Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hipnoz Ile Agiz Kokusu Tedavisi

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3039
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 05:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Hipnoz Ile Agiz Kokusu Tedavisi
Mesajı Yazan: Melina
Konu: Hipnoz Ile Agiz Kokusu Tedavisi
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2022 Saat 10:35
Arkadaslar merhaba daha önce bu konuda arastirma yapildi mi bilmiyorum ama bugün bir video izledim hipnoz hastaliklarin tedavisi için de kullanilabiliyormus. Beynimiz vücudumuzda meydana getirdigi durumlar aklimizin alamayacagi kadar fazlaymis aslinda. Yani bizdeki bu koku durumu psikolojik veya travmatik sebeplerle beynimizin vücudumuzdaki bir alani etkilemesi ve ordaki bakteri yogunlugunun artmasi yada bizi bakteriyel enfeksiyonlara savunma karsisinda dirençsiz birakmasi sonucu olabilir mi? Yani belki burdaki bazi arkadaslara söylediklerim çok saçma gelebilir ama mümkün müdür sizce? Yada hipnoz bu amaçla kullanilabilir mi? Murat hocam ve konu hakkinda görüsleri olan arkadaslarinin düsüncelerini paylasmalarini rica ediyorum.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Deniyorum
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2022 Saat 15:41
Hipnozu bilmiyorum ama gerçekten meditasyon ve inanarak yapilabilecegine eminim. Insanlar tibben mümkün olmaz denen hizlarda kosabiliyorlar. Veya çok umutsuz vakalar(kanser) iyilesiyor. Bizim hastaligimiz sosyal bir hastalik oldugu için morali de yüksek tutmak zor. Kimseyle paylasamiyoruz da tek basimiza savas.Bu sebeple inanarak düsünerek iyilesmemiz zorlasiyor.


Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2022 Saat 16:10
Bence hiçbir faydasi olmaz. Çünkü stresin süreci hizlandirdigi durumu daha kötüye götürdügü kanser örnegi gibi benzer baskaca hastaliklar için stresi ortadan kaldirmaya yönelik çalisma ve tedavilerin stresle iliskisi bulunan bu hastaliklarda fayda tasidigini düsünüyorum. Salt stresle iliskisi bulunmayan ancak belirli tip agiz veya nefes kokusu hastaliklarinda iliskisi bulunan stres için faydali olabilir. Harcanan çaba ve beklentiyi dikkate alirsak netice alamamaniz durumunda psikolojiniz daha yipranmis olacaktir.

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      


Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2022 Saat 20:14
Bu konuda daha önce arastirma yada tedavi uygulamis olan var mi acaba ? Varsa deneyimlerini bizimle paylasabilir mi? Bizi ne iyilestirecek hipnoza kadar geldiysek merak ediyorum dogrusu:)


Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2022 Saat 23:04
2 yil önceydi agzimda aft çikmisti. Aile hekimine gittim bi ilaç yazdi, küçücük sisede, firçasi var. Firçayla aft olan yerlere sür dedi.

Ilave olarak bir de gargara yazdi, kara duttan yapiliyormus, etken maddesi dutta varmis.

Arkadaslar gargarayi bi yaptim aradan 2-3 saat geçmisti, aynanin karsisina geçtim aftlara bakmak için. Agzimi bi açtim dilim kipkirmizi. Hani koku olsun olmasin herkeste ama az ama çok olan dil pasi vardir ya, tamamen gitmisti ve dilim kipkirmiziydi.

Mevsim yazdi gittim karadut aldim, onu yiyince de dilim kipkirmizi olup pas mas kalmiyordu. Bu kirmizilik dutun renginden dolayi degil bildigin pasi söküp atiyordu.

Stresi mtresi birakin, agiz ve bogazdaki bakteriler buna sebep oluyor, bu kesin. Bizim sikintimiz neden ayni kosul ve sartlarda olan, yani burun kemigi egriligi, geniz akintisi, dis tasi olan hatta dislerini dogru düzgün firçalamayan hayatinda dilini bir kez olsun firçalamamis insanlarin agzi kokmuyor da bizim kokuyor?

Bakin flagy veya baska bir ilaci içince kokusu kesilen, duttaki etken maddeyi agza alinca kokusu kesilen insanlariz biz. Ilaçlar virüslere etki edemedigne göre kokuyu yapan sey bakteriler.

Belki de tükürügümüzde sorun vardir. Agzi yeterli hijyende tutabilecek ph degerinde degildir ya da salgisi azdir? Salgisi, ph degeri normaldir ama akiskanligi azdir? Ben disimi firçalarken bazen agzimdan tükürük salgisi lavaboya dogru 25-30 cm sarkiyor ama bir türlü kopmuyor, elimle koparip atiyorum. Benim salgim yogun kivamli mesela, bunu biliyorum.

Belki de bizdeki kokunun sebebi çok basit bir seydir ama bir türlü gözümüzün önündeki esyayi göremeyip aradigimiz gibi çok daha karmasik seylerde ariyoruzdur.


Mesajı Yazan: Deniyorum
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2022 Saat 11:06
Aaa su an aydinlandim. Eyüp sabri Tuncerin karadut özlü bir çocuk dis macununu var. Içinde flor yok ama :( neyse bu macunla dilimi firçalayinca gargara yapinca koku çok çok azaliyor. Hiç karadut özünden düsünmemistim. Meyve kokusundan alamiyorum sanmistim. Bu arada naneli macunlar bende sanki kokuyu arttiriyor? Acaba bunu yasayan var mi baska merak ediyorum.


Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2022 Saat 13:43
Orjinalini yazan: Deniyorum

Aaa su an aydinlandim. Eyüp sabri Tuncerin karadut özlü bir çocuk dis macununu var. Içinde flor yok ama :( neyse bu macunla dilimi firçalayinca gargara yapinca koku çok çok azaliyor. Hiç karadut özünden düsünmemistim. Meyve kokusundan alamiyorum sanmistim. Bu arada naneli macunlar bende sanki kokuyu arttiriyor? Acaba bunu yasayan var mi baska merak ediyorum.


Mevsimi disinda dut kurusu alip yiyeyim, belki kurusu da etki eder dedim ama bulamadim, hep beyaz dutun kurusu var. Hiç görmedim karadut kurusu.


Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 17-Nisan-2022 Saat 19:12
Karadut olayini ilk defa duyuyorum çok tuketmedigim için de daha önce farketmedim yaz geldi alip denemekte fayda var etken maddesi her ne ise neye etki ediyor da koku bir süreligine geçiyor üzerinde düsünülebilir belki bir kapi açar fikir olarak



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat