nefes kokusu
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3121
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 22:55 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: nefes kokusu
Mesajı Yazan: nfretetet
Konu: nefes kokusu
Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2022 Saat 22:29
Hepinize merhabalar,forumda yeniyim.Benim sorunum,agzim kapaliyken bile burnumdan nefes alip verirken kötü bir koku yayiliyor etrafa.Nefes verirken ben almiyorum,ama yerimden kalkip baska yere gidip tekrar oturdugum yere geldigimde kötü bir koku oluyor.KBB,dis,dahiliye hepsine gittim.Kbb ve dahiliye reflüden gelir dedi.Nexium kullandim 2 hafta kadar,bir de sprey ve alerji ilaci ve antibiyotik yazmisti.Ilk hafta geçer gibi oldu,sonra tekrar geldi.Ne yapacagimi bilmiyorum gerçekten.Önceden yeme bozuklugum vardi(bulumuia nervoza).Yemek yedikten sonra bilerek kusuyordum.(psikolojik sebepler dolayisiyla)Bu hastaliktan kurtuldum artik çok sükür.Fakat nefes kokusundan kurtulamadim bir türlü.Tip okuyorum,fakat birakmak istiyorum artik.Kimseyle konusamaz,yanlarinda nefes alamaz oldum.Sizlerden yardim istiyorum.Biraz gaz sorunum var fakat onun disinda bagirsak sikintisi yasamadim pek.Midemde de sorun yok hiç agri sizi çekmedim.Ne yapabilirim? Endoskopi yaptirmak istiyorum.Helikobakter pylori olma ihtimali nedir?Ayrica sinüs röntgeni çekmisti kbb doktoru ve bir sey çikmadi.Gögüs hastaliklarina gitmeyi düsünüyorum sizin fikriniz nedir?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nfretetet
Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2022 Saat 22:36
Cidden usandim artik.Su siralar okulu birakip ailemin yanina dönmek istiyorum.intihari bile düsündüm ama ailemin üzülmesini istemiyorum.Ilk defa içimde biriktirdigim dertlerimi döktüm.
|
Mesajı Yazan: kaderarkadaslar
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2022 Saat 01:11
Seni çok çok iyi anliyorum. Ama intihari düsünme. Hiç beklemedigin anda bulursun sifani. Inan hepimizde ayni. Dogdugum günden beri böyleyim ben de. Ama buda bizim imtihanimiz. Yapicak birsey yok. Sabahlari uyandiginda birsey yemeden dilini disini iyice firçalamaya çalis inan baskiliyor en azindan. Simdilik benimdde yapabildigim bu
|
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2022 Saat 01:20
Ve su siralar farkettim çogu insanda koku problemi var. Çagin hastaligi bence. Kendini yanliz hissetme. Baskilamaya çalis ve asla pes etme.
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2022 Saat 08:29
@nfretetet Welcome to club :)
Intihari falan düsünme, aileni cezalandirmis olursun, onlar bunu hak etmiyor. Ayrica unutma ki bizdeki derdi nimet sayanlar var, internette görüyorsundur sma li bebekleri olan aileleri, git onlara sor bakalim derler ki keske bizim de agiz koöumuz olaydi da çocugumuz böyle olmayaydi.
Tip okuman büyük sans, belki de bu sorunun çözümünü sen bulacaksin, milyonlarca kisiye umut olacaksin belli mi olur? Kendin gibi 1 kisiyi bile kurtarsan kardir.
Geçen komsuyla konustum, agzi kokuyordu, bu hastalik inan çok yaygin. (Hastalik denir mi bilemiyorum)
Murat hocanin koku tipleri yazisini okudun mu? Burundan gelen kokunun olasi kaynaklari yaziyor orda.
Arti daha önce yediklerini çikarma sorunlari yasamissin, muhtemelen hanimsin ve takintilisin. Zaten dikkat edilince görülecektir bu koku sorununa sahip olanlarin çogu evhamli, takintili tipler. Biraz gevsemeye çalis, yaninda da sürekli su tasi, yudum yudum iç sürekli. Elbet sifasini bulacagiz bir gün.
|
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2022 Saat 15:01
daha once hic antibiyotik kullandin mi ve gunluk hayatta genelde gunluk ne yiyorsund evamli ?
|
Mesajı Yazan: Ilkay
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2022 Saat 19:55
Sevgili arkadaslar. Neden böyle yapiyorsunuz?
Bir önceki yazimda yazdim ama özetlemek istiyorum
Belki de kimsenin ummadigi tahmin edemedigi Bi sebepten DOLAYI nefes kokusu çekiyoruz...
Bakin 42 yasima gircem ve yeniden dogmus gibiyim...
Karamsar olmayin ve çözüm bulunanlarin yaptigi seyleri deneyin...
Ben birkaç ay para biriktirip Aytug hocaya gittim. Mide agrisi veya yanmasi falan yoktu. Normalde olan yani alttan çikan gazlari normal saniyordum ama degilmis. Bunlarin hepsini ilaç ve beslenme degisikligi sonrasi anladim. Bagirsak 2. Beyinmis. Belki de hepimizin sorunu bagirsak. Bagirsak saglikli olmazsa mideye de vurur... su tedaviden sonra hepsi bana mantikli geldi... Bu tedaviden sonra 7 yasindaki yegenimle yan yana bir sürü vakit geçirdim. Ve o yegenim en ufacik kokuda sikayet eden biridir..... kimseye soramiyorum ama bu bile cevap gibi bence... en ufacik bir kötü yorum veya davranis yapmadi yegenim, tam tersi benimle zaman geçirmeyi çok istiyor.. yani önceki yazimda da dedigim gibi. Kim nereye yakinsa Bi zahmet para biriktirip Bi muayeneye gidin. Istanbulda 3 doktor var galiba. Ben Aytug Altindaga gittim. Fatih Vural ve bir kisi daha vardi hatirlamiyorum suan... Adana da murat hocamiz var.
Mesela ben ilk murat hocama gittim ama dislerimde büyük sorunlar vardi ve onlari yaptirana kadar baya vakit ve nakit gitti. Tekrar gidemedim ve bana yakin olana gittim.
Önce dislerinizde dis etlerinizde sorun varsa dis doktorunda onlari halledin. Ondan sonra bu 3 doktora gidin. Ister birine isterseniz hepsine gibin ama gidin. 3 tane doktor kesfetmisiz neden denemiyoruz? Lütfen karamsar olmayin. Ben yeniden dogdum sizde yeniden dogun istiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 03:40
@Ilkay sen kesin olarak kurtuldun mu? Ilk yazini okuyunca tam olarak kurtulamadigini anliyorum. Aytunç hocaya gidip iyilesemeyen pek çok kisi de yazdi buraya?
Ilk yazin asagida, bir dilim börek yemenle geri gelen koku ne oldu?
Orjinalini yazan: Ilkay
Merhaba. 2010 dan beri Murat hocayi ve forumu takip ediyordum. Ben de sizler gibi her bölüme gidip çözüm bulamayanlardandim... Akliniza ne gelirse iste KBB, dis, endoskopi.. en son bagirsaklara baktirmak için arastirma yapiyordum ki Aytug hocaya denk geldim...
Bu bagirsak olayi forumda yillar evvel çok kere tartisildi.. Yok kandida diyeti yok sirkeli su karbonatli su vs. Vs.. her seferinde de mantiksiz bulup geri çekilmistim ama sanirim birçogumuzun sorunu bu olabilir....
Bagirsak sorunu olup nefesi kokmayanlar da çok fazla ama iste herkese demekki farkli yerden etki yapiyor...
Aytug hocaya 1 ay evvel gittim.. 1 ay sonra da kontrolüm var tekrar. Aslinda buraya kontrolden sonda yazacaktim ama diloy arkadasin su yazisini görünce dayanamadim....
Kendi basimiza su diyeti bu ilaci kullanmamiz dogru degil Murat hocamin da dedigi gibi.. Ama söyle bakiyorum bu olaya, seker hastaligi gibi iste. Bizlerin de bagirsak veya mide sorunu varsa doktor kontrolünde bunu kontrol altina alabilirz belki. Veya sekerden arpadan uzak durmamiz gerekiyorsa uzak durcaz.... Bunu denemeden bilemeyiz...
Midemde eskiden hplori vardi sonraki de tertemiz çikti. Alerjik rinitim de var. Yani alerji disinda vücudumdaki her sey normal zannederdim... Afedersiniz günde 1 kere diski yapiyordum ve normal geliyordu ama bu ilaçlarla birlikte yaptigim diyetten sonra vücudum hiç normal degilmis onu anladim.. normal sandigim diski bile anormalmis. Su an kalp çarpintisi disinda her sey normal. Kalp çarpintim da ilaçlardan olabilir bilemiyorum veya vücut beslenme sekline hâlâ alisamadi belkide...
Aytug hoca tabiri caizse bütün tuslara basiyor:) mideye de bagirsaga da bir bütün olarak yaklasip diyet ve ilaçlari ona göre veriyor...
Ilk muayenede dili tertemiz yapiyor zaten. Ondan sonra da söylediklerini uygulamaniz lazim.. mesela forumdan bi arkadas, dilim pembe olmadi diye gidemedim demisti... Dilini normal firçaladiginda üzerindekiler temizlenmiyor, mutlaka gazli bezi içme suyu ile islatip üstünden geçmek lazimmis. Ilk hafta ögürmek istemedigim için ben gazli bez kullanmadim ve dilimde hâlâ plaklar lekeler vardi. Gazli bezi kullandikça tertemiz oldu cidden.. diger insanlar gazli bez kullanmadan da dillerini temiz tutabiliyor evet ama bizim sorunumuz farkli demek ki... Seker hastalari misali iste. Biz de onlar gibi farkli uygulamalarla yasiycaz....
Neyse gelelim iyilesmeye. Ilk günden itibaren lokum gitti. Bunu agzimdaki çamur tatdan anlayabiliyordum. 2 hafta sonra kontrole gittigimde ise çok az bi koku çikti. Bu sefer flagy verdi ve flagy bitince bile agzim çok hafifti. Yani 20 yildan fazladir belki. Agzimdaki o kötü tat gitmisti ilaç bitince bile.... Eskiden kamufle etmek için insanlarla hep büyük mesafeli diyalog kurardim. Sakizla bile agzim kokuyordu anliyordum bunu.... Simdi ise digerleri gibi normalim çok kaçmiyorum:) ve tepkileri de hiç olmadi..
Insanoglu iste... 2 ay disimi siksam sonucu daha net görcem belki ama dün dayanamadim... Arkadasima gittim ve börek yapmisti. 1 dilim yedim ve sonra o eski kötü tat geldi agzima.. sok oldum.. sadece börekde oldu bu. Su an iyiyim. Yani çözmeye çalisiyorum. Biz de seker hastalari gibi bir çok gidaya tepki mi veriyoruz acaba? Vücudumuz birçok gidaya karsi böyle mi yapiyor acaba?
Neyse 1 ay sonra kontrole gidince belli olacak. Koku sifirlanmamis olsa bile su an rahatim ve gerekirse mecburen hayat boyu dikkatli olcaz seker hastalari gibi napalim....
Düzenli isi olanlar bence bu muayeneyi de bir denesinler. Elimizde su an 3 doktor var galiba bununla ilgilenen. Kim hangisine yakinsa onu denesin bence ... Ama diger arkadas gibi yarim birakmayin;) diyet ve uygulama olarak ne denirse uygulayin. 2 ay sikin disinizi.. bir de ilaçlar agir biraz. Herhangi rahatsizlik varsa doktora söyleyin.. maliyete gelince. Evet bize göre asiri fazla olabilir ama parça parça verdiklerimiz daha fazladir bence...
|
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 11:41
Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili firçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanilan ilaçlar küçük seyler degil. Ve bence kesin çözüm de degil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz diskim bile kokmuyordu. Tenim de….
|
Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 13:12
Kaderarkadaslar ben tam olarak anlamadim siz suanda tam olarak nasil bir teshis aldiniz ne tedavisi görüyorsunuz sindirim sisteminde sanirim probleminiz ama ne hastaliginiz varmis tam olarak
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 14:50
Orjinalini yazan: kaderarkadaslar
Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili firçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanilan ilaçlar küçük seyler degil. Ve bence kesin çözüm de degil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz diskim bile kokmuyordu. Tenim de…. |
Ben doktora gittigimde flagyl vermisti ve kokuyu tamamen kesmisti. Hem de sifirlamisti. Dilimin sirti mirti her yerinde sifir koku vardi, inanilmazdi. Ilaç bitti bir gün sonra koku yine basladi.
Çok sevinmistim en azindan çaresi varmis diye. Aradan 2 ay falan geçti gittim eczaneden flagyl aldim içtim bu sefer hiç etki etmedi. Çok ilginçti.
"Aytug hoca tüm tuslara basti" diyor @Ilkay, bir sürü ilaç vermis ama ilaçlar bitince koku geri geliyor.
Ben devlet hastanesinde enfeksiyon hastaliklari uzmanina gitmistim, 4 tam sayfa test istemisti, laborant bile sasirmisti, abi sen bu adama ne dedin ki bu kadar test istedi diye. Tüm testler de iyi çikmisti.
Bizim vücutlarimizda henüz tam çözemedigimiz bir sey var ve bu koku yapan sey veya seyler her neyse sürekli aktif halde duruyorlar bizde.
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 16:52
Orjinalini yazan: Melina
Kaderarkadaslar ben tam olarak anlamadim siz suanda tam olarak nasil bir teshis aldiniz ne tedavisi görüyorsunuz sindirim sisteminde sanirim probleminiz ama ne hastaliginiz varmis tam olarak |
Ben iu an tedavi görmüyorum.dr Aytug beye gittim ama geri geldi. Bunu anlatiyordum yazimda
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 16:53
Orjinalini yazan: Tospik
Orjinalini yazan: kaderarkadaslar
Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili firçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanilan ilaçlar küçük seyler degil. Ve bence kesin çözüm de degil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz diskim bile kokmuyordu. Tenim de…. |
Ben doktora gittigimde flagyl vermisti ve kokuyu tamamen kesmisti. Hem de sifirlamisti. Dilimin sirti mirti her yerinde sifir koku vardi, inanilmazdi. Ilaç bitti bir gün sonra koku yine basladi.
Çok sevinmistim en azindan çaresi varmis diye. Aradan 2 ay falan geçti gittim eczaneden flagyl aldim içtim bu sefer hiç etki etmedi. Çok ilginçti.
"Aytug hoca tüm tuslara basti" diyor @Ilkay, bir sürü ilaç vermis ama ilaçlar bitince koku geri geliyor.
Ben devlet hastanesinde enfeksiyon hastaliklari uzmanina gitmistim, 4 tam sayfa test istemisti, laborant bile sasirmisti, abi sen bu adama ne dedin ki bu kadar test istedi diye. Tüm testler de iyi çikmisti.
Bizim vücutlarimizda henüz tam çözemedigimiz bir sey var ve bu koku yapan sey veya seyler her neyse sürekli aktif halde duruyorlar bizde.
|
Kesinlikle katiliyorum. Bende bunu söylemeye çalisiyorum. Candida diye düsünüyorum çünkü dilin pasini yapan o bence
|
Mesajı Yazan: Ilkay
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2022 Saat 20:22
Yegenimden baska referansim yok su an malesef. Gelecek ay kontrole gitcem insallah. Koku derecesi nedir belli olur.
Doktordan önceki bütün hayatim boyunca agzimda hep ayni kötü les bi tat vardi. Börek yiyince ayni tat olustu. Daha sonra da hiç o tarz seyler yemedim korkudan:( yani suan hala diyetteyim ve agiz tadim güzel.Bilemiyorum iste, acaba sorunumuz bagirsak mi? Tamam antibiyotiklerle geçtigine ben de inaniyorum ama daha sonra da beslenme etki edebilir. Bunu deneye deneye görcez birlikte.
Birde bazen tisörtümün bogazini tutup içime dogru hohluyorum ve diger temiz insanlar gibi sadece sigara kokuyor nefesim.. eskidende ayni hareketi çok yapardim ve sigaranin yani sira baska dehset kötü bi koku da olurdu. Suan sigara içmedigimde de yapiyorum ve koku yok.
Gelecek ay kontrole gittigimde belli olacak hersey. Durumum iyi de olsa kötü de olsa sizin yaninizdayim. Yani üye adimla çok girmiyorum buraya ama kontrolden sonra haberdar edecem sizi. Dua edin bana bol bol. Insallah sorun bagirsaktir da diyetle beslenmeyle falan Bi sekilde yasamaya devam ederiz:((
|
|