Murat hocama soru
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2700
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 13:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Murat hocama soru
Mesajı Yazan: PesYok
Konu: Murat hocama soru
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2020 Saat 10:33
Merhaba Murat hocam,1 sene önce tedaviye basladigimda gittigim doktor sizi çok takdir ettigini hatta birlikte ist. Da agiz kokusuyla ilgili Çalisma teklif ettigini anladim ben konusmalarindan, hatta doktora dedim ki keske Murat hocam la bir ekip olsa , birde dün sizin sor agiz kokusuyla ilgili saglik müdürlügüne bir klinik gibi bisey açmak için basvurdugunuzu ve reddedildiginizi izledim videodan, o yüzden merak ettim eger böyle teklif geldiyse kabul etseydiniz diye içimden geçirdim
------------- Pes etmek yok!!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2020 Saat 18:00
Bahsettiginiz meslektasimin kim oldugunu hatirlamadim. sag olsun var olsun.
Yarami destiniz.
Bir çok birliktelik teklifinden uzak durdugum dogrudur. Son zamanlarda bazi meslektaslarimin birliktelik teklifinde gündeme getirdikleri ilk sey kaç lira aliyorsunuz, haftada kaç hasta muayene ediyorsunuz, parasini ödeyim agiz kokusunu bana ögretin oluyor. Amaç para para daha çok para oluyor.
Üzülüyorum, canim sikiliyor. Mahcup oluyorum. Esnaf degilim ben.
Siz isinizi iyi yaparsaniz para sizi bulur diyorum, müsaade isteyip görüsmeyi kisa kesip, temasi sona erdiriyorum.
Daha dün degil önceki gün Ankara'dan bir meslektasim telefonla aradi ve bu görüsmeyi yaptik. TAM olarak ayni seyleri konustuk. ne bir eksik ne bir fazla.
Ben klinigi kurayim hatta ruhsatini da çikarayim siz Ankara'ya kaça gelirsiniz ve kaç lira kazaniriz muhabbetine girdi. Simdilik düsünmüyorum dedim. Ben Adana'ya geleyim bu isi bana kaça ögretirsiniz muhabbeti basladi.
Samsun'dan bir meslektasim da yilbasi civarinda beni arayip yanima geldi. Haydi bana ögretin dedi. neyi ögreteyim dedim? Agiz kokusunu ögretin dedi. Sok oldum. Sanki benim böyle bir mecburiyetim varmis veya ben böyle bir egitim vermeyi kabul etmisim gibi bunu bana danismaya gerek görmeden yanima gelmis. Biraz konusturunca anladim ki okumayan bir meslektasimdi. Helicobacter pylorinin agiz kokusu yaptigini zanneden, yumusak firça öneren, probiyotik yazan, dil kaziyici veren birisine benim katkim olamaz.
IstanbuL'dan büyük bir özel klinik her türlü masrafimi karsilamak üzere benim seçecegim günlerde beni agirlayacak sekilde ve ben orada dis hekimlerinden olusan bir topluluga hasta muayenesi ögretmeye davet edildim. Orada da ayni problem: Kaç para alalim muhabbeti basladi. Ben yokum deyince küstüler bana. Arkamdan konusuyormus. Affediyorum onlari.
Bazi meslektaslarimin konuya bakisi benim görüslerime aykiridir. Örnegin: kokuyu ölçerek teshis konulur zannediyorlar. Halbuki koku ölçerek teshis edilmez. Probiyotik yaziyorlar. Mantar ve reflu agiz kokusu yapiyor zannediyorlar. Mikrop pesinde kosuyorlar. Halbuki en iddiali kokular en temiz agizlarda olur. Agiz kokusunu genetik zannediyorlar. Ortaklik yapamayisimin sebebini anlamissinizdir.
Agiz kokusu tedavi merkezini kendim kurabilseydim kendi ekibimi Hurafesi olmayan, para degil bilim kaygisi olan, makale okuyan hekimlerden seçecektim. hekimler arasinda tam bir es güdüm saglayacaktim. gastro, psikiyatri, biyokimya, nefroloji, dis hekimi, istihdam edecektim, gaz ölçüm odasi, nefes testleri odasi vs.. Hasta bir kapidan girip diger kapidan çikacakti.
Artik yapasim da kalmadi zaten. Her gün kosullari daha da agirlastiriyorlar. Yeni klinik açmak çok zorlastirildi artik.
|
Mesajı Yazan: PesYok
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2020 Saat 18:43
Murat hocam digerleri ruhsatina kdr alabiliyorken is yeri alabiliyorken size neden müsaade edilmiyor, sadece agiz kokusu ile ilgili olmasini istediginiz için mi acaba? Ki böyle bile olsa bir dalda uzmanlasmis bir klinigi olur Türkiyenin fena mi hersey para degil anlamiyorlar, gastro. prof. Una gitmistim 3 yil önce baya Bi muayene ücreti vermistim ne yapti biliyor musunuz ünv. Hastanesinde bütün testler yapildi yani test masraflari devletten ama ücret hopp doktorun cebine, neyse dedim 2. Muayene gittim testlerde hiçbirsey çikmadi ve bana sadece probiyotik verdi ayni sizin dediginiz gibi, 4 5 ay kullandim ama hiçbir ise yaramadi, bnm ve birçok insanin yillari belkide ömrü heba oluyor, cebine degilde insana deger verenler varken kiymet bilsek keske, Peki bir kamuoyu olusturulsa mesela ve bu hastaliktan muzdarip insan sayisinin çokluguna bakarak size imkan verme durumu yok mu mercilerin? Yani bizlerde biseyler yapsak resmi anlamda neler yapabiliriz sizce, dilekçe vs??
------------- Pes etmek yok!!
|
Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2020 Saat 19:09
Hocam reflü elbetteki agiz kokusu yapar ya da bozulmus flora elbetteki saglikli bir agiz içim engel. Niçin bu uygulamalari olumsuz yorumladiniz ki?? Ki agiz kokusu zaten multidisipliner bir yaklasimi gerektiriyor kesinlikle.
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2020 Saat 14:53
Murat Hoca da Ahmet Kaya'nin dedigi gibi "Asagilik pazarliklarin adi anilmayacak benle!" diyor:) Agiz kokusu klinigine izin verilmemesinin sebebi o kadar doktorun tek bir hastalikla ugrasmasini istememeleri olabilir. Bu kokunun en belalisini çeken biri olarak soylüyorum eger öyleyse haklilar.
|
Mesajı Yazan: izmir35
Mesaj Tarihi: 12-Agustos-2020 Saat 10:44
Hocam çene yapisindan dolayi gece agzi açik uyuyan ve sabah agiz kurulugu ile uyanan kisinin agiz kokusu Tip 1 midir ?
Eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca (dis,dil firçalama, gargara vs) agiz kokusu geçmesi gerekmez mi ?
|
Mesaj Tarihi: 12-Agustos-2020 Saat 12:08
Orjinalini yazan: izmir35
Hocam çene yapisindan dolayi gece agzi açik uyuyan ve sabah agiz kurulugu ile uyanan kisinin agiz kokusu Tip 1 midir ?
Eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca (dis,dil firçalama, gargara vs) agiz kokusu geçmesi gerekmez mi ? |
Evet dogru agiz kurur. Agiz ve farinks kurursa koku baslar. Uyaninca agiz temizligi yapilsa bile farinksten kismen koku gelmeye devam edebilir. Çok siktir bu durum.
|
Mesaj Tarihi: 12-Agustos-2020 Saat 15:10
Anladim hocam sagolun demek ki benim Ortognatik cerrahi ve ortodonti bölümlerine de görünmem gerekecek..
|
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2020 Saat 09:41
Anladim hocam sagolun demek ki benim Ortognatik cerrahi ve ortodonti bölümlerine de görünmem gerekecek.. |
Dis çarprasikliklarinin cerrahi yollarla giderilmesine sicak bakmam. "Bütün" çarprasikliklara Ortodonti disinda yaklasimi dogru bulmam.
|
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2020 Saat 10:53
Orjinalini yazan: aydinmur
Eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca (dis,dil firçalama, gargara vs) agiz kokusu geçmesi gerekmez mi ? |
Evet dogru agiz kurur. Agiz ve farinks kurursa koku baslar. Uyaninca agiz temizligi yapilsa bile farinksten kismen koku gelmeye devam edebilir. Çok siktir bu durum.
| Peki hocam sorunu genel olarak halledene kadar bu fariks'i kendimizin temizleyebilecegi yöntem var mi ?
|
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2020 Saat 12:01
Peki hocam sorunu genel olarak halledene kadar bu fariks'i kendimizin temizleyebilecegi yöntem var mi ? |
sinüs rinse kit muhtemelen faydali olabilir.
|
Mesajı Yazan: seahorse
Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2020 Saat 09:50
Arkadaslar benim söyle bir sorunum var. Murat hocam da cevaplarsa sevinirim.
Dis ipiyle dis arasinda kalan yemek atiklarini çikarttigimda tuhaf bir koku aliyorum bu arttiklardan.
Konusurken bu arttiklar çevreye agiz kokusuna bagli bir rahatsizlik veriyor mu acaba?
Birde maksimum 2 günden fazla dis ipi kullanmadigimda bu yemek arttiklari kokulu oluyor. Herkeste böyle midir? Çözüm olarak dis aralarina dolgu yapilsa sorun giderilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2020 Saat 11:26
Orjinalini yazan: seahorse
Arkadaslar benim söyle bir sorunum var. Murat hocam da cevaplarsa sevinirim.
Dis ipiyle dis arasinda kalan yemek atiklarini çikarttigimda tuhaf bir koku aliyorum bu arttiklardan.
Konusurken bu arttiklar çevreye agiz kokusuna bagli bir rahatsizlik veriyor mu acaba?
Birde maksimum 2 günden fazla dis ipi kullanmadigimda bu yemek arttiklari kokulu oluyor. Herkeste böyle midir? Çözüm olarak dis aralarina dolgu yapilsa sorun giderilir mi? |
Soru için tesekkür ederim
Beklemezse kokmaz.
O çikan parçalar kokuyorsa kimbilir ne kadar zamandan beri ordadir.
Etkin olmayan sekilde dis firçaladiginizi tahmin ettim. Bu sayfada yazanlari ben zaten biliyrum demeden dikkatlice okuyup titizlikle uygularsaniz güzel olur
https://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html - https://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
|
Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2020 Saat 14:25
Murat hocam, Yeditepe Üniversitesinde verdiginiz konferansi yeni izledim. Birkaç sorum olacak: Vücut kokusu ilaci yaptim diyorsunuz ilacin adi nedir?
2- "Bir anket yaptim, Freshmint tadi en güzel gargara çikti ama pahali." diyorsunuz. Koku üzerindeki etkisi nedir?
3- Halitosil dil macunundan bahsediyordunuz. Bu macun sadece temizleyici mi yoksa dilden gelen kokuyu belli bir süre de olsa yok ediyor mu?
4- "KBB uzmani Aytug Bey ve Mert Bey gelecekti." dediniz, Aytug Bey'i biliyorum da Mert Bey'in soyadi nedir acaba?
Son sözüm de Yeditepe Üniversitesine: Bir konferans hazirliyorsunuz ama konferansi kaydedecek profesyonel bir kamera ve kameramaniniz yok. Böyle özel üniversite mi olur? Artik neredeyse ilkokullardaki konferanslar bile profesyonel bir ekip tarafindan kaydediliyor. Sizin videoyu izlerken görüntü kaymasindan, sesin gelip gitmesinden illallah dedim.
|
Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2020 Saat 17:05
Orjinalini yazan: Kelime
Vücut kokusu ilaci yaptim diyorsunuz ilacin adi nedir? |
"Vücut kokusu ilaci yaptim" demis olamam.
Agiz ve vücut kokularini engelleyen bir formül gelistirdim. Patentini aldim. Ücretsiz olarak bir firmaya verdim. Halitosil ismi ile agiz kokusu gargarasi üretiliyor. Demis olmaliyim.
2- "Bir anket yaptim, Freshmint tadi en güzel gargara çikti ama pahali." diyorsunuz. Koku üzerindeki etkisi nedir? |
Oxyresh limonlu agiz gargarasinin agiz kokusuna etkisini zayif buldum.
3- Halitosil dil macunundan bahsediyordunuz. Bu macun sadece temizleyici mi yoksa dilden gelen kokuyu belli bir süre de olsa yok ediyor mu? |
Hem dil kaplamasini kaldirmayi kolaylastirir hem de kokuyu nötürlestirir.
4- "KBB uzmani Aytug Bey ve Mert Bey gelecekti." dediniz, Aytug Bey'i biliyorum da Mert Bey'in soyadi nedir acaba? |
Dr. Özen Tuncer
Dr. Yusuf Akçan
Dr. Aytug Altundag
Dr. Mert Bilgili.
Telefonla geleceklerini teyid etmis olmama ragmen trafik sikismasi sebebi ile yetisemediler.
Dikkatiniz için kutlarim. Ben bile kendi videomu bu kadar detayli izlememistim :-)
|
Mesaj Tarihi: 23-Agustos-2020 Saat 20:52
Sag olun hocam, ben sizi sürekli takip etmeye çalisiyorum. Birkaç sorum daha olacak: Önceki agiz kokusu cihazinizi sattiginiz doktor Özen Tuncer mi?
Vücut kokularini önleyen formülünüz normal ter kokulari için mi yoksa daha ileri sorunlar, tmau, bromhidros vs için mi?
Dil macununuzu aldim, dis firçasina sikmasi oldukça zor. Keske kabi dis macunu seklinde yapilsaydi. Kapagina basinca yere fiskiriyor biraz da sert bir kapak, ugrastiriyor. Bununla Halitosil arasindaki fark nedir? Normalde gargarayi 30 saniye tutmak gerekirken macunu kullandiktan sonra neden 2 dakika tutuyoruz? Bir de ben gargarayi agzimda çalkalamazsam o buruk tad gelmiyor, otuz saniye tutup bir otuz saniye de çalkaliyorum.
...
Bunlari bir dis polikliniginde sira beklerken yazmistim. Pazar günü açik oldugu için buraya geldim. Dis tasi temizligi ve dolgu için gelmistim ama doktor muayene ettikten sonra israrla çürük olmadigini belki çürük baslangici oldugunu söyledi. Ben de israr edince "Peki, bir de film çekip bakalim." dedi. Filme de bakti "ufak iki çürük baslangici var(çürük; temas noktasi veya degme siniri mi ne öyle bir yerdeymis.) siz bilirsiniz ama dolgu için acelesi yok." dedi. Ben dolgu yapin deyince tamam dedi.
Dolgu yapmaya baslayinca sasirmaya, bocalamaya basladi. Ikide bir, Allah Allah, diyordu. En sonunda agzindaki baklayi çikardi: Çürükler amma derin ve büyükmüs ben bu kadar beklemiyordum dedi. Neredeyse 30-40 dakika ugrasti.
Ben, agiz kokusundan muzdarip olmayip o çürükleri önemsemesem iki disim elden gidecekti. Bir dis hekimi hem gözle muayene yapip hem filme bakip o çürükleri anlamiyorsa dört yil boyunca üniversitede ne okudu acaba?
|
Mesaj Tarihi: 24-Agustos-2020 Saat 09:48
Önceki agiz kokusu cihazinizi sattiginiz doktor Özen Tuncer mi? |
Hayir
Vücut kokularini önleyen formülünüz normal ter kokulari için mi yoksa daha ileri sorunlar, tmau, bromhidros vs için mi? |
Bütün kokular için
Dil macununuzu aldim, dis firçasina sikmasi oldukça zor. Keske kabi dis macunu seklinde yapilsaydi. |
Ben sadece formülünü gelistiriyorum. Üretim asamasinda herhangi bir yaptirimim olmuyor.
Bununla Halitosil arasindaki fark nedir? Normalde gargarayi 30 saniye tutmak gerekirken macunu kullandiktan sonra neden 2 dakika tutuyoruz?
Bir de ben gargarayi agzimda çalkalamazsam o buruk tad gelmiyor, otuz saniye tutup bir otuz saniye de çalkaliyorum. |
Hem gargarayi hem dil macununu En uzun süre tutun. 2 dakikadan bile daha uzun olsa daha iyidir.
Çürükler amma derin ve büyükmüs ben bu kadar beklemiyordum dedi. Neredeyse 30-40 dakika ugrasti. |
Iki dis arasi çürükler röntgende net görünmez, hastaya sikayet de vermez. Tesadüfen fark edilir.
|
Mesaj Tarihi: 30-Agustos-2020 Saat 17:13
Hocam, vücut kokusu ilacinizin üretilme ihtimali var mi? Biliyorum Siz yerli firmalar üretsin, ekonomimiz kazansin istiyorsunuz ama Türkiye'de üretilemiyorsa izin verin de yabanci firmalar üretsin. Belki oralardan buraya daha çabuk gelir.
Halitosil'i üreten firmanin sahibi Ilhami Bey'di sanirim. Ondan da hem agiz kokusu çeken biri hem müsteri olarak bir istegim olacak: Ürünlerin üstüne kocaman harflerle "agiz kokusu" yazmaniza gerek yok, insan almaya utaniyor. Bu ürünü alan kisi zaten kullanim amacini biliyordur. Insanin gözüne sokmak yerine arkadaki küçük harflerle olan yere yazsaniz daha iyi olur. Ön tarafa da agzindan çiçekler çikan, kelebekler uçusan, nefesinde deniz dalgasi olan vb kadin/erkek resmi gibi bir seyler koysaniz hem daha dikkat çekici olur hem almak isteyenleri rahatsiz etmez.
Murat Hocam, sizden de bir ricam olacak. Bir ara bu ürünleri satan eczanelerin listesini yayimlamistiniz, tekrar yayimlama sansiniz var mi?
|
Mesaj Tarihi: 30-Agustos-2020 Saat 20:58
Hocam, vücut kokusu ilacinizin üretilme ihtimali var mi? Biliyorum Siz yerli firmalar üretsin, ekonomimiz kazansin istiyorsunuz ama Türkiye'de üretilemiyorsa izin verin de yabanci firmalar üretsin. Belki oralardan buraya daha çabuk gelir.... |
Ben o isleri bilemem.
Ilhami bey: 5305103342
Yerli üreticilere sürekli ceza kesiliyor. Ithal ürünler cesaretlendiriliyor. Böyle devam ederse Halitosil dahil yerli hiç bir ürün üretilmeyecek.
|
Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2020 Saat 13:41
Murat hocam merhaba, benim dil kökümden alinan örnekte prevotella spp. Üredigi yaziyor. Bu zaten agiz florasinda olan bir bakteri degil mi? Öyle ise neden kültür sonucunda diger agiz florasi bakterileri de çikmiyor? Bu sonuç bu bakterinin daha fazla oldugu anlamina mi geliyor?
|
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2020 Saat 16:47
Orjinalini yazan: Ethic1
Murat hocam merhaba, benim dil kökümden alinan örnekte prevotella spp. Üredigi yaziyor. Bu zaten agiz florasinda olan bir bakteri degil mi? Öyle ise neden kültür sonucunda diger agiz florasi bakterileri de çikmiyor? Bu sonuç bu bakterinin daha fazla oldugu anlamina mi geliyor? |
Hekiminiz ile konusun. Ben bilmiyorum.
Agiz kokusu ile bir bakteri arasinda iliski kurmak dogru degildir. Hiç bir bakteriyi agiz kokusundan sorunmlu tutamayiz
Prevotella agizin daima bulunan bir üyesidir. Ne varligi hastaliktir, ne yoklugu sagliktir. Ne hedef seçilip öldürülmelidir, ne de suçlu diye arastirilmalidir.
|
Mesajı Yazan: Bitsin artik
Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2020 Saat 23:46
Murat hocam aklima takilan sorular var, sormak istiyorum müsaadeniz ile..
1) ben kokuyu burnumdan da aliyorum genelde ama yemek yerken özellikle et kiyma tavuk gibi proteinleri tüketirken asiri siddetli koku çikiyor burnumdan bunun Bi anlami olabilir mi?
2) dilimi güzelce temizledikten sonra halitosil dil macunu ve gargara kullaniyorum o an koku baya Bi azaliyor ama bir kaç saat sonra geri geliyor sorunun tip 1 olma ihtimali var mi yani tip1 disindaki kokulara kisa süreligine de olsa dil macunu ve gargara etki eder mi?
3)geniz akintim var ve çok afedersiniz çikan balgam bazen çok kötü kokulu ve yogun kivamli oluyor bazen daha akiskan ve kokusuz oluyor sadece kokulu oldugu zaman mi agizda koku yapar yoksa sürekli koku sebebi midir? (geniz akintisi sürekli var)
Tesekkür ederim hocam simdiden.
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2020 Saat 07:09
Orjinalini yazan: Bitsin artik
1) ben kokuyu burnumdan da aliyorum genelde ama yemek yerken özellikle et kiyma tavuk gibi proteinleri tüketirken asiri siddetli koku çikiyor burnumdan bunun Bi anlami olabilir mi? |
Tüketmek derken?
Yemek mi?
Yemek yemeyi mi kast ettiniz?
Yemek yerken mi koku duyuyorsunuz? Yemek yeme sirasinda yemek kokusu duyulur ama genellikle agiz kokusu duyulmaz. Eger siz agzinizda lokma varken bile yemegin kokusu yerine agiz kokusu duyuyorsaniz halüsinasyon akla gelir.
http://blog.drmurataydin.com/genel/tuketmeyin-yeyin.html - http://blog.drmurataydin.com/genel/tuketmeyin-yeyin.html
2) dilimi güzelce temizledikten sonra halitosil dil macunu ve gargara kullaniyorum o an koku baya Bi azaliyor ama bir kaç saat sonra geri geliyor sorunun tip 1 olma ihtimali var mi yani tip1 disindaki kokulara kisa süreligine de olsa dil macunu ve gargara etki eder mi? |
Halitosil'in tip 1 sisindaki agizkokularina etkisi bulunmaz
3)geniz akintim var ve çok afedersiniz çikan balgam bazen çok kötü kokulu ve yogun kivamli oluyor bazen daha akiskan ve kokusuz oluyor sadece kokulu oldugu zaman mi agizda koku yapar yoksa sürekli koku sebebi midir? (geniz akintisi sürekli var) |
Bütün balgamlar bazen kivamli bazin akicidir. Kokuludur. Bir sey söylemek zor. Koku olusmasi için balgama gerek yoktur. Zaten belkide balgamin sebebi koku olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2020 Saat 10:31
Evet yemek yemeyi kast ettim hocam. Yanlis ifade etmisim. Yani protein kaynakli besinleri yerken nefes kokum ekstra artiyor burnumdan çok kötü koku çikiyor. Agzimda hissetmiyorum kokuyu ama burnumdan nefes verdigimde hissediyorum
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2020 Saat 11:26
Evet yemek yemeyi kast ettim hocam. Yanlis ifade etmisim. Yani protein kaynakli besinleri yerken nefes kokum ekstra artiyor burnumdan çok kötü koku çikiyor. Agzimda hissetmiyorum kokuyu ama burnumdan nefes verdigimde hissediyorum |
Bir besin ne kadar koku yapici olursa olsun yemek sirasinda koku olusmasi pek zordur.
Madem koku yapici bir besindir, o halde yedikten 20-30 dak sonra koku yapmasi beklenir, kokunun ortaya çikmasi için biraz süre gerekir, belirli bir vakitin geçmesi beklenir. Muhtemelen siz agiz kokusunu degil yediginiz besinin kokusunu aliyor olabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2020 Saat 15:31
Anladim hocam, tesekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2020 Saat 18:23
Orjinalini yazan: PesYok
Merhaba Murat hocam,1 sene önce tedaviye basladigimda gittigim doktor sizi çok takdir ettigini hatta birlikte ist. Da agiz kokusuyla ilgili Çalisma teklif ettigini anladim ben konusmalarindan, hatta doktora dedim ki keske Murat hocam la bir ekip olsa , birde dün sizin sor agiz kokusuyla ilgili saglik müdürlügüne bir klinik gibi bisey açmak için basvurdugunuzu ve reddedildiginizi izledim videodan, o yüzden merak ettim eger böyle teklif geldiyse kabul etseydiniz diye içimden geçirdim |
Estagfurlah.
Bir çok meslektasim sag olsunlar bana Ankara ve IstanbuL'da is teklif ettiler. Eskiden Hospitadent, 32dis, DentInternational gibi kliniklere gidiyordum fakat gördüm ki, Istanbul yasanacak sehir degil. Hedefim para olmadigi için Istanbul'un bana cazibesi kalmadi.
Ilginiz için tesekkür ederim
|
Mesajı Yazan: Maybeoneday
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2020 Saat 23:29
Murat hocam size bir sey sormak istiyorum. 5 dk sirt üstü uzandigimizda azalan koku bize tip3 hakkinda ipucu veriyor bildigim kadariyla. Midede helico p. varsa ve kokuya bu sebep oluyorsa yine uzandigimizda kokunun azalmasi beklenir mi yoksa sadece reflü veya diger mide hastaliklari için mi geçerli?
|
Mesaj Tarihi: 19-Kasim-2020 Saat 09:59
Reflu bulunmasa bile bu test ile kokunun azalmasi umulur.
|
Mesaj Tarihi: 03-Aralik-2020 Saat 18:48
Murat hocam, daha önceden soruldu mu bilmiyorum ama gastropanel testi varmis kan vererek midede h.pilori veya baska hastalik var mi bu ortaya çikiyormus. Sizin bu konu hakkindaki fikrinizi merak ettim endoskopi yerine bu yaptirilabilir mi sizce, güvenilir bir yöntem midir? Tesekkür ediyorum simdiden.
|
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2020 Saat 10:21
böyle bir test bilmiyorum
|
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2020 Saat 14:09
Orjinalini yazan: Nisanur Ülger
Merhaba hocam ben 27 yasindayim ve ögretmenim agiz kokusu konusunda sikinti yasamaktayim Hindistan cevizi yagi dediler sürekli sakiz çigne dediler dis doktoruna sordum o dedi ki disten bir sikinti yok Agiz kokusunun oldugunu sabah suya üfleyerek kontrol ettim kaç kere ve kokunun oldugu asikar. Hapsirirken burnumda degisik bir koku olusuyor acaba agiz kokusunun sebebi bu olabilir mi yoksa bademcikler mi sorun bunu kendi kendime çözebilecegime inancim kalmadi artik |
Sabah suya üfleyen herkes kötü koku duyar. Çok normaldir
Bunu hastalik zannetmenizi saglayan meslektasima bunu ögretin.
Sabah kokusu suya çarpar ve burnunuza geri döner. Elbette koku duyacaksiniz
|
Mesajı Yazan: Tükendim
Mesaj Tarihi: 06-Aralik-2020 Saat 00:20
Murat hocam günlerdir aklima takilan bir sey var bunu sormak için üye oldum. Ben iki farkli koku hissediyorum hem agiz kokusu hem nefes kokusu. Fakat nefes kokusu her zaman olmuyor ara ara oluyor ilerde size muayene için gelmek istiyorum. Sans eseri size geldigim gün nefes kokum yoksa anlasilmayacak mi o kokunun kaynagi?
Bir sorum daha var geniz akintisi sinüzit sürekli koku sebebi midir Araliklar ile mi kendini belli eder?
|
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2020 Saat 00:39
Merhaba Murat hocam, asagida içerigini yazdigim dentasave agiz suyunun agiz kokusuna etkisi hakkindaki düsünceniz nedir?
Klorheksidin
Çinko
Cistus
Potasyum Nitrat
Sodyum Florür
Hidrate Silika
https://dentasave.com.tr/tr/cinko-agiz-kokusu/1
|
Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2020 Saat 19:18
Hocam dilde pas olmasa ve tertemize ama yinede agiz kokusu varsa bu hangi tip agiz kokusu olabilir?
|
Mesaj Tarihi: 11-Aralik-2020 Saat 00:36
Hocam sizin cevabiniz benim icin cok önemli.forumda baktim bununla ilgili bisey bulamadim
|
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2020 Saat 19:57
Murat hocam, iyi misiniz? Forumda bu kadar uzun süre sessiz kalmazdiniz.
|
Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2020 Saat 20:36
Evet hocam umarim iyisinizdir.siteye giris yaptinada görülmüyo hic
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2020 Saat 13:39
Sizin bu sorunuzu aile hekimimize sordum;
Evet, dogru dedi.
|
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2020 Saat 13:41
Yani gastropanel testinde, midede bir prob varsa çikiyormus.
|
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2020 Saat 17:57
Tesekkür ediyorum sordugunuz için.
|
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2020 Saat 20:01
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 00:19
Murat hocadan hic haber varmi??
|
Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 18:08
Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2020 Saat 21:50
Murat hocam 5-6 aydir sinüs rinse ile burnumu temizliyorum. Iki gündür kendi agiz kokumu alamiyorum sanki agiz kokum azalmadi da koku alma duyum azalmis gibi hissediyorum eskiden burnum daha iyi koku alirdi. Sinüs rinse yi uzun süreli kullanirsak koku almada azalma olabilir mi acaba?
|
Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2020 Saat 21:51
Böyle bir durumla karsilasan arkadaslar var mi?
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 12:17
Orjinalini yazan: Tükendim
Murat hocam 5-6 aydir sinüs rinse ile burnumu temizliyorum. Iki gündür kendi agiz kokumu alamiyorum sanki agiz kokum azalmadi da koku alma duyum azalmis gibi hissediyorum eskiden burnum daha iyi koku alirdi. Sinüs rinse yi uzun süreli kullanirsak koku almada azalma olabilir mi acaba? |
Bildigim kadari ile sinüs rinse kit koku alma duyunuzu azaltmaz. Fakat siz bu cevabimi isterseniz kbb hekiminden onaylattiriniz.
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 12:18
Orjinalini yazan: Efeefe
Murat hocadan hic haber varmi?? |
Iyiyim dostlarim.
Tesekkür ederim.
Kolay haberlesmeniz için forumun vidalarini gevsettim.
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 19:47
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 20:22
Hocam Agiz kokusu sebebi kesinlikle çürük disse.ve o dis tedavi olursa ozaman hemem kesinlikle agiz kokusu gecmelimi ? yoksa o kokulu bakteriler yinede nedensiz kalabiliyolumu?
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 21:21
Orjinalini yazan: Efeefe
Hocam Agiz kokusu sebebi kesinlikle çürük disse.ve o dis tedavi olursa ozaman hemem kesinlikle agiz kokusu gecmelimi ? yoksa o kokulu bakteriler yinede nedensiz kalabiliyolumu? |
Cevap sorunun içinde sabitlenmis zaten.
Agiz kokusu sebebi kesinlikle çürük disse ve o dis tedavi olursa ozaman hemem kesinlikle agiz kokusu gecer
|
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 21:47
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2020 Saat 00:35
Hocam, sitenizdeki agiz kokusu ölçme videolarini izledim. Neden tip-3 ölçme videosu yok? Nefes kokusu ölçümü sonunda, hastaligi da tespit edebiliyor musunuz veya kokunun kaynaginin hangi hastalik olabilecegi konusunda fikir edinebiliyor musunuz? Olfaktometrik yöntem diger agiz kokusu türlerinde de kullanilabiliyor mu?
Üst üste sordum, kusura bakmayin. Mesaj fazlaligi olmasin diye hepsini birden yazdim.
http://www.halitorium.com/
|
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2020 Saat 10:55
Hocam, sitenizdeki agiz kokusu ölçme videolarini izledim. Neden tip-3 ölçme videosu yok? Nefes kokusu ölçümü sonunda, hastaligi da tespit edebiliyor musunuz veya kokunun kaynaginin hangi hastalik olabilecegi konusunda fikir edinebiliyor musunuz? Olfaktometrik yöntem diger agiz kokusu türlerinde de kullanilabiliyor mu?
Üst üste sordum, kusura bakmayin. Mesaj fazlaligi olmasin diye hepsini birden yazdim.
http://www.halitorium.com/ |
2004 ten beri her günüm agiz kokusu üzerine okuyup yazmak, deney yapmak, çeviri yapmak, konferans vermek, cihaz yapmak, kimyasal hazirlamak ve hasta muayene etmekle geçti. Bu güne kadar 2 veya 3 tane Tip üç agiz kokusu rastladim. Hepsi tek vakaydi. Yani Tip 1+3 degildi. Tip 5+3 veya Tip 1+2+3 seklinde kombine vaka degildi. Sade, basit, kolay teshis edilebilen, klinik belirtiler net idi, fazla derin incelemeye gerek kalmayacak kadar kendini belli eden vakalardi.
Tip 3 agiz kokusu toplumda yok kadar nadirdir. Üzerine video hazirlanmaya deyecek bir sey olmadigi için Tip 3 agiz kokusu videosuna vakit ayirmadim.
Gegirince duyulan, bunun disinda ortaya çikmayan, siddetli mide yanma ve iltihabi ile seyreden, sadece toklukta ortaya çikan, yatinca geçen veya azalan bir agiz kokusu yoksa hiç kimse kendisinde tip 3 agiz kokusu aramasin. Bunlar yoksa (H. pylori bulunuyor olsa bile) mideden koku gelmez.
En sik rastlanan agzi kokusu Tip1 ve Tip 5 tir.
Size altin kural vereyim:
Yumusak firça veya elektrikli firça kullanmayin dilinizi firçalayin. Bir çok insan bunu yapmadigi için doktor-doktor geziyor.
|
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2020 Saat 18:20
Hayirli aksamlar hocam,sorum olacakti size. Nefes kokusu yemek yense bile geçmiyor diye biliyorum fakat bende hem agzimdan hem burnumdan çikan kötü bir koku varken(burnumdan çikan koku açlik kokusuna benziyor) agzima bir kaç bir sey attigimda hemen koku kesiliyor ne agzimdan ne burnumdan koku geliyor. Bunun nasil bir açiklamasi olabilir? Bir de sunu farkettim evde iken agiz ve nefes kokumu çok az hissediyorum ama bugün mesela araba ile bir yere gitmem gerekti ve o anda arabanin içinde burnumdan o kadar kötü koku yayildigini hissettim ki acaba evde kokuyu bu denli almayip disaridaylen almam psikolojik olabilir mi sorusunu aklima getirdi ama resmen koku çikti bilmiyorum psikolojik olabilir mi veya maske oldugu için mi daha fazla aldim kendi kokumu. Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama🙏
|
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2020 Saat 21:28
Murat Hocam, bu sitedeki hemen herkes birçok disçiye gitmistir. Burayi hiç bilmeyen ve agzi kokan bir insan da ilk olarak hemen disçiye gider. O zaman agiz kokusundan kurtulmak neden bu kadar zor? Hadi, tip5'ler psikolojik oldugunu kabul etmiyor, takinti yapmislar. Agiz kokularinin açik alanda dört bes metreden duyuldugunu, karsi evden diger arabadan duyuldugunu falan iddia ediyorlar da biz neden kurtulamiyoruz?
@maybeoneday, burundan gelen koku nefes kokusu degil de tip-2 de olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2020 Saat 11:27
Kelime, evet öyle de olabilir ama burun temizligi yaptiktan sonra geçerdi diye düsünüyorum tip2 nin. Yaptigim halde yine koku çikiyor burnumdan.
|
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2020 Saat 11:51
Murat Hocam, bu sitedeki hemen herkes birçok disçiye gitmistir. Burayi hiç bilmeyen ve agzi kokan bir insan da ilk olarak hemen disçiye gider. O zaman agiz kokusundan kurtulmak neden bu kadar zor? Hadi, tip5'ler psikolojik oldugunu kabul etmiyor, takinti yapmislar. Agiz kokularinin açik alanda dört bes metreden duyuldugunu, karsi evden diger arabadan duyuldugunu falan iddia ediyorlar da biz neden kurtulamiyoruz? |
"Biz" öznesi ile sordugunuz zaman sizin durumunuza özgün cevap vermem lazim ki bu soruyu yanitlamam zor. Çünkü sizin durumunuzu ben bilemem.
Fakat ben sizin sorunuzu kendime söyle sorayim:
"Hijyende iddiali olan bir Tip 1 agiz kokusu vakasi neden tedavi olamiyor?"
Telefonda çok iddiali bir sekilde agiz temizligi yaptiginda israr eden yüzlerce kisiyi davet ettigimde, haydi dislerinizi firçalayin sizi izliyorum bakalim dislerinizi güzel temizliyor musunuz dedigimde gördüm ki:
Yumusak veya yumusamis bir dis firçasi getiriyorlar, 20 saniye veya buna yakin dis firçaliyorlar, dil firçalamayi ilk defa benden duyuyorlar. Agizlari dis taslari ile dolu ve dis eti kanamasi bulunuyor. Bireyin temizlik iddiasi kendi kriterlerine göre olup gerçegi yansitmiyor. kirli bir agzi olabiliyor
Bir baska sebep olayin içine tip 2 karismis, naso farinks olaya katilmis olabiliyor. Dil arkasinin mikrop yüküne farinks ilave oluyor. Iyilesmeyen bir farinjitleri bulunabiliyor. Farinjit dil sirtina bateri rezervuari olusturuyor. Dil sirti temizlense bile farinks dil sirtini derhal bakteri yüklüyor.
Bir baska sebep:
Yeteri kadar uzayan bütün agiz kokusu vakalari üzerine Tip 5 ilave oluyor. Siz yillanmis bir tip 1 'i giderseniz bile birey iyilestigine inanmiyor
|
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2020 Saat 23:04
Hocam beslenmeye dikkat edildiginde çok azalan ama dikkat edilmediginde çok artan koku hangi tipe isarettir? Bagirsaklarla iliskilendirilebilir mi bu durum?
|
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2021 Saat 15:08
Hocam beslenmeye dikkat edildiginde çok azalan ama dikkat edilmediginde çok artan koku hangi tipe isarettir? Bagirsaklarla iliskilendirilebilir mi bu durum? |
Baska belirti yoksa, baska bir ip ucu veya baska bir delil elimde yoksa söylediginiz seyleri subjektif ve alakasiz tespit olarak degerlendiririm böylece yok hükmünde görürüm.
|
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2021 Saat 00:37
Hocam bu resimdeki gibi benim bogazimdada sivilceye benziyen biseyler var.bunlar hep var bende.sizce bunlar agiz kokusu yapabilirmi?
|
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2021 Saat 00:41
Resim yükleyemiyorum.olmuyo
|
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2021 Saat 00:46
Bademcikleri demiyorum.tamamen arkada bogazda
|
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2021 Saat 22:48
Hocam dogru açiklama 👍
Demek ki farenjiteler dil üzerinde ki tabaka için rezervuar görevi görüyor öyle mi? Ilgini çekti bu bilgileriniz.
Bir gün size muayeneye gelmeden önce, yaptirmami istediginiz bir islem var mi acaba? Yani sizin oraya eksiksiz gelmek açisindan? (farenjiti eleyebilmemizle ilgili )
|
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2021 Saat 00:11
Hocam eger tip4 den süpheleniyorsak ilk olarak aklimiza hangi hastalik gelmeli? Yani sizin teshis ettiginiz tip4 e sahip olanlarda en çok karsilastiginiz problem ne idi? (forum girisindeki kitabi okudum hangi hastaliklarin tip4 e neden olabilecegini de okudum ama en sik karsilasilan sorunu merak ettim)
|
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2021 Saat 00:13
Hocam ben halenda anlayamiyorum.benim 20 yildir agiz kokum var.2 cocugum var.birisinde 3 yasindayken basladi öbüründe 7 ayliken.(tek esimde yok). Bu agiz kokusu bulastirici degilse,tmau degilse.ozaman nedir? Ben anlamiyorum hepimizde tesadüf olamazki.
|
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2021 Saat 00:19
Benim tek bildigim sey: iki cocugumda agiz kokusu aftlarla basladi ve o 4 yasindaki cocugumda halen aftlar cikiyo ama sözde bunlar sebep olmazmis.cok doktor gezdim ama kimse bisey bulamiyor
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 05-Ocak-2021 Saat 00:52
Efefe en kesin çözüm ölçüm cihazina girmek ve sonuçlara bakmak
Tip5 çikarsa veya sadece tip1 çikarsa tip2 den de süphelenin
|
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2021 Saat 23:02
Murat hocam sizin tip3 için tavsiye ettiginiz yovita yogurt daha öncesinde marketlerden bulunabilirken suanda satisi yok imis. Onun yerine tavsiye edebileceginiz probiyotik var midir? Bir de bu linkteki probiyotigi siz nasil degerlendirirsiniz, almali miyim onun yerine yogurt türevleri ayni islevi görür mü?Bu arada arkadaslar probiyotik konusunda sizin de tavsiyelerinize açigim. Tesekkür ediyorum simdiden.
https://m.vitaminler.com/urun/nbl-probiotic-gold-20-sase-4364?gclid=EAIaIQobChMI9uKhtraw7gIVxBB7Ch3ISQRrEAQYASABEgKhUPD_BwE
|
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 15:54
Orjinalini yazan: Maybeoneday
Murat hocam sizin tip3 için tavsiye ettiginiz yovita yogurt daha öncesinde marketlerden bulunabilirken suanda satisi yok imis. Onun yerine tavsiye edebileceginiz probiyotik var midir? Bir de bu linkteki probiyotigi siz nasil degerlendirirsiniz, almali miyim onun yerine yogurt türevleri ayni islevi görür mü?Bu arada arkadaslar probiyotik konusunda sizin de tavsiyelerinize açigim. Tesekkür ediyorum simdiden.
https://m.vitaminler.com/urun/nbl-probiotic-gold-20-sase-4364?gclid=EAIaIQobChMI9uKhtraw7gIVxBB7Ch3ISQRrEAQYASABEgKhUPD_BwE |
Probiyotiklerin etkisi kalici degildir. Ilaci kestikten sonra hersey eski haline geri döner. Probiyotik kullanmayi anlamli bulmuyorum.
herkes probiyotik yogurt soruyordu. Hangi yogurdun ve macunlarin kullanilacagini veb sitesine yazdim. Yani tavsiye ediyorum anlaminda degildi.
https://agizkokusu.net/cinkolu-macun.html - https://agizkokusu.net/cinkolu-macun.html
|
Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2021 Saat 16:49
Anladim hocam, sag olun..
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 00:51
Hocam bir kaç yil öncesinde yaptirdigim kan testlerini inceledim. Lökosit ve Nötrofil degerleri yüksek çikmis. Doktorlar bunu dile bile getirmedi bende simdi farkettim. Bakteri parazit vs bunlarin fazlaligina neden olabilmekteymis sanirim fazlada bilgim yok ama. Agiz kokusu veya nefes kokusu ile arasinda bir iliski var midir bu degerlerin?
Birde hocam açlik kan sekerim de yüksek çikmis. Çikan degerim gizli sekere isaret olabilirmis o araliktaymis yani. Gizli seker de tip4 kokuya neden olur mu ayni seker hastaligi gibi. Ve eger koku. Bundan kaynaklaniyorsa ömür boyu mu sürer yoksa geçer mi? Kafam çok karisik hocam lütfen aydinlatin beni. Diger doktorlarin ilgilendigi bile yok tek derdimiz ile ugrasan sizsiniz, minnettarim size 🙏
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 00:53
Düzeltme:
Bakteri ve parazit olmasi o degerlerin yüksek olmasina neden olabilirmis. Yanlis yazmisim.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:01
mide asidini az olabilir buda vucutta bakteri artisina neden olur
------------- Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:12
Zeten midemde problem oldugu için zamaninda çok bilgili doktorlarimiz(!) sorgulamadan mide asidi azaltici ilaçlar yazip yazip yolladilar sagolsunlar.Tabi bende çok arastirmiyordum o dönemler o yüzden Uzun süre kullandim o ilaçlari maalesef.Bilsem kullanmazdim.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:28
az karbonhidratli yuksek yagli tabi saglikli yaglar olucak ekstra virgin zeytin yagi bu sart ekstra virgin olucak ise yaramaz yoksa soguk sikim hindistan cevizi yagi birde zamanin varsa benimde uygulayacagim bir oneri veriyim aktardan zeytinyagli kudret nari al mindivan marka alabilirsin annemin mide kaynakli agiz kokusunu gecirmisti aksu vital sakin alma berbat bi tadi vekokusu var aktardan alicagin kudret narini iyi sec kokusu berbat olmamasi lazim kokusu iyi degildir evet ama bazilarininki cidden yenmicek duzeyde
sunu dene
sabah kalk kalkar kalkmaz 1 tatli kasigi kudret nari ama tam kasik degil kasigin yarisi kudret nari yarisi sisedeki zeytin yagi olsun yarim saat sonra
https://imgyukle.com/i/HmsVqA
https://imgyukle.com/i/HmsEEU
https://imgyukle.com/i/HmsRNH
bu linkteki beslenmeyi yap kuru baklagil duruma gore yersin ama mumkunse tek basina ye yaninda sadece salata veya saglikli yaglar olsun bunun icin para ayirmak lazim kuruyemisleri cig olarak makbul yada enderbey gibi kuruyemisciler var ucuza satiyolar oralardan al
------------- Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:29
Mayali besin yeme bir sureligine
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:33
Halihazirda dolapta bekleyen kudret nari var zaten yarisini kullanmistim fakat çok düzensiz kullandim. Tekrar baslayayim ona bakalim belki iyi gelir. Ayrica beslenme tavsiyeleri için de tesekkürler, dikkate alacagim..
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:38
forumu iyice taradim geniz akintisi +nefes kokusu ceken 2 kisi gördum biri asitsiz beslenerek reflu diyetiyle ppi ile iyilesmis biride kudret nari ile iyilesmek icin kudret nariyla beslenmeyi ayni zamanda ve 1 2 ay yapmak lazim en az cunku onlarda en az 1 ayda ise yaramis okuduguma göre kudret narini her ogunden yarim saat once 1 tatli kasigi al yarim kasigi zeytin yagi diger yarisi kudret nari olucak sekilde
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:46
Her ögünden önce kudret nari kullanmak fazla degil mi? Günde 1 kez kullansak yeterli diye biliyorum bir çok yerde öyle okudum.
Bu arada saglik ocagina gidip sekerime tekrar baktiracagim bunun yani sira detayli kan testi yapilir mi saglik ocaginda bilgin var mi yada diger arkadaslarimizin bilgisi varsa bilgilendirirlerse sevinirim. Malum hastaneye gidemiyorum pandemiden ötürü.
|
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2021 Saat 01:51
forumda iyilesen kisi gunde 3 defa 2 cay kasigi kullanmisti
|
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 00:26
Murat hocam ben halitosil dil macununu kullaniyorum. Normalde kullanirken dilime siktigimda mavi oldugunu görüyordum macunu n fakat bu sefer baska bir yerden siparis ettim ve daha açik mavi seffafa yakin rengi oldugunu farkettim ve sanki etkisi daha az gibi geldi. Aldigim yere güvenmemeli miyim?
|
Mesajı Yazan: Holmes
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 21:27
Murat hocam sorum size hocam vücut gelistirme sporuyla ugrasiyorum. Bir süredir yapmadigimdan kas kaybi yasadim hizli toparlanmak adina protein tozu ve bcaa kulanmayi düsünüyorum sadece 1 ayligina ikiside bcaa nin direk kendisi 3 lü amino asit 1 aylik kullanimla agiz kokusu yapar mi hocam aldim kullanmaya basliycam danisayim dedim veyahut varolan tip1 agiz kokusunu artirir mi? Tesekkür ederim.
|
Mesajı Yazan: sincaramistico
Mesaj Tarihi: 06-Subat-2021 Saat 15:35
Hocam sag burnun sürekli tikali olmasi ve sürekli burnun akmasi neyin göstergesidir? Ayni zamanda sag burnun sürekli tikali olmasi agiz kokusu yapar mi?
|
Mesaj Tarihi: 07-Subat-2021 Saat 13:44
Orjinalini yazan: sincaramistico
Hocam sag burnun sürekli tikali olmasi ve sürekli burnun akmasi neyin göstergesidir? |
Bilmiyorum. Kulak burun bogaz görsün
Ayni zamanda sag burnun sürekli tikali olmasi agiz kokusu yapar mi? |
Evet yapabilir.
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 15:40
Hocam agiz kokusu sürekli olurken nefes kokusu neden kesintili oluyor. Bende nefes kokusu var ve çok siddetliyken kendiliginden azaliyor
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 17:30
sebebi kabizlik olabilir benim oyleydi glutenli yemekleri yeme lifli beslen sabahlari zeytin yagi ic veya hindistan cevizi yagi
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 17:39
Bi ara kabizlik problemim vardi fakat suan yok. Suan bagirsaklarimdan gurultular geliyor tip 3 mu tip 4 mu bilmiyorum benim sorunum. Ben aslinda uzunca süre brokoli kürü uyguladim ve gluten vs yemedim baya azalmisti çok rahattim iyilestigimi düsünüyordum ama kürü birakali 2-3 gün oluyor ve midemde baya yanma oluyor agiz ve nefes kokumda çok artti endoskopi olucam yakin zamanda en azindan tip 3 ü elerim yada bir sekilde ondan kaynakliysa tedavi olurum insallah sorunum çözülür psikolojim alt üst oldu kokunun geri gelmesiyle
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 19:52
Hocam agiz kokusu sürekli olurken nefes kokusu neden kesintili oluyor. |
BAzen Tip 1 agiz kokusu da kesilir.
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 22:18
murat hocanin dedigi olabilir.dis etine iyi gelmistir
|
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 22:51
Tip1 olmadigina eminim. Çünkü agiz bakimimi çinkolu dil macunu gargara vs ile yaptiktan sonra yine koku var ve burnumdan da çikiyor. Endoskopi için çok kararsizim ilaçlar mide asidini azalttigi için ama siddetli sikayetlerim var ve sebepleri eleyip tek bir noktaya odaklanmak istiyorum artik..
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2021 Saat 01:13
kabizlik+mide asit azligi olabilir bendeki gibi. asit icerikli seyler ye zararli seyler degil tabiki limon suyu zencefil karisimi gibi. yemeklerden 30 dk once onun disinda sabah kalkar kalmaz 2 yemek kasigi zeytin yagi ustune yarim limonu sik ic 1 saat sonra kahvalti yap gunde 3 ogun ye lifli seyler yemeyede ozen goster o surede her kahvalti sonrasi 10dk tuvallette bekle dis dil bakimi devam tabi 5 gun icinde durumunu kontrol et. birde en onemlisi karbonhidratla proteini bir arada yeme ekmek et patates kofte gibi cok zor biliyorum ama yapmayinca rahatliyorsun buna degiyor.proteinin yaninda kuruyemis yiyebilirsin tabi karbonhidrat cok degil yemislerde.ay cekirdegi ici satiliyordu bimde 100grami 2 tl ben yiyorum devamli
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2021 Saat 01:14
zencefil miktarini abartma bir seker küpü kadar zencefil yarim limon rendele icine at ic
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2021 Saat 03:04
Bi ara kabizlik problemim vardi fakat suan yok. Suan bagirsaklarimdan gurultular geliyor tip 3 mu tip 4 mu bilmiyorum benim sorunum. Ben aslinda uzunca süre brokoli kürü uyguladim ve gluten vs yemedim baya azalmisti çok rahattim iyilestigimi düsünüyordum ama kürü birakali 2-3 gün oluyor ve midemde baya yanma oluyor agiz ve nefes kokumda çok artti endoskopi olucam yakin zamanda en azindan tip 3 ü elerim yada bir sekilde ondan kaynakliysa tedavi olurum insallah sorunum çözülür psikolojim alt üst oldu kokunun geri gelmesiyle |
guruldama nedeni tukuruk salgisi olabilir mi benim bazen cok artiyor nedense cogunu yutmak zorunda kaliyorum bazen agzimda biriktirip lavobaya atmaya calisiyorum parazitte olabilir
|
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2021 Saat 11:00
Murat sagolasin yazdiklarin için. Guruldamanin tükürük ile nasil bir baglantisi olabilir bilmiyorum açikçasi ama bendeki guruldama nedeninin sindirim sistemi kaynakli olduguna eminim. Çünkü uzunca süre beslenmeme dikkat ettim ve guruldama problemi kalmamisti daha sonrasinda 1 hafta kadar canimin istedigi her seyi yedim ve bozdum diyetimi tekrar geldi. Suan tekrar beslenmemi kontrol altina aldim bakalim geçecek mi bekliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 11-Subat-2021 Saat 00:19
Murat hocam peki hangi tip agiz kokulari daha kolay iyilesir böyle bir siralama yapmak mümkün mü?
|
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2021 Saat 20:28
Murat hocam peki hangi tip agiz kokulari daha kolay iyilesir böyle bir siralama yapmak mümkün mü? |
Iyilik hali agiz kokusunun tipine degil dogru dügmeye basilip basilmadigina daha çok baglidir. Alkol alanlar hiç iyilesmiyorlar. Alkolü terk ettikten 8-10 ay sonra düzelme basliyor.
|
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2021 Saat 21:02
Mesaj Tarihi: 14-Subat-2021 Saat 19:24
Murat hocam sorum size. Hocam yaklasik 15-20 gündür protein tozu kullaniyorum daha öncesinde de kullandigim olmustu benzer takviye gidalar. Yalniz bu kez farkli bi durumla karsilastim hocam ter kokum artti ve degisti yani aslinda önceden hiç ter kokusu almazdim lakin suan degisik bi koku almaya basladim protein tozu buna sebep olabilir mi oluyorsa biraktigimda düzelir mi ? Tesekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 14-Subat-2021 Saat 19:29
Hocam ayrica lösin izolösin ve valini vücut sindiremediginde ter kokusu olusur diye bir yazi okudum kullandigim protein tozunda bu 3 aminoasit de bulunuyor bundan kaynakli olabilir mi?
|
|