kafam çok karisik
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1741
Tarih: 21-Haziran-2025 Saat 12:35 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: kafam çok karisik
Mesajı Yazan: umutsuz
Konu: kafam çok karisik
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2015 Saat 18:19
Sanirim en büyük sorun kokunun varligindan ziyade kokuyu kendimizin farkedemiyor olusu. Agiz kokumun oldugu zamanlarda kokuyu alabilseydim ve ona göre önlem alabilseydim keske. Sürekli süpheyle yasamak çok yorucu ve yipratici.
Bilegi yalama veya dis ipini dil sirtina sürüp koklamayla agiz kokusu anlasilabilir belki ama nefes kokusu da anlasilabilir mi?Kokuyu anlamanin daha kesin bir yöntemi yok mu?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2017 Saat 18:55
Merhaba arkadaslar sonuca ulasma açisindan iyi olacak bir anket hazirliyorum ilk olarak katilirsaniz hepimiz açisindan iyi olur.
1-Dil Pasiniz var mi varsa ne renk ve firçalayinca veyahut karbonatla geçiyor mu?Geçiyorsa tekrar olusma süresi nedir?
2-Yeteri kadar doktora göründünüz mü örnegin ilk olarak dis için farkli 2-3 doktora gittiniz mi çünkü çogumuz malesef iyi bakim yapiyoruz diye dis olaylarini ve agiz bakimini atliyoruz.Bizim yapimiz olarak dilimiz bakterilere daha açik bir halde olabilir.Gastro ve kbbye göründünü mü?
3-Bagirsaklarinizdan yakinmalariniz var mi guruldama kabizlik veyahut çok tuvalete çikma gibi.
4-Çay kahve sogan dokunuyor ve kokuyu tavan yaptiriyor m?
5-Dil pasini geçirdiginizde koku geçiyor mu bu çok önemli.
6-Helipak tedavisi aldiniz mi?
7-Kronik bir burun hastaliginiz var mi ?
8-Ailenizde bu durum söz konusu mu
9-Vitamin demir ve b12 eksiklerinden herhangi biri var mi?
Cevaplarsaniz sevinirim.
|
Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2017 Saat 18:59
Ayrica çok mesaj ettigim bir olay daha var tirnak yeme elinizini agziniza götürme gibi bir aliskanliginiz var mi?
|
Mesajı Yazan: pharmacy
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2017 Saat 21:52
1) evet var, beyaz renkte firçalayinca 15 dk'lik azalma oluyor.
2) dis hekimi, kbb, dahiliyeye göründüm
3) hayir yok
4)sogan yediģimde koku tavan yapiyor, tüketmiyorum
5) Evet
6) hayir
7) hayir
8) evet, üzerinde özellikle durdugum konu bu
9) hayir
10) vardi,2 yildir böyle bir aliskanligim yok
|
Mesajı Yazan: Ilyaha
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2017 Saat 22:08
1- var hafif derecede, fircalayinca geciyor. Tekrar olusma suresini takip etmedim. Her sabah oluyor.
2- gastro 2 kere. Kbb ve disciye cok kere
3- bagirsaklarim problemlidir, kabizlik ve guruldama var
4- sogan ve sarimsak yiyince kotu ve fircalamayla gecmeyen daha kotu bir koku olusuyor. Uzun zamandir cig sogan sarimsak yemiyorum.
5- dilimi iyice fircaladigimda bir sureligine koku geciyor ama en fazla yarim saat.
6- helipak tedavisi almadim, helicobakteri yok.
7- burun kemik egriligi var.
8.-Ailemde var
9- d vitamini demir b12 eksiklikleri var
10- tirnak yeme aliskanligim yok ama elimi agzima sik götürürüm.
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2017 Saat 00:10
deliricem la artik ayni seyleri konusmaktan biktim dil pasiymis burun akiyormus yok geniz akiyomus doktora bin defa gidiyoruz hiçbiseyimiz yokmus fazla takinti yapiomusuz agzimiz koksa nolurmus iyi anasini satayim agiz kokusundan hoslanan güzel kiz gösterinde yada agiz kokusundan hoslanan erkek dostlar getirin gösterinde bol bol üflüyelim agizlarina .D
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2017 Saat 10:08
burun kemik egriligi burun eti + sinüzit + geniz akintisi yapar. ameliyat olmak iyidir daha iyi nefes için. çok zarari var gün içinde yorgunluk çabuk yorulma vs
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2017 Saat 00:45
ahmetmehmet1 siz ameliyat oldunuzmu?
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2017 Saat 18:18
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2017 Saat 22:52
Burun kemigi ameliyat edilirken ölüyor gencecik bir kiz ve siz ameliyat diyorsunuz iyi düsünmenizi tavsiye ederim
------------- Biktim
|
Mesajı Yazan: ZamanaDair
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2017 Saat 11:04
Ameliyat oldum ve iyilestim diyen kaç hasta var ki çareyi ameliyatta görüyorsunuz.
Degmez.
------------- Karanliklardan 'AYDINLIGA' giden yolda tek basina
|
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2017 Saat 14:47
ölüm riski heryerde var sokakta yürürkende evinizde tv izlerkende , bende küçük yasta doktorun cahilligi yüzünden hirslari yüzünden ilaçla tedavi edilebilecekken hemoroid ameliyatina yatirildim oldum çok aci günler çektim ailem destek oldu Allah kimseyi kimseiz yalniz birakmasin ailemde olmasa ben bir hiçtim ve gene hemoroidim var suan ve 1 yildirda var Ameliyat oldugum doktor suanda bana baska doktorlara gitmemi öneriyor :D ....
|
Mesajı Yazan: Mesut.m
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2017 Saat 19:34
Adim mesut yasim 25 evlenme asamasindayim.
Bu sitedeki tüm arkadaslara sonsuz tesekkürler etmek istiyorum uzun bir süre burayi takip ettim belkide bugün bu asamalara gelmemde sizlerin sayesinde oldu. Deviasyon sizünit magma ve dil pasi hakkinda bilgileri sizlerden ögrendim. Hikayemi paylasmak istedim çünki bir kisinin daha bu illetten kurtulmak üzere oldugunu ve bunun sizler sayesinde oldugunu bilmeyi hakettiginizi düsünüyorum.
Daha ortaokul çaginda sinüzit bademcik asiri derecede dis çürügüyle agiz kokusu belirmeye basladi o zamanlar pek takmiyodum daha dogrusu farkina varmiyodum sanirim ama liseye basladigimda yanimdaki sira arkadasim her gün kendine getirdigi sakizdan bana verirdi ben iyi niyetten sanirdim yine iyi niyetten olucak ama kokudan rahatsiz oldogpu içinmis meger birgün dayanamadi herhalde yüzüme vurdu söyledi. Hastanenin yolunu tuttuk annemle doktor bu zamana kadar nerdeydin diyerekten 1 hafta beni misafir etti çekilenmi dersin 12 tane dolgumu dersin dis tasimi dersin... Ne pis adammisim
Neyse oldu disler inci banada o acili günler ders oldu düzenli firçalamaya basladim bu arada kokuda gitti ohh be diyorum dünya varmis beni uzun bi süre götürdü üniversite zamaninda islak saçla gezmeler jölesiz fönsüz dus almadan evden çikmayinca sinüzit illeti bas gösterdi antibiyotik filan geçistiriyorum tabi ufaktan kokular gelmeye basladi bide okul hayati yakin temas çok yine bunalimlardayim. 3 sene agiz suyuydu sürekli birseyler yemeydi sakiz di geldi geçti. Sira geldi askerlige...
Bakimsizliktan bunalimdan eziyetten asiri süt tüketiminden koku hat safada birgün bütün bölük çükmüs vaziyette beklerken Arkamdakine birseyler fisildiyorum lan gardas bi dur ya agzin les gibi kokuyo dedi (halen görüsürüm ankarali kardesimle) o an beden olarak degilde ruh olarak çöktüm revirede gittim hastaneyede sorun komik geldiginden pek takmadilar zaten ayaginda kirilsa '' baskasinin kolu kopuyo bu ne ki '' modunda bakiyolar. Kesinlikle kötülemiyorum orda bu sorun hafif kaliyo onu belirtmek istedim. Sütü kestim biraz daha özendim agiz bakimina nafile dayandik naneli sakiza bitirdik askerligi
Döndüm is hayatina basladim is yerinde tanistigim allah nasip ederse evlenicegim kizi buldum orada günler aylari derken iliskimiz baya bi ilerleri çok yaklasmamaya yakindan konusmamaya çalisirdim ilk zamanlar ama zamanla öpüp koklamak istiyor insan iste o zaman dünya basiniza yikiliyor her bulusmamizda sakiz agzimda öncesinde disler firçalaniyor yok arkadas yok genizimden akan balgam lagim gibi kokuyor : ( ilk zamanlar pek belli etmedi ama daha sonrasinda ufak ufak renk vermeye basladi yani bu çok kötü bi durum görüsmek istemiyorum resmen yani onu öpemiyorum yüzüne bakarak konusamiyorum adeta ve sonunda oda tedavi olmam gerektigini ve doktora gidelim bi muayene ol dedi . Isten de ayrilmistim özel kbb polikinligine gidip durumu anlattim doktora mutsuz oldugumu hayatimi mahfettigini söyledim tomografi çekildi sinüslerde kist ve burunda deviasyon tespit edildi ve ameliyat dedi. Iki gün sonraya gün aldim ve subatin 22 sinde deviasyon ve sinüs kistlerimi aldirdim suan 17.gündeyim Girtlaktan gelen koku ortadan kalkti nefes alisim eskiye göre rahatladi (dahada iyi olucakmis) sadece uzun süre aç kalinca ve dis firçalamayinca hafif bi klasik koku oluyor oda ufak bi bakimla yok oluyor umarim tekrarlamaz gelismeleri yine aktaririm allah herkeze sifa versin umarim bu illetten kurtulursunuz
------------- ~hangi günahin bedeli bu?
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2017 Saat 07:05
Mesut kardesim çok sevindim insallah tekrarlamaz ve çok çok mutlu olursunuz..
|
Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 13-Mart-2017 Saat 22:46
Mesaj Tarihi: 14-Mart-2017 Saat 01:41
zaten çogu kisinin geniz akintisi buna bagli dil arkasinda koku. ama herkes farkli bölgeye odaklaniyor. insallah olmaz seninde. ameliyat olmusun yinede sinüzit tekrarliyor galiba. sinüs rinse kullan arada.
|
Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 14-Mart-2017 Saat 08:38
Alerji için asi tedavisi uygulayan bir doktor buldum, devlet hastanesinden de duyarli hekimler çikabiliyor. Daha önce ilaç kullandigimi geçmedigini söyledim kendisi de gözlemlemek için tekrar 1 ay kullanmami istedi. Ayrica alerji testi yaptirdim ev tozu akarina pozitif çikti fakat doktor asiri bir alerjim olmadigini söyledi. Burun eti ve deviasyon kesinlikle geniz akintisini arttiriyor. Burun etleri ameliyat sonrasi tekrar büyüyen arkadaslar son çare asi tedavisi 3-5 yil arasi uygulanan tedavi 10-15 sene idare ediyormus. Diger forumlarda bilgi bulabilirsiniz. Kesin sonuç olmasa da son çare.
|
Mesajı Yazan: allahkurtarsin
Mesaj Tarihi: 14-Mart-2017 Saat 22:28
Gerçekten geniz akintisi bu kadar hani akinti bitti koku bitti seviyesinde yapar mi bilen lütfen özel mesajla yazsin
|
Mesaj Tarihi: 15-Mart-2017 Saat 00:08
Murat hocam konuyu unuttum bulamadimda siz tekrar yazabilirmisiniz acaba nedenini bilemedigim bir zamanlar kil kurdundan süphe ediyordum ama ne diskida nede baska birseyde belirti vermiyor bende bazen kabizlik problemi oluyor hocam çabuk acikma problemim var dudagim agzim damagim çabuk kuruyor bunun bi nedeni varmidir nedenleri neler olabilir nasil çözebilirim bu sorunu bana ne önerirsiniz hocam
|
Mesaj Tarihi: 15-Mart-2017 Saat 00:09
birde bi konuda yanlis hatirlamiyorsam uzun süre aç kalinirsa karacigerden parça kopar karaciger vüciudu besler gibi birsey demistiniz hocam bu aç kalmak karacigere zararmi veriyor yani kalici bir sekilde geri düzelmez bi sekild bi hasarmi veriyor
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2017 Saat 14:19
Orjinalini yazan: bazenhissediyor
Murat hocam konuyu unuttum bulamadimda siz tekrar yazabilirmisiniz acaba nedenini bilemedigim bir zamanlar kil kurdundan süphe ediyordum ama ne diskida nede baska birseyde belirti vermiyor |
3 gün arka arkaya diiskida parazit incelemesi yaptiriniz.
Bir defa yapilan parazit muayenelerinde parazit yumurtasi dikkatten kaçabiliyor.
10 cm3 diskidan toplu ignenin ucu ile koparilan bir parça mikroskopta inceleniyor. Bu parçanin içinde parazit yumurtasi isabet etmeyebilir.
Bu sebeple birden fazla kere yapilmasi iyi olur.
-M
|
Mesajı Yazan: Haklar bilimi
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2017 Saat 14:48
Ayni durum bendende mevcut
Özellikle biraz konustugumda dilim damagim kuruyor
|
Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 19-Mart-2017 Saat 13:14
@bazenhissediyor.. Karacigerin gorevlerindne biri vücudu toksinlerden arindirmaktir. Ve sen yediklerine dikkat etmezsen ve toksin yükünü artirirsan karacigeri yorarsin. Her saglikli insanin bile sene de bir kez karaciger detoksu yapmasi gerekir. Bu aç kalma meselesi yanlis mi anlasiliyor acaba diye düsünüyorum. Ya da ilk basta korkutucu mu geliyor. Ramazanda da bir ay oruç tutuyoruz yaklasik 13-14 saat aç kaldigimiz zamanlar oldu ve bunu her gün bir ay boyunca yapiyoruz aslinda dogru beslensek o bir ayda müthis bir detoks yapariz ama bilincsizlikten yapamiyoruz iste. Bu açlik konusunda da aç kalinca vücut sindirim için enerji harcamaz ve bu enerjiyi vücudu toksinlerden arindirmak için kullanilir. Hatta Amerikali doktor Poul Breakt her hafta bir defa 24-36 saat arasi aç kalinmasi gerektigini söylemistir. Cunku bu süre de kalin bagirsak taslari yumusar ve kalin bagirsak duvarindan ayrilir. Ama bunu kontrollü yapmak lazim tabi koru korune aç kalmak tam bahsetmiyoruz. Bu süre de taze sikilmis meyve suyu tüketmek lazim su içmek lazim vs vs.. yani hiçbirsey yemeden içmeden aç kalmaktan bahsetmiyoruz. Otonaji yi duydunuz mu japon bir bilim adaminin yontemi o da buna benzer bir uygulamadan. Bahsetmistir. Yani aç kalmak karacigerden parça koparmaz yada kalici hasar vermez. Ayrica aç kalmak bir detoks seklidir ve saglikli her insanin bile uygulamasi gerekir. Ama eger vücudunuz da ki agir metal yükü çok fazla ise ve safranizda taslar çok fazla ise bu detoksu yaparken agri çekebilirsiniz bunlar normal ama bilmedigimizden tedirgin olabilirsiniz benim gibi panik atakta varsa. Bu yüzden iyi bir doktorla yapmayi tavsiye ederim ben zira ben öyle yapacagim. Gelismeleri de yazacagim.
|
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2017 Saat 11:25
sanirim bende kurt var ama yalnizca bagirsakta degil kulagim burnum hatta sirtimda asiri sivilce tarlasi var makatimdaki kasintinin aynisi bu bölgelerimdede mevcut hatta bazen kollarim ellerimde bile ?
Murat hocam biz diski yada selobant ile kurtun hangi tür oldugunumu tespit edebiliriz ve doktor ona göre ilaçmi yazar ve insani aç yapan ve yorgun düsüren bagirsak kurtlarimidir ben bakiyorumda karaciger safra mide gibi diger iç organlara bile kurtlar bulasabiliyormus peki onlarda temizlenmesi sartmidir ve burunumuzda kulagimizda hatta sirtimizda derimizde bulunan kurtlarda bizim acikmamiza bir nedenmidir? ve onlar nasil yok edilebilir internetten videolar görüyorum sivilyeyi koparip içinden aliyorlar bu konu aslinda derin bi konu
|
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2017 Saat 13:06
hocam ben çok kötü durumdayim kurt testini yapmam için ard arda diski testi vermemi söylüyorsunuz ama ne günlük tualet yapabiliyorum nede yaptigimda kati oluyor , kati olmamasi gerekli degilmi birde peki bunu nasil yapicam hocam :( bi ilaç falanmi kullanmaliyim
|
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2017 Saat 14:47
sanirim bende kurt var ama yalnizca bagirsakta degil kulagim burnum hatta sirtimda asiri sivilce tarlasi var makatimdaki kasintinin aynisi bu bölgelerimdede mevcut hatta bazen kollarim ellerimde bile ?
Murat hocam biz diski yada selobant ile kurtun hangi tür oldugunumu tespit edebiliriz ve doktor ona göre ilaçmi yazar ve insani aç yapan ve yorgun düsüren bagirsak kurtlarimidir ben bakiyorumda karaciger safra mide gibi diger iç organlara bile kurtlar bulasabiliyormus peki onlarda temizlenmesi sartmidir ve burunumuzda kulagimizda hatta sirtimizda derimizde bulunan kurtlarda bizim acikmamiza bir nedenmidir? ve onlar nasil yok edilebilir internetten videolar görüyorum sivilyeyi koparip içinden aliyorlar bu konu aslinda derin bi konu |
Bu kadar karisik ve ciddi olaylar yasiyorsunuz neden bir doktora gitmiyorsunuz. Gogil'in kirli bilgileri ile zihniniz bulaniyor, hastaliginiz psikolojik bir baska boyut daha kazaniyor. Psikolojik rahatsizlik biyolojik olanin önüne geçmmeye basliyor.
Bir saglik ocagina gidin, doktor ne diyorsa yapin. Bizimle de paylasin.
-M
|
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2017 Saat 17:03
doktor ilaç yazip yolluyor baska birsey yapmiyor saglik ocaklari ise biaz daha ilgileniyor tüm ailen kullansin ilaci diyolar tamam tüm ailemede kullandirtiyorum birsey degismiyor
|
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2017 Saat 14:28
hocam makati iyi temizlemezsek kil kurdu kendiliginden olusabilirmi veya üremesi ve çogalmasina faydasi olurmu popo hijyeni?
|
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2017 Saat 21:16
hocam makati iyi temizlemezsek kil kurdu kendiliginden olusabilirmi veya üremesi ve çogalmasina faydasi olurmu popo hijyeni? |
Kil kurdu bir parazittir. Parazitler disaridan alinmadikça asla kendiliginden olusmazlar, kendiliginden ortaya çikmazlar
-M
|
Mesaj Tarihi: 27-Mart-2017 Saat 11:36
yani makat temizliginin bi önemi varmi yokmu hocam?
hocam birde sunu çok merak ediyorum
açlik aç kalma ile ortaya çikan agiz yada nefes kokusu çinkosuz oldugunu düsünüyorum sakiz çigniyerek koku %100 yada %90 bastirilabilirmi veya sakiz ile hangi tür kokular bastirilir hangileri bastirilamaz bunu hepsini dahil yazabilirseniz çok sevinirim hocam
|
Mesaj Tarihi: 27-Mart-2017 Saat 18:01
yani makat temizliginin bi önemi varmi yokmu hocam? |
Makat temizligi eksik oldugu için hiç kimseye parazit bulasmaz.
açlik aç kalma ile ortaya çikan agiz yada nefes kokusu çinkosuz oldugunu düsünüyorum |
Cümle zor anlasiliyor. Ifade net degil.
sakiz çigniyerek koku %100 yada %90 bastirilabilirmi veya sakiz ile hangi tür kokular bastirilir hangileri bastirilamaz bunu hepsini dahil yazabilirseniz çok sevinirim hocam |
Sakiz Tip 1 agiz kokusunu baskilar.
-M
|
Mesaj Tarihi: 27-Mart-2017 Saat 20:41
Orjinalini yazan: aydinmur
yani makat temizliginin bi önemi varmi yokmu hocam? |
Makat temizligi eksik oldugu için hiç kimseye parazit bulasmaz.
açlik aç kalma ile ortaya çikan agiz yada nefes kokusu çinkosuz oldugunu düsünüyorum |
Cümle zor anlasiliyor. Ifade net degil.
sakiz çigniyerek koku %100 yada %90 bastirilabilirmi veya sakiz ile hangi tür kokular bastirilir hangileri bastirilamaz bunu hepsini dahil yazabilirseniz çok sevinirim hocam |
Sakiz Tip 1 agiz kokusunu baskilar.
-M
|
asiri açligin verdigi kokuyu baskilarmi diye sormustum hocam oda tip1 içine giriyor yani evetmi oluyor?
|
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2017 Saat 15:42
asiri açligin verdigi kokuyu baskilarmi diye sormustum hocam oda tip1 içine giriyor yani evetmi oluyor? |
Açlik kokusu tip 1+4 seklinde gelisir. Ilk saatlerde Tip 1 baskindir. Daha sonra Tip 4 eklenir.
Sakiz ilk saatlerde fazla sonraki saatlerde daha az olarak açliktaki kokuyu engeller.
Yukarida söylemeyi ihmal ettim. Daha sonra düzeltme yapmayi da unuttum.
Sakiz Tip 5 nörojenik agiz kokusunu da engeller.
Bunun ne oldugunu hatirlamak için suraya bakabilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=m_0iYh071Mc&t=98s - https://www.youtube.com/watch?v=m_0iYh071Mc&t=98s
-M
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2017 Saat 11:56
hocam bu makat temizligini sundan sormustum demistinizya kil kurdu ilaçlarini kullandiktan sonra hijyene önem verilmeli diye elbiseler ütülenmeli diye bunlar ne için hocam? ve biz diyelimki kurtlarimizi döktük tekrar kapabilmemiz için agiz yoluylami bulasir baka türlü bulasmaz degilmi oda söylemi parmagimizla yedigimiz yiyeceklere bulasir önce sonrada agiza girer yada yedigimiz üründe direk parazit bulunuyosa agiza ordanda vücuda öylemi yerlesirler? ve ILAÇ kullanmadan fakat tekrar agiz yoluya vücuda sokmadigimiz sürece belli bi diskilamalardan sonra belli bir zamandan sonra bu parazitlerin kendiliginden yok olma ihtimalleri varmidir hocam?
saygilar
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2017 Saat 19:14
Oro-fekal yol ile bulasir. Diskiya temas eden seyelrin agiza ulastigi yola orofekal yol denir.
Iç çamasiri, tirnak arasi, kirli besin, lagim ile sulanmis meyveler ve sebzelerin eksik yikanmasi gibi sebeplerle kirli yüzeye yerlesip yapisan larvalar siz ilaç kullanmayi bitirdikten sonra yeniden sizi infeste edebilir.
Helicobacter pylori de böyledir. (Ilaç kullanma bittikten sonra dis tasindaki deposundan tekrar mideye iner)
Bu sebeple hastalik geçtikten bir süre sonrasina kadar ilaç kullanma devam ettirilmeli. Ilaç ayni evde kalan bütün aile bireyleri tarafindan (sikayet bulunmuyor olsa bile) kullanilmalidir. Yasam biçimi degistirilmeli. Yani kirli besin aliskanliklari, hijyen aliskanliklari degismelidir. Tirnak uzunlugu tuvalet temizligi egitimi verilmelidir. Ilaç kullanma sona erdikten 1 ay sonra yeniden kontrol muayenesi yapilip iyilesme laboratuar ile dogrulanmalidir.
Doktora gitseniz bunlari size anlatirlardi. Bir doktora gidin hem bilgilenmek hem takibinizi yaptirmak için doktora gidiniz.
-M
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2017 Saat 17:01
hocam sagolun anlatilariniz için doktor diski testi istiyor iste bildiginiz gibi fakat bu mümkün degil bazen 1 gün arayla yapiyorum bazen 1 hafta ben bu durumda verememki hem bazen kabiz oluyor testin dogru olmasi için kabiz olmamam gerekmezmi?
birde hocam vücudumuz kirli olsa fakat besinlerimiz temiz ve ellerimiz temiz olsa vücudumuzun diger taraflari kirli olsa bile bu kurt bulasabilirmi ?
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2017 Saat 20:46
vücudumuz kirli olsa fakat besinlerimiz temiz ve ellerimiz temiz olsa vücudumuzun diger taraflari kirli olsa bile bu kurt bulasabilirmi ? |
Soruyu anlamadim. Vücudun kirli olmasi ne demek? Vücudumuzda parazit var anlaminda mi kirli? Eliniz kirliyse nasil bir kir bu? Parazit yumurtasi ile mi kirli?
Parazit yumurtasi agzinizdan içeri girmezse diger hiç bir kirlilik bir insani parazit hastaligina götürmez.
-M
|
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2017 Saat 21:34
Orjinalini yazan: aydinmur
vücudumuz kirli olsa fakat besinlerimiz temiz ve ellerimiz temiz olsa vücudumuzun diger taraflari kirli olsa bile bu kurt bulasabilirmi ? |
Soruyu anlamadim. Vücudun kirli olmasi ne demek? Vücudumuzda parazit var anlaminda mi kirli? Eliniz kirliyse nasil bir kir bu? Parazit yumurtasi ile mi kirli?
Parazit yumurtasi agzinizdan içeri girmezse diger hiç bir kirlilik bir insani parazit hastaligina götürmez.
-M
hah iste bu
''Parazit yumurtasi agzinizdan içeri girmezse diger hiç bir kirlilik bir insani parazit hastaligina götürmez.
''
cevabim di yani demek oluyorki iç çamasir temizligi ve genel hijyen temizligi bu parazitle ilgili bakterinin oralara dokundugumuzda elimize oradanda beslenmemizde ellerimizi kullandigimiz için dolayli olarak olusmasina vesile olduklari için genel olarak hijyene dikakt ederiz degilmi hocam
|
|
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2017 Saat 17:49
Çok afedersiniz ama bok gibi kokuyorsak sorun bagirsak midir
|
|