Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz akıntısı olanlar buraya

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: ağız kokusu hakkında anlatacaklarınızı dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=901
Tarih: 26-Nisan-2024 Saat 19:01
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: geniz akıntısı olanlar buraya
Mesajı Yazan: dadaş87
Konu: geniz akıntısı olanlar buraya
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 17:11
arkadaşlar bende de geniz akıntısı var. sürekli yutkunma hissi var. boğazıma iyice baktığımda arka taraftan aşağıya doğru akan sümük gibi ama daha beyaz sıvılar görüyorum ve biraz tahriş olmuş durumda kızarıklık var.
başlarda ben kendi kokumu alamıyordum mesajlarım da yazmıştım şimdi alabiliyorum özellikle dilimi boğazıma doğru çevirip sürttüğüm de daha net alabiliyorum.
bazen koku yapan dişim vardı kanal tedavili onu çektirdim ama koku gitmedi.
hp tedavisi gördüm gitmedi.
reflü tedavisi gördüm gitmedi.
koku hep aynı hiç değişmiyor mide kaynaklı olamaz gibime geliyor?
artık geniz akıntısına yoğunlaşacağım, geniz akıntısının sebebini bulmak için bir şeyler yapacağım.
geniz akıntısına tuzlu su gargarası ve ada çayının iyi geldiğini öğrendim eğer sizinde iyi geldiğini bildiğiniz şeyler varsa paylaşın burda...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Haziran-2013 Saat 21:48
Aynen kardeş bu dediklerin bende de var. Boğazda tahriş yani kızarıklık. Dil kökünde aşırı bir koku. Bende dilimi boğazıma doğru sürttüğümde kokuyu daha net alıyorum sanki damağıma bile işlemiş o pas! Kokunun cinsi hep aynı dediğin gibi. Ada çayı gargarası yaptım, tuzlu su denedim, çok az etkisi oluyor bunların... Oksijenli su ile normal suyu karıştırıp gargara yap, nasıl etki edecek yada ne kadar etkisi sürecek bir deneyip yaz istersen. Bu arada ben sanki çok soğuk buzlu vs şeyler yeyip içtiğimde kokunun azaldığını hissediyorum ama yine de tam emin değilim.


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 01:43
buz dil kokundeki pasi yok ediyor. bn 3 aydir pharmol zn kullaniyrm. tip 1 olsaydii coktn gecerdi .faranjt teshsi konmstu ama onunda cozumu yok :s


Mesajı Yazan: dadaş87
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 09:18
ben yaz kış burnu çeşme gibi akan biriydim son 1,5 yıldır ne burnum akıyor ne de nezle falan oluyorum yoksa diyorum akıntı burnumdan değilde artık arka taraftan mı akmaya başladı ?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 20:51
Dadaş, şiddetli geniz akıntısı olsa hissetmen lazım. Kronikleşmiş bir akıntı varsa belki artık bünyen alışmıştır. Bir alerji testi yaptırabilirsin. Alerji testini cildiye bölümü yapar. KBB doktoruna söylersen seni oraya sevk eder. Yalnız, bir KBB doçenti bana " İstersen alerji testi yaptıralım ama sonuç negatif çıksa bile alerji başka bir şeye bağlı olabilir. Nem oranı, havanın kuruluğu vs etkili olabilir. " demişti. Yani o testte bir şey çıkmasa bile yine alerjik olabilir demişti. Beyaz tenlilerde, Orta Avrupalılarda falan çok oluyor, nedeni bilinmiyor gibi bir şeyler anlatmıştı.

Gideceğin doktoru, hastaneyi internetten araştır biraz. Bazı sitelerde doktorlar hakkında yorumlar yapılıyor; yaklaşımı nasıl, muayenesi hakkında hasta gözünden bilgi veriliyor. Bizim sorunumuzda bilgiden ziyade ilgi önemli.

Mesela ben Adana'da KBB hastanesi olduğunu ilk defa öğrendim. Nasıl bir yer bilmiyorum, şartları ve zaman uyarsa gitmeyi düşünüyorum. Bademciklerimi aldırmaya kararlıyım, eğer doktor kamerayla bakar, bademcik taşlarını görürse aldıracağım.

Bir de doktorlarda şunu görüyorum: Yardımcı doçent, doçent, profesör olanlar çok ilgili , güleryüzlü    oluyorlar, bayağa bir zaman ayırıyorlar ama sanki ezbere konuşuyorlar. Muayeneden ziyade kitaptan aktarım yapıyor gibiler. Belki öğretmenliğin verdiği bir alışkanlıktır.


Mesajı Yazan: dadaş87
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2013 Saat 21:29
şifa hastanesine gidicem daha 4 ay öncede gitmiştim çok ilgili doktorlar ama sıkıntı şu daha öncede söylediğim gibi geniz akıntısına bir sürü hastalık sebep olduğu için örneğin reflü, sinüzit, alerji, farenjit, burun eğriliği vs vs bir sürü hangisi olduğunu inan bana doktorlar da çıkaramıyor. rastgele bunlardan birini teşhis olarak belirleyip tedaviye başlıyorlar. bendeki geniz akıntı boğazımı tahriş ediyor bunu çok iyi biliyorum ama doktor reflü var sende dedi ya midemle alakalı en ufak bi şikayetim yok ne yanma var ne acı su gelme var ne de başka birşey sıkıntıllar işte bunlar bütün o hastalıkların hepsinin tedavisini sırayla olucaz yani tıp bumu yaa ????


Mesajı Yazan: dadaş87
Mesaj Tarihi: 03-Temmuz-2013 Saat 19:44
bugün gittim doktora bir sonuç çıkmadı ama doktorun ilgisi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. şikayetlerimi anlattıktan sonra önce burnundan başlayalım dedi eğer burnunda bir sıkıntı çıkmazsa bademciklerine bakarız orda da bir şey çıkmazsa yemek borunu inceleriz dedi. burnumdan sinüz ağızlarını inceledi bir sıkıntı yok dedi. sinüs tomografisi istedi çektirdim o da temiz çıktı             
bademciklerime baktı magma yok dedi ama bademciklerin üstü biraz girintili çıkıntılı yemek artıklarının kalması olasılığı var dedi. sana boşuna ilaç yazmak istemiyorum dedi şuan 2 hafta hiçbi ilacı kullanma sadece yemeklerden sonra gargara yap ağzını iyi temizle tlf numarasını verdi bana gelişmelerden beni haberdar et dedi. Allah razı olsun belki sıkıntım şimdilik çözülmedi ama şu ilgisi beni o kadar çok mutlu etti ki...


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 04-Temmuz-2013 Saat 09:35
O kadar sevindim ki.. Aslında hiç fazla bir şey istemiyoruz. Sadece azıcık ilgi ve bilimsel yaklaşım. Bize de böyle doktorlar gelir inşaAllah:(


Mesajı Yazan: dadaş87
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2013 Saat 23:09
bugün şifa hastanesine gittim yine endoskopi yaptırdım yemek borusu iltihabı ve mide kapakçığı gevşekliği var dedi başhekim 1 aylık ilaç tedavisi verdi kullan geçicek dedi geçmezse gel tekrar dedi bi sıkıntı olursa ara beni dedi. arkadaşlar dua edin şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kurtulalım şu hastalıktan.. endoskopinin cd sini veriyorlar biraz önce izledim çok acaip yaa.


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 20-Temmuz-2013 Saat 15:09
Verdiği ilaç Proton Pompası İnhibitörü mü?


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 16-Kasım-2013 Saat 17:49
geniz akintim icin sinus rins kit kullaniyorum. goz cevremde morarmalar olustu. dil pasi azaldi ama tamamen gitmedi koku var hala. goz ve cervresinde hafif agri olusuyor ara ara. geniz akintim hafifledi. yorumlariniz nedir ? cockluktan beri agiz kokusu sikayetm var ve cocklugmdan beri artan goz bozuklugm var. suan 3.50 miyop. sol   burunda digerine gore daha az hava akisi var. yorumlarinz nedir?


Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 16-Kasım-2013 Saat 20:47
bu dertler hep aynı mı olur? ama kit kullanmadım...


Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 17-Kasım-2013 Saat 10:14
Tamamen gitmedi derken yani azaldı mı koku biraz? Eğer azaldıysa kullandığınız ilaç bittikten sonra bir daha gözlemleyelim acaba artacak mı yeniden?? Birde sinüs rinse kit nasıl bir ilaç reçetesiz alabiliyor muyuz?? Siz de yan etkileri olmuş acaba ağır bir ilaç mı??
Hava akışı çok önemli ama ne düzeyde sizde ki. Hava akışını engelleyen durum muhtemelen deviasyondur ama deviasyon hemen hemen herkeste var ama kimisinde az kimisinde çok hatta rahatsız edici derece de. Eğer siz geceleri burun tıkanıklığı, nefes alma sorunu yaşıyorsanız hatta öyle ki ağzınızdan nefes alıp veriyorsanız kesinlikle deviasyon ameliyatı olmalısınız. Yaşınız kaç bilmiyorum ama ilerleyen yaşlarda bu ameliyat çok zor oluyor ağrılı geçiyormuş erken yaşta olmakta fayda var. Ve evet sorunuza cevaben deviasyon hava akışını engeller, burun içinin ve genize giden kısmın havasız kalmasını neden olur. Göz bozukluğunun ne ilgisi vardır bilemiyorum ama benim de var 2,5 miyop:)


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 17-Kasım-2013 Saat 19:14
bunlarin tek mantkli acklamasi bnce kronik sinuzit...


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 18-Kasım-2013 Saat 23:49
sifa ; sinus rins kit ilaç değil tuz ve karbonat karısımı. bir pompayla burna sıkıyorsun suyu diğerinde çıkıyor. geniz akıntısını azaltıyor. videolarını bulabilirsin. burundaki hava akışı zorluğu sebebi sinüzitte olabilir, rinitte olabilir , olabilirde olabilir...


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 01-Aralık-2013 Saat 23:12
http://kbb-forum.net/journal/text.php3?id=31


BURUN AKINTISI OLMAYAN, HALİTOZİSLE SEYİRLİ BURUNDA YABANCI CİSİM OLGUSU
Dr. Sinan ATMACA1, Dr. Ayşegül ZENCİROĞLU21Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, KBB, Ankara, Türkiye2Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Neonatoloji, Ankara, Türkiye
GirişHalitozis; gerek erişkin, gerekse çocuk yaş grubunda önemli bir sosyal ve tıbbi sorundur [1]. Her iki yaş grubunda da kötü ağız bakımı ve diş hastalıkları başta gelen halitozis nedenleridir [1-5]. Bunun yanında; alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, kronik sinüzit, gastrointestinal sistem hastalıkları, sigara içimi, karaciğer yetmezliği, azotemi ve diyabetik ketoasidoz da halitozise neden olabilir [2,4,5]. Burunda yabancı cisim, çocuk yaş grubunda sıkça rastlanılan bir klinik tablo olmasına rağmen, halitozis etkeni olarak nadiren karşımıza çıkmaktadır [2,3]. Bu yazıda, 4 yaşında bir çocuk hastada kronik halitosize neden olan bir burunda yabancı cismi olgusu sunulmaktadır.
Olgu Sunusu Dört yaşında erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklaşık 5.5 aydır süren kötü ağız kokusu yakınmasıyla hastanemize başvurdu. Öyküden, kendi yaşıtlarının dahi ağız kokusu nedeniyle çocukla oynamayı reddettiği öğrenildi. Ankara dışında yaşayan aile, bu yakınmayla çocuğu daha önce iki kez diş, üç kez de çocuk doktoruna götürmüştü. Diş muayenelerinde, dişlerde bu ağız kokusunu açıklayacak bir sorun olmadığı söylenirken, pediatrik değerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanısıyla ve ağız kokusu da her seferinde bu nedenlere bağlanarak tıbbi tedavi verildiği, ancak çocuğun kötü ağız kokusunun hiç düzelmediği anlaşılmaktaydı. Aileye pis kokulu burun akıntısı olup olmadığı soruldu ancak bu süre içerisinde olmadığı öğrenildi. Hastanın muayenesinde de, çocuğa yaklaşmaya başlayınca hemen hissedilen rahatsız edici ağız kokusu saptandı. Kulak-Burun-Boğaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sınırlarda, orofarenkste yoğun, pürülan postnazal akıntı, anterior rinoskopide sağ nazal kavite doğaldı, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabancı cisim şüphesi uyandıran bir görünüm izlendi. Ancak çocuğun muayeneye koopere olmaması nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altında muayeneye karar verildi. Preoperatif hazırlık ve açlık süresini takiben, genel anestezi altında yapılan muayenede sol nazal kavitede; etrafı kurutla kaplı, siyah renkli naylon torba parçası izlendi ve alligatör forseps yardımıyla çıkarıldı (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. İki hafta sonra yapılan kontrol muayenesinde, ağız kokusu ve postnazal pürülan akıntı tamamen kaybolmuştu ve nazal mukoza doğal olarak izlendi.TartışmaHalitozis, genellikle ağız bakımı bozukluğuna ve diş hastalıklarına bağlı görülse de, diğer sistemik ve lokal hastalıklara nedeniyle de oluışabilir [1-5). Ağız kokusunun temel organik nedeni olarak uçucu sülfür komponentleri sorumlu tutulmaktadır (4,5). Bu yakınmayla gelen hastada öncelikli olarak nedeni bulmaya yönelik bir yaklaşım yapılması, daha sonra tedavinin planlanması önerilmektedir (1,2). Bu hastalarda öncelikle, ağız hijyeninin sağlanması ve saptanırsa diş hastalıklarının tedavisi çoğu olguda yararlı sonuç verir. İnatçı olgularda diğer nedenlere de yönelik araştırma yapılmalıdır (2,3).Haumann ve Kneepkens, 4.5 ve 1.5 yaşında kötü ağız kokusu yakınması olan iki çocukta burunda yabancı cisim belirlemişler ve yabancı cisimler çıkarıldıktan sonra kokunun geçtiğini bildirmişlerdir (2). Kurul ve Kandoğan, 2 yıldır kötü ağız kokusu yakınması olan 4 yaşında bir çocukta, farenkste yumuşak doku içinde gömülü metal bir yüzük göstermişlerdir (3). Burunda yabancı cisim, çocuk yaş grubunda oldukça sık rastlanan bir klinik tablodur. Öyküde, hemen her zaman, tek taraflı pis kokulu burun akıntısı tipik olmasına karşın, bu olguda, hem öyküde hem de muayenede belirlenmemişti. Kötü ağız kokusu yakınmasıyla 5 kez doktora giden hasta üç kez verilen üst solunum yolu enfeksiyonuna yönelik tedavilerden fayda görmemişti. Burunda yerleşen yabancı cismin, oluşturduğu yabancı cisim reaksiyonuyla, sinüziti taklit ederek gerçek neden olarak kendini maskeleyebileceği de gözardı edilmemelidir. Ayrıca oluşan bu yabancı cisim reaksiyonu üzerine ikincil enfeksiyonların yerleşebilmesi tabloyu daha da karmaşık hale getirebilir. Bu olguda naylon parçasının, genelde görmeye alıştığımız yabancı cisimlere (boncuk, kağıt leblebi, çekirdek, vb.) göre daha büyük olması ve nazal kavitede kurutlanmayla beraber tam obstrüksiyon yapmasıyla tek taraflı pis kokulu burun akıntısını engellediği ve akıntının geriye doğru olmasını sağladığı düşünüldü. Saptanan akıntının pürülan nitelikte olması, muhtemel bir ikincil enfeksiyonu düşündürse de yabancı cismin uzaklaştırılmasından sonra, hastanın takibinde, pürülan akıntı ve ağız kokusunun tamamen kaybolması nedeniyle, bu akıntının daha çok yabancı cisim reaksiyonuna bağlı olduğunu düşündürdü.Burunda yabancı cisim, çocukluk yaş grubu halitozis olgularının ayırıcı tanısında mutlaka düşünülmeli, ayrıca nadir bir kronik sinüzit nedeni olabileceği akılda tutulmalıdır.Başa DönKaynaklar1) Replogle WH, Beebe DK. Halitosis. Am Fam Physician 1996; 53 (4): 1215-8 [ Özet ]2) Haumann TJ, Kneepkens CM. [Halitosis in two children caused by a foreign body in the nose]. Ned Tijdschr Geneeskd 2000; 144 (23): 1129-30 [ Özet ]3) Kurul S, Kandogan T. Pharyngeal foreign body in a child persisting for three years. Emerg Med J 2002; 19 (4): 361-2 [ Özet ]4) Amir E, Shimonov R, Rosenberg M. Halitosis in children. J Pediatr 1999; 134 (3): 338-43 [ Özet ]5) Ben-Aryeh H, Horowitz G, Nir D, Laufer D. Halitosis: an interdisciplinary approach. Am J Otolaryngol 1998; 19 (1): 8-11 [ Özet ]Başa Dön





Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2013 Saat 21:37
Ornitop paylaşım için teşekkürler.

Bende de tek taraflı koku var. Birşeyler yemek baskılıyor. Murat Hocama defalarca kez gitmeye niyetlendim ama kokunun en bariz olduğu zamanı hissetmeye çalışıyorum. Ramazanda o kadar yüksekti ki sırf orucu yaralamamak için muayeneye gitmedim. Sağ tarafta bir akıntı var bende de gün içinde gittikçe koyulaşıyor. Ben burundan ameliyatta oldum. Anatomik bozukluk da yok artık ama geçmedi (çok azaldı ama hala sosyal hayatımı zedeleyecek kadar devam ediyor) :/


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 04-Aralık-2013 Saat 23:02
lanet, beter, illet bir şey bu... neden niçin olduğu da belli değil birden bire bitiveriyor vücutta.

şehir değişikliğinden olabilir mi acaba? nedeni belli değil neyse..! bir sabah kalktığınızda ağzınızda iğrenç bir tat olur ve tükürmek istersiniz, lavaboya tükürdüğünüzde ise ağzınızdaki tadın rengini açığa çıkar... bu dakikadan sonra artık tükürüğünüz beyaz değil, sarıdır!

öyle zannediyorum sinüzit ile birlikte tetikleniyor... sinüzit sadece tıkalı burun manasına geldiğinde geniz akıntısı hat safhaya ulaşıyor zira zannediyorum sinüslerdeki tüm iltihap aşağıya doğru iniyor.

ve bence en katlanılmaz olanı da böylece ortaya çıkıyor; ağız kokusu.

iltihaplı pis mukoza ile beslenen kötü niyetli bakteriler koku yaptıkça yapıyor bir yerden sonra koku öyle bir hal alıyor ki "acaba ağzımda bir hayvan mı öldü ne?" sorusu geliyor insanın aklına.

şimdi yapılacak şey belli şu sinüzit ihtimalini kesinliğe ulaştırmak için kbb uzmanı bir doktora görünmek ve icap ederse operasyonla sonuçlanacak müdahalelerin olabileceğini göze almak... belki kronikleşmeden halledilebilir ya da iyimser bir yaklaşımla sadece antibiyotik bazlı ilaçlarla bertaraf edilebilir..?

gelin görün ki hiç içimden gelmiyor... şimdi hastanaye git, vaziyeti anlat, burdundan içeri bir şeyler sokup "aa sen sinüzitsin!" desinler ve "şu ilaçları kullan, 20 gün sonra gel bakalım!" ile uğraşmak nasıl ölümcül bir şey gibi geliyor anlatamam.

neyse, konu ne saptı yahu!

geniz akıntısı çok kötü bir şey... öyle pis bir şey ki! ağızda yerleştirdiği koku, diş+dil fırçalaması ve ağız suyu ile gargara sonrası bile gitmiyor... ağız kurumasın diye sürekli su içiyorum yok yine faydası... sinüziti baskılamak için tuzlu su spreyleriyle burnuma müdahale ediyorum ama ı-ıh. muhtemelen yutkunduğum noktanın tam orası berbar bir şekilde istila edilmiş durumda ama gargara orada yapılamıyor, diş fırçasıyle ise insan öğürmeden dokunamıyor bile... tam anlamıyla bed bir durum.

bu ne lan!
KAYNAK: ekşisözük 14.11.2013 04:32 kara pabuc

https://eksisozluk.com/geniz-akintisi--379223?p=4


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 05-Aralık-2013 Saat 13:35
sinuzit veya rinit kendi basina koku yapmaz cogu zaman inflame olmus mukoz geniz ve agiz icinde iritasyona sebebiyet veriyor ve bakterilerin cogalmasina neden oluyor! en buyuk nedeni antomik burun sorunlari ve konka buyumesi ! buhar tenefusu yapmak çok yararli kesin bir sonuca ulastirmaya bilir lakin! papatya kaynatip buharini on dakika iki seans bes dakika arayla ve gunde iki defa sinuzitin olusturdugu olguyu akita bilir ! rinit için ise uzerlik otu tohumu tenefusu cok etkilidir!ayrica okaliptus ve corek otu gargarasi pharangit için çok faydalidir !


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 07-Aralık-2013 Saat 10:40
sinuzit tomografi sonuclarim :


sağ maksiller sinüste mukozal kalinlaşma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmektedir.

Diğer paranzal sinüslerin havalanmasi ve mukozal yapisi normaldir.

osteomeatal birimler açiktir.
nazal septum sola deviye olup hava pasaji açiktir.
inferior konkalar hipertrofiktir.
orta konkalar normaldir.

SONUÇ: Sağ maksiller sinüste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sinüste retansiyon kisti.

Nazal septumda sola deviasyon.

inferior konkal hipertrofi.


Arkadaslar ve hocam yorumlarinizi bekliyorum..



Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2013 Saat 19:52
...sinüste mukozal kalinlaşma .. bu bende de çıkmıştı. ayrıca rinit çıktı bende. sinüsler tertemiz dendi.

Evianın da dediği gibi sinüzit ve riit tek başına anlamlı olmayabilir. Benim sinüzit nedeniyle gözlerini açamayan arkadaşlarım var, ama hiç böyle sorunları yok.



Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 08-Aralık-2013 Saat 21:55
bulunmamasinin sonucu bu akinti yipratip tahris ediyo genizi kulak burun bogaz yoollarini burdada bi nevi olu doku olusuyor tahrise bagli ne kadar bakimli olursa olsun agizdada bakteri var onlarda bu proteini yiyip sulfur uretio bu yuzden bulamio doktorlar cunki kati bir kutlelesme yok genelde kizariklik ve tahris olma var onuda onemsemeyip basiyolar antibioyu :)


Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 09-Aralık-2013 Saat 16:37
evian cozum ne peki ?


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2013 Saat 00:46
çozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek !


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 10-Aralık-2013 Saat 21:42
muco-purulent inflammation hakkında internette bazı bilgiler yer alıyor ama akademik olduğundan pek anlamadım.
evian bundan bahsediliyorsa tedavisi hakkında da bilgi yok mudur? Sonuçta çözümsüz bir hastalık değildir değil mi


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2013 Saat 07:02
geniz akıntısı alerjiden de kaynaklanabilir. benimkisi öyle. medikal park hastanesinde alerji testi yaptirdim. dr. bana xyzal diye bir ilâç verdi. burun akıntısına iyi geliyor ama genIş akıntısına faydası yok


Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 11-Aralık-2013 Saat 20:55
elbette tadavisi var ama sabir ve zaman isteyen bir olay ! sinuzit veya rinit yada burun ici anatomik andikaplar ,nasal polipler yada konka buyumesine bagli enfekte olmus mukosdan dolayi oluyor ve sandigimizdan daha cok insnai etkiliyor !


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 17-Aralık-2013 Saat 21:59
Orjinalini yazan: evian

çozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek !



Bu konudan ilerlesek çözüm bulacağız bence. Evian o yaşlı doktorla tekrar görüştün mü? Sen bayağı ilerlemiştin sanki konuda?



Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 18-Aralık-2013 Saat 11:23
yok onla isim bitti yazdi çizdi rhino plastique ' e gonderdi yedi ocakta randevum var


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 19:31
Murat Hocam,

KBB de işini ehil yapan halimizden anlayacak bir doktor yok mudur? Hangi şehirde olursa olsun giderim. KBB kaynaklı bu sıkıntıyı çekenler oldukça fazla.
Sizin yönlendirmenizle bir çalışma yürütecek bir kbb doktoru bize gerekli kbb testlerini uygulayamaz mı acaba?. Artık çok zor durumdayım. Hayatım sarpa sardı. Sizden başka maddi manevi yardım aldığım/alacağım ailem en yakın doslarım dahil kimse yok. Yıllardır takip ediyorum forumlarınızı. Çok yol katettim, sorunun lokalini buldum yıllar sonunda.
Burun tıkanıklığı ameliyatla düzeltildi, ameliyatın ardından farklı doktorlara gittim çok başarılı olmuş dediler. Ama hala geçmedi geçmiyor. Hocam nolur kbb tarafında biraz daha destek verin bize.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 20:14
Sevgili kardeşim, hekim ismi verip hiç kimseye kefil olmak istemem. Üstelik sizin probleminizin burnunuzdan olduğunu bilemem. Kbb benim branşım olmadığı halde ben elimden geleni yapıp bir burun damlası tertip ettim. Fakat piyasaya çıkamıyor, çıkacak gibi de görünmüyor. Bütün yapabileceğim bundan ibarettir.
-M


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 22:08
Hocam özelden mesaj atamıyorum. Posta kutunuz dolu.
Burun damlasını bize tester niyetine yada özel posta olarak iletseniz olmaz mı hocam? bu sizin açınızından sıkıntı yaratırsa sonuçları sizinle mailden paylaşsak.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2013 Saat 22:29
Ruhsatsız bir ilacı insan üzerine uygulamam yasal olmaz.
-M




Mesajı Yazan: hydra
Mesaj Tarihi: 27-Aralık-2014 Saat 03:42
meraba ben izmirden ces bende de aynı sorun var ve çözümü buldum galiba yastığım çok düşük yatıyordum ve geçen akşam yükseltip yattım sabah uyandığımda genizden ne sarı akıntı var ne de bişey gece ağzımda biriken balgam genize doluyormuş hemen deneyin.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 28-Aralık-2014 Saat 10:05
Benim burun konkaları çok şiş. Gece ile ilgili bir sıkıntım yok gibi. Genel bir durum gece gündüz değişmiyor.

Nefes almamda sıkıntı var. Burun etlerini geri dönüşümsüz , kalıcı olarak küçültecek bir doktor arıyorum ben. ilk ameliyatımda kıkırdak eğriliği düzeltilmişti, bu işlemle sorunum %70-80 iyileşti.

Burun etini büzüştürecek bitkisel çözümler arıyorum şuan. Ayrıca alerji testi yaptıracağım.   


Mesajı Yazan: casparov2
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2015 Saat 11:46
Dadaş hangi doktora gittin ve şifa hastanesindeki doktorun verdiği tedaviyle iyileştin mi?


Mesajı Yazan: yirmiuc
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2015 Saat 01:27
Benim de yıllardır alerji, deviasyon ve konka sorunum var. Benim gibi alerjisi olan bir arkadaşım solgar 5htp alıp içmemi önerdi burnun çok açılacak ve çok rahatlayacaksın dedi çünkü kendisinde öyle olmuş. İlacı aldım denedim doğal bir seratonin kaynağı aslında öyle antibiyotik falan değil ve 2. kullanışımda burnum anlatamayacağım kadar açıldı aynı zamanda ağız kokusunda belirgin bir azalma oldu. Özellikle effect ve diğer alerji yada burun tıkanıklığı olan arkadaşlarımın deneyip mümkünse tecrübelerini bizimle paylaşmalarını rica ediyorum.


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2015 Saat 18:02
Sevgili Dadaş en son doktora gidecektin şifa hastanesine!
Ya benin gozumden kactı yada sen coktandır yoksun!
Merak ettim sende durum ne?


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 07-Şubat-2015 Saat 17:19
arkadaşlar inanılmaz bi öneride bulunacağım size şimdi.ananas geniz akıntısına çok iyi geliyor. geniz akıntısı sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artıyor ve koyulaşıyor. ananasın içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini sağlayıp geniz akıntısını kesiyor. birebir denedim ve mucizevi şekilde sonucu gördüm. Aslında zaman zaman geniz akıntım sıfıra iniyor ama hangi besinden kaynaklanıyor pek anlamıyorum. internette keşfettim araştırma yaparken. burun etleri şiş olsa bile geniz akıntısı olmazsa sorunda olmuyor.


Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 07-Şubat-2015 Saat 18:48
Benimde var 2 hafta antibiyotik tedavisi gordum gecmedi doktordan bi tomografi film isticem belki burnumda geniz eti felan buyumustur diyecegim doktoru cerahi mudehaleye zorlamam lazim zaten deviasyonda var.


Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 08-Şubat-2015 Saat 07:04
Bu arada geniz akintisi dilde beyazlik yaparmi?


Mesajı Yazan: chocalate
Mesaj Tarihi: 09-Şubat-2015 Saat 19:57
Geniz akıntısı dilde beyazlık yapabilir zira benim var genziz akıntım ve dilde beyazlık


Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 10-Şubat-2015 Saat 07:54
tamam kardeş saol bugün doktoruma kontrole gidicem geniz akıntısı için bundan ve kokudanda bahsedicem her nekadar kokunun ve pasın burundan kaynakladıgını sanmasam bile


Mesajı Yazan: chocalate
Mesaj Tarihi: 10-Şubat-2015 Saat 20:56
2 gündür bilmediğim bi sebeple koku gitti sanki bende belkide hala vardır ben hissetmiyorumdur orasını bilemicem ama sanki insan olduğumu unutmuşum gibi bi his oluştu içimde okadar rahat davrandımki bu 2 gün içinde ama dediğim gibi sadece hissetmiyorum Belkide hala vardır koku


Mesajı Yazan: bursa90
Mesaj Tarihi: 03-Mart-2015 Saat 15:56
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. Ama bi kac senedir forumu yakından takip ediyorum. Bende de sinuzit, geniz akıntısı ve dil pası şikayetleri var. Ama ben kendimde şunu farkettim; benim ağız kokum dil arkası ya da boğazdan geliyor. Geniz akıntısı yaz kış oluyor fakat genelde şeffaf ya da beyaz renkli oluyor. Bi keresinde iltihabın rengi sarıydı ve o keskin kötü kokutu ben çok bariz bir şekilde hissediyordum. O gün arabamin evine oturmaya gitmistik. Sonunda ben kuzenle yalnızken sordum böyle böyle şuan çok kötü bir koku hissediyorum konuşurken sende farkettin mi diye. O da hiç koku olmadığını söyledi. Beni rencide etmemek için soylemedigini düşündüm ve yemin ettirdim. Yalan yerede yemin edicek biri değil kesinlikle. Yani şunu söyleyeyim. kötü koku benim nefesimde değil dil arkası ve boğazdan geliyor. Ben kendimde bu teşhisi koydum.

Geçen hafta da kbb doktoruna gittim ve tomografi cektirdim. Sinuslerin çok dolu olduğunu söyledi doktor ve bi kac ilac yazdı. Bunlari kullan haftaya sinusler temiz oldugunda bi daha bakalim dedi.(amacı ilacı verip başından savmak değildi ve çok ilgili bir doktordu)ilaçları kullandim (1 haftalik tedaviydi zaten) ve yarınkontrolüe gidicem. Artık yarın belli olucak inşallah ne olacağı. Yarinda sizi buradan bilgilendiririm.

Bu arada ilacı kullanırken anneme sürekli kontrol ettirdim koku olup olmadığını sağolsun yardımcı oluyor bana. Konuşurken koku belli olmuyor. Yakından da konussam koku olmadığını söylüyor. Fakat hohladigimda biraz koku olduğunu söyluyor. Bu arada parmagimi dilimin arkasina degdirdigimde keskin bir koku oluyor. Ayni sekilde parmagimi dişlerimle yanagimin arasina degdiriyorum ve zerre koku yok. Bu gozlemlerimi doktorla da paylasicam.

Bu yazıyı okuyup bnmle aynı şikayeti olan varsa dil arkasini ve yanagindaki tukurugun kokup kokmadigini test edip yazmaniz. Ve kendinize bile belli olan kokuyu en yakininiza konuşurken ve hohlayip kokup kokmadigini test ettirip buraya yazmaniz...


Mesajı Yazan: bursa90
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2015 Saat 00:59
Yazmayı unutmuşum iki gün önce gittim kontrole. Burnuma veboğazınma baktı. Boğazimin kuru olduğunu soyledi. İlaçların fayda edip etmediğini sordu. Kokuda azalma olduğunu fakat akintinin devam ettiğini söyledim. Sonra dilimin arkasina parmakla dokunup kokladigimda keskin bir koku olduğunu, ayni islemi yanak ve dislerime yaptigimda zerre kadar bile koku olmadigini söyledim. Koku ya enfeksiyondan ya mideden ya da disteki bir çürükten kaynaklanir dedi. Sonra burnumun tam arkasında doluluk hissediyorum ordan surekli geniz akıntısı oluyor dedim. Bir de film cektir gel ona bakayim dedi. Filmi cektirdim fakat mesai saati yetmediginden pazartesiyi bekliyorum. Kontrolden sonra gelismeleri tekrar yazacagim.

Ama hiç cevap yazan olmamış. Bikac ricam olmuştu arkadaşlar. Lutfen bi onceki yazida ki dille ilgili testi yapip yazarsaniz sevinirim. Birbirimize destek olalim ki kurtulalim...


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2015 Saat 13:23
Mrb,tip 2 den eminsen,benim yaptıgımı yazayım.
Oncelikle burun temizleme kiti al eczaneden ve icine ictigimiz sudan koy ve suyun icine 2 cay kasıgı sirke ekle ve bunu burun deliginden cek digerinden cıksın.ilk once burun icini yakıyor ama vazgecme ve bunu her 2 gunde bir tekrarla yılma.Bunu yaparken ayrıca saf sirkeden agzına ir yudum al ve bogazına kadar basını kaldırıp gargara yap ama dikkat et yutma.tukururken bak tukurdugun maddede kahverengimsi yada siyaha yakın kurumlar goreceksin.iste bu agzındaki bakterilerdir. Belki koku ilk basta cogalabilirde ama panik yapma ve dedigim gibi devam et.Ve daha sonrada hergun dilini fırcala ve fırcayla da en son dil kokunu de bastırmadan ama hızlı hızlı fırcala ki,tukuruk bezi harekete geciyor ve kalan bakterileride temizliyor o tukuruk.dil kokunu fırcalarken goreceksinki agzından damlalar gelmeye baslicak.Benimki boyle yuzde80 azaldı iste ve bu azalma nerdeyse 2,3 aydır suruyor.
Bu arada Birhayalimvar kardesimin hijyen konusunu da unutmayın.Bu konuda tecrubesi cok kesinlikle elinizden geleni yapın.Benimle ilgili yazdıgı guzel seyler icin kendisine tesekkur ederim.Ben yuzde 20 az bi koku hala var derken,inanın buyuk konusmamak icin oyle yazdım.Yani %20 lik belkide psikolojiktir.İnsan o psikolojiyi hemen atlatamıyor! Ben bu yazıyı bir arkadasa yazmıstım ve sanırım sitede de paylasmıstım daha once.Yani hepiniz bu tecrubelerimi okuyun kendinize ait mutlaka birseyler bulacaksınız ve probleminiz KBB kaynaklıysa iyileseceksiniz,diye umut ediyorum.Denemekten birsey kaybetmezsiniz. Sonucta sirke kimyasal agırlıklı bir madde degil.Burdan 1 kişiye bile iyi gelirse ne mutlu bana.Bu yazdıklarımı dene Sevgili Bursa90


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2015 Saat 20:05
Arkadaşlar geniz akıntısı ve sinüzit için çok faydalı bilgileri kısaca belirtiyorum tekrar:

1)Ananas içindeki 'bromelain' maddesi sinüzit için birebir. Bu madde artık proteinleri sindiriyor ve nazal akıntıları azaltıyor yada inceltiyor herneyse..
Bu madde ilaç gibi de satılıyor bence direk ananas yiyin.

2)Narivent pomat, ödem sökücü sprey. yan etkisi diğer spreyler gibi değil, yanlış hatırlamıyorsam yan etkisi yok. Kullandığınızda burnunuzdaki o akmayan birikintiyi inceltiyor. Çok başarılı bir ürün.

3) okyanus suyunu kullanırken spreyi dik olarak gözlerinize (iki göz aranıza doğru) doğru sıkacaksınız. sinüzleriniz bu şekilde temizlenir. kimileri yatay sıkıyor demişti doktor. öyle faydalı değil.



Mesajı Yazan: asil35
Mesaj Tarihi: 19-Mart-2015 Saat 11:38
Orjinalini yazan: effect

arkadaşlar inanılmaz bi öneride bulunacağım size şimdi.ananas geniz akıntısına çok iyi geliyor. geniz akıntısı sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artıyor ve koyulaşıyor. ananasın içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini sağlayıp geniz akıntısını kesiyor. birebir denedim ve mucizevi şekilde sonucu gördüm. Aslında zaman zaman geniz akıntım sıfıra iniyor ama hangi besinden kaynaklanıyor pek anlamıyorum. internette keşfettim araştırma yaparken. burun etleri şiş olsa bile geniz akıntısı olmazsa sorunda olmuyor.


Ananasın Faydaları Nelerdir?
Antioksidan: Suda çözünür antioksidan vitaminler arasında bulunan C vitamini sayıları arttığında damar tıkanıklığı, diyabete bağlı kalp hastalığı, solunum yolu hastalıkları ve daha pek çok hastalığın önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor. C vitamini aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi içinde önemli vitaminler arasında yer alıyor.
- See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/ananasin-faydalari/#sthash.J0fhdOjY.dpuf

-------------
yorum(suz)


Mesajı Yazan: umit
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2015 Saat 12:00
Narivent Pomat içeriği nedir acaba? Yan etkisi yoksa uzun süreli kullanılabiliyor mu?


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Mart-2015 Saat 19:16
Narivent in etkin maddesinin beyin ödemleri için kullanıldığını belirtmişti doktor.

İçeriğini bilmiyorum. Bu spreyi kbb doktorlarının %95 i bilmez. Sorduğum kişiler hayatında ilk kez duyuyormuş gibi davrandı bazısı adını aldı diğer hastalarına önermek için.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 02:00
Forumda en az yazı yazılan başlık burası sanırım. En zor tedavi edilen kısımda burası gibi.

Son durumumu iletiyorum;

sağ taraftaki burun tıkanıklığım nedeniyle devam eden geniz akıntısı bir-iki gün içinde (boğazda) diş fırçalamayla geçmeyen bir etki bırakıyor. Bu nedenle 3 günü geçirmeden önce dişlerimi fırçalayıp ardından sirkeli su ile yoğun bir gargara yapıyorum. Ardından dilimi ve dişlerimi macunsuz tekrar fırçalıyorum. Hergün de yaparım sirke gargarasını ama biraz çekiniyorum. Ağız florasını bozar mıyım diye.
Bu arada sirke özel yapım sirkelerden. dibinde tortu filan var. marketlerde satılan icetea görünümlü sirkelerden değil.geniz akıntısı olanlar boğazını gerçek manada arındırmazsa ciddi şekilde koku olur. dişlerini 100 kerede fırçalasa fayda etmez çünkü boğaz esas sorunlu kısım oluyor.

Burun etini küçültmek için son çarem lazer gibi duruyor. Videosunu filan izledim. Lazer tedavisinde burun eti tekrar büyümüyor diyor doktor.
Yalnız mukozanın yüzeyine uyguladıkları için mukoza resmen yakılıyor. Bu sağlıklımı bilemiyorum. kuruluk olursa bu da ayrı sorunlara yol açabilir.

gittiğim bir doktor (başka bir şehirdeki hastanesindeyken) mukozayı kurutmamak için lazeri burun etinin içine yapıyoruz yüzeye dokunmuyoruz demişti, . ama şuanki hastaneye henüz lazer cihazı getirmemişler. yapan doktor yok yani.

burun eti büyümesi olanlar varsa lazeri birlikte araştırıp fikir alışverişi yapabiliriz burda.



Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2015 Saat 19:00
Effect kardes verdigin bilgiler ve emegin icin tks ederim.
Ben yaklasık 6 aydır arasıra sirke su olayını uyguluyorum ve koku da %80 azalma oldu bende.Ama dedigin gibi floraya zararı varmı bilmiyorum bende.Sanırım Murat Hoca agızdaki florayı etkilemiyor,demişti yanlıs degilsem. Bende %80 kokunun yok olması hala devam ediyor.Benim de burnumun bir tarafı tıkalı ve deviasyon var.Ama coktandır Dr a gitmedim.Burnuma ve agzımı sirkeli suyla temizledigimden beri burun akıntım şeffaflaştı ve eskisi gibi burnum akmıyor.Demekki koku dedigin gibi akıntıdan kaynaklı.Yani bende durum bu yonde.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 04-Nisan-2015 Saat 09:54
mahoni rica ederim.
sirke olayını bence sen yine de burnunda uygulama. bir nevi açık yaraya nasıl ki sirke kullanılmazsa burun yüzeyi de çok hassas ve kalıcı sorun olabilir bence. bakteriler konusunda işe yarayabilir ama burun fonksiyonunu da bozabilir.. ben sirkeyle gargara yapıyorum.



Bu arada yeniden çok heyecanlıyım. LAZER ile burun eti küçültme yaptıracağım. bu işlemde lazer ışını burun etinin içine veriliyor. Bu sayede mukozada problem olmuyor. Kalıcı bir tedaviymiş. Eski haline dönme olayı yok. Yalnız çok tecrübeli bir doktorun yapması lazım. Ankarada özel hastanelerde bu iş yapılıyor ama hangi doktora gitmeliyim bilemiyorum. Bu lazeri bana öneren doktorun hastanesinde yoktu. Öneri lazım bana.
uygun şekilde yapılmazsa bunun tekrarlanma olasılığını göze alamam.

gurkan33 sende bunu araştırmalısın bence. Arkadaşlar konka sorunu olanlar mutlaka araştırsın bunu..


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2015 Saat 15:42
valla benim burun eti buyudu mu blmiyorum ki 2-3 hafta sonra olmazsa doktora gidiyim brun etleri nasil sis mi diye...

gerci alerji yuzunden sismisse nasil anlicak doktor? burnun icince anlar herhalde kizariklik varsa falan...

bu arada sabah uyandigimda telden burnumun icine isik tutuyorum kirmizi boyle nasil diyim sistigi icin mi acaba kirmizi gibi gorunuyor? aydin bey sizde cvplarsaniz memnun olurum


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 09:33
Lazeri istanbulda bir iki kbb hastanesi uzun yıllardır yapıyormuş. 5bin tl gibi bir fiyat verildi. Bu kadar basit bir uygulamaya biraz fazla geldi. muayene vs derken 6 bin olacaktır. yarım saat bile sürmüyor. Aynı gün hastanede kalmadan taburcu ediliyor hasta. Benim Bulunduğum Şehirde özel hastanelerde Yapılıyor ama deneyimli bir doktor nasıl bulacağım bilmiyorum. Doktorlar fevkalade hastane çok iyi ama bu lazer içinde ayrı bir deneyim gerekiyormuş. Doktora bu konuda deneyiminiz var mı diye sorsam tersleyebilir. Işten izin Alıp İstanbul'a bu işlemi özel olarak yapan kbb doktoruna mı gitmeliyim.

Arkadaşlar aramızda sağlıkçı varsa bu uygulamanın ücretini öğrenebilir mi?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Nisan-2015 Saat 20:28
effect, 5 bin tl çok çok fazla bir rakam. Burun eti küçülttürmek olağanüstü bir operasyon değil ki o kadar para verilsin. Lazer mazer cilalamalarına kanma. Ben büyükşehirlerden birinde lüks bir özel hastanede bademciğimi aldırdım, burun etimi küçülttürdüm, küçük dili törpülettim toplam 900 tl kadar bir ücret verdim. Üstelik istesem bir gece tek kişilik odada kalacaktım. SGK karşıladı bir kısmını ama yine de 5 bin tl astronomik bir fiyat.

Burun etinin çok fazla yakılması da ilerde büyük sıkıntılar doğurabiliyormuş. Ameliyatın nasıl yapılacağınıi sonuçlarını iyice araştır. Bir de bazı doktorlar radyofrekans yöntemine de lazerli ameliyat diyor. 5 bin tl vermeyi göze aldıysan en ince ayrıntısına kadar hatta saçma gelebilecek soruları bile sor.



Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2015 Saat 21:01
Soz vermiyorum ama bizim ist da bir kbb doktoru var ona bu sozlerini bi okuyayım bakalım ne dicek!


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2015 Saat 11:54
asdf teşekkürler bilgiler için.
aslında bu uygulamanin liste fiyatı 1500 civarı imiş. geri kalan bıcak parası oluyo sanırım..

Gittiğim özel hastanede kbb doktoru lazer yapmıyoruz dedi. bazıları lazere rf diyormuş ondan karıştırmışlar sanırım.

doktora lazeri sordum lazeri burunda önermem dedi, sonra yine sordum yapmadığım birşey hakkında yorum yapamam dedi. Biraz çelişkili cevaplar verince kafam karıştı.

Neyse.
rf te sonuç alabilir miyim bilmiyorum. Yine de lazerden önce bir kez daha deneyeceğim. Zaten en fazla 3 kez yapılabiliyor rf.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 14-Nisan-2015 Saat 00:23
5000 tl nedir abi yarim saat bile surmeyen burnun icine radyofrekans gondercek hepsi bu :)


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 20:22
Lazer için bir doktor buldum. Bunu hastalarda en son uygularız dedi. rf i bir kez daha denememi önerdi olmazsa lazer yaparız dedi. RF e bir şans daha vermeye karar verdim.



Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 23:09
Effect kardes ben senin lazerle burun ameliyatı olayını bir kbb doktoruna sordum.hatta yazını okuttum ve basit,dedi.
Tekrarlar mı dedim? ben ameliyatı yaparken iceriye dogru bilmem neyi yamulttugu icin bir daha kesinlikle tekrarlama olmuyormus. Bu kbb doktoru aynı zamanda hastanenin bashekim yardımcısı. Durum boyle yani


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 09:53
Mahoni çok teşekkürler kardeşim , içimi rahatlattı bu mailin, lazeri kafaya koydum zaten kesin yaptıracağım. Nette baktım biraz kuruluk olabiliyormuş. Doktora sordum onu hallederiz dedi kremler filan.

Doktor rf i bir deneyelim diyince bende çok işine karışmak istemedim.   çok ileri bir vaka değilmiş benimki. Şuan çok sıkıntıdayım ve Hayatım olabildiği son noktaya kadar sekteye uğradı zaten. Onun için kendimi doktora bıraktım. Aslında derdimi de söylemedim daha çok nefes alamıyorum filan dedim çünkü doktorun ciddiyeti azalıyor ve geçiştiriyorlar


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 13:43
mesaja fotoğraf nasıl ekliyoruz bilen var mı arkadaşlar?


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2015 Saat 19:13
İşine yaradıgına sevindim. Umarım hersey istedigin gibi olur.Bence koku olayını doktora soyleyebilirsin.Cunku bazıları gercekten cok duyarlıTabi sana denk gelirse o bazıları.Mesela benim burun filmimi de gosterdim ve neden bu kadar sene bekledin dedi.
Benimkinde yapısal bozukluk var ve bende sol taraftan rahat nefes alamıyorum.Burnum yanlış yerde oturuyormuş.Cok basit bir ameliyat dedi.Ayrıca koku olayınıda soyledim ama fazla giremedik koku mevzusuna cunku biraz kafası kalabalıktı Dr un..Neyse birbirimizi bilgilendirelim kardesim.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 24-Mayıs-2015 Saat 09:07
arkadaşlar yakında rf tedavisi yapılacak bana.

yalnız alerjik rinit için birşeyler yapmalıyım yoksa başa saracak. bu konuda araştırma yapan var mı?


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 24-Mayıs-2015 Saat 13:00
Konkaları mı yaktıracaksın RF ile? Bence kısmi kesim işlemini uygula. Bir estetik cerrah kendi operasyonlarını anlatıyordu. RF bir halta yaramaz ki bende yaramadı. Konkaları tamamen kesmek çok kötü ama kısmi kesim olursa çok iyi! Benim sol burun deliğim kısmi kesim işlemi uygulandı ve çok iyi, sağ burun deliğime de RF uygulandı tekrar kapandı. Allaha şükür bayadır o da açık ama başka şeylere bağlıyorum. Sen sen ol RF oyununa gelme.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 24-Mayıs-2015 Saat 13:11
Orjinalini yazan: effect

arkadaşlar yakında rf tedavisi yapılacak bana.

yalnız alerjik rinit için birşeyler yapmalıyım yoksa başa saracak. bu konuda araştırma yapan var mı?


alerjik rinit bende de var bulursaniz haber ederseniz cok sevnirim


Mesajı Yazan: umutsuz
Mesaj Tarihi: 28-Mayıs-2015 Saat 20:35
arkadaşlar ben de sizinle benzer sorunlar yaşıyorum.geniz akıntım,alerjim ve dil pasım var.ayrıca ağzımda kötü bir tat oluyor.
kokumu kendim alamıyorum.bazen dilimi arkaya attığımda alabiliyorum ama dediğim gibi her zaman olmuyor.(bir de çok ilginçtir bende de göz bozukluğu var)kokunun azalıp azalmadığını tam bilemiyorum ama dil pası ve ağızdaki tat için şunları söyleyebilirim.
şu ana kadar tuzlu suyu,sirkeli suyu ve sinüs rinse kiti denedim.üçünün de etkisi 1 saati geçmedi.tekrar dil pasım oluştu ve tat geri geldi.denediklerim arasında en etkili olan şey ada çayı oldu.dişleri ve dilimi fırçaladıktan sonra bir su bardağı ada çayının 3/4 ile gargara yapıp içiyorum.kalan 1/4 ünü ise sinüs rinse kitin pompasıyla burnuma çekiyorum.önce bir delikten çekip diğer delikten akmasını sağlıyorum daha sonra ise burnuma çekip genzimden akmasını sağlıyorum.bunu yaptığımda ağzımdaki o kötü tattan ve dil pasından çok büyük oranda kurtuluyorum.ama dediğim gibi ağız kokumu kendim hissedemiyorum.bunun üzerinde etkisi olmuş mudur emin değilim.göremediğim bir düşmanla savaşıyorum.
deneyecek olan arkadaşları uyarayım.ada çaynın burna çekilmesinde herhangi bir sakınca var mıdır,uzun vadede nasıl bir etkisi olur hiç bilmiyorum.ayrıca çayı genzinize çekerken dikkatli olun.ben artık kokudan kurtulmak için ömrümden vermeye razıyım.o yüzden her şeyi deneyebiliyorum.
umarım işinize yarar...


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 13-Haziran-2015 Saat 08:33
Dilimin görüntüsünü atıyorum



Sağ tarafta garip bir yükseklik var. bunun dışında sağ taraftan geniz akıntısı aynen devam ediyor.


Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 18-Haziran-2015 Saat 12:27
Effect geniz akıntısını oldugunu nerden anlıyosun?
Sag taraftan geniz akıntısı dvm ediyor,yazmışsın!
Yani geniz akıntısı nasıl anlaşılır ben bilmiyorum yolunu.
Bir insanda geniz akıntısı varmı yokmu,tıp bunu resmen bulabiliyormu? Hocam gercekten bir bilgim yok bu konuda!
Bilgi verin bende ogreneyim.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 20-Haziran-2015 Saat 07:26
rf tedavisi olalı 3 haftadan fazla oldu.
doktor bir süre kanlı kabuklu bir salgı çıkabilir burnundan normal dedi. sol tarafta dediği şekilde oldu çok yoğun bir salgı attım 3 hafta, sağ tarafta tık yok, bir damla burnum akmadı, ne kabuk ne kan..sanki oraya işlem yapılmamış gibi.

geniz akıntısı bende şu şekilde. sağ tarafta yoğun bir mukozal kalınlaşma var. raporlarda da çıkmıştı. bu zamanla o kadar yoğunlaşıyor ki artık genzin tamamen dolu hissediyorsun.
ve bu sıvı bir türlü seyrelmediği için sürekli boğazında bekliyor. sürekli gıcık yapıyor ve inanılmaz kötü bir koku yapıyor. yutkunamaz hale geliyorum. sürekli su içiyorum geniz akıntısını gidermek için.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2015 Saat 15:06
@Murat Hocam

Pharmol gargara formülünüz için bugün yine çok dua ediyorum size. ağız florasını ,tadını, kimyasını değiştirmeden, mideyi alt üst etmeden kullandığım tek ürün bu. Benim sorunum mukoza kalınlaşması nedeniyle geniz akıntısı olduğu için Pharmol gargarayı sprey şişesine koyup burun için kullanmayı düşünüyorum. görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Kritik anlarda toplulukta kullanmak üzere spreyi alıcam yanıma devamlı değil. Bazen çok lazım oluyor.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 21-Haziran-2015 Saat 22:20
Faydalı olduğuna sevindim.
Sonucu bana da bildirirseniz çok memnun olurum.
-M


Mesajı Yazan: umzn3071
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 15:50
arkadaşlar bende kaç aydır çekiyorum bana faranjit dediler tonsilin(bademcik) dediler reflü dediler çözüm yok iğneler ve antibiyotikler haplar attım ama fayda yok ama bizim çocuğun doktoru iki cümle dedim ve geniz akıntısı vardır dedi ve bana İLİADİN diye bir ilaç verdi çok çok kesti geniz akıntısı ve burnumdan aylar sonra mukoza gelmeye başladı şimdi çok az yutkunma ve ağız kokusu var tasviye ederim hepinize dua edelim birbirimize


Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 20:31
umzn3071 o İliadin dene spreyi 5 günden fazla kullanmak iyi değil diye biliyorum bağımlılık yapıyomuş burnu açmaya birebir ama bende etliki diye 2 şişe aldım birini bir delikten birini diğer delikten doldurdum burnuma yemyeşil bişey aktı burnumda sonrada burnum sürekli tıkanık olmaya başladı burnum hemen akar şimdi en ufak bi soşukta yemek yerken bile akar fazla kullanma tavsiyem zararlı o ben fazla kullandım ama normal kullanımı bile 5 günü geçmemeliymiş


Mesajı Yazan: blanche
Mesaj Tarihi: 09-Temmuz-2015 Saat 23:04
Bende otrivine kullandim.zaten otrivine ve iliadin birbirinin muadili spreyler.birer fistan sonra once burnumdan ta yukarilara kadar nefes alabiliyorum yani nefesin yukarilara ciktigini hissediyorum,sonrada geniz akintim ve bogazimdan hic gitmeyen o birikinti gidiyor,en sonundada agiz kokum ciddi oranda azaliyor hatta neredeyse kayboluyor.5 - 6 saat sonra tekrar basliyor.hangi doktora anlatsam sadece o sprey burnunu mahveder 5 gunden fazla kullanma diyor baskada bisey demiyor...


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 09:12
Arkadaşlar bence burun tıkanıklığından fazlası var.
ben rf olduktan sonra tıkanıklık gitti iyice.
ama rf ten sonra tek burnumdan sürekli akıntı olurken diğerinden hiç akıntı gelmedi. kupkuru. normal zamandaki gibi. bu sorunlu taraf hiç akmıyor burun tıkanıklığı ile ilgili değil sorun.


Mesajı Yazan: blanche
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 20:47
effect kardesim sende otrivine kullandiktan sonra rahatlama hissediyomusun?yada hic kullandinmi?


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2015 Saat 21:39
Otrivineyi ben kullandim. Acayip burun aciyor :) Ilk kullandigim zamanda soyle bi 10 15 sn sanki beni biraz yuksege cikardi. Rahatlatti. Genel olarakta rahatlatiyor. Ama dil pasina etkisi olmamisti sanirim. Agiz kokusuna zerre etki etmedi.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 10:04
Orjinalini yazan: blanche

effect kardesim sende otrivine kullandiktan sonra rahatlama hissediyomusun?yada hic kullandinmi?


bunları kullanmaya gerek duymadım pek, kullandığımda evet bir nebze fayda etti ama bir saat bile sürmemiştir.

geniz akıntısına zaten hiç faydası yok.


Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 10:14
Murat Hocam merhaba

pinnertest diye bişey çıkardılar şimdi. anlata anlata bitiremiyor kimse. fiyatı yaklaşık bin tl. ama önce prick testi yaptıracağım. korkumdan şu güne kadar erteledim ama kötü psikolojim bu korkunun çok ötesinde artık.
pinnertest konusunda ne düşünürsünüz. elbette iyileştirmicek bizi ama benim mide sorunlarım da var. onlara belki bi nebze iyi gelir.
kokuda hafifleme olur.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Temmuz-2015 Saat 11:28
Orjinalini yazan: effect

pinnertest diye bişey çıkardılar şimdi. ....



Besin alerjisi testi.
Tip 4 koku veya bende kokusu veya tok iken ortaya çıkan koku gibi şikayetler olduğıunda gerekli olabilir.

Foodprint, cambridge ve daha başka isimlerle anılıyor. Hangisi ucuz ise oraya gidin hepsi parmaktan veya damardan alınan kan üzerinde IgG inceliyor. 400-500 lira diye anımsıyorum.

Mıknatıs kullanarak, veya okuyup üfleyerek yapanlar da var, onlardan uzak durmanızı tavsiye ederim
-M


Mesajı Yazan: blanche
Mesaj Tarihi: 13-Temmuz-2015 Saat 12:45
Effect kardesim,seninle sorunumuz ayni gibi gorunuyodu,ilk defa bi konuda ayri dustuk :) ben sonuna kadar gidecegim bu isin,Allahin izniyle sifayi buluncaya kadar.bu arada hepimize hayirli kandiller diliyorum.


Mesajı Yazan: aksan
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 11:18
Arkadaşlar bana da doktor alerji ilaçları verdi. İlaçları kullandım koku yok oldu, yalnız tekrar ağız kokum başlayacak diye paranoyak oldum!!


Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 20:37
aksan,koku sende ne zamandan beri vardı?


Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2015 Saat 21:42
Orjinalini yazan: aksan

Arkadaşlar bana da doktor alerji ilaçları verdi. İlaçları kullandım koku yok oldu, yalnız tekrar ağız kokum başlayacak diye paranoyak oldum!!

Hangi alerji ilaclarini kullaniyorsun?
Dozu ne kadar?
Ilaclari kullanmaya baslafiktan kac gun sonra gecti koku?


Mesajı Yazan: aksan
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2015 Saat 00:30
Koku bende 5-6 yıldır var, fakat son zamanlarda artık geçmeyen griplerim ve sabah uyandığımda inanılmaz burun akıntısı, kaşıntı oluyordu akşama doğru geçiyordu bu sırada ağız kokum çok artmıştı. Konuşurken 1 metreden alırdınız kokuyu özellikle de sabahları...Doktor bana alerji dedi ve zespira xyzal ve bı sprey verdı geniz akıntın var dedi. ilaçları kullandım 4 gün sora koku tamemen yok oldu sabahları olan travesti sesim de gitti. okadar rahat ettim ki ilaç kullandığım donemde, ilaçlar bıttıkten 20 25 gün sora tekrar koku olmaya başladı tekrar gttim doktora bana alerji testi yaptı,deri testi ama hiç bişeye alerjim çıkmadı. sora bana kan testi yapalım dedi ona da ayrı fiyat çıkınca sinirlendim yaptırmadım, resmen para tuzağı özel hastaneler, yarın fakülteye gidicem. Evet geniz akıntım var, evet alerji lçalları iyi geldi, fakat neye alerji olduğum çıkmadı ona çok canım sıkılıyor, sizin neye alerjiniz olduğu belli mi?


Mesajı Yazan: aksan
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2015 Saat 00:38
Birde ben kücükken kulaklarımdan cok sıkıntı çektim. Orta kulak iltihabı...hala ucaga bındıgım zamanlarda ağrıdan ölüyorum. Doktora bu durumu soyledım, fakat kulaklarıma bakmadan bunun da nedeninin geniz akıntısı oldugunu söyledi. Yani geniz akıntımdan dolayı ucakta kulagım agrıyormuş,sadece Geniz akıntısı tek basına bu kadar çok koku yapabilir mi?
Bu işi çözmeye çok odaklandım gerekirse burdaki butun kbb'cilere gidip sorunu çözücem inş :) alerji ilaçlarının iyi gelmesi de bir umut...


Mesajı Yazan: vekol
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2015 Saat 20:15
Arkadaslar öncelikle şöyle bi soru sormak istiyorum sizdede yutma güçlüğü varmı ? (Su içerken hızlıca içememek boğazda takılma hissi)
çoğumuzun sorununun aynı olduğunu düşünüyorum
Sorun boğazda ve bboğazda biriken bişey var (bademcikler hariç) geniz eti olabilir yemek borusu , yutak kısmında olabilir ben bugün bi an o kokuyu bogazimdan gelirken farkettim iğrenç bir kokusu var bilgi amaçlı soyliyim (bok kokusu) ve sırtüstü yattığınız zaman koku artıyo
Evet arkadaşlar dün de bi sitede doktorun ağız Kokusu ile ilgili yazdığı yazıyı okudum koku oksijen gitmeyen yerde oluyomus örn ( boğaz kısmı geniz eti bademcikler vs.) Böyle yazmıştı.
Ben şuan yazarken bile farkediyorum şükürler olsun ki. boğazımda biriken bişeyler var yemek yedikten sonra artıyo yemek borusu da olabilir tam bilmiyorum ama kokunun boğazdan geldiğine % 100 eminim nefes kokusuda yyapıyo ayrıca.
Önemli bi ayrıntıya geçiyorum Nemli ortamlara girdiğim zaman sırt üstü yattıgım zaman kokuda değişik bi etki oluyo hissediyorum
Boğazın ortasinda biraz gerisinde hissediyorum o iltihaplari biriken bişeyler var orda iğrenç koku yapıyor sorun bu


Mesajı Yazan: Emin
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2016 Saat 01:06
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Sin 1 aydır aşırı derecede ağız kokum var.İlk dişciye gittim ama geçmedi.Ağzında koku yapacak hişbir şey yok dedi.Başka bir dişçiye gittim.O da aynı şeyleri söyledi.Dahiliyeye gittim ilaç verdi etki etmedi.Yarın kulak burun boğaza gideceğim.Ciddi olarak kokunun boğazdan geldiğini anlıyorum.Büyük ihtimal geniz akıntısı var.Yarın gideceğim doktor hastaya önem veren biri değildir diye korkuyorum.Ağız bakımımı düzenli yapmama rağmen (aklınıza gelebilecek herşey) koku gitmiyor.Şu an üniversite 1'deyim.1 aydır okula gidemiyorum.İlk dönem notlarım yüksekti.2.dönem derse gidemedim doğru dürüst.Şu an derslerde umrumda değil.Yüksek notta istemiyorum.Vizelere 3 hafta var ve bu koku geçmezse korkarım vizelerede giremeyeceğim.İnsan içine çıkamıyorum. Yurtta tıkılı kaldım.Allah aşkına biri yardım etsin.Ne bok yiycem ben.Kendimi uzun zamandır bu kadar çaresiz hissetmedim.Ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen yardım edin.


Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 22-Mart-2016 Saat 22:54
Emin bu kadar telas yapma kardeşim bi sakız at ağzına öyle git okula boğazdaki koku dersem nasıl bi koku acaba boğazda bademcik kaynaklı koku olabilir KBB ilgilenmesi lazım o konuyla çekinmeden derdini anlat


Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 00:25
Emin kardesim senin son 1 aylik sorunun 5 yildir bendr var ben 19 yasinda universite 2. Sinifim yuzum kalmadi artik en yakin arkadaslarimla takilmaya okulu birakamam da napicmi bilmiom dislerde hic sikinti yok agizda curuk yoooook denecek kadar milletin agzinda 100 tane curuk var agzi kokmuo dahiliyeye gttimendoskopi sonucu midede asit fazlaligi var dedi ilac verdi kullaninca ii oluo ama gecmedi koku bence benim sorun bagirsak mantari veya bademcik HERGUN BIKTIM TUKENDIM DEMEKTEN SIKILDIM YAA     NIE BEN YAA SINIFIMDA 200 KISI VAR YA GELIP TA BENI BULUON ALLAH KAHRETSIN YAAA NE SIGARA NE ICKI KULLANIRIM KOTU BI ALISKANLIGIM YOK AGIZKOKUSU VAR AMA SIGARA ICENDE ALKOL KULLANANDA YOK    HANI ICKI HARAMDI SIGARA HARAMDI E O ZAMAN BUNLARIN GUNAHI OLARAK AGIZKOKUSU CEKMESI BENIM CEKMEMEM GEREKIRKEN NERDE ADALET ...OYLE BISI YOK   KAHRETSIN


Mesajı Yazan: cmgard
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 22:23
geniz akıntısı sorunu olan arkadaşlara soruyorum merak ettim.Dilinizin arka kısmında beyazlık var mı geçmeyen?Benim dilin arkasında bi beyazlık var üstünde kırmızı noktalar var.Papilla bakterileriymiş sanırım onlar zararsız.Geniz akıntısı olmadığında nefesim ve ağzımı çok ferah hissediyorum.Yutkunma hissi geldiğinde başlıyor koku.Geniz akıntısına çözüm bulanınız var mı?Doktora gittiğimde alerji dedi.Burnum akıyordu sürekli geçti ama geniz akıntısı geçmedi.


Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2016 Saat 22:36
Mmkk sende aşırı derece isyan ediyosun sözlerin Allahı inkara kadar gidiyo ama bu kadar zayıf olma lütfen burda herkez bu dertten muzdarip benimde uzun zamandır var geçmedi bazı zamanlar geçti ilaç kullandım veya anlamadığım şekilde falan ama bu ağız kokusu beni olumlu yönde ilerletti hiçbirşeyi umursamayan ben umursar oldum bu ağız kokusu olmasa şimdiye çok zina yapardım ama bu beni engelliyor işte belkide Allah beni böyle sınıyor bi düşün nice derdi olan insanlar var ama onlar bile senin gibi yapmıyo zaten en kolay iştir insanoğlu için başına güzel bişey gelse kendini başarılı görür kötü bişey olsa suçu Allah'a atar. Ama unutma biz şuan Allahın yarattığı düzeni bozan insanoğlunun kendi çıkarlarında kurduğu saçma düzende yaşıyoruz ve bizim moralimizi bozan O KİBİRLİ insanlar işte kendini üstün gören hatamızı yüzümüze vuran ağzımız koksa burnunu kıvıştıran insanlar ve Allahı inkar eden onlar basit bir dünya yaşantısına kanıpta sen Allah'ın adaletini inkar edersen sanan bişey demem saygı duyarım ama unutma 1 saat sonrasına garantimiz olmayan bir dünyada yaşıyoruz sana en son bir olayımı anlatıyım Bi cuma gününe gittim namaza namaz kılcam ağzı kokum var düşündüm acaba kokuyu farkediyolarmı diye büyük ihtimal farkettiler ama kimse oflamadı tıslamadı ama ben kendim aldım kokuyu moralim çok bozuldu dedim birdaha cumaya gelemiycem hayır Allah'a küstüğümden değil birileri rahatsız olmasın diye ondan sonra ilginç ertesi gün ağzımda koku yoktu 0 çok sevindim 4 gün sürdü sonra iğrenç hayatıma döndüm kızlarla fazla yakın arkadaş oldum sonra ne oldu tahmin et Ağız kokum geri geldi... Çok ilginç nasıl oldu bilmiyorum anlamadım belliki Allah bizi böyle sınıyor hayırlısı olsun ne diyim :)


Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 24-Mart-2016 Saat 23:41
Amazon kardesim bagirsak mantari bende %51 var %49 yok die dusunuorum ama arastiriorum bagirsak mantari nedri ne dieldir tedavisi felan .... 6 ay ilac kullanimi dio ya 6 ay ne ilaci ona sasirdim.
AYRICA EMIN KARDESIME DEMISSINKI SAKIZ AT OYLE GT OKULA BEN UNIVERSITE 2 YI BITIRICEM LISE BIRE GECTIGIMDEN BERI SAKIZ CIGNIORUM OKULDA 6 YILDIR SAKIZA VERDIGIM PARAYI TOPLASAM EN AZ 2 MILYAR PARA VERMISIMDIR HERALDE SAKIZA


Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 25-Mart-2016 Saat 14:58
mmkk kardeşim o bağırsak mantarı olayını ben çok düşündüm kafamda hatta diyet bile yaptım şekerli hamurlu yemedim her 10 diş sarımsak yuttum yok geçmedi ayrıca mantar öldüren ilaç kulandım ağzıma şurup aldım yuttum içdim geçmedi çünkü sorun mantar değil BAKTERİ kaynaklı burdakilerin çoğu aynı Biteral Flagly veya Nidazol alınca koku geçiyo ama sonra geri geliyo yani buda şuki biyerde Aktif bakteri florası var onlara müsait ortam var ölse geri geliyo ya hepsi ölmüyo ya da ortam müsait olduğu için yeniden oluşuyo ama benim ağız kokum şöyle boğazımda yapışkanlık doluluk varken koku çok oluyo boğaz temiz olunca koku 0 a iniyor nerdeyse senin ağız kokunda o saydığım antibiyotklerle geçiyosa sorun Bakteri kaynaklıdır bunu bil

Birde sabahları kalktığında ağzında iğrenç koku oluyosa şunu dene
Eczaneden Farhex gargara al sonra akşam dilini dişini damağını diş macunuyla iyice fırçala dil kökü özellikle fırçala daha sonra ağzına az bi gargara al onla fırçala en son biraz gargara yap sabah kalktığında koku olmaması lazım herkez denesin bunu yani ben böyle yaptığımda koku olmuyo yani bu durum bende şunu anlatıyo benim boğazımda veya dil kökünde baktreri oluşma sorunu var bunun kaynağı neresi bilmiyorum saydığım antinotikle geçen kişiler bunu yaptığında onlardada etki etceğini düşünüyorum etki ederse hep birlikte bunun üzerine yoğunlaşalım bu yönde gidelim Murat hocam tabi sizinde Bilginizden faydalanalım teşekkürler.


Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2016 Saat 00:04
Amazon kardesim bide bende burun tika ikligi oluo mesela sabah hep kalktigimda bi dekik tikali oluo burnumda dolayisiyla agizda cok kuruluk oluo ayrica eczaneden bi burum spreyi alsammi acaba ilac olarak tuzlu su spreyi deilde ilac olrak bi sprey alsammi sence ....kardesim ben yoruldum artik yani gelecege dair hicbir hedefim yok sadece suan okul okuyuom odaburakirmiyim deeam edermiyim bilmem ama kurtulmazsam bundan tek basima yalniz basima olucem heralde cunku evlenemicem evlenmeye hayali suya dusucek eger kurtulamazsam......adaletmi bu ..... hergun icinden kendini sika sika yasamak ...nefes aliorum ama sadece yasamak icin yani ...


Mesajı Yazan: Amazon
Mesaj Tarihi: 26-Mart-2016 Saat 20:11
Aynı durum bendede var burnum hep tıkalı sabahları ağzım kuru oluyo sakız bile fayda etmiyor bazen yutkunduğumda boğazda oluyo koku ama dediğim gibi o gargara olayını yap sabah ağzın ferah olcak bizim sorunumuz boğazda ben su içip yutkunduğumda boğazımdan koku geliyo yapışkanlık yokken olmuyo ilginç ama ben kurtulcağımıza inanıyorum birde sendede Halsizlik varmı?


Mesajı Yazan: mmkk
Mesaj Tarihi: 28-Mart-2016 Saat 13:12
Bende ole halsizlik fazla yok yani halsizlik bu agizkokusundn biktigim icin kafa yorgunligu yani yoksa ole yorgunluk yataga dar dusme felan yok
bogazdada olabikir sorun acaba kimyasal burun tikanikligi giderici ilac mi kullansak veya bogaz icin sprey mesela tanflex gibi cu ku bu forumdan birir disciye gidip derdini anlatmis ona tanflex falgyl yaz mis sonra gecmia



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat