Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hiç geçmeyen koku

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2094
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 16:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hiç geçmeyen koku
Mesajı Yazan: Hope
Konu: Hiç geçmeyen koku
Mesaj Tarihi: 02-Haziran-2016 Saat 22:07
Arama kismina yazdigimda böyle bir konu görmedim arkadaslar ve yeni konuda sormak istedim. geniz akintisi olsun reflü olsun illaki 1 gün olsun bu koku geçer çünkü ben 10 yildir bu kokuyu çekiyorum 2 dk olsun geçtigini azaldigini görmedim.Bugün bir yere gitmeden önce 3 kere disimi firçaladim dilimide fircaladim oksijenli suylada dilimi firçaladimm sonrada oksijenli suyla gargara yaptim.Ne mi oldu hiçbirsey. Sadece o anlik agzin içinde ferahlik ama koku gitmiyor asla. Helipak ve flagy kullandim asla ise yaramadi. Angibiyotik bile fayda etmiyor. Hocam size sormak istiyorum.Bir koku hiçç geçmiyor aksine artisi oluyor ama azalmiyorsa bunu mide ilaçlari antibiyotiklerde asla geçirmiyorsa nereye yogunlasalim? Geniz akintisi, gaz, kronik gastrit.. Var hocam ama ben bunlarin yillarca hiç veçmeyen o kokuyu yapicagini düsünmiyorum. Ayrica koku yogun olarak dilimden geliyor gibi görünsede dilimdeki kokunun olmadigini ama nefesimin kokusunun aynen devam ettiginide gördüm sadece nefes kokum dilimede yansiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 05:07
Koku halüsinasyonu olabilir. Genizden koku almak (retronasal olfaksiyon) olabilir. Delüsyonel bir seyler olabilir. Beden sagliginiz iyi, kafa çarpismasi, zehirlenme, atesli hastalik, geçirmediyseniz, sürekli ilaç kullanmiyorsaniz, çekapiniz normal ise nefes kokusu olmayabilir.
Dilimde sikinti yok dediginize göre kemosensor disfonksiyon veya Tip 1 degildir.

Bunlar geldi aklima ilk bakista
-M

Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 09:15
Tesekkür ederim cevabiniz için hocam ama bunlar psikolojik sorunlar. Benim nefes kokusu problemim var bunu etrafimdakilerde biliyor,söylüyor. Yani koku kesin var zaten öyle böyle hissedilmiycek bir kokuda degil. Burda hiç geçmeden kokusu devamli olan arkadaslar var mi? Yazarsaniz ortak biseyler bulabiliriz belki.

Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 11:28
benim var.surekli oluyor hiç kesilmiyor.

Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 19:09
Peki bende geniz akintisi var doktor kamerayla bakar bakmaz dolmus dedi burnum tamamen açik degil, kronik gastrit bagirsaklarimda gaz problemi var mide kapagi gevsekligi yaziyor sonucumda ama endoskopi yapan doktor fazla bisey olmadigini söyledi ayrica süt ürünleri karnimdaki gazi artiriyor 1 bardak süt içtigimde ishale dönüyor yani laktoz intoleransi var dilimde pas olusuyor koku yogun olarak ordan geliyor gibi görünsede bikaç defa dilimde kokunun olmadigini farkedince dil kaynakli olmadigini anladim yani kokunyn kaynagi neresiyse dilimede yansiyor.Yemekten sonra koku çok artiyor, açkende ayni sekilde daha artiyor zaten ikisinin arasida yok koku hep var. Atladigim bisey varsa eklerim sende sende olanlari yazarsan ortak seyleri bulabiliriz. Ayrica dedigim gibi antibiyotikte geçirmiyor.

Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 19:19
Oturdugum odayi sariyor koku ve vücut kokusuda var bende.

Mesajı Yazan: Mnsm
Mesaj Tarihi: 03-Haziran-2016 Saat 20:04
Zenker divertikülü olabilir dusuk ihtimal de olsa
Bogazda ses telleri ve agiz boslugundaki bakteri ve yenek kalintisi birikiyor veya takiliyor kokunun hic gecmemesi bundan kaynakli olabilir saglam isinin eri bir kbb ye gidip muayene olmakta fayda var mumkunse ozel olsun devlette pek ilgilenmiyor
Agizdaki koku giderse % 80 i gider diye dusunuyorum

Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 07:52
Arkadaslar bu vucut kokusu derken neyi kastediosuniz yani ter kokusumu ?????? Ya varya isimiz cok zor yaaa okadar bilgi dolu yazilar okuyorumki artik uzmanlastim .....:-(:-(:-( ama insallh kurtulcam bundan

Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 11:14
Dedigin hastaliga baktim mnsm tesekkür ederim yazdigin için. Benim yutma güçlügüm var su olsun yiycek olsun yutarken hatta kendi tükürügümü yutarken bile tikaniklik oluyor bir yumru hissi yani ve gurultu olusuyor bogazimda genelde yemek borumun asagisindan yukariya kadar yanma hissi sonra tam bogazimda gurultu olusuyor. Bunlari gastroloji dahiliye hatta gecen kbb doktoruna bile söyledim. Yemek borum için molilite testi yapildi yutma güçlügünden dolayi ama dedigin sey için mi onu hatirlayamadim tekrar bakicam. Ayrica burda özel doktora gittim onca yoruma aldanip ama özelide farketmiyor.Bakalim insAllah hepimiz birden kurtuluruz bu dertten.

Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 11:33
Vücut kokusunu nasil açiklarim bilmiyorum gerçekten. Hergün banyo yapma geregi duyabilirsin yani roll-on kullandigin halde banyo yaptigin günü atlatirsin ama aksam yada diger gün sabahi banyo yapma geregi duyuyorsun ben rahat edemiyorum yani bilmiyorum

Mesajı Yazan: ümitvar
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 13:02
Slm.Sindirim bozuklugu baslikli yazimda yazmistim; tip4 oldugumu düsünüyorum. Murat Hocanin yazisinda tip4 olanlarda nefes kokusuna eslik eden vücut kokusuda olabilecegini okumustum. Çünkü kokuya sebep olan gaz kana kkaristigi için ter vb.vucut kokularida etkileniyor ve daha agir kokuyor.

Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 21:00
ARKADASLAR SIZCE AGZIN DISKI GIBI KOKMASININ ANA SEBEBI NE OLABILIR

Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 21:17
Bendede yumru var ve be yesem agzimdan tadi gitmiyor tükürügüm hep sapsari ama dislerimi en az günde iki kere firçalarim
Faydasi yok oksijenli su pharmol zn hepsini yap 20 dakika sürmüyor etkisi
Bogazdaki bakteriler tükürük olusurken onlara karisiyo ve hep kötü koku
O yumruya sebep olan mukus artik genizden mi geliyo bakteri yuvasi pis ve sapsari
Ondan kurtulursak bence atlatacagiz
Çünkü herkes midede bagrsakta ariyo çözümü agzimiz tam hijyenik degil bakteriler sürekli ürüyor
Bence agzimiza ve bogaz kismina yogunlasmaliyiz ben tecrübe ettim bütün tekilleri alerji intolerans endoskopi bitkisel ama sonuç yok bende geri agiza yöneldim

Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2016 Saat 22:18
Merhaba.Bende tip 4 oldugumu düsünüyorum ama sonra bakiyorum helipakla antibiyotikle geçicide olsa kokulari geçen arkadaslar var bende buda olmuyor.Antibiyotikle geçmeyen bagirsak rahatsizligi nedir onuda bilmiyorum. o gaz nerden geliyor bi bilsek sebebi ne bagirsaktan ama hastalik ne? Eksik olan ne? Bilmiyorum malesef

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 08:41
Mmkk bendede dilimin üstü öyle kokuyor bazen tam öyle bazen farkli bilmiyorum sindirim sistemi kaynakli diye düsünüyorum ama bilemeyiz nereden oldugunu sadece tahmin yurutmekle yetiniyorum.

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 09:01
Mnsm benim tükürügüm sari degil, bogazda bakteri kaynakli oldugunu düsünüyorsun peki antibiyotikle kokun geçiyor mu? Ben agzimda oldugunu düsünemiyorum agzimda bir kaynaktir ama kokunun geldigi baska bir yerde var dile o kokuyu yapan. Kaç defa disçiye gittim özele de gittim ama agzimda koku yapicak birsey yok dediler. Dolgularim var, bi ara doktor 20lik disler var ama dursun demisti koku 10 yas civari basladi 20lik disle de bi alakam yok demekki. O yüzden agiz degilde bogaz burun kaynakli yada bagirsak kaynakli oldugunu düsünüyorum ben. Bu arada endoskopi yaptirmak istiyorum mideme bakildi ama ince bagirsagima, insallah ikna edebilirsem genel cerrah yapar mi bilmiyorum o hastanede gastroloji doktoru yok çünkü. Birde zenker divertikülü endoskopiyle belli oluyormuymus Mnsm senin yazilarinda görmüstüm bundanda ümidimi kesicem öyleyse.

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 11:22
MURAT HOCAM ONEMLI BI BILGI EDINDIM AGIZKOKUSU SEBEBLERINDEN BIRI GECEN HATTA BI ARKADAS DIODU FORUMDAN YURTDISINDA BI ADAM ENZIM TAKVIYESI ILE KURTULMUS DIODU AMA BU GENETIK BI HASTALIK AMA TEDAVISI OLMALI.....Trimethylaminuria hastaligi    :::Metabolik bozukluk olan hastalik, hastalarin bozulmus balik gibi kokmasina neden oluyor. Kesin tedavisi olmayan hastalik etkileri azaltilabiliyor. Kötü kokan balik sendromu olarak da bilinen hastalik, vücutta trimethylamine(TMA) olusmasina izin vermek yerine, onu parçaliyor. Böylece TMA nefesten, terden, idrardan çikiyor ve vücut da bozuk balik gibi kokuyor. Bu hastalar çok fazla dus alsalar da, parfüm sürseler de ise yaramiyor. Koku aynen kaliyor ve hatta tüm odayi da sarabiliyor. Bu durum hem sosyal hem psikolojik olarak yikicidir. Insanlar bu durumun komik oldugunu düsünebilirler, ancak hastaligi olan kisi komik degil. Bu hastalik tablosu kisinin kisisel ve sosyal hayatindan, is ve kariyer hayatina kadar her seyi etkiliyor. Hastalar, TMA’ ya dönüsebilecek yiyecekleri yemekten kaçinabilirler. Bunlar, yumurta, baklagiller, amino asit içeren etler ve baliklardir.

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 13:08
Yukardaki yazmis oldugum mesaja gore benim vucutum ter veyabalik kokmaz hic ama agzimda balik gibi kokuyo diyemem ben bu bilgiyi buldim hatta bu hastaliga sahip birisinim nette bi forumda yapmis oldugu yorumlari okudum   kisi vucudununda balik gibi koktugunu ve agizkokusununda hep oldugunu dislerini forcalasada sprey felanda kullansada gecmedigini soluo ve benunu bi tedavisi yokmus ....bu hastaliginin kiside olup olmadiginida hastanelerde (genis kapsamli )
TMAU TESTIYLE BELIRLENIOMUS ....INSLLH BIZDE BOLE BISI YOKTUR

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 16:40
Hope, LeakyGut diye bir hastalik tanimi cikti son yillarda.
Aslinda -bana sorarsan- kendi basina bir hastalik degil. Genel olarak bag dokusu zayifli ile alakali olan bir rahatsizlik.
Bu tür insanlarin bag dokusu ve kaslari gücsüzdür. Bu, kisinin zayif ve gücsüz olmasi anlamina gelmiyor. 
Bu insanlarin tüm vücutlarindaki bag dokusu ve kaslari siki ve güclü olmadigi icin, bagirsaklari da gücsüzdür. Eger böyle bir kiside asiri siskinlik olursa bagirsakta, bagirsagin dikusu bu basinca direnemeyip sizinti yapiyor icten. Yani bagirsagin dokusunda mikroskopik büyüklükte delikcikler olusuyor. Bu gaz ak ciger ve kana karisiyor ve nefesle, ya da vücut kokusuyla ortaya cikiyor. Bu benim kendi yorumum. 
Bende de bu sorunun oldugunu düsündügümden, yeme icmeme dikkat ediyorum. Bir kac yerde yazdim.

Ayrica Tmau hastaligi da aklimdan geciyor. Bu yüzden hem cholin ve carnetin ve lecithin (almancada isimleri böyle) degeri düsük seyler yiyorum.
Ayrica tüm hayvani proteinlerden, ekmekten, hamur mamüllerinin tümünden, lahana familyasina ait sebzelerden, kahve, türk cayi ve sekerden ve baharatlarin tümünden (azicik tuzun disinda) uzak duruyorum.
Geriye ne mi kaliyor? Kabuksuz pirinc, sebzeler ( kolin degeri yüksek olanlari cok az tüketiyorum) salata, meyve, rezene ve papatya cayi ve su.
Sadece hakiki zeytin yagi olmak üzere yag kullaniyorum bir de. 
Simdi bunu deniyorum. Arastirmalarimin sonucunda bu noktaya ulastim...
Kolin degeri biraz yüksek olmasina ragmen brokoli yiyorum, cünkü kalsiyum eksikligi olusma ihtimali var süt ürünlerinin eksikliginden dolayi. 
Önemli olan bir unsur daha var: az yiyorum.
Tam doymadan birakiyorum yemegi. Yani dolu dolu degil. Günde 2-3 defa ama az az ve uyumadan en az 3 saat önce son ögünü yiyorum.
Yani bu durumda etten, süt ürünlerinden, baliktan, baklagillerden, ceviz, findik, fistiktan, TÜM YAPAY gidalardan (ketcap, mayonez, katki maddelerinden, hazir/ buzlu yiyeceklerden) uzak duruyorum.
Ayrica parodontoz tedavim baslayacak yakinda. Helicobacter cikti bende yine ve dis etlerine yerlestikleri icin bir türlü kurtulamadigimi düsünüyorum. Dis eti tedavisinin son günü helipak ile baslayacagim ve onun sonuncu günü diski testinde ortaya cikan (yarin doktor görüsmem var bununla alakali) bagirsak durumuyla alakali muhtemelen doktorun yazacagi probiyotiklere baslayacagim.
Ayrica sabahlari karbonat ve tuz ile rinse kit'i kullanip, ardindan Murat hocanin paylastigi son arastirmanin sonucuna uygun olarak, agiz ortamini kisa süreligine karbonat ile baziklestirdikten ve olasi helicobactere bir darbe vurduktan sonra tekrar hafif asitlestirip (limonlu su olabilir? Henüz cvp almadim Murat hocadan), agizda emilen probiyotik hap da kullanacagim.
Bunun disinda vit b12, vit c, magnezyum, yine agizda emilir sekersiz cinko haplar ve eksikligim oldugu icin vitd3 takviyesi yapiyorum.
Son yillarda okudugum ve arastirdigim konulardan sonra bu yöntemi kafamda kurdum.
Bakalim tutacak mi. Bir de sigarayi tam birakamasam da, günde mutlaka 2-3e indirecegim ve sigarayi asla ac karnina icmeyin arkadaslar. Helipak tedavisi esnasinda tamamen birakabilirsem iyi olur. Antibiyotik daha etkili olur.
Tabii bu sirada agiz hijyenine 100% dikkat etmek gerekir. Arkadaslar, aranizda dersle4den ya da isinden dolayi cok oturmak zorunda olanlar mutlaka yürüyüs yapsinlar aksamlari. 1 saat kadar hizli yürumek olabilir mesela.
Eger tutarsa bu yöntemin adini "Bezgin Betül ile Aydinliga!" ismli bir kitap halinde piyasaya sürecegim..Bu kismi isin sakasi. 
Bakalim neler olacak. Buradan hepinizi haberdar ederim..

Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 20:50
Orjinalini yazan: mmkk

MURAT HOCAM ONEMLI BI BILGI EDINDIM AGIZKOKUSU SEBEBLERINDEN BIRI GECEN HATTA BI ARKADAS DIODU FORUMDAN YURTDISINDA BI ADAM ENZIM TAKVIYESI ILE KURTULMUS DIODU AMA BU GENETIK BI HASTALIK AMA TEDAVISI OLMALI.....Trimethylaminuria hastaligi    

Bu hastalik hem dünya üzerinde hem de bu forumda yillardir konu edilegeliyor. Bu sayfaya bakmak isteyebilirsiniz.

http://agizkokusu.org/tmau-trimethylaminuria-agiz-kokusu-trimetilaminuri.html - http://agizkokusu.org/tmau-trimethylaminuria-agiz-kokusu-trimetilaminuri.html
-M

Mesajı Yazan: BezginBetül
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2016 Saat 21:46
Mmkk
Tmau sadece balik gibi kokutmaz.
Balik kokusu en yaygin olan koku türü sanirim. Bunun disinda diski kokusu, cöp kokusu ve cürümüs yumurta kokusu olarak tanimlaniyor. Yani oldugu her bünyede farkli seyrediyor.
Mesela ben kolin degeri yüksek bir sey yedigimde ve ictigimde (mesela et, kasar/ beyaz peynir ve kahve) o gün ve ardindan gelen 2-3 gün kokunun tavan yaptigini farkediyorum.
Vücut kokusunun koltuk altindan aliyorum, ayrica idrarin kokusu da bayagi degisiyor.
Agzimda zaten berbat bir tat oluyor, ne kadar fircalasam da dislerimi ve dilimi, gecmiyor.
Mesela bendeki koku cürük yumurta ve kanalizasyon kokusu gibi (kükürt).
Balik kokusu almadim hic, ama tahmin ediyorum ki Tmau bende olabilir. Testi icin bulundugum sehirden cok uzakta olan bir sehirdeki üniversite hastanesine gitmem gerek..Bunu da isim dolayisiyla su an yapamiyorum, ama bir tatilime denk getirip ona da baktirmak istiyorum.
Bakir ve klorofil iceren haplari öneriyorlar mesela. Daha denemedim ama aklima gelmisken yarin alirim onu da.
Bu sekilde en az 2-3 ay idare edip, kokuda bir azalma olup olmadigini anlamak istiyorum.
Yani bu idrar ve ter kokusunun kolin agirlikli yiyeceklerde cok degistigini kendim net olarak farkediyorum. Ayrica tikaniklik yapiyor bagirsakta.
Brokoliyi de yakinda kesip, kalsiyum hapi kullanmayi düsünmedim degil. Ne yazik ki kalsiyum
orani kadar kolin degeri de yüksek.
Su linkte bir liste var, nelerde ne kadar kolin olduguna kendiniz bakabilirsiniz. Ama almanca. Netten cevirin. Schwein, Speck, Schinken ve Wurst yazan besinleri gecin, bunlar domuz eti ama sigir ve kuzu eti oranlarina yakin. Yani cok yüksek oranda ette ve süt ürunlerinde var ama tam anlamiyla Tmau olup olmadigini anlamak icin kendinize en düsük kolin degeri tasiyan gidalarin bulundugu bir diyet uygulamaniz lazim. Ben bu listeye göre olusturdum yiyebilecegim gidalari.

http://www.eucell.de/ernaehrung/ernaehrungslexikon/weitere-vitalstoffe/phospholipide/phosphatidyl-cholin/lebensmittel.html

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 11:13
Tmau tedavisi olmayan bi hastalik biliosunuz dimi nettebitane turk kiz bu hastalik yasio bi fotumda okdum pisiklooji sifir ...yurtdisindan suana kadarbildigim iki kisi bu hastaliktan oturu intihar etmis......

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 11:19
MURAT HOCAM MALUM RAMAZN AYI ORUC TUTUORUZ SIZCE ORUCLUYKEN 10 SAATTEN FAZLA AC KALIORUZ NETICEDE...SIZCE BAZI YAPILARDA ONARIMLAR OLABILIRMI YADA BU SAYEDE ASLINDA KOKUNUN NEREDENDE KAYNAKLANACAGI HAKKINDA BI FIKIRLER EDNIEBILIRMIYIZ ...GERCI ACIZ HERTULRU KOKUCAK ....AMA BEN YINEDE SORAYIM DEDIM

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 11:24
Bezginbetul   tmau testi sadece uni hastelenelrindemi yapilio aurica nettenbaktim test nasil yapilio diede bisi cikmio yani kan testimi veya nefes testiylemi......

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 14:18

Bezginbetul   tmau testi sadece uni hastelenelrindemi yapilio aurica nettenbaktim test nasil yapilio diede bisi cikmio yani kan testimi veya nefes testiylemi......

Tma hastalarinda önce idrar kokar, sonra ter, ten, oda, yatak, iç çamasir kokar, sonra nefes ve agiz kokar. Çok nadir görülen bir hastaliktir. Ama mutlaka kendinizde bu hastaligi arayacaksaniz, mutlaka kafaya taktiysaniz, illa ben baktiracagim diyorsaniz, testin ismi "kolin yükleme testidir". Ankara Birlab 1000 TL ye yapiyor. 24 saat boyunca idrarinizi toplayip laboratuara teslim ediyorsunuz.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 14:20

MURAT HOCAM MALUM RAMAZN AYI ORUC TUTUORUZ SIZCE ORUCLUYKEN 10 SAATTEN FAZLA AC KALIORUZ NETICEDE...SIZCE BAZI YAPILARDA ONARIMLAR OLABILIRMI YADA BU SAYEDE ASLINDA KOKUNUN NEREDENDE KAYNAKLANACAGI HAKKINDA BI FIKIRLER EDNIEBILIRMIYIZ ...GERCI ACIZ HERTULRU KOKUCAK ....AMA BEN YINEDE SORAYIM DEDIM

Açlikta organizma yaglari yakar. Yaglarin yanma ürünleri kana geçer. Akciger bu kokulu ürünleri toplayip nefes ile disari verir. Yani oruçlunun kokusu Tip 4 agiz kokusudur. Gargara veya temizlik ile engellenemez
-M

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 18:01
Ankara birlab mi adana birlab mi hocam? Internette ankara birlab çikmiyor.

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2016 Saat 21:54
Bu grubun içerisinde tma testi yaptirmak isteyen bir kisiye yardimci olmak için birlab 'a telefon açip testin detaylarinis ormus, sahisin ismini ögrenmis, eposta adresini ögrenmis, ücretini sorup yazismalarimizin kopyasini forum içerisinde yayinlamistim. Hangi subeden idrar verirseniz verin Ankara subesine yolluyorlar ve idrar Ingiltere'ye gidiyor yanilmiyorsam
-M

Mesajı Yazan: Meari
Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2016 Saat 15:08
Herkese merhaba,
Bu forumu çok uzun bir süredir takip ediyorum ve arkadaslar hepinize Allahtan acil sifa diliyorum çok zor bir hastalik ben de sizler gibi bu hastalikla sinaniyoum.
Dün gece öncesine kadar bu tmau hastaligini duymamistim buradan sizin yazdiklarinizla bilgi sahibi oldum ve tedavisi mümkün olmayan bir sey oldugu için bu durum beni çok korkuttu. Benimde kronik agiz veya nefes kokum var ve kardeslerimden birisinde de var. Bu sekilde birinci dereceden akrabada da bu sorunun var olmasi kesinlikle tmau hastaligina yakalandigimiz anlamina gelir mi acaba Murat Hocam

-------------
Ya Safi

Mesajı Yazan: Cherry
Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2017 Saat 15:54
Bana ulasabilirmisin lütfen

-------------
Ins

Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2017 Saat 07:07
Orjinalini yazan: Meari

Herkese merhaba,
Bu forumu çok uzun bir süredir takip ediyorum ve arkadaslar hepinize Allahtan acil sifa diliyorum çok zor bir hastalik ben de sizler gibi bu hastalikla sinaniyoum.
Dün gece öncesine kadar bu tmau hastaligini duymamistim buradan sizin yazdiklarinizla bilgi sahibi oldum ve tedavisi mümkün olmayan bir sey oldugu için bu durum beni çok korkuttu. Benimde kronik agiz veya nefes kokum var ve kardeslerimden birisinde de var. Bu sekilde birinci dereceden akrabada da bu sorunun var olmasi kesinlikle tmau hastaligina yakalandigimiz anlamina gelir mi acaba Murat Hocam

aile içinde bazi insanlarda da agiz ve nefes kokusu bulunuyor olmasi TMA (trimetilaminüri) hastaligi bulunuyor oldugu anlamina gelmeyebilir.

Mesajı Yazan: muzdarip
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2018 Saat 22:57
Hocam bi kaç merak ettigim sorular var sormak istiyorum emin olamadigim için. Mideden akcigerden yada bagirsaklardan dolayi olusan koku nefes kokusu mudur? Akcigerden gelen nefes kokusu oldugunu biliyoruz. Bagirsak ve mideden gelen de öyle mi nefes kokusuna mi girer? Ve sizin ölçümleriniz ile agiz ve nefes kokusunun ayri mini yapabiliyormusunuz ? Hocam birde ben mesela agiz kokumun olmadigini biliyorum bi vakitte diyelim yani o anda hissetmiyorum agiz kokusunu ama çikolata yiyorum daha birinci lokmayi yuttugum anda nefes veriyorum burnumdan çok kötü kokuyo bunu bariz aliyorum kokusunu. Veyahut su içerken yuttuktan hemen sonra nefes veriyorum ayni sekil bogaximin oradan o kokuyu hissediyorum bunun hakkinda ne diyebiliriz. Teshis anlaminda degil de mantiksal olarak birseyler diyebilir miyiz. Tesekkürler

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2018 Saat 07:50
Orjinalini yazan: muzdarip

Hocam bi kaç merak ettigim sorular var sormak istiyorum emin olamadigim için. Mideden akcigerden yada bagirsaklardan .....

Bireyel sorulari istesem de cevaplayamiyorum çünkü cevabini bilmiyorum.

diger sorularinizin cevaplari uzundur.
Çok rica etsem buradan okuyup bize anlatir misiniz. Böylece diger arkadaslarimiz da siniflamanin neye göre yapildigi konusunda aydinlanmis olabilir.

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf - http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf

Simdiden size tesekkür ederim
-M

Mesajı Yazan: Reisbey233
Mesaj Tarihi: 28-Nisan-2018 Saat 12:42
Benim yapmadigim sey kalmadi suan intihari dusunuyorum cesaretimi toplayip oldurecem kendimi kafama degil agzima sikacamki ibret olsun

-------------
Allahimyardimet

Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2018 Saat 00:22
saçmalama kardesim
inanki kokunun gitmesi için yapman gereken seylerin yüzde 50 sini yapmamissindir
veya devam etmen gereken ilaç vb gibi seyleri yarida biraktin

herkes intihar etsin burdaki insanlar ozaman
senin yasadigin seyleri hepimiz yasiyoruz
yoksa burda olmazdik

kul sikismayinca hizir yetismezmis

Mesajı Yazan: Magdurlarcetesi
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2018 Saat 09:27
Murat Hocam forumda yeniyim size birsey sormak istiyorum kola içince azalan hatta neredeyse kaybolan bir koku var bu agiz kokusu mudur yoksa Nefes Kokusu mu tip kaça girer saygilar

Mesaj Tarihi: 03-Mayis-2018 Saat 12:06
Orjinalini yazan: Magdurlarcetesi

Murat Hocam forumda yeniyim size birsey sormak istiyorum kola içince azalan hatta neredeyse kaybolan bir koku var bu agiz kokusu mudur yoksa Nefes Kokusu mu tip kaça girer saygilar

Bu kadar az bir bilgi ile tani koymak zor olabilir.

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2018 Saat 22:49
Ya düsünüyorum intihar etsem annem ailem özülecek belkide kahrindan ölecek allah korusun aramaya devam inanin o kadar çok sey denedimki çogunun ismini hatirlamiyorum en Son gittigim gastro doktoru sende saplanti takinti olmus isini hayatini herseyini buna baglamissin demisti ve beni psikiyAtriye gitmem için söz almisti benden bende cuma günü için randevu aldim.arkadaSlar hz muhammed Sav bir sözü var kuru üzüm yiyiyiz diyor kuru üzüm agiz kokusunu guzellestirir diyor bi kaç gündür baya yiyorum ve aksam bir bardaga biraz kuru üzüm koyup üstüne su ekliyorum ve sabah aç karna içiyorum. Birde yeni bir sprey buldum geral oral sprey açiklamasi cok iyi onuda deneyecem.lütfen dua edelim allaha yalvaralim insalan kurtuluruz

-------------
Allahimyardimet

Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2018 Saat 18:08
Kurtuldum bu illetten psikolojik mis benim disimda kokuyu kimse alamaz çünkü koku yok düsünüyorumda 4 yilimi heba etti bu düsünceler inanin o kadar gerçekçiydiki elime hohladigimda agzim bok gibi kokardi lütfen psikiyatriste gidin ve biran önce kurtulun

-------------
Allahimyardimet

Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2018 Saat 20:00
Orjinalini yazan: Reisbey233

Kurtuldum bu illetten psikolojik mis benim disimda kokuyu kimse alamaz çünkü koku yok düsünüyorumda 4 yilimi heba etti bu düsünceler inanin o kadar gerçekçiydiki elime hohladigimda agzim bok gibi kokardi lütfen psikiyatriste gidin ve biran önce kurtulun

Iyilesmenize ragmen geri dönüs yaptiginiz için tesekkür ederim. Yol gösterici oldunuz.

-M

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2018 Saat 07:49
Orjinalini yazan: Reisbey233

Hayirli olsun kardesim , ama herkes senin gibi sansli olmuyabilir :D sadece kendin alman o kokuyu baskalarinin almamasi harika

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: Ahmet123456
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2018 Saat 16:21
Peki suan da gecti mi geçtiyse nasil geçti lutfen anlatirmisin bende de ayni durum var      

Mesajı Yazan: Isyankar47
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2018 Saat 23:30
Var kardes benim de hic gecmiyor 1.5 seneden fazla oldu ayrica gem agizdan hem nefesten kotu koku geliyor acayip rahatsiz edici bi koku basimi onume egdigimde nefesim yerden tekrar bana dondugunde o kokuyu hisedebiliyorum inan çok kotu bir koku lutfen bir cozum bulursaniz bizede soyleyin

-------------
Looo

Mesajı Yazan: Isyankar47
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2018 Saat 23:32
Koku gercekten var kimse beni kandiramaz milletin nasil rahatsiz oldugunu goruyorum hatta cok guvendigim bi arkadasima da sordum oda var dedi

-------------
Looo

Mesajı Yazan: Four00
Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2018 Saat 17:41
Orjinalini yazan: BezginBetül

Hope, LeakyGut diye bir hastalik tanimi cikti son yillarda.
Aslinda -bana sorarsan- kendi basina bir hastalik degil. Genel olarak bag dokusu zayifli ile alakali olan bir rahatsizlik.
Bu tür insanlarin bag dokusu ve kaslari gücsüzdür. Bu, kisinin zayif ve gücsüz olmasi anlamina gelmiyor. 
Bu insanlarin tüm vücutlarindaki bag dokusu ve kaslari siki ve güclü olmadigi icin, bagirsaklari da gücsüzdür. Eger böyle bir kiside asiri siskinlik olursa bagirsakta, bagirsagin dikusu bu basinca direnemeyip sizinti yapiyor icten. Yani bagirsagin dokusunda mikroskopik büyüklükte delikcikler olusuyor. Bu gaz ak ciger ve kana karisiyor ve nefesle, ya da vücut kokusuyla ortaya cikiyor. Bu benim kendi yorumum. 
Bende de bu sorunun oldugunu düsündügümden, yeme icmeme dikkat ediyorum. Bir kac yerde yazdim.

Ayrica Tmau hastaligi da aklimdan geciyor. Bu yüzden hem cholin ve carnetin ve lecithin (almancada isimleri böyle) degeri düsük seyler yiyorum.
Ayrica tüm hayvani proteinlerden, ekmekten, hamur mamüllerinin tümünden, lahana familyasina ait sebzelerden, kahve, türk cayi ve sekerden ve baharatlarin tümünden (azicik tuzun disinda) uzak duruyorum.
Geriye ne mi kaliyor? Kabuksuz pirinc, sebzeler ( kolin degeri yüksek olanlari cok az tüketiyorum) salata, meyve, rezene ve papatya cayi ve su.
Sadece hakiki zeytin yagi olmak üzere yag kullaniyorum bir de. 
Simdi bunu deniyorum. Arastirmalarimin sonucunda bu noktaya ulastim...
Kolin degeri biraz yüksek olmasina ragmen brokoli yiyorum, cünkü kalsiyum eksikligi olusma ihtimali var süt ürünlerinin eksikliginden dolayi. 
Önemli olan bir unsur daha var: az yiyorum.
Tam doymadan birakiyorum yemegi. Yani dolu dolu degil. Günde 2-3 defa ama az az ve uyumadan en az 3 saat önce son ögünü yiyorum.
Yani bu durumda etten, süt ürünlerinden, baliktan, baklagillerden, ceviz, findik, fistiktan, TÜM YAPAY gidalardan (ketcap, mayonez, katki maddelerinden, hazir/ buzlu yiyeceklerden) uzak duruyorum.
Ayrica parodontoz tedavim baslayacak yakinda. Helicobacter cikti bende yine ve dis etlerine yerlestikleri icin bir türlü kurtulamadigimi düsünüyorum. Dis eti tedavisinin son günü helipak ile baslayacagim ve onun sonuncu günü diski testinde ortaya cikan (yarin doktor görüsmem var bununla alakali) bagirsak durumuyla alakali muhtemelen doktorun yazacagi probiyotiklere baslayacagim.
Ayrica sabahlari karbonat ve tuz ile rinse kit'i kullanip, ardindan Murat hocanin paylastigi son arastirmanin sonucuna uygun olarak, agiz ortamini kisa süreligine karbonat ile baziklestirdikten ve olasi helicobactere bir darbe vurduktan sonra tekrar hafif asitlestirip (limonlu su olabilir? Henüz cvp almadim Murat hocadan), agizda emilen probiyotik hap da kullanacagim.
Bunun disinda vit b12, vit c, magnezyum, yine agizda emilir sekersiz cinko haplar ve eksikligim oldugu icin vitd3 takviyesi yapiyorum.
Son yillarda okudugum ve arastirdigim konulardan sonra bu yöntemi kafamda kurdum.
Bakalim tutacak mi. Bir de sigarayi tam birakamasam da, günde mutlaka 2-3e indirecegim ve sigarayi asla ac karnina icmeyin arkadaslar. Helipak tedavisi esnasinda tamamen birakabilirsem iyi olur. Antibiyotik daha etkili olur.
Tabii bu sirada agiz hijyenine 100% dikkat etmek gerekir. Arkadaslar, aranizda dersle4den ya da isinden dolayi cok oturmak zorunda olanlar mutlaka yürüyüs yapsinlar aksamlari. 1 saat kadar hizli yürumek olabilir mesela.
Eger tutarsa bu yöntemin adini "Bezgin Betül ile Aydinliga!" ismli bir kitap halinde piyasaya sürecegim..Bu kismi isin sakasi. 
Bakalim neler olacak. Buradan hepinizi haberdar ederim..

Bezgin Betül umarim hala forumdasindir.
Hastaliginin tmua olduguna emin misin?
Tecrübelerinden faydalanmak isterim/isteriz.

Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2018 Saat 01:46
Orjinalini yazan: aydinmur

Tma hastalarinda önce idrar kokar, sonra ter, ten, oda, yatak, iç çamasir kokar, sonra nefes ve agiz kokar. Çok nadir görülen bir hastaliktir. Ama mutlaka kendinizde bu hastaligi arayacaksaniz, mutlaka kafaya taktiysaniz, illa ben baktiracagim diyorsaniz, testin ismi "kolin yükleme testidir". Ankara Birlab 1000 TL ye yapiyor. 24 saat boyunca idrarinizi toplayip laboratuara teslim ediyorsunuz.
-M

Burada ki tanimi sanki benim için yapmissiniz hocam .
Samsunlu hanimefendiden sonra hiç Tmau belirtilerini barindiran birisine tanik oldunuz mu?

Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2018 Saat 01:53
Ayrica Murat hocam bu koku besini aldigimiz andan sonra basliyor degil mi?
Isin garip yani ben de en geç 1-1.5saat için de vücut kokusu basliyor.
Açikçasi bu metillenmis amin bagirsaktan vücuda kisa sürede geçmesi beni sasirtiyor. Böyle bir seyin olmasi mümkün mü?
Besin almadigim zamanlarda ise koku mevcut ama fazla sinirlarini zorlamiyor.

Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2018 Saat 08:41
Orjinalini yazan: Four00

Burada ki tanimi sanki benim için yapmissiniz hocam .
Samsunlu hanimefendiden sonra hiç Tmau belirtilerini barindiran birisine tanik oldunuz mu?

Evet.
2 kisi daha gördüm.
Ikisine de 3 gün kolin tablet içmesini idrar, vücut ve agiz kokusundaki degisimi bana telefonla bildirmesini söyledim.

Siddetli koku artisi oldugunu telefonda söylediler. Bunun üzerine tmau hastasi olduklari iyice agirlik kazandi. Bana gelmenize gerek yok dedim. Randevu vermedim.

Tam tesekküllü bir hastahaneye müracaat etmelerini istedim. Sonra neler yasadiklarini bilmiyorum
-M

Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2018 Saat 08:46

Ayrica Murat hocam bu koku besini aldigimiz andan sonra basliyor degil mi?
Isin garip yani ben de en geç 1-1.5saat için de vücut kokusu basliyor.
Açikçasi bu metillenmis amin bagirsaktan vücuda kisa sürede geçmesi beni sasirtiyor. Böyle bir seyin olmasi mümkün mü?
Besin almadigim zamanlarda ise koku mevcut ama fazla sinirlarini zorlamiyor.

Hangi hastalik için soruyorsunuz?
Tmau mu?

tma hastalarinda :
koku herhangi bir anda bulunabilir, herhangi bir seye benziyor olabilir. Fakat agiz kokusu tek basina degildir. Önce idrar kokar, sonra ter tem kasik ayak vücut kokar. En son olarak agiz kokar. Tek çesit kokusu vardir. Hep ayni koku vardir.

Agiz kokusu tek basina bulunan bireyler, uzaktan algilanan siddetli beden kokusu bulunmayanlar, yatak çarsafina ve elbisesine koku bulastirmayanlar, beden kokusu birden fazla çesitlilikte olanlar tma hastasi olmayabilirler. Bu hastalik çoook nadirdir.

Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2018 Saat 10:32
Evet tmau hakkinda sormustum hocam .
Koku hiçbir zaman degismiyor ve koku olusumu, dediginiz sirayi takip ediyor.
Ayni belirtilere aile bireylerimden sahip olanlar var ama benim kadar siddetli degil.
Tesekkürler.

Mesajı Yazan: donniebrasco
Mesaj Tarihi: 19-Kasim-2018 Saat 01:49
Burada yazilan tüm belirtiler bende var nereye cikicam tespit edipte kurtulan arkdaslar var mi

-------------
Belki birgün

Mesajı Yazan: PisqoceL
Mesaj Tarihi: 26-Kasim-2018 Saat 08:28
TMAU hastasi olan kisi kendi yataginda ,iç çamasirinda vs. bu kokulari alirmi peki hocam ?

Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2018 Saat 20:57
Orjinalini yazan: PisqoceL

TMAU hastasi olan kisi kendi yataginda ,iç çamasirinda vs. bu kokulari alirmi peki hocam ?

tabi evet
Önce idrar sonra diger bölgeler gelir.
Eger idrarda koku yoksa vücudun baska bölgelerinden gelen kokular tmau hastaligi lehine degerlendirilmemelidir.

Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2018 Saat 02:07
Hocam tam tesekküllü hastaneye gitmelerini ne için önerdiniz?
Hastaligin kesinlesmesi için mi?

Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2018 Saat 07:40

Ülkemizde (Ankara Düzen disinda) tmau teshisi için idrar örnegi alip kuralina uygun sekilde trimetilamin bakan herhangi bir laboratuar yok. Eger buna bakan yeterli sayida laboratuar yoksa bu hastaligin ayirimini yapip, klinikte bu hastaligi yönetecek hekim de bulunmayabilir çekincesi duydugum sebebi ile tmau süpheli hastayi tam tesekküllü hastahaneye gönderdim

Mesajı Yazan: wolfscream
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2018 Saat 21:35
Murat hocam, konunun basinda kafa travmasi koku yapabilir gibi birsey söylemissiniz. Ilk okul 8 de basima böyle bir durum gelmisti. Kafa travmasi ile ilgili olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2018 Saat 14:12
Kafa travmasi sirasinda etmoid kemigin bir yapragi kirilarak koku alma organini araya hapis eder. Ona baski yapar. Bu sebeple bireyde koku halüsinasyonlari vardir. Hep ayni baskin kokuyu duyar. Azalir artar ve sabit bir koku vardir. Bu koku çirkin olmak zorunda degildir. Bazen çift görme bu duruma eslik eder. Tip 5 nörojenik agiz kokusu grubuna girer. Bu tür agiz kokusundan bu güne kadar 1 tane gördüm. Orta yas bayandi ve zaten trafik kazasindan sonra bu durumun ortaya çiktiginin bilincindeydi. Bazen beyin ön lop tümörleri veya otmoid tümörleri de koku halüsinasyonlarina sebep olur.

Gizlice bulunan bir hastalik degildir. Varligi çok bellidir. Hiç kimse kendisinden habersiz böyle bir durumda olmaz. Sahis zaten kafasini vurduktan sonra bu sekilde oldugunui en güzel sekilde bilir. Gizlice ortaya çikmaz.

Bende bu durum var mi diye sordunuz. Bilmiyorum. Ancak siz kendiniz bilebilirsiniz.
-M

Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2018 Saat 12:06
murat hocam bir sorum olacakti. Benim midemde sadece reflü var ve yemekten sonra kokunun artigini hissediyorum.soruma gelirsek reflusu olan birinin midesi doluyken sizintinin daha fazla olmasi kokunun reflü kaynakli oldugunu gösterir mi bize

Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2018 Saat 13:49
Orjinalini yazan: mehmet27

reflusu olan birinin midesi doluyken sizintinin daha fazla olmasi kokunun reflü kaynakli oldugunu gösterir mi bize

Evet, öyle oldugunu söylüyorlar. Ben rastlamadim

Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2018 Saat 21:59
Hocam makarna kolin ya da lesitin açisindan degerleri nasildir ?
Arastirdim ama bulamadim tahminimce diger besinlere göre ortalama ya da 1-2 tik alti.

Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2018 Saat 12:28

Hocam makarna kolin ya da lesitin açisindan degerleri nasildir ?
Arastirdim ama bulamadim tahminimce diger besinlere göre ortalama ya da 1-2 tik alti.

Hiç bilmiyorum.
Makarnada kolin ve lesitin bulundugunu bilmiyordum
-M

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2019 Saat 01:29
Makarnada kolin veya kesitin olmayabilir hocam .
Benimki tamamen tahmin elimde hiçbir veri yok o yüzden size sormustum .

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2019 Saat 01:34
Hocam ek olarak tmau sebebiyle yedigimiz besinlerdeki kolin ve lesitin neticesinde çikardigimiz gazlar daha pis mi kokar ?
Ayrica bu besinlerin sindirilmemesi neticesinde kolin veya lesitin aldigimizda bagirsaklarimizda daha degisik hareketlenmeler gözlemlenebilir mi ?(sik gaz çikarmak gibi)

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2019 Saat 19:20

Hocam ek olarak tmau sebebiyle yedigimiz besinlerdeki kolin ve lesitin neticesinde çikardigimiz gazlar daha pis mi kokar ?
Ayrica bu besinlerin sindirilmemesi neticesinde kolin veya lesitin aldigimizda bagirsaklarimizda daha degisik hareketlenmeler gözlemlenebilir mi ?(sik gaz çikarmak gibi)

Evet ama milyonda bir ihtimali mikroskop altina koyup gözünüzde büyütmeyin. Düsünceleriniz ve evham ile kendi kendinizi tedirgin etmeyin.
-Murat

Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 24-Aralik-2019 Saat 21:31
Benimde 20 senedir agiz kokusu var. Ve 3 aydir agiz koku dahada kötü oldu.cok uzaktan birisi bunu bile fark ediyo.hersey denedim.sekeri ve hamuru biraktim bi kac hafta dilim normal pempe oldu.dilimin üstündeki pas giti ama yinede kokuda farklik yok. Disimi fircaladim an bile kokuyor.hele gargaralar hic yaramiyo dahada kötü oluyo sanki.en cok yemek yedimde.bi ara pankreatin kulanmistim p iyi geliodu ama simdi oda hic fayda etmiyor.flagyl kulandim hic bisey yaramadi.hocam bu neyden kaynaklana bilir.lütfen yardim edin.bide 2 aydir oglumdada agiz kokusu var ondada sürekli.benden gecmis olabilirmi.ondada doktor bisey bulamadi.sizce ne olabir.artik evden bile cikmak istemiyorum.lütfen sizden bi care istiyorum

Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2019 Saat 09:13
Hocam lütfen sizden özelikle cevap bekliyorum

Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2019 Saat 10:15
Efe bey,
20 seneden beri olan son 3 aydir artan, uzaktan fark edilen, agiz kokusu sikayetiniz var, antibiyotik engellemiyor, sindirim enzimi azaltiyor, oglunuza bulasma süphesi var, diliniz temiz. Dogru mu anladim?
Bu tablo bir özellik arz etmiyor. Buradan yola çikarak bir sey söylemek yaniltici olabilir. Yanlis bir sey söylemek istemem.
-M

Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2019 Saat 10:24
Dilimde normale hep pas oluyo ama sekeri ve yagli seyleri bi kac gün buraktim zaman pas gidio ve dilim tertemiz pembe oluyo ama yinede agiz kokuda fark yok ayni kokuyo.bi tek 1 sene öncede sekeri ve yagi birakmistim ve ozaman 2 hafta agiz kokum gecmistii ama simdi hic gecmiyo.sizce helocobacter pylori olabilirmi

Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2019 Saat 11:13
Ve 2-3 haftadir gece uyurken ve sabah bisey yemeden agizim nedense kokmuyo ama o irenc agzimdaki tat yinede var oluyo.ama disimi fircalidim anda yine agzim kokmaya basliyo

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2019 Saat 15:30
Orjinalini yazan: Efeefe

Dilimde normale hep pas oluyo ama sekeri ve yagli seyleri bi kac gün buraktim zaman pas gidio ve dilim tertemiz pembe oluyo ama yinede agiz kokuda fark yok ayni kokuyo.bi tek 1 sene öncede sekeri ve yagi birakmistim ve ozaman 2 hafta agiz kokum gecmistii ama simdi hic gecmiyo.sizce helocobacter pylori olabilirmi

helocobacter pylori, mide kaynakli olsa da ipucu verir. reflü gastrit gibi sikayetlerin var mi ? eger varsa genel cerraha gidip, mideden alinan biyopsi ile ortaya çikar. eger seker vs biraktiginda geçiyorsa, 1-2 hafta sekeri kesip, ardindan günde 2 defa sabah ve aksam aç karina ve bol su ile 500 ml probiyotik alip dene sonucu yaz. bagirsakta çözülen probiyotik olsun. digerleri midede ölüyor, bagirsaga gitmeden.

Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2019 Saat 01:45
Sekeri biraktim zaman tek dilimdeki pas gidio yani dilim normal pembe oluyo ama yinede agiz kokum oluyo.bi fark yok.
Probiotik derken hangisini tam? Yogurt mu mesela?

Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2019 Saat 23:47

Sekeri biraktim zaman tek dilimdeki pas gidio yani dilim normal pembe oluyo ama yinede agiz kokum oluyo.bi fark yok.
Probiotik derken hangisini tam? Yogurt mu mesela?

dildeki pas kokunun kaynagi olabilir zaten, eger gidiyorsa pas, koku oranin tam geçmese bile, azalma olur sonra baska sorunlarin üstüne gidip sorunun kökünü bulursun.

seker kesince koku gidiyorsa zaten 2 seçenek var, ya diyabetsin, dahiliye git seker testi, açlik - tokluk insülin degerini baksin, diger seçenek bagirsak kaynakli, seker kötü bakterileri besler bagirsaktaki. önce onlari öldürüp yerine iyi bakteri koyman lazim. probiyotik yogurt tursu vs a

ma en iyisi bagirsakta çözülen kapsül seklinde probiyotikler iyidir. bagirsakta çözüldügü için etki alani iyi.

Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2020 Saat 13:36
Sizin dediniz gibi yapiyorum 4 gündür.sekeri kestim ve sabah aksam probiotik ile su iciyorum. Ve ayni anda flagyl kulaniyorum. Dil pasim gecti ve gece nedense agiz kokusu tamamen geciyo ama o agzdaki kötü tat yine oluyo.sabah biseyler yiyince agiz kokusu yine baslio ve ama ara sira agiz kokusu gidio ama bisey yiyince sanki hep kokuyo oluyo.neden olabilir acaba bide neden gece komple koku gidiyo ve gittigi halde neden o kötü tat agzimda yinede oluyo

Mesaj Tarihi: 10-Ocak-2020 Saat 13:16

Sizin dediniz gibi yapiyorum 4 gündür.sekeri kestim ve sabah aksam probiotik ile su iciyorum. Ve ayni anda flagyl kulaniyorum. Dil pasim gecti ve gece nedense agiz kokusu tamamen geciyo ama o agzdaki kötü tat yine oluyo.sabah biseyler yiyince agiz kokusu yine baslio ve ama ara sira agiz kokusu gidio ama bisey yiyince sanki hep kokuyo oluyo.neden olabilir acaba bide neden gece komple koku gidiyo ve gittigi halde neden o kötü tat agzimda yinede oluyo

dil firçan var mi ? bir sey yediginde koku geliyorsa, dil arkasina yapisiyor demek yiyecek.

benim düsüncem, dil tükürük salgisini artirip, kokuyu bloke edebilirsin bunun için, b vitamini kullanman gerek. agiz kokusu ile kaynakli b vitamini eksikligi. makaleler var google üzerinde okuyabilirsin. b complex vitamini al, ben natures supreme olani kullaniyorum. sen istedigini alabilirsin ama günlük ihtiyaçi iyi karsilasin. 1-2 hafta dene, ayrica alttaki konuyu oku.

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1768

Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2020 Saat 13:16
Evet eil firca kulaniyorum hatta tunggrli bile sürüyom. 20 yildir bu koku bende var :( sizin dediniz gibi o vitamin hapi kulanicam.ama bisey da sormak istiyorum.flagyl kullanmistim ve artik hep tek uzaninca agiz kokum sifirlaniyo.yani aksam yata uzaninca ve öglende uzaninca o koku gidiyo.bu niye olabilir.ama kalktim an basliyo yine.benim sorunum baska biyerde mi

Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2020 Saat 19:22

Evet eil firca kulaniyorum hatta tunggrli bile sürüyom. 20 yildir bu koku bende var :( sizin dediniz gibi o vitamin hapi kulanicam.ama bisey da sormak istiyorum.flagyl kullanmistim ve artik hep tek uzaninca agiz kokum sifirlaniyo.yani aksam yata uzaninca ve öglende uzaninca o koku gidiyo.bu niye olabilir.ama kalktim an basliyo yine.benim sorunum baska biyerde mi

agiz kokusu öyle fantastik kaynaklari yok. eleyip eleyip gideceksin, kaynagi bulacaksin. dis çürügü, dis eti hastaligi için dis hekime, burun eti ,sinüzit, aft, farenjit, bademcik tasi, deviasyon gibi seyler varsa ise kbb, 2 sinde problem yoksa dahiliye, burada yapilan kan testi ile, iç organlarin saglikli mi baktir ve yataga uzaninca gidiyorsa koku, mide kaynakli da olabilir onun için endoskopi yaptir, bakteri var ise sevin, kokunun kaynagi odur, 1 aylik ilaç tedaviisi ile geçer.Helicobacter bakteri adi. bu yazdiklarimi eleyip eleyip gideceksin.

Mesajı Yazan: Notsniw
Mesaj Tarihi: 30-Temmuz-2020 Saat 20:29
Midenizde sorun varmi gastrit falan endoskopi oldunuz mu

Mesajı Yazan: Tarik
Mesaj Tarihi: 08-Agustos-2020 Saat 19:56
Bende ki agiz kokusu çocuklugumdan beri devam ediyor. Yani 20 seneden fazla. Hayatimi çaldi resmen. Agiz kokum o kadar fazla ki ayni odada bulundugum insan bu kokudan dolayi öksürmeye basalayabiliyor. Ögrencilik hayatimi mahvettigi gibi is hayatimi da mahvediyor. Daha önce ki is yerlerinden bundan dolayi çiktim simdi de her an çikabilirim. Bundan kurtulmak için yillardir hastane hastane gezdim yaptirmadigim test kullanmadigim ilaç kalmadi ama nafile. Bunun için bir ihtimal diye saglikli olan bademciklerimi de aldirdim ama bosuna biçak altina yapmisligimizla kaldim. En son Besiktas ta bir dis hastanesinde Halitometre adi verilen bir cihazla koku tespiti yapildigini duydum. Yaptirdim ama o da çözüm olmadi. Bu kokunun bir gün geçecegi umudunu tasisam da artik tükeniyorum. Allah a ya canimi ya da kokumu al diye dua ediyorum.

-------------
Mdlxclc

Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2020 Saat 20:23
Besiktas takiler ne dedi peki hiç yorum yapmadilar mi. Buradaki insanlarin denediklerinden yola çik sen de disleri eledi isen kbb sorunlarina odaklan, sen de kronik bir enfeksiyon, önceden tedavi edilememis bir enfeksiyon olabilir.. bunlar siddetli koku yapiyorlar bende de durum öyle. Tuzlu ile burunu tikamakta, tuzlu suyu burundan çekip agizdan çikarma ve tuzlu su ile agiz gargarasi yapmayi dene bir kaç gün bakalim bir degisiklik olacak mi? Geçmesini bekleme ama enfeksiyon öyle tuzlu suyla gitmez azaliyor mu bir ona bak.

Mesajı Yazan: Notsniw
Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2020 Saat 20:50
Orjinalini yazan: Tarik

Bende ki agiz kokusu çocuklugumdan beri devam ediyor. Yani 20 seneden fazla. Hayatimi çaldi resmen. Agiz kokum o kadar fazla ki ayni odada bulundugum insan bu kokudan dolayi öksürmeye basalayabiliyor. Ögrencilik hayatimi mahvettigi gibi is hayatimi da mahvediyor. Daha önce ki is yerlerinden bundan dolayi çiktim simdi de her an çikabilirim. Bundan kurtulmak için yillardir hastane hastane gezdim yaptirmadigim test kullanmadigim ilaç kalmadi ama nafile. Bunun için bir ihtimal diye saglikli olan bademciklerimi de aldirdim ama bosuna biçak altina yapmisligimizla kaldim. En son Besiktas ta bir dis hastanesinde Halitometre adi verilen bir cihazla koku tespiti yapildigini duydum. Yaptirdim ama o da çözüm olmadi. Bu kokunun bir gün geçecegi umudunu tasisam da artik tükeniyorum. Allah a ya canimi ya da kokumu al diye dua ediyorum.

Koku testinde ne çikti varmi dediler ve nerden geldigini söylediler mi kokunun

Mesajı Yazan: mete06
Mesaj Tarihi: 23-Agustos-2020 Saat 00:52
merhaba yazdiklarinizi okudum bende de çürümüs peynir kokusu geliyor koltuk altimdan ne yaparsam olmuyor botoks yaptirdim daha sonra kullanmadigim parfüm,deodorant kalmadi.her gece banyo yaparim,banyo yaptikdan bile sonra 5 dk sonra odamda nefes alinmiyor koku odayi boguyor 7 yildir çekiyor hayatimda ilk defa bir tane doktor aldi o da ben hiç bir sey yapamam dedi.Endoskopi yaptirdim,iç hastaliklari testlerim çok iyi çikiyor öneriniz varsa dinlerim çok fazla terleyen bir insan degilim sordugum hiç kimse su ana kadar senden ter kokusu almiyoruz diyorlar ter bezlerimden ter degilde koku geldiklerini söylüyor herkes en son ter bezlerimi aldirmayi düsünüyorum son çare bu artik.

Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2020 Saat 21:59
Uzun zamandir foruma giremedim ama bazen okuyorum yazilanlari.bendede 9 senedir hem agiz hemde nefes kokusu var.tum doktorlara gittim sonuclarim temiz cikti.forumda okuduklarima dayanak su sebeblerden olabilir.agiz kokum fizyolojik çünkü bende agizim nezaman kuruyorsa dilindeki pas artiyor ve ben bile duyuyorum midem bulaniyor.su içtigimde veya sakiz cignedimde tukurugum artiyor o koku geçiyor.ayrica benim burnumun içi çok kuru.nefes kokusu ise kabizliktan olabilir.bu 2 haftadir tuvalete cikiyorum ama yine bazen düzeni bozuluyor.beni en çok nefes kokusu rahatsiz ediyor.çünkü girdigimde ortamlari hemen kokutuyorum tuhaf olan suki kabizligim geçse bile koku gecmiyor.ama murat hocanin dedigi asiri gazdan göz yanmasi oluyor.bide burun tomografimden bahsedecem filmde sinuslerim cok asiri dolmustu.acaba biriken sivi nefes kokusu yapmazmi

Mesajı Yazan: mete06
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2020 Saat 20:57
merhaba odayi saran vücut kokusunu çözebildiniz mi?koltuk altindan mi geliyor bende koltuk altinda geliyor ve sizinki gibi odayi boguk bir koku kapliyor banyo yapim ya da yapmayayim farketmiyor bana yazarsan sevinirim iyi günler.

Mesajı Yazan: izmir35
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 09:25
Orjinalini yazan: aydinmur

Ülkemizde (Ankara Düzen disinda) tmau teshisi için idrar örnegi alip kuralina uygun sekilde trimetilamin bakan herhangi bir laboratuar yok. Eger buna bakan yeterli sayida laboratuar yoksa bu hastaligin ayirimini yapip, klinikte bu hastaligi yönetecek hekim de bulunmayabilir çekincesi duydugum sebebi ile tmau süpheli hastayi tam tesekküllü hastahaneye gönderdim
Murat hocam TMAU-FMO3 testini Ankara INTERGEN laboratuari da yapiyormus.Ancak kandan yapiyorlar.Düzen laboratuari idrardan yapiyor.Acaba kandan yapilan bu testte kuralina uygun bir sekilde sonuç verir mi ?

Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2022 Saat 18:52
24 saatlik idrardan bakilir diye biliyorum.
düzen lab.

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2022 Saat 07:32
Murat hocam ve arkadaslar hepinize iyi günler. Hocam su dolu bardaga üfleyerek hem üfleme esnasinda veya üfleme bitiminde üfledigimiz bardagi soluyarak kötü koku algilamamiz bir test yöntemi veya kokuya dair anlamli iz ve emare olarak sayilabilir mi? cevaplarsaniz sevinirim ayrica bunu deneyen arkadaslar varsa sonucunu paylasirlars asevinirim. Iyi günler saygilar

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: Orhan96413411
Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2022 Saat 16:44
Herkeze meraba bi soru sormak istiyorum agiz kokusunun hissedilme gücü varmi mesela ben insanlarla normal bi mesafede otururken kesinlikle kimse koku duymuyor hissedilmiyor ama yakinlasinca koku hissediliyor bu koku sizde nasil yayiliyor

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2022 Saat 20:35
avucunuza hohlamak gibi bir sey.
su olmayan bardaga üflemek, model olarak hohlamaya daha fazla benzesir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat