çok çok yeni bir seyler yaziyorum
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2040
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 15:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: çok çok yeni bir seyler yaziyorum
Mesajı Yazan: adem421
Konu: çok çok yeni bir seyler yaziyorum
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2016 Saat 06:32
burun bogaz degilde sindirim sistemi kaynakli koku için ..kokuyu kendiniz alamazsiniz.ancak etrafinizdakiler alir.yemekten bir saat sonra veya sekerli içecekten bir saat sonra yaninizdakiler için koku dayanilmaz olur
.sabah kahvaltsi yapmayip aç karnina yogurt yerseniz veya kaynamis suya limon sikip icerseniz kokudan üc dort saat kurtulursunuz geçici olarak.
ama sekerli karbonhidratli hamurlu ekmek bile yeseniz vay yaninizdakilerin haline
yani yanimizdakilerin..aksamlari bir kaç gun ac yatsatsak biraz diyet yapsak koku azalir gibi olur ama geçicidir.
karbonhidrati tam kessek kokudan kurtulmus gibi oluruz ama buda geçicidr..
sonra tekrar yedigimizde bakariz ki koku tekrar gelmis
herhangi bir antibiyotik veya antioksidan aliriz koku kesilir gibi olur.sevinçten havalara uçariz
ama geçidir..bir de kokuyu bir türlü kendimiz alamayiz esimiz ve çocuklarimizdan aliriz haberi..
nedir nedendir...26 alti yildir her gün denemeler kafa patlatmalar...ben 45 yasindayim.
ama sonunda galiba buldum...
aksamlari yemek yemegi kestim su disinda içecegi de...
ve gündüzleride karbonhidrati tabi sadece iki haftaligina kokunun kalici gittigini gördüm..
daha sonra gündüzleri her sey serbest.ekmek hariç.aksamlari aç kalmaya devam ettim koku geri gelmedi.bir sonraki asamada.aksam yemegine basladim ama diyet ve yatmadan en geç üç saat önce ve ekmek hamur isi yok. .koku gene gelmedi
sonraki asamada her sey serbest yaptim .koku geri geldi.
evet geldi.
anladimki aksamlari ekmekli hamurlu tika basa yemek sindirim sistemimde bir baskalasima yol açiyor ..sindirim yemek borusunda gerçeklesiyor.belkide yemek borusunda bir takim midevik görevini gören küçük kesecikler olusuyor.dur...tahmin yürütüyorum. haliyle sindirimin bütün kokusu agzimdan etrafa yayiliyor
ve bu evrimi geriye çevirmek sindirim islemini tekrar olmasi gerektigi yere mideye indirmek için.
bir ay gibi bir süre aksamlari yemegi kesmek gündüzleri de karbonhidrati kesmek.ekmek hamur pirinç glukoz seker basta olmak üzere.. gerekiyor.
normal evrimsiz sindirim sistemine geridöndügümüzdede gündüz her sey serbest aksamlari erken ve diyet yesek ömr boyu koku moku yok..
bu bilgiyi ilk ben yaziyorum ama inanin yakinda her yere yayilir..
hemde bir çok kisi kendisi ilk yaziyormus gibi izlenim verir.
hiç önemli degil yayilsin da .dertlere deva olsun da kimse benim belkide otuz yildir yasadigimi yasamasin da
gerisi önemli degil
ama bana ... isi gücü rast gitsin bu adamin ..diye bir dua edin lütfen hem de hemen..
çok ihtiyacim var çünkü.
hosçakalin...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2016 Saat 13:05
''burun bogaz degilde sindirim sistemi kaynakli koku için ..kokuyu kendiniz alamazsiniz.ancak etrafinizdakiler alir'' Murat hocam bu bilgi dogrudur diyebilir miyiz?
------------- yorum(suz)
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2016 Saat 07:40
Orjinalini yazan: asil35
''burun bogaz degilde sindirim sistemi kaynakli koku için ..kokuyu kendiniz alamazsiniz.ancak etrafinizdakiler alir'' Murat hocam bu bilgi dogrudur diyebilir miyiz? |
Neden kendisi kokuyu alamaz?
bu konuda bir bilgim yok
-M
|
Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 31-Mart-2016 Saat 14:56
adem421 isin gücün rast gelir ins. söyledigine kafam yatmadi degil ben ögrenci oldugum için ekmegi çok fazla yiyorum azaltma gibi bir seçenegim yok malesef aç kalirim yoksa:) kirmizi et yediginde de koku artiyormu acaba sende
|
Mesajı Yazan: by_arda2
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2016 Saat 00:39
Ardakaslar koku almayan bir ben miyim? sizler kokuyu nasil alabiliyorsunuz?
Murat hocam; Tip2 vakalarinda burundan koku gelir mi? ve birey kokuyu kendisi hissedebilirmi?
Su asamada ben, çinkolu macun, dil temizligi, dis ipi, çinkolu alkolsüz macun kullaniyorum. Kokuyu ben hissetmedigim için bir ise yaramadigini düsünüyorum.(Karsidaki tepkilerden anladigim kadariyla)
|
Mesajı Yazan: Cekince
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2016 Saat 15:40
Orjinalini yazan: by_arda2
Ardakaslar koku almayan bir ben miyim? sizler kokuyu nasil alabiliyorsunuz?
Murat hocam; Tip2 vakalarinda burundan koku gelir mi? ve birey kokuyu kendisi hissedebilirmi?
Su asamada ben, çinkolu macun, dil temizligi, dis ipi, çinkolu alkolsüz macun kullaniyorum. Kokuyu ben hissetmedigim için bir ise yaramadigini düsünüyorum.(Karsidaki tepkilerden anladigim kadariyla) |
Ayni durumdayiz malesef
------------- Biktim
|
Mesajı Yazan: adem421
Mesaj Tarihi: 03-Nisan-2016 Saat 15:46
Kardesim.
benim 26 yildaa vardigim sonuca gore
Asil yanlis.ozellikle ekmek ve hamur isi ve pilavin katkisiyla tika basa doldurdugumuz midemizin daha sindirimini tamamlamasina firsat vermeden.yatmamiz.yatar vaziyet te sindirim yapmaya calisan sistemimiz
bir sekilde mide kapaginin ust tarafinda yemek borusunda da sindirimi gerceklestirecek bir takim duzenlemeye gidiyor .bence
bu gelisme bir muddet sonra yemek borusunun bir nevi bir ileri mideye donusmesine sebep oluyor.bence.
ve sindirim artik her zaman yemek borusunda gerceklesmeye basliyor.
Sindirim esnasinda ortaya cikan gaz ise koku yalitimsiz olan bu bolgeden agzimiza oradqn da etrafimiza yaylliyor.kanimca.
elbetteki en cok gazi karbonhidrqt agirlikli yiyecekler cikariyor .seker tatlilar basta.en azindan bende.qma diger yiyecekler de hic cikartmiyor degil.
hangisi daha fazla hangisi daha az.
bunlar sineklerle ugrasmak gibi .bataklik dururken...
kokuyu kendin alamazsin.cunku.lagim kokusunun ozelligi budur .cok icinde durursan ve temiz havq almazsan bir muddet sonra o kokuyu hissetmezsin.senin koku alan dokularin her an o kokunun etkisindeyken o kokuyu yok sayiyor.bence.
en azindan bende oyle.
batakligi nasil kurutucaz.tabiki aksamlari ac kalarak gunduzleri diyet yaparak.zaten mideyi bile kucultmek zorunda kalan sistem destek olsun diye mideye donusturdugu yemek borusundan o ozelligi kaldiriyor.tamamen tahmini bunlar .kimseye dogrulatmadim.l
cok da lazim degil bana .cunku ben bu varsayimdan hareketle kurtulabiliyorum .bu durumdan.
maalesef obez oldugum icin ve bir kac ay sonra tekrar kucuk dilime kadar
Tika basa yemek yiyip yatmayi aliskanlik ettigim icinn tekrar tekrar yakalaniyorum ayni hastaliga.
ama inanin aylarca kurtulmus olarak yasadigim oluyor.
bir gun bir doktor cikip ta soylr derse.yonteminiz dogru ama varsayiminiz yanlis.dogrusu soyle soyle...hemen inanirim.ondan iyi bilecek halim yok.ama o gune kadar benim dogrum bu....
Her ramazan oruc tutarrim. Ve iyi bilirim ki otuz gunluk oruc tada mide cok kuculuyor.o halde varsayimim dogruysa ramazan sonunda her seyin yoluna girmesi gerekmezmiydi...ki girmiyor duzelmiyor....
mantigi su ... iftari yapiyorum. Iki bilemedin uc saat sonra yatiyorum.birak onu sahuru yapiyorum direkt yatiyorum .dolayisiyla yemek borusu midem nekadar kuculurse kuculsun mide gorevi yapmaya devam ediyor.
o yuzden aman kardeslerim sahurda cacik salata cig sebze gibi seyler yiyin.ekmekten tatlidan hamur isinden sekerdeposu olan meyvelerden uzak durun.
Ramazan disinda da bastq tarif ettigim aksamlari ac durma diyetine devam edinn.
|
Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2016 Saat 05:11
Adem421,
hala durumun iyi mi? Kisa bir cevap yazarsan cok memnun oluruz.
|
|