Tavsiye ve Görüşlerinize İhtiyacım Var..!
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=799
Tarih: 18-Haziran-2025 Saat 21:43 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Tavsiye ve Görüşlerinize İhtiyacım Var..!
Mesajı Yazan: HKLP
Konu: Tavsiye ve Görüşlerinize İhtiyacım Var..!
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2013 Saat 20:36
21 yaşındayım.ağız kokusu problemini 7. sınıftan beri çekiyorum.fazla uzatmadan olayı özetlicem. özel bi hastanede kbb muayenesinden geçtim. doktor sol burnumda kemik olduğunu söyledi ağız kokusunun bademciklerimden kaynaklandığını ameliyatla alındıktan sonra %90 geçiçeğini söyledi.ameliyat olmaya karar verdim. babam özel hastanelerin tek amacı para kazanmak çok methedilen doktor var birde devlet hastanesine gidelim dedi.(mantıklı geldi çünkü burundaki kemiğin alınması ve bademcik ameliyatının 600tlden fazla masrafı var).bende tamam dedim. devlet hastanesine gittik.doktor sol burnunda kemik var bademciklerin gayet sağlıklı bademcik ameliyatına hiç gerek yok ağız kokusu diş ve diş etinden kaynaklı olabilir dedi.beni diş tedavisine yönlendirdi. iyice kafam karıştı. birçok dolgu ve kanal tedavisi ile diş tedavimi bitirdim ve diş doktorumdan ağız kokusu diş ve diş eti kaynaklı değildir onayı aldım.koku hiç azalmadan şiddetli şekilde devam etmekte. ve bu koku beni asosyalliğe psikolojik baskıya zorlamaya kaldığı yerden devam ediyor.(şu ülkedeki hoşandığı kızdan gelen arkadaşlık teklifini reddeden sayılı erkeklerdenimdir).
bademciklerimi aldırmak istiyorum kaybedecek bişeyim yok ama sorun orda değilse boşuna acı çekmiş olucam.doktorun birisi öyle dedi birisi böyle.mayısta askerim.askere bu sorunu çözmüş şekilde gitmek istiyorum. hem 15 ay askerliğin hem ağız kokusunun getireceği psikolojik baskıyı inanın kaldıramam.olabilecek şeylerden korkuyorum.
Ne yapmalıyım.GÖrüş ve önerileriniz benim için değerlidir.Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 03-Subat-2013 Saat 05:28
S.a kardeşim benimde burun kemik eğriliği vardı ameliyat oldum koku ondan sebep oluyor diye fakat geçmedi hala tam gaz devam etmekte.doktor bademciklerde sorun yok dedi bende 20 yaşında üniversite okuyorum merak etme bende senin gibi bütün kızları reddediyorum ve arkadaşlarım bana artık gay mısın olm sen diyolar duruma bakar mısın bilmiyolarki içimde kıyametler kopuyo :S benim 8.sınıfın sonlarına doğru başladı ağız kokusu denen lanet şey ve o zamandan beri gitmediğim doktor kalmadı hepsi sorun yok sorun yok dedi cuma günü gastrolojiye gidicem artık bu son şansım sende gastroya bi git derim eğer gitmediysen içerden bağırsak,mide den kaynaklanabilir.Allah yardımcımız olsun.
|
Mesajı Yazan: HKLP
Mesaj Tarihi: 03-Subat-2013 Saat 18:52
Orjinalini yazan: nurka
S.a kardeşim benimde burun kemik eğriliği vardı ameliyat oldum koku ondan sebep oluyor diye fakat geçmedi hala tam gaz devam etmekte.doktor bademciklerde sorun yok dedi bende 20 yaşında üniversite okuyorum merak etme bende senin gibi bütün kızları reddediyorum ve arkadaşlarım bana artık gay mısın olm sen diyolar duruma bakar mısın bilmiyolarki içimde kıyametler kopuyo :S benim 8.sınıfın sonlarına doğru başladı ağız kokusu denen lanet şey ve o zamandan beri gitmediğim doktor kalmadı hepsi sorun yok sorun yok dedi cuma günü gastrolojiye gidicem artık bu son şansım sende gastroya bi git derim eğer gitmediysen içerden bağırsak,mide den kaynaklanabilir.Allah yardımcımız olsun. |
teşekkür ederim mesajın için. gastrolojiye gitmiştim. doktor ilaç verdi ama ilaçlar midemi daha berabat hale getirdi.mideden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2013 Saat 14:06
çogumuz kronik sinuzitiz haberimiz yok dis eti disler ve bademcik temizse inanin sorun kronik sinuzit bes senemi aldi bulmak
|
Mesajı Yazan: şifa
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 00:47
Evet evian olabilir. Peki eğer sorun kronik sinüzit ise tedavisi nasıl olacak? Netice de sorun bu ise bu sorunu ortadan kaldırmadan iyileşemeyeceğiz. Ama eğer kronik ise de bu sinüzitle yaşamaya devam edeceğiz. Velhasılı sorun bu ise çözümünü buldun mu??
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 02:10
Kronik sinüzit belirtileri... ve hepsi bende var !!!!!!
Burun tıkanıklığınız varsa,
• Koku alamıyorsanız,
• Son dönemlerde sürekli yorgunsanız,
• Ağız kokunuz varsa,
• Kuru öksürüyorsanız,
• Sesiniz değişmeye başladıysa,
• Geniz akıntınız varsa,
• Boğazınızda batma gibi bir rahatsızlık hissi oluşuyors
başka nedenler aramaya gerek duymamam lazım öyleyse 15 yaşından beri çekiyorum bu sinüziti...
tek tedavi yolu ameliyatmış ne yapıcam bilmiyorum :(
|
Mesajı Yazan: şifa
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 03:10
Bilemiyorum ne kadar doğrudur ama internette kronik sinüzitin artık endoskopik yöntemle iyileşebileceği yazıyor. Fonksiyonal endoskopiK sinüs cerrahisi ile kronik sinüzit vakalarının %90'ına yakını tedavi edilebiliyormuş. Doktorun seni nasıl yönlendirdi bu konuda??
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 05:29
ağız kokusu, baş dönmesi,baş ağrısı,nefes alamama,horlama,sürekli boğaz temizleme şikayetlerinden dolayı kbb doktoruna gittim 4 sene önce sinüs tomografisi çektirdim sinizüt dedi ayrıca burun kemik eğriliğin var dedi ameliyat şartmış ve ben ameliyat oldum kıkırdak kemiklerini aldılar hala bütün şikayetler tam gaz devam.sinüzitin kronik olmuş denildi antibiyotik kullandım ama gene fayda etmedi.ağız kokusu tam gaz devam ben artık dişe,mideye yöneldim sonra bunlardan netice alamadım.internette araştırma yapa yapa kronik sinüzitin de şiddetli ağız kokusu yaptığını gördüm evian arkadaşında dediği gibi kronik sinüzit olabiliriz.kbb gidin ve sinüs tomografisi çektirin orda belli oluyor herşey.ameliyat konusunda önceki yıllara göre çok yeni şeyler çıkmış onlarıda araştırmalıyım sorunumun kronik sinüzit olduğu artık kesin gibi araştırmaya tedavi aramaya devam...
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 06:04
Nurka, burun kemiği için ameliyat olmuşsun. Doktorlar o zaman tomogrfi falan istemediler mi? Sinüzitin olsaydı o ameliyat sırasında ortaya çıkardı.
Kronik sinüzitin bir belirtisini de ben yazayım. Kendi gözlemim: Soğuk aldığınızda, grip olduğunuzda burnunuzdan birdenbire sarı bir sıvı çıkıyor. Ama klasik burun akıntısı değil. Farklı bir şey, hiç farkettirmeden birden damlıyor. Sinüslerin iyice dolduğunun göstergesi olabilir.
Göz çevresindeki sinüslerin ameliyatı tehlikeli olabiliyormuş. Onun dışında kolay bir ameliyat, her ameliyat kadar riskli . Doktorlarda şunu görüyorum: Hangi branşta olursa olsun, bir cerraha gittiğinizde genellikle hemen ameliyat öneriyor, diğer doktorlar ilaç tedavisi öneriyor. İlle ameliyat olmak istiyorsanız bir operatör doktora gidin. Bir dahiliye uzmanını okumuştum "Hiç bir ilaç reflüyü ortadan kaldırmaz, kesin çözüm ameliyattır" diyordu. Anlatıkları da gayet doğru, ömür boyu ilaç kullanmaktansa ameliyat olmak daha mantıklı geldi.
|
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2013 Saat 12:21
tomografi istenmedi kardeşim bilgisayardan burnuma baktı bi aletlen bende eğriliği gördüm zaten.ondan sonra ameliyat şart dendi bir takım rahatsızlıklarım vardı.ameliyatı oldum kıkırdak kemikleri falan alındı ama sorunlar hala devam etmekte.ameliyat sonrası bi kağıt verdiler kağıtta kronik sinüzit yazıyodu.
sinüzit konusuna gelirsek ben 3-4 sene önce tomografi çektirdim sinüslerimden ve doktor sinüzitin var dedi kafanı ıslak tutma kış aylarında şapkayla gez falan filan.
geliyim esas konu olan ağız kokusuna.ben sinüzitin ağız kokusu yaptığını hiç bilmiyordum vallahi hep diş doktorlarında dahiliyelerde gezindim durdum yıllarca sonuç alamadım.şimdi sinüzit üzerine gitmeye karar verdim burdan devam edicem ameliyatsa ameliyat olcam artık gına geldi gençliğim dert ile geçiyor...allah hepimizin yardımcısı olsun...
|
Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 17-Mayis-2017 Saat 13:38
Arkadaslar Ramazan ayi yaklasiyor malum.
Orucluyken agiz kokumuz tavan yapacak malesef ( en azindan benimki oyle oluyor).
Yillardir kalici bir cozum bulamadim bu soruna.
Simdi,en azindan diyorum bildiginiz kullandiginiz,onerebileceginiz soyle bir 3-5 saatlik en azindan, bir cozumunuz var mi?
Gargara karbonat sirkeli su, veya baska
bisi gibi
|
Mesajı Yazan: denizedogruu
Mesaj Tarihi: 17-Mayis-2017 Saat 18:47
Sirkeyle gargara yapabilirsin bazi arkadaslar dis firçasina da 1 2 damla damlatiyordu.
|
Mesajı Yazan: chavo
Mesaj Tarihi: 31-Mart-2024 Saat 11:52
Merhabalar 16 yasindayim vücut gelistirme yapiyorum öyle sekerli felan beslendigim yok ama agzimda agiz kokusu oldugunu hissediyorum sanirim tam emin degilim çocukken agzimin koktugunu söylerlerdi ama o zaman agiz hijyenine pek dikkat etmezdim simdi sabahlari dil siyirici ve normal dis macunu ile 2 kere firçaliyorum ardindan dentasave agiz kokusu karsiti gargara ile calkaliyorum ve agiz dusu da siparis verdim faydasi olur belki diye,Dis firçasina macun sürmeden firçalayinca dis firçasindan agiz kokusuna benzer bir koku geliyor 4-5 kere disimi firçalasamda bu koku gitmiyo acaba bu koku agiz kokum mu onu anlamadim, agiz kokumu bence disimi fircaladiktan 2-3 saat sonra olusuyor gibi hissediyorum agzimda çürük yok suan sanirim 7-8 dolgu 1 tanede kanal tedavi var disim arkasinda retainer var dis teli tedavisi gördüm bir kere disçiye gitmistim agiz konum var diye disçi bana agiz kokum olmadigini agzimin koksa kapidan içeri girer girmez o kokuyu alabilecegini söyledi ama disçiye agiz bakim rutinimden 1 saat sonra gitmistim,bir kerede midemdeki baktarilere baktirdim negatif çikarsa doktor gelme demisti negatif çikti tekrar gelmedim,sadece plastik dil siyirici ile dilimi siyirmak yeterli mi acaba ? ve dilim tahris olmaya basladi siyirmaktan galiba, Agiz dusu hiç denediniz mi ? Biliyorum biraz uzun oldu ama galiba bütün derdimi anlattim bir genç olarak agiz kokusu özgüven eksikligi olarak çok etkiliyor devlet Hastanesi'nde agiz kokum oldugunu tespit edilebilir mi
|
Mesajı Yazan: Ömer Turkmen
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2024 Saat 18:25
Arkadaslar hepinize merhaba agiz kokusu sorunundan o kadar etkileniyorum ki hayatimi yasayamiyacak bir boyuta geldim ne sosyal hayatim var nede insanlarla konusabiliyorum hepsinin sebebi bu agiz kokusudur hakli oldugum bir konuda haksiz duruma düsüyorum o kadar büyük bir sorun benim için onun disinda sizlere soruyorum benim için neler onerebilirsiniz bu kokudan kurtulmam için
|
Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2024 Saat 07:21
Orjinalini yazan: Ömer Turkmen
Arkadaslar hepinize merhaba agiz kokusu sorunundan o kadar etkileniyorum ki hayatimi yasayamiyacak bir boyuta geldim ne sosyal hayatim var nede insanlarla konusabiliyorum hepsinin sebebi bu agiz kokusudur hakli oldugum bir konuda haksiz duruma düsüyorum o kadar büyük bir sorun benim için onun disinda sizlere soruyorum benim için neler onerebilirsiniz bu kokudan kurtulmam için |
Kelin merhemi olsa kendine sürermis, biz de yillardir burdayiz.
Ilk yapmaniz gereken sey Murat hocanin bu forumun giris sayfasinda yayinladigi koku tiplerinden hangisi oldugunuzu belirlemek. %90 ihtimalle Tip 1 dil sirti ve agiz içi kaynakli kokunuz var istatistiklere göre. Kalan 4 tip olma olasiliginiz yaklasik %5.
Tip1 iseniz önce günde 2 kere en az üçer dakika dislerinizi firçalayip bir de dilinizi arkadan öne firçalayacaksiniz. Bunlari yapiyor musunuz düzenli?
|
Mesajı Yazan: Anonim Tosbaga
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2024 Saat 22:33
Kardesim merhabalar öncelikle dis etlerinde fircalama esnasinda kanama oluyor mu? Dis ipi kullaniyor musun,kullaniyorsan iki disin arasini temizlerken kanama oluyor mu bunlar varsa koku olma ihtimali muhtemel. Kokunun olup olmadigini anlamanin en kolay yolu utanmadigin birine konusurken direkt sormak(ki bana göre dislerini macunsuz firçaladiginda dis firçasinda koku varsa muhtemelen agiz içinde bir problem vardir). Koku gercekten var ise ve buna emin olmussan ilk önce dogru dis fircalamayi ogrenmen gerekir murat hocanin youtubede videolari var onlara bakabilirsin. 2 3 gün boyunca dogru fircalama ile fircaladiginda gecmiyor ise(kokuyu sordugun kisi bu surecte sana kokunun gidip gitmedigi konusunda yardimci olmali) ikinci olarak detayli bir dis tasi temizligi yaptir(dis tasi temizliginden sonra tuzlu su ile gargara yapmani oneriririm ama yine de doktoruna bir sor. 5 ay once ozelde 1000 tl ye yaptirmistim) ve dislerini duzenli olarak dogru olarak fircalamaya devam et 2 3 gün icinde koku gene gitmezse bulundugun ilde bir üniversitenin dis hastanesine git periodontolojiden randevu alip derdini ona anlat. Muhtemelen yirmilik dislerin cikmamistir . Ilerde ciktiklarinda onlar da problem olabilirler ama orasini ilerde dusunursun neyse periodontolojiden de bir sonuc cikmazsa(ki sadece tek bir doktorun problem yok demesine bakma birkac doktordan maddi durumunuz iyiyse ozeldeki birkac doktordan bunun teyidini aldiktan sonra) gastroya ve kbb ye randevu al tekrar tekrar al ordada farkli doktorlara görun oralarda problem olabilir. Ama genel olarak agiz icine odaklan sorunun orda olma ihtimali daha yuksek. Bir an önce bunlari yap ve kurtul.ben 23 yasina geldim lise yillarimi mahvetti icine kapanik cekingen biri oldum hic arkadasim olmadi sosyal medyada cok yalnizim diye prim kasan insanlarin hayatinda idrak bile edemeyecegi bir yalnizligin icine dusersin benim gibi .ailem de sagolsun bu konu hic umurlarinda olmadigi icin oylece gecti yillar artik tak etti 1 yildir kendi imkanlarimla cozmeye calisiyorum para da yok devlette de bu probleme ciddi olarak yaklasmayinca hâlâ cozebilmis degilim. Sessiz bir savas bu insani kimsenin haberi olmadan eritip bitirir.umarim yardimci olabilmisimdir ,sorun olursa bu surecte sor
|
Mesajı Yazan: Anonim Tosbaga
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2024 Saat 22:46
Tospik sen naptin cozemedin mi hâlâ
|
Mesajı Yazan: Ömer Turkmen
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2024 Saat 17:21
Arkadaslar beni yönlendirin sizce agiz kokusu için nerelere gitmeliyim hangi bölümler bakar neler yapilabilir
|
Mesajı Yazan: kirmizi
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2024 Saat 23:39
Orjinalini yazan: Ömer Turkmen
Arkadaslar beni yönlendirin sizce agiz kokusu için nerelere gitmeliyim hangi bölümler bakar neler yapilabilir |
Disçi,kbb en son olarak gastroenteroloji
|
|