Doğru ekmek türü?
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3278
Tarih: 14-Eylül-2025 Saat 12:22 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Doğru ekmek türü?
Mesajı Yazan: gececek.33
Konu: Doğru ekmek türü?
Mesaj Tarihi: 28-Agustos-2025 Saat 06:56
Murat hocam selamlar merak ettiğim bir şey var;
ağız kokusunu en aza indirmek için
-marketlerde satılan normal ekmek
-kepekli ekmek
-tam buğday ekmek
-ekşi mayalı ekmek
bunlardan hangisini yediğimizde ağız kokumuz minimum olur? sıralama yapar mısınız en azdan en çoğa doğru. teşekkür ederim şimdiden
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2025 Saat 16:01
Hiç bir diyet ve hiç bir besin türü ağız kokusunu engellemez.
Allahın verdiği herşeyden yeyiniz içiniz.
|
Mesajı Yazan: gececek.33
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2025 Saat 07:00
bu dediğinize katılmıyorum hocam sebebi ise her insanın bünyesi farklı kiminin x yiyeceğine intoleransı var kiminin y.
o yüzden gıda intoleransı durumlarında mideyi, bağırsağı etkilediği için ekmeği bile değiştirmekte fayda olacağını düşünüyorum...
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2025 Saat 10:48
Orjinalini yazan: gececek.33
bu dediğinize katılmıyorum hocam sebebi ise her insanın bünyesi farklı kiminin x yiyeceğine intoleransı var kiminin y.
o yüzden gıda intoleransı durumlarında mideyi, bağırsağı etkilediği için ekmeği bile değiştirmekte fayda olacağını düşünüyorum... |
Çölyak hastaları var bilirsin, gluteni yemeleri kesinlikle yasak ama çölyak olduklarını bilmeden ekmek, makarna, poğaça vs yiyen ama ağzı kokmayan milyonlarca çölyaklı var.
Çölyak olmayıp glutene ve/veya süt ürünlerinde bulunan laktoza alerjisi, intoleransı olan milyarlarca insan var ama ağızları kokmuyor.
Çekik gözlü milletler yani Japon, Koreli, Çinli, Vietnamlı vs 2 milyar kişi peynir yrmrz süt içmezmiş çünkü laktozu sindirecek protein midir nedir bi şey yokmuş vücutlarında, süt içip peynir yeseler de ağız kokusu olmuyor.
Benim internetten araştırıp, bizzat konunun uzmanı bazı hekimlerin videolarından izlediğim kadarıyla ince bağırsakta istenmeyen bakteri ütemesi hastalığı olan SİBO'nın belirtileri arasında ağız kokusu var ama her Sibo'luda da yok.
Midedeki helicobacter pylori mikrobunu bulan, bunu izole etmeyi başarıp bir şişe h.pylori mikrobunu deney için kendisi içen araştırmscı adam da helicobacter ile vücut enfekte olunca belirtileri arasında ağız kokusu olduğunu ve bunu bizzat eşinin söylediğini yazmıştı.
Murat hocam bu görüşlere katılmıyor ama belki de sibo, h.pylori vs mide bağırsak rahatsızlkıklarına yakalanan insanların belli bir yüzdesinde misal %5-%10 gibi koku sorunu da olabiliyordur.
Örneğin benim akrabam şiddetli bir mikrobik ishale yakalanmıştı, günde 7-8 kere su gibi dışkılamaya başlamış ve ertesi gün doktora zorlukla gidebilmiş, antibiyotik vermiş. Bu şiddetli.ishalin doktora gitmeden önceki safhasında evdekiler o akrabama ağzının çok kötü kokmaya başladığını söylemişler, ilaçları içince ishalle beraber ağız kokusu da geçmiş.
Mekanizma nasıl işliyor bilmiyorum ama belki de biz bu koku meselesinini yanlış anlıyoruz.
|
Mesajı Yazan: anonim93
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2025 Saat 09:24
hocam koku ağızdaki anaerob bakterilerden kaynaklı olabilir mi eğer olabilirse nasıl bir tedavi yöntemi uygulayacağız? Ben oksijenli su ile normal suyu aynı oranda karıştırıp ağzımda çalkalayınca koku o gün boyunca kesiliyor. Bu kokunun ağız kaynaklı olduğunu mu gösterir? Ramazan ayında oruçluyken de koku minimum oluyor bende her insanda olan fizyolojik denen açlık kokusu oluyor bazen o bile olmuyor. Sindirim kaynaklı olsa yine kokar diye düşünüyorum sahurda yediklerimden dolayı. Ağız içine herhangi bir şey girmediğinden bakteriler koku üretemiyor mu acaba o yüzden mi ?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2025 Saat 20:29
Sırasıyla ve AP yazayım
Evet anaerop bakteriler sebebi ile koku olabilir
Agzinizi temizleyerek bundan kurtulabilirsiniz
Evet oksijenli su anaerop bakterileri öldürür ama kanser yapıcıdır. Eğer oksijenli su ağız kokusunu kesiyorsa Kokunun ağız kaynaklı olduğunu gösterir. Önerilmez
Aclikta ağız kokusu artar.
Umarım cevaplanmamış eksik soru kalmamıştır
|
Mesajı Yazan: anonim93
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2025 Saat 22:26
teşekkür ediyorum hocam verdiğiniz cevaplar için ben malesefki haftada bir yapıyorum hocam dışarı çıktığım için. ağzımı çok da iyi temizliyorum dediklerinizi uygulayarak ama oksijenli su kadar etki etmiyor hatta hiç etmiyor . peki hocam diğer sağlıklı insanlar gibi ağız florasını düzeltemez miyiz kalıcı olarak bakteri dengesini o bakteriler diğer insanlarda da yok mu? ben de bu yüzden kokunun ağız kaynaklı oldugunu düsünüyorum fakat bromelain de kokuyu geçirmişti kafam karıştı ağızdan olsa bromelain nasıl geçiriyor bir gün yanınıza geleceğim hocam koskoca şehirde şu hastalığa çözüm olacak bir doktor bulamadım
|
|