Tip5 olabilir mi?
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2586
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 20:17 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Tip5 olabilir mi?
Mesajı Yazan: lulupi
Konu: Tip5 olabilir mi?
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2019 Saat 02:53
merhaba, yaklasik 12 13 yasimdan beri topluma yabancilastim buna neden olan sey bir zamanlar yasadigim olaylar. Okulda her zaman dislaniyordum ve nedenini anlayamiyordum, yanina gidip konustugum arkadaslarim benimle konusmak istemiyordu daha sonra bunu agiz kokusuna yordum. Ortaokula geçtigimde dis çürüklerim vardi ve sira arkadasim bana baskasinin agzi kokuyormus gibi mesaj vermeye çalisti. Bende olabilir sabahlari herkesin agzi kokar demistim ve o yok hayir "ben bu sabah senden koku almadim" dedi. Yani diger zamanlar aldigini ortaya koydu. Bir diger yasadigim olay annemin sordugu soruya cevap verdigimde "Iyy agzin les gibi kokuyor." demesiydi. Bu bende ciddi bir travma olusturdu diyebilirim, bütün çürüklerimi aldirdim. Agiz sagligimla ilgili problemim yok fakat kronik faranjit, tonsilit ve geniz akintim var. Tonsilit için güç bela bademcik ameliyatina yanasan bir doktor buldum ve sansimi denemek istiyorum belki kurtulurum dedim. Ben koku almiyorum yalnizca bazi insanlarla yakin mesafede konusmak zorunda kaldigimda zaman zaman bir koku aliyorum. Bazen birine gidip bir sey sormak zorunda kaldigimda karsimdaki kisi direkt agzima bakiyor ve suratinda garip bir ifade beliriyor. Tüm bunlara ragmen tip 5 konusunu konusabilir miyiz hala? Öyle olmasini çok istiyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2019 Saat 21:04
Orjinalini yazan: lulupi
merhaba, yaklasik 12 13 yasimdan beri topluma yabancilastim buna neden olan sey bir zamanlar yasadigim olaylar. Okulda her zaman dislaniyordum ve nedenini anlayamiyordum, yanina gidip konustugum arkadaslarim benimle konusmak istemiyordu daha sonra bunu agiz kokusuna yordum. Ortaokula geçtigimde dis çürüklerim vardi ve sira arkadasim bana baskasinin agzi kokuyormus gibi mesaj vermeye çalisti. Bende olabilir sabahlari herkesin agzi kokar demistim ve o yok hayir "ben bu sabah senden koku almadim" dedi. Yani diger zamanlar aldigini ortaya koydu. Bir diger yasadigim olay annemin sordugu soruya cevap verdigimde "Iyy agzin les gibi kokuyor." demesiydi. Bu bende ciddi bir travma olusturdu diyebilirim, bütün çürüklerimi aldirdim. Agiz sagligimla ilgili problemim yok fakat kronik faranjit, tonsilit ve geniz akintim var. Tonsilit için güç bela bademcik ameliyatina yanasan bir doktor buldum ve sansimi denemek istiyorum belki kurtulurum dedim. Ben koku almiyorum yalnizca bazi insanlarla yakin mesafede konusmak zorunda kaldigimda zaman zaman bir koku aliyorum. Bazen birine gidip bir sey sormak zorunda kaldigimda karsimdaki kisi direkt agzima bakiyor ve suratinda garip bir ifade beliriyor. Tüm bunlara ragmen tip 5 konusunu konusabilir miyiz hala? Öyle olmasini çok istiyorum... |
kronik farenjit niye var onun üstünden yürü. kbb ye git. tonsilit varsa eger derin ise, buda agiz kokusu yapar. doktor eger devlette ise zar zor yapmaz, özel ise sorun etmeden yapar.
|
Mesajı Yazan: Simyaci
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2019 Saat 23:04
Güzel kardesim..Bende burdaki herkesin tip5 olmasini çok isterdim buna sende bende dahil fakat saydigin 3 hastalik da agiz kokusu için yeterli sebepler.. Bi yerden tedaviye basla.. Ben basta anneme sormaya cesaret edemiyodum ama simdi gün içinde sormaya basladim..Annemize de güvenmeyip destek alamayacaksak kimden alalim..Ya da kendine yakin gördügün birini bul cekinmeyecegin birisi onunla tedavine basladiktan sonra süreci birlikte takip edin..Allah buradaki ve yeryüzünde bu sikintiyi çeken tüm kardeslerime Safi ismiyle sifa versin insallah..Allah büyük..Dermansiz dert vermesin..
|
Mesaj Tarihi: 19-Agustos-2019 Saat 00:59
Kbb gitmekten çok yoruldum. En son gittigim doktor üniversitede opr. dr. bademcikleri aldiracagim ama geniz akingisi ile ne yapacagim bilmiyorum.. @ahmetmehmet1
|
Mesaj Tarihi: 19-Agustos-2019 Saat 01:02
Maalesef daha önce yakindigim halde yakin çevrem bile anlamiyor. Insanlara da hak veriyorum böyle bir seye maruz kalmak kolay degil. Sürekli naneli sekerlerle hayatima devam etmeye çalisiyorum. Biktim artik cidden, devasi bulunmayan bir hastaliga yakalansam da ölüp gitsem diye bakiyorum... Cok zor,umarim iyi dilekleriniz gerceklesir ve sizde bu azaptan kurtulursunuz.
|
Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 20-Agustos-2019 Saat 00:35
geniz akintisi için sinüs rinse yap
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 20-Agustos-2019 Saat 07:53
Bu forumda bir kaç arkadasimi muayene ettim ya tip 5 (subjektif) agiz kokusu veya tip 1+5 oldugunu gördüm.
Suvjektif agiz kokusuna rastlama sikligim bu forum için epey yüksek. Belki tesadüfen öyle oldu , bilemiyorum.
Su kurali da hatirlamak lazim:
Sebebi ne olursa olsun, her agiz kokusu yeteri kadar beklerse üzerine Tip 5 agiz kokusu ilave olur
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 21-Agustos-2019 Saat 21:37
Tesekkür ederiz hocam. Var olun
|
Mesajı Yazan: Birisi1
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2019 Saat 14:26
Çogu yazilanlari okudum, kendi sikayetimi anlatmak istiyorum. Agiz kokusu problemim gözlemlerime göre aksama dogru midemin üstünde bir hafif bi sizi geldiginde anliyorumki suan nefesim kokmaya basladi.(açken gözlemlemedim ama yemek yedikten sonra olabliyor. son 5gündür yoktu ara sira bu koku geliyor) Dis ipi ve fircalamayi yapiyorum. ama ben hiçbir koku almiyorum.ailem söyledi.çürük disim olsa çürük kokusunu bende alirdim. birde geniz akintisi var hep yutkundugumda hafif acimsi bisey yutuyorum gibi hissediyorum.reflü mide agrisi hiçbir sikayetim yok. benim hiçbirsekilde almadigim ve etraftakilerin aldigi bu koku ne olabilir? buna benzer bi durum yasayan var mi?
------------- All we need is health
|
Mesajı Yazan: Simyaci
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2019 Saat 15:37
Ayni seyi bende hissediyorum kardesim.. Açken artiyor benimki.. Tam tarif ettigin gibi mideyle ilgili bir sikintim yok agri sizi yanma ama tarif ettigin bu yükselme olayini bende yasiyorum..
|
Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2019 Saat 08:04
Bakin size bir Tip 5 agiz kokusu vakasi tanitayim :
--
On Wednesday, 4 September 2019, 5:32:50 PM GMT+3, xxxxx chavan <[email protected]> wrote:
Hello sir
My halitosis condition is very extreme and so much progressive now gases coming out of my nose/ mouth causing cough to the people around me
I want to ask some questions to you regarding this can I have any kind of video chat with you I can pay for this
Initially I was going to meet you personally but my Visa process is taking time so it is causing delay
Please help me
Thank you
On Saturday, 17 August 2019, 12:03:13 pm GMT+3, chavan <[email protected]> wrote:
Hello sir
My halitosis increasing very rapidly now person from 50 mtr distancd can smell it. Why it increasing so rapidly? Do you came across such kind of cases
|
Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2019 Saat 17:19
Gerçekten de çok ilginç geldi bana bu kisinin kokusunun
bu kadar hizli artmaya baslamasi!
Yani 50 metre uzun bir mesafe ve 50 mt den de kokunun insanlar
tarafindan duyulmasi fena bir durum!
Bu insanin bu probleminin bir arastirma kurulu tarafindan ele alinmasi lazim diye düsünüyorum.
Beterin daha beteri varmis arkadaslar!
Ben de naçizane soruyorum hocam; böyle bir vaka ile karsilastiniz mi?
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2019 Saat 12:07
Hocam,bu arkadasin tip 5 oldugu belli.ya da ter kokusu var ve onu agiz kokusuyla karistiriyor çünkü ben kaldigimda yurtta böyle bi vakaya rastladim.cocugun birinin ter kokusu butun kat koridorunu kokutmaya yetiyordu ki koridorda asagi yukari 40-50 m idi.
|
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2019 Saat 13:33
Orjinalini yazan: ismimnefarkeder
Hocam,bu arkadasin tip 5 oldugu belli. |
Evet bu hasta psikojenik agiz kokusu sahibidir. Muhtemelen ya "olfaktör obsesyon" veya "Delüsyonel halitosis" olabilir. Fakat olfaktör referans sendrom olmayabilir. Incelemeden bilmek zordur.
Bunlarin tedavisi en erken 7-8 ay da sonuç verir. Bazen 2-3 sene bile sürebiliyor. Psikiyatri tedavi edebilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2019 Saat 14:42
Hmmm bakin bu, hiç aklima gelmedi!
Tebrik ederim tespitleriniz için.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2019 Saat 03:45
Orjinalini yazan: Birisi1
Çogu yazilanlari okudum, kendi sikayetimi anlatmak istiyorum. Agiz kokusu problemim gözlemlerime göre aksama dogru midemin üstünde bir hafif bi sizi geldiginde anliyorumki suan nefesim kokmaya basladi.(açken gözlemlemedim ama yemek yedikten sonra olabliyor. son 5gündür yoktu ara sira bu koku geliyor) Dis ipi ve fircalamayi yapiyorum. ama ben hiçbir koku almiyorum.ailem söyledi.çürük disim olsa çürük kokusunu bende alirdim. birde geniz akintisi var hep yutkundugumda hafif acimsi bisey yutuyorum gibi hissediyorum.reflü mide agrisi hiçbir sikayetim yok. benim hiçbirsekilde almadigim ve etraftakilerin aldigi bu koku ne olabilir? buna benzer bi durum yasayan var mi? |
Benim her zaman düsündügüm seydir bu, ben çook nadir ve belli bir kisiyle konusurken aliyorum kokuyu. Onun disinda asla koku almiyorum. Yillarca devam ettigi için duyarsizlastigimi düsünüyorum. Ama o belirli kisi ile konusurken neden hissediyorum bilemiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2019 Saat 03:52
Forumda dikkatimi çeken bu tür basliklar beni hep düsündürüyor. Özellikle su cümleler ayni paragraf içerisinde olunca, "yillardir hiç geçmeyen agiz kokum mevcut ancak su ilaci kullandim bir süreligine geçti." Yillardir süregelen bu kokuya duyarsizlasmaz mi insan, ben kendi agiz kokumu asla almiyorum, çok nadir belli biriyle konusurken,herkese bulundugum mesafeden hemde.. Onun disinda hiçbir zaman almiyorum. Murat hocama ve degerli arkadaslarima bu soruyu sormak istedim fikirleriniz benim için çok önemli...
Küçük bir ekleme olarak; çay , kahve gibi içecekler tükettigimde kokuyu almasam bile inanilmaz koktugunu düsünüyorum, dislerime ve dilime bogazima degdikleri anda,böyle hisseden birileri var mi?
|
Mesaj Tarihi: 25-Ekim-2019 Saat 07:27
Orjinalini yazan: lulupi
......belli bir kisiyle konusurken aliyorum kokuyu. Onun disinda asla koku almiyorum. Yillarca devam ettigi için duyarsizlastigimi düsünüyorum. Ama o belirli kisi ile konusurken neden hissediyorum bilemiyorum. |
Agiz kokunuzun Tip 5 olabilecegi önemsenecek bir ihtimaldir. Konuyu psikiyatrist veya psikolog ile görüsmenizde sayisiz fayda vardir.
|
Mesajı Yazan: Biçare2
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2022 Saat 01:45
Bütün forum gönderilerini okudum tekraren
Arkadaslar dikkatimi çeken bir durum oldu tip5 kesin tanisini alan kisiler kendi kokusunu alabilen kisiler yillar önce belki bir kez rastgele biri agzin kokuyor demis tamam yani sunu duymadim ben tip 5 çiktim ama çevremdeki herkes benimle konusurken çaktirmadan burnunu kapatiyor yada yüzünün diger bölgelerini kapatmaya çalisiyor..
Çünkü biliyoruz ki tip 5 psikolojik koku psikolojik olarak kendimizde koku oldugunu hissedebiliriz ama karsimizdaki insanlarin hareketlerini psikolojik olarak farkli görmemiz çok güç sizofren falan degilse insan.
o kadar insalar siz konusurken burnunu tutuyorsa yanliz bu bir kerelik bir durum olmamali sürekli olarak izleyerek takip etmek lazim örnegin 2 aile bireyi seçim yaklasik bir ay izlemeli sizle konusurken nasil bu aile bireyleri ikisi kendi arasinda nasil bu arada bunu soramayanlara ve sorupta güvenmeyenlere istinaden yazdim
Son olarak üstekileri söylediklerimi yasamalarina ragmen tip5 varmi merak ediyorum
|
Mesajı Yazan: Biçare2
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2022 Saat 01:48
Genelde ama ben hiç kendi kokumu alamiyorum hatta birkez olsun koku almadim ama sözlü olmasada hep fiziksel tepkiler aldim diyenler maalesef tip 5 çikmiyor sanirim
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2022 Saat 08:58
Biçare2, sen ne zamandan beri agiz kokusuyla ugrasiyorsun?
|
Mesajı Yazan: Yig1t
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2024 Saat 16:36
Arkadaslar ben tip5 in en yogun döneminden geçiyorum.Kokunun geçtigini bilipte inanmamak yani.
Arkadaslar ben özel bir hastanede sürekli ishal sebebiyle muayene oldum doktor bana strese bagli olabilir veya baban gibi kron hastasi olabilirsin dedi ama çok sükür degilmisim doktor yinede bana flagyl 500mg isimli bir antibiyotik verdi neyse arkadaslar kullandim ben bu hapi
Her gün boyunca dedim acaba benim farkedebilecegim bir degisiklik olacak mi diye . Arkadaslar inanin bana hiçbir degisiklik olmadi koku yoktu zaten kullaninca da yok.Bugun kendime biraz daha güvenim geldi .Yani yavas yavas anliyorum gibi koku fln olmadigini insallah bu psikolojiden kurtuluruz .
|
Mesajı Yazan: kirmizi
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2024 Saat 19:21
Orjinalini yazan: Yig1t
Arkadaslar ben tip5 in en yogun döneminden geçiyorum.Kokunun geçtigini bilipte inanmamak yani.
Arkadaslar ben özel bir hastanede sürekli ishal sebebiyle muayene oldum doktor bana strese bagli olabilir veya baban gibi kron hastasi olabilirsin dedi ama çok sükür degilmisim doktor yinede bana flagyl 500mg isimli bir antibiyotik verdi neyse arkadaslar kullandim ben bu hapi
Her gün boyunca dedim acaba benim farkedebilecegim bir degisiklik olacak mi diye . Arkadaslar inanin bana hiçbir degisiklik olmadi koku yoktu zaten kullaninca da yok.Bugun kendime biraz daha güvenim geldi .Yani yavas yavas anliyorum gibi koku fln olmadigini insallah bu psikolojiden kurtuluruz . |
Geçmis olsun, psikolojik yardim almayi düsünebilirsiniz
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2024 Saat 20:39
Orjinalini yazan: Yig1t
Her gün boyunca dedim acaba benim farkedebilecegim bir degisiklik olacak mi diye . Arkadaslar inanin bana hiçbir degisiklik olmadi koku yoktu zaten kullaninca da yok.Bugun kendime biraz daha güvenim geldi .Yani yavas yavas anliyorum gibi koku fln olmadigini insallah bu psikolojiden kurtuluruz . |
Yigit bunu izle abicim
https://youtu.be/IZXLSa2PE74?si=skJpX0YkRQ0aYiz1 - tikla
|
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2024 Saat 17:24
Son çare o kaldi yoksa zayifliyorum stresten ve kilo alamiyorum asiri yemek yiyorum stres öyle bisi ki hemen tuvalete gidiyorum zaten kolonoskopi sonuçlarinda da hazimsizlik cikmisti ve stresten de oluyomus ya ortada stres edecek bisi yok ama beyin iste yinede yakin zamanda bir gitmek istiyorum psikiyatriye...
|
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2024 Saat 17:26
Izliyorum izlemez olur muyum murat hocamin tüm tip 5 psikojenik videolarini izliyorum
|
|