Kaplama agiz kokusu yapiyor. Yaptirmayin..!
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1617
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 07:30 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Kaplama agiz kokusu yapiyor. Yaptirmayin..!
Mesajı Yazan: ideaid
Konu: Kaplama agiz kokusu yapiyor. Yaptirmayin..!
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 12:57
Merhaba,
3 yil önce üst ön 7 disimi kaplama yaptirdim, bu esnada kaplama yapilcak yerin en ucundaki dis çekildi. Özellikle kaplamanin dis çekilen bölgesinde kötü koku ve tat sorununu yasiyorum. Geçen hafta kaplamayi yapan poliklinige gittim ve sorunu bashekim yardimcisina anlattim... Bana bir çözüm öneremedi... kaplama isinin tam bir cinayet oldugunu kendisine söyledim, kendisi de bana hak verdi! ve kendsinin kaplamayi önermedigini söyledi..! E peki önermiyon ama senin hastanen saglik-estetik gibi nedenlerden dolayi beni kaplamaya neden yönlendirdi diye de o an için soramadim...Film de çekti ama bir sey göremedi.kaplama çikarsa tekrar gel bir de o zaman bakalim dedi. koku ve salyanin geceleri uyurken arttigini söyleyince de belki de reflün vardir falan da dedi. Dedi de benim o zaman da bu sorunun çözüeecegine dair bir ümidim yok. Reflü falan oldugumu da zannetmiyorum.
Kaplamanin en ucunda dis olmadigindan(çekildiginden) oraya baski olusarak ben farketmesem de orada bir bosluk olusuyor ve koku da ondan mi oluyor acaba..ama su an kaplamada oynama olmasa da koku var... Geceleri bazen salyaya da sebebiyet veriyor.
Disimi firçaliyorum,dis ipi kullaniyorum,agiz çalkalama suyu... hiçbiri çok da faydali olmuyor ne yapacagimi bilemiyorum, moralim çok bozuk.
Yaptiklari kaplama birer yil arayla 2 kere yerinden çikti-öynadi. tekrar yapistirttigimda 2-3 ay bu sorunu yasamiyorum ama sonrasinda yine basliyor.
Önerilerinizi dikkatle takip etcem...
Cevap yazan herkese simdidden tesekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 13:08
ISabetli tespitleriniz için kutlarim. Köprü gövdelerinin alti kapali olursa koku yapar.
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html
sayfasinin en altinda bir fotograf göreceksiniz. Yesil oklarla isaretli bölgenin kesilip gövde altinin açilmasi lazimdir. Madem sizin kömprünüz sik sik düsüyor sansli sayilirsiniz. Ilk çiktiginda gövde altini kestirerek taktiriniz.
Bundan sonra süngerli dis ipi kullaniniz. Fotografi bu sayfada DIS IPI basiginda bulacaksiniz
http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html
Dikkat ederseniz ipligin kendisi sünger gibidir uç kismi misina benzeri naylon gibidir. Bu iplerden kullaniniz. Fotgrafa bakin
-M
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 13:12
Ucu misinali dis ipini kullaniyorum. nu sekilde disin olmadigi kaplama bölgesinin üst kismini da temizliyebiliyorum. Ama dedigim gibi bu da sorunumu tam olarak çözmüyor.
Diger önerilerinizi simdi inceleyecegim, sagolun,tesekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 13:18
"sayfasinin en altinda bir fotograf göreceksiniz. Yesil oklarla isaretli bölgenin kesilip gövde altinin açilmasi lazimdir. Madem sizin kömprünüz sik sik düsüyor sansli sayilirsiniz. Ilk çiktiginda gövde altini kestirerek taktiriniz. "
Gördüm... dedigim gibi 7 kaplamanin, en ucundaki kaplamanin altindaki dis çekilmisti. Kesme yöntemi bu durumda da uygulanabilir mi.
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 13:23
Öneriniz mantikli gibi gözüküyor. Peki doktor niye " beni kör kuyularda merdivensiz birakiyor" da :) bir sey öneremiyor. Bu yöntemle disin çeilen oyugundaki o gida birikmesinin temizlenmesinin önüne geçilir. Peki orada biriken gidayi temizlerken sorun yasar miyiz. Gerçi dil ucuyla vb. ufak bir ugrasla temizlenir gibi gözüküyor.
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 14:53
Kaplama o sekilde kesilince görüntü hos olmayabilir. Maddi durum ve agiz durumu uygunsa implant düsünülebilir. Ben de estetik amaçli kaplama yaptirmayi düsünüyorum. Yaptiranlar genelde memnun, az da olsa agiz kokusu ve görüntü konusunda sikayetçi olanlar var.
Siz isirma, yemek yeme konusunda bir sikinti yasiyor musunuz?
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 17:47
Orjinalini yazan: asdf
Kaplama o sekilde kesilince görüntü hos olmayabilir. Maddi durum ve agiz durumu uygunsa implant düsünülebilir. Ben de estetik amaçli kaplama yaptirmayi düsünüyorum. Yaptiranlar genelde memnun, az da olsa agiz kokusu ve görüntü konusunda sikayetçi olanlar var.
Siz isirma, yemek yeme konusunda bir sikinti yasiyor musunuz?
|
Nisbeten iç kisimda kalacagindan görüntü konusunda da çok çok sikinti yasayacagimi zannetmiyorum. bu yöntem ise yarayacaksa ben kesinlikle uygulayacagim.Görüntü çok hos olmasa da inanin koku vb. sorunlardan çok daha iyidir. Dedigin gibi implant da olabilir o disin yerine, peki bu durumda eski kaplamayi da ona göre ayarlayabilirler mi. Ayarlarlar herhalde yukarida da bana söylendigi üzere kaplamalarda kesme islemi yapilabiliyor anlasilan.
Ben memnun degilim ve karsiyim, estetik amaçlisina dakarsiyim, dislerine yazik etme çok iyi düsün. Bunun bakimi bilhassa temizligi çok kolay degil. Yeni bir yöntem var yaprak gibi dise yapistiriyorlar, çok arastirmadim ama o daha az sorunlu ve daha estetik bir uygulama gibi geldi bana.Disin ön yüzeyinin üzerine yapistiriyorlar.
Isirma ve yemek konusunda sikinti yasadigimi söyleyemem, ama 3 yil içinde 2 kere yerinden çikti-oynadi.
""az da olsa agiz kokusu ve görüntü konusunda sikayetçi olanlar var. "" Demissin,, ya o piyango! bana vurdugu gibi sana vurursa :) Bence bu riske atilacak bir sey degil.
|
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2014 Saat 21:14
Implant yapilirsa sanki köprü ve kaplamadan kurtuiluyormusuz gibi bir intiba olustu. Bunu düzeltmek isterim. implant yapilirsa, kaplama yapilmasi kesindir.
Yaprak benzeri (lamineyt) uygulamalar su anda kapli olan veya eskiden kaplanmis dislere uygulanmaz. Bunu da düzeltmek istedim.
-M
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2014 Saat 00:36
kardesim konunu trollemek istemiyorum ama merdiveni neden bu kadar vurguladiniz burda? bir yerden çagrisim yapti da:)
geçmis olsun umarim iyilesirsiniz.. ayrica sanslisiniz ki sorununuzun kaynagini biliyorsunuz
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2014 Saat 15:35
Kaplamalarin bu sekilde bile kiriliyorsa altini bos birakirsan daha kolay kirilmaz mi ?
Koku konusundaki izdirabini anliyorum. Bendeki daha da berbat bir koku. Nefes almadan büyük bir odayi kokuttugunu düsün. Mümkün olsa üç ay izin alip evden disari çikmayacagim. Havalar sicak olup pencereler açik durana kadar...
Kaplama yaptiracagin kisiyi iyi seçersen derdini açikça anlatirsan daha basarili bir sonuç çikacagini düsünüyorum.
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2014 Saat 17:29
Arkadaslar agiz kokusunun epey azalmaya baslamasi konusunda birsey kesfettim.Nedir bu? tukuruk bezinin tembelliginden kaynaklaniyor gibi geldi bana!
Tukuruk bezini harekete gecirdigimde,koku azalmaya basladi ve bunu 10 gundur gozlemliyorum ve azalma standardi yakaladi. Bundan cok once ben
m agzim kuruydu ama tukuruk bezini harekete gecirdigimde,gordumki gun boyu agzim su icinde ve bu suyun tadi harika.Yani cok sulu bir tukuruk diyebilirim.
En azindan ust solunum yollu koku problemi olan icin denenebilir. Bir deneyin,ve gozlemleyin.
|
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2014 Saat 17:32
Eninde sonunda ben bulucam bu meretin caresini
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2014 Saat 10:57
peki tükürük bezlerini nasil harekete geçirdin önemli olan bu
|
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2015 Saat 04:01
aynen bunu nasi yapiyorsun? bi de sen agzinin koktuguna emin misin mahoni, ben yanlis mi hatirliyorum sanki sen bi hayalim var la bulusmustun ve yakin mesafede bulunmaniza ragmen senden koku alamadigini söylemisti. nickleri mi karistirdim acaba ne diyorsun :)
|
Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2015 Saat 16:57
arkadaslar bu duruma bir açiklik getirmek istiyorum.mahoni abimin zan altinda kalmasini istemem
mahoni abi ile normal hayatta karsilassaydim onun agiz kokusu sikayeti oldugunu hiçbir sekide düsünmezdim.
neden bunu söylüyorum çünkü eminim en azindan bu forumu takip eden bir insan koku konusundan suan veya hayatini bir döneminde ciddi bir sekilde etkilenmistir/etkilenmektedir.
gerek kendisine verdigi rahatsizliktan(kokunun psikolojik etkisinden) gerek çevresinden çesitli tepkiler almis olduguna inaniyorum.
yani ne bileyim burdaki bir insanlarin çogu bu koku meselesinde fazlasiyla rahatsizlik duymustur.
bu rahatsizligin baslica nedeni ise eminim sadece çevresine verdigi rahatsizlktan dolayidir. yoksa sadece kendisinin hissettigi bir rahatsizligi olsaydi buu fazla kafaya takacagini düsünmüyorum.
iste benim mahoni abi hakkinda burada paylastigim seyler de bunlari düsünerek yazdigim seylerdir.
dedigim gibi gerek nefes olarak gerek konusarak ta olsa rahatsiz veren bir insan degil kendisi.
artik gün boyu mu böyle bir seviyede ya da sadece o bulustugumuz 1-2 saat mi böyleydi onu bilemeyecegim.
yalniz o bulustugumuz zaman diliminde koku meselesinde oldukça iyi bir seviyedeydi.
ancak daha önce de dedigim gibi çok ama çok ufak ta olsa o da çok yakin mesafede hissedebildigim hafif bir sigara kokusuna benzer bir hava hissi vardi kendisinde.
simdi buraya takilan insanlari düsündükçe böyle bir durumun kaale alinacak bir sey oldugunu düsünmuyorum.
yine daha önce yazdigim gibi eger mahoni abi bunu fazla kafasina takiyorsa yine haddim olmayarak mide,burun,bademcikgibi organlardan kaynaklanan bir durumu olmadigini söyleyebilirim.
ve umarim dis ve agiz hijyeni konusunda kendisine yazdigim seyleri istikrarli ve sabirli bir sekilde uyguluyordur! çok çok iyi sonuç alacaktir bukonuda.buna eminim
burda mesela sunu da söylemek istiyorum. bulustugumuz zaman kendisi de bende koku olmadigini söyledi.
ancak maalesef ben gün içinde öyle bir durumda ne yazik ki düsünmuyorum.
özellikle sabah ve dil pasimin olustugu zaman dilimlerinde kendimi iyi hissettigimi söyleyemem.
eminim mahoni abi de benim gibi gün içinde iyi olup olmadigi konusunda endiseleri oldugu için kendini rahat hissetmiyordur ve benim gibi koku konusunda emin olamiyordur.
bir de kendisinden buraya yazma konusunda iznini almadigim için çok çok özür diliyorum. keske acele etmeseydim.
sonrasinda habersiz paylastigim için pisman oldum ancak yazdik iste. üzgünüm abi:)
------------- ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2015 Saat 14:05
Dogru biz bir Hayalim varla bulustuk ve dedigi gibi cok yakin mesafeden bile birbirimizden kotu koku almadik.
Ben dilinde temizlenmesi gerektigini ogrendikten ve temizlemeye basladiktan sonra tabiki kokuda azalma olmustu.
(Dil temizleme olayini Murat Hocadan ogrenmistim)Ama yeterli degildi.Yani eskiden duydugum koku pisikolojik degildi.Cunku bir kac kisinin rahatsiz oldugunu gozlemlemistim ozamanlar.Taaki burnumu bogazimi sirkeli suyla temizlemeye baslayana kadar.Tabiki azaliyordu ama yetmiyordu.Ve nezamanki tukuruk bezini daha da hizlandirmayi tesadufen bulunca,ki Bir hayalim varla bulustugumda da tukuruk bezi olayini uygulamistim.Ve koku yok diyordu Bir HV.Nasil mi harekete gecirdim? Ben once dilimi fircayla fircaladiktan sonra,dil kokune kadar iniyorum ve oralari fircalarken gozlemleyin agzinizdan su damlaciklari akmaya basliyor.Iste ozaman birakin fircalamayi ve o su damlaciklari gun boyu agzinizi islatiyor ve sanirim bogazda olan mikroplari supurup temizliyor.Yani bende boyle bir deneyin.Umarim tesadufen buldugum bu yontem hepinizde ise yarar.Dil kokune bastirmadan ama hizli bir sekilde fircalayin.Artik cook az bir koku duyuyorum dedigim,belkide bu sefer pisikolojiktir.Cunku bu tukuruk bezi olayindan sonra 2 kere farkli zamanlarda bir yakinima yakin mesafeden agzimi koklattigimda hic koku duymadigini soyledi.Ki yakinimi bilirim cok titizdir koku konusunda.Bir HV da da kesinlikle koku yok bende cok hassasim bu konuda ve hemen kokuyu duyarim.Bu tukuruk bezi olayini yaptiktan sonra dislerimi macunla normal fircaliyorum ve olay bitiyor.insallah sizde de olumlu sonuc verir.Bu arada bu tukuruk bezi olayini yaklasik bir aydir uyguluyorum yada daha fazla.Ve agzim hep sulu ve tatli.Sevgiyle kalin.
|
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2015 Saat 23:43
aydinlattiginiz için her ikiniZe de tesekkür ederim. dedigini uygulamaya çalisacagim mahoni umarim becerebilirim sanki biraz karmasik geldi
|
Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2015 Saat 17:07
Belki ben biraz karmasik yazmis olabilirim!
Cok basit aslinda. sadece dis fircasiyla dilin girtlaga yakin bolumunu hizlica ama bastirmadan fircalarsaniz,zaten 10 saniye sonra su damlaciklari akmaya baslayacak agzinizdan. Okadar yani
|
Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2015 Saat 19:45
Enteresan ve ne güzel bir yöntem. Glossopharyngeal siniri mekanik olarak uyarip parasempatik aktivite sagliyorsunuz.
Ben bunu ilaçla yapiyordum, siz daha dogal ve iyisini yapmissiniz. Bu bilgiyi kullanacagim. Tesekkür ederim.
Her sabah (gün içinde de) yapilmali aslinda.
-M
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2015 Saat 18:50
Murat Hocam,her sabah bir kere yapiyorum ve yaklasik 1 bucuk ay oldu nefesim harikaya yakin devam ediyor.Ama tibbi aciklamasini da sizden duymak cok sevindirdi beni.Sadece,tukuruk bezim yorulurmu yada ona zarari varmi,merak ediyorum :) Umarim kotu koku problemi yasayan arkadaslara bir nebze yarari olur,olmustur.Bu da bizlere dua olarak doner zaten.Huzurunuzda Allaha bin sukurler olsun diyorum.Sizin yardimlarinizi unutmadik,unutmayacagiz.
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2015 Saat 19:10
Bir hayalim var kardesimin yazisini az once okudum.Bulusmamizdan paylastigi herseye katiliyorum ve rica ederim kardesim sen yanlis birsey yazmadinki.Bu arada usenmeyip hijyen konusunda bana yazdigin mesajlar icin de tekrar tesekkur ederim sana kardesim.Hepiniz sevgiyle kalin.Ben iyilestim diye aranizdan ayrilmam durmak yok arastirmaya devam.
|
Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2015 Saat 14:13
mrblar bunu aslinda bende fark ettim tukuruk bezleri cok onemli agzin kuru olmamasi gerekir kuru olursa zaten koku olur dogru bi yaklasim buda benim aklima yatiyordu... kendi kendime diyordum hatta naparsam tukuruk bezleri daha cok salgilar diye... dilin kokunu derken girtlaga dogru zaten kusacakmis gibi oluruz o zaman dilin ucuna su akintisi gelir baya (: onu gece mi yapiyorsunuz sabah mi?
sanirim gece yapiyorsunuz cunku agiz kokusuna en buyuk etken gece baslar , agzin acik uyudun mu bittin yani sabah kacinilmaz koku.. eger agzin kapaliysa zaten agzin kuru olmaz sabah koku hic olmaz
|
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2015 Saat 14:51
Orjinalini yazan: ideaid
..... Özellikle kaplamanin dis çekilen bölgesinde kötü koku ve tat sorununu yasiyorum. Geçen hafta kaplamayi yapan poliklinige gittim ve sorunu bashekim yardimcisina anlattim... Bana bir çözüm öneremedi... .......... |

Bu gün bir agiz kokusu vakasinda gövde alti kapali yapilmis köprü gördüm. Iste böyle köprüler agiz kokusu yapar. Bilgilendirmek istedim.
-M
|
Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2015 Saat 17:49
Hocam alti acik olan kaplamalar koku yaparmi benim alttan 3 dis zirkonyum
|
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2015 Saat 19:19
Hocam, peki kaplamanin sizin dediginiz sekilde yapilmis bir örnegi var mi ?
|
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2015 Saat 20:10
Zirkonyum saglik bakimindan kötü bir seçimdir. Alti açik kaplamalar kendikendini temizler koku yapmasi pek zordur. Örnek resimleri uzun zamandir yayinliyordum zaten:
http://aydinmur.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 03:11
On tarafda acik varda aagzin ic tarafinda yok ete tam yapismis durumda bunun durumu hakkinda yorum yaparmisiniz hocam.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 17:29
Teknisyene (n=15) yöneltilen sorular ve Alinan Cevaplar
Kaç dis hekimi ile çalisiyorsunuz ? 422
Kaç dis hekimi köprü gövdesinin altini açik istiyor 175
Kaç dis hekimi köprü gövdesinin altini kapali istiyor 125
Kaç dis hekimi size karismiyor 142
Haftada kaç köprü yapiyorsunuz 2710
Kaç tanesinin gövde altini açik yapiyorsunuz 877
Kaç tanesinin gövde altini kapali yapiyorsunuz 1833
Dis hekiminin hastayi bu konuda bilgilendirmesi, uyarmasi, hastanin tercihini sormasi gerekmez mi ? Bana doktor böyle bir soru dahi sormamisti. Anketten görünen o ki doktorlarin çogu bu konuyu önemsemiyor veya bilgi sahibi degiller..!
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 17:39
Gurkan Bey ben sadece sabahlari dislerimi fircalamadan once yapiyorum.Ama Murat Hocanin dedigi gibi,gun icinde de yapabilirsin.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 17:49
Hocam benim ön üst 7 dis porselen kaplamaydi çakilen ve alti bos olan ve kokuya sebebiyet verdigini düsündügüm dis en uçtaki disti, bu durumda o disin yanindaki dis de küçültülerek köprü yapilacak degil mi ?
Koku ve kaplamanin sik sik çikmasi sikayetiyle gittigim bir doktor sorunlarimin kaynagi olarak çekilen disin yanindaki disin de kaplama yapilmamasini göstermisti.o dis kaplamaya dahil edilmediginden besinlerin çekilen disin kenarindan kolaylikla dis altina girebilecegini, ayrica çekilen dis en kenardaki dis oldugundan oraya baskinin daha fazla olacagini ve kaplamanin bu sebeple sik sik çikabilecegini söylemisti o disin de kaplamaya dahil edilmesiyle sorunlarin bitebilecegini söylemisti.
önceki gün Kaplamanin biri kirilsdigindan disi yapan doktorla görüstüm çekilen disin yanindaki diste erime oldugunu buradaki dis etinin zayifladigini kokunun kaynaginin burasi oldugunu söyledi ben de kötü tadin daha çok çekilen disin altindan geldigini söyledim. Neyse..doktor yarina randevu verdi. benim su anki düsüncem kaplamanin en ucunda bulunan çeilen disin yanindaki (doktorun sorunlu oldugunu söyledigi) disi de küçülttürecegim ve 3 disi aradaki(çekilen) disin alti bosluklu olarak; diger kaplama grubunu da 5 dis birlesik olarak yaptiracagim.
Bu sekilde hem kokudan kurtulmayi hem de kaplamanin sik çikma sorununu çözmeyi planliyorum.Alti bosluklu olacak dis nisbeten geride kalacagindan görünümde çok fazla bir sikinti yasayacagimi zannetmiyorum.
Bakalim alti bosluklu dis istegim için doktor ne diyecek.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 17:51
Bu arada kaplama dis için 6 yil garanti vermisler, tekrar para ödemeyecek olmam ve koku sorununu çözebilme durumum beni sevindirdi.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 20:47
Dis hekiminin hastayi bu konuda bilgilendirmesi, uyarmasi, hastanin tercihini sormasi gerekmez mi ? Bana doktor böyle bir soru dahi sormamisti. Anketten görünen o ki doktorlarin çogu bu konuyu önemsemiyor veya bilgi sahibi degiller..! |
Köprü altini bos yaptirirsak:
Dil, gün boyunca fizyolojik hareketlerini yaparken köprü altindaki bosluga sürtünür ve yemek artiklarini uzaklastirir. Bu hareketler sirasinda vakum olusur ve köprü altindaki besinleri emerek çikarir. Ayrica salya devri daim yaparak bu boslugu yikama etkisi ile temizler.
Fakat ilk takildigi haftalarda bireyin dili o bosluga takilarak aklini takmasina sebep olabilir. kendisine agiz kokusu yapabilecegi açikça anlatilmis olmasina ragmen akil almayacak kadar büyük oranda insan bu sebeple köprünün altinin kapali yapilmasini arzu ediyor.
-M
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 21:28
Orjinalini yazan: aydinmur
Dis hekiminin hastayi bu konuda bilgilendirmesi, uyarmasi, hastanin tercihini sormasi gerekmez mi ? Bana doktor böyle bir soru dahi sormamisti. Anketten görünen o ki doktorlarin çogu bu konuyu önemsemiyor veya bilgi sahibi degiller..! |
Köprü altini bos yaptirirsak:
Dil, gün boyunca fizyolojik hareketlerini yaparken köprü altindaki bosluga sürtünür ve yemek artiklarini uzaklastirir. Bu hareketler sirasinda vakum olusur ve köprü altindaki besinleri emerek çikarir. Ayrica salya devri daim yaparak bu boslugu yikama etkisi ile temizler.
Fakat ilk takildigi haftalarda bireyin dili o bosluga takilarak aklini takmasina sebep olabilir. kendisine agiz kokusu yapabilecegi açikça anlatilmis olmasina ragmen akil almayacak kadar büyük oranda insan bu sebeple köprünün altinin kapali yapilmasini arzu ediyor.
-M
Hocam baslarina gelebilecek seyi tahmin edebilseler inanin istemezler-istememeliler.
Beni düsündüren bir sey de var çekilen disin oyugunun büyüklügü beni biraz kaygilandiriyor. O boslugun büyüklügünü ben mi fazla abartiyorum acaba. Sanki o disin altinda çok büyük bir oyuk olacak-kalacak ve bu da bana bir sorun yaratabilecek diye kaygilaniyorum. Bir yandan da agiz,dil,dis... bu duruma çabuk adapte olur ve zamanla alisir diye düsünüyorum.
|
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 21:30
Dedigim gibi yarin doktorla randevum var. Bu sorunumu-sorunlarimi sizin de önerilerinizi dikkate alarak çözmeye çalisacagim.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 21:33
Isin tuhafi son 3-5 gündür de bu koku kendiliginden çözülmüs gibiydi. Ama aldanmamam gerekir degil mi, tutar 1-2 hafta sonra tekrar sorun yasamaya devam edebilirim. Çözülmüstü derken tamamen çözülmemisti gün içinde çözülmüs gibi dursa da sabahlari kalktigimda kötü tat ve kokuyu farkedebiliyordum.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 21:34
Tedavinin yeni asamalarini ve sonuçlarini sizlerle paylasacagim.
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2015 Saat 05:43
Peki hocam son olarak sorduguma cevap alabilirmiyim aslinda benim agzimda koku yapan sey paslanma kaplamalari okadar kafaya takmiyorum ama bilmek isterim on kisimlari acik agiz icindeki taraf ete bitisik uani kapali bu tur kaplama koku yaparmi ?
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2015 Saat 07:36
Beni düsündüren bir sey de var çekilen disin oyugunun büyüklügü beni biraz kaygilandiriyor. O boslugun büyüklügünü ben mi fazla abartiyorum acaba. Sanki o disin altinda çok büyük bir oyuk olacak-kalacak ve bu da bana bir sorun yaratabilecek diye kaygilaniyorum. |
Hah. Iste hepiniz sanki anlasmis gibi yukardaki cümleyi söylüyorsunuz.
Içerden dile gelen boslugun disaridan da görünebilecegi korkusu ve eksik disin iade edilmesinin tam olarak gerçeklesmeyecegi, bosluk kalirsa alinan hizmetin eksik olabilecegi, ana diste oldugu gibi her yerin eksiksiz tam ve siki sikiya tikali kapali olmasina duyulan özlem, kaybedilen disin eksikligini tamamen unutmak için eski disine benzemesi istegi. Iste bu sebeplerle köprünün altini kapali istiyorlar.
Filmin ikinci yarisinda senaryo söyle devam ediyor: endoskopi, tonsillektomi, helipak, dil pasi, nefes kokusu, alkollu gargara, doktor market, hastahane aboneligi, ilaçlar, ilaçlar ilaçlar, sonra yeniden doktorlar, bozulan sosyal tempo, agiz kokusu geçse bile düzelmeyen psikoloji ...
Agzinda gövdesinin alti kapali yapilmis en az 1 köprü tasiyan, disini ve dilini düzenli firçalamasina ragmen agiz kokusu sikayeti olan bireylerin sebebi uzaklarda aramalarina pek gerek olmayabilir.
Dis hekimligi fakültesinin egitiminde kullanilan BÜTÜN ders kitaplarinda köprü gövdesinin alti açik yapilir diye ögretilir. Birey kapali istiyor diye kapali yapmak dogru degildir.
Bunu hep yaziyorum, çiziyorum, her ortamda söylüyorum, forumun girisine dosyaya yazip koydum, web sayfasi hazirladim buna ragmen yeteri genislikte sesimi duyuramiyorum.
-M
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2015 Saat 07:42
Orjinalini yazan: erkannn1
Peki hocam son olarak sorduguma cevap alabilirmiyim aslinda benim agzimda koku yapan sey paslanma kaplamalari okadar kafaya takmiyorum ama bilmek isterim on kisimlari acik agiz icindeki taraf ete bitisik uani kapali bu tur kaplama koku yaparmi ? |
Soru kisinin durumuna özel oldugu için ve net olmadigi için yanitlayamadim. özür dilerim.
Forumun girisinde bir kitapcik var. Onu (hepiniz) indirip okuyunuz. Ücretsizdir, basit ve açiklayicidir. Üsenmeyiniz.
-M
|
Mesaj Tarihi: 19-Ocak-2015 Saat 17:49
Hocam, köprünün alti bos birakilsa bile ona destek olan yandaki disler de kaplama yapilmiyor mu? O koku yapmaz mi?
Ön dislere sadece kaplama yaptirirsak nasil bir yol izlememiz gerekiyor?
|
Mesaj Tarihi: 31-Ocak-2015 Saat 13:40
Orjinalini yazan: asdf
Hocam, köprünün alti bos birakilsa bile ona destek olan yandaki disler de kaplama yapilmiyor mu? O koku yapmaz mi? |
Haklisiniz fakat destek dislerin kaplamalarinin çevresinden gelebilecek kokular için yapacak pek bir sey yok.
Ön dislere sadece kaplama yaptirirsak nasil bir yol izlememiz gerekiyor? |
Ön dislerde estetik hakimiyet arzu edilir. Bu sebeple genç ve bayan olan bireylerde ön dis köprüsü yapilirken gövde altinin açik olmasi kuralindan taviz verilebiliyor.
-M
|
Mesaj Tarihi: 03-Subat-2015 Saat 18:06
peki hocam, bu kaplama isini 200 -250 tl'ye yapan dis teknisyenleri var. Doktor isini biz hallederiz diyorlar. Dolandirici olduklarini düsünmüyorum çünkü verdikleri adresler, çalistiklari yerler labarotuvar. Peki nasil oluyor da böyle yari yariya bir fiyata bu isi yapiyorlar ?
|
Mesaj Tarihi: 03-Subat-2015 Saat 20:41
Porselen kaplamanin fiyati 150 liradir.
Neden yetkisiz insanlara sagliginizi teslim ediyorsunuz?
Bazi arkadaslar biraz daha farkli fiyat uyguluyor olabilirler. Porselen kaplamanin liste fiyati zaten kdv dahil 290 lira falan civarindadir. Madde 4.23'e bakiniz
http://tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/AUT_2014/1.Grup_iller-31.12.2013.pdf
-M
|
Mesaj Tarihi: 03-Subat-2015 Saat 22:11
Hocam verdiginiz listede alt notta " degerli metal fiyati hariç" diyor. Belki onu ekleyince 400-500 ediyordur. Ben bulundugum ilde ve internet yoluyla bir çok sehirde disçilere fiyat sordum. Hemen hepsi alti dis için 3 bin tl istedi. Bu fiyat zirkonyum kaplama için. Bahsettigim teknisyenler dis telini de 2500 tl'ye yap(t)iriyorlar. Dis teli sadece Istanbul veya Ankara'da yapiliyor. Internetteki disle ilgili bir çok sitede insanlara ulasiyorlar. Bence en büyük risk, bir sorun çiktiginda (saglik-fiyat-estetik) hiçbir hak iddia edemeyecek olmaniz.
|
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2015 Saat 17:12
Bu forumun muhtelif bölümlerinde konusuldugu üzere:
Zirkonyum terk edilmis oldugu halde az gelismis ülkelere satilmaya devam ediyor. Zirkonyumun dis hekimliginde her hangi bir hükmü kaldigini zannetmiyorum. Üzerine ücret ödeseler kendi agzima zirkonyum koymam.
Porselenin metali degerli metal sinifina girmez. En az 33 yildan beri degerli metal sinifina hiç girmedi.
6 porselen kaplama dis 900 liradir. Bazi meslektaslarim 3-5 yukari veya asagi yapiyor olabilirler.
Dis teli çaprasik disleri düzeltmek için uyguilanir, ülkemizin neredeyse her sehrinde ortodontistler tarafindan en az 33 seneden beri uygulandigina tanigim
Lütfen akliniza takilan bir sey varsa sormaya devam edin.
-M
|
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2015 Saat 19:28
Eksik anlattim hocam, dis telini 2500 tl'ye sadece Ankara ve Istanbul'da yapanlar bahsettigim teknisyenler. Dis hekimleri 4000 - 5000 tl'ye yapiyorlar. Farkli uygulamalarda fiyat oldukça artiyor. ( Ilgilenen arkadaslar için kisa bir bilgi vereyim: E-cligner, Invisalign gibi seffaf plak uygulamalari var. Ancak bu uygulamalar dis çekimi gerektiginde uygulanamiyormus. Bir dis hekimi seffaf plaklarin dis kökünde yeterli hareket saglamadigini bu yüzden normal tel kadar basarili olamadigini söylemisti. Diger tellere göre de pahali bir uygulama. Öte yandan, disleriniz asiri bozuk degilse, maddi yönünü de karsilayabilirseniz çok kullanisli bir yöntem.)
Siz porselen derken metal destekliyi kastediyorsunuz sanirim. Öyleyse ön dislerde güzel bir görüntü olmayacagini düsünüyorum, görüyorum. Full porselen oldukça pahali. Zirkonyum konusunda yazdiklarinizi okumustum, biraz arastirma yaptim sagliga zarari konusunda bir yazi görmedim. Ancak full porselen kaplama fotograflarina baktim da verilen paraya deger duruyor. Sanki tamamen gerçek bir dis gibiler.
Çogu dis hekimi tedavi fiyatlarini yayimlamamiz yasak diyor ama Istanbul'da dent group tüm fiyatlariyayimlamis.
http://www.dentgroup.com.tr/etiket/empress-dis-kaplama-fiyati/
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2015 Saat 16:46
Malesef disimin yarisi kirildi ve çürükmüs dis böyle kötü kokuyor bellidi.%30-40 lik kisim var kaplama insallah olur sizce koku yaparmi ? görüntü bakimdan ön dis oldugu için kötü gözüküyor.Yarin doktora gidecem .
|
Mesaj Tarihi: 18-Agustos-2015 Saat 12:24
Hocam, Çukurova Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi, kaplamayi birkaç saatte bitiren bir uygulama bulmus. Teknik kismini anlamadim, anlattiklari uygulama tüm kaplamalar için mi yoksa sadece metal kaplamalar için mi acaba? Üniversite hastanelerinde porselen, zirkonyum gibi pahali uygulamalar yapiliyor mu?
http://m.aktifhaber.com/cukurova-tipin-dis-protezindeki-yeni-yontemi-dunya-literaturunde-1215927h.htm
|
Mesaj Tarihi: 18-Agustos-2015 Saat 15:59
Oradaki arkadaslara sordum bu haber nedir diye. cevap gelirse ve unutmazsam asagiya yazarim.
Valla biliyorsunuz bir haber gazetecinin eline düstügü zaman yörüngeden çikar :-)
Bir gün ropörtaj verdim gazetecinin birine. Yayinlamadan önce son onay için yaziyi bana yolladilar. Aman allahimmm !!. Ben göya agiz kokusu kalp hastaligi bile yapar demisim. !! Agiz kokusu her çesit hastalik yapar demisim!! Agiz kokusu çagimizin aids'i demisim. ! Yahu megerse ben neler demisim öyle :-))
Silin dedim benim yazimi.
Sildiler
Allah bilir ya, simdi bu da basit bir cihazin tanitimi duyurusudur. Muhtemelen is güzar bir gazetecinin karisiyla kavga ettigi bir güne isabet etmistir. Dur bakalim ögrenecegiz :-)
-M
|
Mesaj Tarihi: 18-Agustos-2015 Saat 21:33
Alttaki bölümü okuyunca benim de aklim karismisti zaten. Hem ilk diyor hem birkaç fakülteden biri diyor.
"... klinik uygulamada tamamen tabakali üretime geçen Türkiye'deki ilk birkaç fakülteden biri oldugu bildirildi. "
|
Mesaj Tarihi: 19-Agustos-2015 Saat 09:40
Bilgisayar ile disin fotografi çekiliyor. Veya kamera ile kesilmis disin görüntüsü ekrana aliniyor. Görüntünün çukur tümsek yerleri dijital ortamdan minyatür bir torna tezgahina aktariliyor. Torna tezgahi bir porselen kütlesini tabaka-tabaka kesiyor ve fotografi çekilen malzemeyi kaplayacak bir kaplama yapiyor. Siz de bu kaplamayi disin üzerine yapistiriyorsunuz. Yaklasik 10 yildan beri bilinen ve uygulanan bir tekniktir. Buna Cad-cam sistemi adi veriliyor. Bu tezgahlardan bir tane fakülteye satin alinmistir. Ögrencilere de bu sekilde kaplama yapilmasi imkani sunulmustur. Egitimde güzel bir ilerleme. Kutluyoruz. Diger dis hekimligi fakültelerine de öncülük etmesini temenni edelim
-M
|
Mesaj Tarihi: 24-Agustos-2015 Saat 12:56
Aydinlattiginiz için tesekkür ederim hocam.
Fakültelere biz de bir tane agiz kokusu ölçen cihaz hediye edelim. Hiç olmazsa genç disçiler, bu sikintiyi çekenleri görürse ileride daha duyarli olurlar. Bunun sadece kozmetik bir sorun olmadigini "aynel yakin" kavrarlar. Ne de olsa agaç yasken egilir.
|
Mesajı Yazan: Bsrk
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2017 Saat 16:15
Arkadaslar ben bu sorunu yaklasik 1.5 yildir yasiyordum çok illet ve igrenc bi durum insanin öz güveni zedeleniyor ve felaket bir psikolojiye sahibim artik ve sonunda soruna cözüm buldum .kesinlikle agiz kokusunun kaplamayla hic bir alakasi yok yaklasik 10 tane kaplamam var ve agiz kokusu nedeniyle bikacini degistirdim ondan kaynaklaniyor diye. Ama hic bir degisme olmadi aksine zamanla dahada kotu oldu. Ve dis eti sismelerim oluyordu internetten deli gibi arastirmalar yapiyordum ve dis eti ilthabimn oldugunu ögrendim doktor antibyotik verdi ama bi boka yaramadi sadece sisligi indi. Tvlerde ot reklami yapanlara karisimlara vs hic inanmazdim tesadüfen ibrahim saracin narin dis eti ilthabina iyi geldigi videosunu izledim zaten herseyi denemistim ve bildigimiz nar yani deneyim dedim ibrahim sarac narin posasini çikartip gargara yapilmasini soyledi ama ben narida arastirmaya aldim ve asil mucize narin beyaziymis hem posasiyla gargara yaptim hemde dis narin dis kabugunu dis etlerimin üzerini tamamen kapatacak sekilde koyarak yarim saat beklettim. Ve 1 günde gecti kokusu ama hala ilthap var sisliginden anlasilabiliyor ve denemeye devam edecegim. Paylasmak istedim cunku kimsenin benm yasadigim psikolojiyi yasamasini istemem
|
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2017 Saat 19:45
Benim annemde de son yillarda agir bir agiz kokusu vardi, resmen diski. Dislerine kaplama yaptirdi koku yok oldu. Ben de uzun süredir erteliyorum koku yapar diye. Kokudan kurtulamiyoruz bari disler güzel görünsün...
|
Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2017 Saat 02:30
Berk peki agiz kokun nasildi ? Dil pasin varmiydi mesela ? Benim de dis eti iltihabim var da Nar i nasil kullandin sonucu ne kadar sürede aldin ?
|
Mesajı Yazan: yasar22
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2018 Saat 12:27
Agiz kokusunun sebebi dis kaplamasi olmasi kuvvetle muhtemel.
hiç ihtiyacim yokken dolgu isteyen bir dise "kaplama yapmamda bir sakinca olmadigi"ni söyleyen bir disçi ye inanip kaplama yaptirdim.
O protez, yaninda temas ettigi disleri çürüttü. bu defa 3 lü kaplama yaptirdim.
alttaki disler zamanla çürümüs, bu defa kanal tedavisi yaptilar.
kaplama kenarindaki dis etlerim mordu her zaman yani dis etlerimin bir memnuniyetsizligi isyani söz konusuydu.
En sonunda bunlardan ümidi kesip kaplamayi söktürdüm, o disler yarim halde yasamima devam ediyorum. en azindan agzim kokmuyor ve dis etlerim rahatladi pembeleserek kendi rengine döndü.
maalesef tibbin dis konusunda çok yetersiz oldugunu düsünüyorum. implant hakkinda ise hiçbir fikrim yok.
|
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2018 Saat 19:23
Orjinalini yazan: yasar22
Agiz kokusunun sebebi dis kaplamasi olmasi kuvvetle muhtemel.
hiç ihtiyacim yokken dolgu isteyen bir dise "kaplama yapmamda bir sakinca olmadigi"ni söyleyen bir disçi ye inanip kaplama yaptirdim.
O protez, yaninda temas ettigi disleri çürüttü. bu defa 3 lü kaplama yaptirdim.
alttaki disler zamanla çürümüs, bu defa kanal tedavisi yaptilar.
kaplama kenarindaki dis etlerim mordu her zaman yani dis etlerimin bir memnuniyetsizligi isyani söz konusuydu.
En sonunda bunlardan ümidi kesip kaplamayi söktürdüm, o disler yarim halde yasamima devam ediyorum. en azindan agzim kokmuyor ve dis etlerim rahatladi pembeleserek kendi rengine döndü.
maalesef tibbin dis konusunda çok yetersiz oldugunu düsünüyorum. implant hakkinda ise hiçbir fikrim yok. |
Söylediklerinizi ve bir o kadar da söylemediklerinizi anliyorum, size yerden göklere kadar hak veriyorum
-M
|
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2018 Saat 13:52
Hocam kaplama derken; eger zirkonla kaplatirsak, yine de koku yaparmi ?
Yani kokuyu yapan metal mi acaba' diye düsündüm.
Ne dersiniz?
|
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2018 Saat 16:49
Zirkon gereksiz ve fazla kullanim alani olmayan, geri kalmis ülkelere satilan bir metaldir. Hiç bir durumda hiç bir amaç ile kullanilmasina gerek olacagini sanmiyorum.
|
Mesajı Yazan: kaknus
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2018 Saat 21:45
Konuyu okurken dört yil önce kendi yazdiklarimi görünce duygulandim. Dört yilda kokuda pek bir degisme yok ama eskisi gibi takmiyorum. Bademcik ameliyati, burun ameliyati, dis çekimleri, h. pylori tedavisi vs bu sikintiyi yasayan herkesin geçtigi veya geçecegi yollardan geçtim. Maalesef bu durum için net ve garanti bir çözüm yok. Deneme yanilma yolu ile kurtulan kurtuluyor gerisi ugrasmaya devam.
Kaplama konusuna gelince keske yillar önce yaptirsaymisim, simdi yeniden ugrasmaya basliyorum. Fiyatlar dehsetli bir sekilde degisken, bir disçinin verdigi fiyat ile öbürü arasinda uçurum var(Tek bir 20 yas disi cekimi için 600 lira verdim. Sorunsuz normal çikmis bir disti. Doktor bes dakikada çekti dikis bile atmadi. Normal çekimden farki yoktu ama 600 aldi.)
Forumlarda kaplama için fiyat arastiriyorum orada bile reklamci disçi veya teknisyenlerden dolayi bilgi kirliligi var. Tercihim zirkonyum kaplama olacak maalesef metal kaplama sorunlu ve çag disi.
------------- Ya içindesindir çemberin ya disinda.
|
Mesajı Yazan: admin
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2018 Saat 10:51
1- Zirkon en iyi degildir.
2- Kokuyu yapan köprünün metali degildir
3- Dogru ve yanlis yapilmis köprü örnekleri bu sayfadadir
http://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html - http://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html
|
Mesajı Yazan: Fulya
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2018 Saat 22:36
Tükürük bezini çalistirma konusunu hiç anlayamadim ve basaramadim detayli anlatmaniz mümkün mü Hocam veya yapan arkadas.
Bende hiç su çikmadi üstelik firçadan gelen macun tadi oldu mecburen tükürdüm yani yutamadim.
|
Mesajı Yazan: Doktor91
Mesaj Tarihi: 23-Ekim-2018 Saat 20:26
Aynen öyle
------------- Süleyman erdem
|
Mesajı Yazan: Gözdee
Mesaj Tarihi: 25-Mart-2021 Saat 20:50
Murat hocam merhaba yogun sekilde agiz kokusuna sahibim. Bir disime kaplama yapildi ayni sizin fotograftaki gibi alti kapali sekilde yapilmis. Kaplamam saglam sekilde duruyor ama asiri derece de agiz kokusu var . Ne yapmam gerekiyor.
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2021 Saat 07:57
Orjinalini yazan: Gözdee
Murat hocam merhaba yogun sekilde agiz kokusuna sahibim. Bir disime kaplama yapildi ayni sizin fotograftaki gibi alti kapali sekilde yapilmis. Kaplamam saglam sekilde duruyor ama asiri derece de agiz kokusu var . Ne yapmam gerekiyor. |
Ya kaplama sökülebiliyorsa gövdenin alti kesilerek açilip yeniden yerine yapistirilir veya köprü kesilerek sökülür ve yenisi yapilir. Ikinci seçenegin maalesef bir masrafi olabilir. En bastan köprünün altinin açik yapilmasi isabetli olurmus.
Halkimiz uzun yillardan beri köprü gövdesinin altinin kapali yapilmasi yolunda dis hekimlerine ciddi bir baski uyguladigi için dis hekimleri artik soru bile sormadan köprü gövdesinin altini kapali yapmaya basladi. Sorun budur.
Köprü gövdesinin altini açik yapinca abartili sekilde red eden, parasini geri isteyen ve köprünün altinin kapatilmasini talep eden, hatta bu sebeple dis hekimine ithamda bulunan insanlar oluyormus. Meslektaslarim böyle söylüyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2021 Saat 11:03
Tesekkür ederim hocam.Çok sagolun
|
Mesaj Tarihi: 31-Mart-2021 Saat 18:19
Dis hekimi ile görüstüm. Benim disime alti açik kaplama yapilamazmis çünkü altta dis köküm oldugu için bu tür kaplama uygun degil dedi alti açik kaplamalarda dis kökünün olmamasi gerekiyor dedi. Kaplama olan disime hava tuttu ve ordan çok yogun sekilde koku geliyordu. Dis ipi ile arayüz firçasi kullanin diye söyledi yani pek bir sonuç alamadim
|
Mesajı Yazan: Gemi
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2021 Saat 07:38
Selam Gözde, Oral-B nin üstünde pro-onarim yazan dis macunu kaplama altindaki kokuya iyi geliyor. Benim de kaplamalarim var, o dis macununu kullaninca agzimi çok ferah hissediyorum. Sen de dene bi bakalim.
|
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2021 Saat 10:36
Selam merhaba , alip deneyecegim . Tavsiyeniz için tesekkür ederim. Ise yarar umarim.
|
|