Donanimli Uzman Doktorlar
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=547
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 20:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Donanimli Uzman Doktorlar
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Donanimli Uzman Doktorlar
Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2011 Saat 14:14
Önceki muayenelerimde edindigim tecrübelerim ve internet arastirmalarim böyle bir konuyu açmaya yöneltti beni.
Konu hakkinda donanimli uzman sayisi sadece türkiyede degil, dünyanin gelismis ülkeleri dahil birçok ülkesinde de elle sayilir durumda anladigim kadari ile, ve malesef bu uzmanlar bile %100 tedaviyi garanti etmiyor.Donanimli uzman sayisi bu kadar az olunca da ,dogru uzmana ulasana kadar, hastalarin muayene koridorlarinda/bekleme salonlarinda çaresizce harcadigi saatler/liralarin hesabi iyice kabarmis oluyor.Tüm bu çabaya ragmen iyilesemeyen hasta ise hem ekonomik hem psikolojik olarak yipranmis oluyor.
Burada agiz kokusu hastaligini(ya da biyolojik bozukluk?)ciddiye alan, hastalarini iyilestirme konusunda motivasyonu yüksek ve donanimli uzmanlarla olan deneyimlerimizi paylasmamiz, diger hastalara olumlu bir yönelim saglayabilir, hatta muhtemelen zaman ve para kaybinin da önüne geçebilir.
"Zaman ve para kaybi" anlatimini biraz agir bulabilir bazi okuyucular, ama durum malesef öyle.Bunu ileride zaman buldugumda kendi deneyimlerimi anlattigimda veya diger kullanicilarin deneyimlerini okudugunuzda daha iyi anlayacaksiniz, tabi henüz o tip bir doktora görünmediyseniz.Diger türlü zaten ne demek istedigimi anlamissinizdir.
Tam da burada, yabanci forumlarda "halitomafia" diye tabir edilen, bu konuda donanimi olmadigi halde uzmanmus gibi görünen,sagda solda yalan yanlis reklam yapan, hastanin durumunnu kalici olarak degil, geçici olarak degistirebilen, hatta belki kendi ürünlerine bagimli hale getiren, bunu yaparken de yüksek ücretler talep eden, kisacasi bu hastalari bir sektör/müsteri olarak görüp onlar üzerinden fayda saglamaya çalisan muhtemel "uzmanlar" hakkinda bir uyari yapmak istiyorum.Sanirim Türkiye'de henüz böyle uzmanlar türemedi , ama manipulasyona son derece açik bu tip hastalardaki potansiyeli görecek olanlar olacaktir.Dikkatli olun.
Bu nedenle burada ayni zamanda ilk elden tecrübe sahibi oldugumuz uzmanlar hakkinda "olumsuz" deneyimlerimizi de paylasmamizin faydasi olur diye düsünüyorum , tabi yasal olarak bir problem yaratir mi bu bilmiyorum açikçasi.
Ilk olarak ben kisaca kendi deneyimlerimden bahsedebilirim sanirim. Agiz kokusundan yaklasik 5 yildir sikayetçiyim ve bugüne kadar az sayilmayacak kadar sayida doktora muayene oldum konu ile ilgili.aralarindan bunun kader oldugunu söyleyen zavallilar da vardi, henüz hastalik geçmisimi anlatirken lafimi kesip 3 ay sonraki muayene adresini vermeye çalisan da oldu.Bazilari ise ben konuyu açmaya çalistikça konuyu kapatmaya çalisiyordu panik içinde, sanki ayip birseyden bahsediyormusum gibi.Bu uzmanlarin bazilarinin isimlerini rahatlikla internetten bulabilirim, ve açikçasi hiçbirinizin bu tür doktorlarla bir deneyiminizin olmasini istemem, ama dedigim gibi uygun olmayabilir.
Diger yandan adanada çalisan dis doktoru "Murat Aydin" in konuya yeterince bilimsel yaklastigini söyleyebilirim.Mikrobiyoloji uzmani olmasi konuya daha genis bir çerçeveden bakmasini sagliyor,ve hastayi gerektiginde dogru yerlere yönlendirebilecek pozisyonda.Ilk muayeneye hazirlikli gelmeniz gerekiyor, ve yaklasik 1 saatini ayiriyor size(benim muayenem bu kadar sürmüstü).Bu nedenle rahat bir sekilde tüm ayrintilari anlatma firsatiniz oluyor.Garip bulabilirsiniz ama ben standart muayene ücretini ödedikten sonra fatura kesmesini ilginç bulmustum.Daha önceki muayenelerimde hiç fatura almamistim, birinde özellikle istememe ragmen.Muayene sonrasinda hastanin durumunu uzaktan izlemesi de aklima gelen diger bir ayrinti.Açikçasi ben biraz utanmistim sürekli sorular sormaktan aylar sonrasinda bile, ve cevapsiz kalmadi hiçbir sorum.
Tabi aslinda bunlar her hekimin yapmakla yükümlü oldugu seyler sanirim, bunu da eklemem gerekiyor.
Deneyimlerimi zaman buldugumda belki daha da açarim, umarim bu baslik altinda siz de deneyimlerinizi paylasirsiniz.Saglik sektörü bu konuya INANILMAZ derecede DUYARSIZ.Agiz kokusu bir insanin hayatini belki bir kanser hastaligi kadar derinden etkiliyor ve bunun farkinda olanlar sadece hastalar.Hastalarin kendilerini iyilestirebilmeleri için tüm ekonomik/psikolojik bariyerleri asip doktorlara kendini ZORLA iyilestirmesi gerekiyor su anki durumda.Bunun degismesi gerekiyor, buradaki olumlu ve olumsuz degerlendirmeler hastalarin kendi yorumlari olacak,bu nedenle uzmanlarin/saglikçilarin dikkatini çekecegini düsünüyorum.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2011 Saat 00:06
agiz kokusu teshisimin konulmasi icin neler yaptigimi bir allah bilir birde ben uc senedir doktor doktor geziyorum dna haritam cikartildi nerdeyse ama santim ilerleyemedim
|
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2011 Saat 18:02
hocam ben sunu sormak istiyorum : agiz kokusunun bademcik kaynaklimi yoksa agiz, dil kaynaklimi oldugunu anlayabilcegimiz bir yöntem varmidir? gerçi her ikiside sebeb olabilir. ama ben birtanesinin daha agir bastigina inaniyorum. dahiliye doktorum ben bademcigin bu kadar koku yapcagini sanmiyorum demisti. kbb agiz kokusu yapabilir demisti. buradaki yazilanlardan sonrada kafam karisti bunu anlamanin bir yöntemi yokmudur? tesekkürler saygilar...
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2011 Saat 20:35
Tip 1 ve Tip 2 agiz kokusunu ayirmak için ölçmek lazimdir. Burundan gelen gazi ve agpizdan gelen gazi karsilastirmali ölçmek lazimdir. http://agizkokusu.org/agizkokusu-muayenesi.html - http://agizkokusu.org/agizkokusu-muayenesi.html sayfasina bakiniz SBK < SAK degilse Tip 2 düsünürüm.
|
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2011 Saat 05:01
Orjinalini yazan: mehmet
agiz kokusu teshisimin konulmasi icin neler yaptigimi bir allah bilir birde ben uc senedir doktor doktor geziyorum dna haritam cikartildi nerdeyse ama santim ilerleyemedim |
anlatin zamaniniz varsa, konuya paralel olarak.
|
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2011 Saat 13:12
bir onceki mesajimda agiz kokusu ile basa cikmak icin neler yaptim nerdeyse dna haritam cikartildi diye yazmistim.hikayem dis doktorunda basladi dislerimi temizlediler,dis etlerimi kontrol ettiler ve 4 gomuk dis cektiler bir ay kaba kulak gibi gezdim.gecmedi kbb doktoruna gittim bes kez fibroskopi yapti bir sey yok dediilaclar kullandirdi bir iki ay sonra bademcikolabilir dedi ve bademcikleri aldirttim gecmedi.gastro doktoruna yoneldim mideye camera atip bakti temiz bir yok dedi;halibacter testi yapti negatif cikti.sonra aile doktorumuz tukruk testi,balgam testi,idrar testi kan tahlili?hatta diski tahlili yaptirdi sinus rontgenleri cekildi,akciger rontgenleri cekildi ama sonuc kocaman bir sifir bu gun yine gidicem doktora gecen lerde yaptirdigi testlerin sonucunu gostermek icin
|
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2011 Saat 19:34
bir onceki mesajimda agiz kokusu ile basa cikmak icin neler yaptim nerdeyse dna haritam cikartildi diye yazmistim.hikayem dis doktorunda basladi dislerimi temizlediler,dis etlerimi kontrol ettiler ve 4 gomuk dis cektiler bir ay kaba kulak gibi gezdim.gecmedi kbb doktoruna gittim bes kez fibroskopi yapti bir sey yok dediilaclar kullandirdi bir iki ay sonra bademcikolabilir dedi ve bademcikleri aldirttim gecmedi.gastro doktoruna yoneldim mideye camera atip bakti temiz bir yok dedi;halibacter testi yapti negatif cikti.sonra aile doktorumuz tukruk testi,balgam testi,idrar testi kan tahlili?hatta diski tahlili yaptirdi sinus rontgenleri cekildi,akciger rontgenleri cekildi ama sonuc kocaman bir sifir bu gun yine gidicem doktora gecen lerde yaptirdigi testlerin sonucunu gostermek icin |
Helicobacter pylori testi her zaman dogru sonuçlar vermeyebiliyor.Ben süphelendigim için negatif sonuca ragmen 2. defa(baska bir yöntem ile) test yaptirmiistim ve pozitif çikmisti.Ve üstelik bu durumun varliginin birincil derecede kötü koku sebebi oldugu söyleniyor.
Ayrica burada doktor Murat Aydin x-ray sonuçlarinin doktoru siklikla (uygulama hatalarindan dolayi) yanlis sonuçlara ulastirdigini ortaya atmis.Röntgen uygulamasinin nasil yapildigini tam olarak hatirliyorsan bunu da bir düsün bence.
http://www.badbreathhalitosis.com/phpBB2/viewtopic.php?p=28015&highlight=caldwell#28015
Ayrica aile hekimi dedin ve tüylerim ürperdi bir anda.Bu yaz muayene oldugum aile hekimimize durumu anlattigimda aldigim tepki iyilesmenin artik hastanin kendi çabasina kaldigini açikça anlamami saglamisti.Ben durumu anlattikça kadincagiz normaldir,herkeste vardir vs. gibi seyler söyleyerek konuyu kapatmaya çalisiyordu,ve ben durumun normal olmadigini, siddetini falan açiklamaya çalisincada kendisinin de inanmadigini düsündügüm bir gerekçe göstererek sivilcelerden falandir muhtemelen demisti.Simdiye kadar öyle bir problem yasamadigimi söyleyince de bana bunun genetik oldugunu söylemisti kisaca,reçeteye birseyler yazmaya baslamisti ve konuyu daha fazla açmak istiyor gibi durmuyordu.Neden acele davraniyordu anlamamistim, sirada kimse yoktu çünkü.Içimden lanet olsun sana da,egitimine ve pratigine harcadigin onlarca yilina da deyip çikip gitmistim odadan.Saglik ocaklarinda çalisan bu ilk basamak hekimler bazen istasyon giselerinde tren bileti satan memurlar kadar vurdumduymaz olabiliyor malesef.Tek farklari birisi bilet satiyor, digeri ilaç.
Senin bu islem kalabaligi arasinda kaybolmana(buradan öyle görünüyor) üzüldüm açikcasi.
|
Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2011 Saat 21:36
hocam mutlaka bir hastalik kokuyu dile tasiyor degilmi? eger böleyse olayin üstüne gidicem, arastiricam. ama hayir, dil kendi kendinede üretebilir derseniz olayi artik kabullencem.
|
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2011 Saat 07:09
Orjinalini yazan: miniko
hocam mutlaka bir hastalik kokuyu dile tasiyor degilmi? eger böleyse olayin üstüne gidicem, arastiricam. ama hayir, dil kendi kendinede üretebilir derseniz olayi artik kabullencem. |
Yok hayir. Hiç bir hastalik olmadan da dil kokar. Kabullenin diyebilmem için elimde çok az bilgi var. Kesin bir sey söylemek istemiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2011 Saat 19:34
sinus rontgenlerim ve scanerleri temiz dedikleri halde neden her sabah cok koyu ve yesil bir kutle genzimden cikiyor kokunun sebebi bu ola bilirmi bence sanki genzimden geliyo
|
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2011 Saat 20:37
sinus rontgenlerim ve scanerleri temiz dedikleri halde neden her sabah cok koyu ve yesil bir kutle genzimden cikiyor kokunun sebebi bu ola bilirmi bence sanki genzimden geliyo |
Mehmet bey, siviyi üreten yumusak dokulardir, röntgende görünen sert dokulardir. Ayrica bir problem yok diyen radyolog hakli olarak kanser, kirik, kütle, yirtik, veya büyük patolojiler ile karsilastirip yok diyor. Hakli olarak bir sey yok diyor. Ama buradaki "bir sey" kavraminin çitasi biraz yüksek geliyor. Bilmem yeterince net oldu mu?
|
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2011 Saat 22:03
hocam sabah doktordan geldim sinus scanlarina bakti bir sey yok dedi ama benim genzim cok rahatsiz edici burnum hep arkaya akiyo dedim sabahlarida iltapli gibi koyu ve sert dedim baan IRM yapmak icin klinige gonderdi derin sinusit varmi veya baska bir sey diye geniz akintisi tek basina halitosis kaynagi degilmi? sagolun cvp icin
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2011 Saat 08:16
hocam sabah doktordan geldim sinus scanlarina bakti bir sey yok dedi ama benim genzim cok rahatsiz edici burnum hep arkaya akiyo dedim sabahlarida iltapli gibi koyu ve sert dedim baan IRM yapmak icin klinige gonderdi derin sinusit varmi veya baska bir sey diye geniz akintisi tek basina halitosis kaynagi degilmi? sagolun cvp icin |
Her bireyde fizyolojik bir geniz akintisi bulunur, zaten bulunmalidir. Fakat fizyolojik geniz akintisi birey tarafindan hissedilmez, farkina varilmaz.
Eger birey genizinde sümüksü bir akintinin devamlilik kazandigini hissediyorsa bu tek basina bir agiz kokusu sebebi olabilir.
|
Mesajı Yazan: emelumur
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2018 Saat 12:27
Tabiki oluruz sizleri en iyi sekilde agirliyarak hangi dis hastaliginiz varsa eger en ucuz fiyata https://www.emelumur.com/ - adana dis hekimi miz Dr. Emel Umur sayesinde tüm dis bakiminizi yaptirabilirsiniz. Ayrica web sitesinden online randevu alarak beklemekten kurtulabilirsiniz. Bu linkten web sitesini ziyaret edebilirsiniz https://www.emelumur.com/ - https://www.emelumur.com/
------------- https://www.emelumur.com/ - Adana Dis hekimi
|
|