastaliklar ile anatomik bozukluklar arasinda, ameliyat sonrasi tekrar olasligi ayni midir? Biraz karmasik oldu biliyorum.
Sizin bransinizim disinda oldugunun farkindayim ancak bir cevap alabilirsem çok sevinirim.
Hepinize iyi günler iyi çalismalar.

Mesajı Yazan: Ethic
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2017 Saat 20:05
Hocam biz agiz kokusuna neden olan faktörü ortadan kaldirsak bile dilimizin kökünde olusan biofilm den sadece etkeni ortadan kaldirarak kurtulabilecek miyiz?

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2017 Saat 07:58
Orjinalini yazan: Ethic

Hocam biz agiz kokusuna neden olan faktörü ortadan kaldirsak bile dilimizin kökünde olusan biofilm den sadece etkeni ortadan kaldirarak kurtulabilecek miyiz?

Esofmanli Sevket hocayi izliyor musunuz ? :-)))

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2017 Saat 08:01
Dil kökünde olusan biyofilm (Dil kaplamasi) agiz kokusunun en sik rastlanan sebeplerinden birisidir.
Eger bir agiz kokusu en sik rastlanan dil kaplamasi sebebi ile meydana gelmisise agiz kokusunu bir sekilde tedavi ettiyseniz zaten dil kaplamasindan kurtulmus olmaniz gerekir. Bu sebeple zaten dil kaplamasi ortadan kalkmis olacak.
Eger dil kaplamasi sebebi ile ortaya çikmamis (Tip 2,3,4,5) agiz kokusu var iken siz bir sekilde onu tedavi ederseniz dil kaplamasi bu tedaviden etkilenmeyecek, var ise var ligini, yok ise yoklugunu devam ettirecektir.

Soruyu yanlis anladiysam bagislayin
-M

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2017 Saat 18:02
Hocam ask olsun Sevket hocaya soranlarla biz gibi agiz kokusuyla ilgili akademik Google dan search yapanlar bir miyiz:)
Sorunun aslinda öyle degildi mi sizin verdiginiz cevaptan yeni bir sey anladim ben. Yani agiz kokusunun illa bir sebebi olmayabilir ve dil kaplamasi sebepsiz olusmus olabiliyor o zaman dogru mudur?

Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2017 Saat 20:45
Yeteri kadar bekleyen herkeste dil kaplamasi olusur. Dil kaplamasi genellikle agiz kokusu yapar. Eger bir insnda mevcut olan agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi ise temizlendiginde agiz kokusu iyilesir, kaplama kaybolur.

Bazen agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi degildir, bu durumda dil kaplamasi temizlenince dil kaplamasi geçer, agiz kokusu geçmez.
Umarim eksik bir sey birakmamisimdir
-M

Mesaj Tarihi: 19-Temmuz-2017 Saat 22:51
Yeteri kadar beklemek derken ne demek istiyorsunuz hocam?

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2017 Saat 00:08
Dil kaplamasi dil pasi ile ayni sey mi bilmiyorum ama bu pas degil kireç
Vücüdün ürettigi dis tasi bademcik tasi gibi bademcigi olmayanlarin diline yapisiyo ve hertürlü koku sebebi öyle kemiklerdeki gibi bir kireç olmayabilir ama farkli bisey sinüslere de sirayet ediyo bence ama sadece bence bi enzim eksikliginden kaynaklaniyor olabilir tedavisi nasil yapilir bilmiyorum ama limon süper çözücü
Limon tuz karisik gargara yaptim bademcik taslari takir takir döküldü limonlu su içip bakacam dil pasinda azalma varmi insaallah bundandir

Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2017 Saat 02:59
Orjinalini yazan: aydinmur

Yeteri kadar bekleyen herkeste dil kaplamasi olusur. Dil kaplamasi genellikle agiz kokusu yapar. Eger bir insnda mevcut olan agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi ise temizlendiginde agiz kokusu iyilesir, kaplama kaybolur.

Bazen agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi degildir, bu durumda dil kaplamasi temizlenince dil kaplamasi geçer, agiz kokusu geçmez.
Umarim eksik bir sey birakmamisimdir
-M

Eksik bir tek sey var hocam bu dil kaplamasi normal mi neye karsi neden vücut olusturur bu tabakayi

Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2017 Saat 21:50
Orjinalini yazan: Ethic

Yeteri kadar beklemek derken ne demek istiyorsunuz hocam?

Dil sirtinda, yanak içinde, yapisik dis etinde veya agizin diger bölgelerinden dökülen epitel hücreleri, yemeklerden gelen artiklar, bakteri hücre ve kolonileri her dakika üretilir, birikir ve agizda sayica giderek artar.

Bu birikintilerin dil sirtinda kalinligi her saat artar. Dil sirtindaki kalintidan olusan kaplamanin kalinligi belirli bir miktara ulasinda gözle görünmeye ve rengi belli olmaya baslar. "yeteri kadar beklemek" derken dil kaplamasinin görünmeye baslamasi için geçen Saatler bazinda süreyi kast ettim.

Burundaki sümük gibi düsünmek lazimdir. Eger sümük varsa sümkürüp temizlenir. Kulakta kir varsa temizlenir. Aynen bunun gibi , dil kaplamasi varsa firçalayip temizlenir. Bir daha olusursa yeniden firçalanir ve temizlenir.

Dil kaplamasi olusmamasi amacina yönelik herhangi bir sihirli ilaç bulunmamaktadir.
-M

Mesaj Tarihi: 24-Temmuz-2017 Saat 14:35
Arkadaslar hepinize merhaba.Bugun mailden konusmus oldugum KBB doktoruna muayne oldum.Alt konkalarda sislik,sol orta konkada bulloza diye bir sey cikti.Ayrica sinus kanallarinin yapisal olarak dar oldugunu ve bas agrilarinin sebebinin bu oldugunu belirtti.Burun yikama kitiyle birlikte nasonex burun spreyine devam etmemi soyledi.Ilave olarak probiyotik verdi.Ben agladigim zaman agiz kokum bitme seviyesine iniyor.Bunu doktora da soyledim.Yapiskan balgamin sebebi konkalarim mi? Sinuslerimin dar olmasi mi anlayamadim.Tecrubeli arkadaslar yorum yaparlarsa sevinirim.14-18 agustos arasinda bir gune randevu alacagim.Kontrole gidecegim.Gelismelerden haberdar ederim.Iyi gunler.

Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2017 Saat 23:15
büyük ihtimal balgamin sebebi geniz akintisi.

geniz akintisida sinüzit kaynakli. sinüzit ise burun eti kaynaklidir. doktorda öyle der zaten düzenli kullan burun etin gitsin azalsin . sinüzit filanda geçer.

sinüs rinse kullan . her gün kullan burun eti gidiyor.

bende 2 sene önce burun eti + sinizüt vardi. sonra 2 sene geçti 2 hafta önce ameliyat oldugum zaman röntgen çektim . sinüzit yoktu ve burun etide gitmisti.

kisaca alin sinüs rinse kullanin dogal yöntem. sprey gibi bagimlilik yapmaz. balgamdada etkili.

Mesaj Tarihi: 25-Temmuz-2017 Saat 23:20
Arkadaslar bunlari kafayi yemek üzereyken yaziyorum.Küçükken agzimin kötü koktugunu söyleyenler vardi.Bende bu sebeple hep insanlardan uzak durdum.Babama durumu anlatmistim.Bana sürekli agzimin kokmadigini söylüyordu.Ben alt çenemi öne çikartarak burnuma nefes üflüyordum.Kötü bir koku aliyordum.Doktora gittigimde doktorda agzimin kokmadigini söyledi.Bende ona nefesimi tuttugumu söyledim.Eve geldim.Artik dayanamadim.Kardesime durumu anlattim.Gel yüzüme konus dedi.Aramizda bir karis mesafe vardi.Suratina konustum.Kokmadigini söyledi.Kafam acayip karmasik.Her yarim saatte bir onun yanina gittigimde bana koku olmadigini söylüyor.Kafayi siyirmak üzereyim.Ben kendi kokumu alabilirken o nasil alamiyor.Babamda alamadi.Doktorda alamadi.Annemde alamadi.Ben nasil alabiliyorum.Benim alabildigim kokuyu onlarin alamamasi çok ilginç.Bugün onlar öyle söyleyince okulda kendimi çok rahat hissettim.Sinavdan da kaldim.Sunu sormak istiyorum.Benim burnuma verip aldigim koku insanlara gitmiyor mu?
Her insanin agzi azda olsa kokar.Bizler alamayiz.Acaba bende böyle bir sey olabilir mi?Küçükken varolan sey büyünce geçebilir mi?Arkadaslar lütfen bir seyler yazin.Ölmüs gibisiniz.Forum inanilmaz sessiz.Hocam özellikle bu konu hakkinda bir seyler söyleyemez misiniz?Sizin yorumunuz çok önemli.

Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2017 Saat 12:17

...makas... Hocam özellikle bu konu hakkinda bir seyler söyleyemez misiniz?Sizin yorumunuz çok önemli.

Peki söyleyeyim.
Degerli kardesim psikolojik agiz kokulari hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Bana öyle bir hastalik tarif ediniz ki, psikoojik agiz kokusunun belirtileri olsun.

Bana öyle bir hasta tarif ediniz ki psikolojik agiz kokusu sahibi olsun?

Siz sözünüzü bitirdikten sonra asil söylecegim seyi söyleyecegim. Buyrunuz lütfen, simdi sizi dinliyoruz

-M

Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2017 Saat 22:32

Arkadaslar bunlari kafayi yemek üzereyken yaziyorum.Küçükken agzimin kötü koktugunu söyleyenler vardi.Bende bu sebeple hep insanlardan uzak durdum.Babama durumu anlatmistim.Bana sürekli agzimin kokmadigini söylüyordu.Ben alt çenemi öne çikartarak burnuma nefes üflüyordum.Kötü bir koku aliyordum.Doktora gittigimde doktorda agzimin kokmadigini söyledi.Bende ona nefesimi tuttugumu söyledim.Eve geldim.Artik dayanamadim.Kardesime durumu anlattim.Gel yüzüme konus dedi.Aramizda bir karis mesafe vardi.Suratina konustum.Kokmadigini söyledi.Kafam acayip karmasik.Her yarim saatte bir onun yanina gittigimde bana koku olmadigini söylüyor.Kafayi siyirmak üzereyim.Ben kendi kokumu alabilirken o nasil alamiyor.Babamda alamadi.Doktorda alamadi.Annemde alamadi.Ben nasil alabiliyorum.Benim alabildigim kokuyu onlarin alamamasi çok ilginç.Bugün onlar öyle söyleyince okulda kendimi çok rahat hissettim.Sinavdan da kaldim.Sunu sormak istiyorum.Benim burnuma verip aldigim koku insanlara gitmiyor mu?
Her insanin agzi azda olsa kokar.Bizler alamayiz.Acaba bende böyle bir sey olabilir mi?Küçükken varolan sey büyünce geçebilir mi?Arkadaslar lütfen bir seyler yazin.Ölmüs gibisiniz.Forum inanilmaz sessiz.Hocam özellikle bu konu hakkinda bir seyler söyleyemez misiniz?Sizin yorumunuz çok önemli.

https://www.youtube.com/watch?v=CtC7sSTiUOo

bu yöntemi dene koku varsa vardir. bu yöntem ile yoksada yoktur. o dedigin yöntemde iyi ama bu daha net bilgi verir.

Mesajı Yazan: Zelal
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2017 Saat 06:30
Lütfen bana yardimci olun

Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2017 Saat 10:42
forumda çok defa bulundum ve insanlarin yorumlarina bakiyorum kbb ye gittim mideciye gittim suraya gittim yarin surdan sira alicam hepsi temiz çikti diyorlar :D gülüyorum , arkadaslar bende kbb ye gittim 1 2 farkli doktora agzima 5sn bakip kapatip birseyin yok diyor , yanlis birsey demek istemiyorum çekiniyorum sakiniyorum fakat bu yanlis degil bence sanirim doktorlar eger sizde bademciginizde problem olsa bile görmezden geliyor veya kendi problemi olmadigi için agiz kokusu yaptigini farketse bile yokmus gibi hersey iyiymis gibi bizleri saliyor , neden bu fikre kapildigimi soracak olursaniz insanin sag ve sol bademciginden benim 1 tanesi beyazladi ve hergün içinden tas çikartiyorum bu taslar çok kötü kokuyor ve bunlari temizlemedigimde koku asiri oluyor elimden geldigince temizledigimde bazen koku tamamen yok oluyor bazense çok yakin mesafeden hafif yogunlukta geldigini söylüyor yakinlarim ben çok defa bunun üzerine test yapiyorum zor bi durum bademcigimi temizleyip sürekli azalma varmi kokuda veya ne tür koku gibisinden ailemide rahatsiz ediyorum ama psikolojimize etki yapmiski sürekli bunu soruyoruz ama bazende agzimda kötü tat koku hissetsemde hiç takmadigimda oluyor çünkü bikiyor insan bi süre sonra , herneyse 1 örnek vereyim benim bi arkadasim bogazlari sismisti yani bademcigi asiri sismis buna ragmen gittigi doktor ilaç yaziyormus sis azalinca ameliyat etmek istemiyormus arkadasimin anlattigina göre 2 yildir problemi yasamis sik sik rahatsizlanmis doktorun tek yaptigi ilaç yazip yollamakmis baska bir hastaneye gidip ameliyat olup kurtuldugunu söylüyor bakin demekki türkiyede bi sikinti var doktorlarin bazilari biseyleri dogru buluyor yapiyorken bazilari yok diyor yanlis diyor yapmiyor herkes farkli alemde bu doktorlari anliyamiyorum her bölüm adina konusuyorum kardesiminde kalp rahatsizligi var 1 doktora gidiyoruz baska bi tani koyuyor ilaç yaziyor baska bi doktora gidiyoruz farkli tani yazip o ilaci almamamiz gerektigini söylüyor baska birine gidiyoruz hiçbirseyin yok diyor baska birine gittigimizde ameliyat etmeliyim diyor :D artik sikildik

-------------

Mesajı Yazan: kedicanli
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2017 Saat 17:29
öncelikle merhaba
sorunum sizler gibi agiz kokusu... bazen agir olmakla birlikte bazen hafif seyir ediyor.
dis doktorum dislerimde bir sorun olmadigini, dis tasindan olabilecegini soyluyor.
Kbb doktoru alerji oldugunu soyledi , alerji agiz kokusu sebebi midir ?
dahiliye doktoru reflü oldugunu soyledi. hiç bir dr tahlil vs yapmadi. o halde benim sorunum ne olabilir çözemedim.

Mesajı Yazan: fibnz
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2017 Saat 17:07
merhabalar 18 yasindayim. son birkac aydir fircalasam da gecmeyen bir kokudan muzdaribim.

tel ve lastik var agzimda ve her ay düzenli disçiye gidiyorum bu yuzden. Discim herhangi bir problem goremedi. Her gün dislerimi en az 2 kez fircaliyorum ve listerine kullaniyorum ancak buna ragmen kullandiktan 2-3 dk sonra koku oluyor.

kbb uzmanina gittim ancak sikinti olacak bir sey goremedi, seffaf geniz akintim var. az bir akinti ama madem geldin antibiyotik yazayim dedi.

7-8 yillik reflu hastasiyim ama hic bu kadar kötü olmamisti daha önce ne yapacagimi bilemiyorum insanlarla konusamiyorum bile yardimci olabilirseniz tesekkür ederim

Mesajı Yazan: my3452
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2017 Saat 07:09
Selam bi sorum olcak uzun zamandir bende bu hastaligi çekiyorum ve bunun yüzünden içime kapanik birisi oldum herkez neden konusmuyorsun diye soruyor cevap veremiyorum tabiki alisdim artik bu halime yalnizliga fln neyse sorum su sabah kalkinca aç iken yemek yiyene kadar koku var bu koku diski ya benziyor sanirim bazen bende aliyorum kokuyu ve yanimdaki insanlar çok rahatsiz oluyo belli ediyolar zaten ve bazen çok nadir çok agir bi yanik kokusi oluuor sadece 1 saat sürüyo en fazla bi sey yersem fln gidiyo koku yerine eskisi geliyor bende nefes kokusu oldugunu düsünüyorum disci bana agizin tertemiz dedi sürekli firçalarim zaten ama dahiliyeye gidemedim hiç çalisiyorum ve ailem ve çevremin bu kokudan haberleri olmasina ragmen beni anlamiyolar ve yardimda etmiyolar kimsenin umrunda degilim çok uzun oldu 1 kerede hepsini yaziyim dedim cevap verirseniz sevinirim saygilar yas 20 bu arada

-------------
Ben yoruldum hayat gelme üstüme

Mesajı Yazan: my3452
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2017 Saat 07:12
Bazemde sarimsak benzeri ama çok pis bi koku oluyor yemek den hemen sonra oliyor yogurt fln yersem ozellikle ve bende aliyorum kokuyu direk kendimden kaçiyorum ozaman insanlari anliyorum ama genelde hissetmem kokuyu bazen denk geliyo

-------------
Ben yoruldum hayat gelme üstüme

Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2017 Saat 12:45
hocam bende tip 4 agiz kokusu var.size kan sonuclarimi gostermek istiyorum.doktrlar hastalimin olmadigini syldler bide siz bakarmisinz gondersem.bide siteye foto koyamiyrm nasil koyablrm

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2017 Saat 15:01
Orjinalini yazan: marln

hocam bende tip 4 agiz kokusu var.size kan sonuclarimi gostermek istiyorum.doktrlar hastalimin olmadigini syldler bide siz bakarmisinz gondersem.bide siteye foto koyamiyrm nasil koyablrm

Bireysel olarak durumunuzu yorumlamam yanlis olur. 50Kb tan küçük foto yollayabilirsiniz. Cevap yazacaginiz mesaji reply - alinti yapin resim dügmesine tiklayin.
-M

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2017 Saat 11:13
Resim boyutlari cok buyuk geldi kac kere kirptim falan olmadi

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2017 Saat 14:01
hocam bende gizli seker var o nefes kokusu yaparmi
bide idrar testlerinde protein,keton,lokosit diskida hhb(monoklonal)pozitif cikmis

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2017 Saat 14:16

hocam bende gizli seker var o nefes kokusu yaparmi bide idrar testlerinde protein,keton,lokosit diskida hhb(monoklonal)pozitif cikmis

Cevabi çok bilinir ki, bu durum agiz kokusu sebebi olabilir
-M

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 14:08
Hocam youtubtan agiz kokusu kabiz olanlar icin lif tuketin demissinz kabizligim icin bagirsagim duzene girsin diye eti lifalif tuketecm seker varmi bilmiyorum iyi gelirmi

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 15:10
Lifli gidalar kabizlik için iyi gelir.
Bol bol yeyiniz. Kuru kayisi yeyiniz.
Kabizlik için bol su içiniz. Her sabah kahvaltisindan sonra 1 defa tatmin edici sekilde disari çikmak ve bagirsaklari buna alistirmak gerekir. Insanin fabrika ayari böyledir.
-M

(Not: -Tüketmek- yerine -yemek- fiilini kullanmak lazim. Tüketmeyi nerede kullandiysam bana linkini veriniz derhal düzelteyim)

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:07
Ingiltere'de yayimlanan 'New Scientist' tip dergisinde yer alan bir makalaye göre, Israil'in Kfar Saba Tip Merkezi'nde kronik agiz kokusu sorunu olan 53 hasta üzerinde uygulanan 15 dakikalik yeni teknik basarili oldu.
Agiz kokusunun en kötü biçimine yol açan 'halitosis' hastaliginin tedavisinde yeni bir yöntem olan lazer tedavisinde, hastalarin yaridan fazlasi için bir seans yeterli oldu. Yeni yöntemle iki, üç seansta sorun tamamen çözüldü.

Doku lazerle temizleniyor, Agiz Kokusuna çogunlukla damak ve dislerin çevresinde yerlesen bakteriler yol açtiyor. Ilerlemis vakalarda bademciklerdeki bakteriler de agiz kokusunda etken oluyor.

Yeni tedavi yönteminde bademciklerde enfekte olan doku lazerle temizleniyor ve bir daha bakterilerin yasayamayacagi bir doku olusturuluyor

bir internet sitesinden alinti yaptim bu haber dogrumu hocam ve eger dogruysa sizden talebim ciddi olarak israile gidip bu yöntemi ögrenip Türkiyeye getirmenizdir hocam :'(

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:23
Bu haber gazeteci tarafindan egilip bükülmüs olabilir.

Finklestein isimli bir Israil'li kulak burun bogaz doktorunun tonsiller üzerine uyguladigi lazer ile iyi netice aldigi yayinkanmisti. Muhtemelen bu haber Finkelstein'in tonsillazer uygulamasi olabilir. Kalici çözüm olusturmayacagini düsünüyorum

Bir makale de dil sirti uygulamasi okumustum. Eger bu uygulama basarili olursa uzun vadede Tip 1 vakalar için çözüm olusturma ihtimali olabilir.

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2017 Saat 12:27
Hocam yemek fiilini kullanmissiniz ben yanlis htrladigim icin tuketmek yazmisim.bide youtupta url kopyalayamadim.ama baslikta agiz kokusu sebebleri yada tedavileri yaziyordu.bide siz konusuyordnz.

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2017 Saat 12:32
Tamam. Güzel. Sorun yok.
Tüketmek fiili bize ingilizce consume çevirisi ile son 10 yilda bulasti. Türk diline uygun degildir. Tüketmek fiili kullanilmamalidir.

http://blog.aydinmur.com/genel/tuketmek.html - http://blog.aydinmur.com/genel/tuketmek.html

Mesajı Yazan: quarex
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2017 Saat 17:56
Öncelikle selamun aleyküm ben 18 yasindayim erkegim yaklasik 7 senedir bu illet bende ailemde falan kimsede yok baya bi arastirdim mide kaynakli bi problemim yok ne reflü ne gastrit tabi doktora gitmedim ama sikayetim yok yani ne yanma ne bisey kbb gittim bisey yok dediler geniz etimi aldirmistim zaten disçiye gittim 2 dolgu yaptilar yine kesilmedi mide bölümüne gitsemmi diye düsünüyorum hepsinin ya gastrit ya ülserinden yapiyor bende ikiside yok ne yapicagim bilmiyorum bazi belirtileri söyleyim bi burnum sürekli tikali hergün tuvalete cikiyorum dilimde kötü kokulu bi pas var geçmek bilmeyen temizledigim halde bu arada dislerim bembeyazdir disçim mide bölümüne gitmemi söyledi ama anlami varmi bilmiyorum yani midede bi sikintim yok ama ordan geldigini düsünüyorum gitsemde fayda edecekmi piyasada bos doktorlar çok galiba Allah için biriniz bana yardim edin daha önce hiç ilaç kullanmadim bu arada kalici bir çözüm istiyorum açken kokuyor tokken daha degisik kokuyor bazen ayiptir diski gibi kokuyor falan çözüm önerisi olan varmi

Mesajı Yazan: bedbahtadam2
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2017 Saat 18:54
Soruyorum hocam nerden baslamaliyim?
-Alerjik rinit
-Kronik sinuzit
-Akut faranjit
-Ameliyat olmama ragmen (güzel yapmamis ameliyati) septum deviasyonu var? Agiz kokusunda bu sorunlardan hangisi major faktöru olusturuyordur? Ya da septumun deviasyona ugramasi digerlerini mi tetikliyor? Gercekten kalbim beynim bedenim dayanmiyor yardim..

-------------
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check

Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2017 Saat 23:31
Orjinalini yazan: bedbahtadam2

Soruyorum hocam nerden baslamaliyim?
-Alerjik rinit
-Kronik sinuzit
-Akut faranjit
-Ameliyat olmama ragmen (güzel yapmamis ameliyati) septum deviasyonu var? Agiz kokusunda bu sorunlardan hangisi major faktöru olusturuyordur? Ya da septumun deviasyona ugramasi digerlerini mi tetikliyor? Gercekten kalbim beynim bedenim dayanmiyor yardim..

farenjit neden var ? ya burundan ya reflüden. farenjit üzerine git. bende reflüden dolayi var. ilaç tedavisine basladim. bogaz reflüsü arastir.

Mesajı Yazan: quarex
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2017 Saat 17:53
Öncelikle selamun aleyküm ben 18 yasindayim erkegim yaklasik 7 senedir bu illet bende ailemde falan kimsede yok baya bi arastirdim mide kaynakli bi problemim yok ne reflü ne gastrit tabi doktora gitmedim ama sikayetim yok yani ne yanma ne bisey kbb gittim bisey yok dediler geniz etimi aldirmistim zaten disçiye gittim 2 dolgu yaptilar yine kesilmedi mide bölümüne gitsemmi diye düsünüyorum hepsinin ya gastrit ya ülserinden yapiyor bende ikiside yok ne yapicagim bilmiyorum bazi belirtileri söyleyim bi burnum sürekli tikali hergün tuvalete cikiyorum dilimde kötü kokulu bi pas var geçmek bilmeyen temizledigim halde bu arada dislerim bembeyazdir disçim mide bölümüne gitmemi söyledi ama anlami varmi bilmiyorum yani midede bi sikintim yok ama ordan geldigini düsünüyorum gitsemde fayda edecekmi piyasada bos doktorlar çok galiba Allah için biriniz bana yardim edin daha önce hiç ilaç kullanmadim bu arada kalici bir çözüm istiyorum açken kokuyor tokken daha degisik kokuyor bazen ayiptir diski gibi kokuyor falan çözüm önerisi olan varmi

Mesaj Tarihi: 19-Kasim-2017 Saat 00:12
Orjinalini yazan: quarex

git endoskopi ol için rahat etsin. bazen belirtisi olmasada sessiz reflü denen hastaliklar oluyor. burun tikali ise burun egriligi olabilir. oda agiz kokusu yapiyor. kbb git önce. bademcik tasi ve burnuna baksin. sinüzite geniz akintisi var mi diye röntgen çeksin.

Kokuyu nasil aliyorsun ? elinle götürüp hoh yaparak mi ?

Mesajı Yazan: baris220
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2017 Saat 13:52
Benim ortalama 10 11 senedir burnum kirik ve geceleri agzim açik uyuyorum kokunun sebebi bu diye düsünüyorum yasim 17 kendimi bildim bileli bu sorunu yasiyorum takinti haline geldi insanlarla yuzyuze konusamiyorum. Arkadasim tavsiye verdi sabah aksam disimi fircalayip listerin kullaniyorum ilk 10 15 dk etkisi iyi kötü koku kalmiyor ama 30 dk sonra tekrar kotu kokuyor çözüm onerebilcek varmi simdiden tesekkür ederim

Mesajı Yazan: muzdarip
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2017 Saat 23:56
Hocam ne zamandir forumu takip ediyorum. Ben bu illeti 7 senedir çekiyorum üni ögrencisiyim be basarili hayatimi mahvetti resmen ne yapacagimi sasirmis durumdayim 😏

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2017 Saat 14:24
Arkadaslar ben bu illeti 7 senedir çekiyorum. Be yaptiysam geçmedi. Bugün sabah kalkar kalkmaz dikkat ettim. Bogazimin en dibinde yani yutkunma bölümünde böyle sarimsi kati seyler yapilisi duruyordu yutkundum girsin diye bi kaç kere gitmedi ondan sonra sicak suyla yutkundum gittiler. Sizce bu neydi bumu ki agiz kokusunu yapan sey neden olur bilgisi olan bi yorum yapabilir mi ? Murat hocam ?

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2017 Saat 23:57
Orjinalini yazan: muzdarip

Arkadaslar ben bu illeti 7 senedir çekiyorum. Be yaptiysam geçmedi. Bugün sabah kalkar kalkmaz dikkat ettim. Bogazimin en dibinde yani yutkunma bölümünde böyle sarimsi kati seyler yapilisi duruyordu yutkundum girsin diye bi kaç kere gitmedi ondan sonra sicak suyla yutkundum gittiler. Sizce bu neydi bumu ki agiz kokusunu yapan sey neden olur bilgisi olan bi yorum yapabilir mi ? Murat hocam ?

geniz akintisidir.

Mesaj Tarihi: 06-Aralik-2017 Saat 20:56
Geniz akintisi bu kadar yapar mi koku ya ? Hiç geçmiyor sadece yedigim seye göre koku degisiyor ama genelde sabit bi yumurta kokusu var dilimde pas var aynada baktim çok küçük 1 2 tane bademcik tasi var. Tatli bisey yesem dilimin arkasinda eksi bi tat kaliyor. Reflü var büyük ihtimal yanma oluyor arada gögüs kafesimin arkasinda ama hep degil. Ne olabilir arkadaslar bi öneride bulunun artik kurtulmak istiyorum. Ben bademcik tasindan süpheleniyorum. Bisey yedigimde tat degisiyor bi zaman dil kökümde eksimsi tat duruyor sekerli seyler süt peynir daha çok azdiriiyor. Hele ki yumurta sür tükettigimde resmen diskii gibi kokuyor. Bademcik tasindan olabilir mi

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 06-Aralik-2017 Saat 20:58
Ha bide kaç kisi de reflü var ama agizlari kokmuyor   En basitinden Babannem senelerdir reflüsü var bagirsaklarinda falan problem var agzi hiç kokmuyor ben anlamiyorum

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2017 Saat 08:30
Orjinalini yazan: muzdarip

Ha bide kaç kisi de reflü var ama agizlari kokmuyor   En basitinden Babannem senelerdir reflüsü var bagirsaklarinda falan problem var agzi hiç kokmuyor ben anlamiyorum

Dogru
Reflunun agiz kokusu yaptigina iliskin yayin bulunmasina ragmen , reflunun tek basina agiz kokusu sebebi olmadigini görüyorum.
Agiza yükselen gazin kokabilmesi için midede veya üst sindirim kanalinda problemin önceden bulunuyor olmasi lazim. Aksi durumda reflu koku sebebi olmuyor.
-M

Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2017 Saat 14:15
Hocam peki ben ne yapmaliyim. Bademcik tasindan süpheleniyorum ama hiç agzima gelmedi o taslardan ama flas ile baktigimda bademciklerim küçük olmasina ragmen küçük küçük 1 kaç tane tas bulunuyor. Bu taslar 7 senedir koku yapabilir mi. Dilimde pas oluyor bu taslar pas yapar mi. Sekerli bisey yedigimde uzun bi süre dilimin arkasinda eksimsi tad kaliyor buda kokuyu degistiriyor ama yine kokuyor. Süt et peynir yedigimde yerken bile yutkunurken burnumdan nefes verirken bana bile geliyor. Bunu neye yorumlayabiliriz. Hocam Allah rizasi için yardim edin. 7 senedir çekiyorum. Oda Benin bildigim dahasi bar mi bilmiyorum. Sinifa giremiyorum derslerin çoguna gitmedim bu yüzden kimse yanima oturmuyor daha niceleri. Hocam haber bekliyorum sizden tesekkür ederim.

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2017 Saat 17:06
KBB doktoruna gidip benim agzim kokuyor bademciklerime bakar misiniz de. Direkt oradan basla bence bu kadar yogun koku dis kaynakli olmaz zaten.o yüzden KBB den basla muayene olmaya.

Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2017 Saat 20:28
Sa tekrar bisey demek istiyorum Ben bisey sormak istiyorum. Ben kendimi bildim bileli agiz kokum var. Lakin neden kaynaklandigini bulamadim. Bunun yüzünden çevremden sosyal hayatimdan çekildim içine kapanik birisi oldum iyice. Üni ögrencisiyim ve bu yüzden bi çik dersten kaldim. Ne olursunuz bana yardim edin. Bende reflü var fakat agiz kokusu yaptigina kanaat getirmiyorum çünkü bi çok kiside var reflüsü olan yakinlarim ama koku yok. Ben bi anda döndügüm de falan bogazimda bi kötü koku hissediyorum. Veyahut yutkundupumda kokuyu hissediyorum. Gemiz akintim var sürekli bogzimi temizlemeye çalisiyorum. Baktim bademcik tasim var benim küçük iki üç tane sag tarafta ama hiç öksürürken falan bende tas gelme olayi olmadi agzima falan. Simdi ne demek istedigim az çik anlamissinizdir. Bu illetten beni kurtarin. Bu anlattiklarim neye dalalet olabilir. Bademcik tasi o kadar sene koku yapar mi. Yanimdan herkes kaçiyor artik dayanamiyorum bisey diyin. Kusura bakmayin biraz uzattim ama yildim bu durumdan. Bisey demenizi bekliyorum tesekkür ederim

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesajı Yazan: hile123
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2017 Saat 12:43
Murat hocadan ve bu hastaliktan kurtulan kisilerden ricam lütfen bana yardim edin.

Yaklasik 2 yildir bu kokudan müzdaripim. Arkadaslarimla önceden her hafta tiyatroya, sinemaya giderdim fakat 2 yildir sosyal hayatim 0 oldu. Yakinda kafayi yemek üzereyim.

3 Kere farkli KBB uzmanina 2 kere dahiliyeye gittim. KBB uzmanlarindan 2 si hiç bir sorun yok dedi yolladi. Digeri ise burun kemiginde egrilik var deyip gönderdi. O zaman koku mide kaynakli diye düsündüm. Ilk gittigim dahiliyeci parazit falan yok dedi. Farkli dahiliyeciye gittim oda tahlil falan yapti helikobakter yok dedi eve yolladi.

Yani hastalik var ama hala bulamadim. Bende sürekli bir yutkunma istegi var. 5-6 aydir yutkundugum zamanda etrafa les gibi koku yayiyorum. Odami havalandiriyorum yarim saat sonra odam çok pis kokuyor. Sadece dil kökümde beyazlik ve koku var. Lütfen birisi yardim etsin. Agzimi günde 3 defa en iyi dis firçalari ve macunlari ile firçaliyorum. Her gecede yatmadan önce gargara yapiyorum ama nafile. Artik bu hastaliktan kurtulmak istiyorum. Bir ümit oluyor diye buraya yaziyorum.

Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2017 Saat 21:03
Hile yutkunma diyorsan bademcik tasi olabilir.. Kbb bisi bulamamis demissin ama bunu bir sordur yutkunma igrenc koku=bademcik tasi cok uzun yillar cektim onu gec farkettim ama bademcigi aldirarak kurtuldum.agiz kokusu tam gaz ama

-------------
Tonsilektomi +check

Mesajı Yazan: hile123
Mesaj Tarihi: 19-Aralik-2017 Saat 18:57
Bademci k tasi oldugunu düsünmüyorum çünkü baktigim zaman o beyaz taslardan gözükmüyor. Sende o taslar gözle görülüyormuydu?

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2017 Saat 03:00
Hayir ama ameliyat oldum bademciklerimin cikarilmis halini gösterdiydi doktor kocaman delik desikti yani ona ragmen gozle goremiyordum ama taslar varmis sen kbbye gorun bi bu konu hususunda

-------------
Tonsilektomi +check

Mesajı Yazan: bizedebugeldi19
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2018 Saat 22:00
Selamun aleyküm arkadaslar hepinize geçmis olsun ben umut bi ay sonra 18 yasina giricem sizlere sikintimi anlatmak istiyorum yardiminiz dokunur belki :D suan lise 4 son sinifim ilkokul 8 den bu yana bu sikintiyla ugrasiyorum belirtilerimi söyleyim
bir burnum hep tikali
dilimde sürekli pas var kokulu olan sari tabakali
hergün dislerimi firçalarim beyazdir
kbb gittim daha önceden geniz etimi almislardi zaten yeni gittigimde doktor büyümüs ama sikinti olmayacak sekilde demisti sürekli bi akintim var bide
disçiye gittim dolgu falan burda bisey yok dediler mideye git .Artik sorunu midede ariyorum kendimce sabah kalkinca koku var yemek yedikten 10 saniye sonra koku basliyor böyle eksimsi bazen metalimsi bi tat sürekli ama hiç geçmeyen
zerre yemek yemek istemiyorum hiç istahim yok 178 cm 75 kiloyum 36 saat aç kalabilirim yani istah kalmadi belkide sorun mideden ondan olabilir artik insan içine çikamaz oldum endoskopi için 18 yas lazimmis bende 1 ay sonra girecegim maksat önden bilgi alayim diye buraya yazdim dr murat hocam sizde bakarsaniz güzel olurdu :D abilerim kardeslerim sizce benim sorunum nedir ve nasil çözüme ulasirim hangi tip bölümünden yardimlarinizi bekliyorum

Mesajı Yazan: Morty
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2018 Saat 19:19
Merhaba arkadaslar,
Bende yemeklerden sonra midemde yanma oluyor ve yemekten 40 dk- 1 saat sonra agzimin içinde bir agirlik oluyor ve koku basliyor. Ayrica agzim sürekli kapali durdugunda da koku oluyor. Neyden kaynaklandigini anlayamadim hić bir zaman ama bu durum liseden itibaren olmaya basladi ve yillardir sürmekte. Çok can sikici bir durum. Doktora gitmedim bu konuyla ilgili. Ama bundan sonra gidicem sanirim.Koku mide kaynakli olabilir ayrica bende kabizlik ve safra tasi var ondan kaynakli olabilir. Ya da agzimin içindeki bakterilerden dolayi bilmiyorum. Yalniz limon suyu tükettigimde 3-4 saate yakin bir süre koku olmuyor. Bu neyden kaynakli olabilir?

Mesajı Yazan: Bikkin
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2018 Saat 23:33
Seninle sorunlarimiz birebir ayni hatta ortaya cikma tarihi aynen 8.sinif itibariyle basladi ve suan 31 yasindayim hala care bulamadim isin kotu tarafi hicbirseyle maskelenmiyor ve dilde pas aci metalik tat yemek yememek istegi burun teki surekli tikali bogazda yumru hissi ile kendini gosteriyor ve hic eksilmiyor aramiza hosgeldin kardes :( cok uzgunum

Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2018 Saat 15:59
Ayni durum bende de mevcut benim de lise itibari ile basladi ve ayni seyler mevcut su an 21 yasindayim hala bi çözüm bulamadim. Yutkunduktan sonra bi anda burundan hizli bi sekilde nefes verdigim de de Bogaz kisminda acayip koku hissediyorum sizde de ayni sey oluyor mu ?

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2018 Saat 22:05
Herkese mrb.birkaç gündür takip ediyorum ve sonunda kayit oldum:) çünkü sorun ayni.benim hikayem biraz uzun ama kisaca deginmek istiyorum ki sorumu sorabileyim. Uzun süre agiz kokusu yasadim ve tesadüfen bagirsak parazitlerinin agiz kokusu yaptigini ögrenmem üzerine ve yine tesadüfen buldugum bir bitkisel kür ile bu sikintidan kurtuldum ki bu kurtulus en az 3 sene sürdü. Ama bir kaç haftadir tekrarladi ve ilk uyguladigim yöntem artik etki etmiyor ayrica kekik denedim etkisini gördüm ama yine basa döndüm. Bu konuda ne yapmaliyim hiç bilmiyorum. Fikri olan var mi

Mesaj Tarihi: 21-Subat-2018 Saat 11:32
Sanirim ben bu foruma katilmak için geç kaldim. Aktif zamananlari kaçirmisim

Mesaj Tarihi: 02-Mart-2018 Saat 12:06
Kronik ve asiri sinusiti olan birinin nefes kokusu olabilirmi hocam

Mesaj Tarihi: 02-Mart-2018 Saat 20:35

Kronik ve asiri sinusiti olan birinin nefes kokusu olabilirmi hocam

Süphesiz evet

Mesaj Tarihi: 03-Mart-2018 Saat 02:23
Hocam andorex gargara hakkinda ne düsünüyorsunuz

Sahsen ben disçiye gitmistim taslari temizledi agzin süper düzenli firçala falan dedi birde andorex verdi

2 gündür kullaniyorum hiç plak yok dislerimde ve enteresan koku gitti nereye gittiyse o kadar acili baharatli yemek yedim banamisin demedi kokmuyo suan

Anladigim kadariyla biz herseyi büyütüyoruz çok hastayiz ölcez falan saniyoruz

Gelelelim gargara bana neden iyi geldi
1. Forumdaki arkadaslarin %80 i nin agiz bakimi iyi degil kim ne derse desin herkeste kesin dis tasi falan var dis tasida dis eti iltahabi demek oda koku demek
Biz saniyoruz ki agzim temiz ama aslinda degil

Bide tükrük meselesi var tabi çok yapiskan bide renkli oluyosu benim gargara dan sonra seffaf ve temiz

2. Sadece bizm agzimiz kokuyor saniyoruz inanin herkeste var bizde ki sadece bakimsizliktan
Forumda herkesin bir fikri var bisey aklina geliyo falan bende söyle derken is büyüyor ve hop psikolojik koku var saniyoruz.

3. Bademcik arkadaslar kaç doktara gittim BT çektirdim ultrason yaptirdim adam yok diyo ben aksam tas temizliyorum
Yani basit oynayalim bademciginde tas olanin kesin ama kesin dis eti iltahabida vardir ki doku agiz ve bogaz bölgesinde bozuktur o taslara uygun ortam olusuyodur
Birde hepsi tas olmuyo ben genelde kuruyemis kalinisi çikariyorum.

Arkadaslar sakin olun insaallah çözcez az kaldi

Hocam sizden ricam bir kampanya baslatalim önce istanbul ankara olmak üzere tanidiginiz dis doktarlariyla görüserek bizim sorunlarimizi anlatin bizde gidelim adanaya gelemeyenler bir muayene olsunlar
Muayene fiyatinda da aydinmur indirimini yapsinlar sonuçta toplu olacak bir somut adim atalim bir faktörü söyle eleyelim

Buradaki herkesin agzi söyle piril piril olsun
Adamin agzzi çürük dolu tas desen öyle iltahap var bu agiz kokmasinda ne yapsin

Herkesten ricam destek olun
Bir adim atin bakarsiniz hersey daha güzel olur

Saglicakla

Mesaj Tarihi: 03-Mart-2018 Saat 10:49
Orjinalini yazan: Mnsm

Hocam andorex gargara hakkinda ne düsünüyorsunuz

Andoreks gargara alkol içerdigi sebebi ile agiz kokusu için kullanilmamalidir.
-M

Mesaj Tarihi: 03-Mart-2018 Saat 18:13
Ben zaten koku için kullanmadim disçi yazdi koku varda demedim
Ama suan koku sifir
Agiz içi iltihap lari geçirmis olmali ki dilim falan kipkirmizi pas yok koku yok

Mesajı Yazan: Ozguvensiz
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2018 Saat 22:05
Liseye yeni gectigimde 4 sene once dislerim curuktu siyahti bende dislerim beyazlasin diye camasir suyuyla dislerimi fircalamistim 3 4 kere (kucukluk akli) ondan sonra agzim cok kotu kokmaya basladi bunu ben bile hissedebiliyorum her gun dislerimi fircalama ragmen yemek yiyorum yemekten sonra nefesimi icime cektigimde yemek kokusu degilde kotu bi koku geliyo cok ozguvensiz olmaya basladim hep tek oturuyorum okulda kimsenin yanina yaklasmiyorum ailemin bile rahatsiz olmasinlar diye sebebinin o oldugunu dusunuyorum cunku hic koku yokken bi anda oluyo camasir suyundna sonra doktora gittim utanarak ama sende agiz kokusu yok dedi bunu ona soyliyemedim lutfen hocam yardim edin :(

Mesaj Tarihi: 26-Nisan-2018 Saat 23:54
Slmlar. Kil kurdu ameliyati izleyen oldu mu aranizda. Agiz konusuyla baglantili olabilir mi sizce. Ne düsünüyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2018 Saat 11:54
Slmlar. Kil kurdu ameliyati izleyen oldu mu aranizda. Agiz konusuyla baglantili olabilir mi sizce. Ne düsünüyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2018 Saat 22:36
Orjinalini yazan: mscn

Murat hocam sizin de fikrinizi merak ediyorum açikçasi. Benim kafami kurcalayan bir konu. Çünkü benim kil kurdu için okudugum tüm bitkisel yöntemlerin olumlu etkilerini gördüm. Ama kisa süreli olarak. Acaba direnç mi kazaniyorlar ayrica.

Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2018 Saat 06:53

Murat hocam sizin de fikrinizi merak ediyorum açikçasi. Benim kafami kurcalayan bir konu. Çünkü benim kil kurdu için okudugum tüm bitkisel yöntemlerin olumlu etkilerini gördüm. Ama kisa süreli olarak. Acaba direnç mi kazaniyorlar ayrica.

Kil kurdunun ameliyati olmaz diye biliyorum. Varsa bile ben bunu bilmiyordum, kil kurdu ameliyati hiç izlemedim. Kil kurdu bagirsaklara yerlesen ökaryotik parazitlerdir, kimyasal madde uygulamalari ile tedavi edilir diye biliyordum.

Agiz kokusu ile birebir iliskisi gösterilmemis olsa bile daha çok çocuklarda agiz kokusu sebebi oldugunu iddia eden yayinlar okudum.

Mesajı Yazan: Pasahan444
Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2018 Saat 22:37
Öncelikle merhaba 18 yasindayim ve gerçekten zor durumdayim kendimi hiç rahat hissetmiyorum arkadaslar ve hocam agiz kokusu oldugunu biliyorum hohlayinca almiyorum kokuyu ama bilek yalayinca bir koku var ama siniflandiramiyorum bazen az bazen çok eksisi keskin bir koku neyse agiz bakimim gayet iyi ama dil kökü ve uçlari beyaz bundan bir ay önce endoskopi yaptirdim antral gastrit ve bulbit çikti rabiza antibiyotik ve antiasit verdi bu süreçte dilim bzen pembelesti neyse helipak tedavi seyi vermedi yakin arkadasima sordugumda almadigini söyledi ama kirmamak içindir belki de aileme soruyorum psikolojin bozulacak yoktur koku diyor ama bazen ortamlarda ya da evde bilinmedik bir diski kokusu oldugunu söylüyorlar bunu ara sira söylüyorlar galiba arada bir öyle çikiyor ve sosyal hayatim kötü durumda ne yapmam gerekiyor bademciklerimi aldirmayi düsünüyorum ama bu agiz kokusu kaç tipe girer direk onu tedavi edeyim bademcikler gitmesin ve iyilesee kadar kokunun olmamasi için ya da maskelemesi için neler yapabilirim ne olur yardimci olun bir de bu bilek yalama testinde sizler kokunuzu neye benzetiyorsunuz ve tükürük normalde kokar mi tesekkür ederim

Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2018 Saat 17:06
Pasahan ,
her salya kokar. Yalanan her bilek kokar. Her vücut çukuru kokar

Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2018 Saat 18:20
Arkadaslar septum deviasyon ameliyati oldum, bademciklerimde tas vardi aldirdim ama hala koku var..kan tahlili gaita bir ürü para vererek tuhaf testler yaptirdim, endoskopi oldum temiz.. yok yok yok ..sol burun deligim hala ara ara tikaniyor, bogazimdaki koyu yapiskan sey hiç gitmiyor ve o sey sadece sol tarafta dilim yaniyor yanagim uyusuyor resmen konunun gelecegini o uyusukluktan hissediyorum artik yapabilecegim bir sey kalmadi.. varsa Öner’iniz alabilirim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat