Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iyilestim

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=546
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 07:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: iyilestim
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: iyilestim
Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2011 Saat 12:23
Selamlar,

Ben yaklasik 3 yil kadar agiz kokusu problemini yasadim. Yasayanlar bilir, disinizi firçalarsiniz yarim saat sonra tekrar o igrenç koku baslar, gargara yaparsiniz tekrar. Ben birçok seyi denedim. Yaptiklarimi ve sonuçlarini sirasi ile yazmadan önce insanlarin kendi tecrübeleri ile karsilastirabilmeleri açisindan koku ile ilgili tecrübelerimden bahsedecegim.

Ilk olarak koku yemekten sonra artiyordu. Peynir yedigimde koku çok artiyordu. Sogan yedigimde soganin kokusu tadi agzimdan 5-6 saat gitmiyordu. Kendi odamda koku vardi. Disari çikip geldigimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici sülfür kökenli kötü bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat önce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere açmaya yöneliyorlardi. Koku birikiyordu. Kol yalayip bir süre sonra koklama seklinde yapilan testde de kokuyordu. Bir de en garibime giden suydu. Mesela tv izliyorsunuz saginizda oturan kisi birsey söylüyor onu dinlemek için boynunuzu saga çeviriyorsunuz. Bir anda o kötü kokuyu daha yogun hissediyordunuz.

1- Agzimdaki çürükleri tek tek tedavi ettirdim. Eski kanal tedavisi yapilmis disimi bile tekrardan yaptirdim. Agzimda köprü yok. Dis ipi kullandim. Günde 2 hatta 3 kere disimi/dilimi firçaladim ve gözlemledim.
    Sonuç: Basarisiz, kokuda hiç bir gerileme olmadi. Agiz temizliginden çok kisa bir süre sonra (1-2 saat) koku tekrar ayni seviyeye dönüyordu.

2- Gömülü 20lik dislerim vardi. Dördünü de sira ile çektirdim. Antibiyotik kullandim, iyilesene kadar. Bu süre zarfinda koku geçti diye ümitlendim ama tamamen antibiyotigin etkisi ile azalmis. Koku tekrar eski seviyesine ulasti.
    Sonuç: Basarisiz, kokuda hiç bir gerileme olmadi.

3- Midede helicobacter plori varmi diye test ettirdim. Negatif çikti.

4- Endoskopi yaptirdim. Hersey normal çikti.

5- Sinüs mr'i çektirdim. Benim sinüzitim var, doktor bundan kaynaklanabilecegini söyledi. Çözüm ameliyat fakat alnimda oldugu ve ameliyatin çok riskli oldugundan dolayi vazgeçtim.

6- Bademciklerime baktirdim. Benim bademciklerim çok olmasa da yilda 2-3 kez siserdi. Pek agrimazdi ama sisik oldugu dönemler sabahlari dilimin arka taraflarinda yogun sarimtirak bir tabaka olurdu. Bademciklerimin hasta olmadigi zamanlarda da çok nadir olmakla beraber kasinirdi sanki ekmek parçasi takilmis gibi bir his olurdu. Gittigim doktor bademciklerimin normal oldugunu söyledi, kokuya sebep olmasi için hastalikli, delik delik vs gibi belirtilerden biri olmasi gerekiyormus. Benim ki öyle degilmis. Bu ümidimi de yitirmistim ki bir gün yine bogazima birsey takilmis gibi hissettim. Bogazimi temizledim ve bir parça beyaz bir artik düstü. Bogazima birsey takilma hissi de geçti. Küçük mercimek kadar. Iste o an bütün kokuya sebep olanin bu oldugunu anladim. Koku tarif edilemez, ama les kokusuna yakin. Yani böyle bir kokunun 5 metre yakinindan geçemezsiniz. Bu olayin ertesi günü tekrar baska bir kbb uzmanina gittim. Olayi anlattim. Olayi anlatinca daha bir dikkatli inceledi. O küçük tahta spatula gibi seyle bademciklerime bastirarak arkalarina falan iyice bakti ve o da birseyler çikardi. Benim çikardigimdan daha küçüktü. Meger çok zor görünse de, bademcigin arka tarafinda yemek artiklari birikiyormus. Görünüste normal ama sorunlu bademcikler. Doktorla konustuk, koku hadisesinin geçmisinden ve çözümü sordum. Bana bunun için bazi su püskürten, o bölgeyi temizleyen aletler oldugundan falan bahsetti. Ikinci olarak da bademciklerin alinmasindan. Ben geçici çözümlerden sikildigim için ikinci çözümü seçtim. Bademciklerim alindi. Yakma yöntemi ile. Gözlemlemeye baslamak için acele etmedim, bademciklerin tamamen iyilesmesini bekledim.
     Sonuç: BASARILI! Koku tamamen gitti. Artik yemekten sonra disimi firçalamasam bile saatlerce koku yok.

Umarim birilerine faydali olur yazdiklarim. Allah sabir versin, ümidinizi yitirmeyin. Bir doktorun söyledigi ile de yetinmeyin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2011 Saat 23:05
size bir sorum olucak : peki bu bademcikleriniz varken dilinizde beyaz bir tabaka, katman olusuyormuydu? ve o tabaka bademciklerinizi aldirdiktan sonra geçtimi?

Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2011 Saat 07:25
mehabalar,
Öncelikle geçmis olsun diyorum.
Benimde bademciklerim ile ilgilil sorunum var.  Bademcik ameliyati olabilecegim (özellikle yakma yöntemi ile ) biryer ariyorum. Tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?

Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2011 Saat 09:25
Merhaba,

Bademciklerinizi ne zaman aldirdiniz?

http://www.herturlu.org/agiz-kokusunu-onleme/?cp=62#comments

Bu forumdaki bir bayan bademciklerini aldirdiktan sonra agiz kokusu tamamen geçmis fakat daha sonra geri gelmis. Bayanin ameliyat tarihi Haziran 2010, kokunun geri geldigini yazdigi tarih Nisan 2011. Yanlis anlamayin lütfen, umarim tamamen kurtulmussunuzdur. Ben bu kabustan 1 sene kurtulmak için herseyi yaparim ama yine de temkinli olmakta fayda var.

Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2011 Saat 21:13
@miniko: Evet bademciklerim varken dilimin üzerinde olusan tabaka çok daha fazlaydi, su an çok az.
@Kapistone: Ben ameliyati bu isin uzmani, çok özel bir yerde olmadim. Normal bir operator kbb uzmani tarafindan yapildi. Zaten çok basit bir ameliyat, 15 dk sürmüyor.  Genel anestezi ile yapiliyor. Çok özel bir yer aramaniza gerek yok.
@compor: Bademciklerimi kasim 2009 da aldirdim. Su ana kadar eski kokunun 10'da 1'ini bile almadim.

Bir de karsilastirma açisindan bence su çok önemli:
- Disinizi dilinizi çok iyi firçaladiktan ve dis ipi ile dis aralarini temizledikten sonra bile yediginiz seylerin kokusu geliyor mu. Daha öncede yazdigim gibi normal de sogan yersiniz disinizi firçalarsiniz bir sakiz çignersiniz koku sifirlanmasa bile sifira yaklasir. Benim durumumda kokulu yiyeceklerden sonra 3-4 kez disimi/dilimi firçaladigimi hatirliyorum, niye bu koku gitmiyor diye. 4-5 saat sonra hala koku gelirdi. Tahminim bu artiklarin bademciklere takilmasindan kaynaklaniyordu.

Benim önerim bademciklerinizi hemen aldirmaya girismeyin bir kaç doktora durumu iyice anlatin ve bademciklerin arkasina detayli bakmalarini isteyin.

Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2011 Saat 00:17
Merhaba,
Geçmis olsun ilk önce. Umarim sizin gibi bende sonunda kurtulurum.
Size birsey sormak istiyorum, herhangi bir sey yedikten sonra özellikle çikolata, peynir yediginiz seyin tadi agzinizda uzun bir süre kaliyor muydu ya da koku ona göre degisiyor muydu?
Kbb doktoruna gittim, bademciklerimin girintili çikintili oldugunu söyledi fakat aldirmadadn önce kokunun kaynagi gerçekten onlar mi emin olmak istiyorum.

Tesekkür ederim

Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2011 Saat 21:14

bademciklerimden tas denilen pis kokulu parçaciklar geliyordu agiz kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldirdim.Sonuç degismedi...deviasyon operasyonu geçirdim yetersiz oksijen olur düsüncesiyle sonuç degismedi..20 lik disler çekildi sonuç degismedi...

Mesaj Tarihi: 01-Aralik-2011 Saat 21:04
@mmm: evet peynir falan yedigimde tadi agzimda kalirdi ve evet koku ona göre degisirdi. umarim iyilesirsiniz.

Mesajı Yazan: karamel
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2011 Saat 10:20
selam, kbb doktorum kokunun bademciklerdeki magmadan kaynaklandigini bademciklerimi alirsa gececegini söyledi... sizinki de ayni tanimiydi?

Mesajı Yazan: daraldim
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2012 Saat 16:34
merhaba magdur...çok sükürki iyilesmissiniz,insallah en yakin zamanda bizde ayni neticeyi elde ederiz.
sikayetleriniz benimle ayni,yalniz özellikle sabahlari uykudan kalktigimda o kötü kokuyu daha fazla hissediyorum.bir de yutkunurken koku tam belirginlesiyor,daha iyi fark ediyorum.nisanliyim ve 3 hafta sonra dügünüm var,bu durumu inanilmaz derecede kafama takiyorum,yemeden içmeden kesildim.zayifladim,durumu nisanlima aileme anlatamiyorum.evlilikten sonra bosanma sebebi olabilir diye iyice stres yaptim.nisanliligin tadini bile alamadim.o kadar zor durumdayimki.bol bol dua ediyorum,birbirimize dua edelim ve deneyimlerimizi burada paylasalimki faydasi dokunsun.magdur cevabinizi bekliycegm :)

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2012 Saat 21:12
Öncelikle geçmis olsun. Sabahlari koku artiyordu fakat yutkundugumda koku hissettigimi hatirlamiyorum. Ama ilk mesajimda belirtmistim, gözden kaçiranlar olabilir tekrar edeyim. Saga sola ani boynumu çevirdigimde bazen koku geliyordu. Her zaman degil bazen.

Mesajı Yazan: daraldim
Mesaj Tarihi: 11-Ocak-2012 Saat 18:16
tesekkür ederim.midem için dahiliyeye gittim,kokunun olablmesi için midedeki yemeklerin yemek borusuna geri gelmesi gerekiyormus.bunun için film çektirdim.ve reflü(midedeki besinlerin yemek borusuna kaçmasi) yokmus.ben deki sadece mide iltihaplanmasiymis.doktor büyük ihtimalle yemek borunda bakteriler ürüyor ve koku yapiyor,bunun için yemeklerden sonra bir bardak suya bir kasik sirke karistirip içersen koku gider dedi.deniycgm bakalim faydasi olcak mi!ben yutkundugumda kokuyu fena aliyorum.yemeklerden hemen sonra koku basliyor.nasil biseydir bu anlamadim gitti...

Mesaj Tarihi: 23-Ocak-2012 Saat 20:42
@karamel: Geçmis olsun. Evet benimki de ayni taniydi. bademcikteki magmadan kaynaklaniyordu.

Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2012 Saat 09:29
benim gittigim KBB dr bademcikleri alirsak sorun kalmicak demisti ama bir dr daha danismak istedim cuma günü randevu aldim cok ünlü bi dr mus, eger o da ayni seyi söyelrse bademcik ameliyati olup kokudan kurtulucam hayirlisinla... gelismeleri paylasicam sizinle!

Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2012 Saat 13:40
yani umudunuzu kirmak istemem ama sorun gerçekten bademciklerse bademcikleri aldirmak çözüm olur bende o bademciklerde olusan beyazimsi taslardan vardi onlari kendi çabalarimla temizledigimde koku gerçekten kayboluyordu ben de dedim ki demek ki sorun bademcikler ancak bademcikleri aldirdim ve agiz kokusu hala devm ediyo anlicaginiz bademciklerden kaynaklandigina gerçekten emin olun yani bikaç doktora danisin karamel arkadas gibi

Mesajı Yazan: rasitcalik
Mesaj Tarihi: 06-Agustos-2012 Saat 14:57
bademciklerden kaynaklanan sorunlardan sonra gecmiyorsa benim durumun benzeri ile karsi karsiya olabilirsiniz. orta kulak iltihabindan kaynaklanan agiz kokusu sorunu yasamami anlamam 20 sene gibi bir zamanimi aldi. ilgili alakali doktorlarimiza mutesekkirim! agir bir agiz kokusu sorununuz var ise, dis curukleriden kaynaklanmadigindan emin iseniz, agiz hijyeninizi en hassas sekilde uyguladiginiz halde neticeye ulasamiyirsaniz; bendeki gibi ortak kulak iltihabinin agzina koku doldurmasi sorunu yasiyor olabilirsiniz. eger kulak ile ilgili bir sorun yasamiyorsaniz, vucudunuzun herhangi bir yerinde iltihaplanma olabilir. sinusleriniz gibi mesela... bagisrak mantari olabilir, karaciger olabilir, refli olabilir, helicobakter pylor olabilir. ben tum tetkikleri yaptirdim sonuc alamadim. gecen yil endeskopi yapildi ve helipak kullandim. yogun antibiyotik kullandigim icin iyilesme oldu. sonra tekrar etti. su an anliyorum ki; mide icin kullandigim antibiyotik kulagimdaki iltihabida azaltti ve ben mide tedavimden sonuc aldigimi sandim. kulagima giren su iltihabi arttirinca agiz kokusu tekrar ett ve ben mide tedavimin ise yaramadigini sandim. su an kulagim iyi, midem iyi ve agiz kokum neredeyse bitmek uzere. 7 gunluk kulak damlasi kullaniyorum. dilimdeki sari tabaka bitmek uzere, agzimdaki koku nerdeyse yok gibi. onumuzdeki ay kulak ameliyati olucam. sorusu olan yazabilir.

Mesajı Yazan: bulut
Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2012 Saat 21:33
ACI deviasyon ameliyati oldum dedin sadece deaisyonmu oldun ? yaninda konkalarida küçülttünmü ?

Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2012 Saat 07:39
Yazdiklariniz çok faydali olmus, emeginize saglik; benimde bademciklerim delik en kisa zamanda aldiricam. Koku insanin bütün sosyal hayatini etkiliyor.

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2012 Saat 19:29
""...Kendi odamda koku vardi. Disari çikip geldigimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici sülfür kökenli kötü bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat önce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere açmaya yöneliyorlardi. Koku birikiyordu...""

Iste benimle ayni sorunu yasayan kisi.Hele su pencere açilmasi olayi, elim ayagim bosaliyor utançtan vallaha. Ben agiz kokususnun bu kadar agir olacagina inanmiyordum ama bu mesaji da gördükten sonra sorunun agiz kokusundan geldigine iyice inanmaya basladim. Olmasa da agiz kokusundan kurtulmus olurum insallah.

Magdur nickli arkadas mesajin devami okunmuyor nasil kurtuldun sorundan acaba?

Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2012 Saat 15:20
@magdur tamamen kurtuldun mu bu sorundan merak ediyorum.

Mesajı Yazan: edward
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2013 Saat 06:55
meraba öncelikle geçmis olsun size.bende aynı sorunu yasıyorum ama sizin gibi sanslı degılım cevremde bu kadar duyarlı ve kıbar ınsanlar yok.bademcık amelıyatı oldum 3 hafta gectı ve halen agzımda kaynayan bır sey varmıs gıbı bır sıcaklık var ve gıtmıyorum pskolojı denen bısı kalmadı bende..dişçiye gıttım 2 kere tartar temızlettım(enaz 5 dışçiye gıttım) agarma dolgu yaptırdım.mıde ıçın gıttım sorun yok dedı.ve en son bademcık amelıyatı oldum ama halen aynı lutfen bır cözum soyleyın gercekten kötuyum.yardımınızı beklıyorum...

Mesajı Yazan: magdur
Mesaj Tarihi: 24-Subat-2013 Saat 08:08
Uzun süredir bakamıyordum foruma, öncelikle herkese geçmiş olsun. Birkaç arkadaş koku durumunu sormuş, durumu güncelleyeyim, kimsenin aklında soru işareti kalmasın: Bademcik ameliyatı olmadan önceki o yoğun sülfürümsü kokuyu kesinlikle almıyorum. Odam dışarı çıkıp tekrar içeri girdiğimde burnuma kötü kokmuyor. Dişlerimi ve dilimi fırçaladıktan sonra koku kalmıyor. Yani artık o koku yok. Lakin bu yazdan beri stres kaynaklı reflü oldu. Zaman zaman iyileşiyor zaman zaman kötüleşiyor. Kötüleştiği zamanlar koku oluyor ama şöyle söyleyeyim reflü'den gelen koku geçen kokunun yanında çok hafif ve basit kalıyor. Zaten yediklerinize dikkat edince de geçiyor.
@adanalı: geçmiş olsun. benim sorun bademciklerdeydi, ameliyatla alındı.

Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2013 Saat 13:16
s.a arkadaşlar benimde sorunumun bademciklerden olduğu artık yüzde 80 belli oldu 1 ay'a kalmaz ameliyat olucam.

lokal anestezi düşünüyorum.Ameliyat olanlara bi kaç soru sorayım benm için önemli.

ameliyat'dan sonra ağrı çok oluyor mu ve ne kadar sürede geçiyor, ve de bademcikleri alındığından sonraki yaşam tarzı değişiyor mu.

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim allaha emanet...

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 26-Subat-2013 Saat 03:52
hiç bir agri veya sikinti yok ama sadece likid seyler yiyorsun dort bes gun ben bir hafta yogurt dondurma ve komposto yedim :))) birde cok sicak corba falan yemiyceksin

Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 26-Subat-2013 Saat 04:51
Toplamda 2 hafta sikintili biraz kan ve nefes kokusu olur bundan dolayi korkma acaba gecmedimi diye 2 hafta sonra yara sahasi tumuyle iyilesip doku kendini tamaiyle toparladiktan sonra kokinun gidip gitmedigini degerlendir

Mesajı Yazan: deniz
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2013 Saat 01:58
Merhaba,
benzer bir problemi bende yasiyorum, en son care yirmilik disleri de aldiracagim bu hafta. Ama yazinizda ki bademcik olayına cok sasirdim, KBB ye gidecegim. CVok tesekkurler, umarım bende de oyle bir sey vardır da iyilesirim.
saygılar

Mesajı Yazan: vandetta
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2013 Saat 04:01
Öncelikle herkese geçmiş olsun.MAĞDUR kardeşim sana bi sorum olacak.Şimdi senin dediğin üzere beyaz bir parça vs gibi birşey hiç gelmedi yada boğazımda görmedim.ağız kokum nasıl birşeyse dilimden geliyormuş gibi hissediyorum bademciklerimden sıkıntım varmı yokmu anlıyamadım tam olarak senin tecrübene dayanarak söyle bir sorum olacak benim boğazım sanki dolmuş gibi hissediyorum yutkunurken biraz zorlanıyorum tükürük boğazıma dolmuş gibi bir his buna benzer birşey yaşadın mı herhangi bir şişme olmadı ama dilimin üstünde bazen beyaz bezen ise kahverengi gibi bir tabaka oluşuyor bunun nedeni bademcik olabilirmi lütfen yardımcı olun bu konuda inşallah bademcikden gelen bir durumdur hemen düşünmeden aldırıcağım bunaldım artık..

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 08-Nisan-2013 Saat 03:25
Eğer boğazınıza bir şey takılmış hissi varsa, dolmuş gibi hissediyorsanız, yutkunurken zorlanıyorsanız hele bir de geniz akıntınız varsa kuvvetle muhtemel faranjittir. Ayrıca dilinizde ki beyaz-kahverengi tabakadan bademcik sonucuna varamayız direkt. Çünkü hepimizin dilin de sarı- beyaz değişen renklerde bir tabaka var ama muhtemelen hepimizin sorununun kaynağı farklı. Siz öncelikle kbb a gidip bademciklerinize baktırın. Girintili çıkıntılı ise bademcikleriniz de gıda artığı birikiyor olabilir. Ki BU DA direkt ağız kokusu nedenidir.

Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2013 Saat 00:55
cogu hastaligin teshisi dilden yapilirmis öyle okumusdum

Mesajı Yazan: muammer
Mesaj Tarihi: 05-Aralik-2013 Saat 22:17
Merhabalar çilekes dostlar.. :) öyle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri çekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman degil. Kimi zamanlarda. Hastalik basit ama ülkede hala teshisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karsilasa motora un. Ülkemizde sadece Cerrahpasa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imis.. Ve burnunda kemik egriligi. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemigi yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri olusturmasi imis.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz çilekes dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek için bana iyi dileklerinizi gönderin. Hepinize selam olsun..

Mesajı Yazan: anamuur
Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2013 Saat 19:15
iki yil once bende bademciklerimi aldirdim koku devam ediyo ama aldirmadan once bademciklerimden kucuk nohut buyuklugunde beyaz magma denilen seyler geliyodu ve diski gibi kokuyodu. agiz kokum gcmedi ama en.azindan siddeti azaldi yani o magmalar varken kokuyu bende hissediyodum ama simdi o koku yok en azindan

Mesajı Yazan: esratc34
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2014 Saat 10:06
merhabalar benimde girtlagimdan küçük yemek artiklari çikiyo ve gerçekten benim sosyal hayatimi mahvetti . sorum su en basta bu konuda sikinti çeken ve bademciklerini aldirip kurtulan arkadas hangi hastaneye gitmis acaba?

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2014 Saat 17:56
Orjinalini yazan: muammer

Merhabalar çilekes dostlar.. :) öyle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri çekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman degil. Kimi zamanlarda. Hastalik basit ama ülkede hala teshisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karsilasa motora un. Ülkemizde sadece Cerrahpasa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imis.. Ve burnunda kemik egriligi. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemigi yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri olusturmasi imis.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz çilekes dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek için bana iyi dileklerinizi gönderin. Hepinize selam olsun..

Muammer merhaba

Geçmis olsun, insallah güzel sonuçlar almissindir.
Bende de durum ayni idi. Bademcik aldirdim, kemik egriligi ameliyati olmadigim için sorun bitmedi.

Mesajı Yazan: muco123
Mesaj Tarihi: 08-Temmuz-2014 Saat 20:57
Allaha çok dua ettim geçmesi için ama olmadi geçmiyo arkadas dünyada bitek bende var sanki birinnin yanindan geçsem otobüse binsem isde birinin yanina gitsem uff yada oksurup gidiyolar bukadar baskiya kim dayanir agizim nokdan beter kokuyo intaharmi etsem napsam disçi iç hastaliklari fayda etmedi son çare bi kbb gitçem oda fayda etmedi ... Allah herkese sabir ihsan eylesin böyle yasanilmaz gerçekten olu bukadar kötü kokmaz

Mesajı Yazan: Tesekürler
Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2014 Saat 02:14
Magdur 3 yildir :( sana sonsuz tesekürler . tamamen iyilestim minnettarim umarim iyilesirsiniz . Bademciklerimde bi problem yoktu ama arkasinda yemek artigi birakiyormus . Tesekürler sirf senin icin actim üyelik

Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2014 Saat 15:12
tessekkürler bademcik ameliyati oldun ve tamamen iyilestin mi?

Mesajı Yazan: leylak
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2015 Saat 22:21
arkadslar ben 22 sene agiz kokusu cektim.pek cok doktora gittim.gastro,kbb,dahiliye,genel cerrahi,dis hekimi...ancak kimse ciddiye bile almadiherkes mide koruyucu yazdi yolladi.2 ay önce bir dis hekimi flagly,rovamycine,tanflax yazdi 14 gun kullandim.2aydir koku yok.lütfen umudunuzu kaybetmeyin

-------------
leylak

Mesajı Yazan: bad-i saba
Mesaj Tarihi: 22-Subat-2015 Saat 10:51
Sevgili leylak, bu bahsettiginiz ilaçlardan iki tanesi antibiyotik galiba. Biri de gargara ya da sprey formunda bir ilaç. Antibiyotiklerin ikisini de ayni anda mi kullandiniz?

Mesajı Yazan: bir hayalim var
Mesaj Tarihi: 22-Subat-2015 Saat 18:14
Leylak, umariz gerçekten bu beladan tamamiyle kurtulmussundur.
Kendinden biraz daha bahsedebilir misin?
Belki senin geçmisinle ayni sorunlari yasayan arkadaslarimiz mevcuttur.
Kendin hakkinda verecegin bilgilerle belki onlara da umut isigi olabilirsin.

su sorulara cevap verebilir misin lütfen?

- tam olarak ne zamandan beridir bu dertten muzdaripdin?

- ortalama kaç yaslarindayken bunu farkedebildin?

- simdiye kadar hiç ameliyat oldun mu? (hangi ameliyatlar?)

- simdiye kadar hangi hastahane branslara gittin? oldugun operasyonlar var mi? (endoskopi,kolonoskopi,filmler, testler...)

- simdiye kadar somut olarak ne tür rahatsizliklarin oldu? ( dis ve diseti rahatsizliklarin, geniz akintisi,
sinüzit,faranjit,gastrit,helicobakteri,reflü,diger mide rahatsizliklarin,bademcik taslari veya bagirsakla ilgili rahatsizliklarin vb.)

- simdiye kadar fayda görüp veya göremedigin bitkisel seyler veya ilaçlar ? ( Burda verecegin tavsiyeler sadece bilgi içindir )

- bu iyilestim dedigin ilaçlari tam olarak ne zaman kullandin? Bunlari birakali ne kadar süre oldu?

Benim aklima gelen sorular bunlar. Senin de önemli buldugun bilgi veya tavsiyelerin varsa ekleyebilirsin.

son olarak iyilestigim dedigin ilaçlara internetten "ne tür ilaçlardir?" diye
bakildiginda arkadaslarin da dedigi gibi agirlikli olarak dis ve diseti agrisi ve iltihapi için
kullanilan antibiyotik ilaçlar oldugu görülüyor. Veya mide ve bagirsak enfeksiyonlari için de kullanilabiliyor(flagly)
Bu bilgilere ve bu ilaçlari bir dis hekiminin yazmis olduguna bakarak bu soruna(agiz kokusu)
neden olabilecek asil rahatsizligin "dis veya diseti" idi diyebilir miyiz?

En son olarak kendim için de bir soru sorayim;)
Sende dil pasi mevcutmuydu? sayet varsa bu ilaçlarla nasil bir durum gözlemledin acaba?

Bir de bu ilaçlar antibiyotik olduklari için etkisini tam manasiyla gördügünü düsünüyor musun?
(malum burdaki çogu kisi antibiyotik tedavisinden belli bir süre sonra ne yazik ki tekrar eski haline döndük diye yazdi/yazdim)

Biliyorum çok soru sordum. Bu sikintiyi çeken biri olarak burdaki insanlar için lütfen bunlari cevaplayabilir misin?

-------------
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!

Mesaj Tarihi: 22-Subat-2015 Saat 21:23
arkadaslar ben ilkokula giderken geniz eti amaliyati olmustum ancak o dönemlerde koku falan yotu.ortaokul son sinifa baslayacagim yaz koku basladi.ayni zamanda ergenlige adim attigim yil ve hiç gitmedi koku.lise üniversite is hayati.çok doktor dolastim bir o bölüme bir bu bölüme.bana hep kokunun endozkopi(3 kez yaptirdim farkli zamanlarda farkli hastanelerde)sonuçlarina göre mide kapagi pilor gevsekligi dediler.bu koku benim diskimdada vardi.evet sorun midede dedi pek çok doktor.tabi gayta tahlilleri falan yapildi hep sorun mide denildi.tabi dis hekimlerinede gittim hep dis tasi temizlediler varsa kanal tedavisi yaptilar.ama dislerle ilgili sikintin yok denildi bu yasima kadar.dogru firçala dilini firçala birsey kalmaz dediler ama be günden güne eridim bittim özgüven zaten yerlerde kimsenin yanina yaklasamayan zavalli ezik bir tip oldum hayatim boyunca.hatta hatira daefterime sinif arkadaslarimdan biri temiz kokulu yillar dilerim yazmis.ben çok zor günlerden geçtim.neyse simdiye kadar genelde mide rahatsizligi çektim.bir keresinde kan tahlilimde helikobakter çikti.doktorun biri bundan dedi helikobakter verdi kullanirken gecmisti ama ilaçlari kestigim anda geri geldi.farenjitim var.siksik bogaz iltihaplanmasi yasarim.kbb yede durumu anlattim.seker testi bogaz kültürü testi yapti tomografi çekildi.sadece sinüslerde kist var dedi o da koku yapmaz dedi.dahiliye gastro bölümleri reflü gastrit var dediler.bütün mide koruyuculari 10 senedir kullandim artik görsem midem kalkiyor.hiçbirsey geçirmedi.dilim hep pasli hep tükürügüm sariydi.dis ipi kullandigimda ipin kokusuna dayanamazdim.ancak dis hekimleri birsey yok derlerdi.neyse ben sonunda mide kapakçigi amaliyati olmaya karar verdim ancak ameliyattan önce son bir kez sansimi denemek istedim bir dis hekimine gittim o bana bu ilaçlari yazdi.evet hepsini beraber kullandim.2 ay oldu koku geri gelmedi.dilimdeki pas tam olarak geçmedi ama koku yok

-------------
leylak

Mesaj Tarihi: 22-Subat-2015 Saat 21:36
sunuda söyliyeyim bu ilaçlar beni ishal etti ishal hiç durmadi sanki bagirsaklarimda parazitler vardi ve onlari söküp atti zaten ilacin yan etkisinde yaziyordu ishal olunsada ilaçlar kesilmemeli diye bende ilaçlari kesmedim

ben daha önce çok defa gayta tahlilleride yaptirdim ama birsey çikmamisti.
koku yok 2 ay oldu sayet koku geri gelirse initaniye miydi ne bir bölüm var parazitlerle ilgili yanlis bilmiyorsam ona gideri son çare

-------------
leylak

Mesaj Tarihi: 22-Subat-2015 Saat 22:18
yazmayi unttugum bir rahatsizligimda 2 yaslarinda alerjik bronsit geçirdim.tüberküloz oldum 11 yasima kadar penisilin,kofilin ventolin suruplari kullandim.iyilestim bu ilaçlari biraktim 1 sene sonra koku basladi.tesadüfmü birbiriyle alakalimi bilemem

-------------
leylak

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 08:52
QUOTE=aci]

bademciklerimden tas denilen pis kokulu parçaciklar geliyordu agiz kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldirdim.Sonuç degismedi...deviasyon operasyonu geçirdim yetersiz oksijen olur düsüncesiyle sonuç degismedi..20 lik disler çekildi sonuç degismedi...

[/QUOTE]

kardesim sen son tedaviyi yapmamissin. ki yaptigini düsünüyorum.
(Forumda belirtmedigine ve uzun bir zamandir girmedigini varsayarak)

Son tedavi ne peki?
-HIJYEN

Evet, uzun bir müddet ve yogun bir sekilde hijyen uygulayarak sonuç degisti diye yazabilecek birisi oldugunu düsünüyorum.

Niye mi bunlari söylüyorum?
Aslinda yeni bir baslik altinda yazmayi düsünüyordum ancak bu sayfaya bakarken benim gibi 2 ameliyati da oldugunu görünce buraya yazmak istedim.
(aramzda ufak bir fark var sadece. Sen 20 lik dislerini çektirmissin, benimkilerde ise herhangi bir anormalik yok.Yani çektirmem gerekmiyor)

Ayrica bu yeni baslik altinda suan burda bademcik ameliyati ve deviasyon ameliyati olup herhangi bir netice alamayanlar var mi?
diye yazacaktim ve 6 ay yada bir sene gibi bir zaman içinde daha önce belirttigim sekilde yogun bir hijyen yapabilirler mi? diye söyleyecektim.

Bunu söylememdeki amacim aslinda "Hijyen" in bir ameliyat kadar veya daha fazla etkili oldugunu benim gibi baska birisi için iyi gelip gelmedigini anlayabilmek.
Inaniyorum ki bu iki ameliyattan sonra iyi bir hijyenle daha iyi bir sonuç alinabilir kanaatindeyim.

Neyse burda söyliyim bari:
Bu iki ameliyati olan kardeslerim, 1 seneye yakin ( tahminimce 6 ay sonraya kadar ) inanarak, düzenli ve yogun bir sekilde hijyen uygulayabilir misiniz?
Ardindan sonuçlari burda bizimle paylasabilir misiniz?

En azindan söyleyeceginiz seyle benim de kafamda olan "gerçekten hijyenin etkili olup olmadigi" sorusuna cevap bulmus olacagiz.
Burda yanlis bir anlasilma olmasin.Hijyen yapmak her zaman iyidir.
Sadece hijyenimize aslinda ne kadar çok önem veriyoruz? Sorusuna cevap bulmus olacagiz.

Simdi bir arkadas "ben bu 2 ameliyati oldum ve bunu deneyebilirim veya ben bu ameliyatlardan sonra yogun bir hijyen de yaptim ama sonuç degismedi diyebilen var mi acaba?

ya da "aci" nickli arkadasim ufak bir ihtimal olsa da burayi okuyorsan sen cevap verebilir misin? Bu soruma en iyi cevabi sen verebilirsin..

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 09:05

Bu arada sevgili arkadaslar, size ufak bir bilgi vereyim;

Bu forumda gördüklerim ve deneyimlerime dayanarak eskiden burada olan veya olmayan
agiz kokusundan kurtulduklarina inandigim arkadaslarimizin ortak yönlerinin neler oldugunu...

Biliyor musunuz?

→ bademcik ameliyati olmuslar.

→ deviasyon ameliyati olmuslar.

→ mide rahatsizligi olanlar
dogru antibiyotiklerle dogru bir sekilde tedavi olmuslar. / mide kapakçigi ameliyati olmuslar (az kisi de olsa)

→ ve dislerinden rahatsiz olanlar
düzgün bir sekilde bunu tedavi ettirmisler.

→ son tedaviyi de ben ekleyeyim:)
Düzenli ve yogun bir sekilde hijyen uygulamislar:))

"Alternatif tipa fazla güvenmeyin" dememdeki kastim bu iste.

Tamam, burda direkt su bitkisel ilaci kullandim ve kurtuldum diyenler yalan söylüyor, inanmayalim demiyorum.
Belki onlarda aslinda somut herhangi bir rahatsizliklari yoktur veya olmus olsa da ortadan kaldirdiktan sonra bu kullandiklari
bitkisel ilaçlarin veya kürlerin içindeki bir antioksidan madde sayesinde bilmedikleri bir nedenlerini iyilestirmislerdir
ve gerçekten de bunlardan iyi netice almislardir.dogruluk payi var yani. (beyin firtinasi:)

Bir de söyle bir sey var; ben de suanda bile iyilesme adina faydasini görmesem de yine de çesitli bitki ve ot çayi ve çesitli yöntemleri kullaniyorum.
Çünkü bunlarin yarari olmasa bile insan kafa olarak biraz da olsa rahatladigini düsünebiliyor.
Anlayacaginiz sadece plasebo etkisi için ara ara kullaniyom:)

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 09:16
sevgili arkadaslarim burda sizlere bu ameliyatlari olmaliyiz veya olmak zorundayiz gibi bir anlam da çikarmayiniz lütfen.
Ancak somut rahatsizliklariniz varsa iyi düsünerek ve Iyi doktorlar bulursaniz olmanizi tavsiye ederim.
Iyi düsünün dememdeki amaç ameliyatlardan sonra geri dönüsüm diye bir sey yok ne yazik ki.
Ameliyat sonrasi ya kendinizi iyi hissedeceksiniz yada daha kötü.Sansliysaniz da ayni durumda kalirsiniz.(saka:)
Bademcik ameliyati neyse de burun ameliyati için bunu dikkate alin lütfen.

Simdi herkes bu ameliyatlari tek tek olsun da demiyorum. Az çok herkes kendisinin ne tür eksiklikleri oldugunu biliyor ve buna göre hareket etmenizde fayda var.

Mesela kurtulanlarin bazilari sadece bademcik sorunu vardi da sadece bu ameliyati olarak kurtulmus olabilirler.

Ya da bazilari sadece mide ve bagirsak sorunlari nedeniyle dogru antibitiklerle iyilesmis olabilirler.

Veya bazilari için sadece burun ameliyati olmalari kafi olmus olabilir.

Ayni sekilde benim gibi hem bademcik hem de deviasyon ameliyati olup iyi sonuç alamadigini düsünüp,
ne hikmetse sonradan iyi netice aldim diyip:) ve soyut bir sekilde mide rahatsizligi olmasina ragmen,
düzenli bir hijyen sonrasi iyi bir seviyeye geldim diyenler de olabilir:)

Ben bunlarin hepsini de yaptim ama hiçbir sekilde sonuç alamadim diyen kardeslerimiz de yok degil.
Bu durumda olan bu arkadaslarimiz farkli tedaviler veya yöntemleri düsünmelerinde fayda var.

Mesela bu arkadaslarimiz yukaridaki ameliyatlari olmalarina ragmen kokuda hiçbir sekilde azalma görmüyorlarsa
akciger veya diger organlardan süphe etmelerinde yarar var sanki.
Simdiye kadar bu forumda cigerlerden somut bir sekilde rahatsiz oldugunu ve ameliyat yada degisik yöntemler uyguladim
diyen arkadaslarimizi görmedim veya bu konu paylasilmis olabilirler de ben hatirlamiyor olabilirim.(sanki paylasilmisti)

ki bence büyük çogunlugumuzda(%90) cigerlere kadar veya daha kompleks sayilabilecek boyutta sorunumuz oldugunu düsünmüyorum.
(hormonlar, genler,vücut kokusu yada sistem bozukluklari ve isleyislerindeki aksakliklar vb. karmasik problemler...
bu sorunu olanlar da yoktur demiyorum ancak yok denecek kadar az kisi oldugunu düsünüyorum)

Biliyorum çogumuz gerçek sorunlarimizin da farkindayiz ancak dogru yöntemin,dogru tedavi seklinin veya dogru ilaçlarin ne oldugunu bilmiyoruz/bulamiyoruz
ve asil bizi tutsak eden, elimizi kolumuzu baglayan sey de bu. Ne yazik ki sizler gibi ben de bilmiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 09:19
Isim özü su arkadaslar:

Bizim bu beladan kurtulmamiz için veya en azindan toplum içinde biraz olsun rahatlayabilmemiz için
sonu belli olmasa da kendi kendimize artik radikal kararlar almamiz gerekiyor diye düsünmekteyim.

Aslinda bu agiz kokusu denen bela
bir kanser kadar kurtulma ihtimali düsük olan ölümcül bir hastalik degil!
veya bir AIDS kadar kötü ve igrenç bir hastalik degil.. valahi degil !
inanin buna,çabalayin ve umudunuzu kesmeyin lütfen.

ufak bir not;

BELKI ÇAREMIZ BURNUMUZUN DIBINDE DE YASADIGIMIZ HAYAT NEDENIYLE BUNU GÖREMIYOR OLABILIRIZ ???
bunu iyi düsünün.

Güzel ve mutlu yarinlara insallah...

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 09:30

Neyse kendimle ilgili olan soruyu tekrar etmek istiyorum.

Bademcik ameliyati ve deviasyon ameliyati olup herhangi bir netice alamadigini düsünen var mi?
Ve 6 ay yada bir sene gibi bir zaman içinde daha önce belirttigim sekilde düzenli ve yogun bir hijyen yapabilirler mi?

→ malzemeler; dis ipi, colgate triple action ve phormal zn :)
( ürünler birer tavsiyedir. size hangi ürünler iyi geliyorsa onlari kullanin)

→ uygulama tarzi:
1-sabah el ve yüzler yikandiktan sonra
2-kahvaltidan sonra
3-evden çikarken
4-gün içinde 2-3 defa daha
5-aksam yemek yenildikten sonra
6-ve gece yatmadan önce
güzel bir sekilde macun ile dis ve dili firçalamak.
(dil firçalanirken bastirarak yapilabilirse iyi olur)

→ dis ipi ilk aylarda(3 ay) her gün gece dis ve dil firçalamadan önce yapilmasi,
daha sonra ise istege bagli her gün veya 2-3 günde 1 yapilmasi tavsiye ederim.

→ gargara da, gün içinde her an istenildigi kadar yapilabilir.
tavsiyem sabah, gece ve gün içinde birer kez yapilmasi.
( bu durum sadece phormal zn içindir.)
( gargara, dis ipi ve dis ile dil firçalamanin ardindan yapilmasini tavsiye ederim.
gargarayi dil üzerinde bekletildikten sonra dilimizle dis aralarina da girebilmesi için baski uygulamakta yarar var.
Tabi bütün agiz için de böyle )

→ sadece bu durum için
-kronik gastrit,helikobakter ve
dil pasi rahatsizligi olmasi önemli degil
-dis hekimlik gibi ciddi bir sorun olmamasinda fayda var.
(dis üzerinde ufak karaltilarin olmasi önemli degil. Yalniz çok olmamasi daha iyi olur.)

→sürenin 6 ay olmasi sadece tahmini bir zamandir.daha az bir zaman da olabilir.kisiden kisiye degisebilir çünkü.(min:6 ay, max:2 sene:)

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 09:33
Bu arada bu forumda neler yaptiklarini paylasmasalar da agiz kokusundan kurtulan insanlarin olduguna eminim.

Ve Murat hocam size yukarida bahsettigim konuyla ilgili oldugunu düsündügüm bir soru sorabilir miyim?

Yanilmiyorsam daha önce agiz kokusundan kurtulan 2 kisi oldugunu söylemistiniz bu forumda.

Merak ettigim sey acaba bu kisiler ameliyat olmuslar miydi? hangi ameliyatlari olduklarini biliyor musunuz? veya ne tür rahatsizlari vardi?
(mide rahatsizlari, dis veya diseti rahatsizliklari)

Bu konuda bilginiz varsa lütfen bizimle paylasabilir misiniz?

-------------

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 17:14
Onlarin ne yaparak iyilestiklerini bulmam lazim. Aklimda degil. Ayrica onlarin yaptiklari size iyi gelmeyebilir.

Mesaj Tarihi: 25-Subat-2015 Saat 23:01

Anlatmaya çalistigim onlar her ne yaptilarsa bize de iyi gelecektir diye bir yargida bulunmak degil.

Burda anlatmak istedigim ne yazik ki, iyi veya kötü gerçek olan bir sey varsa o da tam bir iyilesme saglamamiz için biçak altina yatmak gerekmemiz gibi bir düsünceye sahibim nedense. düsüncem o dur ki iyilesen arkadaslarimizin %95 inin yolu biçakaltina yatmakla geçmistir.Ben buna inaniyorum.

Ayrica paylastigim hemen hemen bütün fikir ve tavsiyelerde ben de bana iyi gelen bir seyin size de iyi gelebilir veya gelemeyebilir diye zaten üstüne basa basa söylüyorum.
çünkü ben de biliyorum ki yaradilisimiz geregi hepimiz ayni vücuda,ayni organizmalara sahip degiliz.
Yasam biçimlerimiz, ruh halimiz kisacasi yapi olarak farkliyizdir,
ayni parmak izlerimizin farkli oldugu gibi. Umarim arkadaslarim bunu düsünerek hareket ediyorlardir.

Ayni sekilde burda bahsettigim arkadaslar 1-2 sene bu dertle ugrasip en sonunda basit bir sekilde dis hekimine gidip birkaç disine dolgu veya temizlik yaptirdiktan sonra iyilestim diyenler için degil.
Bu sorundan 5-10 sene muzdarip olanlari kastediyorum.

Hocam bu iki arkadasimiza ulasirsaniz bilgilerini bizimle paylasmanizi rica ediyorum...

Not: Burda ameliyattan bahsediyorum diye lütfen kimse böyle bir zorunluluk içinde kendini hissetmesin..
Aksi bir durumda sorumlulugu basta ben ve buradaki hiçkimsenin degil!
Burda paylasilan hersey sadece fikir ve görüsten ibarettir.

-------------

Mesajı Yazan: memo913
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2015 Saat 00:40
beyler bende agiz kokusu var zannediyordum ama benimki psikolojikmis anneme falan sordum herkese yok dediler allaha sükür dis sagligimda yerinde

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2015 Saat 14:50
Tsk ederiz Memo kardes.Sevindik saglikli olmana

Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2015 Saat 20:47
Bendeki psikolojik degil ole bole degil kendime geliyo koku igrenc :/

Mesajı Yazan: agiz magduru
Mesaj Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 21:26
Yasim 23,ne zamandan beri çektigmi hatirlamiyorum.ama artik yoruldum biktim artik bu kokudan yasamaktan hayattan herseyden sogudum evlenecegim ama içimde öyle bi korku var ki! düsünsenize sabah kalkiyonuz yaninizda kariniz ve sizin agiz kokusu yüzünden oda resmen tuvalet gibi kokuyo gercekten igrenç bisey bademcikleri gösterdim 3 doktorda bisey yok dedi ama bademciklerimde delik gibi biseyler var ben sonucu ne olursa olsun artik aldiracam aldirmasina ama düsündügüm baska bisey daha var? ya aldirdiktan sonrada ayni olursa o zaman naparim ben dünya basima yikilir artik bana piskolojik olarak flan demeyin sakin bunu yasayan (ASIRI DERECEDE) yasayan bilir öyle bisey ki halsizlik yorgunluk hayattan bezginlik veriyo bana artik tek dilegim bu kokudan kurtulmak baska hiç bisey düsünemiyorum allahim lütfen bana yardim et ben böyle yasayamam !!

Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 03-Agustos-2015 Saat 12:02
murat hocam halimetre denen alet kokunun kaynagini tespit edebiliyormu acaba?

Mesaj Tarihi: 03-Agustos-2015 Saat 22:46
Orjinalini yazan: mehmet27

murat hocam halimetre denen alet kokunun kaynagini tespit edebiliyormu acaba?

Halitometre = koku ölçen cihaz
Halimeter = Interscan firmasinin ürettigi bir halitometre
Halimetre = ?

Hiç bir halitometre cinsi tek bir ölçüm yaparak kokunun kaynagini tespit edemez.

Yani muayene sirasinda ölçülen sayi kaç çikarsa çiksin 2 dakika sonra bu sayi degisiyor ise ne ölçtügünüzün, nasil ölçtügünüzün veya hangi cihazi kullandiginizin ne önemi olabilir?

-M

Mesajı Yazan: diablos2
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2015 Saat 14:52
Arkadaslar öncelikle merhaba Allah herkese Safi (c.c.) isminin hürmetine bu kokudan hepimizi kurtarmayi nasip etsin. Bende cocuklugumdan beri yutkunurken biraz bogazmda aci hissederdim her zaman olmazdi ama kücükken dahi yutkunurken bogazmdaki aci artmissa hastalancagmi anlardm. Neyse son bir sene içinde yutkunurken bogazimda sanki bi tümsek var yutkunurken ordan geciyor gibi hissederdim ve bu yutkunma esnasinda pis koku olurdu bazen bende hissederdim. kbb'ye gittim bademciklerde delikler var vs aralarna yiyecek kacabiliyor ama sendeki cok fazla ilerlememis aldrmaya gerek yok demisti fisfis antibiyotik verdi biraz gecti sonra ben agiz kokusu icinde listerine kullanmaya basladim bu bogazimda yutkunurken sikinti yasamaya baslayinca gargarayi böyle bogazima dogru yogunlastirdim. kafami havaya kaldirdim epey gargara yaptim en cok o listerinin gecirdigini düsünüyorm ama cok su içtim yemek yerken iyice yutkundum bogazmda biseyler kalmamasina dikkat ettim gece yatmadan disimi fircalarkende dilimin arkasina dogru da fircaladim bir iki hafta snra yutkunma sirasinda kokudan hiç eser kalmadi. ben bu ilk yazan arkadasin yazdgindan snra bademcikleri aldirmayi düsünüyordum ama snra bunlari deneyince gerek kalmadi. Insallah faydasini görürsünüz bi seklde sifa bulursunuz.

Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2015 Saat 19:14
Verdigin bilgiler icin tsk ederim Diablo kardes.
iyilesmis olman en cok bizi sevindirir

Mesajı Yazan: nonstop
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2015 Saat 00:00
Merhaba arkadaslar.
Burada yazilanlari okuduktan sonra sizler için bir yardimim dokunur diye foruma üye olmak istedim.
Ayni sorunlari yaklasik 5 sene kadar bende yasadim. Çok ciddi ve illet bir sorun.
Çok ciddi ve ayrica sosyal bir problem oldugu için sizlere yardim etmek istiyorum.
Eger bu sorunu sizlerde önemsiyorsaniz söylediklerimi uygulamanizi isterim.

1. Eger bir bademcik probleminiz varsa yani kronik bir faranjitiniz varsa Önce bir kbb ye görünmenizi isterim.

2. Eger kbb lik bir durumunuz yok ise en yakin gastrolog uzmana görünüp durumunuzu anlatin. Ve endoskopi yaptirin. Kokunun sebebi migdeden gelme olasiligi çok yüksek. Ünser, ve reflü kaynakli olmasi yüksek ihtimal. Migdedeki bir çesit bakteri pis kokunu ilusmasina sebep oluyor ve reflü yani migde kapakçigi kapanmamasindan dolayi kokuyu yukari saliyor.

3. Alkol 'lü birakmaniz gerekiyor. Veya tedavi sürecinde birakip tedaviden sonra bazen az miktarda alabilirsiniz. Bana kalirsa birakin. Yani Tercih yapmaniz lazim, alkol=koku yada 0 alkol=temiz nefes.

4. Sigara kullaniyorsaniz birakin eger birakamiyorsaniz ögleye kadar içmeyin. Ve günde tok karna 2-3 adet içmeyi deneyin. Söyledigim gibi sigara=koku tercih yapmaniz lazim. Bunu yaparsam nefesim kokar demelisiniz.
Ben yazdiklarimin hepsini uyguladim.

5. Son olarak yazdigim ilaçlari kullanin. Bir uzmana da danismanizda fayda var tabi.

Flagyl 500mg film tablet (s1-ö1-a1 aç)
Denol (s2-a2 aç)
Probex 20 mg (sabah 1 aç)
Deklarit 500 mg (sabah 1- aksam 1 tok)

bu ilaçlari harfiyen kullanmanizi tavsiye ederim.

6. Bu ilaçlari kullanirken ayni zamanda diyet yapmaniz iyi olur. Kizartma, hamur, mangal, baharatli yiyeceklerden uzak durun. Az yeyin sik yeyin.

7. Gün içi bol bol süt, kefir için yogurt yeyin. asiri degil ama. Ilaç saatlerinden en az yarim saat bilemediniz 1 saat sonra süt ürünleri için. Ilaç etkisini azaltiyor.

Bol bol elma yeyin ama kabugunu soyun. Migde onarici özelligi var.

Domatesli yemeklerden tedavi sürecinde uzak durun.

Arkadaslar ben bunlarin hepsini yaptim ve uyguladim. Allaha sükür bir sikintim kalmadi.
Artik Daha sonra yukaridaki önerdgim seyleri yapmaniz ve önermedigim seyleri yapmamaniz size kalmis bir sey. Birakamiyorsaniz minimize edin.
Hepinize acil sifalar.

Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2015 Saat 10:56
hocam bademcik hastaligi kronik faranjit tamamen farkli seyler.ayrica ilaçlari zannederim zamaninda muayene oldugunuz doktor yazmisti size.bu ilaçlari yazarken neyi tedavi etmeye çalistigini söylemis miydi size?

Mesajı Yazan: Gizoss
Mesaj Tarihi: 06-Ekim-2015 Saat 21:30
Nonstop bende nidazol antibiyotik kullaniyorum suan koku yok. Ama bitince olucak kesin. Senin antibiyotigi kullanmayi biraktiktan sonra gecti mi koku?

Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2015 Saat 10:21
beyler onceden inanmazdim bol su icin dendiginde ta ki agiz kokum gecene kadar sadece bol su icin inanilmaz azaldigini sizde gorceksiniz

disimi fircalamiyorum bile bazen o derece , dis ipi kullaniyorum oda dis fircalamadigim icin dislerimin arasindaki bakterleri zararli olan seyleri temizlesin diye gnelde gunde 1 kere fircaliyorum ama..

bol bol su icin beyler ve ph'i 7.8'in ustunde olsun kesinlilkle iceceginiz suyun... ve su icmek istemeseniz bile icin gunde en az 1 Litreyi gorun benim ictigim su saka su reklam gibi olmasin ama mineralli diye bunu iciyorum ph'i 8.33 olmasi lazim cok iyi yani

cozum bu ltfen herkes denesin benim kokum gecti ama herkesin gecmesini istiyorum bizde o yollardan gectik sizi anca biz anlariz arkadaslar o yuzden deneyin sizde gorun...

Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2015 Saat 10:24
ve en sevindigim sey ne biliyor musnuz? insanlarla suratina baka baka konusabilmek ve onlarin da benimle konusmaya devam etmesi :) gercekten cok guzel bi duygu

kucuk bi not eklemek istiyorum mesela 15:00 da su ictim 2 bardak , 15:30dan once yemek yememeye calisiyorum yarim saat oncesi yani yemek yiceksem mesela 15:30 da 17:30 a kadar su icmiyorum yani yemekten 2 saat sonra 2 bardak su iciyorum bide mutlaka gece yatarkende 2 bardak su icin arkadaslar dedigimi yapin sadece 1-2 gun farki gorceksiniz...

Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2015 Saat 18:21
Gurkan33 senin o bahsettigin Peygamber efendimizin Su içme adabi

Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2015 Saat 18:31
Agiz MADURU SAKIN moralini bozma aynisi bendede vardi sabahlari les gibi koku tükürük felan çok pis kokardi Bi dil firçasi al dil kaziyici ben parodantax la firçaliyorum dili disleri iyice firçala dil kökünü özellikle sonrada gargara al ben Farhex aldim eczaneden onla yapiyorum önce dilini disini macunla firçala sonra gargara dan az bi al agzina birazda onla firçala en son gargara yap agzina bogazina dil köküne yap özellikle sabah kalktiginda o les figi koku olmayacak ins seninkide aynidir kesin dene sonucu gör Dil firçalama çok önemli bizim sorunumuz kesin bogazda yemek borusu veya dil kökünde

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2015 Saat 17:20
Arkadaslar tekrar merhaba.
Ben dislerimi çocuklugumdan bu yana günde 3 defa firçaliyorum. Ve ayni zamanda gargara vs. Hepsini uyguluyordum. Ona ragmen bu sorunu yaklasik 5 yil yasadim.
Dilçiye gittim dislerde problem yok dedi.
Kbb ye gittim sikinti yok dedi.
Son olarak migde için gittim endoskopi yaptirdim migdemde reflü ve ülser teshisi koydu. Ve bu ilaçlari yazdi ayni zamanda yememem gerekenleri söyledi. Harfiyen uyguladim. Ilaç tedavim bitti. Su anda dislwrimi günde hiç firçalamasamdA hiç koku yok.

Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2015 Saat 17:22
Sayin gizoss.
Evet ilaçlarim bitti. Allaha sükür hiç koku yok.

Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2015 Saat 23:13
Midende hiç sorun hissetmiyor muydun?

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2015 Saat 00:11
Nonstop peki o bahsettgn ilaclarin hepsini ayni anda mi aldin

Mesajı Yazan: gökhan
Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2015 Saat 17:38
nonstop    oncelikle gecmis olsun.. kullandigin ilaclara ne zaman basladin ve ne zaman biraktin..   b u ilaclari sadece bir kutumu kullanacaz biraz ayrin ti verirsen sevinirim

Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2015 Saat 10:01
Nonstop bu ilaclari bitireli ne kadar oldu? Antibiyotk kullanmissin.muhtemelen onun etkisiyle koku gitti.umarim 1 ay sonra koku tekrar geri gelmez

Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2015 Saat 17:28
herkese tekrar merhaba. Ilaçlarin tamamini ve nasil kullanilmasi gerektigini yazdim. 14-15 Günde bitti. Biteli 1 ayi geçti. Ve su anda her yutkundugumda allah 'a sükür allah 'in adini zikrediyorum.

Mesaj Tarihi: 23-Ekim-2015 Saat 01:46
Benim kullandigim antibiyotik (nidazol) sayesinde kokum gecmisti lakin koku gecmesi 8-9 gun surdu. Yine basladi koku:(

Mesajı Yazan: hanimmm
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2015 Saat 00:20
Merhaba. Yorumunuz hem üzüldüm hemde istemsizce güldüm intihar mi etsem napsam demissiniz. Durumunuzu çok merak ediyorum su an. Iyilestiniz mi. Sorununuz hala devam ediyor mu yoksa

-------------
Nonick

Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2015 Saat 16:21
Arkadslar 20 lik disler agizkokusu yapiomus benim alt 2 20 likten biri siyahdigeri az siyah ama ikiside degisuk duruo bazen dis etimi sisirio onlari cektrcem heralde sonra endoskopi yaptirdim refu var ilac vermedi doktor bide ozele gttik iyimi kbbye gtmedim tavsiye verin nolur buraya flagl frlan yazmisiniz ama bana oneride bulunun bu nonstop arkdsin aldigi ilaclarin ismini bulamadim nereye yazmis

Mesajı Yazan: Kevseru
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2015 Saat 22:33
Hangi KBB ciye gitsem bademcik ameliyati önermiyor,islevi önemliymis vs. Gibi.ameliyat olan arkadaslar bu konuda ne diyor acaba, hem genel anestezi filan denince korkuyor insan, benim bademciklerim çok küçük yapisik ve delikli bademcik tasinin hiç olmadigindan emin oldugum zamanlar bile gitmeyen bir koku var bu yüzden bos yere ameliyat olmak istemiyorum

-------------
Bunaldim

Mesajı Yazan: trouble
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2015 Saat 14:45
Kevseru benim olayim söyle burdan kendine pay çikar koku hale devam
Koku agizdan geliyordu burundan gelmiyordu (sadece sabahlari ya da koku asirilastiginda, burnumdan nefes verirken havayi dil köküne çarptip cikardigimda biraz o dildeki kokuyu burnumdada hissedebiliyordum).
Dis ve dil firçalama ile 4-5 saat kokuda azalma sonrasinda artarak gelen bir koku oluyordu.Kokuyu artiran besinler vardi.Ben kokuyu konusurken degil burnuma hohladigim zaman alirdim.

Yillardir dis doktorlarina ve KBB ye giderim pek ilgilenen olmaz en son gittigim doktor bademcik kaynakli olabilir kokuyuda baya kafaya takmissin istersen alalim dedi bende kabul ettim ve bademciklerimi aldirdim yanliz hiçte kolay olmadi:).

Bademcik ameliyati sonrasi 10. gün bir kanamam oldu küçük bir kanamaydi atlattik.En az 10 gün sivi ve yumusak gidalar ile beslenin bizim yasimizda iyilesme süreci uzun ve zor.

Neyse ameliyat sonrasi koku 1 hafta sonra geri geldi ama ameliyat öncesinden farkli bir kokuydu yaralar iyilesmedi ondandir felan dediler amelliyattan 15 gün sonra koku gitti 1 hafta felan koku yoktu sonra tekrar yavas yavas hergün biraz daha artarak geri geldi 1 hafta felan koku devam etti sonra tekrar gitti felan böyle gelip gelip gitti ama kokunun oldugu günler daha fazlaydi 2 AY BÖYLE SÜRDÜ.
Yaklasik 20 gündür koku var ve tekrar gitmedi ama kokunu siddeti degisiyor.Ameliyat öncesine göre bazen az bazen yakin.
Ameliyat sonrasi dilimdeki beyazlik azaldi, dis ve dis eti birlesim yerlerinde olusan beyaz kokulu tabaka artik daha az.

Ameliyat sonrasi sol bademcik yerime baktigimda beyaz bir et var kokunun devam etmesini ona bagliyordum çünkü dislerimi firçaladiktan 30 dk sonra sol tarafimdaki dislerin aralarini emerek çektigimde kötü bir koku çikiyor.Sag ve ön dislerimde ayni sey dislerimi firçaladiktan 4-5 saat sonra gerçeklesiyor.

Ameliyat düsünen arkadaslar ameliyat sonrasi kokunun geçmemesine kendimi hazirlamistim ama bekledigim gibi olmadi ilk günler hayatimda yasamadigim pismanligi yasadim ameliyat degil stres üzüntü beni zorladi daha sonrasinda alistim unuttum böyle seylerde zamana birakin unutmaya çalisin baska seylerle ilgilenin Sonra düsündüm ameliyat olmasam ve bu koku geçmez ise her gün ameliyat olsam mi düsüncesi beni bitirecek oldum kurtuldum bide geçseydi mükemmel olacakti tabi.

Ameliyat sonrasi ara arada olsa toplam 15-20 gün agiz kokusuz günler geçirdim evet benim agzim çok kötü kokmuyor hatta bazen karsimda ki insana bile gitmiyor ama beni rahatsiz etmesi yeterliydi koku geçince çok mutluydum ve agzimin kokmadigini hissediyordum tadi bile degisiyor eksi tat kalmiyor günün her saati ayni.
Agiz kokunuz psikolojik olmasa bunu kanitlasaniz bile psikolojik destek hepimize sart en azindan sorunu kafamizda küçültmeli hayatimizda daha az yer kaplamasini saglayabiliriz.

Benim su saatten sonra yapacagim sey psikolojik destek almak, dis doktorlarina, KBB ye ve Gastroenteroloji ye gitmeye devam ederek kokuyu dahada azaltmak eminim artik bir gün kokunun çözümünü olmasa bile azalmasini saglayabilirim.

Sormak istedikleriniz var ise bu konu altina yazin cevaplayayim.

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2016 Saat 01:03
Trouble sana sole kisa ozet gecim dislerimi belki 4 5 yildir gunde 4 kez olmak uzere fircalarim koku hala var gecen ay endoskopi yaptrdim helico bkter yok sadece gastrit reflu var ilac vermedi doktor ama bi jere daha gdip ilac alcam   daha kbbye hic gtmedim ayrica ben kucukken atesli hastalik gecurince her yil ben bir kez 40 derece atese yakalanirim kesin hatta gecenlerde 40 derece atesim oldu yine ve her ateslendigimde antibiyotik alirim onlar bademcigi curutmuamudur yani agiz kokusu yaparmi kbbye gidimmi sence ve agizdaki 20 lik disimden biri nin ustu siyah onlarda koku yapiomus onu cektirimmi
ben bu durumdan kurtulamazsam yasayamammmmm    universite 1. Sinifim okulu birakmayi dusundum yerim okulunu egitimini hayatini ama ailemi dusunuom onlar bana yatrim yapio die offf cok sikildim 19 yasindayim ama kalp yasim 40 trouble ve diger arkdslar oneri de bulunun bana lutfennn

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2016 Saat 16:15
Murat hocam ustte yazdiklarim hakkinda sizin dusunceleriniz neler acaba bana bi akil verseniz

Mesajı Yazan: trouble
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2016 Saat 18:32
Bende üniversite son sinif ögrencisiyim söyle düsünüyorum yasim ilerledikçe koku takintim azalabilir ya da ilerde bi cozum yolu bulurda kurtulabilirim o zaman hayati kacirmamis olmak için simdi uzerime duseni yapmaliyim.
Mutlaka KBB doktorlarina görün hatta bir kaç tane doktora görün bazilari agiz kokusu problemini önemsemiyor.Sana tavsiyem özellikle KBB de estetikle ugrasan doktorlara muayene ol onlar biraz daha bu konuda anlayisli sonuçta insanlar kasini gozunu begenmedikleri için estetik oluyor doktorlara koku hassasiyetini belirtirsen soruna daha ciddi yaklasiyor bende öyle olmustu.20 lik yas dislerini bilmiyorum ama bende arka yan dislerin arasini emdigimde kokuyu aliyorum o anda agiz kokumda oluyo agiz kokusu olmadigi zaman o dislerin arasindanda koku gelmiyor 5-6 gün sonra dis muayenem var ilk defa özel dise gidicem bakalim ne dicekler.

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2016 Saat 20:54
Orjinalini yazan: mmkk

Murat hocam ustte yazdiklarim hakkinda sizin dusunceleriniz neler acaba bana bi akil verseniz

Uzun mesaj.
Mesajin yanlis yerine fikir söylemek istemem.
Özgün olarak net sorarsaniz dilim döndügünce yazarim
-M

Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2016 Saat 23:28
Trouble ozel dis doktoruna gdince olanlari burda paylasirsan sevinirim ayrica ben dedim ya yazimda 19 yasindayim her sene atslenirim ve antibiyorik kullanirim daha gecen ay 10000 mg lik 3 gun antibiyotik kullandim ateslendim die her sene bole kullaniom acaba bademcik curumus olabilrimi bana lutfen oner yazim kafayi yemek uzereyim daha aileme demedim cok utaniyorum nasil solicem bide devlet hastanesinde baedemcik ameliyati fiyati nekdarrr

Mesajı Yazan: Sirin_1979
Mesaj Tarihi: 10-Aralik-2018 Saat 19:20
Gözlemlemek için acele etmedim demissiniz ne kadar beklemem gerek.sizinki kaç gün sonra belli oldu.lütfen cevap yazin.

-------------
Ijfgh

Mesajı Yazan: tasdevri2
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2018 Saat 13:57
Arkadaslar bu konu gerçek igreti ötesi.. haplari unutun... doktorlari unutun... modern tibbi unutun...
canan karatayi dinleyin... inhibitör ilaçlar geçici çözüm... antibiyotik geçici çözüm... reflü,bademcik,deviasyon, diseti ameliyatlari zaten tehlikeli ve garantisi %100 degil. CAnan karatay diyor ki probiyotik besinleri ara ara tüketin.(ev yapimi sirke-özellikle küflü olacak) veya ev yapimi eksimis yogurt ama sirkenin yerini hiçbirsey tutmuyor. midenin ve bagirsaginin florasini düzenliyor. lütfen ama lütfen yaptiginiz bu sirkeyi (küflenmis olacak) suyuyla beraber 2 veya 3 ay yemeklerle beraber tüketin(bir kepçe suyu içilecek). Ne olur be anlattiklarimi yabana atmayin. hem doktorlara o kadar para harcamisiniz bu bedava bakin mide bagirsak florasi nasil düzeliyor. agziniz 9 yassindaki usak gibi bep berrak kokmuyormu... Yeminle söyleyebilirim abur cubur yemeler ve sitresli yasam bagirsak floramizi iyice bozdu. iyileselim diye bir de antibiyotikler aldik, onlar zaten mahvetti bagirsak bakterilerini... ne var ne yok indirdi asagi, bu sefer vücut savunmasiz kaldi ve en ufak enfesiyonla kalici bir koku basladi agizda(aslinda mide bagirsak tan gelen koku) iste bu probiyotik besinler sirkenin üstündeki küf ve mantarlar iste onlar varya o senin yillarca arayip da bulamadigin sifa kaynagin. onlari tüketin bakin nasil dinç ve zinde kalkiyorsunuz sabahlari. kokusuz berrak agizlar ... ne olur bu dediklerimi harfiyen uygulayin pisman olmayacaksiniz... hem zehirlencek degilsiniz ya... bilim insanlari o küfleri tüketmeyin diyor ama ben denedim müthis ise yariyor ve 10 yillik agiz kokusu 3 ayda yok oldu... sifaniz orda... dahiliyeciler, kbbciler anlamaz bu isleri... deneme yanilma isleri bu isler... lütfen bi deneyin bana ne kadar dua edeceksiniz... tek amacim insanliga yarli olmak baska amacim yok zaten bu yazilarimda...

-------------
merhaba

Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 24-Aralik-2018 Saat 18:31
Peki nasil yapacagiz bunu biraz anlatirsin?

Mesajı Yazan: Marea
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2019 Saat 15:31
Saglik personeliyim. Rumuzum eski arabamin ismi.Türkiyenin güneyinde oturuyorum. Evliyim, ailenin babasiyim. Anlasilir bir dille hikayemi anlatacagim.20 yildir çektigim agiz kokusundan kurtuldum. Esim kokudan bahsederdi, kendisine ve is yerinde arkadaslara karsi çok mahçuptum. Elimden bir sey gelmiyordu.Kendimden nefret ediyordum. Insanlarla uzak mesafeden konusuyordum. Bazen bana yaklasilinca çok kötü utaniyordum. Hem mesafeyi uzak tutuyor, elimle agzimi hafif kapatarak konusuyor, bazende önceden agzimda sakiz çigneyip kisilerle öyle görüsmeye gidiyordum.Aydin beyin koku solusyonundan aldim. Hem evede hem isyerinde bulunduruyordum. Koku bir kisim antibiyotikle kayboluyordu, fakat ömür boyu bu ilaçlari kullanamazdim, ilaci birakinca koku yeniden basliyordu. Asiri su içince, su ile gagara yapinca koku azaliyordu. 30 dk da bir su ile agiz gargarasi yapiyordum. Dis ipi kullaninca koku azaliyordu ama geçmiyordu. Seyreltilmis Oksijenli su gargarasinda koku azaliyordu.
Agiz hijyeni kötü, disine bakmayanlarin agzi kokmuyordu. Deli olacaktim. 15 yil önce KBB den basladim, bende tonsil taslari, magma vardi. Zamanla tedaviyle yada tedavisiz bu sorun kayboldu. Ama koku devam etdi. Isyerinde hem sabah hem ögle yemekten sonra, hem de evde gece yatarken disimi firçaliyordum, degisen bir sey yok. Koku devam. Bazi kisiler ögle yemeginden sonra disini firçalamiyor, sigara içiyor, disi çürük, agzi kokmuyor,bu beni çok üzüyordu. Dis hekimlerine gidiyordum, her sey normal diyorlardi. Yillar geçti hanimin benden sikayetine karsi bir sey yapamamak beni çok üzüyordu. Ona karsida mahçuptum. Bir ara karar verdim, ban epeyi uzak olan Adanaya Aydin Beye gidip geleyim diye düsündüm. Fakat bunun kontrolleride olacaktir diye vazgeçtim. Her zaman gittigim dis hekimine gittim, normal diyordu.Çocuguma dis teli takmak icap etdi. Ortodontiye gittik geldik yillarca, bende bakildim, koku yapacak bir sey yok normal, dedi. Ön alt dislerimde çaprasiklik vardi acaba iyi firçalayamiyorum ondan olabilir mi diye dislerime tel takdirdim. 1 yil onun acisiyla ugrastim, tedavi bitti, tel çikti gene kokuyordu. Çocugumda da 20 yas dis sorunu da vardi.Çene cerrahide gittik aldirdik. Bende kendi hikayemi anlattim, sizde bir sey yok dendi. Sirada KBB hekimi vardi, sorular sordu, bademcikten sürüntü aldi, normal geldi. Koku devam. Gastroya git dedi, gittim, kokudan söz etdim, reflü olabilir, su ilaçlari kullan 1 ay sonra gel dedi. Reflü sikayetim olmamasina ragmen kullandim.Hiç degisen bir sey yoktu. Baska bir gastroya gitdim. Beni dinledi kan ve gaita tahlilleri ve endoskopi yapildi. Bazi seyler çikti ama bunlar koku yapabilir de yapmayabalir de dendi. Ama reflü çikmadi. Özellikle parazit arandi, oda yok. En sonunda dendi ki dishekimini degistir baska bir disciye git dendi. Bu bana mantikli geldi ama ben eski discime gittim.Gidis nedenim de dislerimde sizlamalar vardi. Hem baktirayim hemde sikayetimi anlatirim diyerek gitdim.Çürüklerim varmis yapildi. Dis tasi temizligi yapildi. Dislerim beyazlatildi. Agzimda bir ferahlama hisstim. Agzim kokmuyordu.Dis sizlamalarim devam edtigi için 2 gün sonra tekrar ugradim ve yillardir süren kokunun geçtigini ifade etdim. En geride 20 yas dis çikamamisti, bu nedenle çene cerrahiye gitmis üniversitede tomo çektirmis bir çok sey yaptirmistim. Ameliyat riskli ve çenende hayat boyu uyusma kalabilir dendiginden yaptiramamistim. Dis firçalarken o bölgeye firçalayinca firçanin kötü köktugunu fark etmistim.Bundan gittigim hekimlerede söylemistim orada çep var dediler daha sonraki zamanlarda cep yok olmus dediler.Bazi dis hekimleri cep yoksa kokuyu oraya baglamiyorlardi. Sonuç suydu: 20 yas disim çikamamisti ameliyatta sorunlu olacakti.Çenem de orada dar oldugumdan 7 nolu disin arkasini firça ile iyi temizleyemmiyordum. Koku bu nedenle oluyordu. Bu küçük Gingivit halini kimse kokuya yorumlayamadi, ortodonti, çene cerrahlari hep gittigim dis hekimi de dahil. Aslinda ayni dishekimine bir kaç sene önce yine gitmistim temizlik yapinca yine koku bir kaç gün kesilmisti. Yani bu hastalik beni ve tüm görüstügüm doktorlari yanillti.Tesadüfen fark etmistim. Eski dishekimine bu durumdan bahsettim, dislerimi ben galiba iyi firçalayamiyorum dedim, bana sarjli dis firçasi önerdi. Koku temizlikten sonra gitmistibir kaç gün sonra hafifçe gene basladi. Ben elimin içini agzima hohlayarak kontrol ediyordum. Bu arada benim sarjli dis firçam kargodan geldi. Sorunlu bölgeye degince hafif bir kanama oluyordu bu 2 gün devam etdi. Ondan sonrasi gayet temiz ferah bir nefes.
Özet su 20 yas disimden dolayi baslayan bozulma beni buralara kadar getirdi. Tesadüfen yapilan bir dis tasi temizligi ve kötü kokulu dis etinde kanama, sarjli dis firçasi tavsiyesi ve benim bunu uygulamam. Netice alamazsan yakin planin ne idi diye sorarsaniz hayat boyu çenem de uyusmayi göze alip hiç çikamamis 20 lik disi aldirmayi düsünüyordum. Önümüzdeki aylarda onu yapacaktim. Benim hikayem için bu kadar yeter. Aralarida var aslinda ama çok uzatmayayim. Diyecegim su Aydin beyin kitabini okuyun arkadaslar. Ben Küçük kitabi bitirdim büyük kitabinda kendimce önemli gördügüm yerlerini bitirdim. Oradada der ki köprüleri çikarin, dis tasi temizligi yapin, dis etine bakin vs. Bu iste hem hekim hem hasta psikopat seviyesinde arastirma yapmali en küçük ihtimali degerlendirmeli. Dis hekimime konudan bahsettim ''köprüler çikarken kirilabilir'' dedi. Koku kesilmeseydi kendi istegimle onu yaptiracaktim. Yine olmazsa çene cerrahisinde çene içinde 20 lik disi çikartacaktim.Kitaptada bahsediliyor agiz kokusunun %90 nedeni agiz içi olaylar. Arastirmaya devam edin, gerekirse baska hekime çikin.
Sikayeti olan bütün arkadaslara geçmis olsun der tez zamanda iyilesmelerini temenni ederim.

Mesajı Yazan: Ethic1
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2019 Saat 22:57
Marea geniz akintin varmiy di peki?? Koku ile birlikte farkettigim baska belirtiler nelerdi onlari anlatir misin??

Mesajı Yazan: wolfscream
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2019 Saat 18:56
Marea dilde pas, genizde akintin var miydi?

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2019 Saat 13:54
Geniz akintim yoktu. Buna ragmen burun sinüs rinse ile burun lavaji yapiyordum bazen. Içne neler kattim neler. Kafama yatan herseyi uyguladim, kendimi denek yapmistim. Allaha çok sükürler olsun 20 yillik esaretim bitti.

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2019 Saat 13:55
Dilde pas arada oluyordu. Dilimide firçalyordum Hemde günde 3 kez. Isyerine ve evde dil kaziyicim vardi.

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2019 Saat 14:06
Koku ile beraber neler hissediyordum.? Özellikle sabah kalkinca, sabah 10.00 dan sonra ögleden sonra 15.00 den sonra agzim da zehir gibi bir tat ve korkunç bir koku oluyordu. Görüsmelerimde ya yemekten önce ya 15 den sonra oluyordu..Insanlari çok rahatsiz etmisim demek ki. Hepsinden (beni duyamasalarda) özür diliyorum. Moralim çok bozuktu. Isyerine gelen insanlarin bazilari bu oda çok kötü kokuyor, havasiz diyorlardi. Pencereyi açiyordum. Insanlari baya üzmüsüm elimde olmadan. Hikayemi dikkatli okursaniz orda faydali bir çok sey bulabilirsiniz. Kokuya veda diyebildim, dilerim hepiniz çaresini bulursunuz.

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2019 Saat 22:29
Orjinalini yazan: Marea

Dilde pas arada oluyordu. Dilimide firçalyordum Hemde günde 3 kez. Isyerine ve evde dil kaziyicim vardi.

Dilinizi kazimayin. Firçalayin:

https://youtu.be/7N2Ent0ClP8 - https://youtu.be/7N2Ent0ClP8

Mesaj Tarihi: 14-Subat-2019 Saat 00:02
Sadece firça degistirerek kurtulmak bana çok mantikli gelmedi.ya senin hic agiz kokun yoktu ya hala iyilesemedin ya da yaptigin ama fayda etmis olma ihtimalini atladigin bisey daha var.

Mesaj Tarihi: 23-Subat-2019 Saat 19:59
Yani ben mi tam problem neydi anlamadim
Yoksa birseyleri mi kaçirdim, onu da anlamadim!
Marea kardes senin problemin tam neredeydi de sorun çözüldü harbi
merak ettim?

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 24-Subat-2019 Saat 09:42
Orjinalini yazan: tasdevri2

Arkadaslar bu konu gerçek igreti ötesi.. haplari unutun... doktorlari unutun... modern tibbi unutun...
canan karatayi dinleyin... inhibitör ilaçlar geçici çözüm... antibiyotik geçici çözüm... reflü,bademcik,deviasyon, diseti ameliyatlari zaten tehlikeli ve garantisi %100 degil. CAnan karatay diyor ki probiyotik besinleri ara ara tüketin.(ev yapimi sirke-özellikle küflü olacak) veya ev yapimi eksimis yogurt...

tasdevri2 söylediklerine katiliyorum. Benim bünye alerjik ve beslenme bozuklugu oldugunda benim problemi katliyor. bununla birlikte bazi istisnai durumlar var. Burnumda yapisal bir bozukluk var ve buna müdahale edecek bir kbb Doktoru bulamadim (Ankara’da). Bu sorun agiz hijyenini çok etkiliyor.
Diserlerim bu ara sik sik iltihaplaniyor , onun için de bir doktor arayisim var öneri varsa çok makbule geçer.

Mesajı Yazan: Onur.07
Mesaj Tarihi: 27-Subat-2019 Saat 20:41
Merhaba ismim onur 14yasindayim bu forumda bulunma amacim beni anlayabilicek insanlarin olmasi bu sorunu orta okulda farkettim dislerim tükürügümde hiçbir sorun yok yada dis etimde fakat aģzim saniye saniye kokuyor samimi akrabalarimin hiçbiri koku almiyor her gün otobüse binmek zorunda kaliyor mecburen insanlarla yüzyüze geliyorum ve bu duyguyu sizlere anlatamam elleriyle burunlarini kapatmasini her bindigimde arkalarini dönüp uzaklasmaya calismalari :( garip olan aileme koku gelmiyor kendimede asla koku gelmiyor harcligim resme sakizlara bakim ürünelerine gidiyor yakin arkadasim kokunu reflü gibi mideden gelebilicek bir koku olmadigini söylüyor ke dimi bildim bileli tirnaklarimi yiyorum bagirsak paraziti olabilicegini düsünüyor sizce bu agir koku bagirsaktan gelebilirmi.bildigim üzere tirnak hijyenine dikkat edilmediginde parazit olabiliyormus boslatimdada bir takim sikintilarim var tek sorum bu koku baģirsaktan gelebilirmi? Hayatim günden güne bitiyor yardima ihtiyacim var :'(

-------------
Acaba yarin nasil okula gidicem :(

Mesaj Tarihi: 04-Mart-2019 Saat 19:17
1 ay once dahiliye doktoruna gittim.zenker divertikulunden suphelendim internetten arastirdigim kadariyla.baryumlu film cekildi boyle bir durumun olmadigi goruldu.

Sonra doktora nidazol,flagy,biteral gibi antibiyotikleri kullandigim zaman kokunun gectigini,bir sure sonra tekrar geri geldigini soyledim.

Doktor teshis koymak icin birkac ilac denedi bende:) once "colidur"adli bir antibiyotik denedim.kokunun bununla gecmesi lazim dedi.kullandim 2 gun,koku yok oldu.sonra "duphlac" verdi kokunun bunla artmasi gerek 2 gun de bunu kullan tekrar gel dedi.koku hakketen artti.

En son doktora gittigimde cok buyuk ihtimalle lactoz intoletansindan supheleniyorum,15 gun sut,yogurt,peynir ve icinde bunlar olan hicbirsey yeme,koku gidecek mi bakalim dedi.dedigini yaptim.ilk zamanlar koku vardi fakat bu 15 gunun son zamanlarina dogru kokuda ciddi azalma oldu.15.gun koku yuzde 90 gitti.

Bu benim icin bir mucizeydi.bunun uzerine doktor kesin teshisi koydu evet "lactoz intoleransi" benim sorunum buymus,sizinle de paylasmak istedim belki benim gibi olan vardir..

Mesaj Tarihi: 05-Mart-2019 Saat 10:11
Cuma kardes merhaba
Senin adina çok sevindim
Yani forumda sevindirici haberler okumak tarifsiz birsey.
Ben de nidazol kullandigimda koku sifirlaniyordu!
Ama ilaci kestikten hemen sonra, koku eski haline dönüyordu!
Duyarli, arastirmaci doktorlarin sayisi artsin’ diye diliyorum.
Ara ara durumunu güncelle lütfen.

14 yasindaki kardesimize;
Panik yapma, umudunu yitirme ve formu takip et.
Mutlaka senin sorununa çözüm olacak bir çare çikacaktir forumda.
Sen daha çok gençsin biz biraz daha tecrübeliyiz sakin ol sevgili kardesim.

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2019 Saat 18:36
Tesekkur ederim mahoni..hala soktayim hala inanamiyorum..sonucta 25 yillik derdimdi bu benim.doktor bundan sonra sut ve sut urunleri kullanirken lacdigest isimli ilaci kullanacaksin dedi.fakat ilaci bulamiyorum hicbiryerde.muadilini arastiriyorum.ilac kullanmsya baslayinca da yazicam gelismeleri.

Bu arada lactoz intoleransi lactoz enzimi eksikligiymis,merak edenler icin yaziyorum.bagirsakta sindirilemeyen sut urunlerinin yaptigi koku agzimdan cikiyormus meger:) boyle afedersiniz diski kokusu gibiydi ayni.ne cekmistim......

Mesaj Tarihi: 07-Mart-2019 Saat 15:16
Valla doktorunu da tebrik ediyorum.
Belki de bizim de alerjilerimiz var ama neye var
bilmiyoruz.
Ben de bugün agiz içi için kültür yaptirdim bakalim ne çikacak!
Doktorun sana verdigi ilaci hep mi kullanacaksin?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat