Spor ve Agiz kokusu
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Agiziniz ve disleriniz ile ilgili sorularinizi burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2324
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 08:56 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Spor ve Agiz kokusu
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Konu: Spor ve Agiz kokusu
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2017 Saat 18:59
Hocam sorum kisa ve size sormak istiyorum , bodybuilding vücut gelistirme sporu yapanlarda zaman zaman agiz kokusu görülebiliyor bunun sebebi nedir hocam mesela bir agirligi kaldirdiktan sonra asiri yorulan bi insanin agzinin kokmasin normalmidir ve bunun sebebi nedir bu dogal birseymidir
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2017 Saat 21:04
Güzel soru
Cevap derin. Ama kisaltarak anlatacagim.
Eforlandigimizda nefes verme sirasinda artan gazlar vardir. Izopren basta olmak üzere kolesterol ve karbonhidrat yikim ürünleri vesaire.
Kas seker yakar. Laktoz laktik asite dönüsür. Egzersizden sonra laktat dehidrogenaz yükselir. Bu sirada nefese özel maddeler geçmeye baslar. Kisa sürer, farkina bile varilmaz. Dakikalar içinde normale döner veya azalir.
Ayrica sporcularin kas gelistirmek için kullandiklari karnitin içeren ilaçlar ve protezin tozlari agiz kokusu yapabilir.
Baska mekanizmalar da vardir. Üzerinde rurulmasina gerek yoktur. Spor agiz kokusu yapmaz olarak bilin. Aklinizda öyle kalsin.
-M
|
Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2017 Saat 17:01
öncelikle cevabiniz için tesekkür ederim ve iyi anlattiniz
benim basima söyle bi hadise geldi ondan bunu sorma geregi duydum hocam , uzun zaman spor yapmadim biraz barfiks çektim karnim öyle aciktiki o ana kadar agzimin kokmadigini söylüyen kardesim o andan sonra hafif koku oldugunu söyledi bu kafami karistirdi bundan dolayi sormak istedim
------------- sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|