Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz akintisina Çözüm

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2906
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 13:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Geniz akintisina Çözüm
Mesajı Yazan: Genizakintisi
Konu: Geniz akintisina Çözüm
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2021 Saat 07:13
Arkadaslar, yilllarca kesemedigim, bana zor zamanlar yasatan geniz akintisini insani boyutlara indirgemde yardimci olan ilaci sizinle de paylasacagim.

Hepimiz her türlü seyden medet umup deniyoruz. Ben de rinseler, spreyler, yaglar.. vs denedim ama suana kadar en etkili olan eczaneden aldigim recetesiz CREBROS.. 15 tl civarinda. 1-2 ay düzenli kullandim. Sonrasinda ara verip tekrar basladim. Her ara verip baslayisimda akinti cogaliyormus gibi oluyor fakat kesince burunun biraz daha kurulastigini hissediyorum.

Benzer daha pahali ilaclar var fakat bu benim icin etkili oldu..

Umarim sizin icinde rahatlama kaynagi olur..

Iyi sanslar!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2021 Saat 16:17
Verdigin bilgiler için çok sagol yardimci olmaya çalisiyosun.Agiz kokusu ne durumda kesilmistir tahminime göre.

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 07:41
Selamlar tekrardan,

Geniz akintisinin yan etkileri soyleydi ve agir duzeyde rahatsiz ediciydi.

1- agizda kuruluk, aci tat, yanma hissi, dilde beyazlik

2- koku

3- bademcik tasi olusumu ( özellikle siddetlendiginde - bu da kokuyu arttiriyordu)

4- surekli bogazi temizleme, yutkunma refleksi gelismesi

5 - ( en ilginci ) kotu kokulu buyuk abdest

Uzun zaman bu yan etkileri kotu kokunun temel sebebi sanmistim doktorlara gittigimdr ozellikle beyaz dilden sikayetle gitmistim. Fakat cogu doktor akintidan kaynaklandigini dahi dusunmuyor. Mantar testleri filan yapiyorlardi sonuc her zaman temiz geliyordu..

Ilaci aldiktan sonra ki sikayetlerim %75 oraninda azaldi diyebilirim. Ama ozellikle sol tarafta %25 lik kisim devam ediyor ve beni en cok sabah kalktigimda rahatsiz ediyor. Kucuk dilin ust tarafinda akinti birikmis oluyor.Sabah akintiyi , aksira tiksira temizledikten sonra gun icinde rahat ediyorum cunku duzenli yutkunma, yeme-icme ve dis ve agiz bakimi sebebiyle ozellikle koku sorununu neredeyse ya kalmiyor yada kontrol edilebilir duzeye iniyor.

Tabi amacim tamamen saglikli gunlerime donebilmek.

Ben akintinin sebebini tam okarak bulamadim. Alerjik rinit olarak tanimlaniyor fakat alerji testi yaptirdigimda hic birseye alerjim cikmiyor. Ama burun cati kemigim sola dogru hafif yatik. Bundan kaynaklanabilecegini dusunmekle birlikte, yukarida bahsettigim ilacin etkili olmasi acaba gercekten birseye alerjim mi var, diye sorgulatiyor. Yada burunun hafif egik olmasi alerjik reaksiyona mi neden oluyor diye dusunuyorum!

Bugun, ilactan daha once deneyip beni hafif rahatlatan spreyi ( otrivine) de tekrardan kullanacagim. Belki ikisinin etkisi kalan 25 lik orani daha da azaltmama yardimci olabilir diye umuyorum.

Ama en son basvuracagim sey sanirim estekik ameliyatla burun catisinin duzeltilmesi olacak. Fakat bu secenekten biraz cekiniyorum. Birincisi ameliyata girmek beni korkutuyor. Ikincisi estetik sonrasi burun seklinin alacagi hal: cunku burun estetisyenleri burunlarin ust tarafina ya sacma bir oyuk yapiyorlar, ya da dogal olmayan bir dümdüz sekil veriyorlar...

Fakat hic bir ilactan kesin cozüm bulamayacak olursam mecburen ameliyat dusunecegim.

Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 09:13
Ayni durumlar bende de mevcut. Gerçekten bazen kötü kokulu gaita oluyor ve bununla ilgisi hiç aklima gelmemisti. Benim de burun kemigim sola dogru hafif egik ve burnum hep tikali. Burnumun içinde mukus kivami yogun ve yapiskan. Kullandigim alerji haplari ve burun spreyleri hiçbir ise yaramiyor ve artik tek sebebi kemik egriligi diye düsünüyorum. Bademcik tasim da var. Özellikle sabah uyaninca bogazimda balgam hissediyorum fakat atamiyorum çok zorluyorum kendimi çikarmak için, istigfar ediyorum ama yine de o balgam çikmiyor yapismis sanki. Tamamen geniz akintisindan iste. Yatinca artiyor sanirim sabaha kadar. Bogazda Eksi tat, dil kökünde kötü koku, agizda degisik bir tat ve agiz kokusu.. Bazen reflü oluyor bence reflümün sebebi de geniz akintisi çünkü yediklerime dikkat etsen de geçmiyor koku.
Ben doktorumla ameliyata karar verdim. Bademcik ve burun ameliyati olacaktim, doktorum ikisi ayni anda zor olur önce birini yapalim dedi. Ve önce bademcik olmak istedim çünkü cidden çok delik ve her gün tas oluyor. Haftaya ameliyat tarihi aldim. Bademciklerim iyilesince de burun ameliyati olacagim.

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 09:19
Bu arada estetik yazmissiniz. Estetikten ben de korkuyorum. Ve bu yüzden ben estetik olmadan sadece o kikirdak egriligini düzelttirecegim.

Bu arada otrivine sprey asiri mentollü ve dehset yakiyor ama yine de burnumu açmadi. O anlik mentol etkisiyle bi ferahlik oluyor ama 5 dk sonra tekrar ayni. Daha çok kuruttu burnumu

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 09:38
Benim kullandigim mentollu degildi. O tuzden yanma yasamadim

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 09:44
Anladim, farkli demekki. Umarim iyilesirsiniz

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 10:06
Ayni nedenle sorun yasiyor olabiliriz.

Bademcik ameliyati olamnin geregi var mi? Ozellikle tonsilit taslari icin olmayi planliyorsaniz, agiz kokusunun gercek nedeni akinti olacagi icin cok da fayda goreceginize sanmiyorum.

Gaita'nin kokmasindaki baglantiyi da agiz kokusu arasi paralellikten kesfettim. Cunku o yogun mukozayi surekli yutuyoruz ister ostemez. Ve bu mukoza bakteri yuvasi olan agizda bir sekilde kotu koku ureten bakteriyi, yada bakterileri destekliyor. Ayni sekilde bagkrsaklarda bakteri yuvasi oldugundan kotu kokmasina neden olan bakteriler cogaliyor buyuk ihtimal. Mesela akintinin yogun oldigu zamanlar burundan sumkurdugum benzer mukoza kokmuyordu. Aslinda mukozanin kendisi kokmuyor fakat etkilesim icine girdiginde bakterilerle ,onlarin cogalmasina yardimci oluyor diye dusunuyorum..

Tavisyem crebros'u kullanmaniz.

Gelismeleri buraya yazar ve bilgilendirirseniz sevinirim... 🍀

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 10:53
geçer mi, geçmez mi bilmiyorum ama umuyorum ki azalacak. Çünkü o taslarin tadini bogazimda hissediyorum. Yutkundukca. Dilimin arkasinda o o taslarin tadi kokusu siniyor. Okadar kötü kokuyor ki gercekten gaita dan bile kötü. O yüzden bunlarla yasamak istemiyorum igrenç birsey. Ve bademciklerim çok degil yarik yarik oldugu için akinti geçse bile besin artiklari oraya birikecektir.

Mesajı Yazan: Bitsin artik
Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 10:59
Tesekkürler deneyimlerinizi paylastiginiz için. Eczaciniza sordunuz mu peki yani uzun vadede kullanildiginda olumsuz etkileri olur mu diye? Ve 1 2 ay kullandiktan sonra tekrar basladim demissiniz. Geniz akintiniz ilaci biraktiktan sonra geri geldigi için mi basladiniz

Mesaj Tarihi: 22-Haziran-2021 Saat 11:35
Baya etkisi okdugunu gorunce cok ara vermedim acikcasi ama denemek lazim uzun sureli kullanmamayi.. zaten cok az bi miktarda akmaya devam ediyordu o yuzden yeniden basladi diyemeyecegim ama onceki yogunugu hic olmadi.Devam etmemin nedeni o az kalan akintidan da kurtulabilir miyim dusuncesiydi..

Mesajı Yazan: esmacetinkurt
Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 16:32
Orjinalini yazan: Genizakintisi

Baya etkisi okdugunu gorunce cok ara vermedim acikcasi ama denemek lazim uzun sureli kullanmamayi.. zaten cok az bi miktarda akmaya devam ediyordu o yuzden yeniden basladi diyemeyecegim ama onceki yogunugu hic olmadi.Devam etmemin nedeni o az kalan akintidan da kurtulabilir miyim dusuncesiydi..

Sizdeki geniz akintisi belirtileri nelerdi (yogun zamaninda)

Mesaj Tarihi: 24-Haziran-2021 Saat 17:42
Yukarida madde madde yazdiklarimin istisnasiz tümü!

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 13:32
Bugün bogazimda balgam hissi daha fazla ve dilim beyaz. Nadir oluyor bu dil beyazligi bende, ve oldugu zamanlar agzimin tadi da eksimsi gibi, bi yogunluk oluyor agzimda. Balgamdan mi kaynakli bilemedim. Nedendir

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 20:28
Orjinalini yazan: nicksizz4

Bugün bogazimda balgam hissi daha fazla ve dilim beyaz. Nadir oluyor bu dil beyazligi bende, ve oldugu zamanlar agzimin tadi da eksimsi gibi, bi yogunluk oluyor agzimda. Balgamdan mi kaynakli bilemedim. Nedendir

Kuvvetli ihtimal.. balgam nerden geliyor? Cigerlerden mi, yoksa bogazin ustunden sinuslerden mi? Onu tespit edip ona gore care aramalisin..bulursan bizimle de paylas :)

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 21:05
Üst taraftan. Geniz akintisi yani. Burnumda yapiskan mukus.. Bogazimin üst kisminda hissettigim yapiskan balgam. Burnumdaki de çikmiyor bogazimdaki de..

Bikaç gündür normaldi, bugün balgam çok yogun.. Su içerken bile hissediyorum. Agzimin içi çok yogun. Dilim beyaz. Koku artti.. Sebep geniz akintisi evet..

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 22:07
Ayni klupteyiz malesef... crebros'u tavsiye ederim cidden.. hatta bi sure sonra etkisini gorup gormediginizi de bu baslikta paylasirsaniz cozume giden yola bi tas eklemis olursunuz...

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 22:26
Tamam, pazartesi günü doktoruma yazdirip kullanacagim ozaman, aklimda bu. Bakalim durum ne olacak

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 23:05
Orjinalini yazan: nicksizz4

Üst taraftan. Geniz akintisi yani. Burnumda yapiskan mukus.. Bogazimin üst kisminda hissettigim yapiskan balgam. Burnumdaki de çikmiyor bogazimdaki de..

Bikaç gündür normaldi, bugün balgam çok yogun.. Su içerken bile hissediyorum. Agzimin içi çok yogun. Dilim beyaz. Koku artti.. Sebep geniz akintisi evet..

konudaki bahsedilen ilaç zaten alerji ilaçi burun için. mukozu filan azaltacak belki koku gidecektir ama önemli olan geniz akintisinin kaynagini inmek oda ya reflü yani asite bagli ya da burun eti deviasyon vs.

Mesaj Tarihi: 25-Haziran-2021 Saat 23:27
Burun etim büyük ve hafif deviasyon var. Bademcik ameliyatidan sonra bunlara yönelecegim

Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 28-Haziran-2021 Saat 11:14
Geniz akintisinin kaynaklari arasinda allerji de var zaten genellikle allerji kaynakli ama hepsi degil.Ben 2 defa bt çektirdim dr burun içinde herhangi bir sorun olmadigini söyledi. Dr tavsiyesi ile allerji ilacina baslayacagim.

Mesajı Yazan: I feel it comin
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2022 Saat 10:31
Merhaba forumdan bir arkadasin özel mesajina cevap yazmistim aslinda bu konuyu forumda da açmak isterim aleji konusunda dr gitmis ya da tedavi görmüs arkadaslar fikirlerini merak ediyorum. Tesekkürler

Sizde bademcik ameliyatindan sonra koku durumu ne durumda acaba?

Hayir hiçbir sekilde azalma olmadi, artma da olmadi. Ben birçok baslik altinda yazdim aslinda benim sahsi teshisim bu kokunun bogazdan geldigi yönünde alerjik bir bogazim var örnegin çikolata, tatli, yogurt, hazir meyvesuyu ve yagli karbonhidrat tükettigimde asiri igrenç bir koku olusuyor. Tabi buna bogazimda birken balgam hissi de eslik ediyor. Velhasil bogazimin birçok maddeye alerjisi var ve ben bunlari tükettigimde hücreler tehlike algilayip abartili mukus salgiliyor. Sana diyecegim bu besinleri yedikten sonra kokuda bir artis görüyorsan. Öyle bademcikle geçebilecek birsey degil. Çözümü ne diye sorarsan immünoloji bölümüne görünüp alerji testi yaptiktan sonra alerji tedavisi görmek bu da uzun bi süreç düzenli alerji asisi oluyorsun. Ben henüz bir dr bunla ilgili görüsmedim ya da test yapmadim. Son olarak burdaki çogu arkadasimin sorununun sebebi de çözümü de bu oldugunu düsünüyorum.

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 16-Temmuz-2022 Saat 13:38
Orjinalini yazan: I feel it comin

Merhaba forumdan bir arkadasin özel mesajina cevap yazmistim aslinda bu konuyu forumda da açmak isterim aleji konusunda dr gitmis ya da tedavi görmüs arkadaslar fikirlerini merak ediyorum. Tesekkürler

Sizde bademcik ameliyatindan sonra koku durumu ne durumda acaba?

Hayir hiçbir sekilde azalma olmadi, artma da olmadi. Ben birçok baslik altinda yazdim aslinda benim sahsi teshisim bu kokunun bogazdan geldigi yönünde alerjik bir bogazim var örnegin çikolata, tatli, yogurt, hazir meyvesuyu ve yagli karbonhidrat tükettigimde asiri igrenç bir koku olusuyor. Tabi buna bogazimda birken balgam hissi de eslik ediyor. Velhasil bogazimin birçok maddeye alerjisi var ve ben bunlari tükettigimde hücreler tehlike algilayip abartili mukus salgiliyor. Sana diyecegim bu besinleri yedikten sonra kokuda bir artis görüyorsan. Öyle bademcikle geçebilecek birsey degil. Çözümü ne diye sorarsan immünoloji bölümüne görünüp alerji testi yaptiktan sonra alerji tedavisi görmek bu da uzun bi süreç düzenli alerji asisi oluyorsun. Ben henüz bir dr bunla ilgili görüsmedim ya da test yapmadim. Son olarak burdaki çogu arkadasimin sorununun sebebi de çözümü de bu oldugunu düsünüyorum.

Geçen bir videoda izledim ve çogumuzun göz ardi ettigi bir sey; videoda dr dedi ki kokunun sebeplerinden birisi de yemek borusundaki cepler. Bu cepler özellikle borunun üst tarafindaysa bademciklere yakin oldugu için orda biriken ve bizlerin fark edemedigi yemek artiklari kokusip koku yapiyor ve ordan yukari dile dogru pas da yapiyormus. Bunu kesinkes anlamanin yolu da endoskopi olmak. Mideye kamerali hortum indiriyorlar ya hah iste o.

Mesajı Yazan: Selen123
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2022 Saat 21:51
Ewt bademcik taslari birikio oralarda

Mesajı Yazan: Lavi
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2022 Saat 23:47
Tospik kesinlikle katiliyorum sana bu gözden kaçirilan önemli bir detay yasadigim bir olayi anlatmak istiyorum bundan aylar önce azi disimi çektirdim ve yerinde büyük derin bir bosluk olustu haliyle bir gün sonra sarimsakli yogurt yemistim ben farkinda degildim büyük bir parça o bosluga girmis her nefes alis verisimde konusurken yutkunurken sarimsak kokusu ve tadi geldi agzima yaklasik 3 gün boyunca devam etti çekilen disimin boslugu ne durumda diye aynaya bakinca bir beyazlik gördüm ilk basta dis parçasi kalmis zannettip korksamda daha sonra yumusak oldugunu farkettim ve kürdanla çikardim benim aldigim o sarimsak kokusunun çok çok üstü bir kokuya bürünmüstü görünce sok oldum meger 3 gündür aldigim koku burdan geliyormus inanilmaz bir kokudaydi o sarimsak parçasi yani sözün kisasi yedigimiz yiyeceklerin kalintilarinin biriktigi bir yer var net olarak agiz kokusu problemi yasayanlarin dil kökünde tas olusumu olabilir tükürük bezi tasi veye yemek borusu yutak kisminda ceplesme ve birikiti sunu da ekleyeyim bademcigimi aldirmadan önce bademcik taslari için boyuna çene altina masaj öneriyorlardi ve yapinca birsey hareket ettigini ve kayip gittigini hissediyordum ayni durumu suan bademcigim olmamasina ragmen yasiyorum bazen çene altima masaj yapinca sanki dilimin sonlarinda bir yemek parçasi kalmista masajdan sonra itelenip mideme gidiyor gibi peki sonuç bu ceplesmeden nasil kurtulabiliriz ameliyat olmadan yada sorunun ana nedeni bu mudur

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2022 Saat 07:11
Orjinalini yazan: Lavi

Tospik kesinlikle katiliyorum sana bu gözden kaçirilan önemli bir detay yasadigim bir olayi anlatmak istiyorum bundan aylar önce azi disimi çektirdim ve yerinde büyük derin bir bosluk olustu haliyle bir gün sonra sarimsakli yogurt yemistim ben farkinda degildim büyük bir parça o bosluga girmis her nefes alis verisimde konusurken yutkunurken sarimsak kokusu ve tadi geldi agzima yaklasik 3 gün boyunca devam etti çekilen disimin boslugu ne durumda diye aynaya bakinca bir beyazlik gördüm ilk basta dis parçasi kalmis zannettip korksamda daha sonra yumusak oldugunu farkettim ve kürdanla çikardim benim aldigim o sarimsak kokusunun çok çok üstü bir kokuya bürünmüstü görünce sok oldum meger 3 gündür aldigim koku burdan geliyormus inanilmaz bir kokudaydi o sarimsak parçasi yani sözün kisasi yedigimiz yiyeceklerin kalintilarinin biriktigi bir yer var net olarak agiz kokusu problemi yasayanlarin dil kökünde tas olusumu olabilir tükürük bezi tasi veye yemek borusu yutak kisminda ceplesme ve birikiti sunu da ekleyeyim bademcigimi aldirmadan önce bademcik taslari için boyuna çene altina masaj öneriyorlardi ve yapinca birsey hareket ettigini ve kayip gittigini hissediyordum ayni durumu suan bademcigim olmamasina ragmen yasiyorum bazen çene altima masaj yapinca sanki dilimin sonlarinda bir yemek parçasi kalmista masajdan sonra itelenip mideme gidiyor gibi peki sonuç bu ceplesmeden nasil kurtulabiliriz ameliyat olmadan yada sorunun ana nedeni bu mudur

Valla geçen bi sey yedim bogazimda takili kaldi 1 bardak su içtim öyle gitti. Muhtemelen benim yemek borumda cep var. O ceplerden varsa geçmis olsun düzelecegini sanmiyorum, araba kaportasi degil ki macun çekip o cebi, boslugu kapatsinlar. 😀

Bunu önlemenin tahminimce en kolay, en basit ve en etkili çözümü yüyecrkleri çok çok iyi çignemek. Öyle çigneyecegiz ki bulamaç kivamina gelecek ve yuttugumuz zaman o cebe/ceplere girse bile tutanamasin asagiya insin. En azindan yemekten sonra 2 yudum su içince asagiya aksin.

Bu arada yemeklerden 1 saat önce ve 2 saat sonra toplamda 3 saat hiçbir sekilde su, komposto, mesrubat, ayran vs hiçbir sekilde sivi almiyoruz arkadaslar. Hele soguk sivi hiç almiyoruz. Sivilar mide asidini sulandirdigindan besinler sindirilemiyor soguk sivilar ise mide asidi üretimini durduruyormus.

Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2022 Saat 08:42
O ceplere Zenker Divertikülü deniyor. Genellikle yaslaninca ortaya çikiyormus. Zenker divertikülü baska semptomlar da yapar. Bir KBB uzmanina muayene olabilirsin. Ama bence cep yok. Maalesef çaresiz kalinca kendimiz bir çikis yolu bulmaya çalisiyoruz.

Mesajı Yazan: Lavi
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2022 Saat 09:46
Malesef söylediginiz gibi de olabilir ama sizin söylediginiz gibi bir kriter yok bende uzun süre arastirdim çogumuzun sebebi bile olabilir au içerken bogazdan gurultu gibi bir ses gelmesi zor yutkunmak belirtiler arasinda

Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2022 Saat 15:46
Arkadaslar tukuruk bezlerine siendoloski die bi yontemle bakiliomus ultrasonla baktiralm bogazdan tomografi cekikelim eminmki belli olacklar bn yakn bi zamnda kbb ye gidip bogazima baktiracam tukuruk bezi tasida koku sebebiymis

Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2022 Saat 22:15
Tükürük bezi tasi olayini duydum. Ama biraz arastirdigimda sanci filan yapiyormus agri yapiyormus ates filan oluyormus galiba bende böyle bir belirti yok diye üstüne düsmedim acikcasi

Mesajı Yazan: I feel it comin
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2022 Saat 22:14
Konu ne zaman bogazdaki cep'e geldi anlamadim ahahahahh yok cüzdan. Arkadaslar ne yediginizde bu koku olusuyor. Bu çok önemli bir veri peynir falan demeyin onu yiyen herkeste oluyor. Ben mesela tatli yemekten olabildigince kaçarim çünkü koku yapiyor, çikolata ve bütün amblajli market ürünleri muhtesem koku yapar, kizartma tarzi yemekler yine çok kötü koku yapar bende. Bu yüzden tatli belki haftada bi kere yerim, ögünlerde ise her zaman sulu yemek tercih ederim, ekmekte yine çok iyi gelmiyor böylece Pirinç pilavi tüketiyorum karbonhidrat olarak. Bu diyeti uyguladigimda koku çogunlukla olusmuyor.

Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2022 Saat 13:41
Melina herkeste ayni belirti vermez tasin boyutlarina ve konumuna göre degisiomus bi haber okudum adam agiz kokusu sikayetiyle gidio ve tukuruk bezinden kocaman tas cikariolar belki bizdede var boyutu farkli

Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2022 Saat 15:34
Olabilir Selen tabiki gidip baktirmak lazim aslinda lütfen doktora gittiginde bu konuyla ilgili sonuçlari foruma yazarmisin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat