![]() |
Sonunda oldu sanirim! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Hope85
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Sonunda oldu sanirim!Gönderildi: 09-Ocak-2019 tarihinde 23:09 |
|
�ocuklugumdan beri yasadigim bir sikinti bu. t�m �zg�venimi yitirmeme sebep olan, insanlarla konusmayi �ok sevdigim halde hep uzak durmama, kimseye yaklasamama ve maalesef esimle �zel hayatimizda sikintilara sebep olan �ok b�y�k bir problemdi.
Uzun uzun yazip ayni sorunlari hatirlamak istemiyorum. Ama Murat hocamiza da fikir olmasi a�isindan mesela lisede sorun yasadigim bir arkadasim, siddetli bir tartisma i�ine girdigimiz bir anda "offf agzin da les gibi kokuyor" demisti.Yasadigim h�srani burada herkes tahmin edebilir. aradan yillar ge�ti, bir ka� tedavi y�ntemi denedim ama olmadi. en son esim sarmisak yedigimde kokunun gitmedigini s�yledi ve bu bende bademcik olabilir mi soru isaretini olusturdu. KBB ye gittim ama yok bademcikler sorunsuz �ikti, sonra birde ne yersem onun kokusu �irkin bir hale d�n�s�p agzimda kokuyordu. bunlar sorunun agiz i�inde oldugu d�s�ncesi olusturdu. Tabii bu arada KBB alerji ilaci verip g�nderdi ve ise yaramadi tabii ki. bu arada heliko bakteri tedavisi de g�rd�m. ge�en hafta yarim saatte olsa rahat edebilmek adina dis macununu dogrudan dilime s�rd�m ve �yle fir�aladim. bu ana kadar sorunun dilden kaynaklanacagini hi� d�s�nmedim ��nk� bende pas yok. ama dilim kupkuru ve yariklar var t�ylenmeler oldugunu fark ettim. dilimi dogrudan fir�aladiktan sonra hayatimda ilk kez koku 2-3 saat olusmadi. bu arada normalde de dilimi hep fir�alarim, kasikla temizlerim, tuzlu gargara yaparim ama dedigim gibi koku en fazla yarim saat yok olurdu hatta daha kisa s�re
bu olaydan sonra dilime yogunlastim ve asagidaki �r�nlerin hepsini alip 4 g�nd�r kullanmaya basladim, koku gidiyor arkadaslar, tamam uzun s�re yapmazsam yine olusuyor am 2-3 saat olusmadigini bilmek bile benim i�in harika. ve is yerinden arkdasima, esime ve anneme utanarak soruyorum israrla soruyorum hepsi de koku yok diyor. ve ben paronayak�a onlara hala inanmiyorum. simdi sizlere de faydasi dokunur diye �r�nlerimi yaziyorum; Signal dis ipi (�ok yumusak ve dislerin arasina kolaylikla giriyor) Dentasave �inkolu dis macunu (Oxyfresh den �ok daha ucuz ve en azindan �inkolu diye bunu tercih ettim.) Tung Marka Dil Jeli ve Tung Marka Dil Fir�asi (iste en �okta koku bu ikisinin kullanimindan sonra gidiyor) ve tabii ki olmazsa olmaz Pharmol ZN. Evet �senmiyorum ve hepsini sira ile yapiyorum, zaten yillardirbu sorundan dolayi agiz hijyeni ile kafayi bozdugum i�in zor da gelmiyor a�ik�asi. dilimdeki kuruluk ve yanma hissi devam ediyor ve su i�meden yarim saat bile duramiyorum. bu sorun sanirim bizim t�km�k yapimizdan kaynakli artik aklima o geliyor. baska hastaligimiz olsa vucut koku disinda mutlaka bir alarm verirdi. 20 senedir bir hastaligim oldugunu d�s�nm�yorum a�ik�asi. umarim �r�nleri kullandik�a etkisini yitirmez, 3-4 g�nd�r bir miktar daha insanlara korkmadan yaklasmak bile �ok g�zel. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Umarim birilerine faydam dokunmustur. saglicakla kalin. COLOR=blue |
|
![]() |
|
pharmacy
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2019 tarihinde 16:11 |
|
Son zamanlardaki deneyimlerine dayanarak bende size katiliyorum sanirim.Sorun dil yapimiz olabilir.Ben son g�nlerde terramycin deri pomadini midesindeki rahatsizlik i�in kullanip fayda g�rd�g�n� s�yleyen birka� kisiyle karsilasinca ilgin� geldi ve terramycin pomad alip dilimin �zerine s�r�p sonrasinda da yutuyorum.Ve koku �zerinde farkedilir derecede azalma oldu.Normalde her yemekten sonra disimi fir�alayip dilimizi temizlesem �ok rahatsiz olurum ben ama bundan sonra g�nde 2 defa fir�alasam yeterli oluyor, agzimin i�i ferah oluyor ��nk� eskisine nazaran.
Hatta herkes bunu deneyimleyip burda sonu�larini paylasirsa bence hepimiz i�in bir yol g�sterici olabilir.Terramycin pomadi 6 saat arayla dil �zerine nohut b�y�kl�g�nde s�r�p sonrasinda da �zellikle yutuyorum ben denemek isteyenler i�in. |
|
![]() |
|
Hope85
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2019 tarihinde 21:12 |
|
Bana bug�n koku gelmis gibi geliyor ve �ok �z�l�yorum. Esim de inatla koku yok diyor ama inanmiyorum . �z�lmeyim diye s�yl�yor bence. Murat Hocama sormak istiyorum Tip 5 de koku alma ihtimalim var mi? Bu arada eskiden agzim kokuyordu ��nk� 3-4 kisi y�z�me a�ik�a s�yledi . Ama esim yok diyor. Dil bakimi da ge�ici ��z�m oldu maalesef 🥺
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2019 tarihinde 21:22 |
Tip 5 (Subjektif) agiz kokusu olan bireyler herkes gibidir, kendi agiz kokularini duyarlar. Duyduklari koku, herkesin bazen kendisinde duyabilecegi fizyolojik agiz kokusudur. -M |
|
![]() |
|
Hope85
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2019 tarihinde 22:13 |
|
Hocam sizi bunaltmak istemem ama kafayi yiyecegim. �zellikle is yerinde kahroluyorum, kimseyle ayni masada �alisamiyorum, arkadaslarim yanima yaklasip sessizce bir sey s�ylemek istediklerinde, hemen kendimi geri �ekiyorum vs. Ama psikolojik olduguna inanasim bir t�rl� gelmiyor, dayanamadim anneme, is yerinde arkadasima sordum , yok diyorlar ama pek inanmadim onlara, esim de inatla yok diyor ama mesela arabada gelirken nefes alip verdim o k�t� kokuyu aldim ve esim ne koktu ya diye sordu bence benim agiz kokumu aldi. Birde ge�misimde 2-3 kisi s�ylemisti maalesef tabii onlardan sonra dis taslarimi temizlettim ve bakimi artirdim.
Bu kokunun etrafima yayilip yayilmadigini nasil anlamaliyim? Herkese de soramam ki? Agzim mi kokuyor agzim mi kokuyor diye? Esimle kavga ediyoruz artik, onun yalan s�yledigini d�s�n�yorum dedigim gibi ��nk� bir d�nem oda kokunun oldugunu ama ge�tigini s�yl�yor, tabii o ara yine tartarlarimi temizlettim. Bunu anlamanin bir �aresi yok mu? |
|
![]() |
|
Hope85
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2019 tarihinde 22:18 |
|
Birde koku psikolojik olsaydi, gargara kullaninca dis fir�alayinca 5-10 dakika hi� koku almiyorum, madem koku psikolojikse fir�aladilgimda yada gargara yaptigimda da almam gerekmiyor mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2019 tarihinde 21:17 |
|
Psikolojik agiz kokusu olan bireyler fizyolojik kokuyu alabilirler. Problem, bireyin aldigi kokunun oldugundan y�ksekmis gibi abartilmasidir ve hastalik olarak degerlendirilmesidir.
Sizin durumunuzu bilmiyrum. Sizinle ilgili konusmadim. genel bilgi verdim. -M |
|
![]() |
|
Tmaumu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Subat-2019 tarihinde 19:38 |
|
Bademcik taslarini cikarttir yada kendin cikar inanilmaz koku yapar. Bende agiz kokusu azaldii geniz akintim var ve bilinmeyen bi koku problemeim var yakinlarim disinda herkes burnunu cekio ben yaklasinca tmau dan suphelenitoeum ve karacigerden yardim edebilecek varsa bana au instagram adresinden @alredydeadd ulassin lutfen psikolojimi bozdu bu sebepsiz koku
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |