Merhaba Aydin hocam ben kendi agiz kokumun olusumunu anlatmak istiyorum öncelikle ben çok fazla soguk süt makarna sucuk kola tarzi yiycekler tüketirdim ilk agiz kokumu farketmem makarna pisirirken yemegin tuzuna bakma amaçli kasikla suyunu alip içmem kasikta kötü koku oldugunu farkettim bu böyle devam etti daha sonra bogazimda koku olmaya basladi yutkunurken su içerken farkedilen bir koku benim reflüm vardi yemekler sürekli bogazima gelir gelir giderdi ben bu sikayetten KBB a gittim reflü oldugunu söyledi bana mide koruyucu ve 2 sise antepsin surup yazdi bu ilaçlari kullaninca bogazimdaki koku gitti ama dlimdeki beyazlik gitmedi bende bunun sakiz çignemeye basladim yaklasik 2 sene böyle geçti ama sonradan sakiz bile fayda etmedi yediklerimi herseyin kokusu agzima bogazima yapisir oldu sürekli bogaz temizleme ihtiyaci hissediyorum geçen cuma Kbb a gittim bogazima kamerayla bakti yogun reflüm oldugunu ses tellerimin kizardigini söyledi gastroya gitcem onun için birde geçnlerde bi yerde bir hasta doktora soru sormus bogazimda koku oluyor diye gastro doktoruda reflü sonrasi yemek borusunda iltihaplanma olmus olabilir suyu içerken içine sirke katmasini önermis yani benim düsüncem bu geçmeyen agiz kokusu yemek borusu iltihaplanmasi kronik faranjite çevirmesi olabilirmi acaba ve bu hastaligin baslarinda burnumda durduk yerde koku gelridi kötü koku bence bu bogaz kaynakli yemek borusu iltihaplanmasi sonucu olan koku bakteriler özellikle yattigimizda agza geliyor mideyede gidiyor ki bende 2 defa endoskopi yaptirdim gastrit çikti ama h. pylori kaynakli degil dedigim gibi bana kalsa yemek borusunun bakteri toplamasi kaynakli bir koku bogazima pamuk deydiridgimde çok kötü koktugunuda farkettim
|