Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

sabahlari dil pasi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: sabahlari dil pasi
    Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 08:53
Merhaba murat hocam bu olay herkeze �zg� degilmidir bazi insanlarin sabah kalkinca agzinda pas bulunmaz hatta koku bile olmayani gordum acaba bizde rahatsizlik oldugu icin mi pas oluyor.mide kapaklarimi acik kaliyor ne oluyor anlamadim dilimiz beyaz oluveriyor.koku olmasini anlarimda pas olmasina anlam veremiyorum zaten gun boyuda dilimde beyazik var bunu dahiliye doktoruna gidince soyleyecegim,siz nasil bi yorum yaparsiniz.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 17:05
insan olmasina gerek yok, yasayan her canlinin sabahlari agzinda az veya �ok koku olur. Her canlinin dilinde pas (dil kaplamasi) olur. Her dil kaplamasi az veya �ok agiz kokusu yapar.

Bunlarin bir kisminda fazla bazilarinda az olur. Bazi g�nler fazla bazi g�nler az olur. Bazi g�nler baska sebeple, diger bazi g�nler baska sebeple olur. Ama hep olur.

-M
Başa Dön
erkannn1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 17:46
Anladim hocam bunu engelleyemeyiz dimi yani bi tedavi gorerek
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 17:58
Hocam bu dil pasini yokedemesek bile azaltmak mumkunmu yatmadan once dilimi fircaliyorum ama sonuc hep ayni ben anlamadim ne yapsam
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 06:41
Afedersiniz hocam flood yapiyorum ama yukardaki sorularima bir ek daha yapayim ben sabahlari kalkar kalkmaz dilimi fircaliorm o pas gitsin diye kotu bir maddymis tekrar mideye kahvaltiyla geri yutulmamasi lazimmis o yuzden,benim dilimin yuzeyi zaten beyaz acaba pas gelincede sanki cok oluyormus hissinemi kapiliyorum napiyorum bilemedim bence bu dildeki beyazligi yok etmem gerekior.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 12:00
Dil y�zeyinde kendini yenileyen epitel h�creleri y�zeyden d�k�l�yor ve ��p anlaminda epitel h�cre kalintilari dil y�zeyinde birikiyor. Buna olmasin, ben epitel h�crelerim d�k�lmesin, kendini yenilemesin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

1 cm3 salyada 1 milyon ile 100 milyoin arasinda degisen mikrop h�cresi vardir. Bakteri h�creleri dil papilleri arasinda b�y�yor, gece boyunca �ogaliyor, koloniler olusturuyor. Biz bunlara �ogalmayin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Salyada proteinler geliyor, gece a�ik kalan agizda suyunu kaybedip jel�z bir kivam aliyor ve bu h�crelerin arasina zamk gibi sivaniyor. Salyada proteinleri durdurabilir miyiz? Biz salyada protein istemiyoruz diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Iste b�t� bunlar birikiyor ve sabah uyandigimizda dil �zerinde kaplama olusturuyor.

Simdi soruyorum. Sizce bu kaplamayi engelleyebilir miyiz?
Bize d�sen g�rev sabirli ve israrli sekilde temzilik yapmaktir. Dili fir�alamaktir.
-M

Not: Organizma bu dil kaplamasinin yutulmasi konusunda hazirliklidir, midede kolayca tahrip olur ve organizmaya zarar vermesi beklenmez, dil kaplamasinin yutulmasi ciddi sakinca olusturmaz.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 13:12
Hocam tum cevaplariniz icin tesekkurler ben neden ikilemde kaldim soyle ifade edeyim bi sayfada oyle birsey yazilmiski ne kadar saglikli bilmiyorum mide kapaklarinin acik kalmasindan kaynaklaniyo deniyor ve bunuda reflu yapiyor deniyorda.ben sizin yazdiklariniza uyacagim ama bi incelermisiniz.

http://www.womenshealth.com.tr/kahvaltidan-once-kontrol-etmen-gerekenler/.VNNQimVut0s
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 14:34
Verdiginiz linke bakmadim.
Benim s�ylediklerimi esas aliniz. Dedikodu sitelerine mesai harcamayiniz.
-M
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 14:57
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Dil y�zeyinde kendini yenileyen epitel h�creleri y�zeyden d�k�l�yor ve ��p anlaminda epitel h�cre kalintilari dil y�zeyinde birikiyor. Buna olmasin, ben epitel h�crelerim d�k�lmesin, kendini yenilemesin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

1 cm3 salyada 1 milyon ile 100 milyoin arasinda degisen mikrop h�cresi vardir. Bakteri h�creleri dil papilleri arasinda b�y�yor, gece boyunca �ogaliyor, koloniler olusturuyor. Biz bunlara �ogalmayin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Salyada proteinler geliyor, gece a�ik kalan agizda suyunu kaybedip jel�z bir kivam aliyor ve bu h�crelerin arasina zamk gibi sivaniyor. Salyada proteinleri durdurabilir miyiz? Biz salyada protein istemiyoruz diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Iste b�t� bunlar birikiyor ve sabah uyandigimizda dil �zerinde kaplama olusturuyor.

Simdi soruyorum. Sizce bu kaplamayi engelleyebilir miyiz?
Bize d�sen g�rev sabirli ve israrli sekilde temzilik yapmaktir. Dili fir�alamaktir.
-M

Not: Organizma bu dil kaplamasinin yutulmasi konusunda hazirliklidir, midede kolayca tahrip olur ve organizmaya zarar vermesi beklenmez, dil kaplamasinin yutulmasi ciddi sakinca olusturmaz.

hocam �ok g�zel anlatmissiniz.tesekk�rler

agiz i�i somut bir neden yoksa, agizdan i�inden kaynaklanan kokular ve dil pasi i�in uzun vadede temiz bir sekilde hijyen uygulayarak bunlari minimum seviyeye veya altina indirebilirsiniz...
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2015 tarihinde 07:41
Organizma mikroplara ve disaridan gelen mekanik kimyasal uyarilara karsi kendisini savunurken salyanin i�erik, kivam ve miktarinda degisiklik olur.

�rnegin kirli agiz, ��r�k, iltihap, apse, k�t� kaplama, k�t� dolgu, p�r�zl� y�zey, yatarken agizin a�ik kalmasi, protezi agizdan �ikartmadan protez ile uyumak, alkol kullanmak veya alkoll� gargara kullanmak, dilin �zerinde yemek artiklari birakmak vs.... B�t�n bunlar salyada kivam ve vol�m degismesi yapar ve daha fazla dil pasi, daha kalin kaplama ve daha fazla agiz kokusu demektir.

Saticilarin ticari pirim gayretleri ile sizleri inandirmaya �alistigi bagirsak mantari, dahili hastaliklara bagli dil kaplamasi, diyafram nefesi, vs gibi senaryolarin tibbi bilim destegi simdilik yoktur.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2015 tarihinde 18:03
Hocam cok haklisiniz heleki su. Unlu olan adi lazim degil gokcek ilaclarimidir nedir adama dilimdeki pas diyor 10 kisi 10 unuda bagirsaklarinda mantar var benim su ilacimi al kullan gecer diyor boylelerinden medet ummuyorum iyileseceksem isin ehli olan doktorlarin tescilli tipbi malzemeleriyle iyilesmek istiyorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2015 tarihinde 09:57
hocam sabahlari insanlarin agzinda dil pasi ve koku bulunabilir bu insanlarin dil yapisina g�re degiskenlik g�sterebilirmi pas olayi kokuda degiskenlik g�steriyor az da olsa cokda olsa kokuyor eyvallah benimki �ok ben bile hissediyorum kokuyu herneyse
eger bi insanda bademcik geniz akintisi yada mideden gelen koku var ise sabahki kokuyla karisirmi yoksa sabahlari sadece fizyoljik olan koku mu vardir bunu merak ediyorum iki kokuda birbirine girermi ?
her insanin dil yapisi farkli benimki p�t�rl� p�t�rl� yani aralarina yemek artiklari girmesi cok rahat ve hi� p�r�s�z degil bu y�zden �ok pas olusuyor kanimca tekrardan fotograf �ekerek size yollamak istiyorum bu sefer kalitesi y�ksek bi cihazla.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2015 tarihinde 19:39
Bu makaleyi a�in: http://aydinmur.com/halitosis-definition-classification.pdf

Ikinci resimi (Fig.2) ekrana koyun ve simdi bu satirlari o resime bakarak okuyun:

Tip 1,2,3,4 5 agiz kokularini mavi ile g�r�yorsunuz.Her kokunun herkeste olan az miktardaki y�zdleri daha koyu boyanmistir.

Simdi koyu boyanmis par�alari alt alta koyup toplayiniz. Iste bu toplam fizyolojik agiz kokusunu olusturur. Sordugunuz sabah kokusu fizyolojik (Tip 0) agiz kokusunudr, kompozisyonu bu sekildedir.

Yani sabah kokusu biraz dil kokusu, biraz hava yolu kokusu, biraz sindirim gazlari kokusu, biraz kan gazlari kokusudur, biraz da ne hissettiginizin kokulari toplamidir. Bu sebeple tedavi edilemez.

Bilmem a�iklayabildim mi?
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2015 tarihinde 08:50
Hocam cok guzel sekilde acikladiniz ama afedersiniz benim ogrenmek istedigimi seyi tekrarlayim sanirsam dogru bi sekilde anlatamadim afedin,sabahlari olan fizyoljik koku ve normal gun icersindeki kotu koku birbirine karisirma o vakit yani birlesip daha kotu koku olurmu bunu merak ediyordum,birde fizyolojik olan sabahki agiz kokusu turu herkezde aynimidr yani koku cesidi aynimidir veya herkezinki kendine ozgu farkli birbicimdemidir.?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2015 tarihinde 09:32
Mavi yesil sari kirmizi turuncu.
5 tane renk d�s�n�n. Bunlar Tip 1,2,3,4,5 agiz kokusunu temsil eden renkler olsun.

Her sabah uyandigimizda biraz sari, biraz mavi, biraz digerlerinden (hepsinden biraz) karisim seklinde agiz kokusu bulunur. Bu fizyolojiktir. Her insanda renk (koku �esidi) baskadir ve genellikle her d�nem i�in az veya �ok bazi degisiklikler g�sterir farkli renklerde olabilir. Fakat genel olarak renk asagi yukari her sabah bir �ncekine benzer olur.

Kahvalti ve dis ve dil fir�alama sonrasinda hepsinin siddeti azalir. Daha az kirmizi, �ok az mavi, azicik sari ve belkide hi� turuncu kalmaz. Karisim renk (koku �esidi) farkli bir renk kompozisyonu olusturur. Dolayisi ile renk soluklasir, beyazlasir yani Koku siddet kaybeder. Sosyal taciz sinirinin altina d�ser fakat daima vardir.

G�n i�erisinde biraz sari, y�kselebilir, biraz mavi azalbilir, azicik turuncu ilave olabilir ve 1-2 saat sora kaybolabilir. Dalgalanip gider.

Agiz kokusu hastalarinda ise diyelim ki Tip2 vakasi ise ve diyelimki mavi renge isabet eden bir benzetme yapacak isek, sabah uyadigindan beri mavi baskin bir renk g�n boyu eksilmeksizin taciz seviyesinin �zerinde vardir. Diger renklerden (koku �esitlerinden) bagimsizdir. Yaninda baskin baska renkler bulunabilecegi gibi tek basina bir �esit koku da bulunabilir.

Sizin sorunuzu a�iklamis oldum mu?
Bireyin g�n i�erisinde sahip oldugu koku sabah kokusunun �zerine eklenmez. G�n i�inde ortaya �ikan koku(lar) sabah kokusunun y�zdesi ve kompozisyonu degismis bir uzantisindan ibarettir.

Renk �rnegi �zerinden benzetme yaparsak: Sabah zengin renk karmasasi, g�n i�erisinde Mavisi artmis, sarisi turuncusu ve yesili azalmis bir renkten ibarettir.

Aslinda bunlar yukarida linkini verdigim sekilde g�r�n�yor.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2015 tarihinde 13:59
Peki hocam simdi daha aciklayici oldu tesekkurler
Peki hocam bsdka bi konu acarak formu kirletmeyim
Hastalariniz arasinda olsun yada genelleme yaparsak en agir ve en siddetli duyulabilecek kotu koku ne kaynaklidir.
Bende geniz akintisi kesinlikle mevcut bu koku yapiyormus,midedende biraz suphem var yani ben merak ediyorum agzim nasil kokuyor cunki kendi kokumu alamiyorum olculebilmis en rahstsiz eden ve en hafif koku hangi hastaliklardan ortaya cikiyor merak ediyorum..
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2015 tarihinde 17:18
erkannn1, sabah kokusu herkeste olan bir koku onu �ok kafana takma. Emin ol hemen herkesinki k�t� kokuyordur. S�rekli olan kokunun kaynagini bulmaya �alis, sabah kokusu yemek yediginde dis fir�aladiginda ge�er gider.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2015 tarihinde 09:33
Kafaya takmiyorum arastirip bilmek istiyorum onun harici bende agiz kokusu ya mideden yada geniz akintimdan kaynaklaniyo size sonuclari bildirecegim murat hocam son soruma cevap alabilirmiyim ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2015 tarihinde 16:39
Sorunuz kisisel durumunuz ile ilgili oldugu i�in yanit veremiyecegim. Yani sizin �zel durumunuza g�re cevap degisir. Bu tip sorulara �z�r dileyerek yanit yazamiyorum biliyorsunuz.
-M
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2022 tarihinde 13:45
Benim dil kaplamasi i�in 3/4 (yani 4 �zerinden 3) teshisi konulmustu. Dildeki beyazliktan kurtulmak i�in dil fir�alama disinda doktora giden bir y�ntem, ila� bilen var mi?

Dilimin fotosunu ekleyecegim ama buradan direkt nasil foto ekleniyordu unuttum. Bilen bir arkadas yardimci olursa sevinirim.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.