![]() |
TAM 20 SENE SONRA KURTULDUM..!! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
izmir35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: TAM 20 SENE SONRA KURTULDUM..!!Gönderildi: 01-Eyl�l-2020 tarihinde 11:25 |
|
Arkadaslar merhaba bu forumun en eski �yelerindenim. �yelik ismimi degistirdigim i�in yeni �ye gibi g�z�kebilirim ama 10 senedir bu forumu takip ediyorum.
Hepiniz gibi bende onlarca doktora gittim. Rontgenler. tomografiler,ila�lar, ameliyatlar neler neler.. yaptiklarimi anlatamam. Hatta gittigim doktorlarin �ogu profes�rd�. Bu konu i�im bir servet harcadim diyebilirim. Ancak size �ook g�zel bir haberim var, sorunu k���k bir ameliyat ve dogru agiz-burun bakimi(BURASI �OK �NEMLI) ile hallettim. Izmir'de isinde �ok basarili olan KBB uzmani profes�r Enis Alpin G�NERI isimli doktora yaklasik 3 sene �nce gittim. O onlarca KBB doktorunun g�remedigi bir seyi g�rd� ve sunu s�yledi '' burun kemiklerin arasindan olmasi gerekenden fazla bir delik var, bu da sin�s akintisinin devir daim yapmasini sagliyor,sin�s akip gitmiyor,s�rekli burun kanallarinda ve bogazinda dolasiyor, bu koku yapar dedi'' Ancak burun kanallarinda bulunan bu deligi kapatma y�ntemi olmadigi i�in, o deligin bulundugu yeri kiracagiz ve delik kaybolmus olacak dedi. g�z�n�zde b�y�tmeyin �ok kisa bir ameliyatti, 3,4 g�n sonra normal hayatima d�nd�m. Eskiden burnum s�rekli tikanirdi, ameliyattan sonra burnum hi� tikanmaz oldu, �ok iyi hissediyordum Fakat koku halen devam ediyordu. Ne kadar agiz, burun temizligi yapsamda koku gitmiyordu.Hatta gruptan en son bi arkadasin tavsiyesi ile psikiyatra gittim. Arkadasin kullandigi ayni ila�lari kullandim. Ila�lar beni adete durgunlastirdi. Bisey hissetmiyordum, s�rekli uyumak istiyordum. Bende bu ila�lar �ok ters etki yapti 3. g�n�n sonunda biraktim ila�lari Simdi can alici yere geliyorum. Hastaliktan kurtulmami Murat AYDIN hocanin sihirli 2 c�mlesi basardi :) Yaklasik 20 g�n �nce Murat hocaya buradan soru sormustum.Agzi a�ik kalan kisinin hastaligi TIP 1 midir, eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca ge�mez midir demistim. Murat hoca da FARIKS kurursa agiz kokusu yapar. Sin�s rense kit faydali olabilir demisti. Ben sin�s rense kiti 10 yildir kullaniyordum ama hi� faydasini g�rmemistim. Fariks ne bilmiyordum. Sunu yaptim sin�s rense kiti burun deliklerimden �ektim ve agizdan bosalttim. BURASI �OOK �NEMLI ARKADASLAR. Burun deligimden �ektigim sin�s renseyi bogazimdan ge�irerek yani fariksi temizleyerek agzimdan bosalttim suyu. Ben daha �nce �ok eksik yapiyormusum. Bir burnumdan �ekip diger delikten bosaltiyordum. L�tfen herkes bu yaptigimi denesin, eminim bir �ogunuzun sorunu ��z�lecek. ben yaptigim anda ferahligi hissettim. Ayrica mutlaka dilinizi de iyi fir�alayin. Sonra da halitosil kullanin. Ben adana'ya bile 2 defa gitmistim. 1. gidisimde 2011 de Murat hoca dogru tespit koymus, dogru ila�lari sin�s rense kit vermisti. Ama ben yanlis kaullanmisim. Belkide sorunum yillar �nce ��z�lecekti. 2. gidisimde ise yaklasik 2-3 sene �nceartik iyice psikolojim de dagildigi i�in Murat hocayi da yanilttim :) senin sorunun psikolojik demisti :) Hocam benim hastaligim TIP 2 KBB kaynakli imis. Ilk tespitiniz dogruymus. Bu hastaligimi yenmemde 2 b�y�k doktor rol oynadi Murat hoca ve Enis Alpin hoca. Hocam �n�n�zde saygi ile egiliyorum. Siz �ok iyi bir doktorsunuz. iyki varsiniz. L�tfen bu grubu hi� birakmayin. Bende burada olacagim, M�sait olduk�a arkadaslarimin her sorusunu yanitlamaya hazirim. Sizleri seviyorum saglikla kalin.. :) |
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2020 tarihinde 02:42 |
|
ge�mis olsun bende sinus rinse kullaniyorum ama bogazimdan mideme gidiyorm tutmazsam nasil yapiyorsunuz
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2020 tarihinde 10:36 |
|
Tesekk�rler basimi yukari kaldiriyorum suyu hafif sert burnumdan p�sk�rt�yorum , bogazimdan ge�erek agzima geliyor, mideme hi� ka�miyor. Bir ka� denemeden sonra yapabilirsin bence, �ok basit..
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2020 tarihinde 19:09 |
|
Izmir �nce normal basini egip sinusleri temizliyorsun sonra kalan suyla bogazi genzi mi temizliyorsun?
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2020 tarihinde 11:48 |
|
�nce birer defa sag ve sol burnumdan p�sk�rt�yorum, bir delikten girip digerinden �ikiyor. Sonra basimi hafif geri aliyorum. Her delikten'de 4,5 defa p�sk�rt�p, bogazimdan,fariksten ge�erek agzima geliyor bu kadar basit bir islem..
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2020 tarihinde 18:35 |
|
Izmir35 aytug hoca da bana ayni seyi s�yledi fazladan delik var diye, ameliyat dedi ama ben de etkisi olmaz diye d�s�nd�m ameliyatin ��nk� anlatti islemi ama o kapaticam deligi yukaridan dolanacak akinti dedi. Ameliyat hakkinda detay verebilir misin Ben hem deviasyon hem bademcik ameliyati oldum o y�zden etkisin olur diye pek �nemsemedim su an �ok heyecanlandim yazdiklarini okuyunca.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2020 tarihinde 18:37 |
|
Bir de kokunun tamamen ge�tigini s�ylemek i�in 20 g�n �ok erken degil mi simdi ne durumda koku??
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2020 tarihinde 23:37 |
|
izmir sorucagim 3 soru var.
ben yapiyorum aynisni onceden de yaptim ama devisyon vs oldugu icin akinti resmen burnumda doluyo sonra akiyo gec akiyo yani bazen koku yaptigi oluyor 1) ameliyati ne kadar ucrete oldun? 2)bide bu sinus rinse olayini sabah mi yapiyorsun sadece yoksa gunde 2 kez mi ? 3)gunde 1 kez yaptigini varsay kac saat koku gidiyo ? 4)burun ve genzi temizledikten sonra gun icinde azda olsa mukus geldigi oluyor mu yoksa hic gelmiyor mu? |
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2020 tarihinde 03:28 |
|
1-Ameliyati devlette Enis hocanin tavsiye ettigi bir doktora oldum ekstra para vermedim
2- Sabahlari yapiyorum, aksam disari cikacaksam aksamlari dayapiyorum, yani g�nde 1 ya da 2 3-Sabah yaptiktan sonra g�n boyu ferahim aslinda , ama alkol sigara kullanirsam koku geri geliyor. o y�zden sigarayi komple biraktim. alkol�de en fazla hafta da 1 i�ecegim 4-Evet bazen az da olsa mukus geliyor o zaman hafif hafif koku basliyor, bende �yle durumda tekrar sin�z rense yapiyorum, gargara kullaniyorum |
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2020 tarihinde 03:29 |
|
Evet �ok erken ama sizle paylasmak i�in daha fazla beklemek istemedim. suan �ok iyi durumdayim. Alkol, sigara kullanmazsam koku neredeyse sifir denecek kadar az
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2020 tarihinde 11:27 |
|
Hocam uyku hapi ya da fazla agri kesici kullanma agiz kokusu yapar mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2020 tarihinde 16:48 |
Hayir. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2020 tarihinde 17:11 |
|
Izmir koku ne durumda
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Eyl�l-2020 tarihinde 12:51 |
|
Suan ilk g�nler gibi iyi degil, biraz koku oluyor, ama yine de eski zamanlara g�re �ok daha iyi durumdayim..
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2020 tarihinde 19:42 |
|
Izmir 35 durum g�ncellesene ne durumda koku.. bir Fe arkadaslar benim artik dilim damagim bogazim �ok a�iyor resmen her saniye canim yaniyor koku disinda sizde de b�yle olan var mi??
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2020 tarihinde 23:48 |
|
ethic faranjit olamaz mi bende boyle bi durum yok kurulukta olabilir agizdan mi nefes aliyorsun
|
|
![]() |
|
Standartvaka
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Subat-2021 Konum: Usak Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Subat-2021 tarihinde 20:59 |
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |