Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kurtuldum...

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: Bize agiz sagliginiz hakkinda yasadiklarinizi anlatin
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2853
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 09:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kurtuldum...
Mesajı Yazan: tsender
Konu: Kurtuldum...
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2021 Saat 10:40
Agiz kokusu nedeniyle bu forumu yillardir okuyorum ara ara. Yaklasik 15-20 senedir agiz kokum var. Sigara az içiyorum, snizütim var. Yillardir ondan mi bundan mu derken doktora gitmeyi ihmal eden klasik memleketim insaniyim. Bulundugum ortamda uzun süre havanladirmadan kaldigimda o ortamdaki havanin kalitesini bile düsürüyordum. Uzun süre dil temizligi dis temizligine dikkat ile beraber geçmeyen koku ile ilgili agiz degil de nefes kokusundan süphelenmeye baslamistim. Terim de çok kötü kokuyordu.

Makseyle birlikte nefes alip verirken kötü kokuyu almamanin artmasi, sabahlari uyaninca kuru agiz, çamur gibi tat ve uykumun sik sik bölünmesi vs derken illallah ettim ve birkaç ay önce tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim. Uzun yillar bu konuda arastirma yapmamdan kaynakli olarak mide hastaligi, kbb hastaliklari ve dis ve dis eti hastaliklari olarak kendime öncelikler belirlemistim.

Ilk is özel bir hastanede prof bularak midem agriyor, agiz kokum var vs diyerek muayene oldum. Kan istedi birsey çikmadi. Endoskopi yapalim dedi. Olur tabi dedim. Bayilatarak yaptilar hiç birsey hissetmedim. Hastaneye yatisim çikisim 2,5 saat sürdü. 5 gün sonra biyopsi sonucu çikti. Helicobacter pylori. Hemen bizmut arti trio antibiyotikleri ile birlikte 14 gunluk tedavi süreci. Internette okudugum korkunç yan etkilerden çok çok azi oldu. Ilaci kullanmaya basladigimin ertesi gunu agiz kokum ter kokum direkt gitti.

Bir sonraki önceligim kbb ye gittim. Burnumun tikanikligini söyledim, alerjiye bagli dedi. Burun fisfisi verdi Onu da kullanmaya basladim. Gece burnumdan nefes alara uyumak muhtesem birsey.

Daha sonra dis doktoruna gittim. DIslerin iyi ama dis tasi temizligi yapmaliyiz dedi. Zaten okudugum birkaç makaleye göre h.pylori dis tasi olan hastalarda tekrarlama olasiligi yüksek. hemen temizleyin dedim. Saolsun temizledi güzelce. Simdi az içtigim sigarayi da biraktim. Saglikli olmak gibisi yok. Umarim kendi tecrübemi paylasarak baskalarina da fikir vermis olurum. Onlar da sagliklarina kavusurlar. Sormak istedikleriniz varsa buralardayim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2021 Saat 20:15
@tsender senin icin cok sevindim.bisey sorcam ama: antibiotik kullanili nekadar oldu?

Mesajı Yazan: Tükendim
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 14:57
Bende helicobakter p. Den süpheleniyorum. Detaylari belirtir misiniz lütfen önceden koku ne kadardi suan tamamen mi geçti % olarak belirtirseniz sevinirim. Ne kadar süre antibiyotik tedavisi gördünüz ve birakali ne kadar oldu? Umarim kalici olarak iyilesmissinizdir.

Mesajı Yazan: Tükendim
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2021 Saat 15:38
Bir de burnunuzdan da kötü koku çikiyor muydu?

Mesaj Tarihi: 14-Subat-2021 Saat 09:03
4-5 gun kadar olmustu antibiyotigi birakali postu yazdigimda. Sonrasinda 1 kutu mide asidi düzenleyici verdi onu kullaniyorum. Bu bitince doktor kontrolüne gidecegim.

Mesaj Tarihi: 14-Subat-2021 Saat 09:07
Tedavi öncesi baya fazlaydi. Tedavi sirasinda ve sonraki 10 gün tamamen geçmisti koku. Yalniz bugünlerde tekrar yüzde 25 seviyesine geldi. 1 kutu mide asidi düzenlyici kullaniyorum. O bitince doktor kontrolüne gidecegim. Pyloriden kutulamamissam tamamen yeni bir ilaç protokolü deneyecek. Burnumda tikanikliga bagli çok fazla mukoza olusuyordu. Özellikle gece boyunca. Ona bagli koku da baya kötü oluyordu.

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 15-Subat-2021 Saat 00:16
Bence bagirsak florasi testi yapan bi yerle iletisime geçin sigorta ise yariyorsa indirimde alabilirsiniz galiba ter kokusu mide ve bagirsak kaynaklidir bilginiz olsun protein örnegin yumurta et yediginizde ter kokunuz artar ter kokusu olanlarda yüksek oranda mide asidi düsük oluyor aslinda size verdigi ilaç az asit olan midenizi sahada düsürüyor ben buna eminim banada zamaninda verdiler bi halta yaramadi

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 15-Subat-2021 Saat 00:20
Mide asidiniz yeterli mi kontrol etmek için ilaclar bittiginde bos mideye su içmeden proteinli bi yemek yiyin 1 tane yaninda çig pancar yiyin gün icinde su icin yemekle beraber icmeyin bi kaç gün idrarinizin rengine bakin kirmizi pembe renk olursa bi kaç gün icinde mide asidiniz zayiftir

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat