Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kokuyu farketmek

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1909
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 13:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: kokuyu farketmek
Mesajı Yazan: umutsuz
Konu: kokuyu farketmek
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2015 Saat 15:57
Murat hocam hazirlamis oldugunuz kitabi okudum.Kendi kokumuzu farkedebilmemiz için önerdiginiz yöntemleri denedigimde kesin bir sonuca varamiyorum.Bilegimi yaladigimda hep hafif düzeyde bir koku oluyor.Hiç mi olmamasi gerekiyor?Diger ip yönteminde de hiç koku alamiyorum.
Kokunun varligi ayri dert,kokuyu farkedememek apayri bir dert.Neyin ise yarayip yaramadigini anlayamiyorum.Sürekli bu paranoyayla yasiyorum.Bir gün tedavi olsam bundan haberim olmayacak.
Bunu farkedebilmek için daha etkili ve kesin bir yöntem var mi?Olsa yazardiniz zaten ama yine bir umut sormak istedim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 13:04
Bilek yalama uluslararasi kabul görmüstür ama ben onaylamiyorum, dogru bulmuyorum.

Kendi sosyal yasaminiz sirasinda kendinizde koku duymuyorsaniz ve sosyal çevreniz sorarak veya sormayarak "sözlü" biçimde sizde agiz kokusu bulunmadigini dile getiriyorsa (Halitometre kaç ölçerse ölçsün) sizde patolojik agiz kokusu yoktur.

Kendi sosyal yasantinizda bizzat kendiniz (sabah kokusu ve açlik kokusu hariç) gün içinde çirkin bir koku duyuyorsaniz, ve/ya sosyal çevrenizde fikir sorduklariniz sizde agiz kokusu bulundugunu sözlü olarak ifade ediyorsa (Halitometre kaç ölçerse ölçsün) agiz kokusu vardir bir hekime gidiniz.

Sadece sosyal çevredeki bireylerin davranislarina (yolunu degisirme, basini çevirmek, öksürmek, burnunu kasimak vs..) bakarak agiz kokusundan yakinmak çok isabetli bir yaklasim degildir.
-M

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 16:40
direk agizdan buruna dogru üflemeye denedinmi ? yada bir bardagin içine üfleyebilirsin.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 20:53
neden dogru bulmadiginizi merak ettim hocam.
kokunun varligindan eminim.sadece siddetinden ve ne yaptigimda azalma oldugundan,ne kadar süre etkili oldugundan emin olmak isterdim.
yazdiginiz su cümleye takildim hocam:"
Kendi sosyal yasantinizda bizzat kendiniz (sabah kokusu ve açlik kokusu hariç) gün içinde çirkin bir koku duyuyorsaniz, ve/ya sosyal çevrenizde fikir sorduklariniz sizde agiz kokusu bulundugunu sözlü olarak ifade ediyorsa (Halitometre kaç ölçerse ölçsün) agiz kokusu vardir bir hekime gidiniz."
halitometrede ifade edilen deger her zaman gerçegi yansitmayabilir mi?gerçekte oldugundan daha düsük çikabilir mi?

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 21:49
Orjinalini yazan: umutsuz

neden dogru bulmadiginizi merak ettim hocam.

Bilek yalamayi mi sordunuz?
Her salyada daima çözünmüs aromatik gaz bulunur. Her salya kuruyunca mecburen ve mutlaka kokar. Bileginizi koklayin ki ürün satin almak için talep olustursun diye saticilarin uydurdugu bir yöntemdir.

halitometrede ifade edilen deger her zaman gerçegi yansitmayabilir mi?gerçekte oldugundan daha düsük çikabilir mi?

Bu güzel soru için tesekkür ederim.

Halitometre gaz ölçer. Koku ölçmez. Agiz kokusu yüzlerce gazdan olusur fakat bugün piyasadaki popüler halitometreler 1(bir) tane gaz ölçer. Diger gazlar agizda bulunsa bile halitometreler bu çirkin kokulari yok gösterir. Agziniz kokmuyor gibi ölçüm yapar. Örnegin Halimeter amonyagi ölçmez. Agizda lagim kadar çirkin bir koku olsa bile Halimeter agizi tertemiz gösterir.

Veya tam tersi olur. Kokusuz bir gaz ile çapraz reaksiyona girer ve halitometre ekranda sayi gösterir fakat aslinda ölçtügü gaz kokulu degildir.

Agiz kokusu 2 dakika araliklarla degisen bir seviyesye sahiptir. Yani bir defa ölçtügünüz sayiyi 120 saniye sonra ölçemezsiniz. Degismis olur. Bazen agiz kokusu vardir, bazen yoktur. Bazen siddetlidir, bazen orta seviyededir. Gün içerisinde bazen kaybolur , bazen zirve yapar. Muayene sirasinda halitometrenin kaç gösterdiginin önemi bu sekilde ortadan kalkmis demektir.

Bilmem faydali oldu mu?

-M

Mesajı Yazan: vekol
Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 21:54
Murat hocam yalniz burada % 90 kisi kokuyu alamiyor

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 22:56
Tabi ki hocam. Çok tesekkürler.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2015 Saat 23:05
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

direk agizdan buruna dogru üflemeye denedinmi ? yada bir bardagin içine üfleyebilirsin.
Burun kokuya karsi duyarsizlasmis olabilir. Bu sekilde koku alamiyorum çogu zaman.

Mesajı Yazan: Gizoss
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2015 Saat 15:28
Ip yontemi nedir anlatirmisiniz

Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2015 Saat 19:23
ipi dil sirtina sürtüp kuruyunca kokluyoruz.

Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2015 Saat 07:40
Orjinalini yazan: umutsuz

ipi dil sirtina sürtüp kuruyunca kokluyoruz.

Daima koktugunu göreceksiniz. Her saglikli bireyde dil sirtina sürülen her sey kokar. Ip, kasik, pamuk, bez, bilek vs.. Az veya çok mutlaka kokar. Siz duymasaniz bile o ip kokuyor olarak tespit edilecektir.

Böyle testler satisi artirmak için ticari pirim gayretleri ile agiz kokusu ürünü satanlar tarafindan gelistirilmis olmali. Muhatabinda panik yaratip talep olusturmak ve satis yapmak için uydurulmus olabilir.

-M

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 03-Ekim-2015 Saat 07:27
Bende ki koku hep ayni , ben hissediyorum kokuyu ama neye benzedigini tanimlayamiyorum ! Sulfirik bazli sanirim Boyle chimique sel birsey nasil desem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat