Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oksijenli su

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=764
Tarih: 20-Haziran-2025 Saat 22:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Oksijenli su
Mesajı Yazan: Mehmet
Konu: Oksijenli su
Mesaj Tarihi: 11-Aralik-2012 Saat 16:37
Arkadaslar oksijenli su deneyen var mi? Bununla gargara olur mu? Dildeki bakterileri öldürür mü? Yabanci forumlarda bunu kullandiklarini gördüm özellikle beyaz tabaka ile örtülü diller için. Murat hocam nasil kullanmaliyiz bunu?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11-Aralik-2012 Saat 16:59
The last 48 hours, I have been doing nasel irragation witha mixture of baking soda, salt and warm water. The first time I did it I was really amazed at all the mucas that came out. Sorry for the graphic details. After that I get straight 3% hydrogen peroxide and gargle, trying to leave it on my tongue as long as possible. You should see all the white coating dissapear. Then I spit it out and scrap my tongue with my tongue scraper. Finally brush my teeth and tongue with normal toothpaste. FRESH BREATH!!!!!My breath has NEVER EVER been this fresh in all my 32 years

Hülasasi; su bizim sinüs rines tarzi bir sey almis ve içine karbonat, tuz (bende himalaya tuzu var) ve ilik su koymus. Bilenler bilir, burundan karisimi içeri dogru veriyoruz diger burun deliginden çikiyor. Sonra %3 lük hidrojen peroksit ihtiva eden suyla gargara yapmis bu arada dilinin üstünde tutabildigi kadar çok tutmus hemen tükürmemis yani. (bu arada straight hydrogen peroxide = susuz hidrojen peroksit mi demek? Öyleyse o ne demek?:)) Bu islem dil üzerindeki beyaz kaplamayi elimine etmis. Sonra dil firçasiyla dilini kazimis, dis firçasiyla dislerini ve dilini tekrardan firçalamis... Veeee ferah nefes :) Söyle mutlu oldum böyle mutlu oldum diyor. Is yerinde çok canliydim falan anlatmis iste.

Yalniz burada geniz akintisindan kaynaklandigini zannediyor. Bende geniz akintisi için doktora gittim ve 4-5 gündür ilaçlari kullaniyorum ve pek bir ise yaradigi söylenemez. Agiz kokusu kesilmedi hala ayni sekilde beyaz tabaka kapli dil ve dilimin arkasinda ki kötü koku devam etmekte. Geniz akintimda pek geçti diyemeyecegim yinede eskisine nazaran daha saglikli.

Murat hocam ne düsünüyorsunuz? Zarari olur mu bunlarin?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2012 Saat 07:03
Yok yok uzun süre kullanilmadigi zaman zarari olmaz. Eczanede zaten %3 satilir. Bu sekilde de kullanilabilir fakat 1 bardak suya 1 çesme kasigi koyup agiza 1-2 dak bekletilmesi, ve seyrek olarak uygulanmasi daha makul olur. Tip 1 agiz kokusu için kisa etkili çözümlerden birisidir.

Bu maddeyi kanser ile iliskilendiriyorlar. Bu sebeple aliskanlik ve devamlilik kazanmasi sakincali olabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2012 Saat 11:19
Tesekkür ederim hocam.

Çok kullanmamaya ek olarak yogurt yenilmesini tavsiye ediyorlar. Çünkü hidrojen peroksit faydali zararli demeden bütün bakterileri yok ediyormus. Bu da sindirim sisteminin fonksiyonlarini, haliyle, bozuyor. Yogurt yiyin :)

Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2012 Saat 11:22
Tea Tree Oil = çay agaci yagi/hint defnesi

Bazi arkadaslar bu yagdan alip dis macunlarinin içine kattiklarini söylemisler. Çay agaci yagi mantarlara karsi etkili biçimde kullaniliyormus. Dilin üzerindeki kötü rengi de yok ediyormus. Çinkolu bir macunun alip içine katabilirsiniz.

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2012 Saat 12:20
Orjinalini yazan: Mehmet

Çok kullanmamaya ek olarak yogurt yenilmesini tavsiye ediyorlar. Çünkü hidrojen peroksit faydali zararli demeden bütün bakterileri yok ediyormus.

Oksijenli su bütün mikroorganizmalari öldürmekten çok uzaktiur. Bazi sinirli sayida ve çesitlilikte mikroorganizmalari kismen öldürür. Ayrica yutmadiginiz için bagirsak florasina tamamen etkisizdir.

Ikinci bir konu yogurt floraya mikrop ilave etmez.

Üçüncü bir konu bütün bunlardan bagimsiz olarak yogurt yemek istiyorsaniz yogurt yiyebilirsiniz.
-M

Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2012 Saat 13:43
Sag olun hocam, ben sadece orada gördüklerimi paylasiyorum. Yanlis mi dogru mu o kadarini bilemiyorum. Düzelttiginiz için tesekkürler.

Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2012 Saat 10:55
9 da uygulama yaptim. Önce himalaya tuzu, karbonat ve osijenli su karisimi (oksijenli suya gerek yok bence bu asamada) Sinüs rinse ile uygulama yaptim. Ardindan bir su bardaginin yarisina kadar veya çok az daha düsük seviyede su ve oksijenli su koydum (oksijenli su miktari iki yemek kasigi kadar) bununla gargara yaptim. Aradan 2.30 saat geçti. Kahvalti yaptim, çay içtim ve dilimin arkasina parmak testi yaptigimda o igrenç koku hala yok. Hatta hiç kokmuyor ayni nidazol etkisi yapmis. Tabi ki daha kisa sürecektir. Nidazol 250 mg. 2 tablet ile 3 gün sürerken bununla aksama kadar bile sürse müthis olur. Bakalim; koku geri gelmeye basladiginda sizlere tahmini etki süresini yazacagim.

Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2012 Saat 16:08
8 saati geçti hala koku yok. Bu arada ögle yemeginde baharatli yemek yedim ona ragmen koku yok. Tavsiye ederim arkadaslar.

Agiz kurulugu sikayeti olanlar var mi varsa ne gibi ilaçlar veya tedaviler uyguluyorlar?

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2012 Saat 18:01
Orjinalini yazan: Mehmet

9 da uygulama yaptim. Önce himalaya tuzu, karbonat ve osijenli su karisimi (oksijenli suya gerek yok bence bu asamada) Sinüs rinse ile uygulama yaptim. Ardindan bir su bardaginin yarisina kadar veya çok az daha düsük seviyede su ve oksijenli su koydum (oksijenli su miktari iki yemek kasigi kadar) bununla gargara yaptim. Aradan 2.30 saat geçti. Kahvalti yaptim, çay içtim ve dilimin arkasina parmak testi yaptigimda o igrenç koku hala yok. Hatta hiç kokmuyor ayni nidazol etkisi yapmis. Tabi ki daha kisa sürecektir. Nidazol 250 mg. 2 tablet ile 3 gün sürerken bununla aksama kadar bile sürse müthis olur. Bakalim; koku geri gelmeye basladiginda sizlere tahmini etki süresini yazacagim.

ben sana hmn etki süresini yaziyim yanlis hatirlamiyosam oskijenli su ile gargara ben de 2 hafta ise yaramisti

Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2012 Saat 19:13
Maalesef 10 saat sonra etkisi geçti. Yinede çok sükür is yerinde rahattim.

Mesajı Yazan: SIFAARIYORUM
Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2021 Saat 19:07
Oksijenli su ile ilgili forumda gördüklerim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat