Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kakule karanfil

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3090
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 22:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kakule karanfil
Mesajı Yazan: Kelime
Konu: Kakule karanfil
Mesaj Tarihi: 08-Agustos-2022 Saat 16:48
Arkadaslar, bu kakule ve karanfili agizda nasil çigniyorsunuz? Karanfili sapiyla çekirdegiyle, kakuleyi de kabuguyla birlikte mi çigniyorsunuz? Agizda ne kadar kalmasi gerekiyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 08-Agustos-2022 Saat 21:45
Karanfil uzun bir süre cignemistim bütünüyle atiyordum yalniz aromasi bana çok agir geldigi için artik cignemiuorum basim dönüyor. Kakulenin kabugunu atiyorum içindeki tanecikleri cigniyorim

Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 12:46
Karanfil sizde ise yaradi mi? Sogan sarimsak yiyenlerde bile ise yariyor diyorlar. O zaman tip1'i rahat rahat bitirmesi lazim.

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 16:01

Vücut kokusu, ter, ayak kokusu olanlarin vucudunda magnezyum eskikligi olabilirmis. Bu Azerbaycanli bey öyle diyor ay balam.

https://youtube.com/shorts/DuXuBv9HKfI?feature=share - tiklayiniz

Mesajı Yazan: Lavi
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 17:23
Ilginç geçenlerde kan testi vermistim yorgunluktan dolayi d vitamini düsüktür belki diye magnezyum eksikligi çikmisti birsey daha vardi ama hatirlamiyorum doktor çok düsük degil ama yinede kullan diye bir hap yazdi iki kez anca kullandim sonra birakmistim

Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 17:36
Orjinalini yazan: Lavi

Ilginç geçenlerde kan testi vermistim yorgunluktan dolayi d vitamini düsüktür belki diye magnezyum eksikligi çikmisti birsey daha vardi ama hatirlamiyorum doktor çok düsük degil ama yinede kullan diye bir hap yazdi iki kez anca kullandim sonra birakmistim

O hapi en az 3 gün kullanip kendini gözlemlesene, belki de sifan ondadir

Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 17:54
Bebde öyle düsündüm bulup hemen denemeye basliycam yzarim gelisme olursa

Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 21:25
Kelime karanfil bende ise yaramadi malesef kakulede ise yaramadi

Mesajı Yazan: someday
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2022 Saat 22:24
Karanfil ise yaramasina yariyo da (kokuyu maskeliyor en azindan belli süre) sosyal hayatta benim agzim kokuyor tshirti giymek gibi bi sey oluyor. 🥴

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 10:19
Someday karanfili üç bes dakika çigneyip atmiyor musun? Karanfili ufak sapiyla ve ucundaki tohumuyla mi çigniyoruz? Ben bir iki defa kullandim ama etki etmedi diye bir daha kullanmadim.

Birçogumuz kokuya alistigimiz için agiz kokumuzu her zaman alamiyoruz. Bu yüzden yüz yüze bulusmalar önemli. Bir sey kullandigimizda kokuyu geçiriyor mu diye anlamak için bizimle ayni sorunu yasayan kisiye sorabiliriz.

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 10:28
Arkadaslar agzi kokanlarin agzindan kokmayanlara göre çok daha fazla sülfür, metan vs kötü kokulu gazlar yillardir salindigi ve burunlari da buna alistigi için forumdan 2 arkadas bulussaniz ve birbirinize hohlasaniz bile kokuyu ya alamazsiniz ya da çok az alirsiniz.

Agzi kokmayan birini bulmaniz lazim. Sarimsakli manti yiyen 2 kisinin birbirine sarimsak kokmamasi gibidir bu olay. Disaridan üçüncü kisi odaya girerse Öeeehhh bu ne koku, les gibi sarimsak kokuyor der ama siz o kokuyu artik almiyorsunuzdur bile çünkü burundaki koku alma hücreleri ayni kokuyu ala ala yorulmustur ve o kokuya duyarsizlastirmistir kendisini.

Mesajı Yazan: someday
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 10:37
@Kelime hiç çignemiyodum aslinda. Agzimda tutuyordum sadece canim sikilana kadar. 1-2 saat takriben tepesindeki tomurcuklarla beraber.

@Tospik bilimsel gibi gözüken ama absürt bir tez kanimca. O mantikla hiç kimseden agiz kokusu almamamiz gerekirdi fakat birinin agzi kokuyorsa bana buram buram geliyor.

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 11:25
Orjinalini yazan: someday

@Kelime hiç çignemiyodum aslinda. Agzimda tutuyordum sadece canim sikilana kadar. 1-2 saat takriben tepesindeki tomurcuklarla beraber.

@Tospik bilimsel gibi gözüken ama absürt bir tez kanimca. O mantikla hiç kimseden agiz kokusu almamamiz gerekirdi fakat birinin agzi kokuyorsa bana buram buram geliyor.

Adam sekerli çayla sigara içmis, burnumun dibine geliyor yaz aylarinda, igrenç bir koku olusuyor. Sigara içmiyorsan o kokuyu buram buram aliyorsun ama ayni masada sigara içenler birbirinin agzina da girse almiyor o kokuyu.

Kokunun niteligi önemli, seninki Tip1 agiz içi kaynakliysa karsi tarafi sigara+açlik kaynakliysa veya mide kaynakliysa elbette alirsin o kokuyu.

Bir de bir sey diycem madem herkesin aslinda uygun sartlar saglanirsa agzi kokar, kokuyu hapseden sey salya (tükürük) imis peki neden hiçbirimiz tükürük testi yaptirmadik? Belki de tükürük salgimiz azdir? Yahut az degildir ama içerigi olmasi gereken kivamda degildir ve bunun da tedsvisi belki çok kolaydir?

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 11:54
Tükürük konusuna katiliyorum bununla ilgili bir ara çok arastirma yapmistim tükürük bezi taslari ve tükürük bezi az çalisma çok çalisma durumlariula karsilastim birde bagirsak florasi bozuklugu da tükürük sagligini bozuyormus

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 12:14
O zaman siradan gidelim,

En az 3 aydan beridir süreklilik arz etmek üzere,

+Üzerini firçalamadigin zaman dilde pas
+bagirsak sorunlari (siskinlik, ishal ve/veya kabizlik)
+mide sorunlari (siskinlik, gaz, gurultu vs)
+tükürügün yogun kivamli, yapiskan olmasi
+süt ve süt ürünleri (peynir, sütlaç vs) yiyince kokunun artmasi

Bu sorunlarin hepsi veya çogu olan arkadaslar var mi? Sizler de ekleyin bakalim ortak yanlarimiz nelermis?

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 12:34
Someday internette arastirdim, biraz emip sonra çignemek gerekiyormus. Bir iki saat çignemek sanki çok gibi. Acil durumlarda kurtarici olabilir.

Tospik, baskalarinin agiz kokusu alinabilir. Ama kimisi yarim metreden alinir kimisine biraz daha yakinlasmak gerekiyor. Benim koku uzaktan da duyulur. Baskasinin agzini koklamak, agiz kokusu çeken bizim için bile sikinti. Fakat sürekli insanlara soramayiz.

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 12:44
Süt ürünleri hariç diger belirtiler var bende hatta gaz inanilmaz çok bir bardak su içsem dahi afedersiniz bagirsaklarimda gaz olusuyor hemen gegirme çok nadir

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2022 Saat 13:57
Dilde pas var. Faranjit de var onun da etkisi olabilir. Su anda dil temizligi üzerine yogunlastim.

Gaz var. Özellikle gece yatinca midem gurul gurul edip durur. Yurtta kalirken alttaki arkadas rahatsiz olurdu o derece.

Salyam bana hep yogun gelirdi. Hani söyle tükürecek olsam yarisi agzima yapisir. Kimine bakiyorum yolda bile rahatça tükürüyor. Fatih Vural salya testi yapiyor. Daha dogrusu salya akis hizini ölçüyor. 0.05 ve 0.3 arasi bir baremi var. Benimki 0.25 çikmisti.

KBB uzmanlari da salya ölçümü yapiyor olabilir. Veya salya konusu onlarin uzmanligidir.

Mesajı Yazan: Hopeless
Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2022 Saat 10:23
Orjinalini yazan: Melina

Melina mesaj kutun dolu diyor.Mesaj atamiyorum sana.Bir sey sormak istiyorumm

Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2022 Saat 12:32
Orjinalini yazan: Hopeless

Orjinalini yazan: Melina

Melina mesaj kutun dolu diyor.Mesaj atamiyorum sana.Bir sey sormak istiyorumm

Bosalttim simdi atabilirsiniz