Merhabalar. Öncelikle böyle bir forum sitesi kurarak agiz kokusu sorunuyla karsi karsiya olan arkadaslarimiza yardimci olmaktan çekinmeyen Murat hocama tesekkürler.
Çok küçük yastan beri agiz kokusuyla karsi karsiyayim. Ve hala ne yapmam gerektigi konusunda bir fikrim yok. Muhtemelen tip 1 ve tip 2 karisimi agiz kokusu yasiyorum. Dilimin üzerinde özellikle sabahlari ama genel olarak tüm gün geçmeyen bir sari plak var. Dis firçalarken kazisamda, temizlemeye çalissamda kisa bir süre sonra kendini yeniliyor adeta. Çinkolu dis macunu, çinkolu sakiz kullansamda saglikli bir sonuç alamadim. En fazla 1 saat kokuda iyilesme oluyor sonrasi yine hüsran. Ayrica seyrek olsada dilimde dis izleri olusuyor(sag tarafinda). Yaptigim arastirmalar sonucunda bunun karacigerden kaynaklanabilecegini veya bagirsaklarda yogun mantar olabilecegini okudum ama sizlerde biliyorsunuz ki internetteki bütün bilgiler genelde kopyala yapistir sistemiyle yayildigi için heryerde ayni yazilari okuyorum.
Dis hekimine gidip muayane oldum bana herseyin normal göründügünü söyledi ama ben yinede 20'lik dislerimin gömük ve yari gömük olanlarinin hepsini çektirdim fakat dedigim gibi ben bu sorunu ilkokul zamanlarindan beri yasadigim için herhangi bir etkisi olmadi. Hekim bana sistemik bir hastaligim olabilecegi konusunda telkinde bulundu ama ben hala hangi doktora gidecegimi ve bu hastaliktan nasil kurtulabilecegimi bilmiyorum. Yardimci olursaniz çok sevinirim.
Iyi günler.
|