Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mide kaynakli Agiz kokusu olanlar!!!

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1721
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 23:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Mide kaynakli Agiz kokusu olanlar!!!
Mesajı Yazan: delux
Konu: Mide kaynakli Agiz kokusu olanlar!!!
Mesaj Tarihi: 31-Mart-2015 Saat 23:49
Midesinden kokunun geldigine emin olan arkadaslar limon sarimsak kurune baslamanizi tavsiye ediyorum kimseyi umutlandirmak istemem ama cuma ve mahoni abinin sayesinde bende bu dertden simdilik kurtuldum diyebilirim..kur bittikden sonra neler olucak bilmiyorum ama kesinlikle ise yariyor!!! sizde bu kure baslamakda gecikmeyin arkadaslar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aysel
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2015 Saat 15:46
Ben de denicem yaptim bekliyorum. Sunu merak ediyorum kürü deneyen arkadaslar kürü bitirdikten sonra hiç koku geldi mmi?

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2015 Saat 21:21
Insallah istedigin gibi gelisir kurtulursun kardesim.
Cok sevindim inan cook.

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 13:26
abi kuru de yazsaydin cok iyi olurdu..

Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 14:55
Mahoni ve cuma abi size hegun dua ediyorum okadar mutluyumki tekrar soyluyorum kokunun midesinden geldigine doktora gittikden sonra emin olanlar hic gecikmeyin..limon sarimsak yazdiginizda bir suru sayfa cikiyor oradan bakabilirsin gurkan33

Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2015 Saat 16:43
ibrahim saraçoglu'nun sitesinde " püre haline gelmis sarimsak agiz kokusu yapmaz." yaziyor. Yemeklerde, cacikta falan püre olmus sarimsak kullaniyoruz ama o agiz kokusu yapiyor. Sarimsak olmasa denemeyi düsünürdüm ama benim pek aklima yatmadi.

Internetteki kaynaklarda hep ayni yazi var. Hatta bazilarinin altinda " saglik dairesi baskani sencer tepe" yaziyor. Bana biraz üfürme gibi geldi.

Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2015 Saat 18:58
Mahoni sen kürü bitirdin mi yani bittikten sonra hiç geri geldimi koku bunu merak ettim

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 13:31
Saglik dairesi baskani olayi tamamen uydurma adamin kendisi de yazili açiklama yapti bu konuda. Ben iki gün boyunca içtim hazirladigim karisimi maalesef sonuç alamadigim gibi sarimsak kokusu gün boyunca devam etti :( cuma arkadas kürü bitirdikten 2 hafta sonra bile koku gelmedigini söylemisti. Sanirim benim sorunum tip4 ve tip 2 karisik. Hangisiyle ugrasacagimi sasirdim. Inanin yoruldum artik

Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 13:42
aysel kokunun mideden geldigini dusunuyorsan hic dusunme basla bence zaman kaybediyorsun

Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 22:03
Ben 25 günün dolmasini bekliyorum. Dolunca hemen baslicam. Ama merak ettim sordum kullananlara.

Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 23:22
suanda cuma nin ve mahoni abinin kuru bitti diye biliyorum ve koku halen yok bende 6.ci gunumdeyim ve koku kesinlikle yok bunu baskasina sormadan bile hissediyorum 5 6 senedir vardi bende de koku..ilk once sorunun nereden kaynaklandigini ogrenmen lazim kimseyi umutlandirmak istemiyorum,insallah sende diyer arkadaslarda bu dertden kurtulur tez zamanda

Mesajı Yazan: Akyildiz
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 03:22
arkadaslar mide ve bagirsak kaynakli olup olmadigini anlamak çok zor degil. her türlü hijyene ragmen koku varsa gaz yapici yiyecekler tüketin. alt karinda sislik oluyorsa ve koku artiyorsa mide ve bagirsak kaynaklidir sorun. yapmaniz gereken tek sey kür veya bagirsak-mide tedavisi veya gaz yapici gidalardan uzak durup, mide bagirsak detoksuna girmek. sayfada bir sürü sey yazdim, diger arkadsalrda çok faydali bilgiler yaziyor. her ne olursa olsun bol bol su için. iyilesmis arkadslarada soru sormak istiyorum. hala tekrar geri gelir mi korkusu yasiyormusunuz, psikolojik olarak durumunuz nedir?

Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 15:36
abi kokunun mideden kaynakli oldguna nasil anladiniz onu anlamadim ben nerden geliyor anlamiyorum

vitamin deseniz aliyorum 1 haftadir nerdeyse hergun kivi yiyorum al sana vitamin... yok ama yok hala ayni cildrmak uzreyim niye boyle oldu ameliyattan sonra ne guzel 2 ay superdi... acaba burun etlerim mi sisti noldu boyle oldu

Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 18:50
Arkadaslar ben birkaç kez sarimsak yutmustum koku 2 gün gitti. 3. Gün de yutmama ragmen koku vardi. Buna dayanarak umudum var bu kürden. Zaten helikobakterin kesin tedavisini yaptigi yaziyor. kullanmaya baslayinca yazarim foruma.

Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 21:03
Benim kürün bitmesine 3 gun kaldi.Benim koku olayini bu kürden cok once yazmistim.Yani kürden once %80 kaybolmusken,sarimsak limon kürüyle %de 100 kaynolmustu.
Ama simdilerde eski olumlu haline,yani 80 lerde.
Bu kür limonun baskilamasiyla koku yapmaz! Koku yapar,diyen arkadaslara soyluyorum,yapmaz.Ha,kullanin kullanmayin bu sizin karariniz beni artik bu konu ilgilendirmiyor.Hangi ünlünün yada yetkilinin ne dedigi cok da umurumda degil! Ben denedigim ve bana iyi gelen seyi bilirim.Ama benim koku olayimi %de 20 lik olayinida kestikten sonra tekrar eski haline dondu diyorum zaten burda.Ama ben zaten bu kürü koku icin degil saglik icin iciyordum.Ama tesaduf iste cuma kardes kokuyu kesti deyince neden olmasin deyip erkene alip kullandim ve iyi gelmisti.Ama Delux zaten yazdi buraya,mide kaynakli kokuya iyi geliyor,diye.Demekki benim koku mide kaynakli degil.Ben zaten sirke olayiyla epey cozmustum meseleyi.
Ha icimizde bir yerlerde bir bakteri var ve bizim bunu yok edecek birsey bulmamiz lazim.Ve bu her neyse gecici olmamali...Umarim bilgilenmissinizdir.

Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 00:02
Ya arkadas benim size garezim mi var da yalan konusacagim? Bende koku yapti keske yapmasaydi ve iyi gelseydi ama aksama kadar koku devam etti. Belki kürü yapmayi beceremedim. Limon 2 gün isik aldi içinde sarimsaklar yokken.

Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 11:45
Murat hocam üre nefes testim de ve endoskopi de ülser gastrit herhangi bir sey çikmadi yalniz halicobacter plori çikti, 14 günlük tedavi kitini kullandim yalniz sorunum hala devam ediyor ve agzima eksimsi-metalik tatlar geliyor, midesinde halicobacter tasiyan birisinin bu tarz tatlari almasi normal mi?

-------------
yorum(suz)

Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 12:03
Eveet Yaklasik 1 ay bulutlarin ustune ciktiktan sonra geri geldim.yani kurun etkisi bitti.hersey eskisi gibi oldu malesef.simdi karnibahar kurune basladim.3.gundeyim ve bu da etkili oldu.1 hafta da bunun etkisi surer heralde.valla bu aralar kure sardim napim..20 senedir kurtulmaya calisiyorum.1 gun bulucam insallah bana iyi gelen ve etkisi kalici olan seyi insallah.uzgunum arkadaslar cok uzgunum ne diyebilirimki baska..

Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 12:06
Bu arada delux insallah seninki bari kalici olarak gider.kurtulursun

Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 20:49
Mehmet kardes eger bu kürü yapmanin sartlarini yerine getirseydin,sarimsak kokusu kahvaltidan sonra tamamen kaybolurdu.Ama senin kokunun kaynagina etki edip etmedigini tartisamam cunku o baska. Ben sana yalan soyluyorsun,demedim! Hepimizin amaci bu illetten kurtulmak ve diger arkadaslari da kurtarmaktir. Sifa dilerim...

Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 23:46
mehmet kardes koku yapti derken sarimsak kokusunu mu kastediyorsun yoksa agiz kokusunu kesmedi devam ediyor anlaminda mi söyledin?

Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2015 Saat 08:12
Burdan da okudugum kadariyla agiz kokusu olanlarin neredeyse tamaminda(mide kaynakli olanlar) HELIKOBAKTER var.ve o kadar direnclki ne yapsak gitmiyo arkadas..gitse de geliyo hemen.anlamadigim bunun asisi filan yok mu acaba.keske bole bisi olsada omur boyu kurtulsak bu illetten

Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2015 Saat 11:17
cuma helicobakterden kurtulmak için ne yaptin kardes?

Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2015 Saat 10:47
Orjinalini yazan: ismimnefarkeder

cuma helicobakterden kurtulmak için ne yaptin kardes?

Tedavi kiti kullanmistir muhtemelen, bir de mideye iyi gelen kefir olabilir son moda'da limon sarimsak kürü ;)

-------------
yorum(suz)

Mesajı Yazan: bymax
Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2015 Saat 15:09
arkadaslar benim tanidigim biri mide kanserinden kurtuldu.Hemde kizilcik suyu ile girtlak kanserinede iyi geliyormus.Doktorlar inanamamislar kizilcik suyu kullandiktan sonra bu duruma gelmesine.Mide kanseri sebebi nedir helikobakteri.Kizilcik suyu kanseri tedavi ettiyse helikobakteri dümdüz eder sanirim.Internetten arastirdim kesin yok eder diyor.Simdilik sarimsak limon kürü kullaniyorum bitsin olmazsa kizilcik suyu kullanicam.Su an bulamiyorum zamani degil galiba.denemekte fayda var herkese acil sifalar

Mesaj Tarihi: 10-Nisan-2015 Saat 17:58
yok o bakteri çogu insanda bulunuyor.ben tedavi oldum geçen sene.3 kere çesitli vasitalarla ölçtürdüm.negatif çikti.ama sindirim sistemimde hala bir sorun var...

Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 00:11
Butun çareleri yazmissin Asi35,biz uzaklarda ariyoruz:))

Mesajı Yazan: heyhat
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 10:53
mahoni kardes acil ulasmam lazi sana..numara yazsam cikar mi bilmiprum ama acil ulasmam lazim sana..ozel kutumdan bana numarani birakabilir misin?? askerim ben simdi ama kutumu herseye ragen konrol etmeye devam etcem lutfen yaz bana...

-------------
olmasa iyiydi

Mesajı Yazan: heyhat
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 10:58
ben grupta yeni oldugum icin bilmiorm mesajim icin onaylanmamis dio..sayfada gozukuo mu bilmiorum..biri soylerse cok memnun olcam

-------------
olmasa iyiydi

Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 16:55
Orjinalini yazan: mahoni

Butun çareleri yazmissin Asi35,biz uzaklarda ariyoruz:))

yok be kardesim midesinde halicobacter olanlarin genel yaptiklarini yazdim. Internette limon sarimsak kürünü okudum halicobactere çok faydali geldigini yaziyor. Bilmiyorum belki bende uygularim paylasimin için tsk.

-------------
yorum(suz)

Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2015 Saat 11:30
Orjinalini yazan: heyhat

ben grupta yeni oldugum icin bilmiorm mesajim icin onaylanmamis dio..sayfada gozukuo mu bilmiorum..biri soylerse cok memnun olcam

Bu mesajin gorunuyor suan

Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2015 Saat 23:13
Arkadaslar aranizda hiç Bal, propolis, polen ve ari sütü deneyen oldumu arastirmalara göre bunlar antibiyotik ten 80 100 kat daha güçlü bakteri öldürüyormus tabi bunlarin kaliteli olmasi önemli birde pahali ürünler maddiyati iyi olanlar deneyebilir

Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2015 Saat 08:28
Sirada zeytinyagli kudret narim var.onu da denicem bakalim..bizimki nasreddin hoca misali...ya tutarsa:)

Mesajı Yazan: ela eflay
Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2015 Saat 23:40
ayni sikayet bende de var arkadaslar yaklasik 3 yasindan buyana agzim kokuyor 29 yasindayim bir tane cocugum var ve onunda agzi kokuyor bu arada annemin de kokuyor ne yapmaliyim

Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2015 Saat 23:42
bu arada yeni bir uyeyim nerelere msj yaziliyor bilmedigim icin her yer yaziyorum ki birileri yrdim etsin diye cok caresizim

Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2015 Saat 09:22
delux benimde migdemden geliyor koku inanin cok can sikici birsey lutfen biri cevap yazsin ve yardim ci olsun belki yalnis yere msj yaziyorum bilmiyorum yeni bir uyeyim tsk

Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2015 Saat 22:51
Ela Eflay kardes benim kutuma senden herhangi bir msj gelmedi.
telini ozelime yolla seni arayayim kardesim.

Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2015 Saat 09:40
cuma kardes zeytinyagli kudret narini ben denedim.midemi alt üst etti.suan eski halinden bile daha berbat.benden söylemesi.

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 23:14
biraz gec oldu arkadaslar kusura bakmayin mahoni abi sanada yazamadim,baska bir ulkeye tasndgim icin. malesef limon kurunden sona koku tekrar geri geldi sizden hepinizden tek ricam disinizi duzenli fircaladiginiz agiz bakiminizi yaptiginiz halde surekli kokusu olanlar!!! ilk once endeskopi yaptirin ondan sonra mideden kokunun geldigine emin olun!!! benim sorunum midede!! koku oradan geliyor ve bunun cozumu yok gibi gozukuyor malasef hic birinizi uzmek istemiyorum ama malasef oyle... gazli iceceklerden sigaradan uzak durun bol bol su icin limonlu su icmeye calisin.. kokuyu bi nevi olsun azaltiyor.. sakiz cigneyin.. dunyanin sonu degil bi sekilde alisicagiz boyle yasamaya arkadaslar

Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2015 Saat 23:45
evet kendimiz birsekilde alisiyoruz ama benim cocugumda da koku olmaya basladi bu caresizlik beni uzuyor oda cekmesin istiyorum

Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2015 Saat 20:00
ela eflay agiz kokusu evlenmeden önce de mi vardi yoksa evlendikten sonra mi ortaya çikti? sakin beni yanlis anlamayin gerçekten anlamaya çalistigim için soruyorum.ben açikcasi bu durumda evlenmeyi düsünemiyorum.önce bu sorunu çözmem lazim degil mi yanlis mi düsünüyorum bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 10:50
Mide kaynakli olanlar içinde karbonatli suyu öneririm. Helikobakteri neden oluyor olabilir. Bende de 4 doktordan tescilli reflü vardi hatirlatayim dedim.

Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 14:57
latte senin ayni sorunu yasiyoruz evlilk kismi grcekden cok zor olur 25 yasindayim bende bu sorunu halletmezsem evlenmeyi dusunmuyorum.bu basligi acarak mide kaynakli kokusu olanlari bir araya getirdim az cok ise yaradi senin koku dami mide kaynakli? endeskopi felan yaptirdinmi?

Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 00:28
endoskopiden tirstigim için yaptiramiyorum bi türlü ,hortum falan saliyolarmis sanirim.ama benim sorun tip 2 tip 4 karisimi olabilir sinüzit kaynakli geniz akintisi var sebeplerden biri bu büyük ihtimalle,midemde degil ama bagirsaklarimda sorun olabilir artik kurt mu var parazit mi var bilmiyorum ne kadar yemek yersem yiyim kilo alamiyorum bi de aksam yemeginden sonra siskinlik oluyor su ara çalistigim için gidemiyorum da yazin bos vaktimde gastroya gidecegim bi de kbb ye tekrar görünmeyi düsünüyorum.

Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 00:35
latte benim dogustan gecmesini beklersen ölmek gerekir galiba esim agzimin hic kokmadigini soyluyor ama bana kokuyor gibi geliyor kimse istemes boyle birseyle yasamayi ama hayat insanlari bagzi seylerle sinav ediyor belki tedavisi cok kolay ama bir turlu bir bilen cikmiyor bu agiz kokusunun tamamen tedavisini galiba

Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 10:07
Ela hanim Murat bey tip-5 kokuyla ilgili bir baslik açmisti orayi okuyunuz ve sorulari cevaplayiniz. Çünkü baska biri kokuyu duymuyorsa psikolojik olabilir.

Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 10:50
mide çok önemli arkadaslar endoskopi olmaktan korkmayin.
ben oldum uyutularak hiç bir sey hissetmedim uyandigimda bitmisti.agri falanda hiç olmadi sonrasinda.

pataloji sonucumda (helicobacter pylori) adli bakteri ++ çoklukta bulundu. doktor bu bakteri koku yapar dedi ilaç verdi suan kullaniyorum koku sifir.

fakat tedavi sürecim 2 ay erken sevinmek istemiyorum. 2 ay sonrasinda asil belli olucak bakalim beklemekteyim.

her türlü soru sorabilirsiniz endoskopi hakkinda hiç korkmayin. en azindan bir olun sonuç temiz çikarsa kafanizdan bir sikki elemis olursunuz!!!

Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 13:08
nurka

devlette endoskopi ne kadar? siz devlette mi olduunuz bide devlette uyuturlar mi

Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 16:38
nurka kesinlikle haklisin bende gidecegim hemen ama bir iki haftalik isim var sonra gideceim esim ne kadar kokmuyor dese de kokuyor belki kirmamak icin diyor ama ben biliyorum cunku cok temiz biriyim ve baskasinin agiz kousuna katlanamasken kendi agiz kokuma hic katlanamiyorum

Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 16:40
mehmet by keske psikolojik olsa ama biliyorum ki koku var olmamasini o kadar isterdimki cekmek ayri doktora gidip bunu soylemek ayri sikinti insan suclu gibi utaniyor

Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 19:40
Valla 19 yasindayim 3 senedir çekiyorum bende 3 defa endoskopi oldum uyanikken hiçbir sikinti olmadi biraz mide agri yapiyor ama doktora bagli son yaptirdgimda hiç agri olmadi oldu bitti izledim midemi

Gürkan bu fiyatlari sorduguna göre sigortan yok anlasilan benimde yoktu gittim sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfina Gelir tespiti yaptirdim muayene olabiliyorum ama bide söyle bisey duydum devler otomatik tarama yapip sigortasi olmayan kisileri yesil kartli yapiyomus Sgk hattini ara sor bi yesil kartli çikmazsan Gelir tespiti yaptir Büütn devlet hastanelerinde muayene olabiliyosun

Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 01:09
gurkan33. kardesim devlette uyutmuyolar sadece bogazina sprey sikiyolar canli canli oluyosun bedava fakat sira oluyor beklemen lazim 1 ay falan.
o yüzden ben özelde oldum uyutularak sigortan varsa 70TL.
istanbuldaysan endoskopi oldugum yerin adresini yazabilirim ??

Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 22:49
git devlette yaptir güzel kardesim.agri sizi bisi hissetmiyosun sadece baslangiçta biraz ögürme hissi oluyor.oda geçiyor zaen hemen.bosuna özelde parani ezdirme bana kalirsa.

Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2015 Saat 19:12
Nurka bana ozelden endoskopi yaptirdigin yeri yazarmisin lutfen? Simdsden tsk ederim

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2016 Saat 21:37
Arkadaslar antral gastrit için önerileriniz neler? çok fena koku yapiyor.

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2016 Saat 22:52
Bendede var ilaç aldim çözüm olmadi suan bitkisel ilaç kullaniyorum
Gittigim doktor dil pasi bogazdaki yumruyu ve kokuyu gastirit yapar dedi ilaçlar etkisini göstermeye basladi simdi biraz daha rahatim

Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2016 Saat 10:54
Arkdaslar ne insanlar var yemeklerde yagli yagli yiyo ekmegi basarak falanduzensiz beslenio felan adamda hicbisorun yok ben hic asitli icecek icmem mumkun olmadikca yagli yemem duzenli beslenirim ogrenci oldugum icin kaldigim yerde hep karbonhidrat agirlimli beslenioz o kotu bitek

Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2016 Saat 23:53
Msnm ne kullaniyorsunuz

-------------
Biktim

Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2016 Saat 21:29
Bitkisel tablet olarak geçiyor
Gastirit var dedi bende agiz kokusu ve dil pasi gibi sikayetlerimi dedim
Hiçbir yan etkisi yok suan gayet iyiyim sanki geçiyor gibi ama tamda emin degilim
Dil pasi gitmeye basladi kokuda azalma oldu bazen tamamen geçti saniyorum
Iki ay kullanacagim insaallah faydasi olur
Herseyi deniyoruz kendime zarardan korkuyorum ama bu iyi gibi sonuçlari yazarim

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2016 Saat 16:14
Adi markasi nedir anlayamadim

-------------
Biktim

Mesaj Tarihi: 25-Nisan-2016 Saat 21:11
Msnm kardesim kullandigin seyin tam ismini solede bende arastirirm

Mesaj Tarihi: 27-Nisan-2016 Saat 11:23
Neredeyse 7/24 agiz kokusu var ve malesef Kalici bir cozum bulamadim yillardir..gecici yontemlerle devam ediyoruz bakalim..
yalniz bugun ilginc birsey farkettim.bu sabah agzimdaki o yogun diski kokusunu alamadim ve bu cok nadir olan bisi bende.ne yaptim ne yedimde koku yok diye dusunurken, aklima dun sabah ve aksam ve bu aksam yedigim 1 tatli kasigi dut pekmezi geldi.acaba dedim bu mu gecirdi ne alaka diye dusundum kendikendime.neyse sonra arastirdim dut pekmezi agiz kokusuna iyi geliyormus hakkatten.sasirdim baya bilmiyordum cunku.Ben sorunumun mideden kaynaklandigini dusunuyorum iyi geldi gibi bu dut pekmezi denemeye devam edicem bakalim ilerleyen zamanlarda ne olur etkisi ne kadar surer..
sizinle de paylasmak istedim.. bilginize...

Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2016 Saat 23:49
mmkk kardes ilaç kisiye ozel veriliyor. Ben ilk agiz kokusu var demedim muayene etti sonra sonra söyledim ama kokunun sebebi gastirittir dedi istanbuldaysan muayene ol derim hem baska hastaligin varsada çikiyor. Özelden yazabilsin

Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2016 Saat 06:39
Bu gittiqin yer nedir biraz bahsedebilirmisin?Bitkisel urun satan bir yermi?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2016 Saat 07:13
Orjinalini yazan: Arayan

Bu gittiqin yer nedir biraz bahsedebilirmisin?Bitkisel urun satan bir yermi?

Arkadaslar,
Ben hariç her doktorun, her kurumun, her hastahanenin, her ilacin ve her eczanenin ismini rahatça verebilirsiniz.
-M

Mesaj Tarihi: 01-Mayis-2016 Saat 21:32
Gittigim doktor muhammed ömer nazar
Bir tavsiye üzerine gittim
Suan kokuda pek etkisi yok gibi
Mide kaynakli koku var ise geçer ümidi ile kullaniyorum
Bendeki sorun sadece mide kaynakli degil kesinlikle
Sirke içmistim bir sabah iki gün koku sifirlandi sonra tekrarladi
Karbonat ayni sekilde bir hafta dayandi

Çikolata et ve peynir gibi seyler yedigimde aninda agzimin tadi bozuluyor
Geniz akintisi var sürekli olarak
Bademcik tasini göremiyorum ama arada agzima geliyor
Dis eti kaynakli olabilr dislerimi firçaladiktan hemen sonra plak olusuyor vs vs gidiyor

Bukadar sorun var hepsi tek basina koku sebebi nasil isin içinden çikarim bilmiyorum
Su ilaci kullan su bitki iyi gelir falan yeterli degil bu bir metabolizma bozuklugu bence sorun bir tane degil
Hiç agri sizi yok sükür ama koku bir türlü gitmiyor ve bu yillardir böyle
Dügünlerde arabada cafede isyerinde sosyal hayatimi bitiriyor
Biryere giderlen agzim kokacak insanlarla konusamiyacagim nasil yaparim konusmayi kisa keserim diye düsünüyorum
Ailede kimsede rastlamadim
Buda bir imtahan diyorum
Biri bisey söylüyor hemen atliyorum acaba bi umut olurmu diye
Allah hepimize yardim etsin

Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2016 Saat 23:59
Ben kimseye güvenip de verdigi bitkisel hapi içemem ya içerigi hakkinda bilginiz var mi

-------------
Biktim

Mesaj Tarihi: 04-Mayis-2016 Saat 23:20
Içindeki maddeler açikça belirtilmis hiçbir yan etkisine ben raslamadim
Ilaçlar çesitli muayene sonucu ilaç alabilrisin
Benim artik baska çarem kalmadigi için her yolu deniyorum
Daha fazla böyle yasamak zor geliyor
Birseyler bulalim bir umut isigi varsa herkes yararlansin istiyorum

Birde murat hocam pharmol ZN kullaniyorum
Gargaradan hemen sonra dilimin altinda bir etkilesim birseyler oluyor
Acaba bakteri kaynagi oradami ve koku hemen geri geliyor
Dis plagida ayni sekilde firçadan sonra hemen yerini aliyor
Sebebi nedir acaba ?
Tesekkürler

Mesaj Tarihi: 05-Mayis-2016 Saat 08:33
Orjinalini yazan: Mnsm

pharmol ZN kullaniyorum Gargaradan hemen sonra dilimin altinda bir etkilesim birseyler oluyor
Acaba bakteri kaynagi oradami ve koku hemen geri geliyor
Dis plagida ayni sekilde firçadan sonra hemen yerini aliyor Sebebi nedir acaba ? Tesekkürler

Bilmiyorum. Görmeden bir sey söylemek zor.

Pharmolzn yi hep yanlis kullaniyorlar. Antiseptik gargaralar ile karistiriyorlar. Disini firçalayip gargara yapip , duruluyorlar.

Dogru kullanimi söyledir: Dil firçalanip Pharmolzn agizda 1-2 dak veya daha uzun bekletilir, tükürülür. Agiz yikanmaz, durulanmaz.
-M

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2016 Saat 13:49
Arkadaslar gastriti olanlar sindirim sistemi kaynakli olan basliga göz atsin. Orada tedavi sekli yaziyor.
Ayrica kimse korkmasin endoskopiden. Bu sorunu yasayip da endoskopiden korkmak olur mu? :)
Ben bir defa narkozsuz dahi yaptirdim. Büyütmeyin kafanizda..
Ayrica sunu farkettim ve Murat hocanin da makalesinde bu yaziyor, et, kiyma vs yedigimde koku tavan yapiyor. Bende de gastrit ve helicobacter var. Yani Proteinleri kesmek gerek!
Ama tamamen proteinsiz yasamak da cok zararli..Özellikle kaslar ve beyin icin!

Hocam, insana protein gerekli oldugu icin glutensiz protein olarak bilinen quinoa vs tüketmek zorundayim yapmak istedigim tedavide.
Hayvani ve bitkisel protein arasinda fark gösteriyor mu helicobacter? Yani bitkisel proteinde de koku sorunu ayni mi degerlendirilmeli yoksa daha cok hayvani proteini mi kullaniyor bu bakteri?
Ya da proteini helicobacter ile iliskili olmayan hangi sekilde tüketebiliriz?

Tesekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2016 Saat 16:20
Diyet yapmayin.
Her seyden kararinda olarak ve dengeli olarak yeyiniz içiniz.
-M

Mesajı Yazan: kemalcakir
Mesaj Tarihi: 21-Mayis-2016 Saat 20:47
Merhaba arkadas lar

Agiz Kokusu sikayetim var bunun için endoskopi yaptirdim helikopter pilori yani gastrit varmis bilirsiniz 3 lu bir ilaç var onu kullandim baya oldu geçti mi bilmiyorum ama agzimda ki koku gitmemis kardes leri öyle söylüyor
Bu gastrit geçme di herhalde tekrar Baktir mak gerekiyor
Gömülü 20 lik dis imde var oda koku yapiyor Mus arastirma larim sonucunda bunu ögrendim önümüzdeki hafta çekti reçeli bakalim ne olacak

Mesajı Yazan: Gastro
Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2016 Saat 16:10
Kemal cakir hocam, eger agiz kokusu antibiyotik sonrasi geri geliyorsa agiz kaynakli olma ihtimali cok. Bunu test etmen icin de toz halinde bir antibiyotigi (tetrasiklin kapsulunu acarak) sadece dilinin uzerine uygulayarak gorebilirsin. Tozu dilinin butun yuzegine yay iyice ve mide borusuna gitmemesine calis. Bu teknigi sadece 1 gun 2 kere uygula (direnx yaratmamak icin). Antibiyotik 10 saat falan icerisinde etkisini gosterecektir. Eger koku giderse demek agiz kaynaklidir. Oral probiyotik (asidofilius olanlar gastrointestinal sistem icindir sana agiz florasi icin olan gerek) kullanarak agiz kaynakli kokuyu aradan kaldirabilirsin. Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2016 Saat 16:14
Antibiyotikler mide asidini geçebilmek için pasif formda üretilir. Bu sekildeki bir antibiyotik bakteriler üzerine etkisiz veya az etkili olabilir. Barsakta aktif formlarina dönüsür. Bu formdaki antibiyotikler etkili olur. Bir antibiyotigin pasif formda agizda bekeltilmesi agizdaki batterileri öldürecek diye düsünmeyiniz.

Laktobasilus asidofilus agiz florasinda da yer alan bir bakteridir.
-M

Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2016 Saat 22:41
Ben sabah aç karna sirke-limon içtim bir hafta kadar ilk üç gün koku gitmisti sonra geri geldi helipak paketle ayni etkiyi göstermis heralde.

Gastiriti olan insanlardan pek azinin koku problemi var bizdeki gastirit koku yapan etkenlerden birtanesi.
Mideden gelen gazlar zayif olan mide kapakçigini rahat olarak asiyor ve bademcik tasi ve dil pasi olarak karsimiza çikiyor bence.
Birde agiz hijyenimiz firçadan gargaradan hemen sonra bozulabiliyor
Dil kökü ve ses tellerinin oldugu yerlerde biz dilimizi bile temizleyemiyorken kökünü ve agiz boslugunun temizligini yapmamiz imkansiz bu yüzden firçayla gargarayla bu isi çözemeyiz.
Ben koku kaynagi olarak %90 ihtimalle agiz boslugu geniz bademcik gibi yemek borusuda dahil mideden yukarda oldugunu düsünüyorum.
Geçici çözümler bizi heyacanlandirsada kesin çözüme ulasan binde biri geçmez.
Kokunun kaynagi her nerdeyse gerçekten saklaniyor ben sahsen artik çok takinti yaptim ilk önce pinner test yaptidim endoskopiler testler kbb servisi ve en sonunda bitkisel derken sonuç hüsran
Gerçekten doktorlar çok ilgisiz agiz kokusu deyince sana psikolojik hasta muamelesi yapiyor.

Bi ara zenker divertikül mü diye endisendim degilmis ama ona benzer bogazda biyerde biriken sürekli koku yayan bir bakteri kolonisi olduguna eminim ve kullandigimiz ilaçlarada bagisiklik kazanmaya basladilar.
Bakterilerin beslendigi kaynaklar ya yediklerimizden yada havadan kaynakli birikmeye yerlesmeye devam ediyor.
Yararli sandigimiz bir maddede onlarin besin kaynagi olabilir.

Bogazimizi bakteriden arindiracak bir förmül ilaç veya metodla bence kokudan %95 kurtuluruz. Zaten agiz bakimini eksiksiz denecek kadar yapiyoruz.
Saglam bir profersöre muayene olmayi tam anlamiyla bogazimi inceletip tüm aksakliklari gidermeyi düsünüyorum.
Belki buda hüsranla sonuçlanacak ama denemeye deger diye düsünüyorm
Birde murat hocama muayene olup onunda görüslerini alip sonuca varmayi hedefliyorum insAllah. Hepimize geçmis olsun.

Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2016 Saat 00:11
ARKADASLAR 19 YASINDA MUHENDISLIK IGRENCISIYIM 1 HAFTAYA EVIME DONUYORUM OKUL BITIO DERSLER FELAN KALDI YAZ OKULUNA INANIN UMRUMDA DEIL ....GIDIP EVE AILEMLE KONUSUCAM BU DURUMU YAZA NE ORUC TUTARIM NEDE YAZ OKULNA GELIRIM ZATEN ARTIK TUM GELECEK EGITIM PLANLARIMI COPE ATTIM UMRUMDAN DEIL AMA SUNU BILIORUMKI BABAMLA COK BUYUK TARTISICAM ....YAPACAK BISI YOK YAZIN DOKTORLARIN PESINDEN KOSUCAM AYRICA HASTANE ISMI VERMEK ISTEMIORUM OZEL TUM HASTANELERE GDICEM

SIZIN ONEREBILECEGINIZ HASTANE VARMI ( OZEL)

MALUM HER HASTANE ILGILENMIO
EGER COZUM BULAMAZSAM EKIME ZOR CIKARIM....

Mesajı Yazan: Funda
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2016 Saat 20:33
Mmmk bence Ankarada gideceksen üniversite hastanelerini git ama tabiki profösere Hacettepede profesöre muayene 120tl gittigimde sormustum.Umudunu yitirme en zor gecede sabah olmuyor mu Bizde elbet teshimizi koyacak bir doktora denk gelecegiz bu bizi yipratan yoran bu sikintimizdan kurtulacagiz.

-------------
Tükenmislik

Mesaj Tarihi: 25-Mayis-2016 Saat 00:13
Funda haklisin ama ben 19 yasindayim6 yildir var bende ben ne lise hayatimi yasabildim hep ezik kaldim cogu zaman yerin dibine grdm universite ikinci sinifim yine ayni universite hastanelerinde mesela endoskopi sonucunu 1 ay sonraya aliosun onla ugrasamam ya ozele gdicem medikalpark veya acibademe felan gderim en iyi doktora anlaticam bole bole .........bademcik alinmasi veya endoskopi ilaclar felan veya enzim ekaikligi uzerine yogunlasip

Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2016 Saat 15:22
Mnsm 
Limon ve sirke fazladan salgilanan mide suyuna karsi faydali olmaz. Eger mide suyu fazlaligi ve reflü varsa, ki bu sivi zaten asitli, limonla ve sirkeyle tahris olmus mide ve yemek borusu dokusunu hepten zedelersin. 
Limon suyu fazla mide asitinde degil, tam tersi, az salgilanan mide asiti teshislerinde önerilir, cünkü olmaya asitten dolayi yenilen yenek sindirilemez ve kaldikca koku yapar. 
Bunca endoskopiden sonra anladim ki, endoskopi helicobacter teshisinde ve ilerlemis gastrit tanimi icin önemli, ama bundan daha önemlisi midede ph-ölcümü ve röntgen aletiyle yapilan özel bir mide fitigi ve divertikül kontrolü daha önemli. Verilen Kontrast sivisi sonrasinda yumusak ve dolgun bir seyi yutuyor hasta ve röntgen aletiyle bu yutulan seyin aldigi yol analiz ediliyor. Eger mide fitigi, yemek borusunda olusan ve yemeklerin biriktigi torbaciklar ve de reflü de varsa, mide suyunun ph belirlenmesi önemli. Anladigim kadariyla bazi insanlarda safra suyu fazla salgilaniyor.
Safranin kokusu cok kötüymüs.
Yani eger reflü varsa, sürekli safra suyu yemek borusunda bulunuyor demektir.
Yapilan bir arastirmada (gecenlerde okudum, bulursam paylasirim..) bu durumdaki reflülerde verilen klasik mide haplari (omeprazol ve benzerleri) pek fayda göstermiyormus. Belki de bu yüzden yillardir alidigim mide haplari sadece yanmayi kesiyor ama kokuyu azaltamiyor. 
Aklimdan bunlar geciyor...

Ayrica su da önemli, Mnsm, gastritin türleri var. A, B, C türleri. Bunlarin icinde sadece Helicobacter nedenli gastrit koku yapabilecek durumda. Yani cevremizdeki her gastrit hastasi illa ki bu helicobacter nedenli gastritten dolayi hastalanmis olmayabilir.
Ayrica son günlerde sunlari okudum:
Gastrit ve Helicobacter olusumunu önlemek icin Vitamin C ve B Vitaminleri takviyesi önemliymis.
Belki bir dahaki helipak tedavisinin son gününde direkt bu takviyeleri uygulamamizda fayda olabilir.

Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2016 Saat 15:33
Murat Hocam,
size bir de sormak istedigim bir konu var. Gecen günlerde okudum, su siralar Almanya'da klasik Tip uzmanlariyla yenilikci Tipcilar arasinda tartisma yaratan bir konu.

MMS diye adlandirilan, kimyassl olarak ismi klordioksit olan, aslinda yüz yildir dezenfekte islemini gören (tarim ve hastanelerde) bu maddenin cok cok cok az bir miktarinin insan metabolizmasina dahil edildiginde tüm zararli bakterileri öldürdügünü, Antibiyotiklere karsin yararli bakterilere ise zarar vermedigi belirtiliyor. Agiz kokusu dahil, yiginla kullanilabilecek tanilarin ismi geciyor. Türkce internet sitelerinde ki tanimi ve sunumu oldukca 'alternativ sacma tip' seklinde seyir ediyor ama alman sitelerinde daha ciddi ve inanilir bir sunumu var. Hatta taninmis bir kac dergide dahi ismi geciyor.
Böyle bir etkisi varsa, denemeyi düsünüyorum ileride.En son alternatif olarak.
Sizin bu konuda bir bilginiz ve fikriniz var mi?
Tesekkürler

Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2016 Saat 16:56
"Tüm zararli bakterileri öldürmek" dediniz.

Bu kavram ortaçagdan sonra terk edildi. Böyle bir sey mümkün degildir ve mümkün olsaydi bile insana zarar verirdi.

Bakterinin zarareli/zararsizi yoktur, hiç kimse bu ayirimi yapamaz. En patojen olani bile vücuda girip sessizce 45 sene yasar hastalik yapmaz. Öte yandan en masum olani 3 günde öldürür insani. Bunun faydalisi zararlisi olmaz. Bunun ayirimi yapilamaz.

Halk kolay anlasin diye bizler "faydali" bakteri terimini bazen kullaniriz. Kast edilen dogal mikrobiyota üyesi olan bakterilerdir. Bakterinin hiç kimseye bir faydasi oldugundan degil halk kolay anlasin diye bu terim kullanilir.

Hangi ilaci alirsaniz alin bütün bakterileri öldürmez.
-M

Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2016 Saat 17:01
Orjinalini yazan: BezginBetül

Limon suyu fazla mide asitinde degil, tam tersi, az salgilanan mide asiti teshislerinde önerilir, cünkü olmaya asitten dolayi yenilen yenek sindirilemez ve kaldikca koku yapar. 

Bunu ben söyleyinde duymuyorlar, bakalim sizin agzinizdan sylenince duyulacak mi

Karbonat baziktir. Fazla miktarda içilirse midedeki asidi giderir. Bu duruma aklorhidri ismi verilir. Uzun sürerse ve pH fazla yükseltilirse agiz kokusu sebebi olabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2016 Saat 20:37
MMS konusunu biraz daha inceledim..Bos cikti.Tamamen para manyagi, eski bir petrol milyoner/milyarderinin piyasaya sürdügü bir solusyon bu. Bir kac doktorun bu konudaki fikri oldukca mantikli: Bu siviyi icen kisinin belki agzindaki, yemek borusundaki ve midesindeki olasi virüsler ve bakteriler ölebilir, ama ayni zamanda agiz, yemek borusu ve mide hücreleri asiri hasar alabilirmis.
Yani bunu da siliyorum hafizadan.
Fikriniz icin tesekkürler hocam.

Mesajı Yazan: reca
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2016 Saat 16:14
Murat hocam size bir sorum olacak.Yaptiginiz ölçümlerde agiz kokusu olan kisilerin agiz içi pH seviyesi genelde ne çikiyor? Ph seviyesinin yüksekligi veya düsüklügü bize bir fikir verebilir mi?Ph seviyesi bozuk olan her insanin agzi kokar mi?
Tesekkür ederim.

Mesajı Yazan: reca
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2016 Saat 18:04
Bunu sunun için soruyorum.Forumdaki arkadaslardan bazilari karbonat ile bazilari da sirkeli suyla kokunun azaldigini söylüyorlar. Karbonat ortami alkali, sirke ise asidik yapiyor. Yabanci forumlarda doktorlar yorumlarinda mide asidinin zayifligi gidalarin iyi sindirilememesine yol açiyor. Bu da agiz kokusu yapar diyor.Bu durumda sindirime yardimci olmak için mide asidini nasil guclendirebiliriz.Bir de iyilesenlerden bir tanesi çinko takviyesi alarak iyilestigini yaziyor. Murat hocam siz de cinkolu gargaranin iyi oldugunu söylüyorsunuz. Çinko eksikligi de kokuya neden olur mu?

Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2016 Saat 07:00
Orjinalini yazan: reca

Murat hocam size bir sorum olacak.Yaptiginiz ölçümlerde agiz kokusu olan kisilerin agiz içi pH seviyesi genelde ne çikiyor? Ph seviyesinin yüksekligi veya düsüklügü bize bir fikir verebilir mi?Ph seviyesi bozuk olan her insanin agzi kokar mi?
Tesekkür ederim.

pH yükselirse agiz kokar. Agiz kokarsa pH yükselir.

Tip 1 vakalarda salya pH derecesi 7.5 veya 8 ve üzerine çikiyor. Çünkü pHyükselince redüksiyon potansiyeli (Eh) düsüyor. Eh düserse anaerop bakterilerin cenneti olusuyor. Anaeroplar 100mV tan asagisinda mutlu olur. Bu ortam ancak pH 7den büyük olmasi ile mümkündür
-M
güzel soruydu

Mesaj Tarihi: 29-Mayis-2016 Saat 08:35
PEKI MURAT HOCAM DUS ALDIGIMKZ ZAMAN NETICEDE SICAK SUYLA ALIYORUZ DUSTAN CIKINCA NISPETEN BI AZALMA OLUO AGIZKOKUSUNDA ACABA SICAK SU BUHARI SOLUDUGUMUZ ICIN HEM BURUN HEMDE CIGERLERDE ACILMA OLDUGUNDANMIDIR BENZER OLARAK ESKI YONTEMLERDEN NEZLE OLUP BURNUMUZ TIKANDIGINDA SICAK BUHARLI SU ILE BURUN ACMA GIBI......BI SORUM DAHA VAR   EGER KOKU AGIZ VE BURUNDAN GELIOSA VE SEBEBI BADEMCIK ISE BADEMCIGI ALDIRDIKTAN SONRA BURUNDAN GELEN KOKUDA YOK OLURMU

Mesaj Tarihi: 29-Mayis-2016 Saat 13:53
Orjinalini yazan: mmkk

PEKI MURAT HOCAM DUS ALDIGIMKZ ZAMAN NETICEDE SICAK SUYLA ALIYORUZ DUSTAN CIKINCA NISPETEN BI AZALMA OLUO AGIZKOKUSUNDA ACABA SICAK SU BUHARI SOLUDUGUMUZ ICIN HEM BURUN HEMDE CIGERLERDE ACILMA OLDUGUNDANMIDIR BENZER OLARAK ESKI YONTEMLERDEN NEZLE OLUP BURNUMUZ TIKANDIGINDA SICAK BUHARLI SU ILE BURUN ACMA GIBI......BI SORUM DAHA VAR   EGER KOKU AGIZ VE BURUNDAN GELIOSA VE SEBEBI BADEMCIK ISE BADEMCIGI ALDIRDIKTAN SONRA BURUNDAN GELEN KOKUDA YOK OLURMU

Esofmanli Sevket hocayi seyrediyor musunuz :-))
-M

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2016 Saat 14:01
Hocam soruyu tekrar okudugumda bende farkettim esofmanli sevket hocaya sorulan sorulardan biri oldugunu fakat ben gercekten ciddi bisekilde sormustum.........

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2016 Saat 14:02
Cunku her turlu olasiligi dusunuorum bu yilimi resmen cope attim univesite tatile grdi eger eylule kadar kurtulamazsam ya okulu dondurucam 1 yil yada birakicam yada care hic yoksa .....

Mesajı Yazan: Gastro
Mesaj Tarihi: 31-Mayis-2016 Saat 17:29
Hahaha. Ilmi tarafini anlamadim ama evet dusta buhar oldugu zaman kokuyu bence daha iyi duyabiliyoruz. Bence artip azalmayla alakasi yok.

Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2016 Saat 08:05
Gastro arkadim bak yukarda ne dedim ciddi bi soru soruom her olasiligi dusunuom dimi bak psikoloji felan kalmadi bende artik stresten kalbimin atiaini avcumun icinde gibi hissediorum stres sikkinti yedi bitirdi beni oyuzden insanlarin yorumlarina saygi dy

Mesajı Yazan: bengeldim
Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2016 Saat 15:52
Gastro dalga gecme la :) bu arada dustan sonra bendede acayip bi azalma var agiz kokusunda nedeni nedir acaba ?

-------------
asla pes etme

Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2016 Saat 09:20
Su ramazan gunlerinde koku azalsin die (en azindan diski kokusu gitsin diye) uyguladigim bir yontem var.Cogunuz biliyorsunuzdur gerci..
Gece sahurda yemekten sonra dislerimi fircaliyorum ve sonra bir parca gazli bezi parmagima dolayip karbonata batiriyorum ve bununla dil kokumu guzel temizliyorum ve diski kokusundan kurtuluyorum gun icinde..
Yalniz acliktan dolayi olan,agiz kokusu devam ediyor ama olsun..ortama diski kokusu yaymiyorum en azindan..

Mesajı Yazan: Ümit90
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2022 Saat 15:30
Helicobacter pilori tedavisi olup kalici iyilesen var mi?

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2022 Saat 19:35
Orjinalini yazan: Ümit90

Helicobacter pilori tedavisi olup kalici iyilesen var mi?

Insanlarin %80'inde varmis bu kerata. Ailede bir kiside varsa tükürükle digerlerine de geçiyormus. Ayni bardaktan su içme, iyi yikanmamis tabak, çatal, biçak, pisirirken yemegin tadina bakan kisinin agzindan tüm yemege yayilmasi vs.

Ayrica kuvvetli antibiyotiklerle tedavi edilen h. Pylori hastalarinin yarisi ilk 1 yil içinde tekrar ayni bakteiryle enfekte olmmus, bulasmis,

Burda da ayni sorun var. Neden milyarlarca insanda h,pylori varken sadece bazilarinda koku olusuyor?

Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2022 Saat 20:37
Söylediklerinize katiliyorum, neden biz?disle alakali olduguna inanmiyorum artik,etrafimizda bir sürü agiz hijyenine dikkat etmeyen, çürükleri bile tedavi ettirmeyen insanlar var onlarda bile bu sorun yok.En son gittigim doktor yüzde 20 ancak sindirim kaynakli olabilir,geniz akintisi daha büyük ihtimal dedi.Geniz akintisi da çogunlukla alerjiden kaynakli.Alerji sadece toza,agaca olsa uzak duralim.Gida alerjimiz de var büyük ihtimalle ,bunlari tek tek kesfetmek ne kadar zamanimizi alacak?yine de herseye ragmen Allahtan ümit kesilmez, arastirmaya devam.

Mesajı Yazan: Ben ❤
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2022 Saat 14:37
Arkadaslar. Freshes tablet kullanan var mi hiç aranizda? Mide kaynakli kokuya iyi geliyor mu acaba bilgisi olan yok mu hiç

Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2022 Saat 15:21
Ben kullandim mide kaynakli oldugunu düsünüp hiçbir etkisi olmadi

Mesaj Tarihi: 06-Agustos-2022 Saat 08:50
Bagirsagi çok gazli olanlar dicetel kullanip geçen var mi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat