nefes kokusu mu beden kokusu mu?
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=697
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 17:19 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: nefes kokusu mu beden kokusu mu?
Mesajı Yazan: Misafir
Konu: nefes kokusu mu beden kokusu mu?
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2012 Saat 21:15
Bende de küçüklükten beri agiz kokusu vardi ama çok sorun etmezdim."Çok kisinin agzi kokuyor, sigara kokuyorlar vs" kendimi avuturdum. ögretmenlige basladiktan sonra ise müthis kötü tepkiler almaya basladim.
Özel bir arabaya binemiyorum, hemen pencereler açiliyor, derse girdigim siniflarda kisin bile pencereler açilir. Beden hijyenim gayet iyi. Dis firçalama, gargara, günlük dus , günlük giysi degistirme vs. Ancak olumsuz tepkiler, uyarilar kesilmedi.
Ben acaba "vücut kokusu" mu var diye arastirdim."vücut kokusu" konusunda arastirma yaparken TMAU hastaligini görmüstüm. Çok nadir bir hastalik oldugunu -dünyada 300 kiside sanirim- oldugunu ögrenince üstünde durmadim.
(Türkiyede bir çok dermatologun sitesinde bile bu hastaligin adi geçmezken Murat Hocamizin "ailenizde dogustan beden kokusu olan var mi?" diyerek konuya deginmesi gerçekten tüm takdirleri hak ediyor.)
Bir sonuca varamayinca uzman iki dermatologa gittim onlar beden kokusu olmadigini söyledi. En son okuldaki biyoloji ögretmenine sorunu açtim. O da bana ter kokmadigimi, agzimin koktugunu söyledi.
Asil sorum; agiz kokusu gerçekten bu kadar genis etki gösterir mi? Yani bir ortama girdiginiz zaman, konusmasaniz bile o ortamdaki herkes kokudan rahatsiz olur mu?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: berataydin
Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2012 Saat 21:00
hocam senin koku buyuk ihtimalle akcigerden geliyordur. akcigerden geldiigi icin konusmasan bile burundan bu kotu koku geliyor. bir kac defa bu soruna sahip olan kisilerle karsilasmistim.
benim koku dil kokunden kaynaklaniyor. bilmiyorum belki bende de konusmasam dahi geliyordur. agiz kokusu garip bir sey tam olarak ne zaman, ne kadar kotu, ne kadar mesafeden geliyor kendin anlayamiyorsun.
|
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2012 Saat 09:28
olabilir, bu hafta murat hocaya gitmeyi düsünüyorum umarim bir çikis yolu bulurum.
|
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2012 Saat 08:47
bende de ayni koku var baskalari hissediyor bir ortama gittigimde bisey koktugunu söylüyorlar napabilirim bir doktor önerrebilirmisiniz?
|
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2012 Saat 18:19
elif, bu koku sorunu çok dalli budakli. Bir kere kokunun nereden geldigini tam olarak tespit etmen lazim.Bunu da en samimi oldugun insana bile soramazsin; sen sorsan bile arkadasin kibarlik olsun diye dogru cevap vermez.
Doktora gittigin zaman "psikolojik, sen takinti yapmissin vs" diyecekler.Nedense doktorlar "vücut kokusu, beden kokusu" diye bir sorunu kabul etmiyorlar.
Eminim her gün dus aliyorsundur, giysi degistiriyorsundur.Ama koku bir türlü geçmiyordur.
Bence, önce cildiyeye git, daha sonra dahiliyeye özellikle gastroenteroloji uzmanina git. Ama dedigim gibi böyle bir sorunun varligini doktora kabul ettirmen bile sorun olacak.
Sebebine gelince, internetten arastirdigim kadariyla baslica sebepler :
bromhidrosis(kötü kokulu terleme)
vajinal bakteriler -özellikle candida-
sindirim yetersizligi
mide-bagirak bakterileri
çinko ve/veya magnezyum eksikligi
Çok seyrek görülmekle birlikte TMAU diye bir hastalik var.
|
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2012 Saat 18:23
Bizde hiç adi bile geçmiyor ama bunlar disinda koku yapan: anal fissür, anal fistül, ibs, sizintili gut sendromu gibi bir çok hastalik var. Bunlarin çogu da yine gastroenteroloji uzmaninin alanina giriyor.
Dedigim gibi Türkçe sitelerde bu koku sorunuyla ilgili kaynak, yol bulamazsin; googlea "body odor" yaz bir çok kaynak görürsün.
Ama sana tavsiyem, orada gördügün önerileri uygulamadan önce cildiye ve gastroenteroloji bölümlerine git. Oradaki bir çok öneri kisiden kisiye degisiyor. Ben de denedim birkaçini hiç faydasini görmedim.
Dedigim gibi en önemli sorun ; kokunun kaynagini tespit etmek. Bunu basarirsan çözüme gitmen çok daha kolay olur.
|
Mesaj Tarihi: 17-Ekim-2012 Saat 20:34
adanali ben kücüklükten beri okul zamanindan beri bu koku var laham ve küf gibi kokuyor diyolar ben koku alamiyorum kokunun sebebi ne olabilir doktorada gittim birsey yok dediler ama topluma girincee bir sey söylüyolar üstüme aliniyorum psikolojik olarakta cok kötüyüm napabilirim yardim edermisin ?
|
Mesaj Tarihi: 18-Ekim-2012 Saat 20:32
elif, dedigim gibi ben de ayni sorundan muzdaribim. simdilik kendimi agiz kokusu yüzündendir diye avutuyorum. Sana ne önersem yanlis olur, çünkü ben de çözümünü bulamadim.
Psikolojik yönünü de anliyorum: Topluma girmek istemiyorsundur.Birisi "öf" dese, yüzünü eksitse üstüne aliniyorsundur.
Zaten sorun da burda.Sen doktora gidip biri söyle dedi öteki böyle yapti dedigin zaman; doktor, hemen "Himmmm, takintili biri; paranoya yapmis vs" diye düsünüyordur.
Bak mesela benim dislerimde sorun da var ama agiz kokum büyük ihtimalle mide ile alakali.Çünkü etli yemek yedim hohlayinca kötü kokuyu hemen duyuyorum. Normalde pek almam.Bu konuda uzman olmayan bir disçi, hakli olarak önce dislerle disetleriyle vs ilgilenecek; ben midem desem de öncelik-farkindalik algisi farkli oldugu için beni dinlemeyecek.
Bu yüzden senin "vücut kokusu - beden kokusu" konusunda uzman birini bulman lazim. Bu ya cildiyedir ya dahiliye. Ama çözüm hangisinde gerçekten bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 18-Ekim-2012 Saat 20:40
Beden kokusu ile ilgili yurtdisinda çok önemli bir site var. "Curezone" . Googledan gir, otomatik olarak Türkçeye çeviriliyor zaten.
Oradaki vakalari okuyunca, en azindan yalniz olmadigini anlayacaksin.Ama kesinlikle okuduklarini uygulamaya kalkma, faydasi olmaz. çünkü sorunun basit bir bakteri olabilir. Bu site kendine yol çizmen için bir rehber olur.
Bak, ben Adanaliyim; Adanada agiz kokusu konusunda bir uzman oldugunu daha 2-3 ay önce ögrendim.Böyle ayri bir uzmanlik oldugunu bile bilmiyordum.Sen de bulundugun yerde veya baska yerde bu konuda uzman biri var mi diye arastir.
Agiz kokusu için özelden bir dis poliklinigine gittim.-Burasi sanirim silinir:D Çifteminarenin yanindaki dis poliklinigi- Gittigim doktor 3 disime kanal tedavisi yapti .Bana sunu söyledi: "Dis ipi kullanma, dislerin bozuk oldugu için daha çok agiz kokusu olur."!!!
|
Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2012 Saat 16:44
tesekkür ederim dediklerini arastiracagim
|
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2012 Saat 13:51
Kolay gelsin. Yalniz mucize ilaçlara, yöntemlere inanma. Bir çözüm bulursan buraya yaz.
|
Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2012 Saat 10:35
arkadaslar bu murat hocanin muayenehanesi nerde acaba bilen var mi ?
|
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2012 Saat 09:14
Adana'da.Özelden kendine de sorabilirsin. Veya ana sitede muayenehanenin telefonu olmasi lazim oradan da ulasabilirsin.
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2012 Saat 18:51
Çok nadir oluyor ama bazen çok fena halde koktugu oluyor agzimin. Mesela annem aç misin dedi, bende evet açim dedim bu arada annem kapida duruyordu bende yatiyordum 4 metre vardi arada. Annem agzin çok kötü kokuyor dedi! Bunun gibi asiri koktugu zamanlarda oluyor yani.
|
Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2012 Saat 17:01
hiç bilmiyorum ya bu kokunun kaynagini. Madem bu kadar kötü bir agiz kokusu var ben neden hiç baskasinda karsilasmadim diyorum?
En kötü koku -ki bendeki de öyle- diski, kanalizasyon gibi olan koku. onda bile yarim metre uzaga çekilsen kokuyu duymuyorsun. Ama senin dedigin gibi benim koku da çok uzaktan duyuluyor.
Keske agiz kokusu olsa diyorum hiç olmazsa onun kaynagi bulunur, doktoru belli vs. Beden kokusuysa ne yapacagim hiç bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2012 Saat 21:13
Sonunda, beden kokusu - vücut kokusu hakkinda yazi yazan bir doktor buldum. Yazida ne yapilacagini açiklamiyor ama en azindan böyle bir sorunun varligini kabul eden bir doktor varmis. Kendisine ulasabilirsem bu konu hakkindaki görüslerini buraya yazarim.
"...Son zamanlarda birçok sey yapmis olmalarina ragmen bedenlerinden etrafa yayilan kokulara çözüm bulamamis insanlar; arinmak, temizlenmek ve etrafa yaydiklari kötü kokulardan kurtulmak için müracaat etmektedirler...
TAMAMLAYICI TIBBIN GETIRDIKLERI
Yazilarimizin ilerleyen bölümlerinde bunlari özetleyerek ve basitlestirerek açiklamaya çalisacagiz. Çünkü halkimiz ve hatta Tamamlayici Tedavilerle ilgilenmeyen bazi meslektaslarimiz bedenin iç kirlenmesi hakkinda yeteri kadar bilgi sahibi degillerdir.
Birçok insanin beden kirlenmesinden anladigi siradan bilgi derinin kirlenmesidir. Deri kirlenir ve banyo yapildiginda kismen temizlenir. Günümüzde yaptigimiz kisa duslar ve alelade temizlenmelerimiz bedenimizin ve hatta derimizin temizlenmesine yetiyor mu? Bu soruya hayir diye cevap vermek zorundayiz. Zira konuya hakim hekimler beden temizliginin kolayca gerçeklesemeyecegini bilirler.
Gerçek temizlik, diger dogru bir tabirle arinma; sadece bedenin en büyük organlarindan veya alanlarindan birisi olan derinin temizlenmesi islemi degildir. Derinin temizlenmesi mümkündür ama insan sadece deriden ibaret bir canli degildir. Derinin temizlenmesi için bile sadece banyo yapilmasi yeterli degilken, bedenin diger organlarinin temizlenerek arinmasi islemi oldukça kapsamli, kolay olmayan birçok evre, farkli ve kombine uygulamalari içermektedir....."
http://www.haber7.com/recai-yahyaoglu/haber/404915-insan-bedeni-nicin-fazla-kokar
|
Mesajı Yazan: Dr.Devrim
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2012 Saat 23:23
Orjinalini yazan: adanali
Asil sorum; agiz kokusu gerçekten bu kadar genis etki gösterir mi? Yani bir ortama girdiginiz zaman, konusmasaniz bile o ortamdaki herkes kokudan rahatsiz olur mu?
|
Yasadigim sehirde bir ögretmen var. Ögrencilerini de taniyorum. Onun dersinden kaçmak için her seyi yapiyorlar. hatta bana gelip rapor isteyen bile oldu. Bu ögretmen arabama bindiginde pencereyi açmamak için direndim ve neyse ki basardim ama çogu kimsenin bunu basaramayacagini ön görebiliyorum. Üstelik bu kisi bana bunu yasatan ilk insan da degil. Ilk okulda bir veli toplantisinin katilimci bir velinin agiz kokusu nedeni ile kisa kesildigini anlatmisti annem bana. YAni diyecegim su; evet bazilarinin agiz kokusu bu dereceye erisebiliyor. Bahsettigin dis hekimi sana kokunun kaynagini söylemedi mi?
|
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2012 Saat 20:35
Ben o dis klinigine aslinda tel tedavisi için gitmistim. Azi dislerim köpek disleri çok ilerde yandakiler içerde ön iki dis de tavsan disi gibi. Tibbi ismi ne bilmiyorum:) Kadin doktor "tel tedavisi uzun sürer, ayni paraya implant yaaplim" dedi. Önerdigi yöntem de suydu: Önden dört tane saglam disimi çekecekler, bilmem ne çizgisi düzelince implanti yerlestirecekler vs.
Ben ilkokuldan beri saglam disi çekmenin en kötü sey oldugunu biliyorum, doktor hanim bana dört disimi çekmeyi öneriyor. " çürükleri kanal-dolgu yapalim çarpikliga sonra bakariz" dedim.
Kanal tedavisi yaparken de uyusturamadilar disi, üç kere igne yaptilar; sanki dünya tepetaklak oldu. Hemen pencereleri açtilar, ayagimi yukariya uzatip yatirdilar, agzima bir küp seker verdiler ; elleri ayaklarina dolasti. Ben tekrar oraya agiz kokusu için gider myiim?
4-5 yildir köyde ögretmenlik yapiyordum o yüzden bu dis sorunlarinda; agiz veya vücut kokusu neyse pek ugrasamiyordum. Açikçasi çok da umursamiyordum. Çünkü kokunun bu kadar rahatsiz edici boyutta oldugunu tahmin bile etmyordum. Agiz kokusu konusunda Murat Hocayi buldum,gidecegim; simdi de vücut kokusu için hangi uzmana gitmeliyim onu arastiriyorum.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2012 Saat 20:48
Orjinalini yazan: adanali
Kadin doktor "tel tedavisi uzun sürer, ayni paraya implant yaaplim" dedi. Önerdigi yöntem de suydu: Önden dört tane saglam disimi çekecekler, bilmem ne çizgisi düzelince implanti yerlestirecekler vs. |
Buna benzer o kadar çok sayida olay duymaya basladim ki, sagliga ticaret bulasinca böyle kirlilikler kaçinilmaz oluyor.
Bir dis son dakikasina kadar korunmalidir. En iyi implant o disin kendi köküdür.
zerre kadar kurtulus umudu varsa o dis çekilmeMelidir, korunmalidir. Çektirmediginiz isabet olmus.
-M
|
|