Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Helipak Tedavi Kiti

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=586
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 13:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Helipak Tedavi Kiti
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: Helipak Tedavi Kiti
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2012 Saat 21:12
Herkese merhaba, C-14 üre nefes testi sonrasinda Dahiliye uzmani tedavi için Helipak Tedavi Paketi yazdi reçeteme. Bu ilaci kullanip faydasini veya zararini gören varmi? Teshis ve tedavi sürecini daha sonra ayrintilari ile açiklayacagim.

Not:  Üre Nefes Tesi sonucunda Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori infeksiyonu pozitif) bulunmustur.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2012 Saat 15:39
ben kullandim helipak tedavi paketini. üre nefes testinden sonra dahiliye doktorum vermisti. ama sonuç degismedi koku devam ediyor.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 15-Subat-2012 Saat 21:34
Çarsamba ögleden sonra endoskopi yapildi. Patolojik inceleme için biyopsi ile parça aldilar. Yanliz çok sasirdigim bir durum oldu; kamerayi mideme soktuktan 1 dakika sonra normal bir insanin yapamayacagi sekilde gegirdim. Ondan sonra kus gibi hafiflemis oldum. Agiz kokumun siddetinde bile azalma oldu. Daha önceden sirt agrisi oldugunu zannetigim meret ise gaz imis. Endoskopiden sonra sirt agrim bile geçti. Haftaya patoloji sonuçlarini alacagim. Bakalim ne olacak?!


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 18-Subat-2012 Saat 19:21
arkadashlar bende 3 tip agiz kokusu var H.pyolori 1.78 pozitiv cikdi,ilac sonrasi koku hedsiz azalir ama sonra yeniden doner,ben cerez yedikde kirmizi et yemedikde agiz komum azLiyor


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 27-Subat-2012 Saat 10:41
Bende de tip 3 agiz kokusu var H.pyolori 1.78 cikdi ben de cerez yedikde agiz kokusu azaliyor,ama arkadash ben yumurta ,peynir ve diger aq urunler yemiyorum dilimi de temizlemekle idare etmek olur yeni


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 01-Mart-2012 Saat 15:44
Eveeet. Endoskopik inceleme sirasinda; biyopsi ile alinan parçanin patolojik incelemesi yapildi. Raporda yazan sonucu aynen yaziyorum. Kesitlerde; nonkeratinize çok katli yassi epitel üzerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifalari görülmüstür. Tani; Kandidiyazis!!!!!! Sorum su Aydin hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi?
Saygilarimla...


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Mart-2012 Saat 19:52
Orjinalini yazan: Helicobacter

Eveeet. Endoskopik inceleme sirasinda; biyopsi ile alinan parçanin patolojik incelemesi yapildi. Raporda yazan sonucu aynen yaziyorum. Kesitlerde; nonkeratinize çok katli yassi epitel üzerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifalari görülmüstür. Tani; Kandidiyazis!!!!!! Sorum su Aydin hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi? Saygilarimla...
 
Elbette evet. Agiz kokusuna sebep olur.
Fakat burada önemli olan 2 konu var. Birincisi biyopsinin tam olarak nerden alindigi. Ikincisi sizin immün savunmanizin detayli ve derinlemesine incelenmesi gerekir. Aksi halde önce tedavi olursunuz sonra yeniden ayni hastalik tekrarlayabilir.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 02-Mart-2012 Saat 13:52
Aydin hocam; raporlarda tani olarak sunlar yaziyordu.
1. Nefes Üre testi sonucu; Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori)

2. Patoloji Raporu; Özofagus proksimalinden itibaren baslayip distalde Z- line' a kadar uzanan plaklar tarzinda beyaz candida özofajiti düsündürür lezyonlar izlenerek BX' ler alindi
* Özofageal condidnoozis.

Dün bu raporlarin sonucunda; dahiliye uzmani, infeksiyon hastaliklari uzmaniyla birlikte çalisma karari aldi.

önemli dediginiz konulardan, umarim birine açiklik getirmisimdir. diger konuyu tam anlamadim. biraz açabilirmisiniz? sahip oldugumuz bünye ve vücüdün tedaviye cevabi midir??


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Mart-2012 Saat 16:46
Kandidalar her insanin her hangi florasinda bulunabilen ve uygun kosullar olusmazsa hastalik yapmayan bi fazik bir mantardir. Eger kandida hastalik yapiyorsa, ve kisa sürede kendiliginden düzelmiyorsa, orada T lenfositlerin neden kaleyi bos biraktigi incelenmelidir. Infeksiyon hastaliklari mütehassisinin devreye girmesi isabet olmus. O isini bilir, benim dedigim pencereden olaya bakar. Dogru yoldasiniz. Gelismeleri yaziniz.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2012 Saat 10:12
Doktorlarin yazdigi ilaçlar bitmek üzere ama durumda her hangi bir degisiklik görünmüyor.
Basladigimiz yere geri döndük; ama durmak yok, yola devam.


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2012 Saat 21:52
Murat Hocam; simdiye kadar denenmis bütün tedavi yöntemleriyle iyilesemeyen hastalarin sorunlari ortak diyebilirmiyiz?? Görüldügü üzere birçok kimse agiz sagligini yerine getirmis, yetmemis bademciklerini aldirmis, yetmemis özel ilaçlar kullanmislar ama sonuç hep olumsuz. 


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2012 Saat 13:40
Saglikli insanlarin bile nefeslerinde 3481 tane kimyasal maddenin gaz olarak disari atildigi tespit edilmis. Bu gazlardan 1753 tanesi vücudun içinde üretiliyor.
Ayrica bir insanin hosuna giden bir koku diger insana çirkin geliyor. Bu gazlardan hangi birisi ile bas edebilirsiniz?
 


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Temmuz-2012 Saat 11:52
banada agiz kokusu için verdi doktorum bu ilaci.ve kullanmaya basladigim gün kesildi koku.sadece bir yan etkisi var oda ishal yapiyor.


Mesajı Yazan: rasitcalik
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2012 Saat 15:15
gecen sene kullandim. antibiyotik genel olarak vucuttaki iltihap ve bakterilere karsi savas verdigi icin faydali oluyor. tekerrur etmemesi icin sorunun kaynaginin tam tespit edilmesi gerekiyor. ayrica agir bir antibiyotik tedavisi uygulayacagin icin dislerine cok ozen gostermeni oneririm. yoksa benim gibi 1000 tl ye yakin bi rakami dis doktoruna vermek zorunda kalirsin.


Mesajı Yazan: perin
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2012 Saat 08:09
Hocam,helikobakter 15 sene midede barinabilir mi ?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2012 Saat 15:33
evet evet.
Daha bile uzun yerlesebilir. Çünkü her tedavi edildiginde agizdan tekrar yituldugu düsünülmektedir.
http://agizkokusu.org/hpilori.html suraya bir göz atin.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2012 Saat 12:27
ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ilaç yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Yabanci sitelerde arastirma yapmistim. Orada "h. pylori toplumun çogunda var, agiz kokusu yapsaydi herkeste agiz kokusu olurdu" türü yorumlar vardi.(google translate kullanarak "bad breath yazarsaniz yabanci sitelerden de öneriler bulabilirsiniz.)

Agiz kokusuyla alakali olmasa da kötü bir bakteri. Yanlis hatirlamiyorsam ülser yapiyordu.Bunu bulan doktorlar nobel ödülü amislar vs.

Yani agiz kokusunu geçirmese de sagliginiz için bu bakteriden kurtulmaniz sart.


Mesajı Yazan: Dr.Devrim
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2012 Saat 23:44
[QUOTE=adanali] ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ilaç yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Adanali; bazen agiz bazen vücut kokusundan bahsediyorsun. Belli ki sen ve gittigin dr lar henüz adresi tam bulamamis. oysa ki yukarida yazdiklarin aklima bir sey getirdi. H.pylori tedavisi baslanmis ve bir süreligine sikayayetin geçmis ya da azalmis. Bu azalma vücut kokusu sandigin kokuda da olduysa bence sorunun vücut degil agiz kokusu. Sebebi ise kuvvetle muhtemeldir ki midendeki bakteriler (h.pylori en muhtemel suçlu) Yani sanki önce bu bakteriler antibiyotigin etkisi ile kismen ölmüs, sikayetin geçmis ama sonra direnç kazanmislar (ya da sen tedaviyi aksatmissin) ve bu meretler yeniden palazlanmis gibi geldi bana. Helipak tedavi kitini dene bence önce. ise yaramazsa tekrar yaz buraya. bir fikrim daha var.



Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2012 Saat 20:48
O gittigim özel hastane akkapi tarafinddaydi bana çok uzakti, bu sefer kenan evren tarafinda bir gastroentrologa gittim. Sorunu anlattim. "Ilk muayeneni kim yapmissa tekrar o doktor kontrol etsin, kayit parani da iade edelim" dedi.Gerçekten çok ilkeli bir hareketti. Ben israr edince kabul etti. agizdan endoskopi yapti, h. pylori negatif çikti. Hazimsizlik için bir ilaç verdi.

Bir de ben bu koku sorununu anlatinca bir sürü test yazdi, onlari da inceleyelim dedi. Yarin gidip sonuçlari alacagim. Açikçasi usaniyor insan özel hastanede olsa, kibar da olsalar doktora gir anlat, ilaç versin vs.

Ders saatinde gittiysen bir de onu götür okuldaki memura ver; o da saglik danismanim gibi oldu, adam her gittigim doktoru, hastaligi görüyor.

Bu konuda MEBe bir öneri yazmayi düsünüyorum aslinda. Onu da arastiriyorum. Ögretmenlerin sevk-hastalik islemleri çalistiklari okulda görülmeden direkt merkezden izin islemleri halledilsin. Hadi benimkinde gastrit yaziyor, hazimsizlik yaziyor. Kisirlik tedavisi gören var, psikolojik tedavi gören var, agiz kokusu tedavisi var; niye bunlari çalistigi kurumlardaki kisiler görüyor ki?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2012 Saat 17:11
Sonuçlari almak için, gastroentroloji uzmanina gitttim. Kan, idrar testleri vs vermisti.Sonuçlara bakti: "Bomba gibisin hiçbir seyin yok" dedi. Sadece "kronik gastrit" var dedi. Isin tuhafi kronik gastritte pek belirti, sikinti olmazmis; arada siskinlik ve gaz olurmus. Yani çok agir bir hastalik degil. Ben agiz - vücut kokusu sorunum olmasa dahiliyenin önünden bile geçmezdim. O kadar zararsiz yani simdilik. Tek tehlikesi, zamanla reflüye dönüsebilirmis.

H. pyloriden kurtuldum ama çok uzun sürmeyecegini tahmin ediyorum. okudugum kadariyla özellikle bizim gibi ülkelerde tekrar bulasma riski çok yüksek. Çünkü çogu insan bu bakteriyi tasiyor.

Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ilaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çikmasi.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2012 Saat 17:19
Vücut kokusu sorununa gelince, doktora söyledim "ne evet var ne hayir yok " dedi.
"Sikayetçiysen her gün dus al" dedi.
"Aliyorum hocam, her gün kiyafet, ayakkabi bile degistiriyorum" dedim.

Söyle biraz bakti, düsündü bir kagida "Ç.Ü. Tip fakültesi endokrinoloji bölümü" yazdi. "Buraya git" dedi.(Internetten baktim, 'salgibilim' demekmis; çok mantikli geldi.)

Açikçasi, Balcaliya gitmek de insana çok ürkütücü geliyor. Halkin deyimiyle "bir hastalik bulmadan birakmazlar."

Mide kaynakli agiz kokusu içinse , kesinlikle sunu söyleyebilirim; kirmizi et yemeyin; en igrenç kokuyu o yapiyor.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2012 Saat 15:34
Orjinalini yazan: adanali

Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ilaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çikmasi.


bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan çok az insan var yabanci bi sitede okumustum h.pylori için antibiyotik tedavisi gören hastalarin o süre zarfinda agiz kokularinin geçmesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori disinda diger bakteriler üzerinde de etkili olmalariymis yani buna göre h.pylori agiz kokusu yapar diyemeyiz öle olsaydi etrafta agzi kokmayan insan kalmazdi diye düsünüyorum


Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2012 Saat 16:17
Orjinalini yazan: afaf

Orjinalini yazan: adanali

Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ilaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çikmasi.


bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan çok az insan var yabanci bi sitede okumustum h.pylori için antibiyotik tedavisi gören hastalarin o süre zarfinda agiz kokularinin geçmesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori disinda diger bakteriler üzerinde de etkili olmalariymis yani buna göre h.pylori agiz kokusu yapar diyemeyiz öle olsaydi etrafta agzi kokmayan insan kalmazdi diye düsünüyorum


Aynen katiliyorum.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Kasim-2012 Saat 19:26

bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan çok az insan var yabanci bi sitede okumustum
...

Ben de kisa süre öncesine kadar aynen böyle düsünüyordum. Ancak H. pylori; gastrit, reflü, ülser, dispepsi vs ye sebep olduguna ve bunlar da agiz kokusu yaptigina göre h. pylori agiz kokusu sebebidir.


Mesajı Yazan: hakan44
Mesaj Tarihi: 28-Subat-2013 Saat 03:55
h.pylori endoskopi veya üre testi ile varlığı sonuçlanabiliyor endoskopide mideden çok parça almak çıkacak sonucun sağlamlığını tetikliyor.gastroentorolog doktorlar aslında "2 haftalık 3 lü kombinasyon ile helicobacteri tedavi edebiliyoruz ancak halk arasında gelişigüzel kullanılan antibiyotikler tedavi etme şansımızı düşürüyor " diyorlar bu bence doğru bir bilgi arkadaşlar gereksiz yere hemen antibiyotiğe sarılmayalım ..


Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2013 Saat 01:34
DIVERTEKÜL OLAMAZMI HOCAM ? ÇOK MANTIKLI


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2013 Saat 08:50
Özefagus divertikülleri çok nadir görülür. Subklinik degildir. Sikayetler bas-bas bagirir, ben burdayim diye çiglik atar, gizli kalacak sessiz bir olay degildir. Koku çok siddetlidir, asla durmaz, odada her kes kesintisiz kokudan sikayet eder. Sizlerin çogunda görüldügü gibi bazen ortaya çikan ve bazen kaybolan bir çizgisi yoktur. Hiç bir ilaç ile koku durmaz.

Yutkunma problemleri, yutkunma zorlugu ve agrili yutkunma daima ilk sikayettir, gögüste yanma, agri, sirt üstü yatinca öksürük, sindirilmemis besin parçalarinin agiza gelmesi, gögüste batma ve bogulma hissi vardir. Endoskopiye gerek ble olmadan baryumlu röntgenler teshis için yeterli olur.

Takinti yapmayiniz, hiç merak etmeyiniz, birisinde divertikülit bulundugunda haberi olacaktir, gizli kalan bir hastalik degildir. Bir insanda zenker divertiküliti varsa agiz kokusundan daha önemli bir problemi var demektir, bu hastalar zaten ya nöroloji hastasidir veya sistemik bri kas zayifligi hastaligi vardir veya baska ve çooook daha önemli bir hastaligi vardir yani agiz kokusuna ömür boyu razi olacak durumdadir.

Bos yere kendinize takinti yapmayiniz diye söyledim.
-M


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2013 Saat 05:31
"Odada herkes kesintisiz kokudan sikayet eder" demissiniz; bir anda beni anlatiyorsunuz sandim. Ben de özefagus divertikülü oldugunu sanmiyorum, yeni iki endoskopi yapildi. Asil kolonda bir divertikül de bulunmadi kolonoskopide.

Sikayetler:
1) daimi bir koku (bunu ben çogu durumda pek duyamiyorum - insanlarin tepkisinden anliyorum); 2) irade disi birden peydah olan bir koku (yellenme degil) -sorun yillar önce bundan basladi; 3) asiri kötü kokulu diski; 4) Strese bagli agiz kurulugu; 5) IBS + asiri gaz; 6) spor yapinca veya bisiklete filan binince -efor sarfedince- böyle kimyasala yakin, amonyak gibi, zaman zaman yanik kokusu gibi bir koku (ter?)

Süphelendiklerim ve yaptiklarim:
Terleme vardi ama ben hep sorunun sindirim sisteminden geldiginden süpheleniyordum. Çevremde ne güvenilir akraba ne de arkadasim var, sorunun kaynagini söyleyecek! IBS ilaçlari, dönemsel antibiyotik kullanimi (Flagyl, colidur, vb), meteospasmyl türevleri, besin enzimleri -pankreatin gibi-, bitkisel özler, yaglar, onlarca vitamin, kömür tabletleri, klorofil, bizmut türevi iç deodorantlar!, vs. vs. 20'lik disler alindi.

Kilo problemi yok ama bir dönem yapilan Dukan diyeti sirasinda kismi iyilesme (seker kesildi, limonlu çay, protein agirlikli beslenme, yogurt, tursu, brokoli, vs.)

En son onlarca doktordan sonra (KBB -kokuyu niye çogu zaman alamiyorum diye sprey yazdi -sanirim alisma?, tiroid ve kan testleri yapildi)

Sonuç:

1) Kardia 5-6mm. her daim açik kaliyormus. Kardia yetmezligi. Antral Gastrit. Kronik atrofik Gastrit, Helicobakter infeksiyonu.
Reflü sikayetlerim yoktu fazlaca (ilk zamanlardaki yogun gegirme uzun zamandir yok), ancak gizli veya atipik reflü de varmis. Özefagusta kizariklik, ödem, erozyon. Özefagagastril bileske kardiyak kiskaçtan 2 cm yukarida (mide apsesi - Hiatus hernisi) Özofajit grade A
Antrum hiperemik ve ödemli. Digerleri normal

Simdi benim tahminime göre, ben uzun zamandir bu helikobakterle iliski içindeyim. Asit olayi nedeniyle sindirimde sorun çikiyor ve kötü kokulu gaz ve diski sorunu buna bagli. Mide kapak kasi da çogu zaman açik. Birden peydah olan ve tüm bir odayi doldurabilen (sanki birisi yellenmis gibi) kokunun kaynagi da bu. Mide ve barsak florasinin bir hayli enfekte olmasi da kokunun siddetini arttiriyor (SIBO dedikleri kötü bakteri artmasi gibi). Her zaman bu derece siddetli olmasa bile bu sorun devamli bir kokuya da neden oluyor -eger bu helicobacter -veya baska bilinen bakteriler- tende de kolonize olmuyorsa. Vücut, tuvalet temizligine paranoyakça dikkat ediyorum ancak fayda saglamiyor. Terden ziyade insanlar sanki kim .çti, .surdu seklinde yerin dibine geçirici laflar ediyor.

Benim sahsi nedensellik kurmam böyle. Sizce helicobakter veya bu kapak kasi sorunu bu denli bir kokuya olusum verir mi? Helicobakter tedavisini sürdürüyorum. Doktorumla da görüsecegim nefes testinden sonra. Yemek borusu, kardia ile ilgili bir operasyona belki gidilebilir?





Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2013 Saat 13:02
Emre, geçmis olsun. Hemen hemen ayni soruna sahibiz. Kullandigin ilaçlara baktim genellikle mide ile ilgili ilaçlar. Sanirim sen de benim gibi internetten, özellikle yabanci sitelerden " vücut kokusu " ile ilgili arastirmalar yaptin. Eger yapmadiysan " fecal body odor " olarak arat, bu soruna sahip bir çok kisiyi - tabiiki yabanci - göreceksin.

IBS, insanin hayatini zehir eden bir hastalik, teshisi sen mi koydun yoksa doktor mu?

Midedeki iyi bakterileri arttirmak için saglikli beslenme yaninda probiyotik - prebiyotik kullanman lazim. Simdi aklimda yok ama yurt disinda çok güçlü, mide asidine dayanabilen ilaçlar vardi. Belki Türkiye'de de vardir.

H. pyloriye gelince, Helipak kullandigin zaman koku geçiyor ama çogu kisi de geri dönüyor. Tende üreyecegini sanmiyorum. Tendeki kötü kokuyu yapan bakteri " Corynebacterium " . Özelden de yazdim ordan daha ayrintili konusuruz.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2013 Saat 15:32
Arkadaslar burda konusunuz herkes faydalansin.
Bu forum bunun için var.
-M


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2013 Saat 17:32
Konuyu biraz daha açayim, fazla kaba olmamaya çalisarak. Proktologlar (2 profa gittim) istemsiz gaz kaçirma gibi bir durum olmaz diyor. Incontinence denilen tutamama sorunu da yok. Nefes kokusu degilse baska ne olabilir?

FBO arastirmasini yillardir yapiyorum:))

IBS-C doktorlarin teshisi.

Bagirsaklarda yararli bakteri çogaltmak için probiyotik kullanimi tavsiye ediliyor. Kullandim biliyorum (prebiyotik de dahil -FOS). Yogurt ve soya türevleri haricinde eczanelerde satilanlardan da kullandim. Hatta Symprove diye oldukça pahali olan yeni bir sivi probiyotik de kullandim (bu mideden geçip bagirsaga ulasabiliyormus denilene göre). IBS sikayetlerini kismen düzeltmekten baska benim sorunuma yanit olmadilar.

Herhangi bir yiyecek alerjim de yok sanirim -süt disinda.

Denedigim ama fayda etmeyen seylerden hatirladiklarim:
- Probiyotikler
- Yaglar (balik yagi, Cod liver oil, evening promrise vs.)
- Iç deodorantlar seklinde pazarlanan seyler: Body Mint
- Enzimler. (Pankreatin, L-arginine, l-ornithine, lactoferrin, Caprylic acid, BHL, pepsin, glycine, alpha-lipoic acid -daha birçok)
- Bitkisel seyler. baharatlar (Oregano, mik thistle, Olive LEaf extract, sarimsak özleri,
- Vitaminler (B12 igneleri, Biotin, B2, B3, B6, C, E, D, A, vs.)
- Mineraller (Magnezyum, çinko, kalsiyum, selenium) Çinkoyu epey bir abartmistim.
- Elma sirkesi, kabartma tozu, hazir lif, bol bol limon
- tiroid mi diye yosun (kelp)
- pepto-bismol, Devrom
- kömür tabletleri, spirulina, chrolella, ginseng
- tende bir bakteri veya mantar türevi mi diye çesitli kremler, antibakteriyel ve antifungal kremler, tea tree yagi
- ter kokusu mu acaba diye en güçlü anti-deodorantlar (Odaban, anhydrol forte, piyasadaki onlarca kozmetik ürün. içinde triclosan türevi seyler barindiran birçok banyo ürünü. eskiden deotak kullanirdim bu koku yokken. bu sorun varken o da çare olmuyor)

Fayda görmedim bunlardan. Helicobakter tedavisinin bitimini bekliyorum.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 30-Agustos-2013 Saat 19:38
Arkadaslar, mesaj biraz uzun agiz kokusuyla ilgisi yok.

Kokunun kaynagi belli olmayinca ne yapsak bosa gitmis gibi oluyor. Sen de benim gibi " agzim kapaliyken bile koku çevreye rahatsizlik veriyor, o zaman kesin vücut kokusudur " diye düsündün sanirim. TMAU testi yaptirdin mi hiç, ben çok istedim ama Türkiye'de aradim bulamadim.

Onlarca roll on, parfüm, sampuan,ilaç vs kullandim. Klorofilin bir çesidini kullandim. Cildiye uzmanlarinin verdigi cilde sürülen klindamisine benzer ilaçlar, tabletler kulandim. Koltuk altima ve ayaklara özelde botox bile yaptirdim. Asiri terlemesi olanlar için etkili ama koku için gereksizmis çünkü botox ekrin ter bezlerini felç ediyor, apokrin ter bezlerine etkisi yok.

Apokrin ter bezleri ergenlikten sonra aktif oluyor, o yüzden ergenlikten sonra normal insanin bile kokusu degisiyor. Uzun süre bunu da arastirdim, kokunun koltuk altindan geldigine emin olsam liposection yaptiracaktim. Yani koltuk alti ter bezlerini aldiracaktim. ( Sagliga bir etkisi yok, terleme baska yerlerden sürüyor. Ama doktorlarin kimi ter bezleri geri olusur kimisi olusmaz diyor. )

Agiz kokusunda da oldugu gibi ilk yapilmasi gereken kokunun olup olmadigini dürüstçe söyleyecek birini bulmak. Ben özellikle terleyip 1 -2 gün dus almiyorum o zmaan kokumu duyuyorum. Ama her gün dus alinca hiç kokumu almiyorum. Çikardigim elbiseler, çoraplar bile kokmuyor. Tam tersine parfümün kokusunu duyuyorum. Yalniz söyle bir sey var: Uzun süre hareketsiz oturdugumda ilk kipirdadigim anda pis bir koku aliyorum. Bu yüzden kokunun kasiklar veya makat bölgesinden geldigini düsünüyorum. Kasiklara roll on vs sürülür mü onu da bilmiyorum ama korkuyorum.

Body mint'i forumdan bir arkadasin yardimiyla yurt disindan siparis vermistim ama gümrükte takili kaldi. Çok ümit baglamistim o ilaca. Simdi vücut kremi - vücut spreyi kullanmayi düsünüyorum, tüm vücuda sürülen. Çekindigim yan, koku agirlasiyor, daha uzaga ulasiyor gibi geliyor.

Doktorlara kizdigim tek yön, dürüst olmamalari. Yoksa heemn hepsi çok yakindan ilgilendi, giysimi çikardi, kokladi; sepet havasi yapmadi yani :) Heralde bu hastaligi çözümsüz gördükleri için moral bozmamak için koku yok diyorlar. Bir tanesi var dedi beni bir profesöre yönlendirdi; o yok deyince biraktim doktora gitmeyi. Okullar açilsin kötü tepkiler baslasin o zaman yeniden tura baslarim.





Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 00:43
Ilaç almak için gittigim eczanede, eczaci (çalisan degil) helicobakterden en az 3 ay süreyle antibiyotik kullanimi sonucu kurtulabilecegini söyledim. Sasirip itiraz ettim. '3 ay süreyle nasil antibiyotik kullanilir' gibisinden. Kadin israr etti. Ne diyecegimi bilemedim. Anladim dirençli fakat bu isin de bir protokolü (2 hafta, 3'lü veya 4'lü kombinasyonlar; sonra belki daha farkli antibiyotiklerle yeniden) var. Hem bu kadar uzun süre antibiyotik kullanmak kendi basina vücuda zararli olmaz mi? Eczaci sanirim isi garantiye almak istiyor
Bana kalsa ben de uzatirim eger geçecegini bilsem. Kaç kezdir uzun süreli antibiyotik kullaniyorum, daha pek bildigim bir yan etkisi olmadi hissettigim...


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 07:05
H. pylori gastritinin tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler 3 baslikta toplanir.

Geneli ilgilendirdigi için bulunmasi kolay bir yerde ayri bir baslik altina bazi bilgiler yazdim. Göz atmanizda fayda olabilir:

http://agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=948
-M


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2013 Saat 11:43
Her yeni yazi okudugumda "evet evet bu bende de var" demek istemiyorum artik ama maalesef emre arkadasimizin yazdiklarini bende yasiyorum. Ve burada okudugumda bunu kesfettim diyebilirim. Çünkü insan her seyi sorun haline getiren bir paranoyak oldugunu düsünüyor. Bende vücut kokusu seklinde degil yani sürekli hissetmiyorum ama arada aynen dedigin gibi birisi yellenmis gibi bir koku yayiliyor ortama ama agiz kokusu olmadigina eminim. Bilhassa arabada camlar kapaliyken özellikle, bir süre sonra bu kokuyu duyuyorum. Heyecanlandigim, stres oldugum, panik yaptigim zamanlarda daha çok ortaya çikiyor. Ben bunu istemsiz gaz olusumuna baglamistim bir zamanlar çünkü hiç mantikli bir açiklamasi yoktu ama emrenin de dedigi gibi böyle bir sey yok deniliyor. Ama bunun agiz kokusuyla bir alakasi oldugunu zannetmiyorum ayrica bir hastalikta olabilir. Misal simdi agiz kokumu hissediyorum ama bu kendiliginden ortaya çikan koku yok. Ve ikisi farkli seyler eminim. Ayrica bende de helicobacter, gastrit ve hiç sikayetim olmadigi halde reflü baslangici var. 2 hafta helipak kullandim bir an dahi koku geçmedi. Ve doktorlar bu hususta ilaç vermekten baska bir sey yapmiyorlar ya da gerçekten yapacak bir sey yok bilemiyorum.    


Mesajı Yazan: 01adanali
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2013 Saat 23:44
sifa kardesim senin helipak durumun bende ise nidazol ve kbb kaynakli antibiyotik içtigimde de hiç azalmiyor koku bizde bir hastalik olabilir


Mesajı Yazan: Cibali
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2013 Saat 00:06
Emre Bey Burun boslugu sendromu, atrofik rinit yada sekonder atrofik rinit gibi hastaliklari elediniz degil mi ? ayrica burnunuz iyi koku aliyor mu merak ettim , yani olcme degerlendirme noktasinda kendiniz ne durumdasiniz. Gecmiste burun operasyonu oldu mu et alma yada genisletme gibi, bende bastaki sendromlarin hepsi karisik olarak var, yani sizde koku burundan geliyor bir sekilde, ancak kaynak mide olarak goruluyor diyorsunuz, cevabiniz icin tesekkurler ve gecmis olsun


Mesajı Yazan: emre2
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2013 Saat 23:11
Açikçasi insanlarin verdigi tepkiye dayanarak bu düzeyde bir kokunun kaynaginin burun ve burun yolu olabilecegi konusunu pek göz önüne almadim. Benim burnum epey önce kirilmisti. Trafik kazasi sonrasi yine kirildi. Bir egrilik ve bir kanalda hafif tikaniklik var, estetik ameliyat da olmadim. KBB açisindan farkinda oldugum bir sikintim yok sanirim. En son Hacettepe'de bir sprey verdiler -koku alma duyusunu arttirmak için- ve bunun bir degisiklik yarattigini fark edemedim. MR istedi doktor ama anlasmali yer bulamadim -hastanede radyoloji randevusu geçti-. Yani savsakladim. Bilemiyorum ya koku duyum buna epey alisti, ya da bazi kokulari alamiyor, karistiriyor veya es geçiyorum. -Baska kokulari 'normal' aldigimi saniyorum.

Ama yine de bu bana tali bir konu gibi görünüyor. Ortada asil kaynagin bu olabilecegini sanmiyorum.     


Mesajı Yazan: gizemmmm
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2013 Saat 21:53
Arkadaslar H. Pylori testini hangi bolum yapiyor ?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 30-Kasim-2013 Saat 00:30
gastrologie


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 30-Kasim-2013 Saat 15:52
ama gastroloji uzmanina direk görünemeyebilirsin. once dahiliyeden randevu alip gitmen gerekebilir. dahiliye uzmani oraya yönlendirir.


Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 20-Ocak-2014 Saat 23:34
Doktorumun tavsiyesi üzerine kullanmaya basladim.4 gün oldu ve kokuda %80 azalma var.Ki normalde sekerli bir sey yedigimde çok artan o sabit koku yok bugün. Halbuki devamli olarak mideyle ilgili herhangi bir sikayetim yoktu.Belki kullandigim süre içerisinde geçici bir etki yapiyordur ilaçlar bilemiyorum. Agizda biraktigi o kötü tat olmasa ilaçlarin, daha net algilayacagim aslinda ancak ilaçlarin bitmesini bekliyorum.


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2014 Saat 13:45
Ee tabi antibiyotik oldugu icin kullanim suresi bittiginde etkiside gecer tabi eger tam olarak iyilesmediyseniz. Bir de demekki sorununuz mide kaynakli oyle olmasa helipak ise yaramazdi. Misal ben de kullandim helipak ve mide icin baska ilaclar hicbiri fayda etmedi hatta enson kudret nari kullandim o da etmedi. Anladim ki mide kaynakli degil. Siz de kendiniz icin boyle tespitler yapin. Ki ben koku eger ergenlik yaslarinda degil de sonradan yada son 3-4yildir varsa mide veya dis kaynakli olabilecegini dusunuyorum. Ha eger sorun kbb ise o zaman is daha karmasik. Ana kaynagi bulmak zor. Siz bence mide uzerine gidin. Antibiyotikler bitince etkisi gecebirlir bir de zeytinyagli kudret nari deneyin 40 gun. Etkisini goreceginize inaniyorum.


Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2014 Saat 11:27
Hiç bir zaman tam olarak bitiren (kullandigim süre boyunca) olmadi.Ama dedigim gibi azalma payi var. Dediginiz gibi kudret nari yagini deneyecegim. O zaman daha net anlarim sorunun mide kaynakli olup olmadigini.


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2015 Saat 21:29
Cok buyuk ihtimal bu bakterinin bende de oldugunu dusunuyorum. Sonuc bir hafta sonra cikacak.

Cok buyuk ihtimal dedim cunku B vitaminim dusuge yakin. Istahsizim. Yorgunluk var. Siskinlik var. Midem kolay bulaniyor. Kasinti var. Ve dil arkasinda diski kokusu var.

Doktorun sende helikobakter pilori var demesini dort gozle bekliyorum :D sorunumu bulduguma sevinicem cunku.

Bu bakteri olursa tedavi edilir ama evdekilerde de oldugunu dusunuyorum. Simdi bu bakteri atiyorum yanlislikla ayni su bardagindan su icsem bile hemen bulasabilen bir turden bakteri mi? Vucut cok mu dayaniksiz hicbir sey yapamiyor bu bakteriye?

Ilac tedavisinden sonra surekli brokoli yesem bu bakterinin bulasmasindan da korunur muyum? Brokoli cok saglikli bir besin. Gerekirse her gun yiyebilirim ama tadi kotu deniyor.


Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2015 Saat 16:00
Ncort bu bakteriden korunmak için yedigin besinlerin temiz olmasi gerekir meyveleri sebzeleri iyi yikaman gerekir ayni zaman yemekleri iyice çignemek ve bol su içmek lazim çünkü yemegi iyi çignersen tükürükte o kadar artar tükürügün içinde antibakteriyeller vardir birnevi sindirmim agizda baslar suyu yemekten hemen sonra degil 1-2 saat sonra iç mide asiti ise yarasin ama artik sunu söyleyim Antibiyotiklerden medet ummamaliyiz çünkü bakteri tam ölmezse direnç kazaniyor benim düslüncem dogal besilernden faydalanmak Kudret nari, Ari sütü ,Propolis ,bal polen Kefir vs


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2015 Saat 21:04
Simdi diyelim ki bu bakteriyi tasiyan birinin su ictigi bardaktan su ictigimde hemen banada mi bulasacak? Baskasinin bardagindan su icmem sadece bu kadar kolay mi vucut bir sey yapamiyor mu?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2015 Saat 07:29
Orjinalini yazan: ncort

Simdi diyelim ki bu bakteriyi tasiyan birinin su ictigi bardaktan su ictigimde hemen banada mi bulasacak? Baskasinin bardagindan su icmem sadece bu kadar kolay mi vucut bir sey yapamiyor mu?


Bu cevaplanmasi gereken bir sorudur. Izin verirsebiz bunlari biliyormuydunuz basliginda cevaplamak istiyorum.
-M


Mesajı Yazan: kimki
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2015 Saat 13:37
Merhaba Arkadaslar,

bir sey dikkatimi cekti okuduklarimda; hemen hemen hepiniz (benim de bir süre yaptigim gibi) birden fazla antibiyotigi kullanmissiniz, hatta bazen doktor tarafindan mikrobiyolojik bir analiz dahi yokken. Bence bu da cok dogru degil.

Su aralar biraz para yigip, kendi arastirdigim patojik sayilabilecek mikrop ve mantar türlerini analiz eden bir diski kontrolünü yaptirmak istiyorum. Dysbioz teshisinin var olup olmadigini ortaya cikaran bu testte, diskinin asiri derecede "kötü" bakteriler tarafindan kolonize edilip edilmedigini arastiriyor. ayrica mantarin patolojik derecede var olup olmadigina bakiliyor. Ayni sekilde agiz, bogaz ve burun kisminin da mantar ve bakteri türlerine bakiliyor. Kandaki oksijen oranina ve bir de kanda amonyak var mi, merak ettigim icin kana da bu yönde baktiracagim. Evet, pahaliya patlayacan, ama en azindan doktorlara yapmalari icin yalvarmaktan kurtulmus olucam. Bu yiski ve agiz analizinde bir disbalance cikarsa, antibiyotik arti probiyotik ürünleri.doktorla belirldyip.almak.istiyorum. Ama bu tedavinin, yani probiyotik ürünler kismi, en az bir ila bir bucuk yil sürmesi gerekiyor. bu esnada yeme aliskanliklarimi da diyet seklinde sürdürmem gerekiyor. mesela sifir rafine seker yiyerek..yani makarna, tatlilarin tümü, beyaz ekmek vs kesin yasak oluyor. ben zaten et de yemedigim icin, sirf sebze ve seker düzeyi düsük meyveler, pilav ve patates kaliyor. Seker diyeti konusunda belki.Murat hocam da fikrini söyler ve bizi aydinlatabilir?

Sabir diliyorum..


Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2016 Saat 11:13
hocam ben bu nefes testini yemek yedikten 4 saat sonra yaptim bu sonucu etkilermi

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      


Mesajı Yazan: çarebulamayan
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2017 Saat 20:28
Siz yazmissiniz sanki beni anlatmissiniz gibi okudum..
Gittiginiz bölüm doktorlari ve yaptirdiginiz tekkikler nelerdir?Bende bi an önce baslayayim arastirmaya.

-------------
çbk


Mesajı Yazan: mehmet27
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2017 Saat 18:56
Bu bakteri bendede vardi ilac kullandim doltor gitti dedi koruyucu hap verdi 6 ay icilmesi lazimdi 1 2 ay ancak ictim simdi bakteri geri geldi galiba


Mesajı Yazan: BlackSea58
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2020 Saat 12:56
Ayni sorunlar bende de var bu sorundan kurtulan yokmu


Mesajı Yazan: Nerdengeldim
Mesaj Tarihi: 17-Temmuz-2020 Saat 21:16
Midenizde mikrop varsa kokar. Onun disinda koku varsa kakuleyi alip icindekileri cigneyin. Hem agiz kokusuna hem de nefes kokusuna iyi gelir. Onun disinda koku varaainstagramdan yazin bana, yardimci olurum
Kullanici adim: zedarra



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat