DILDEKI PAS [RESIMLI]
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1917
Tarih: 21-Agustos-2025 Saat 14:52 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: DILDEKI PAS [RESIMLI]
Mesajı Yazan: isimsizizleyici
Konu: DILDEKI PAS [RESIMLI]
Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2015 Saat 22:06
MERHABA ARKADASLAR YAKLASIK 4 SENEDIR DILIMDE PASLANMA VAR VE HERGÜN ARALIKSIZ DILIMI VE DISIMI TEMIZLIYORUM FAKAT BU DIL YÜZÜNDEN KOKU YAPIYOR VE HERGÜN DILI TEMIZLEMEYE HARCADIGIM VAKIT 40DK YA YAKIN LÜTFEN NEDEN BÖYLE OLUYOR YARDIM EDIN
HER SABAH KALKDIGIMDA OLUSAN PAS-KIR SIZ NEDIYOSANIZ :
TEMIZLEDIGIMDE :
LÜTFEN NASIL GEÇER BU YARDIM EDIN.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2015 Saat 17:58
Mesajı Yazan: Gizoss
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2015 Saat 20:47
Evet benimde sabahlari boyle oluyor bunun adi pas mi? Bembeyaz oluyor dilimin ustu. Nasil temizliyorsun kasikla mi?
|
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2015 Saat 23:09
Orjinalini yazan: Arayan
Koku varmi aqzinda |
evet dilden kaynakli
|
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2015 Saat 00:12
Orjinalini yazan: Gizoss
Evet benimde sabahlari boyle oluyor bunun adi pas mi? Bembeyaz oluyor dilimin ustu. Nasil temizliyorsun kasikla mi? |
ilk bas kasikla yapiyodum sonra dis firçasinin arkasindaki tirtikli yerle temizliyorum heryeri pespembe oluyor fakat bikiyor insan 4 sene oldu.. nasil geçer bu
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2015 Saat 06:57
Dil üzerindeki plak (siz pas diyorsunuz) kaldirildikça azalir, kabolur fakat zaman ile kalinlasir ve artar. Bunun tek bir manevra ile veya bir ilaç ile ömür boyu tamamen engellenmesi mümkün degildir.
Kulak kiri gibi düsünün, burundaki sümük gibi düsünün, gözdeki çapak gibi düsünün. Bunlar savunma amaci ile organizmanin ürettigi, olusturdugu, meydana getirdigi olusumlardir. Ömür boyu bunlardan kurtulmak mümkün degildir, zaten gerekli de degildir. Bunlari belirli araliklarla temizlemek mümkündür. Bu temizligi yaparken obsesif ve iddiali olmamak, temizleyecegim diye organizmaya zarar vermemek, iddali olmamak, asiriya kaçmamak, fazla sik araliklarla yapmamak gerekir.
Her dis firçalama isleminden sonra (günde >2) dis firçasi ile dilin üzerini firçalamak yeterlidir.
-M
|
Mesajı Yazan: certel57
Mesaj Tarihi: 09-Aralik-2015 Saat 23:26
Misvak kullan gunde en az 4 yada 5kere ikiser dakkadan az olmasin
Birde karanfil at agzina en az yarim saat agzinda dolastir em
Gunde 3 kere yap
3 gun sonra goreceksin tertemiz olacak dilin
Dua edersin insaallah
|
Mesajı Yazan: bi care
Mesaj Tarihi: 10-Aralik-2015 Saat 11:24
Dilinizin son kismindaki plak siyah renk mi yoksa resimde mi öyle çikmis?
|
Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2015 Saat 01:44
Dilimi bebek dili gibi temizlesemde fark etmiyo takii cinkolu urun kullanana kadar.Cinkolu urunler iyi birtek .
|
Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2016 Saat 23:29
Orjinalini yazan: aydinmur
Dil üzerindeki plak (siz pas diyorsunuz) kaldirildikça azalir, kabolur fakat zaman ile kalinlasir ve artar. Bunun tek bir manevra ile veya bir ilaç ile ömür boyu tamamen engellenmesi mümkün degildir.
Kulak kiri gibi düsünün, burundaki sümük gibi düsünün, gözdeki çapak gibi düsünün. Bunlar savunma amaci ile organizmanin ürettigi, olusturdugu, meydana getirdigi olusumlardir. Ömür boyu bunlardan kurtulmak mümkün degildir, zaten gerekli de degildir. Bunlari belirli araliklarla temizlemek mümkündür. Bu temizligi yaparken obsesif ve iddiali olmamak, temizleyecegim diye organizmaya zarar vermemek, iddali olmamak, asiriya kaçmamak, fazla sik araliklarla yapmamak gerekir.
Her dis firçalama isleminden sonra (günde >2) dis firçasi ile dilin üzerini firçalamak yeterlidir.
-M
|
Murat hocam su noktada yaniliyorsunuz bence. Mesela annemin diline bakiyorum bazen beyaz pas hic olmuyor bazen az oluyor. Bizdeki pas hem kalin hem de fazla. Kesinlikle bir sorunu soyluyor bu. Temizlemekle alakasi yok.
|
Mesajı Yazan: Kevseru
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2016 Saat 08:26
Hiç agiz kokusu olmayan bir arkadasimi kontrol ettim pas onda da vardi kokunun tek sebebi pas olmayabilir bence
------------- Bunaldim
|
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2016 Saat 13:33
Orjinalini yazan: Kevseru
Hiç agiz kokusu olmayan bir arkadasimi kontrol ettim pas onda da vardi kokunun tek sebebi pas olmayabilir bence |
Nasildi ama? Ince bir pas olabilir ama biz burada biraz kalin pastan soz ediyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2016 Saat 19:39
Pasi tamamen temizledigimde de koku gitmedigi için yaniltmak istemem, bende bazen ince bazen yogun oluyor dedigim gibi hiç olmasa da sonuç ayni:( ondaki yogunluk da ince denecek kadar az degildi diye hatirliyorum
------------- Bunaldim
|
Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2016 Saat 23:34
Arkadaslar dildeki pas temizlense bile dil göründügünden uzun ve arkasi yani köküne kadar temizleme imkani yok. Sorun dil pasinin olusma sebebi neden olusuyo neden geçmiyor bakteri plagi ve bu salgi yapiskan, kokulu.
Peygamberimiz sas. Sabah kalkinca dilini misvaklar ondan sonra su içermis. Hikmeti bütün bakteriler dile toplaniyor eger temizlenmesse yutuluyor ayni sorunlar devam ediyor.
Isin açikçasi kardesler sorun Bakteriler. Vücüdün temizlenme ve savunma mekanizmasi aslinda çalisiyor ama biz tam olarak bilemiyoruz insallah sorunu kökten çözeriz.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2016 Saat 05:47
Pasi tamamen temizledigimde de koku gitmedigi için yaniltmak istemem, bende bazen ince bazen yogun oluyor dedigim gibi hiç olmasa da sonuç ayni:( ondaki yogunluk da ince denecek kadar az degildi diye hatirliyorum |
Tamam pastan degil diyelim. Bir dilin arkasi neden kokar o zaman? Onu kokmaz da neden arka? Acaba dilin arkasinin bogazda degdigi yerde mi birsey var? Sadece tahmin yuruttum.
|
Mesajı Yazan: Naci
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2016 Saat 10:44
Arkadaslar benim dilimde pas var ve dil kökümde agur koku olusuyor. Ben dil pasinin bu kadar agir bir koku yapacagini düsünmüyorum. Çünkü temizledigimde koku gidiyor yarum saate kakmaz ayni koku tekrar geliyor
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2016 Saat 12:23
Orjinalini yazan: ncort
Pasi tamamen temizledigimde de koku gitmedigi için yaniltmak istemem, bende bazen ince bazen yogun oluyor dedigim gibi hiç olmasa da sonuç ayni:( ondaki yogunluk da ince denecek kadar az degildi diye hatirliyorum |
Tamam pastan degil diyelim. Bir dilin arkasi neden kokar o zaman? Onu kokmaz da neden arka? Acaba dilin arkasinin bogazda degdigi yerde mi birsey var? Sadece tahmin yuruttum. |
Farkettigim önemli biseyi hatirlattiniz pas arttiginda bademcik tasi olusmus mu diye kontrol ederim ve kesin çikar biseyler (çok pardon kimsenin midesini bulandrmak istemiyorum) bakteri çogalmasi mantarlasma ne derseniz diyin artik yalniz lansor kullandigim dönemlerde de azaldigini farkettim. Ama H.plori yok bende
------------- Bunaldim
|
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2016 Saat 08:57
Nasil kontrol ediyorsunuz? Bogazima bakiyorum hic beyaz birsey yok. Sislik yok.
|
Mesajı Yazan: aliunver
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2016 Saat 03:12
aydin bey merhaba,
yillardir agiz kokusu sikayetiyle ugrasiyorum, herkes gibi ilk baslarda sorunu agizda arayarak basladik tüm agiz bakimi yapildi ve son bir yildir kusursuz bir agiz hijyeni saglamaya çalisiyorum buna ragmen dil arkasindaki beyaz pasi silsem de yarim saatte geri geliyor. daha sonra kbb'ye gittik o da bir sey bulamadi. son çare olarak geçen hafta endoskopi yaptirdim helikobakteri bulundu. helipak isminde 2 hafta sürecek bir antibiyotik tedavi seti kullaniyorum fakat aradan bir hafta geçti ve dilimin arka kenarlarinda siyahliklar olusmaya basladi. bugünki ilaçlarimi kullandiktan sonra dil arkasindaki siyahlik biraz daha artti. tedavinin bitmesine daha bir hafta var sizce bu siyahlik normal midir ne yapmaliyim?
|
Mesajı Yazan: bilginog
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2016 Saat 22:32
Disinin biri icerden curuk.curuk disinin icinde olan bakteriler sicak ortamda milyonlarca olarak dilinin yuzeyinde bu tabakayi olusturuyor.Buda agiz kokusu yapiyor
Dilini temizlemekle kurtulamazsin veya disini fircalamakla.10 dk icinde tekrar binlerce olabilir.Kurtulmak icin
Yapman gereken : Sabah uyan disini fircala ,Cayini sekersiz iç, oglen ve aksam yagli yemeklerden uzak dur.Aksam yemwginden 30 dk sonra wc ye git buyuk kucuk hacedini gider.
1 elma 1 armut 1 muz 1 portakal ve 1 mandelini guzelce dilimle tadini cikara cikara hepsini ye !
Meyve tabagin bittikden sonra agzinda dilinde hicbir yerinde 2 gun boyunca pas kalmayacak agiz kokunda olmayacak.
Bunu surekli tekrar edersen dislerine baktirmak icin bile dkktora gitmene gerek kalmaz.
|
Mesajı Yazan: cmgard
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2016 Saat 20:44
Arkadaslar forumda konulari okuyordum,üye olma vakti geldi dedim.Yasim 20 agiz kokusu sikayetim uzun yillardir var aslinda.Ama bu yil beni bayagi bi rahatsiz etmeye basladi.Öncelikle forumda gördügüm kadariyla sikayetler genelde ortak.Bende ki rahatsizliklar geniz akintisi,kronik faranjit,dilimin arka kisminda kabarcikli sekilde beyaz dil pasi,3 dis çürügü var.Yani hertürlü sey var.Hergün farkli arayislara giriyorum kokuyu nasil giderebilirim diye.Geniz akintim oldugunda agzimda olan koku farkli genelde olan agiz kokum farkli onu ayirt edebiliyorum mesela.Murat hocamin yazilarinda gördügüm kadariyla çinkolu bi agiz gargarasi aldim(ürün alkolsüz çinkolu).Sürekli olan bi agiz kokum yok onu öncelikle belirteyim.Sabah ögle aksam olmak üzere 3 kere disimi firçalayip dil raspasiyla temizligi yapip agiz gargarasiyla bakimi yaptigimda 3 4 saat agiz kokum olmuyor(Aciktigimda mideden gelen açlik kokusu harici).Geniz akintisi olursa bu süre bayagi bi düsüyor.Bitki çayi ve bir seyler yiyince bi süre daha idare ediyor.Bi yöntem denedim bu ara,aksamlari meyve yiyip agiz bakimini yapip yattigimda sabah kalktigimda bile agiz kokum olmadigini farkettim.Çevremde teyit ettiriyorum tabi :)).Bazen de 3 4 saat bitmeden 2 saat geçince agiz kokusu basliyor.Agiz bakimini yapmadigimda yemek yedikten sonra sekerli bir sey yersem koku direk olusuyor.Ve agzim kurudugunda ayni sekilde.Agiz kokusunun tipini seçemedim nerden baslamaliyim sizce?Murat hocamin da yorumlarini almak isterim.Üniversite çaginda sosyal ortamda çok büyük sorun bu.
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2016 Saat 00:00
Cmgard kardesim ben sunu bi turlu bilmiorum kronik farenjit nedir bana bi aciklamasini yaparmisin ben bilmiorum
|
Mesajı Yazan: cmgard
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2016 Saat 09:26
murat hocam daha iyi bilir aslinda ama bildigim kadariyla antibiyotigin etki etmedigi ve yerlesmis bogaz enfeksiyonu.Ögretmenlerde oldugu gibi fazla konusunca bogazda yanmalar kurumalar vs oluyor.
|
Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2016 Saat 18:07
Cmgard kardedkm ben 20 yasindayim heryil ateslenirim 41-42 derece felan felan ben arastrdim bende kronik deilde normal farenjit oluo atesten dolayi bogazlar kabario ya bide ben antibiyotuk kullandihim da agizkokusugidio acaba bagrsak problemimi
|
Mesajı Yazan: Meari
Mesaj Tarihi: 09-Haziran-2016 Saat 16:58
Arkadaslar merak ettim bu dil pasi için cildiyeye giden oldu mu aranizda belkide bi deri enfeksiyonudur dilimizde olusan pas ve koku gerçi böyle bir sey mümkün mü onuda bilmiuorum sadece fikirlerimi yazdim
------------- Ya Safi
|
Mesajı Yazan: Hope
Mesaj Tarihi: 10-Haziran-2016 Saat 22:13
Meari ben gittim dilimin üstündeki artik pastan mi diyim aldi cam gibi birseyin üzerine koydu sonra mantar yada baska mikroplari görebilcegi aletle baya inceledi ama öyle birsey çikmadi bende
|
Mesajı Yazan: Gastro
Mesaj Tarihi: 11-Haziran-2016 Saat 19:02
Dil pasi dediginiz dil uzerindeki tuycukler degilmi 'papila'lar yani. Bakteri uremesi icin iyi bir ortam yaratiyor ama bu mikroorganizmalar sonucu yarandigina inanmiyorum. Bende proton inhibitor ilaclardan sonra yarandi. Sadece bazilarimizda baska bedensel problemlerden dolayi buyumesi hizlanmis. Ben hic kurtulan duymadim.
|
Mesajı Yazan: Meari
Mesaj Tarihi: 11-Haziran-2016 Saat 22:10
Dil pasi derken benim bahsettigim papillalar degil papilla zaten dilimizin yapisini olusturan bir kisim. Benim bahsettigim dilimizin ortasindan arka kisimlarina dogru olusan sarimtrak renkli tabaka
------------- Ya Safi
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2016 Saat 19:08
-M
|
hocam dil içinde özel bi firça varmi yoksa disleri firçaladigimiz firçaylami
|
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2016 Saat 19:09
-M
|
hocam bazi insanlar dilleri pespembe hiç lekesiz artiksiz ayrietten ne yeseler dillerinin üstünde artk olusmuyo koku deseniz 0 bu nasil oluyo hocam
|
Mesajı Yazan: sunset
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2016 Saat 13:06
Bende de var bu dil pasi. Ben cildiyeciye de gittim. Mantar falan degilmis o.
Daha önce de burda çogunuzun bildigi f***** adli ilaci kullandigimda koku moku kayboldugu gibi dil pasi da olusmuyor. Ama ömür boyu ilaç kullanamayiz degil mi?
Benim en gördügüm en bariz sekliyle çayi sekerli içince ya da sekerli gidalar tüketince dil pasi olusuyor. Denemesi bedava.
Dilinizi firçalayin. O gün çayi kahveyi sekersiz için, vücutta sekere dönüstügü için hiç bir hamur isini bir lokma da olsa yemeyin ve bakin. Aksama kontrol edin, dilinizde pas olusmayacak. Belki de sorun dis yapimizdan. Dislerimiz çok mu sik acaba aralara bakteri doluyor? Ya da tükürük saligimiz az agzimizi iyi temizleyemiyor.
Bir de bol bol su içince koku çooook azaliyor. Bir tanidigim sigara içer tatli yer ama agzi hiç kokmaz. Dikkat ettim günde sürekli 15-20 bardak su içer, sürekli çay kahve içer (sekersiz) Agzin su ile temasi bakterileri süpürüyor mideye dogru sanirim. Syg.
|
Mesajı Yazan: Bursa26234
Mesaj Tarihi: 06-Ocak-2017 Saat 00:43
Kardesim o senin midendeki helikobakteriden yapiyo diline vuruyo o beyazlik ayni tüylenme gibi bende gittim bende helikobakteri cikti helipak kullandim obeyazlik kayboldu baslarda dil eski pembe rengini almaya basladi derken yine basladi
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2017 Saat 17:58
Sunset ben seker ekmek kahve vs hiç bisey kullanmadigim halde dil pasi ve koku var.onunla alakali oldugunu düsünmüyorum. Mantarlar biyofilm olusturuyor ve bende su da var belki birçogunun da vardir.dilimi temizlerken çok yapiskan bi tükürük dil üstünü sariyor birden bi tabaka gibi çok yapiskan. Bu da biyofilmi koruyan tabaka. Biz dilimizi temizlersek kökünden. Koku büyük ölçüde azalacak hatta yok olacak diye düsünüyorum
|
Mesajı Yazan: halitziyausakli
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2017 Saat 19:14
Dilinden kotu bir koku yayiliyor bir haftadir dis fircamin arka kismiyla dilimize fircaliyorum ancak dilin arka kisimlarina ulasamiyorum bunun için ne onerirsiniz
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2017 Saat 21:00
çok zekice düsünmüssün peki dilini nasil temizliceksin?
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2017 Saat 21:12
peki dildeki pasin bademcigin yapabilcegi düsüncesi kimsenin aklina gelmiyormu?
benim aklima 2 ihtimal geliyor mide hypliorisi ve bademcik dil pasi yapar diye geliyor aklima bademcik derken bozulmus bademcik yani bademcik tasi olusan bademciklerde? sizin fikirleriniz neler dostlar
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2017 Saat 21:40
Halitziyausakli Forumda 'iyilestim mutlu son ' konusuna bi göz atmaniz i tavsiye ederim ve birde pharmol Zn agiz gargarasini kullanmaniz da etkili olabilir
|
Mesajı Yazan: Tirza1984
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2017 Saat 08:53
Iyi günler.böbrek ve karaciger sorununuz var mi?böbrekte üre yüksekligi dilde pas yapabilir.dilde pas süpheli iliski sonrasi baslayan var mi acaba.bu pasla beraber uykusuzluk sinirlilik endise sikayetleri çekiyor öusunyz
|
Mesajı Yazan: Reisbey233
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2018 Saat 21:29
Bendede surekli agiz kokusu ve dil pasi var gitmedigim doktor kullanmadigim ilac kalmadi hem bitkisel hem kimyasal butun gargaralar dis macunlari digisik fircalar bitki caylari ama hic biri fayda eedi evlenwmiyprum lan bunun yuzunden ama artik tak etti canima
------------- Allahimyardimet
|
Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2018 Saat 02:52
Sebepsiz yere dogada veya insan vücudunda hiç birsey kokmaz. Doga kanunlarina aykiri olur.
Insan vücudu komplike hersey birbirine bagli
Biyerde bi sorun var bastan baslamalisin kardesim
Teker teker tüm olumsuzluklari ortadan kaldirmak suretiyle tedabivi olunur.
Yoksa bi ilaç içiyim sipsak olacak olacak birsey degil bizdeki kronik koku
Bastan basla
Komple dis hekimi tarafindan muayene detayli öyle doktora agzim kokuyo napcam yok ters giden ne varsa sira sira
Sonra kbb
Sonra gastr.
Sonra dahiliye vs.
Hiçbir faktörü esgeçmeden
Insallah iyilesriz
|
Mesajı Yazan: Bahtsiz31
Mesaj Tarihi: 29-Nisan-2018 Saat 13:16
Herkese selam. Arkadaslar bende yaklasik 1 senedir dudaklarimin içinde ve dilimde ( dilimde daha az) hiç geçmeyen beyaz yuvarlak halka seklinde ilk çiktiginda kücük olup saatler sonra büyüyüp patlayan beyaz lekeler var. Ilk zamanlar aft sanmistim 3 ay geçmeyince doktorlari gezdim hiçbiri ne oldugunu çözemedi rahat 10 tane cildiye dahiliye doktoru gezmisimdir. Kbb bile gittim ama herkes behçetten süphelendi fakat çok sükür öyle degilmisim. Sonunda profesöre gittim ve o bakti hiçbisey olmadigini ve genetik oldugunu söyledi. (Buarada hiç agri sizi olmuyor cok sükür yani agrisiz lekelerdi bunlar aft seklinde.) Ne zaman geçer bilemeyiz ilaç tedavisi yok yemene içmene dikkat et biraz ama geçecek dedi. Neyse uzatmayayim eve geldim 3-4 ay geçti rahat ettim fakat tekrar arastirdim bu hastalik olan kisilerinki geçiyomus tekrarliyomus ama benimki hiç geçmiyor ve dudagimda . Herkesinki dilde cok oluyormus. Bi arastirma yaptim mide suyunun gelmesiyle falan olur diyolar. Cocuklugumdan beride her sabah kalktigimda sari tükürürdüm ve yaklasik 1 senedirde her gece tükürmek için kalkiyorum uyku düzenimide bozdu acaba sari tükürükten dolayimi dudagimdakiler oluyor? Mide suyumu geliyor. Bunun gibi sari tükürük durumu yasayaniniz oldumu?
Herkese geçmis olsun. Rabbim sifa versin..
Okumaya üsenen arkadaslar son kismi okusaniz bile yeterli ..
|
Mesajı Yazan: Gercektipcarear
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2018 Saat 21:23
Kötü koku yoksa bosver sorun yapma insanlar içinde konusabiliyorsan bu en büyük özgürlüktür
|
Mesajı Yazan: expert
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2018 Saat 00:08
Merhaba.
32 yasinda erkegim. Su ana kadar böyle bir sorunum hiç olmamisti. Bu da bir kaç gündür mevcut.
Resimdeki dil pasimidir. Internete bagirsak mantari kolon kanseri karaciger sorunu yazmislarda yazmislar.
Arka kisimlari hafif tüylü sert gibi olmus bu yüzden damagimda degdigi için fark ettim.bilgilendirirseniz sevinirim.
https://ibb.co/bAyXVd - https://ibb.co/bAyXVd
|
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2018 Saat 07:28
Orjinalini yazan: expert
Resimdeki dil pasimidir. Internete bagirsak mantari kolon kanseri karaciger sorunu yazmislarda yazmislar.
https://ibb.co/bAyXVd - https://ibb.co/bAyXVd |
Bu dil pasi veya diger ismi ile dil kaplamasidir. Mantar ile, kolon ile veya karaciger hastaliklari ile veya kanser ile hiç bir iliskisi yoktur. Böyle hurafe iliskilendirmeler yapan siteler gün geçtikçe artiyor sizin gibi sayisiz insanin kafasini karistiriyor
Elinize orta sert bir dis firçasi alin dilinizi arkadan öne dogru süpürür gibi firçalayin, kayboldugunu göreceksiniz.
-M
|
Mesajı Yazan: expert
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2018 Saat 04:36
Tesekkürler.
Evet maalesef bilgisizce ziyaretci cekmek para kazanmak adina kopyala yapistir saglik sitesi cok fazla.
Neyseki erken fark etmisim.
Agiz hijyeni daha az kahve daha az sigara bol su içmek gerekiyor sanirim.
bir sitede bu sekilde bir dilin altina hiperkeratoz teshisi konulmus. dilin üst düzeyindeki yeterli dökülme olmamasi kaynakli midir sorun. sebep buysa neler etken olabilir. herhangi bir saglik sorununa isaret edebilir mi
|
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2018 Saat 11:42
Orjinalini yazan: expert
Agiz hijyeni daha az kahve daha az sigara bol su içmek gerekiyor sanirim. |
Ne kadar su içerseniz için agizdaki salya miktarini zannettigimiz kadar artiramayiz. Pek az artar.
Kahvenin ve sigaranin agiz kokusu yaptigina iliskin her hangi bir delilimiz yok
bir sitede bu sekilde bir dilin altina hiperkeratoz teshisi konulmus. dilin üst düzeyindeki yeterli dökülme olmamasi kaynakli midir sorun. sebep buysa neler etken olabilir. herhangi bir saglik sorununa isaret edebilir mi |
Silin sirtinda savunma reaksiyonu olarak keratin isimli kahverengi bir protein birikebilir. Hiperkeratoz bu sekilde olusur. Firçalayinca uzaklasir. Bir hastalik degildir. tahris edicilere karsi dilin kendisini savunmasindan ibarettir.
dirsegimizi masaya yaslamak suretiyle dirsek derisi incitmeyelim diye deri kendisini savunmak için nasil kalinlasiyorsa, dil de tahris edici mikrop, sigara, alkol ve diger zararlilara karsi kendisini bu sekilde savunur.
-M
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2019 Saat 03:11
Arkadaslar yazdim kimse umursamadi.yukarda arkadasin diline bakilirsa böbrek ve karacigerle ilgili sorunlari var bana göre.Bende de aynin durum söz konusu
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2019 Saat 03:13
Yukarda arkadas baska sikayetleri var mi acaba dili beyaz olan resimdeki.agiz kurulugu da var muhtemelen.
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2019 Saat 03:19
Aydinmurat Hocam benim süpheli iliski sonrasi dilim böyle oldu.sebebi bulunamadi.böbrek ve karaciger enzimleri yüksek çikiyor.böbrek az çalisiyor.böbrek az çalistigi için dil böyle oluyor.buna sebep olan sey bir enfeksiyon.ebv belki olabilir belki baska bir virüs.doktorlar böbregimde sorun yok diyor ama önemli degil diyorlar.ürem biraz yüksek çikiyor.üre yüksekligi iste dili böyle yapiyor.
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2019 Saat 03:20
Ebv cmv bu sikayetlere yol açar mi?
|
Mesajı Yazan: elektrikci
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2019 Saat 17:48
Dilimin üstünü sabah ve aksam temizliyorum. Köküne gidince refleks olarak bögürüyorum. Nasil temizlerim? Ayrica bademciklerim dolu mu?
|
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2019 Saat 20:10
Dil firçalama detaylari için burayi tiklayabilirsiniz
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html#dil-nasil-fircalanir - http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html#dil-nasil-fircalanir
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 23-Haziran-2019 Saat 21:56
Murat bey paris Hôpitaux Universitaires Pitié Salpêtrière Randevu verdiler ! Baska doktorda alerji testi ve burnumun sinuslerimin scanner ini cektirdi size gostermek istiyorum ama photo nasil atiliyor aceba yada email varmi size résultat larimi gosterebilmem icin ? Tesekkue ederim
|
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2019 Saat 10:48
Orjinalini yazan: evian
Murat bey paris Hôpitaux Universitaires Pitié Salpêtrière Randevu verdiler ! Baska doktorda alerji testi ve burnumun sinuslerimin scanner ini cektirdi size gostermek istiyorum ama photo nasil atiliyor aceba yada email varmi size résultat larimi gosterebilmem icin ? Tesekkue ederim |
Teknik konuda benim size hangi dügmeye bsacaginizi veya aresimelri nasil boyutlandiracaginizi buradan anlatmam zor olabilir. Bu soruyu yakinlarinizda birisine sormaniz gerekir. Benim epostam her yerde var. [email protected]
-M
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 26-Haziran-2019 Saat 14:58
Sevgili elektikçi
Benim dilimin üzerinde de seninkiyle ayni kabarikliklar var.
Yani resmen ayni seninkiyle.
2 ya da 3 tane böyle küçük tepecikler var.
Ve ben burdan açikliyorum; dilimi ve o tepecikleri dil firçasiyla firçalayip bir de en son macunla firçaladigimda, aksama kadar koku sifirlaniyor.
Taaaki dilin üzerindeki tabaka çogalana kadar. Ozaman da gece ayni islemi yaptigimda sabaha kadar koku yok.
Kokunun dilin üzerindeki tabakadan kaynaklandigini düsünen herkes denesin böyle. Ben nerdeyse 6 aydir bu sekilde devam ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 26-Haziran-2019 Saat 15:00
Sevgili Evian gelismeleri bize yaz lütfen.
Hem bana özelden ulasirsan bir ara Paris’te görüsebiliriz.
Bazen Istanbul dan ugruyorum oralara.
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 26-Haziran-2019 Saat 23:49
Bugun doktora gittim sag tarafinizda ve yanak sinusunizde sinusite var sol tarafta mukos kalinlasmasi var dedi ve iki aylik ilac tedavisi verdi ! Ama bugunki ozel bir doktordu 7inci ayin 12 sinde paris te universitaire hastanede rdvum var murat beyde gozden gecirdi scanlarimi ve birkac gorus belirtti onlarla beraber spécialiste gidicem bildiririm InsaAllah gelismeleri
|
Mesajı Yazan: killilimonata25
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2019 Saat 22:49
Öncelikle iyi forumlar. Sikintim dilimin tabaka halinde beyazlanmasi ve arka kisimlarda daha yogun. Resmi az önce dilimi firçaladiktan sonra çektim çok belli olmuyor ama gerçekten sinir bozucu derecede beyaz. Belki hep böyleydi ben yeni dikkat ettim ama çok taktim kafaya, ayna elimde geziyorum. Ikinci sorunumsa dilimin ucunda kirmizi noktalar var bunlarin sebebi ve çözümü nedir, dilim saglikli bir dil mi? Simdiden cevaplar için tesekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/kMJa7r.jpg
|
Mesaj Tarihi: 02-Temmuz-2019 Saat 07:50
Diliniz gayet saglikli.
Hiç bir müdahaleye ihtiyaci yok. Aklinizi takmayin
-M
|
Mesaj Tarihi: 02-Temmuz-2019 Saat 18:04
Diliniz gayet saglikli.
Hiç bir müdahaleye ihtiyaci yok. Aklinizi takmayin
-M |
hocam bu konuyu acan benim 2015 te açmistim 4 yil olmus sorun hala devam ediyor ne yapmam lazim askere gidicem astsubay olarak ama bu sorun yuzunden erteletiyorum yardim edin lütfen
|
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2019 Saat 12:48
Birçok kisi, ‘akliniza takmayin’ der
Murat hocam, ‘aklinizi takmayin’ yazdi.
Ikisi de dogru gibi duruyor 😀
|
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2019 Saat 15:26
Orjinalini yazan: isimsizizleyici
hocam bu konuyu acan benim 2015 te açmistim 4 yil olmus sorun hala devam ediyor ne yapmam lazim askere gidicem astsubay olarak ama bu sorun yuzunden erteletiyorum yardim edin lütfen |
Sorun tam olarak nedir?
|
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2019 Saat 22:54
hocam bu konuyu acan benim 2015 te açmistim 4 yil olmus sorun hala devam ediyor ne yapmam lazim askere gidicem astsubay olarak ama bu sorun yuzunden erteletiyorum yardim edin lütfen |
Sorun tam olarak nedir?
|
dilimde beyaz pas olusuyor , günlük dilimi firçayla temizlemessem her geçen gün daha artiyor ve arttikça kokusu dahada artiyor o yüzden her gün firçanin arka kismiyla kaziyip temizlemem gerekiyor buda 30 dakikami aliyor. çözümü yokmu nasil kurtulacagim bundan
|
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2019 Saat 09:47
dilimde beyaz pas olusuyor , günlük dilimi firçayla temizlemessem her geçen gün daha artiyor ve arttikça kokusu dahada artiyor o yüzden her gün firçanin arka kismiyla kaziyip temizlemem gerekiyor buda 30 dakikami aliyor. çözümü yokmu nasil kurtulacagim bundan |
Yarim saat almaz. 5 dakika alir. Dis firçasinin arkasindaki tirtikli kismi kullanmayiniz. Onun yerine banat orta sert dis firçasinin killarini kullaniniz veya eczaneden bir dil firçasi aliniz. Dil kaziyicisi degil.
Her kirlendikçe temzileyiniz
-M
|
Mesajı Yazan: myilmaz1
Mesaj Tarihi: 11-Subat-2020 Saat 19:30
Uzun süredir bu sorunlar ugrasiyordum.Paylasim için tesekkürler ayrica dil pasi hakkinda diger kaynak burasi olabilir. https://webloji.net/dil-pasi-nedir-dil-pasi-tedavisi/ - https://webloji.net/dil-pasi-nedir-dil-pasi-tedavisi/
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2020 Saat 19:15
Murat hocam, bu dil koku yapar mi? Beyazliklari gidermek gerekir mi yoksa normal dil firçalama yeterli olur mu?
https://i.hizliresim.com/7Q8q1N.jpg
|
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2020 Saat 21:27
Orjinalini yazan: Kelime
Murat hocam, bu dil koku yapar mi? Beyazliklari gidermek gerekir mi yoksa normal dil firçalama yeterli olur mu?
https://i.hizliresim.com/7Q8q1N.jpg |
Fotograftaki dilin üzerinde kaplama var. Beyaz bir tabaka var. Bunun firçalanmasi beyazliklari giderir ve agiz kokusunu azaltir.
|
Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 14-Mart-2020 Saat 22:58
Arkadaslar bu agiz kokusu sorunuyla ayni anda ortaya çikan dilimdeki beyazlik ne ilaç kullandiysam, ne denediysem geçmemisti, son aylarda fark ettigim birseyi sizinle paylasmak istedim, yemegin yaninda yedigim salatami organik üzüm sirkesiyle yaptigim zaman, agzimi ferah hissediyorum ve dilimin ön yarisi pembelesiyor, koku ya çok azaliyor ya bitiyor, geçici bir etki. Sabahlari aç karnina balli sirkeli su içmistim etkili olmamisti, salata mi organik üzüm sirkesi, organik nar eksisi ile yapiyorum, denerseniz yorumlarinizi beklerim.
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 17-Mart-2020 Saat 15:01
Orjinalini yazan: nisaluce
Arkadaslar bu agiz kokusu sorunuyla ayni anda ortaya çikan dilimdeki beyazlik ne ilaç kullandiysam, ne denediysem geçmemisti, son aylarda fark ettigim birseyi sizinle paylasmak istedim, yemegin yaninda yedigim salatami organik üzüm sirkesiyle yaptigim zaman, agzimi ferah hissediyorum ve dilimin ön yarisi pembelesiyor, koku ya çok azaliyor ya bitiyor, geçici bir etki. Sabahlari aç karnina balli sirkeli su içmistim etkili olmamisti, salata mi organik üzüm sirkesi, organik nar eksisi ile yapiyorum, denerseniz yorumlarinizi beklerim. |
sirkeler agizdaki bakterileri öldürür. bagirsak mantari için elma sirkesi özellikle, etkili. candida için yani. dil arkasi bagirsak kaynakli ise, candida mantari kaynakli yani, bu yüzden olabilir. elma sirkesi dogal olandan alip, hepsiburada ucuz 15 tl filan, 1.5 sene bekletilmis, her gün 1 kasik suya atip sabahlari aç karina içebilirsin. candidanin dogal öldürücüsü.
|
Mesaj Tarihi: 19-Mart-2020 Saat 13:53
Ahmetmehmet1 sabahlari elma sirkesini suya karistirarak içmeyi denedin mi? Sende dilinin arkasindaki beyazlik için etkili oldu mu?
|
Mesajı Yazan: Aduuda
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2020 Saat 13:58
Kardes merhabalar attigin fotograftaki agiz dil neredeyse aynisi bende 😀 arkada damaginda bir sislik var gibi O bende bademcikte var ,hep dilimin üzerindeki beyaz seyleri kaziyordum , ama 1 aydir sabahlari uyandigimda 1-2 kez oldu daha sonra agiz çalkalarken dis firçaldiktan 1-2 saat sonra hafif kanama oluyor tükürügümde ,sende böyle bir olay oldu mu veya agzini doktora gösterdin mi , küçük dil benim de senin gibi küçük damarli bir sorun var mi diye sana sorayim dedim doktora da gidemiyoruz bu zamanda
|
Mesajı Yazan: Fayda
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2020 Saat 12:54
Murat hocam çok soru soruyorum affedin, ama cidden merakimdan soruyorum.Aklima takilan 2 soru var:
1)Hocam bizim dilimiz nasil olur da bir gün firçalanmayinca, dilini hayati boyunca hiç firçalamamis birinin dilinden daha pasli olur?20 gün degil 10 gün degil, sadece 1 gün firçalanmayinca hayati boyunca diline firça degmeyen insandan daha pasli dilimiz oluyor.
2)Murat hocam agiz kokusu genellike agiz içi sebeplerden olur.(kaynaklar böyle söylüyor)Bu forumdaki kisiler de agiz hijyeni konusunda bilinçli kisiler ve zaten agiz içi sebepleri hallediyorlar fakat sikayetleri geçmiyor.Sadece bu forumdaki kisiler mi agiz disi sebeplerden dolayi hasta anlamis degilim.
|
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2020 Saat 13:54
Sordugunuz için tesekkür ederim
Zannedersem su konuda bir tespit hatasi yapiyor olabilirsiniz.:
Dilinizi bir gün firçalanmayinca, hayati boyunca dilini hiç firçalamamis birinin dilinden daha kalin bir dil kaplamasi biriktigi pek gerçekçi olmayabilir.
Mesela siz dilinizi 1 gün firçalamayinca böyle oldugunu mu söylemek istiyorsunuz?
Ikinci konuda söyle düsünmek lazimdir: Agiz içi saglik kosullarinin mükemmel oldugu bir durumda eger agiz kokusu sikayeti varsa demekki agiz kokusunun kaynagi agzin içerisinde olmayabilir demektir.
Elinde yumusak veya elektrikli firça ile israrli ve iddiali sekilde agzimi mükemmel temizliyorum diyen nice Tip 1 vakalar var. Halbuki agiz kirli.
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2020 Saat 21:27
Hocam verdiginiz resimli cevaplara karsi gelmek için degil bilmedigim için soruyorum:Bu diller çok nadir mi görülür?Ben açikçasi hiç denk gelmedim çevremde.
Bir de farkli olarak bir seyi merak ettim.Size agiz kokusu disinda muayene olmaya gelenler arasinda(ufak bir dolgu islemi) dili çok pasli olup bundan haberi olmayan insanlar var mi?Buna dikkat ediyor musunuz?Siz dogal olarak dili görüyorsunuz genel durum nedir?Insanlar dillerini firçaliyor mu?Gerçketen merak ettim.
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2020 Saat 22:09
Güzel soru için tesekkür ederim
çok sayida (muhtemelen binlerce) dil gördüm. Bu insanlarin bir kisminin agiz kokusu sikayetleri olmayabiliyor. Agiz kokusu sikayeti olmadigi için agiz kokusu muayenesi yapmiyorum. Agzinizda kötü bir koku hissediyor musunuz diye sordugumda ya dogrudan hayir cevabi ile keskin sekilde disliyorlar veya agiz kokularinin farkinda olmalarina ragmen bunu hastlik olarak görmüyorlar. Diger bir kismi ise bunun bir hastalik oldugunu biliyor ve kafasina takmiyor problem etmiyor. Yillardir bunu hep görüyorum. Bus ebeple forumun girisine bu cmleyti ayzdim:
*-*-*-
Agiz kokusu herkeste hep vardir, fakat hissedilirse ve hissedildiginde hastaliktir. Farkinda degilseniz agiz kokunuz yoktur.
*-*-*-
Dili Kirli olmayip agiz kokusu sikayeti olanlar da var. Bunlarin sikayeti oldugu için muayene ediyorum. Bu insanlarin bazilarinda kokunun kaynagi dil olmuyor. Bazilarinda kaynak farinjit oluyor.
Bunlari sormadiniz ama merak edersiniz diye düsünerek yazdim
-M
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2020 Saat 22:26
Tesekkür ederim cevaplariniz için.
|
Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2020 Saat 23:33
Hocam ben dili kazimanin zararli oldugunu belirttiginiz videonuzu belirttim. Agiz kokusu tedavisi Türkiye’de yeni yeni yayiliyor. Acibadem de bir kbb uzmani su an ilgileniyor ve tedavi protokolünde dili ciddi düzeyde kazimasi yer aliyor, yurt disinda da ayni sekilde dilin kazinmasi alinan kültüre göre de oral sprey antibiyotik uygulamasi yapiliyor. Bu konu hakkinda özellikle dilin kazinmasi konusunda ne düsünüyorsunuz , biyofilm kazinmadan nasil uzaklasir? Linkini de paylasiyorum. https://m.youtube.com/watch?v=-Xc2yh5ibak
|
Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2020 Saat 15:54
kalin tuzu parçalayip dilime serpiyorum dii firçasiyla temizliyorum keskin temizliyor geçici bir süreligine maskelemis oluyorum ve temizledikten sonra beyaz yapiskan sivi bosaliyor resmen bu normal mi
------------- Belki birgün
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2020 Saat 20:45
Orjinalini yazan: donniebrasco
kalin tuzu parçalayip dilime serpiyorum dii firçasiyla temizliyorum keskin temizliyor geçici bir süreligine maskelemis oluyorum ve temizledikten sonra beyaz yapiskan sivi bosaliyor resmen bu normal mi |
Beyaz yapiskan sivi salyanizdir. Bosalmiyor, siz tuz tadi ile uyardiginiz için salya üretiliyor.
Dilinize çok ve uzun süre tuz uygulamniz sagliginiza aykiridir
-M
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2020 Saat 21:41
Hocam benim 2 satir üstteki soruma rica etsem yanit verebilir misiniz?? Ilk cümlede hata var klavyeeden kaynakli, videonuzu izledim olacak. Biz bu anaeroblardan kurtulamiycaz imkansiz gözüküyor literatüre göre, çünkü hem nemli yer, hem besin var yiyeceklerle her gün seker takviyesi yapiyoruz, hem de agizimizda yani yari oksijenli bir yerde yani kapsül gelistirerek oksijene de direnç göstermisler o yüzden artik bende oksijenli su bile ise yaramiyor. Kazisak da geri geliyorlar uygun alan çünkü, isil enerji lazer belki bir ihtimal ama onu da denedim ben tip 2 oldugum için tekrar olusacak çünkü geniz akintim var ve biliyoruz ki onun da tedavisi Yok. Tip 2 arkadaslarima tekrar geçmis olsun literatür açisindan bunun tedavisi mümkün degil. Haksiz miyim hocam??
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2020 Saat 09:25
Orjinalini yazan: Ethic1
Hocam benim 2 satir üstteki soruma rica etsem yanit verebilir misiniz?? Ilk cümlede hata var klavyeeden kaynakli, videonuzu izledim olacak. Biz bu anaeroblardan kurtulamiycaz imkansiz gözüküyor literatüre göre, çünkü hem nemli yer, hem besin var yiyeceklerle her gün seker takviyesi yapiyoruz, hem de agizimizda yani yari oksijenli bir yerde yani kapsül gelistirerek oksijene de direnç göstermisler o yüzden artik bende oksijenli su bile ise yaramiyor. Kazisak da geri geliyorlar uygun alan çünkü, isil enerji lazer belki bir ihtimal ama onu da denedim ben tip 2 oldugum için tekrar olusacak çünkü geniz akintim var ve biliyoruz ki onun da tedavisi Yok. Tip 2 arkadaslarima tekrar geçmis olsun literatür açisindan bunun tedavisi mümkün degil. Haksiz miyim hocam?? |
Sirasi ile düzelteyim
Anaerop bakterilerden kurtulmak neden gerekli olsun? Onlar agzimizda bulunmak zorundadir. Zaten kurtulmak da mümkün degildir. Böyle bir beklenti veya böyle bir hedef seçmek yani anaeroplardan kurtulmaya çalismak isabetli degildir.
Her gün seker takviyesini anaeroplardan kurtulmak için mi yapiyorsunuz? Yoksa onlari besleyip, gelistirip sayica artirmak , daha zengin ve çesitli yapmak için mi seker yiyorsunuz? Seker anaeroplar dahil bakterilerin sevdikelri, beslendikelri bir kimyasal maddedir.
Bakterilerin neredeyse tamamina yakin bir kismi kapsül adi verilen glikokaliks yapisinda karbonhidrat içerikli bir kapsül gelistirirler. Konaga girdigi zaman kalinlaisir. Konaktan çikrigi zaman incelir. Bu kapsülün bakterinin oksijene direnci ile hiç bir iliskisi bulunmamaktadir.
Oksijenli su ile bakteri hücersinin ölüp ölmaedigine ise yarayip yaramadigini mikroskobun altina koymadan, veya kültür yoklamasi yapmadan biliyor olmaniz mümkün görünmüyor
Geniz akintisinin agiz kokusu yaptigini düsünüyor olmalisiniz. Agiz kokusunun geniz akintisi yapiyor olmasi da mümkündür.
Yazinizin içerisinde düzeltecek baska noktalarda görüyorum ama fazla derine gitmemek için burda durdum
-M
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2020 Saat 11:24
Kokuyu sülfür gazini çikaran anaeroblar degil mi zaten? O zaman onlardan kurtulmak kokuyu yoketmez mi??
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2020 Saat 12:00
Kokuyu sülfür gazini çikaran anaeroblar degil mi zaten? O zaman onlardan kurtulmak kokuyu yoketmez mi?? |
Sunlari ifade etmeme izin veriniz:
1- Anaerop olmayanlar da sülfür gazi çikarir.
2- Sülfür çikarmayan anaeroplar da var
3- Anaeroplar agizdan uzaklastirilamaz. Zaten uzaklasmasi gerekmez
4- Agiz kokusunu yapan süfürden baska binlerce gaz var
|
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2020 Saat 17:31
Peki o zaman hocam flagy içince neden koku tamamen kesiliyor?
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2020 Saat 08:36
Peki o zaman hocam flagy içince neden koku tamamen kesiliyor? |
Soru için tesekkür ederim
Saglikli insanlarin agizlarinda 1 santimetreküp salyada bir milyon tane (10^6 CFU) bakteri hücresi bulunur. Bu sayi çok normaldir.
Bu bakteri toplulugunun bir kismi oksijensizlik ister (anaeroptur) diger bir kismi oksijen isteyen aeroptur. Bir kismi Gram negatif digerleri Gram pozitiftir. Bazilar çomaktir, bazilari kok bazilari spiral cinsindendir. Anaeroplar koku üretir ama digerleri de üretir. Hiç birisi masum degildir. Kokusuz bakteri yoktur.
Normal bile olsa, bu kadar fazla çesit ve sayidaki bakterilerin ürettikleri dogal bir kötü koku vardir. Tip 0 (Fizyolojik) agiz kokusu adini alir. Sosyal bir kusur, taciz edici seviyede rahatsizlik veya bir hastalik durumu degildir. Sabahlari uyaninca fazladir daha sonra azalir ve gün boyu hafifler asla sifir olmaz. Agzi kokusu hissedilmedigi zamanda da bu koku mutlaka mevcuttur.
Flagyl dahil bir çok antibiyotik agizdaki 10^6 CFU bakteri sayisini 10^2 lere kadar azaltir. Agiz kokusu ister patolojik olsun ister fizyolojik olsun azalir. Ilaci birakinca her sey eski haline gelir.
Yukarda anlattigim mekanizma içerisinde antibiyotiklerin tedavi etmedigini, sürdürülebilir olmadigini, akilci bir müdahale olmadigini anlamis olduk.
Bir baska konu daha var.
Antibiyotikler organlari hedef seçmezler. Yani agizdaki kadar derideki bakterileri de azaltir. Veya kulaktaki veya gözdeki veya göbek çukurundaki bakterileri de azaltirlar. Flagyl alinca sadece agizdaki bakteriler azaliyor zannedilmesin diye yazdim bunu. Heryerdeki bakteriler azalir. Eger bakteri azaltma gayreti devam ederse koku yapmasa bile mantar sayisi artmaya baslayacaktir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2020 Saat 09:58
Tesekkürler hocam, o zaman peki neden bizde bu bakteriler daha fazla sülfür çikariyor da normal insanlarda çikarmiyor?
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2020 Saat 16:48
Murat hocam bir durum aklima takildi.
Mesela siz agiz kokusu ölçümü yapiyorsunuz.Bir hasta size agiz kokusunun olup olmadigini ögrenmeye geldi.Sizin yaniniza dilini firçaladiktan sonra geldi ve koku bulunmadi, ama dilini firçalamadan gelseydi agiz kokusu bulunacakti.Bu durum nasil açiklanir?
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2020 Saat 20:14
Hocam söyle bir durum söz konusu mu?? Benim düsüncem agizimizda sürekli çogalan bakteriler biyofilm olusturdu ve bunlar yillarca yayildigi için artik sadece dilimde degil, bogazimda da yer aliyor. Dolayisiyla hadi agiz kazinsin ama diger dokular halledilemez. Ve bu sürekli çogalacak??
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2020 Saat 21:21
Orjinalini yazan: Fayda
koku bulunmadi, ama dilini firçalamadan gelseydi agiz kokusu bulunacakti.Bu durum nasil açiklanir? |
Soru hakli, isabetli, güzel.
Agiz kokusu cihaz agza sokularak 1 defalik ölçümle teshis edilmez. 3 kaynaktan statik ölçülür, azdirilip artirilir maksimum miktari ölçülür. Sonra çöktürülür ve minimum miktari ölçülür. Limitten bagimsiz olarak sayilar yanyana konulur.
Bu sistematik içinde ister aç ister tok gelsin. Veya ister kötü gününde ister iyi gününd egelsin teshis isabet kazanmis olur
..... |
Ethic1 kardesim, Bu ve bir önceki sorulariniz daha önce sordugunuz ve yanitlamaya çalistigim sorulardir. Nakarata düsmemek amaciyla size yanit yazmadim.
-M
|
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2020 Saat 23:33
Arkadaslar Murat hocanin tavsiye ettigi Banat dis firçasini nereden bulabilirim?Bugün birçok markete baktim Banat marka firçalar var ancak Murat hocanin attigi görseldeki gibi degil.Orta/medium yaziyor ama dedigim gibi istenilen firça o degil.Temin edebilen biri varsa nereden aldigini yazabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 03:17
Sagolun hocam, yani kurtulamiyoruz🙈
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 09:43
Arkadaslar Murat hocanin tavsiye ettigi Banat dis firçasini nereden bulabilirim? |
Ucuz (3-5TL) oldugu için kar orani düsük oluyor. Dolayisiyla büyük marketler 30 liralik firça satip 7-8 lira kar elde etmek dururken neden 3 liralik firça satip 50 kurus kar elde etsin ki?
Hakli olarak büyük marketlerde bulunmayabilir.
Bakkal ve bakkaliye toptancilarinda bulunur. Fotografi buradadir:
https://drmurataydin.com/banat-dis-fircasi.png - https://drmurataydin.com/banat-dis-fircasi.png
Sagolun hocam, yani kurtulamiyoruz |
Ben öyle bir sey söylemedim.
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 15:24
Murat hocam tip 1 için kisi kendisi koku almiyor ve etraftakiler uyariyor gibi bir örnek vermistiniz.Ben kokumu aliyorum ve tip 1 oldugumu biliyorum, çünkü dilimi firçaladigim zaman koku gidiyor.Ama dedigim gibi ben kokumu duyuyorum.Agzim koktugu zaman fark edebiliyorum.Bu durum nasil oluyor?
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 16:21
Bir de forum adi "burazin" olan arkadasimiz mesajimi gördüysen yazabilir misin?Yeni bir hesap mi açtin acaba?Hesabin bayadir aktif görünmüyor.
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 17:36
Murat hocam tip 1 için kisi kendisi koku almiyor ve etraftakiler uyariyor gibi bir örnek vermistiniz.Ben kokumu aliyorum ve tip 1 oldugumu biliyorum, çünkü dilimi firçaladigim zaman koku gidiyor.Ama dedigim gibi ben kokumu duyuyorum.Agzim koktugu zaman fark edebiliyorum.Bu durum nasil oluyor? |
Kendinizde agiz kokusu almiyorsaniz ve çevrenizden sormadan sözel uyari almadiysaniz agiz kokunuz yoktur kabul edilir.
Agiz kokunuzu duymuyorsaniz koktugunu nasil fark ediyorsunuz?
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 17:55
Hocam ben agiz kokumu duydugumu belirttim.
|
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2020 Saat 20:55
Yanlis anlamisim , Tip 1 vakalar uzadigi zaman kendi ürettigi kokuya sagirlasir. Koku üretimi kesikli ise veya erken döneminde ise birey kendisi agiz kokusunu bilir. Çogunlugu duyar zaten
-M
|
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2020 Saat 00:16
Murat hocam bir sey merak ettim.Dildeki pas bir hastalik degil, kirliliktir.Bunu biliyoruz ve sizin sayenizde ögrendik.Peki dil sirtina lazer gibi uygulamalar neden yapiliyor ya da üzerinde çalisiliyor?
|
Mesaj Tarihi: 23-Nisan-2020 Saat 08:32
Murat hocam bir sey merak ettim.Dildeki pas bir hastalik degil, kirliliktir.Bunu biliyoruz ve sizin sayenizde ögrendik.Peki dil sirtina lazer gibi uygulamalar neden yapiliyor ya da üzerinde çalisiliyor? |
Soru için tesekkür ederim
Plak ve kalintilarin tutundugu çengel geometrisinde girinti ve çikintilarin sayisini azalatmak için laser ile onlari seyretlmek veya düzlestirmek düsünülmüs.
-M
|
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2020 Saat 17:43
Hocam flagyl ilacinin etken maddesi metronidazol aldigimizda agiz kokumuz sifirlaniyorya, bu metronidazolun etkili oldugu parazitler ve anaerop bakterilerin hangileri oldugu belli degil mi? Bir enfeksiyon hastaliklari ve mikrobiyoloji doktorunun metronidazolun etki ettigi tüm parazit ve bakterilerin bizde olup olmadigi tetkiklerini yapmasi mümkün mü? Yukarida bir cm3 salyada bir milyon bakteri bulundugunu belirtsenizde sormak istedim.
|
|