Patlamis Misir
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1523
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 21:00 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Patlamis Misir
Mesajı Yazan: trouble
Konu: Patlamis Misir
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2014 Saat 01:41
Hepinize selamlar bayadir siteyi takip ediyorum bu ilk sorum olacak. 21 yasindayim 8 yildir bu koku var agzimda hep bi eksimsi tat dis firçalayinca gecmiyor ama dilimi firçalayinca kokuda azalma oluyor.
1-Asil sorum su olacak gece yatmadan önce film izlerken patlamis misir yiyorum yedigim gunun sabahi kalkinca agzimdaki kotu tatta ve kokuda azalma oluyor sizinde denemenizi istiyorum.
2-Burun deliklerimden biri sürekli kapali sol açik iken sag kapali, sag açik iken sol surekli tikali oluyor sizinde böyle bir sikintiniz varmi yoksa sadece bendemi böyle parmaginizla kapatarak deneyebilirsiniz lutfen cevaplari yaziniz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2014 Saat 12:41
daha önce patlamís misírda oldugu gibi leblebinin de fayda verdigini
söyleyen bir arkadasimiz vardi.
yanlís bilmiyorsam leblebi ve yagsiz patlamís misír içerdikleri protein sayesinde insani tok tutar ve mide asidini düzenleyerek midenin rahatlamasini saglarlar.
ayrica lifli olmalari sebebiyle bagirsaklara olumlu yönde etki ederler.
bunlara bakarak belki mide veya bagirsak rahatsizlign oldugu için sana fayda veriyordur.
bir de bunlari yiyince (özellikle leblebiyi) yapilari nedeniyle dil yüzeyinde,yemek borusunda ve mide bagirsak yüzeylerinde tabaka
olustururlar.
bu tabaka dís ortamla baglantiyi engeller.dolayisiyla dil yüzeyindeki pasli yapiyi da örterek dilden kaynakli kokunun absorbe edilmesine neden olur.
bunlari yedikten sonra agiz kokunun azalmasi veya hissedilmemesini ben buna bagliyorum.
tabi bu sadece benim düsüncem.dogrulugu tartisilir
belki de bu yiyeceklerin yapisinda olan bir madde de kokunun azalmasina yardimci oluyordur,bilemiyorum
burun olayina gelince de bir sorun oldugu kesin. burun etlerinde yada burun kemiginde veya baska bir sebepten dolayi nefes alamiyor olabilirsin.
bunu ögrenmek için bir doktora görün derimneyin sebep oldugunu ögrenirsin.
bu senin dedigin olayi zamaninda bende çekiyordum.hele bazi geceler bu burundan nefes alamama yüzünden çok sikinti yasiyordum.
burun kemigimde sorun vardi ve ameliyatla düzeldi. ilk baslarda fayda vermedigini düsünuyordum ama çok sükür simdi iyi bir durumdayim.ins böyle sürer
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesajı Yazan: trouble
Mesaj Tarihi: 07-Eylül-2014 Saat 22:15
yorumun için tesekkür ederim.Benim patlamis misir için düsüncem söyle misirin mide ve bagirsaga yonelik bi etkisi olabilir ancak kokuya bu sebeblerden dolayi etki etmiyor icine attigim tuz veya yapisi nedeniyle bogazimizi temizleyip tuzlu parçaciklari bademcik veya bogaz bosluklarina doluyor icindeki tuz veya baska bir ozelliginden dolayi kokuyu baska bir yiyecek onun yerini doldurana kadar azaltiyor.Ayni sistem diger yiyecekler icinde gecerli nezaman sogan et sut koku yapacak seyler yesem koku normalden fazla ,c vitaminli yiyecekler, patlamis misir veya guzel kokulu asitsiz içecekler kokuyu baya azaltiyor
Burundaki sorunum ise nefes alis verisimi etkilemiyor en azindan bana öyle geliyo belkide alisdigimdan dolayi ben fark etmiyorum ama sürekli olan bu tikaniklik geniz akintisi veya burun egrilipginin belirtisi olabilirmi tikali olan taraf surekli degisiyo bi sag bi sol 1 saat felan suruyor her deligin tikanikligi
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2014 Saat 21:23
haklisin öyle de olabilir. zaten bunlar tahminlerimiz yoksa herhangi bir temeli yok bunlarin.
burun sorunu ise belki fark etmiyor olabilirsin. gün içinde bazi zamanlarda parmaklarinla 2 burun deligine yaklastirip inceleyebilirsin nefes gelip gelmedigini.
çünkü bu sorunu bende yasamistim ve gerçekten de benim için bir taraftan nefes alip vermem pek fark etmiyordu.
tabi senin için çok sorun olusturmuyorsa akisina birak bosver:) oldugu gibi devam et. ameliyat iyi bisey degil zaten.
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|