Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oruçta agiz kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2560
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 20:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Oruçta agiz kokusu
Mesajı Yazan: seahorse
Konu: Oruçta agiz kokusu
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2019 Saat 22:19
merhaba hocam, absürt bir soru olabilir ama ciddi anlamda merak etmekteyim:

Halitosil dil macunu ile Halitosil zn gargarayi oruçlu iken abartiya kaçmayacak ve yutmamak sartiyla kullaniminda sizce bir sakinca var midir? içeriklerinde tatlandirici olmadigindan ve tip1 için etkili olduklarindan en azindan günlük hayatimda biraz daha rahatliyorum.bu konuda düsüncenizi paylasabilirsiniz misiniz?

Ayrica dil macunu ve gargara için tesekkür ederim.sagolun hocam.
(mesaj kutunuz dolu oldugundan özelden yazamadim.isterseniz bu mesaji yayinlamayabilirsiniz hocam)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2019 Saat 07:54
Halitosil dil macunu ve agiz gargarasi oruçluyken istediginiz kadar kullanilabilir.

Oruçta agiz kokusu sadece tip 1 den ibaret degildir. Içerisinde tip 4 de bulunur. Bu sebeple iftara kadar ne yapilirsa yapilsin sifirlanamaz.

Dil macunu ve gargara için tesekkür etmissiniz. Ben sizin isminizi ve kim oldugunuzu bilmedigim için neye tesekkür ettiginizi tam olarak çikaramiyorum. Estagfursah bir sey degil. Gerçek dünyadaki kimliginizin burada hangi nik ismine isabet ettigini bilmiyor olarak kalmayi tercih ederim. Burasi gerçek kimliklerinizin yükünden kurtulup iç dünyalarinizin utanma, çekinme duygusu, kinanma korkusu olmaksizin hafifledigi bir mekandir. Kim oldugunuzu bu sebeple bilmek istemedim.

Mesajiniza yazdiklarinizda hiç bir seyi degistirmeden aynen yayinladim. Sadece bu forumda oruç basligi lazim idi. Bu sebeple mesajinizin basligini oruçta agiz kokusu yaptim.
-M

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2019 Saat 22:29
Halitosil dil macunu bir marka midir, yoksa tür müdür?
Dil için bunu mu öneriyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 01-Haziran-2019 Saat 09:40
Halitosil dil macunu diye bir ürün var. Kutusunun kapagina absinca içinden jel çikiyor. Firça üzerine sürülüyor dil firçalaniyor. Yeni çikti. Fotograflari burada

http://www.halitosil.com/ - http://www.halitosil.com/

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2019 Saat 13:04
Peki murat bey bu urunlere yurt disindan ulasabilirmiyiz aceba bir fikriniz varmi ? Merci

Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2019 Saat 13:49
Orjinalini yazan: evian

Peki murat bey bu urunlere yurt disindan ulasabilirmiyiz aceba bir fikriniz varmi ? Merci

Zannetmiyorum
Sivi ihracati ve ithalati sayisiz ülke tarafindan sinirandirilmistir veya çok kati ve yüksek makamlarin iznine tabi hale getirilmistir.
-M

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 08-Haziran-2019 Saat 13:39
Tesekkur ederim cevabiniz icin ! Yine emperyal ticaret savasi kokulari. Peki murat bey bu cinkolu sakiz ve dil alti pastilles lerini ve dismacunlarini devamli kullanmak nederece dogru aceba ?

Mesaj Tarihi: 10-Haziran-2019 Saat 07:34
Orjinalini yazan: evian

cinkolu sakiz ve dil alti pastilles lerini ve dismacunlarini devamli kullanmak nederece dogru aceba ?

Sakizlarin sayisi 10-15 tanei geçerse yapisinda bulunan fenil alanin diskiyi sulandirabilir, çigneme sirasinda yutulan hava sinidim kanalinda birikipo gaz yapabilir.

Dil alti pastili nedir bilmiyorum, daha önce duymadim.

Dis macunlarinin yapisi sinirsiz kullanmaya müsaittir. Istediginiz siklikla ömür boyunca kullanabilirsiniz. Elinizi sabunlamak gibi düsünün. Nasil ki ömrünüzün sonuna kadar caniniz her istediginde ellerinizi sabuinlamanizda bir mahzur yok ise dis macunu kullanmanizda da buna benzer sekilde her hangi bir mahzur yoktur.
-M

Mesajı Yazan: Lavi
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2022 Saat 22:57
Arkadaslar günlerdir forumu okuya okuya bitirdim sonunda ve dikkatimi çeken birsey oldu iylesen ve foruma dönmeyen arkadaslarin çogu oruç yoluyla iylesmis açlik orucu karaciger temizlemek için oruç vs tabiki herkesin problemi farklidir örnegin bademcik ameliyati olup iyilesen de var ama çok nadir. Mesela 36 saatlik bir oruçtan bahsetmis bir arkadas ve 12 yillik kokudan kurtulmus hiçbir sindirim problemi olmayan birkaç arkadas da deniyor ve iyilesiyor bilemedim bu durumu sizinle paylasmak istedim

Mesajı Yazan: Ben ❤
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2022 Saat 14:36
Bu zararli degil mii peki sence

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2024 Saat 18:03
Sevgili arkadaslarim, yoldaslarim, dostlarim, kardeslerim, abilerim, ablalarim,

Yillardir Ramazan aylarinda dayanamadigim için 1-2 gün oruç tutar, sonra birakirdim.

Bu yil 30 tam gün tuttum ve vücudumda degisiklikler oldu.

Öncelikle her sahura mutlaka kalktim ve haslanmis bir adet yumurta yedim. Dislerimi, dilimi hep oldugu gibi firçalayip, 3-4 bardak su içip yattim.

Ilk 3 gün ani kan sekeri düsmeleri yükselmeleri ve uyku hali yasadim ki bunlar olaganmis.

Ilerleyen günlerde Ramazan'da oruçlunun agiz kokusu daha çok olur diye bildigimden bi baktim ki benimki gittikçe azalmaya basladi. Dilimdeki pas tabakasi eskiye göre çok az olmaya basladi. Bunu 14 saat aç susuz kalmama bagladim çünkü bi sey yemezsen dilinde kaplama tabakasi da olmazdi degil mi?

Sonra instagramda Aidin Salih diye kadin bir doktora atfedilen bir gönderide, oruç tutulunca mide ve bagirsaklardaki küçük, kilcal yaralarin oruçla beraber sindirimi askiya alan vücut tarafindan tamir edildigini okudum, yalan mi dogru mu bilmem fakat Ramazan bitti, bayramda baklavalar, çikolatalar, kolalar yedim içtim ve agiz kokumu kendimin almadigimi fark ettim.

Disimi, dilimi firçalayip bi sey yemeden içmeden geçen 3-4 saat sonra dilime parmagimi sürüp kokladigimda esksye nazaran kokunun %70-80 azaldigini gördüm ve inanamadim.

Sonra özellikle çig soganla dolu salata yedim ve dislerimi firçaladiktan 1 saat sonra kadar sogan kokusunun tamamen geçtigini fark ettim, eskiden belki 12-13 saat sogan kokusunu alirdim.

Yani sanki flaygl içmisim de koku neredeyse gitmis gibi bi durumdayim.

Yedigim içtigim ayni, ama koku %80 azaldi. Belki bi 30 gün daha kazaya kalan oruçlarimi tutsam ya da tatliyi, unu, sekeri falan kessem sifirlanacak.

Inanin soktayim ve çok mutluyum. Bayram geçeli 1 hafta oldu durum ayni.

Acaba benim koku sorunum cidden mide bagirsak kaynakli miydi?

Acaba yeme içmeyi kesince agizdaki, bogazdaki bakterilerin sayisi mecburen azaldi da mi koku azaldi?

Acaba cidden pek çogumuzun sorunu mide bagirsak kaynakli mi?

Neler oluyor bilemiyorum ama çok sükür en azindan kokunun azalabilecegini görmüs oldum.

Bagirsak siskinligim epey azaldi, gaz sorunu epey azaldi, çok ilginç.

What's going on guys? Neler oluyor?

Koku sorunu olup da her Ramazan 30 gün oruç tutanlar da var ama onlarda koku gitmiyor olayi da var ama sanirim bu koku olayi kisiye özel. Herkesin koku seyri farkli.

Mesajı Yazan: kaderarkadaslar
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2024 Saat 20:17
Tosbik senin adina çok sevindim. Dedigin gibi oruç tutmak insana aslinda detoks etkisi yaratiyor. Gidalari ögütmek sindirmek vb için harcadigi enerjiyi aç kaldigimiz süre boyunca vücudumuzu onarmak için harcadigina dair makaleler okumustum. Seninki de tam öyle olmus. “Oruç tutunuz ki sihhat bulasiniz “ hadisi serifi ile de anliyoruz ki dini görevinizi yerine getirirken ayni zamanda sagligimizi korumus oluyoruz. 😊

Mesajı Yazan: Guest
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2024 Saat 15:53
Çok sevindim kardesim, insallah kalici olur.
Ben de kaçirmadan oruç tutarim ama hiç ise yaramadi.
Iftardan 1-2 saat önce, vücutta artik yakacak bir sey kalmadiginda biraz koku hafiflese de iftardan sonra hep geri geldi.
Sen yine de burayi birakma, güncellemeye devam et:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat