Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mekana göre agiz kokusu olur mu?

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2942
Tarih: 22-Agustos-2025 Saat 07:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Mekana göre agiz kokusu olur mu?
Mesajı Yazan: Diloy
Konu: Mekana göre agiz kokusu olur mu?
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 05:14
Psikolojim bitik durumda bu sabah hüngür sakir agladim. Insanlar benimle konusurken burnunu tutuyor araliklarla anlik da olsa kafalarini çeviriyorlar ama evde sordugumda yok diyolar ben ikna olamiyorum.
Mekana göre agiz kokusu artip azalir mi?
Mesela bi cafede otururken agizin orada bulunulan süre boyunca kokmasi eve gelince kokunun geçmesi? Yani stresli olunan süre boyunca kokmasi?
Artik böyle oldugunu düsünmeye basladim ya da insanlar benimle psikolojik oyun oynuyor hep birlikte sözlesmis gibi.
Çok mutsuzum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 10:47
Diloy bendede ayni durum var disarida asiri koktugunu hissediyorum eve kaçmak istiyorum hemen ve eve geldigimde kardesimle dip dibe konusabiliyorum koku filan yok diyo ben anlamadim ya çözemedim bu durumu napicam sasirdim

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 12:10
Bu bizim yasadigimiz psikolojik mi yoksa gerçekten bulunulan ortama göre koku olmasi diye bi durum var mi? Murat hocam yardimci olabilir misiniz bu soruya?

Mesajı Yazan: SIFAARIYORUM
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 16:53
Ayni seyi bende yasiyorum.
Disarda kokuyu hem hissediyorum hem tepki aliyorum.
Ama evde yok diyorlar.
Ya kokuya aliskin ev halki ya da disarida açik alanda veya farkli ortamda koku streste eklenince etrafa yayiliyor.
Hani insan kendi evinin kokusunu alamaz ama bi yere gidince baska ev farkli kokar ya onun gibi. Ortam çok etkili.
Hele bir de ortamda yakin mesafe oturuliyorsa.

Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 18:16
Diloy bu arada senin kokun geçmemis miydi hissediyormusun hala

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 19:10
Sanirim geri geldi 2 gündür agzimda bi yogunluk var insanlarin da hareketkeri degismis gib kafa çevirmeler burun tutmalar vs. Dün anneme sordum yok dedi ama o pek koku alamaz belki de beni kirmamak için yok dedi o bu sorunla nasil kafayi yedigimi bilmiyor. Sürekli de soramiyorum annem de olsa utaniyorum. Antibiyotik biteli 2 hafta oldu heralde geri geldi. Sabahlari o igrenç tat da geri geldi. Balgam çikarirken o balgamin igrenç tadini hissettim. Yarin sabah ameliyat oldugum doktora gidicem yine.

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 19:11
Orjinalini yazan: SIFAARIYORUM

Ayni seyi bende yasiyorum.
Disarda kokuyu hem hissediyorum hem tepki aliyorum.
Ama evde yok diyorlar.
Ya kokuya aliskin ev halki ya da disarida açik alanda veya farkli ortamda koku streste eklenince etrafa yayiliyor.
Hani insan kendi evinin kokusunu alamaz ama bi yere gidince baska ev farkli kokar ya onun gibi. Ortam çok etkili.
Hele bir de ortamda yakin mesafe oturuliyorsa.

Disarida sorunca var diyolar evde sorunca yok diyolar öyle mi?

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 19:38
Aynen öyle

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 20:32
Aklima geldi yine üzüldüm yaa.
Annem kaza yapti.
Allah korusun uzak etsin herkesin sevdiginden.
Hastanede yattiginin haberi geldi. Agzim kokuyor nasil gidicem ne yapicam orda acil durumda bile ne yapacagini sasiriyor insan.
Cenazen oluyor,sevdigini kaybediyorsun agzini acamadigin için aglayamiyorun offf

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 20:40
Çok geçmis olsun. Çok kötü bi durum acin varken bile kendini sakinmak zorunda kalmak.

Insanlarla konusurken genizdende hava veriyoruz evde test etmek için üfledigimizde sadece nefes veriyoruz aslinda bizim nefesimiz kokmuyor agzimizin içi kokuyor konusurken yakindan çevremizden tepki aliyoruz. Teori kastim suan aklima baska bir sey gelmiyor.
Bir de demin farkettim dilimin arkasinda beyaz parçalar var tirnagimla kaziginca geldi çok sasirdim. Bu nedir bilen var mi? Kokuyor mu o beyazliklar bilmiyorum çünkü ben kendi kokumu alamiyorum :(

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 20:58
Benim geniz akintisi ve mide kaynakli agiz ve nefes kokusu var. Bu dilde pas yapiyor. Dil kokusu var

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 21:00
Bende yaglarla acmazsam ve havasiz yerde kalirsam burnum tikali oluyor ve koku almiyorum. Ama agi tadi zaten kötü oluyor

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 21:33
Evet agzim bu aralar yogunlasti tat olarak. Böyle dilimin arkasinda yemek artigi gibi dil pasi mi oluyor bu? Çok detayli bakamadim arkaya belki arkaya derine dogru çok daha fazla vardir. Ben deviasyon konka ameliyati olmustum 4ünde o zamandam beri 2 kere burun temizligine gittim burun iyilesme sürecinde içinde büyük büyük parçalar olusuyor sümkürmeyle çikmiyor dünden beri sag taraf yine parça varmis gibi hava geçisi az yarin görüncem bakalim belki temizleyince geçer.
Bir de yarin forumdan bi arkadasla bulusma karari aldik bakalim sonuçlar ne çikacak test edicez birbirimizi.

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:01
Çok güzel düsünmüssünuz.
Ama sürekli temizleme ihtiyaci doguyorsa buna sebep bir durum var.
Allah acil sifalar versin.

Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:01
Diloy bende 10 gün önce deviasyon ve konka ameliyati oldum ama benim burnum daha acilmadii cünkü vr amilyatan sonra iyilesme süresi 2 haftayla 6 haftaya kadar süre bilirmis cünkü konkalar daha sis oluyomus.doktor dedi bu böyle 2 hafta olur sonra acilir.umarim öyledirr.cünkü ben normlade otriven burun sprayi kullaninca burnu komple aciliyo ve rahat befes alabiliyorum ve agiz ve burun kokusi gidiyo.senin burnun daha tikalimi rahat nefes alabiliyormusun?

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:20
Ben cumartesi ameliyat oldum pazartesi tamponlar çikti tamponlari çikardi 1 saat falan açikti sonra tikandi. Haftaya pazartesi kontrole gittim burun temizligi yapti burnumdan koca koca pihtili kanli bogum parçalar çikardi sag tarafta beyazlasmis büyük parça vardi. O an yeniden dogdum açildi komple. 3-4 gün sonra sag taraf yüzde 50 tikandi tekrar temizlige gittim beyaz büyük bi parça çikardi yine açildi çok iyi. Dünden beri de sag tarafta yine bi tikaniklik var yarin gidicem yine. Sol taraf ilk temizlikten beri yüzde yüz açik. Yani ameliyattan 9 gün sonrasi oluyor. Sag taraf neden böyle bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:28
Daha tikanik var diye senin agiz kokun gitmemistir bendeki gibi.ara sirada aciliyofu dedin acaba ozamanmi agiz kokun gitmlstir hic test ettinmi?[U][/U][U][/U]

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:30
Sen sinus rinse kit kulaniyomusun? Ben kulanndimda tek bi kac saniye burnum aciliyo sonra yine doluyo

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:37
Bilmiyorum tikandigi için mi tekrar koku geldi. Dün anneme sordum yok dedi. Ama gün içinde insanlarin tavirlarindan anladim ki var ben de gelmis gibi hissediyorum zaten tat olarak. Sabahlari da eskisi gibi igrenç bi tatla uyaniyorum yani bu tat esittir koku bende.
Sifaariyorum adli arkadasin da disaridayken koku varmis evde yokmus benimde öyle sanirim. Bunun bilimsel nasil bi açiklamasi olabilir ki? Suan hiçbir fikrim yok kokuyor muyum kokmuyor muyum

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:40
Kullaniyorum ara ara. Burun temizligi yaptirman lazim kitle mümkün degil çikmaz o parçalar. Ilk temizlik günü doktora dedim sinüs kit kullaniyorum açilmiyor burnum dedi kesinlikle kullanma burun fizyolojisini bozuyor onlar. O günden beri ara ara kullaniyorum. Tikaliyken kullandigimda tamamen bosaltamiyordum burun içini o parçalari doktor çikarmasi lazim.

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:47
Bilimsel açiklamasini bilmiyorum ama disarda maskede özellikle hissediyorum ki koku var. Evde agiz tadi kötü tabi, tikanikta uyaniyorsam anliyorum.ama yine de tikali oldugu zaman koku almiyorum evde

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 22:58
Senin hislerinden ziyade insanlarin yorumlari neler? Disarida soruyorsun bir arkadasina var kokun diyor eve gelince ailenden birine soruyorsun yok diyor. Çok garip yaa. Stres anlik kokuyu etkiliyor o zaman baska ne olabilir ki? Benim de Disarda fiziki tepki almam eve gelince annemin yok demesi ayni asagi yukari. Acaba sorunlarimizda benzer mi?

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 23:00
Yani psikolojik koku desem degil. Farkli yaslarda farkli insanlardan farkli tepkiler alinca kokuyu görmezden gelemiyorsun..8.sinifta disçiye gitmistim.Kadin bana acimisti bu yasta bu ne diye ama hiçbir sey de yapilmamisti dis temizliginden baska

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 23:03
Psikolojik oldugunu ben de düsünmüyorum stres altinda koku olusuyor bizim böyle bi fobimiz oldugu için diye fikir yürüttüm.

Mesajı Yazan: Ggggg
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 23:22
Merhaba arkadaslar bende disarida kokuyu yogun sekilde hissediyorum konusurken sürekli agzima bakiyorlarmis gibi hissediyorum koku yüzünden ama evde sordugumda kokunun olmadigini söylüyorlar. Bi de dediginize katiliyorum disarda stres altinda ikem koku daha çok yogunlasiyor evdeyken ben kokuyu o kadar yogun hissetmiyorum. Diloy bende geçen gün dilimin arkasini elimle temizledim tirnaklarimin içleri senin dedigin gibi beyaz beyaz oldu oysa bende hep dilimi temizliyorum böyle olunca baya sasirdim bende ama o sekilde temizleyince dilimdeki beyazliklar azaldi.

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2021 Saat 23:36
Psikolojik tedavi görmemiz lazim sanirim. Burada bir konuda okumustum antidepresan kullandigi sürece kokusu olmuyormus azaltsa ya da biraksa geri geliyormus kesinlikle psikolojik agiz kokusu degil benimki diyordu var olan koku antidepresanla geçiyormus. Çok ilginç gelmisti. Sanirim bizimki de böyle.

1 hafta önce falan psikiyatriste gittim depresyon ve takinti teshisi koydu bu agiz kokusunu da anlattim tabii. 2 antidepresan verdi 3 gün kullandim biraktim çok çarpinti yapti bende. Sanirim düzenli ve yan etkilerine ragmen kullanmam gerekecek.

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 00:43
Bir yerden kurtulmaya çalisirken ömür boyu baska sikintilar çekmeye deger mi.
Yagmurdan kaçarken doluya tutulmayalim.
Ilaçlar evet etki eder stres için çünkü mutluluk hormonu salgilar yapay olarak.
Ama sunu unutmayalim ki mutluluk hormonu yüksek oranda bagirsakta salgilanir.
Yani dönüp dolasip sindirim sistemi ve bagirsaga geliyor yolumuz.
Elbette ki gerekirse doktor ne verirse kullanmaliyiz tedavi için ama kendimizi agir bir yükün altina da koymamaliyiz diye düsünüyorum.
Çünkü herkeste her ilaç ayni etkiyi göstermiyor.. Ayni ameliyati yapan kisilerden nadiren iyilesenler oldugu gibi

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 00:44
Bana da psikolojik demisti ilaç yazmisti bir dr ama ellerde uyusma yaptigi gibi bir etkisi de olmamisti. Birakmistim

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 08:10
Antidepresan kullanma konusunda iyi düsün derim. Bende simdi günlük sakizindan siparis verdim onu denecegim sonra da bactoblis deneyecegim bakalim ise yarayacak mi

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 08:55
Bactoblis kullandim bu süreçte kokunun geri gelmesine engel olmadi.

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 10:22
Dra gittim bugün sag taraf tikali dedim gitti soldaki iyilesmemis yara kabugunu kaldirdi mahvetti beni canim çok yandi. Kanamayi önlemek içinde çubukla bisiler yapti ne yapti anlamadim uyusturucu sprey siktigina göre acili bir sey herhalde. En bastan ameliyat olmus gibiyim 1 hafta sola sprey vs dokunma dedi. Kokuyu anlattim temizlik yapinca geçecek dedi bilmiyorum ne kadar dogru. Cefaks antibiyotige basladim bugün.
Dr burnumla ugrasirken bi yandan kendimi sikiyorum acidan bi yandan içimden allahim neden bu dert bende diye isyan ettim.
Niye ben? niye biz? niye böyle bi hastalik var? :(

Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2021 Saat 13:01
Diloy öyle düsünme.
Kanser, ibs,ms, sma gibi birçok çaresiz ve aci çektiren hastaliklar ve sikintilar da var. Evet bazen bende üzülüyorum ama bu bir yol.. Yolun sonunda kazanan biz oluruz insaallah

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 06:07
Ben bugün soktayim..
Forumdan arkadasla bulustuk. Ben bursadan o sakaryadan geldi istanbulda görüstük ikimizin de burada isi vardi. 3 saat falan vakit geçirdik önce bi kafede çay içtik çaktirmadan defalarca test ettik birbirimizi onda hiç koku yoktu inanamadi bastan o da bende olmadigini söyledi ben de inanamadim. Sonra dedik daha rahat bir yere geçelim sahil kenarinda sote bi yerde oturduk farkli sekillerde üfledik höhledik onda yine yoktu sadece hohlayinca gelen nötr bi agiz kokusu asla rahatsiz etmiyor. O da bende de ayni sekilde oldugunu söyledi yalniz benim ki ondan bi tik fazlaydi çünkü o 1.83 cm ben 1.55 yan yana yürürken bi kaç kere geldigini söyledi kokunun ama rahatsiz edecek bi koku degil dedi ama inanmak çok zordu agizimin tadi inanilmaz bozuktu sabah doktor burnumla çok ugrasti kanatti burnumun içi dislerime kadar agriyordu agzimda hasta olmusum gibi çok kötü bi tat vardi. Hatta bastan dedim ben üflemek istemiyorum koktuguna eminim sen kokmuyorsun o yüzden moralim bozulacak diye ama üfleyince rahatsiz edici bi koku yok diyince soka girdim. Dedik yedigimizden içtigimizden etkileniyor mu acaba kokumuz gittik kola ve meyve suyu aldik içip test ettik, onda hatta o nötr koku bile gitti alttan kola veya meyve suyu aromasi aliniyordu güzel bile diyebilirdim. Daha sonra yemek yedik hamburger yanina çesitli soslarla (acili, hardal, ketçap, mayonez) patates normalde disarida böyle bir yemek yememistim uzun zamandir agzim kokacak diye yine test ettik onda yine koku sifirdi sadece her imsanda olan normal agiz kokusu o da üfleyince geliyor asla rahatsiz etmiyor bir sey yiyip içince hatta o bile gelmiyordu. Çok zor ikna oldu ben de çok zor ikna oldum hala acaba mi diyorum. Uzun uzun konustuk anlattik hikayelerimizi acaba bu koku bize normal geliyor baskalarina mi kötü geliyor gibi teoriler ürettik :) ya da stres altindayken mi artiyor koku diye. Eve geldim öyle bi kafam rahat uyudum ki.. Tabii hala yüzde yüz ikna olmus degilim en azindan düsündügüm kadar yani ameliyat öncesi olan o agir koku yokmus. Iyi ki görüsmüsüz. Ayni durumu yasayan iki insan birbirine çok iyi geliyor bence bu forumdan ayni sehirde olanlar bulusup test etmeli eminimki çogunda durum bizimki gibi olacak.
Söyle de bi detay var o da aklimi karistiriyor sabah cefaks antibiyotige baslamistim yani bu testi yaparken sadece 1 tane içmis bulunuyordum acaba o mu etkiledi?

Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 13:15
Çokkk sevindim :) o antibiyotikle alakali degil emin ol. 1 tane ilaç içmekle koku o gün boyunca kesilmez. Bence sende koku yok. Disaridaki insanlar inadina gibi biz yanlarindayken ellerini agzina götürüp baslarini ceviriyorlar ve bu inadina gibi hep bize denk geliyor. Ikna olman çok zor biliyorum çünkü ben de seninle ayniyim.

Kbb doktoruma gittim hep gittigim doktorum. Yine en bastan anlattim. Agzimi burnumu kulagimi dilimin arkasini kamerayla dakikalarca inceledi. Bir insanda koku yapmasi için olmasi gereken hiçbir sey yok sende dedi. Ayrica 15 dakikadir agzinin dibindeyim ve hiç koku almadim dedi. Nasil olur hocam ben aliyorum suan siz nasil almiyorsunuz dedim. Gerçekten almadim ben sende koku oldugunu düsünmüyorum dedi. Ve benle yarim saat bir psikolog gibi konustu. Insanlari rahatsiz ederim diye kendini yiyip bitirme gençsin güzelsin hayatini yasa emin ol seni sevenler sende koku bile olsa yanindan gitmezler ama gerçekten koku yok dedi. Ve beni psikiyatriye yönlendirdi. Ben kokuyu çok yogun hissettigim çok fazla kokum olan bir gün, herkesi rahatsiz ettigimi düsündügüm bir gün arkadasim bana dediki, ben senden bugün hiç koku almadim dedi. Yine kokuyu kendim çok yogun bir hissettigim an arkadasimin yüzüne konustum aramizda 5cm anca varken, ben koku almiyorum dedi. Nasil olur diye hala ikna olmuyorum. Yurtta oda arkadaslarim rahatsiz olmuyor sadece bazen benle konusurken elleri agzina gidiyor yine üzerime aliniyorum ama bilmiyorum yakin arkadasim yok diyor bana yalan söylemez. Simdi diloy, ve bizim gibi olanlar, hep beraber psikiyatri randevusu alalim mi. Belki tedavimiz odur

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 14:25
Belki denedikleriniz sonuç vermistir.
Çünkü benim de dedigim gibi bazen yok diyorlar ama okulda, toplu tasimada korkuyorsun diyenler oldu açik açik.
Insaallah kesin sonuç olur denedigimiz yöntemler. Çünkü maddi ve manevi sikinti çekiyoruz.
Calismayinca hele öyle zorki bir seyler için mücadele etmek

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 15:08
Bana açik açik kimse kokuyorsun demedi yüzüme karsi. Arkamdan diyorlar mi bilmiyorum. Bugün derste arka siramda oturan çocuk teneffüste diger erkek arkadaslarina bisey söyledi sonra güldüler. Tekrar derse girince de gel oglum suraya otur orda oturma dediler cocuk da oturdum artik dedi. Ben bunu üzerime alindim. Hiç agzimi açmadan ve 2 kat maske varken benim kokumdan rahatsiz olmus olabilir miydi

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 15:27
Bende derse gittim ve önüme oturan sürekli dezenfektan ve kolonya döktü ve bi daha önüme oturmadilar. 2 3 gün farkli kisilerde bu oldu.
Senin maske varsa bir de mesafe yoktur ya ben açmistim maskeyi neyime guveniyorsam

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 16:21
Ben psikiyatriste gittim 2 antidepresan verdi 3 gün kullandim çarpinti yaptigi için biraktim.

Nicksizz4 sanmiyorum senin kokunu alsinlar çift maskeyle o kadar agir koku olsa maskesiz heran asiri tepkiler alirdin bu sadece takintilarimiz oyunu bize.

Sifaariyorum seni gerçekten merak ediyorum uyari aldigin zaman ve test ettirdigin zamanlar yok dediklerinde aradaki fark ne acaba? Neyi farkli yapiyorsun? Ve bu fark olusumu 2-3 saatlik kisa dilimler içinde mi?

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 18:24
Cidden hayat bizle dalga geçiyo gibi inadina böyle seyler yasiyoruz. Benim okulumda psikolog hocam var ondan yardim alicam. Ama iste gözünden düsmeye korkuyorum sonuçta okuyorum ögrencisiyim genç güzel bi kizim gidip de hocam agzim kokuyor nasil dicem bilmiyorum

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 19:28
Benim dedigin gibi bi sure idare ediyor sanirim.
Ama hem üst solunum hem sindirim sistemine yogunlastim.
Çok zor.
Yiyecek bir sey yok pek ama bakalim ne olucak.
Iltihap kurutucu seyler yemege çalisiyorum.
Evdeki stresim de çok fazla..
Bilmiyorum ya yoruldum sadece

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 19:30
Bugün çok agladim.
Yorulunca bir yerde tikaniyor insan.
Bir de aileden destek alamiyorsun utaniyorsun da
Kardeslerime söylüyorum ama kimse içimizde ne yasadigimizi bilemez. Kalabalikta bir aileyiz.
Akrabalar gidip geliyor kaçmaktan yoruldum.

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 20:11
Orjinalini yazan: nicksizz4

Cidden hayat bizle dalga geçiyo gibi inadina böyle seyler yasiyoruz. Benim okulumda psikolog hocam var ondan yardim alicam. Ama iste gözünden düsmeye korkuyorum sonuçta okuyorum ögrencisiyim genç güzel bi kizim gidip de hocam agzim kokuyor nasil dicem bilmiyorum

bir çare bulamaz, gitsen de. durumunun düzelmesi için kokuyu çözmen gerekiyor. doktor ilaç, konusma vs yapsa da sana, eve gidince tekrar ayni sorunlari yasayacaksin.

Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2021 Saat 21:05
Kokuyu nasil çözecegim ne yapsam çözemedim. Üst damagimin arka kismi, küçük dilime kadar olan yere dilimle dokununca o kötü tadi hissediyorum. Ayni tat ve koku dilimin kökünde de var. Ne yapmaliyim tamamen geçmesi için

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 08:30
Günlük sakizindan kullanmaya basladim bende günde ne kadar kullanmak gerek acaba dislerimi temizlediktem sonra çignedim gece bi de bu sabah. Agzimin içi alev alev oluyordu benim suan yine hafiften var gibi ama o yogunluk yok bakalim ne olacak yine bilgilendiririm. Sakizin tadi da biraz kötü ama yapcak bisey yok.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 09:56
Günde 2 kez kullaniyorum bazen 3. Tadi kötü ama çok da degil insallah ise yarar

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 12:01
Annem oglum için almis günlük diye bir sey gögüs hiriltisi vardi oglumun burada okumustum çözüm yöntemi olarak hemen attim agzima bi tane ama aciydi çürük findik gibi fazla tutamadim agzimda ama ben de deniycem yine.
Disarida da yanima halitosil dil macununu alicam 2 saatte bir parmagimla dilime yediririm diye düsünüyorum çinkolu oldugu için kokuyu bastiriyor agzimi onunla ferah hissediyorum.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 12:24
Sakizi hemen çignemeyin.. Kimyasal içermedigi için elastik degil.
Emin suyunu iyice mideye iner agiz içinde kalir. Suyu kalmayinca yutun. Günlük sakizi macunu da var Ege tarafinda gerçi o sigla yagi. Onun kullanimi kolaydir ama o da pahali biraz.
Diloy bu arada sen evli misin bu durum nasil zorluyor ve nasil tolere ettin. Yanlis anlama lütfen hepimiz ayni sorundan dertliyiz ve bizi kimse kabul etmez diyoruz dogal olarak

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 13:27
Macunu arastirayim gün içinde kullanabilecegim bu tarz bir sey psikolojik olarak da rahatlatir beni.
Ben anneyim fakat evlenmedim. Sakizlarla idare ediyordum eskiden bu kadar fazla degildi bu sorunla yasamayi ögrenmistim insanlara çaktirmadan. Ve hayatimdaki insana. Bilmiyorum belki kokumu aldigi zamanlar olmustur ama hiç vurmadi yüzüme.
Temmuzda agir bi grip geçirdim sonra asiri artti koku. Eskiden sadece sabahlari oluyor gün içinde olmuyor saniyordum bi kaç sosyal tepkiden sonra gün içinde de koktuguma ara ara emin oldum naneli sekerlerle idare etmeyi ögrendim. Tabii her ne olursa olsun herzaman hayatimdaki insana da mesafeli davrandim konusurken vs sabah kalkar kalkmaz ilk isim dis firçalamak ve sakiz çignemek olurdu. Kokunun asiri artmasi durumu oldugunda zaten kimse yoktu hayatimda o yüzden bu konuda fikir veremiyorum asiri koku varken iliskiler nasil etkileniyor.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 16:56
Anladim.
Umarim her birimiz bir sekilde iyi oluruz.
Yediklerimizden bakalim ne yiyip içince artiyor azaliyor ona dikkat edelim.
Burnumuzu tikanik, havasiz birakmamaya çalisalim, dogal veya cinkolu gargara kullanalim, dilimizi iyice fircalayalim.
Yemek yerken Su içmeyelim o da sindirim problemi yapiyor.
Yemekten hemen sonra uyumayalim birkaç saat geçsin.
Zeytinyagi limon icmenizi tavsiye ederim o da karaciger temizliyormus.
C vitamini saf halde kullanmamiz lazim çünkü hem mikrop temizleyici hem bagisiklik güçlendirici özelligi var.
More than saf var bildigim.
Cocosu da tavsiye ederim sindirim sistemi ve burna damlatmak için.
Yani en ufak iyi gelen seyleri paylasiyorum yanlis anlamayin amacim bildigimi gizlememek

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 17:17
Cocos nedir?

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 17:51
Hindistan Cevizi yagi karisimli bir yag.
Googleda hindistan cevizi yagi olarak geçiyor. Bende arastirirken yorumlarda gördüm candida mantari için kullaniliyor
.
Burun içine de içilerek de kullaniliyor mesela ama ben çörek otu yagi ile karistirip kullandim belki de gerek yok

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2021 Saat 18:03
Cocos Gökçek market yazin çikiyor içerik bilgisi

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 20:30
Arkadaslar Istanbul'da olan var mi
Bir de agiz kokusu agiz tadi kötüyse kesin var midir var diyende var yok diyen de.
Kokuya hassas olan burnunu kapatiyor, yanimdakiler yok diyor ama bende hissediyorum.
Ne yapacagimi sasirdim gerçekten deli gibi hissediyorum kendimi.
Olmamasi imkansiz diyoeum agiz tadim kötü ve dil pasim var

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:01
Ben kokuyu hissediyorum.
Psikolojik koku alinmaz çünkü burnum hafif kokulari almaz, tikaniktir

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:21
Bir grup insan içinde yok diyenler ve var diyenler mi var tam anlayamadim.

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:39
Kokuya hassas olan arkadasim burnunu kapatir yanimda ve yüzünu döner hep mi tesadüf?
Yoruldum ya ben deli degilim

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:43
Ben de psikolojik oldugunu düsünmüyorum. Ben dilimin arkasindaki o tadi hissediyorum. Dilimin arkasina parmagimi sürünce ki o igrenç kokuyu aliyorum.
Ama kokuya hassas bi insanla yeni tanistigim biriyle oturdum bi gün. 2 gün sonra kendisine sordum böyle bi sikayetim var sen aldin mi diye. Hiç almadim ve ben koku konusunda çok hassas biriyim mutlaka alirdim karsi karsiya yemek yedik dedi. Bilmiyorum napcami

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:45
Cok yakin her gün yanimda olan arkadasim var. Bazen aliyorum ama çok az aldim metal kokusu gibi sanki dis tellerinden kaynaklaniyor olabilir dedi. 2 gündür beraberiz 2 gündür hiç koku almadim dedi sadece geçenlerde bi gün almistim ama rahatsiz edici bi koku degildi metalimsi gibiydi dedi

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 21:58
Yine adaçayi, akgunluk sakiz, çörek otu yagi ve Cocos kullaniyoeum hala.
Misvak kullaniyorum ayrica.
Dedigin gibi dilin arkasinda bende kötü tat hissediyorum

Mesaj Tarihi: 05-Ekim-2021 Saat 22:01
Koku yoksa agiz tadimiz neden kötü

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 17:18

Kokuya hassas olan arkadasim burnunu kapatir yanimda ve yüzünu döner hep mi tesadüf?
Yoruldum ya ben deli degilim

Çünkü o kokuya hassas buluttan nem kapiyor belliki. Herkese normal gelen koku onu rahatsiz ediyor olabilir. Hani su sinifta biri parfüm sikinca çildiran tipler var ya astimim var diye o tarz biridir belki :D
Ona sormayi denedin mi bence sor koku aldin mi benden diye.

Bu arada degisik bir sey oldu 2 gündür agzimin tadi normallesti durduk yere neden acaba? Geçen oglana etli yogurtlu çorba yaptim fazla olunca bende yedim yerken düsündüm bunun tadi agzimi daha beter yapacak ama o çorbadan sonra agzimin tadi normallesti tesadüf mü keramet çorbada mi bilemedim. :D 2 gündür agzimin tadi çok normal. Tabii koku durumunu bilmiyorum hala belki de kokuyorumdur.

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 18:34
Ona sormadim çünkü kokuya hassas oldugunu biliyorum ama yanimizdaki diger arkadasima benim böyle bir sorunum var demistim oda hiç yok demedi yani tedavine devam et dedi.
Ne çorbasi yemeye devam et 😂😂
Gerçekten streste çok etkiliyor.
Ben iki haftadir uykusuz, yorgun ve çok üzgünüm stres haddinden fazla.
Bunu kontrol altina almam gerekiyor sanirim.
Bir de stresten doyma hissini kaybettim.
Zaten seker, süt ve süt ürünleri arttiriyor yiyemiyorum pek ama yine de sebze tek gerçekten doyurmuyor iyice güçsüz kaldim ne yapacagi sasirdim.
Bunun için ne gerekiyorsa yapacagiz da önümüz belirsiz.
Koku var mi yok mu nasil kisiye göre degisir ki 😂
Kendi dünyamizda timarhanede gibiyim

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 18:35
Dil kokusu hepinizde var mi bende var ya da herkesin dili kokar mi
Ferah nefese sahip kimse yok mu biz bunu normal görsek yine tepki almaktan korkuyorum

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 18:37
Insan her seyi yemenin bir lüks oldugunu Anlasaydi keske.
Biz yiyemiyoruz ya büyük nimet yani

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 22:53
Stresten kokuyoruz bence biz. Yani hayatin olagan streslerinden bahsetmiyorum agzim kokuyor mu acaba diye stres yapinca kokumuz ortaya çikiyor. O yüzden evde sorunca koku yok cevabini aliyoruz çünkü evde aile içinde koksak bile is ve arkadas çevremizdeki insanlara karsi yasayacagimiz rezil olucam duygusunu yasamiyoruz. Ben bu sonuca vardim artik çözüm antidepresan bence. 😔

Dil kokusunu nasil aliyorsunuz genel olarak kokumu alamiyorum ben.
Ama söyle bir sey söyliyim forumdan arkadasla bulusup test yaptik birçok sekilde kola falan içtik onun kendi kokusunu aldigi bir yöntemi varmis çenesini öne verip burnuna dogru üfleyince aliyormus. Kolanin yarisini içti kendini test etti suan koku olusmaya basladi aliyorum dedi ben kokladim sifirdi hafif kola kokusu geliyordu. Bu aldiginiz kokular gerçegi yansitmiyor olabilir.

Ben probiyotige basladigimdan beri yiyorum herseyi valla bagirsaklarim hiç bozulmadi. Eskiden cips çigköfte bu tarz seyler direk ishal yapardi beni.

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 23:01

Forumdan arkadasla test ettigimiz gün agiz tadim inanilmaz kötüydü sabahinda doktor ameliyatli burnumu baya kanatip ugrasmisti bana göre lagim gibi kokmasi falan gerekirdi o kadar kötüydü ama üfleyince arkadas çok hafif rahatsiz etmeyen bi koku var dedi. Ilk defa gördügüm biri ne kadar dogru söylüyor bilemem tabii ama yeminler etti ikna olayim diye :)

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 23:17
😂😂 iyi de o zaman dis doktorlrinin sitelerinde yazan bilegini yalama koku olma konusu yalan mi 😂
Ve agiz kokusundan tiksinen insanlar bazi sitelerde hep sey diyorlar bu yasina kadar kimse söylememis mi kokuyor diye insan agiz tadindan da mi anlamaz falan.
Iyice ikilemde kaliyorsun.
Bir de dedigim gibi her seyi ama her seyi sinirsizca yiyen insanlar var ama agizlari hiç mi kokmuyor.
Bir arkadasim mesela yiyip yatar, nargile içer, çikolata abur cubur ama kaç saat aç kalirsa kalsin nefesi temiz kokar yaklassa da.
Biz açken farkli yokken farkli.
Yani koku var mi yok mu iyi mi kötü mü objektif hassas koku alan birinin görüsü Lazim 😊

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 23:26
Cep tipi agiz kokusu ölçen cihaz olsa keske :( evi arabayi satar alirdim 😆 (evim arabam yok ama olsun 😬) bize anlik test yetmiyor asla ikna olamiyoruz ya suan koku geri geldiyse paranoyalari içinde boguluyoruz.
Etli çorba yedigimde agzimin tadi düzeldi diyince arkadasa o zaman fakirlikten kokuyormus agzin demisti bu da bi ihtimal 😂

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2021 Saat 23:32
Demekki aslinda sen iyilesmissin ameliyatilardan sonra ama bunu tam kabul etmemissin..Aynen öyle aile içinde disaridaki hayat gibi rezil olmuyorsun söylense de disarda daha kötü.
Ben surdan var diyorum ilkokul, lise, toplu tasima ve ileri yasta yüzüme açik açik senin agzin kokuyor dediler bende sirf kimseyi rahatsiz etmeyeyim diye hep yalniz kaldim, arkadaslik kurmadim.
Stresi kontrol altina alarak azaltabilir miyiz acaba?
Midemdeki yara iyilesirse belki geçer diyorum bir umut

Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2021 Saat 14:38
Diloy hangi probiyotik kullaniyorsun

Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2021 Saat 23:00
Orjinalini yazan: Diloy

Forumdan arkadasla test ettigimiz gün agiz tadim inanilmaz kötüydü sabahinda doktor ameliyatli burnumu baya kanatip ugrasmisti bana göre lagim gibi kokmasi falan gerekirdi o kadar kötüydü ama üfleyince arkadas çok hafif rahatsiz etmeyen bi koku var dedi. Ilk defa gördügüm biri ne kadar dogru söylüyor bilemem tabii ama yeminler etti ikna olayim diye :)

maske ile de kendi kokusunu aliyor insan. direk üflediginde vs burna geliyor hava. tabi kumasin kokusu da var ama agiz kokusu maske ile de belli oluyor bence.

Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2021 Saat 23:28
Maskede koku aliniyor evet.
Ama ilginç olan biri diyorki koku yok biri diyorki var..
A

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 09:38

Diloy hangi probiyotik kullaniyorsun

Duobalance mood. 1.5 aydir kullaniyorum ömrü billah da kullanmayi düsünüyorum bir sey yerken ishal olur muyum korkusu çok sinir bozucu. Suan her seyi yiyip içebiliyorum.

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 09:43
Koku belki onunla da gitmistir sende.
Çok sevindim iyi gelmesine

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 10:53
Sabah uyaninca agziniz benim gibi bok gibi kokuyor mu bi tek benim mi böyle

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 12:25
Sabah benimki cinnet cinayet :( 2 elim kanda da olsa ilk is dislerimi firçalamaya kosarim.

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 12:28
Bu forumdaki arkadas bi arkadasini örnek vermisti sabah uyandiginda agzi les gibi kokar ama gün içinde hiç koku yoktu demisti. Sabah kokusu varsa gün içinde de olacak diye bir sey yok. Ama sabahlari bile tertemiz uyananlar var :/

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 14:33
Valla annem hiç dis firçalamaz ne sabah ne aksam bi kez agzi kokmuyor. Ben sabah sular falan kesildiginde ise gitmemistim bir gün. Aklim cikiyor dis firçalayamazsam diye ceset gibi kokuyo ya bu ne biçim bi seydir

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 14:47
Her bünye farkli. Kiminin sabah az kokar kiminin çok kiminin hiç. Biz ölümüne kokangillerdeniz kabullenmekten baska çare yok. Gün içinde olmasin da koku sabah olmasina raziyim firçalarim gargara yaparim geçer en azindan.

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 15:21
Firçalasam bile hohlayinca bogazdan geliyor o koku. Ben kabullenemiyorum böyle olmamali

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 15:22
https://youtu.be/OrZaKWZUUjg

Bu videoyu izleyen var mi
Ben gastroenteroloji bölümune gidince beni muayene bile etmedi ben agir hastalara tek bakarim sira yok dedi
Aksama kadar bekledim ki bir bosluk olsun

Tüm hastalar bitti beni görünce hala orda ne inatçi çiktin gel bakim dedi dr dalga geçer gibi :( Bu doktoru görünce herkes ayni degilmis dedim.
E tabi devlet hastanesi ve özel hastane farki da var.
Mide problemleri için tedavi veriyormus bu doktor..Gidebilen için fikir olsun

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 15:44
Reflü ve hp bakteriden bahsediyor videoda ama murat hoca bunlar sebep degildir diyor. 🙄
Mide sindirim yavasligini ve yemek borusu kas spazmini ilk defa duyuyorum kokuya sebep olabilecek. Nasil baktiricaz ki? Endoskopide çikiyor mu bunlar farkli test mi lazim acaba?

Ben de endoskopi yaptirmistim dr bana sunu demisti bu sorunla gelen hastalara çözüm bulunamiyor. Ben hp bakteri var mi ve yemek borusunda cep var mi (zenker divertikülü müydü neydi) ona bakarim onun disinda yapabilecegim bir sey yok. Pangastrit ve hp çikti. Ilaçlar bitince gel demisti gitmedim. Ilaca baslayinca zaten hemen geçti koku meshur flagyl etkisi. Ama kokum sifirken bile agzimin tadi çogunlukla bozuktu :/

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 15:51
Orjinalini yazan: nicksizz4

Firçalasam bile hohlayinca bogazdan geliyor o koku. Ben kabullenemiyorum böyle olmamali

Nasil alabiliyorsunuz ya kokuyu ben de alabilsem keske. 😔 Burnum iyi koku alir ama agiz kokumu en les zamanda bile alamiyordum.

Evet olmamali ama böyle. Kimi çok killidir kiminin saçi çok dökülür, kimi çok kisadir kiminin gözleri bozuk vs vs. Biz de agzi kokanlariz bununla yasamayi ögrenicez çözüm bulana kadar. 😔

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2021 Saat 16:21
Sanirim endoskopi ile bakiyor ama diger videosunda özel bir yöntemden bahsediyor endoskopi için.
Tedavi sonrasi hastalarin yüzü gülüyor dedigine göre bir tedavi uyguluyor.
Ben kaç yil önce özele de gitmistim ama ilaçlar etki etmemisti.
Ben kabulleniyorum bazen ama bazen de kabullenmek istemiyorum. Tedavi olan forumda bile bu kadar insan varken bir umut bizde olabiliriz diyorum. Bilmiyorum ya

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 15:09
Ben bugün parmagimi bogazima kadar soktum yani dil köküme dokundum isaret parmagimla aci bi tat aldim koku yine alamadim tabii. Herkesin dil kökü öyle mi acaba çok girintili kabartiliydi dil yüzeyi gibi düz degildi. Ve elime çok az minik minik beyazliklar bulasti. Dil kökü nasil temizlenir acaba? :/

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 15:14
Dis kökü benim de kabarikli. Sanirim normal bu. Ama benim berbat oluyor dil köküm

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 16:20
Koku olarak mi berbat tat olarak mi? Bende dil kaziyicisi var ama köke ulasmiyor dil temizligi için özel firçalar var onlar köke ulasma konusunda daha çok is görür gibi. Normal dis firçasiyla da ulasmak zor oluyor büyük oldugu için ögürtüyor. Aytug hoca derin dil kökü temizliginden bahsetmis acaba kendi mi yapiyor farkli bi aletle yoksa firçayla mi bilemedim.

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 16:44
Dil kökü benim de kokuyor.
Bakir dil temizleyiciler var.
Baya plastikleri de var ama orjinalinde güzel yorumlar okumustum.
Ya iste oraya p beyaz akinti, tabaka genizden veya mideden geliyor.
Geniz akintisi yutkunarak da mideye de inip mideyi de etkiliyor.
Kisir döngü yani.
Benim iki gündür burnum da acayip tikali bir sey damlatamadim ekstra rahatsizliklarim vardi gücüm yetmedi
Bademcik tasi da olabilir senin beyaz seyler iyi bak istersen.
Yani aynanin karsisina bakip elini bir bademciklerine sur kokla bir de dil köküne farki görürsün yeri tespit edersin.
Ben yogurt dahil süt ürünlerini kesince rahatliyorum biraz ama zor ya her seyi kesince.
Hepimize sifalar diliyorum tez zamanda

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 16:46
Burda kim yazdi hatirlamiyorum ama benim de yemekten sonra burnum akmaya basladi.
Ya da yeni fark ettim.
Ve acayip bir karin gurultusu var yemektemn sonra basliyor sonra ara ara tüm gün devam ediyor

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 19:48

Kisir döngü yani.
Benim iki gündür burnum da acayip tikali bir sey damlatamadim ekstra rahatsizliklarim vardi gücüm yetmedi
Yani aynanin karsisina bakip elini bir bademciklerine sur kokla bir de dil köküne farki görürsün yeri tespit edersin.
Ben yogurt dahil süt ürünlerini kesince rahatliyorum biraz ama zor ya her seyi kesince.

o geniz akintisidir çünkü yapiskan yapiskandir. yapiskan olunca, dil kökünde kaliyor yemek yiyince, mesela karpuz, karpuz suyu orada kaliyor sonra kokuya neden olur. dil arkasi yapiskan olmayinca,akinti olmayinca koku da kesilir. geniz akintisi ya burun deviasyon vs kaynakli yada mide kaynakli. ben reflü-mide kaynakli oldugunu düsünüyorum çogu kisinin. yada candida kaynakli. eger mantar ilaçi buradaki kullanip kesiliyorsa, flagly gibi.

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 20:03
Evet Candida ve mide kaynakli.
Çünkü mide ve bagirsak problemlerim var benim.
Geniz akintisi da bahsetmistim çörek otu yagi ve Cocos karistirip burna damlatip sumkurunce oradaki iltihabi atiyor ama düzenli yapmam gerekiyor yoksa yine tikali oluyorum

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 20:48

Evet Candida ve mide kaynakli.
Çünkü mide ve bagirsak problemlerim var benim.
Geniz akintisi da bahsetmistim çörek otu yagi ve Cocos karistirip burna damlatip sumkurunce oradaki iltihabi atiyor ama düzenli yapmam gerekiyor yoksa yine tikali oluyorum

sinüs rinse daha etkili bence. o geniz akintisi bitmez kaynagi inmezsen. sen günlük rahatlama yapiyorsun ama vücut tekrar üretiyor, kökünü bulman lazim.

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2021 Saat 21:00
Sinüs rinse kullandim. Çok etki etmedi yine tikiyordu çünkü

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2021 Saat 12:34
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Kisir döngü yani.

o geniz akintisidir çünkü yapiskan yapiskandir. yapiskan olunca, dil kökünde kaliyor yemek yiyince, mesela karpuz, karpuz suyu orada kaliyor sonra kokuya neden olur. dil arkasi yapiskan olmayinca,akinti olmayinca koku da kesilir. geniz akintisi ya burun deviasyon vs kaynakli yada mide kaynakli. ben reflü-mide kaynakli oldugunu düsünüyorum çogu kisinin. yada candida kaynakli. eger mantar ilaçi buradaki kullanip kesiliyorsa, flagly gibi.

Mideyle geniz akintisinin baglantisini açiklayabilir misin?

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2021 Saat 12:39

Sinüs rinse kullandim. Çok etki etmedi yine tikiyordu çünkü

Sinüs rinseyi sicak suyla yap yarim çay kasigi karbonat yarim çay kasigi tuz yakmayacak derecede sicakken uygula sag taraftan su verirken solu parmaginla kapa kafani geri eg üst taraflara da ulassin su. Diger delige de yap. Böyle uygulayinca gün içinde çikiyor baya akinti. Ayrica kafani geri egdiginde agzini kapat genzinden de geçsin karisim. Diger türlü sagdan sik soldan aksin pek etkili degil.

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2021 Saat 13:39
Orjinalini yazan: Diloy

Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Kisir döngü yani.

Mideyle geniz akintisinin baglantisini açiklayabilir misin?

https://www.medicalpark.com.tr/bogaz-reflusu/hg-2466

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2021 Saat 17:13

Burda kim yazdi hatirlamiyorum ama benim de yemekten sonra burnum akmaya basladi.
Ya da yeni fark ettim.
Ve acayip bir karin gurultusu var yemektemn sonra basliyor sonra ara ara tüm gün devam ediyor

Ben yazmistim. Eger karnim asiri doyarsa burnum akmaya basliyor. Her yemekten sonra degil, çok fazla yemek yersem oluyor bu

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2021 Saat 14:52
Bugün oglanin asisi vardi dra gittik hastane ortami tabii herkeste maske var dr muayene ederken oglani tutuyordum yüksek bi koku çarpti burnuma emin olmak için dr kafa ölçüsü alirken maskeyi araladim dr konusurken buram buram geliyordu sok oldum. Hem onda maske vardi hem bende ona ragmen baya aliniyordu koku.
Acaba biz mi çok takiyoruz bu koku olayini herkes çok relax bu konuda.

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2021 Saat 17:20
Nicksiz aynen bende çok yiyince oluyor.
Ya burnum tikaniyor tamamen ya burnum akiyor.
Tikanmasi daha kötü ama.

Diloy geniz akintisi mide baglantisini bir doktor söylemisti muayene sirasinda ikisi birlikte tedavi olmali yoksa mide iyiesmez demisti.
Söyle ki geniz akintisi bogazdan mideye akiyor sürekli ve yine orda bir iltihap mantar olusturuyor.
Çok degisik bir vücut kompleksi var yaa

Bilmiyorum stres çok etkili bende sizde de öyle mi

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2021 Saat 17:21
Bogaz reflüsune de baktim da belirtileri var evet.
Zaten bende reflü var.
O sesi çok etkiliyor.
Yine yemek yiyince ses kisikligi oluyor bogazda tahris gibi kizariklik var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat