Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip 5 (kesinlikle hissedilen koku)

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip 5 (kesinlikle hissedilen koku)
    Gönderildi: 06-Subat-2022 tarihinde 00:45
Arkadaslar benim �nceki yorumlari okuduysaniz (eski �ye,,Efeefe,,) 20 sene tip1 vakaydim.ve o son sene daha cok tepki almistim.burun kapatmalar felan.ve kokuyu daha cok siddetli aliyodum.hohlayinca cok agir bi koku aliyodum hele yemek yiyince o yemek kokusu cok uzun algiliyodum ve agzimdaki tat hep irencdi. Son zamanlar burundan kokuda geldini d�s�n�yodum hatta emindim.ve koku 3 metre gittini hep d�s�nyodum c�nk� insanlar okadar uzaktan bile burunlarini kapatiodu ve kasiyodu.bu koku �yld daha cok siddetlenice artik disari zar zor cikiodum ve bu isi c�zmeye daha cok �zen g�sterdim ve hep Doktor Doktor gezdim.sonunda 4 tane disimi cektim ve agiz kokusundan kurtulmustum ve 2 hafta sonra yine tepki almaya basladim ve agzimdan o kokuyu yine aldim.3 sene b�yle gitti.sonra herseyi denedime ragmen(burum ameliyatlarida oldum) ve halen gecmedi diye artik Patlama �zeriydim ve esime anlattim.bu arada esimde hep burunu tutuyodu.anlatinca esim sok olduuu ve benden hic koku almadini s�yledi.kisa kesicem: Ben 20 yildir gercekten tip1 dim ama sonradan tip5de eklenmis.ben aslinda dislerim cekilince agiz kokusundan kurtulmusum:))) ama aklimin ucundan bile 1 sanuye bile tip5 oldumu gecmedi c�nk� Ben kokuyu kendim aliyodum hatta v�c�t kokusunu da aliyodum. Ama hicbiri yok. Esim bana koku olmadini ve tip5 oldumu �grendimde kokunun azaldini hissettim ama halen kokuyu aliyorum nedense ama murat hocamin yazisinda daha yeni okudumki tip5 in siniflamasi var:bazeleri gercekten kokuyu hissediyomus ama aslinda koku yokmus.ve 1 saniye bile koku gitmiyodu.antibiotik kulansam bile.benim farkettim bisey var: cogu insan burunlarini kasiyo.benim esimdede �yle.ya tikleri var yada gercekten kasiniyo.bu corona basladiktan sonra maskeler kasindiyiryo olabilir.esimde mesela �yle.3 g�n maskeyi hic Takmadi ve o kasinti baya azaldi.arkadaslar clz�m� bulamadiysani l�tfen murat hocamin sayfasinda tip5 yazisini iyi okuyun.

Murat hocam size bi sorum var: benim gibi tip5 olan ve agizda o irenc tadi alip ve hohlayinca kendim kesin koku alanin tedavisi nasil olur? Psikologa mi gitmem gerekir yoksa kendilinden bir g�n gidermi? Ben koku aliyorum ama esimle burun buruna geliyoruz hic koku yok diyo.
Başa Dön
nicksizz4 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2022 tarihinde 23:48
Sanirim sizinle ayniyiz. Cok net koku aliyorum, herkes burnunu kapatiyor, elleriyle agizlarini kapatiyorlar benimle konusurken. Aylardir sevgilimle beraberiz, ve her g�n, birlikte yasiyoruz neredeyse, bir kere bile koku almadim diyor. Sadece bi kez ben cok siddetli bir koku aliyordum o zaman agzinin dibine girip hohladim, cok hafif bir koku demir gibi asiton gibi ama sadece hohlayinca geldi karsilikli otururken bunu bi insanin almasi imkansiz dedi. Sadece bir kere o kokuyu aldi onun haricinde hi� koku almadigini s�yl�yor
Başa Dön
Agizkokusu1 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Agizkokusu1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2022 tarihinde 18:54
Nicksizz4 , kokuyu nasil aliyorsun yani ne yaparak hohlayarakmi. Ayrica dis fir�aladiktan sonra aldigin koku ge�iyormu yoksa dis fir�aladiktan bir zaman sonrami ortaya �ikiyor.
Başa Dön
Efem Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2022 tarihinde 20:36
Evet ayni olabilir.bende cok net koku aliyorum.hatta simdi cok siddetli aliyorum test etiriyorum ama koku 0 diyo.
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2022 tarihinde 21:49
Peki koku testi yaptirdinizmi cihazla cihazda �ikan deger nedir eger yaptiysaniz
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Subat-2022 tarihinde 18:48
Hohlayarak aliyorum. Ama sevgilimin yaninda hohlasam bile o almiyor. Senin o hohlayinca aldigin kendi i�ten gelen kokundur o disari cikmaz normal nefes kokusudur diyor. Dis fir�aladiktan sonra da aliyorum ama sevgilim diyo ki o dis macunu kokusu diyo valla sadece dis macunu kokusu aliyorum diyo fir�aladigim zamanlar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Subat-2022 tarihinde 18:49
Ben koku testi yaptirdim tip2 faranjit �ikti murat hocada. 1.3t� sanirim �ikan deger
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Subat-2022 tarihinde 21:01
İlk gönderen: Efem Efem yazdı:

Murat hocam size bi sorum var: benim gibi tip5 olan ve agizda o irenc tadi alip ve hohlayinca kendim kesin koku alanin tedavisi nasil olur? Psikologa mi gitmem gerekir yoksa kendilinden bir g�n gidermi? .

Kisiye �zel sorularin yanitlarini bilemiyorum
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Subat-2022 tarihinde 21:55
Hocam ozaman Genel olarak sorim.tip5 n�rojenik sebeplerden koku ala bilen insanlar (olfakt�r sensor).bunlarin tedavisi nasil olur.psikologa gidilmelimi yoksa kendilinden birg�n gidermi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Subat-2022 tarihinde 19:42

Hocam ozaman Genel olarak sorim.tip5 n�rojenik sebeplerden koku ala bilen insanlar (olfakt�r sensor).bunlarin tedavisi nasil olur.psikologa gidilmelimi yoksa kendilinden birg�n gidermi?

Tip 5 n�rojenik agiz kokularinda ger�ekten koku uyarisi vardir. Biz �l�emeyiz, baskasi da duymuyordur ama sahis dogru s�yl�yordur, ger�ekten sensor �st�ne uyari bulunmaktadir.
Ne sebeple uyari varsa o hekime yollanir

Kemosensor disfonksiyonlar n�rolojiye, olfakt�r baskilar beyin cerrahina, hal�sinasyonlar psikiyatriste, retronasal olfaksiyon kulak burun bogaz hekimine gider

Başa Dön
Hsynyldz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hsynyldz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Subat-2022 tarihinde 22:57
Peki nicksiz4 sende bilegini yalayinca ve kuruduktan sonra kokluyor musun, k�t� bir koku kaliyor mu
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Subat-2022 tarihinde 23:10
Cok tesek�r ederim hocam :)

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Subat-2022 tarihinde 23:14
Biseyler es olarak s�ykemek istiyorum: arkadaslar Benim dilimde beyaz pas hep oluyo bu geniz akintidan galiba.demek istedim dil pasli oldu halde herkezde koku yapmaya bilir.ve bende Bademcik tasida var ve oda demeki herkezde agiz koku yapmaya bilir.ben onu cikarinca cok pis kokuyo ama demeki �yle agizda koku yapmio(murat hocam dedigi gibi)
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Subat-2022 tarihinde 23:15
*ek
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2022 tarihinde 20:03
Sadece tip5 olarak kesin tespit edilenler zil takip oynasin. Bu hastaligi yenmedik�e rahat edemiyorum. Dis etlerim kaniyor tip1 in en kesin belirtisi, dis etlerimin kanamasini durduramamisken nasil iyilesebilecegime inanacagim m�mk�n degil. T�m enerjim ilgim odagim bu hastalik oldu yorgunum yoruluyorum. Canim hi�bir sey yapmak istemiyor.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2022 tarihinde 20:28
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Sadece tip5 olarak kesin tespit edilenler zil takip oynasin. Bu hastaligi yenmedik�e rahat edemiyorum. Dis etlerim kaniyor tip1 in en kesin belirtisi, dis etlerimin kanamasini durduramamisken nasil iyilesebilecegime inanacagim m�mk�n degil. T�m enerjim ilgim odagim bu hastalik oldu yorgunum yoruluyorum. Canim hi�bir sey yapmak istemiyor.

Bakin arkadaslar bu agiz/nefes kokusu �yle bir sey ki birisi size ergen bile olsaniz, ki o yaslarda �zellikle kizlar bilirsiniz her seye takik olurlar, sisko, dislek, d�rt g�z vs dese pek takilmazsiniz ama agzinizin koktugu toplum i�inde bu sekilde g�sterince i�inizdeki canavar ortaya �ikar.

tikla

A�ilan videoda sag alttaki Continue yazan yere basin,

Ayni seyi bir futbol ma�inda tartisan futbolculardan biri de yapmisti. Inanilmaz gurur kirici bir sey bu.

Les gibi ter kokuyorsun dense toplum i�inde �ok rencide olmazsin, ayaklarin kokuyor dense takmazsin ama agzin kokuyor dendi mi insan yer yarilsa da i�ine girsem, keske hi� dogmamis olsaydim diyor.

G�rd�g�m kadariyla en �ok da manita olaylarinda etkili, sevdigine a�ilamiyor kimse. Hatta sevdigi kisi ona a�ilsa bile bir bahane bulup onu da reddedenler var. Zor dostum zor. Allah yardimcisi olsun herkesin.

Yine de enseyi karartmak yok, m�cadeleye devam. 3 kere kanser olup iyilesenler var. Yillarca s�ren tedaviler, kemoterapiler falan. En azindan y�r�y�s yapabiliyoruz, rahat�a gezebilirsiniz, spor yapabilirsiniz.

�yle hastaliklar var ki Rumi'nin de dedigi gibi "Sendeki derdi nimet bilenler var"

�yle hastalar var ki keske benim agzim koksa da bu hastalik olmasaydi, �m�r boyu raziydim derler. Vardir her seyin bir �aresi. Murat hocam insallah Subat ayi bitmeden bulur �aresini. Saygilar, sevgiler herkese.
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2022 tarihinde 20:35
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

. Murat hocam insallah Subat ayi bitmeden bulur �aresini. Saygilar, sevgiler herkese.
Murat hocam agiz kokusu i�in yeni bir �alisma mi baslatti?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2022 tarihinde 21:38
FIR�ALARKEN DIS ETI KANAYANLAR
===========================
Dis eti kaniyorsa tip 1 agiz kokusu var demektir. Hi� tersine rastlamadim. Daima fir�ladiklarini zannederler. Fakat Fir�asi yumusak, fir�alama s�resi kisa, fir�a teknigi yanlis olabilir.

1- Orta sert fir�a kullanin mesela banat-compact model
2- B�yle fir�alayacaksiniz https://youtu.be/9xwioCLL8Gg
3- Ertesi g�n kanama kesilir. kesilmiyorsa cep i�inde tas vardir. Dis hekiminizden tas-plak temizligi isteyin.

Bu sekilde dis eti kanamasi ge�meyen insan yok gibidir.

Eger bu sekilde ge�miyorsa hemogram g�rmek lazim.

Ha bir de su konu var:
�lkemizde orta sert yazan fir�alar yumusak kildan imal edilmis oluyor. Pahali ve ithal markalardan uzak durmak iyidir. Macunun markasinin �nemi yoktur.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2022 tarihinde 10:20
İlk gönderen: Hsynyldz Hsynyldz yazdı:

Peki nicksiz4 sende bilegini yalayinca ve kuruduktan sonra kokluyor musun, k�t� bir koku kaliyor mu

Evet bilegimi yalayinca eksimsi bir koku oluyor
Başa Dön
Nemm Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Nemm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2022 tarihinde 20:29
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

FIR�ALARKEN DIS ETI KANAYANLAR
===========================
Dis eti kaniyorsa tip 1 agiz kokusu var demektir. Hi� tersine rastlamadim. Daima fir�ladiklarini zannederler. Fakat Fir�asi yumusak, fir�alama s�resi kisa, fir�a teknigi yanlis olabilir.

1- Orta sert fir�a kullanin mesela banat-compact model
2- B�yle fir�alayacaksiniz https://youtu.be/9xwioCLL8Gg
3- Ertesi g�n kanama kesilir. kesilmiyorsa cep i�inde tas vardir. Dis hekiminizden tas-plak temizligi isteyin.

Bu sekilde dis eti kanamasi ge�meyen insan yok gibidir.

Eger bu sekilde ge�miyorsa hemogram g�rmek lazim.

Ha bir de su konu var:
�lkemizde orta sert yazan fir�alar yumusak kildan imal edilmis oluyor. Pahali ve ithal markalardan uzak durmak iyidir. Macunun markasinin �nemi yoktur.

Videoda banat compact model k�t�n�n iyisi diyorsunuz. Peki piyasada en iyi dis fir�asi hangisi?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2022 tarihinde 21:38
Hocam tip5 de kemosensor disfonksiyonu neden olusur? Ve bunu n�rolojiede nasil tedavisi oldunu biliyomusunuz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Subat-2022 tarihinde 20:47

Hocam tip5 de kemosensor disfonksiyonu neden olusur? Ve bunu n�rolojiede nasil tedavisi oldunu biliyomusunuz?

Kemosensor disfonksiyonlarin ortaya �ikmasinin sebebi bilinmiyor. N�rologlarin veya kbb hekimlerinin ortak alanina giriyor. Tatmin edici bir tedavisi olmayabilir.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 01:08
Hocam Ben tip5 im ve agzimda o iren� tad hep var ve hohlayinca o ayni iren� kokuyuda aliyorum.ama aslinda koku 0.yani koku yok. Ben psikatriste gittim durumu anlattim ama o diyoki bu psikolojik bi durum degil.sizcede �ylemi? Ve nereye gitmemi �nerirsiniz?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 01:11
Ve kbb doktoruda hic bi Problem o tadi yapicak diye g�remiyorum dedi
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 01:17
Ben bu irenc tad dandolayi yemeklerinin tadi degisik geliyo ve istahsizlik oluyo.c�nk� yemegin tadinu begenmiyorum artik.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.