Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Refl� agiz kokusu nasil ge�er

Yanıtla Yanıtla Sayfa  <12
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 15:39
D�n sok bi olay yasadim ve tip 5 ile alakam olmadigi kesinlesti.

D�n aksam 11den itibaren i�ki i�meye basladim koku hi� yoktu sabah 6ya kadar sohbet muhabbet neyse sonra bi tartisma yasandi gittim odaya 10 dk boyunca agladim erkek arkadasim odaya girdi yanima oturdu bi irkildi :) telasla hohlasana bi dedi hohladim t�yleri diken diken oldu ve far g�rm�s tavsan ifadesiyle sunu dedi "askim �ok fazla var" soktan soka girdi girdi 15 dk �ncesine kadar hi� koku yoktu birden agzimdan burnumdan koku gelmeye basladi hakliymissin sen dedi ��nk� o da iyilestigimi ama psikolojik taktigimi d�s�n�yordu. Aldigin tepkiler kesinlikle dogru ��p suyu gibi bi koku ve suan baya yayiliyor falan dedi.

Uyaninca tekrar tekrar kontrol ettik d�nden kalmalik alkol agzi kokusu vardi.

Alkolden koktum diye d�s�nmeyin ilk defa i�miyoruz. Simdi ne d�s�nmeliyim bilmiyorum..
Başa Dön
Kepli Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kepli Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 18:23
Murat hocam ne diyorsunuz bu konuya b�yle bir sey nasil m�mk�n olabilir?
Başa Dön
nicksizz4 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 20:31
�ok ilgin�.. �ok garip
Başa Dön
Efem Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 20:40
Diloy sen aģladin ya geniz akti diye koku olmustur belki
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 20:52
Yahu onca zamandir beraberiz neredeyse beraber yasiyoruz ilk defa aglamadim yaninda. Kokmuyordum ben onun yaninda o y�zden bana psikolojik sorunum var muamelesi yapiyordu sonunda aldi kokuyu soka girdi bu derece kokuyu g�r�nce. Daha �nce onun yaninda koktugum d�nem sin�s�mde anaerob bakteri enfeksiyonu olmustu onun kokusunu aliyordu o enfeksiyonun kokusunu bende aliyordum. Ameliyat oldum ge�ti o durum. Ama bu �ok baska bir sey enfeksiyon falan degil bence. Asiri kokmasina ragmen naparsam yapayim alamadim o kokuyu ��nk� nefes kokusuydu cigerlerimden geliyordu.
Başa Dön
Marsss Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 13:44
O kadar benzer ki belirtiler ve durumlar..Birden ortama yayilan bir koku ve kisinin kendisi bu kokuyu almiyor.. �ildiricam..Is yerimde yasiyorum bu durumu ben de..
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 13:50
İlk gönderen: Marsss Marsss yazdı:

O kadar benzer ki belirtiler ve durumlar..Birden ortama yayilan bir koku ve kisinin kendisi bu kokuyu almiyor.. �ildiricam..Is yerimde yasiyorum bu durumu ben de..

Nasil ya konusmadiginiz takdirde v�cudunuzdan kokumu yayiliyor. Ya da burundan hocam �ok ilgin�. Bende unuveristeye gitmekten vazge�tim bu sene dondurdum bu konudan dolayi ama yani ne kadar �abalasakta ge�miyor ya kendilinden duracak ya hic durmayacak ailemde onceden benle ayni sorunu yasayanlar olmus 30 lu yaslarda koku gitmis. Umarim hepimizi en kisa zamanda iylesirix
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 14:11
Ben burundan yayildigini d�s�n�yorum. ��nk� sin�s ve geniz akintisi problemim var. Diloyla bir �ok belirtimiz ayni. Bende de s�rekli kesintisiz bir koku yok birden yayilan bir koku var ortama. Ve ben alamiyorum bu kokuyu. Daha dogrusu sin�s rinse kit kullanmadigim zamanlarda aliyordum bende. Son iki senedir onunla idare ediyorum rahatlatiyor. Burnumda kuruluk da oluyor benim. Daha �nce de sormustum fakat g�rmemis olabilir. Diloy herhangi bir �r�n kullaniyor musun? Burnun i�in rinse kit vs gibi?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 15:55
İlk gönderen: Marsss Marsss yazdı:

Ben burundan yayildigini d�s�n�yorum. ��nk� sin�s ve geniz akintisi problemim var. Diloyla bir �ok belirtimiz ayni. Bende de s�rekli kesintisiz bir koku yok birden yayilan bir koku var ortama. Ve ben alamiyorum bu kokuyu. Daha dogrusu sin�s rinse kit kullanmadigim zamanlarda aliyordum bende. Son iki senedir onunla idare ediyorum rahatlatiyor. Burnumda kuruluk da oluyor benim. Daha �nce de sormustum fakat g�rmemis olabilir. Diloy herhangi bir �r�n kullaniyor musun? Burnun i�in rinse kit vs gibi?

Bendede geniz akintisi ve sunuzit (vardi ama gecti) fakat burnumdan kotu bir koku yayilmiyor sadece agizdan bence sorununuz akciger kaynakli .
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 16:02
Bence senin sin�s�nde anaerob bakteri enfeksiyonu var. Test etmek i�in derince s�mk�r �nce sagi kapat sonra sol deligi kapatarak. I�eride bi koku hissedersen dedigim bakteri. Bu s�yle de anlasiliyor grip olunca o bakteri �ok daha belli ediyor kendini iltihap tadi agiza geliyor. Ilk ameliyattan sonra benim sin�s�mde de olmustu dr y�z�nden oradan biliyorum. Benim suanki durumumda durduk yere bi koku yayilmiyor. Bi duygu var onu yasayinca nefes kokusu olusuyor burnumdan �ikan hava da kokulu oluyor yani. O duygunun ne oldugunu ��zd�m ama benim karakterim geregi bunu yasamamam m�mk�n degil maalesef.. O duyguyu bir kere yasadim erkek arkadasimin yaninda onda da koktum...

Anaerobik bakteri enfeksiyonu oldugu d�nem burnuma vicksin first defence diye bi �r�n�n� sikmistim igren� kokulu bi par�a �ikmisti b�yle de deneyebilirsin.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 18:37
Yakin zamanda hasta oldum bronslarim tikanmis ge�ici astim teshisi koyuldu. R�ntgen �ekildi sadece antibiyotik kullandim farkli bir ka� hap ve ventolin kullandim. Kokuda bir fark olmadi
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 18:41
Ameliyat d�s�n�yorum sin�slerimden. Daha �nce tomografi �ekindim ama tekrar �ekicek doktor eski bayagi. Ocak sonrasi i�in ameliyat tarihi almayi d�s�n�yorum bakalim
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 18:52
Nasil bir duygu o biraz tarif eder misin?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 21:48
İlk gönderen: Diloy Diloy yazdı:

Bence senin sin�s�nde anaerob bakteri enfeksiyonu var. Test etmek i�in derince s�mk�r �nce sagi kapat sonra sol deligi kapatarak. I�eride bi koku hissedersen dedigim bakteri. Bu s�yle de anlasiliyor grip olunca o bakteri �ok daha belli ediyor kendini iltihap tadi agiza geliyor. Ilk ameliyattan sonra benim sin�s�mde de olmustu dr y�z�nden oradan biliyorum. Benim suanki durumumda durduk yere bi koku yayilmiyor. Bi duygu var onu yasayinca nefes kokusu olusuyor burnumdan �ikan hava da kokulu oluyor yani. O duygunun ne oldugunu ��zd�m ama benim karakterim geregi bunu yasamamam m�mk�n degil maalesef.. O duyguyu bir kere yasadim erkek arkadasimin yaninda onda da koktum...

Anaerobik bakteri enfeksiyonu oldugu d�nem burnuma vicksin first defence diye bi �r�n�n� sikmistim igren� kokulu bi par�a �ikmisti b�yle de deneyebilirsin.

Diloy bu bakteri olayida ne oluyor benim sin�s tomografisinde yalnizca deviasyon ve konka �ikti ameliyatta oldum. Fakat koku ge�medi sebebi alerjik rinit o bakterinin bende olup olmadigi nasil anlayacagim? Tesekk�r ederim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 21:52
Utanga�lik rezil olmak degersizlik onun gibi bi duygu karisim bir sey :)

Sin�slerimde enfeksiyon varken croxilex albitrol ve zyrtec sifirlamisti kokumu benim. Ila�lar bitmeden ameliyat oldum bidaha da geri gelmedi ama su bilim kurgu filmi gibi kokudan kurtulamiyorum.

Bir yazi okumustum kisaca s�yle diyordu v�cut b�t�n bi mekanizma bi b�lgede olan sikinti �ok baska b�lgede bi probleme yol a�abilir. Hani suda bi dalga olusturursun o dalga karsiya kadar gider bi etki g�sterir v�cutta b�yle. Yani kokunun kaynagi her yerde olabilir. Ben duygu durumumla alakali oldugunu biliyorum beynimde kimyasal bi bozukluk bence ama bozuk sindirim sisteminin de bu kimyasal bozukluga katkisi var diye d�s�n�yorum. Enzim takviyesine basladim bu da olmazsa psikiyatrik ila� son �are.

Hep d�s�n�yorum zaten bir sey oldugu yok 😔
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 22:00

Utanga�lik rezil olmak degersizlik onun gibi bi duygu karisim bir sey :)

Sin�slerimde enfeksiyon varken croxilex albitrol ve zyrtec sifirlamisti kokumu benim. Ila�lar bitmeden ameliyat oldum bidaha da geri gelmedi ama su bilim kurgu filmi gibi kokudan kurtulamiyorum.

Bir yazi okumustum kisaca s�yle diyordu v�cut b�t�n bi mekanizma bi b�lgede olan sikinti �ok baska b�lgede bi probleme yol a�abilir. Hani suda bi dalga olusturursun o dalga karsiya kadar gider bi etki g�sterir v�cutta b�yle. Yani kokunun kaynagi her yerde olabilir. Ben duygu durumumla alakali oldugunu biliyorum beynimde kimyasal bi bozukluk bence ama bozuk sindirim sisteminin de bu kimyasal bozukluga katkisi var diye d�s�n�yorum. Enzim takviyesine basladim bu da olmazsa psikiyatrik ila� son �are.

Hep d�s�n�yorum zaten bir sey oldugu yok 😔

croxilex albitrol (antibiyotik)ve zyrtec alerji ilaci antibiyotikten kaynakli kokun gecmis olabilir mi? Ben bir burnumdan sumkurdugum evet 1 2dk burnumdan koku geliyor ama mukustan kaynakli diye d�s�n�yorum sonra ge�iyor fakat odaya koku fln bulasmiyor yakinlarimada koklatim agizdan gelen bir koku oldugu s�yleniyor. B�yle bir bakteri tomografide veya ameliyat aninda g�r�lme ihtimali yok mu + olrak burun endoskopiside yaptirdim bunlarda gorunme ihtimali varmidir?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 22:14
@Isimsizdunya o bakteri varken sag tarafimdan derin s�mk�rd�g�mde solu kapatip, i�eride bi koku hissediyordum arada konusurken genzimde gaz bulutu gibi hissediyordudum kokuyu. Genzimde hissettigimde tadini da aliyordum sonra dedigim �r�n�n� kullandim vicksin yattim uyudum 2 saat sonra burnumdan igren� kokulu b�y�k bi par�a �ikmisti.

Sonra asiri agirlasti bu koku midem bulaniyordu iltihaptan felaketti. Hafta sonuydu aglayarak acile gittim dedim hasta oldum kokuyorum falan diye anlattim. Halbuki bilmiyodum ameliyattan sonra oldu bu koku dr �yle bi ameliyat etmiski konka sin�s�m� kapamis ama tam aksine ben iyilestim saniyordum b�yle koku olunca mahvoldum. Dr gen� bir seydi direk dedi anaerobik bakteri yapar b�yle. Dedim flagyl kullaniyim yok o bagirsaklar i�in augmentin ge�irir bu enfeksiyonu burnundaki dedi. Ben �ok bilmis dinlemedim flagyl kullandim bi de macrol vardi evde 2 sini birden kullandim macrol hafifletmis kokuyu meger ben flagyl etki etti saniyorum. Neyse en son croxilex kullandim bu augmentinin muadili etken madde ayni amoksisilin klavulanik asit ger�ekten de sifirlandi koku sonra ameliyat oldum iste tekrar ge�ti o durum.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 22:32

@Isimsizdunya o bakteri varken sag tarafimdan derin s�mk�rd�g�mde solu kapatip, i�eride bi koku hissediyordum arada konusurken genzimde gaz bulutu gibi hissediyordudum kokuyu. Genzimde hissettigimde tadini da aliyordum sonra dedigim �r�n�n� kullandim vicksin yattim uyudum 2 saat sonra burnumdan igren� kokulu b�y�k bi par�a �ikmisti.

Sonra asiri agirlasti bu koku midem bulaniyordu iltihaptan felaketti. Hafta sonuydu aglayarak acile gittim dedim hasta oldum kokuyorum falan diye anlattim. Halbuki bilmiyodum ameliyattan sonra oldu bu koku dr �yle bi ameliyat etmiski konka sin�s�m� kapamis ama tam aksine ben iyilestim saniyordum b�yle koku olunca mahvoldum. Dr gen� bir seydi direk dedi anaerobik bakteri yapar b�yle. Dedim flagyl kullaniyim yok o bagirsaklar i�in augmentin ge�irir bu enfeksiyonu burnundaki dedi. Ben �ok bilmis dinlemedim flagyl kullandim bi de macrol vardi evde 2 sini birden kullandim macrol hafifletmis kokuyu meger ben flagyl etki etti saniyorum. Neyse en son croxilex kullandim bu augmentinin muadili etken madde ayni amoksisilin klavulanik asit ger�ekten de sifirlandi koku sonra ameliyat oldum iste tekrar ge�ti o durum.

Yani croxilex kokunu ge�irdi. �nceden ameliyat oldugunuda okumustum doktor isi berbat etmis anlasilan. Croxilex denemelimiyim sence? Kac gunde etkisini g�sterdi?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 23:25
2. G�nde ge�misti. Ge�mis mesajlarimdan bakarsan kokumu sifirlayan ila�lari yazmistim. Dene bir sey kaybetmezsin. Ila�tan �l�nm�yor 5 aydir kullandigim ilacin sayisini unuttum bos beklemekten iyidir yapistir gitsin :)
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2021 tarihinde 23:51

2. G�nde ge�misti. Ge�mis mesajlarimdan bakarsan kokumu sifirlayan ila�lari yazmistim. Dene bir sey kaybetmezsin. Ila�tan �l�nm�yor 5 aydir kullandigim ilacin sayisini unuttum bos beklemekten iyidir yapistir gitsin :)

Kaybedecek �ok bir sey yok aslinda bi alerji tedavisi g�r�yorum o da bir halta yaramiyor her hafta ilaclara 200 �d�yorum her hafta ilac degistiyor doktorum biri tedaviye onay verck fln dio . Senin su ila�lar mesajini bulamadim aratigimda + olarak aile hekimlerinden mi yazdiriuordun ne diyordun doktorlara yazmalari icin cunku antibiyotikler re�etesiz satilmiyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 03:08
Ilk ameliyati oldugum dra gittim beni anlamiyorsunuz kokuyorum ne kadar az hava girisi olursa burnumun sag tarafina o kadar kokuyorum falan diye agladim. Dr anlamiyordu beni ameliyat yarasindan koku hissediyorsun falan diyordu aglanip sizladim erkek arkadasim da yanimdaydi o da anlatti kokunun nasil ciddi oldugunu. Dr da bana croxliex, albitrol, zyrtec, actifed yazdi. I�tim ge�ti koku. Sonra baktim bu drdan hayir yok baska dra gittim tomografilere bakti �ncesi sonrasi dedi ameliyat yaparak daha k�t� hale getirmis drun sunu yapicaz bunu yapicaz ameliyatta vs anlatti iyiki olmusum 2. ameliyati sag tarafim �ok rahatladi ameliyattan sonra bi daha o koku olmadi.
Albitrol ve croxliex 12 saate bir, zyrtec g�nde 1, actifed g�nde 2 kullandim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 12:27
Bu arada forumdan bulustugumuz, bu problemi 15 yildir �eken arkadasim artik neredeyse tepki almadigini s�yl�yor. Ge�miste somut bir kokusu varmis disini �ektirmis bademciklerini aldirmis bunlardan �nce bilegimi yaladigimda les gibi kokardi ama bu operasyonlardan sonra o koku olmuyordu bilek testi yapinca demisti fakat hala asiri tepkiler almis bu zamana kadar. Bulusunca kokmadigini s�yledim 2 saat falan oturduk dip dibe konustuk beynimize kokuyu bizim telkin ettigimizden falan konustuk ona da �ok mantikli geldi ge�mise d�n�p bakinca. Simdi diyor hi�bir sey yapmadim ama senden sonra tepkiler �ok �ok azaldi ��nk� yillardir sadece senin koku yok demene inandim. Sonu� olarak kokarca sendromu dogru :D
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 14:10

Bu arada forumdan bulustugumuz, bu problemi 15 yildir �eken arkadasim artik neredeyse tepki almadigini s�yl�yor. Ge�miste somut bir kokusu varmis disini �ektirmis bademciklerini aldirmis bunlardan �nce bilegimi yaladigimda les gibi kokardi ama bu operasyonlardan sonra o koku olmuyordu bilek testi yapinca demisti fakat hala asiri tepkiler almis bu zamana kadar. Bulusunca kokmadigini s�yledim 2 saat falan oturduk dip dibe konustuk beynimize kokuyu bizim telkin ettigimizden falan konustuk ona da �ok mantikli geldi ge�mise d�n�p bakinca. Simdi diyor hi�bir sey yapmadim ama senden sonra tepkiler �ok �ok azaldi ��nk� yillardir sadece senin koku yok demene inandim. Sonu� olarak kokarca sendromu dogru :D
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 14:13
Bilegini yalayinca ama az ama �ok herkesinki kokarmis, Murat bey demisti. Ben KBB doktoruna gidip a�ik�a durumu s�ylemistim, bademcik tasindan olabilir demistim bu koku. Alalim badolarimi.

Adam anlayisli �ikti, dikkatle dinledi beni, muayene etti. Dedi ki senin badolarini almaya gerek yok ��nk� zaten olmasi gerektiginden daha k���kler. Ikincisi de agzini a�tin, sana yaklastim, badolarini muayene ettim ama hi� bir k�t� koku falan almadim???

Ben sok ben iptal.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 14:50
Tabii t�k�r�k kokusu olur o normal ama �nceden ger�ekten �ok k�t� kokuyormus o bilek testini yapinca benim midem bulaniyordu falan dedi. Dis ve bademcigi halledince o igren� kokuyu almamis bir daha hi� ama tepkiler girla.

Dr senden koku almamis bence sundan rezil olucam korkusu yasamadigin i�in ama sosyal hayatta bu duyguyu hep yasiyoruz beynimize s�rekli agzimizin koktugunu s�yl�yoruz ve somut koku ortadan kalkmis olsa bile v�cut kokuyor. Bu kokarca sendromunu yasamadan iyilesen bir�ok insan var ama bizim karakterimizden kaynakli bunu asamiyoruz kendimizi kokuya hapsediyoruz. Bize gamsizlik ve �z g�ven skilli lazim 😑
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Aralik-2021 tarihinde 20:13
İlk gönderen: Kepli Kepli yazdı:

Murat hocam ne diyorsunuz bu konuya b�yle bir sey nasil m�mk�n olabilir?

Olaylar uzun ve karisik. Takip edemedim.
Başa Dön
ali1111 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 06:59
Arkadaslar �zellikle a�ken (gece yatarken ve sabah kalkinca) mide ve bagirsaklarimdan gaz sesleri geliyor ve en �nemlisi a�ken yutkundugumda yani t�k�r�g�m� yuttugum anda midemde hemen bi gaz sesi olusuyor bunun sebebi bakteriyel bi geniz akintisi olabilir mi?
Başa Dön
ali1111 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 07:00
Mesela su da i�erken su mideme girince midemde bi sesler bi gaz sikismalari oluyor
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2022 tarihinde 06:52
İlk gönderen: ali1111 ali1111 yazdı:

Mesela su da i�erken su mideme girince midemde bi sesler bi gaz sikismalari oluyor

Tipa tip aynisi olmasa da bende de her yeme i�meden sonra guruldama bazen hi�bir sey yokken de guruldama oluyor bununla birlikte siskinlik darlik karin �evresinde agri gibi belirtileride oluyor vallahi ��zersen sebebini bulursan paylas, gastroentroloji hekimine gitmistim reflu ilaclari verdi tetkik yapmaadan kullaniyorum ama fayda rtmiyor belki tekrar gider fayda etmedigini anlatirim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2022 tarihinde 21:42
İlk gönderen: ali1111 ali1111 yazdı:

Ali abicim; bu olayda hastalik, bunu hastalik zannetmektir.
herkesin midesine su girince bi ses gelebilir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 05:20

Refl�, kabizlik, agiz/nefes kokusu �zerine :

tikla
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Haziran-2022 tarihinde 20:06

Bizde hem mide asit azligi var hem de sindirim fonksiyon bozuklugu yani gastroperazi. Bu gastroperazinin sebebi burun deviasyon yani v�cuda yeterli oksijen gitmemesi ve bakterili sin�s akintilarinin mideyi zamanla tahrip etmesi. O y�zden koku sikintisi �ekiyoruz. Yoksa bir �ok kiside refl� var ama kokmuyor �st�ne mide sindirim yavasligi eklenince koku yapiyor. Sadece mide asidini arttirmak yetmez fonksiyonu da d�zenlemek lazim. Bunlarin ikisi birlesince k�t� gaz mideden y�kseliyor s�rekli o yapis akintiyi olusturuyor geniz gazlara karsilik ve dilde de pas olusuyor. O sindirilmemis, asitsizlikten yeterince temizlenememis gidalar da bagirsaktan kana ge�ip nefes kokusu olusturuyor. Stresten bu y�zden etkileniyor koku stres mideden en �ok etkilenen organ. Stres direk sindirim sisteminin fonksiyonlarini etkiliyor.

Bana kizip forumu terk eden @diloy'un hakli oldugunu d�s�nmeye basladim.

Bug�n ayiptir s�ylemesi manti yedim, saatlerdir sindiremedi midem, agzima aci sular geliyor hala. Mide asidi azligi var �ogumuzda arkadaslar. B12 eksikligi de yaparmis bu, bende de var B12 eksikligi.

Yeteri kadar sindirilemeyen karbonhidratlar ve proteinler duodenum, ince bagirsaklar ve kalin bagirsaklarda kokusmaya devam eder. Kokusma sonucunda a�iga �ikan hidrojen gazi bagirsaklarda gurultu, siskinlik ve gerginlik yapar ve karin i�i basincinin artmasina neden olur. Bagirsaklarin i�indeki basincin artmasi da asagidan yukariya dogru mideyi sikistirarak refl�n�n artmasi i�in ikinci bir sebep olur. Bagirsaklardaki yetersiz sindirimden dolayi ortaya �ikan hidrojen gazi emildikten sonra akcigerler yoluyla v�cuttan atildigi i�in agiz kokusuna da sebep olur. Yapilan arastirmalarin sonucunda sindirilemedigi i�in emilemeyen 30 gr karbonhidratin kokusmasi sonucunda bir g�n i�inde 10 litre hidrojen gazi ortaya �ikabilecegi belirtilmektedir. Sindirim sisteminin hacmini d�s�nd�g�n�zde bu b�y�k bir miktardir.

�senmeyin okuyun l�tfen :
tikla
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2022 tarihinde 14:21
Tospik paylasim i�in tesekk�rler b�t�n b�l�mleri okudum. �ok mantikli seyler yaziyor aslinda kokuyla birlikte v�cudumuzda g�r�len diger semptomlari da ayni sebebe baglamasi �ok inandirici ve a�iklamasi �ok mantikli geldi. Burda olan �ogu arkadasimizda karim gurultusu, sindirim bozuklugu, alerjiler, v�cut kokusu vb. Sikayetlerde koku beraberinde var. Paylastigin yazida bunlarda mide asidi azligina baglanmis yani bir tasra birka� kus. Diloy sanirim bunun i�in sindirim enzimi kullaniyordu baska bir sey kullaniyormuydu hatirlayamiyorum hatta bende ondan sonra sindirim enzimi ne baslamistim ama ise yaramamisti bende ben mide asidini dogal olarak arttirmak i�in neler yapilmali gibi arastirmalar yapiyorum. Umarim faydali olur
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2022 tarihinde 23:22
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Tospik paylasim i�in tesekk�rler b�t�n b�l�mleri okudum. �ok mantikli seyler yaziyor aslinda kokuyla birlikte v�cudumuzda g�r�len diger semptomlari da ayni sebebe baglamasi �ok inandirici ve a�iklamasi �ok mantikli geldi. Burda olan �ogu arkadasimizda karim gurultusu, sindirim bozuklugu, alerjiler, v�cut kokusu vb. Sikayetlerde koku beraberinde var. Paylastigin yazida bunlarda mide asidi azligina baglanmis yani bir tasra birka� kus. Diloy sanirim bunun i�in sindirim enzimi kullaniyordu baska bir sey kullaniyormuydu hatirlayamiyorum hatta bende ondan sonra sindirim enzimi ne baslamistim ama ise yaramamisti bende ben mide asidini dogal olarak arttirmak i�in neler yapilmali gibi arastirmalar yapiyorum. Umarim faydali olur

Yazida ve baska yazilardan okudugum kadariyla mide asidi azliginin en b�y�k sebebi stresmis. V�cut s�rekli stres altindaysa kendisini savas durumuna alip sindirim su an aciliyeti yok diye onu ikinci plana atip asit �retimini yavaslatiyormus.

Asit artirimi i�in her yemekten �nce sirke i�mek, limon suyu i�mek vs �neriliyor ama stresle basa �ikmak �grenilirse sorun zaten ortadan kalkacak b�y�k �l��de.

Mide asidi azligini basit�e �grenmek i�in sabah a� karnina bir �ay kasiginin yarisi kadar karbonati 1 �ay bardagi suda karistirip i�iyormusuz, 5 dk i�inde gegirirsek asit yeterlidir gegirmezsek asit azdir deniyor.

Bir diger y�ntem de pazardan pancar alip yemek. Ben ilk kez ge�en yil yemistim ve o kadar kirmizi bir suyu var ki ellerine degdigi an elini de kirmiziya boyuyor. Yedikten sonra idrarin da kirmizi oluyorsa mide asidin az demekmis.

Mide asidi midedeki ve bagirsaktaki mikroplari �ld�r�yormus, KBB sorunu, sin�zit, dis ��r�kleri olmadigi halde kokusu olanlarin da muhtemelen bogaz bosluguna refl�ye mideden gelen ve tam sindirilemeyen i�i mikrop dolu yemek artiklardan s�phelenmesi gerekirmis.

Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Haziran-2022 tarihinde 10:10
Yani s�yle aslinda �ocukken �ok stresli bir �ocuktum zaten �ocukluktan basladi ama suan ger�ekten herseyi kafaya takan biri degilim stres yapiyorum elbette bazen ama her zaman degil. Su durum olabilirmi acaba bu hastalik s�rekli devam ettigi i�in ister istemez bizi g�n i�erisinde farkli d�s�ncelere strese istiyor bundan dolayi ge�meyen bir durum olabilirmi yoksa diger konularda stres filan yaptigim yok s�rekli bu hastaligi d�s�n�yorum o kadar.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  <12

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.