Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Koku nedeni sizce nedir? - Etkinlik Tarihi: 27-Ekim-2013

Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>
Anket Sorusu: Kokuya neden olan problem sizce nedir?
Oy Ver Anket Seçeneği Oylar Anket İstatistikleri
46 [11.83%]
41 [10.54%]
184 [47.30%]
70 [17.99%]
37 [9.51%]
11 [2.83%]

Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Takvim EtkinliÄŸi: Koku nedeni sizce nedir?
    Gönderildi: 27-Ekim-2013 tarihinde 17:07
Arkadaslar merhaba

Benim gibi probleminin kaynagini bilipte ��z�m bulamayanlar i�in bir anket hazirladim.

Murat Hocam umuyorum sakincasi yoktur.

Sorunlari ortak olan arkadaslar birlikte hareket ederse ve basliklar buna gore a�ilirsa biraz daha �n�m�z� g�rebiliriz. ��nk� spesifik bir baslik altinda �ok farkli sorunlar konusuluyor ve esas konudan uzaklasiliyor. Cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Başa Dön
effect Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2013 tarihinde 22:49
G�ncel
Başa Dön
vekol Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı vekol Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2015 tarihinde 00:14
Bana g�re kokunun nedeni s�rekli evde bilgisayar tv basinda durmak yeterli oksijen alamamak
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2015 tarihinde 13:32
Benim ise dilimde ve aqizimda kokuya neden olan bakteriler biliyorum ama sorunu cozemiyorum
Başa Dön
Aleho Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Aleho Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2015 tarihinde 00:27
Vekol seninkide baska bir bakis a�isi a�ik s�ylemek gerekirse bilgisayari �ok oynayan biriyim disari �ikmam nerdeyse ve hep D vitamini eksikligi �ikar
Başa Dön
ncort Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2015 tarihinde 13:54
İlk gönderen: Aleho Aleho yazdı:

Vekol seninkide baska bir bakis a�isi a�ik s�ylemek gerekirse bilgisayari �ok oynayan biriyim disari �ikmam nerdeyse ve hep D vitamini eksikligi �ikar

D vitamini devlet hastanesinde bakiliyor mu? Ben ozelde bakiliyor diye biliyorum.
Başa Dön
Aleho Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Aleho Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Agustos-2015 tarihinde 12:59
Ben devlet hastanesinde baktiriyorum �yle bisey yok git baktir istedigin yerde yalniz sadece saglik ocaginda bakilmayabilir ben egitim ve arastirmaya gidiyorum orada devlet zaten
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Agustos-2015 tarihinde 22:31
g�zel konu a�misin.Tahminim burun egrligi burun eti , sin�zit,geniz akintisi burun kaynali hepside.Burundan kaynakli.
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2015 tarihinde 05:06
kisiye g�re degisir bu soru ama benim kendim i�in tahminim mide diye d�s�n�yorum ��nk� helikobakteri i�in kullandigim ila� seti kokuyu tamamen yok etmisti 1 hafta 0 koku vardi ve tahminimce bu koku benim midemden agzima geliyor ama midedeki sorun tam olarak ne ��zemedim maalesef
Başa Dön
bi care Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bi care Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Aralik-2015 tarihinde 12:32
Murat Bey yardimci olursaniz sevinirim. Yeni �yeyim 10 yildir agiz kokusu �ekiyorum dishekimine gittim bbisey yok dedi ama yirmilik disinden olabilir dedi yirmilik Dislerimi cektirdim ama ge�medi. Kbb ye gittim sin�zit dedi ila� kullandim ge�medi tekrar gittim film �ekildim sin�zit yok burunda hafif egrilik var burun eti b�y�m�s ama ameliyata ikisi i�inde ameliyata gerek yok dedi. Bademciklerimi alirdim ge�medi.
Gastroenteroloji gittim endoskopi �ekildim gastrit c�ikti ama ila�bile vermedi doktor c�ok az dedi. Ama ben nidazol kullandim yine ge�medi agiz kokum. Benim sikayetlerim Agiz ve dilde beyaz tabakalar bogazda ve genizde surekli tahris ve balgam. Sirt ustu yattigimda koku gecmiyor. Biseyler yedigimde agiz kokum bastiriliyor yarim saat sonra ayni siddetle geri geliyor. Benim ki agiz kokusu tip ka� murat Bey l�tfen yardimci olur musunuz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Aralik-2015 tarihinde 13:45
Ben agiz kokusu tedavi etmiyorum.

Bu sebeple sadece kaynagi hakkinda fikir verebilirim. Sorabileceginiz sorular i�in forumun giris sayfasinda �st satirda bulunan "Foruma yeni gelenler bu kitabi indirip okuyunuz." yazan satiri tiklayip kitap�iga g�z atiniz.

Ayrica http://www.agizkokusu.net sayfasina g�z atabilirsiniz.

-M
Başa Dön
Lise93 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Lise93 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Ocak-2016 tarihinde 18:13
Hocam sitenizde birka� soru vardi bunlari deneyin diye evde spor yaparken agiz kokusu ge�iyormu? Bu sorunun cevabi evetse bu ne anlama geliyor
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Ocak-2016 tarihinde 21:43
Eforda hissedilen agiz kokusunun kaybolmasi tek basina anlamli degil, diger baska ip u�lari ile birlesice Tip 4 koku hakkinda fikir verici oluyor
-M
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ocak-2016 tarihinde 22:23
V�c�d�n alamadigi bazi besin, vitamin, minaral gibi bir eksikligi olmali ki bu sorunlar ortaya �ikiyor.
Bu eksik besinler veya yanlis uygulamalari tespit edelim ki bu sorundan kurtulalim.

Benim kanaati acizem ise i�tigimiz suda yedigimiz besinlerin suniligine alamadigimiz vitaminlerde eklenince bu sorun ortaya �ikiyor.
B�y�k �ogunlugumuzun ortaokul lise yillarinda bu sorunla karsilastigini varsayarsak yol hep ayni yerde kesisiyor.
Bademcik, kbb, sin�zit, mide sorunu olup tedavi olanlarinda sikayetleri ge�meyince akla baska seyler geliyor. Yani daha farkli ve belkide �ok basit bir ��z�m� var.
B�yle umut ediyor arkadaslarinda sorunlarin �zerine gitmesi kisisel kanaatlerini yazmalarini bekliyoruz.
��nk� beraber hareket etmessek hi�bir yol katedemeyiz...

Başa Dön
bilginog Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bilginog Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Subat-2016 tarihinde 22:50
Mide kaynakli agiz kokusunun tek sebebi bagirsaklardir arkadaslar.Mideden geldigini dusundugunuz koku aslinda bagirsaklarimizda yasayan kotu huyli bakterilerden kaynakli.

Eger sekeri,yagi keserseniz hergun aksamlari uyumadan once elma armut muz portalal ve mandelinden 1 er adet yerseniz " bakterilerin parcalayarak meydana getirdigi kotu kokudan kurtulmus olursunuz "

Yukarida saydigim hicbir meyve bakterilerin ve enzimlerin parcalamasi sonucunda aciga gaz cikarmayacakdir.

Yenilen meyveler vucutta katalizor etkisi gostererek ( Tepkimeyi hizlandiran madde ) sivi ve kati tum bagirsak cikis noktalarinda bulunan bakterilerin koku yapmasini engelleyecekdir.

Meyveyi yedikten ilk buyuk tuvaletinizden sonra agiz kokusu 24 saat boyunca olusmayacaktir.

Isterse 20 disiniz curuk olsun farketmez
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2016 tarihinde 14:04
Kardesim kyle sey mi olur cpzum omu yani gidim o zaman 100 tlye hepsindrn 5 er kilo alayim
Başa Dön
bilginog Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bilginog Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2016 tarihinde 16:51
Ben iyilestim katagorisinde Agiz kokusu �eken kalmayacak konusu altinda a�ikladim nedenlerini okursan faydana olur.
Başa Dön
scarfaceyigit Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı scarfaceyigit Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2016 tarihinde 13:34
Merhaba arkadaslar bu siteyi d�n gece kesfettim. �okda basarili bir site. Benim sorunumda hepiniz gibi agiz kokusu sabah kalkdigimda evdekilerle bile konusamiyorum rahat agizim les gibi kokuyor. Kardesim bile agzin lagam gibi kokuor dior :) Artik aglanacak halime g�l�orum :)
Konuya gelim benim dis eti iltihabim var dislermi fir�alarken bazen dis etlerim kanior ama dis�iye her zamn giderim dis taslarimi temzlerler ve dis�i artik dis etlerin iyi durumda bakimina devam et dedi agiz bakimini �ok iyi yapiorum. Ve d�n bu siteden �grendigim kadariyla bendede sanirim bademcik tasi var. Bendede bazen agiz i�imde bu taslardan oluor bende dikkat etmden yemek artigidir die hep t�k�r�ordum nerden bileyimki bademcik tasiymis. Yarina kbb dan randevu aldim gidip g�stercem. Size sorum sizce bu koku bademcik tasindanmi ve bademcigimi aldirsam sigortaliyim �ni okuyorum bu islem i�in �cret alirmi devlet ?
Simdiden yardimlarinz i�in tskr ederm
Başa Dön
scarfaceyigit Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı scarfaceyigit Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2016 tarihinde 14:34
cevap verebilecek arkds varmi ?
Başa Dön
Powershaped Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Powershaped Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2016 tarihinde 19:40
Ben ameliyat oldum. Kokuda azalma oldu ama tamamem ge�medi.Genelde tamamen ge�ti diyen de pek yok. tam buldum ��z�m�n� derken Biraz hayal kirikligi oluyor. Bende Nefes kokusu hala yayiliyor ortama
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2016 tarihinde 09:08
ARKDASLAR BEN CE DE BADEMCIK OLABILIR AMA BAGIRSAK MANTARI YANI SORUN BAGIRSAKTAN KAYNAKLIDA OLABILIR BAGIRSAKTA OLUSAN KOTU GAZ YUKARI GELIO BUDA OLABILIR MESELA BAGIRSKA MABTARINININ SEBEBLERI ARASINDA COK KARBONHIRAT HAMURLU DEYLER YEME ELDE EGZAMA OLUSUMU KI BENDE HER ZAMAN EGZAMA VAR ELLERIM CATLAYIP KANIO HATTA BEN BAGIRSAK MANTARINDAN SUPHELIYIM AYRICA ANTIBIYOTIK ATTIHIMDA HASTAYKEN KOKU 0
Başa Dön
marln Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı marln Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2016 tarihinde 14:53
benim nefes kokusu proplemim var.yani nefes verdigim sirada hos olmayan bi koku oluyor.agzim kapaliyken bile.benim aklima bisey takildinefes kokusu tip 4 e giriyor eger ben yanlis anlamadiysam.o zaman bende tip 4e mi giriyorum
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2016 tarihinde 19:58
Agzimiz kapaliyken bile burnumuzdan cikan koku nefes kokusumu oluo tip4
Başa Dön
blanche Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı blanche Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2016 tarihinde 21:44
tip 2,yani burun sin�s kaynaklida olabilir.
Başa Dön
cmgard Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cmgard Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Nisan-2016 tarihinde 09:58
Hocam bir seyi merak ettim.5 disimde ��r�k var ve dis taslarim mevcut bazi noktalarda.Bu ��r�k ve dis taslari dil kokusu yapar mi?Agzimi temizledigimde dilimi temizleyince koku tamamen yokoluyor.Sekersiz seyler yedigimde koku olusmuyor t�k�r�k miktarim az degilse agzimda.Sinava hazirlandigim i�in disleri yaptiracak firsatim olmuyor.
Başa Dön
purple10 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı purple10 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Haziran-2016 tarihinde 23:25
Merhaba �ncelikle bu forum olusturuldugu i�in tesekk�r etmek istiyorum.
Benim agiz kokusu problemim yillardir devam etmekte, ortaokuldan beri agiz ya da nefes kokumun farkindayim.
Bazi zamanlar koku �yle siddetli oluyordu ki disaridan kokuyu kendim aliyordum ve igreniyordum.
�ncelikle 7. sinifa kadar dislerimi hi�bir sekilde fir�alamadigimi belirtmek istiyorum. Dis tasi, ve su an hala ge�meyen sararmis disler ile ilgili pek �ok sorun yasadim. Fakat yillardir dislerimi d�zenli sekilde fir�alamaya devam ediyorum. Agzimda hi�bir ��r�k dis, dolgu yok su an i�in. Anladigim kadariyla bir dis eti problemimde yok ��nk� dislerim kanamiyor ve dis doktorunun b�yle bir problem olsa atlayacagini d�s�nm�yorum? Sadece hassas dislere sahibim bunu biliyorum, asil deginmek istedigim konu bende kronik faranjit var yillardir. Ve su an bademcik iltihabi ve geniz akintisi ile birlikte �ekilmez bir hal aldi. S�rekli kbb ye gidiyorum antibiyotik verip ge�istiriyorlar. Ger�ekten agiz kokusu problemi �ektigimi s�yledigimde ise doktorlarin suratinda k���mseyici bir ifade g�r�yorum. Bu tavir beni kendimden igrendiriyor. Son olarak gittigim kbb doktoru kan aldi ve bogaz k�lt�r� istedi. Yaptirdigimda bademcik iltihabinin alerjik oldugunu s�yledi. geniz akintisi i�in bir ila� ve burun spreyi verdi. Su an bakiyorum bademcik iltihabi ge�meye baslamis biraz fakat geniz akintisi hala devam ediyor? L�tfen bana yardim edin bu konu s�rekli kafama takiliyor ve hayatimi mafediyor..
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Haziran-2016 tarihinde 20:50
Kardesim ben 20 yadinda universite ogrencisiyim suan makum ramazaniz oruc tutuorum idare ediom 1 aydir ama ramazan ciksin doktorlara gdicem tedaviye baslicam iste ama iftarda veya normal hayatta bile salatada coook az sogan olsa bile agizda hep kalio inancimi kaybettim artik suan bu mesaji yazarken bile emin ol karnim tok sukur ama koku var kahretsin eger okulun acilacagi tarih olan eylulun ucuncu haftasina kadar yol katedemezsem okula gtmem efer yine cozum bulamazsam babam polis benim silahiyla kafama sikicam hemde evin tam salonunda sakam yok 20 yasindayim bu durum sebebiyle hayat fazlasiyla olgin yapti beni
Başa Dön
Meari Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Meari Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Haziran-2016 tarihinde 21:57
Purple10 doktorlarin �ogu bu konuda o kadar ilgisiz ki sen yine iyi bulmussun bogaz k�lt�r� falan isteyip arastiran. Ben bulundugum sehirde en iyi diye duydugum kbbcilere gittim koku problemimi acik bir sekilde s�yledim hic ilgilenmediler dogru d�r�st bakmadilar bile. Hele bir tanesi elma ye diyo bana sanki ben bilmiyorum elmanin faydasini. Birde gastroya git belki midenle alakali bir sorundur seninki.. Herkese sifa diliyorum..
Ya Safi
Başa Dön
secret44 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı secret44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Haziran-2016 tarihinde 23:01
Yaklasik iki yildir arada gidip gelen bir agiz kokum var. Ilk kokuyu fark ettigimde bagirsak kurdundan s�phelenildi ve kontil isimli ilaci kullandim koku yaklasik 4-5 ay kadar gitti. Sonralari koku daha siklasmaya basladi ve tekrar kontil kullandim yine ge�ti.Baktim ki herhangi bir hastaligim i�in antibiyotikleri kullandigim zaman bu koku ge�iyor ama ne zamanki antibiyotikler bitsin koku tekrarliyor.

Bir g�n gastroenteroloji b�l�m�ne gittim doktora anlattim senin gibi g�zel bir kizin agzi mi kokar? dedi ve refl� teshisi koydu pulcet isimli ilaci kullan sikintin ge�mezse gel dedi. Bir s�re kokuyu ge�irdi ila� sonra d�nya telasesi gidemedim bir t�rl� doktora.

Simdilerde ise yaklasik 1 aydir s�rekli bir agiz kokum var ama �ok yaklasinca degil uzaktan da bariz bir sekilde fark ediliyor koku. Sagolsun bu kokudan beni haberdar edende annem.Otob�se falan bindigim zamanlarda insanlar bir sey sorunca agzimi fazla a�madan cevap veriyorum karsi taraf pek anlamiyor ne s�yledigimi canim sikiliyor bu duruma.

Bu koku devam ederken hafif hafif agriyan mideme bir g�n aniden bir agri saplandi ve acile gittim.(Midem �ocuklugumdan beri rahatsiz ama s�rekli ila� kullanmiyorum.) Acildeki doktor da pantpas isimli ilaci verdi endoskopi olman lazim dedi. Neyse ilaci kullanmaya basladim iki g�n hi� koku olmadi ama sonra tekrar basladi.Ardindan gastroenteroloji b�l�m�ndeki doktoruma tekrar gittim ve durumu anlattim. Endoskopi olmak istemedigimi s�yledim ��nk� yakinimdaki bir �ok kisi endoskopi sirasinda ve sonrasinda sikinti yasadi.
Doktorumda anlayisli �ikti dislerimi g�zel fir�alayip fir�alamadigimi sordu gargara da kullansam bu kokunun var oldugunu anlatinca flagyl ve nexstep verdi.
Tabii ki flagyl i�er i�mez buradaki bir �ok kisi gibi benim de agiz kokumu tamamen kesti ama bittikten tam bir hafta sonra puff koku ve agzimdaki metalik tat yine geldi. Halen de mide koruyucumu kullandigim halde.A�ik�asi arada d�s�n�p agliyorum canim �ok sikiliyor bu duruma yeni s�zlendim ve s�zl�m olur da kokuyu fark ederse diye fazla yaklasmak istemiyorum.

Kesin konusamk istemiyorum ama ben bu kokularin agiz i�i kaynakli oldugunu d�s�nm�yorum. Eger b�yleyse neden mide koruyucu i�ince bu agiz kokusu ge�sin ya da hafiflesin ki?

Fakat bir baslik daha a�tim annemin de agiz kokusu vardi alerji kaynakliymis annem ilacini kullaninca ge�ti. Bana da etken maddesi ayni olan ila� bu koku var olmadan �nce alerjim i�in verilmisti d�nden beri o ilaci tekrar kullanmaya basladim bug�n koku yoktu ayrica agzimdaki metalik tat da neredeyse yok oldu.

Ayrica ins�lin direncim var bunun i�in diaformin kullaniyorum onu biraktigim zamanlarda kokunun fazlalastigini da kesinlikle fark ettim.

Bir de geniz akintim var onun i�in kbb uzmanina gittim kulagimda burnumda ve bogazimda bir sikinti olmadigini s�yledi.Ayrica �ocukken bademciklerim alindi, bademcik tasi bademcikleri olanlarda oluyor diye biliyorum.

Geniz akintim i�in de daha �nceden sin�zit i�in buruna ��rek otu yagi damlatilmasini duymustum ve faydasini g�rm�st�m yine bir ka� g�nd�r onu da deniyorum. Affedersiniz hafif balgam �ikmaya basladi, geniz akintim hafifledi ve daha rahat nefes aliyorum.

Sorunum nedendir bilmiyorum ama sizlerle bunlari paylasmak istedim.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Haziran-2016 tarihinde 00:02
Seni guzelce dinleyip anlayan bi doktor bulman cok ii neyseki ole bi doktor bulmak zor ozelde bile olsa adam fazla takmio hangi ilde yasiosun bide ozel doktomu devletmi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Haziran-2016 tarihinde 00:04
Ben kurtulamazsam okulumu dondurcam tabi buna ailem cok sinirlnecek bide onlarla kavga etcem ozellikle babamla eger cokda kafam atarsa babamim silahiyla vurcam kendimi ciddi ciddi bir kac gundur bunu dusunuorum
Başa Dön
Funda Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Funda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Haziran-2016 tarihinde 19:38
Mmkk sakin kardesim o kadar da degil hayat yasamaya deger her serde bir hayir vardir. O kadar �ok sey �grendim ki ne nedir otlar ��pler,ibrahim g�k�ek iksiri bile yaptim kendi �apimda.Kendimi kesfettim inancim daha da saglamlasti.Allahin izniyle ummadigimiz anda iyilesecegiz.Yumurtalik kanseri arkadasim 2 senede iyilesti simdi �ok iyi ama hastayim demedi.Biz �ok kafaya takiyoruz Sakin k�t� seyler d�s�nme canim.Bug�num�ze S�k�r sevgiyle kalalim
T�kenmislik
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2016 tarihinde 03:12
Funda yalnis anlamada nasil bi durumdasin bilmiorum ama ben iyice sikilmaya basladim artik sole bi safya geldim resmen anneme laf hicbizMan solemem ama babama karsi bilendim yani olumsuz anlamda keske insan diorum nasil bi hayatinn olcagini dogmadan once gorebilse he bu maddiyatla ilgili bi durumdeil allaha sukur bi maddi sikintimiz yok manevyat anlaminda ...cok daraldim   insanlardan kacmaktan sikildim   misal bayramda anemler dio teyzenlwre felan gdip kalalim orda bende diorumki hayir ben gelmem siz gidin nekadar kotu bisi dimi yani insan olarak hayatini sinirlandirmak duvarlar ormek nereye kadar surecek bu biyerde patlicak illaki univeristede arkadasim yok seneye universiteye sadece dersler icin mi gidicem oysaki ne hayaller vardi ben gecen dusundumde herhalde en iyi en mutlu gecen egitim donemim ortaokul mus 5 6 7 . Siniflar yani ondan sonra hayatim zehir oldu lise lise hakkinda hicbi an yok arkadasim yok universite iki yldir universiteliyim sozde yani ole bosbos gidioz gelioz yurtla okul arasi mekik ...e insanlarla konusamiom hep disarida hep tek takilmak ve bisure sonra aman disariciksam ne olcak yine ayni diip evde takilmak aciz bi insana donustum oysaki suan cogu insani cebimden cikaricakken......artik sey dusunuorum mesela pcde veya tv de yabanci veya yerli film izlerkn diorumki su oyuncunun agzi kokmuodur yani veya insanlarun gorunusleriyle dalga gecmem ama derimki su adamin bile kokmuodur ya ....yabanci ulkelerde bu durum yok denecek kadar azdir zaten misal bi abd de %0,5 dir agikokusu olan insam
Başa Dön
Camur Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Camur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2016 tarihinde 14:06
On yildan dazladr bu sikintiyi �ekiyorum ve artik hem sosyal hemde is hayatimi mahvediyor.Yillar �nce �re nefes testi yaptirmistim 400k�s�r �ikmisti hatta oradakiler benimle dalga ge�misti m�mk�n degil makina bozuldu diye:( iki haftalik ila� tedavisi baslandi.ila�la tedavi edildigimi d�s�nd�m �evremdende olumlu tepkiler aldim ama yeniden n�ks etti. Yine test yaptirdim ama testte bi sikinti �ikmadi ama kokunun varligindan hem fikiriz. Geniz akintim,bademcik sisligim hep olan seylerdi ama sikinti bundan olsa o ila�la ge�mez gibi geliyor ve bzouk balik,�l� hayvan kokusu olduguni�in benim aklimda hep mide se�enegi var? Agizi tamamen ekarte ettim sayilir. Sizce ne yapmaliyim? Nerden baslamaliyim? Neredeyse t�m forumu okudum �ogu seyi de yaptim sayilir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2016 tarihinde 17:13
Kokunun kaynagi farenjittir �ogu kiside. farenjit belirtilerine bakin .
Başa Dön
by_arda2 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı by_arda2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Haziran-2016 tarihinde 23:26
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

Katiliyorum. Sin�zit + faranjit �zerine gidilmesi gereken konular. Bazi asamalarimi yazacagim,biraz uzunca hakkinizi helal edin.

Bende ikiside var. Bu ara �ok hasta oluyorum. suan bile bogazim agriyor. ve artik iki kulagimda dogru da aci hissediyorum.Geniz akintim artti. konusurken sesim kisilmaya basladi ve bi ka� �ks�rme haraketi ile bogazimi rahatlatip ses tonumu ancak ayarlayabiliyorum.
Ayrica, son iki aydir su var; yutkunma haraketi yapinca sag kulaktan (o tarafa dogru) vijk diye bi ses geliyor (doktora s�yledim �staki borusundan gelir bisey olmaz dedi ama eskiden b�yle degildi). Sanki i�erde hafif katimsi bisey var. Yine ayni, �eneyi sag sol hareketi yaptigimda sol kulaktan ayni seyi hissediyorum.
Bogaz agrisindan dolayi kulaga vuran aci bir sol kulaga bir sag kulaga si�riyor.
Sef 1mg antibyotik yazdi doktor kullandim ge�medi. 1 haftadir sin�s rinse kit kullaniyorum faydasi oldumu bilmiyorum ��nk� koku alamiyorum.

Fakat son bir haftadir s�yle bir durum var; Koku almadigimi ,forumdaki koku almayan nadir kisilerden oldugumu demistim. �mr�m boyunca burundan kokuyu bi ka� kez hissetmisimdir.Bu hafta staj yaptigim yerde klima var. i�erde s�rekli hava harekti var ve soguk. asla koku almayan ben bu bir haftanin en az 3-4 g�n� g�nde bir ka� kez burnumdan k�t� koku hissettim. Kokuyu tekrar anlamak i�in tekrar nefes verdigimde koku hissetmiyorum. Bunu suna bagliyorum; i�erideki hava hareketleri bana tekrar �arpinca kendi kokumu tekrar aliyorum. S�ylede k���k bir tezim var; Kokuyu �mr� boyunca atiyorum 5-6 kere hissettiysem bunlar baskasiyla konusurken karsinin bana nefes vermesiyle o andan benimde nefesimi vermemle burnumdan k�t� nefes kokusu geldigini anlamistim. Bu koku Tipki stajda yasadigim ve herg�n hissettigim koku ile ayni. �ok sasiriyorum arkadaslar ben hi� koku almazdim kendimdem. Klimali ortam nasil b�yle bir etki yaratti anlamiyorum. Bakin suan bile koku almaya �alisiyorum ama yok.

Bug�n aktardan bitkisel faranjit damlasi aldim. Damlattim, o kadar �ok canim yandiki g�zlerimden yas geldi. fakat baya bir akinti s�kt� , burun deliklerim a�ildi, sanirim rahat uyuyacagim. Insallah faydasi olur.

Orta kulak iltihabi ile iyilesenler olmus.Forumda biri yazmis yillar �nce fakat hangi konu bilmiyorum. Bende s�phelenmiyor degilim. Sonu�ta faranjit veya geniz akintisi sadece bizlerde yok degil mi? veya onlarinki ge�ici mi?

Arkadaslar, iyilesmek lazim. Stajda �ok sikinti �ekiyorum. Bu benim ilerdeki is hayatimin kopyasi. Seneye okul bitiyor. Yanyana �alisiyoruz. Insanlar acimasiz. stajin ilk g�n�, benimle ilgilenen kisi, s�rekli oru�musun , bug�nde oru�musun, kusura bakma agzimiz kokuyor orucuz diyor.g�ya beni kirmadan kokuyor demeye getiriyor. bunu diyen kisi oru� tutmuyor. Kendimi kanitlayamiyorum, daha ben birazcik konusayim hemen agzini kapatiyor. Bir soru sorucam �grenmek i�in, bende agzimi kapatiyor koku gitmesin diye, az sesle konusuyor ve hatda �ogu zaman soru soramiyorm.Yani verimsiz ge�iyor. Bu is hayatinin bir kopyasi. Yarin benimle birlikte yanyana saatlerce bir projede hangi insan �alisir. A� mi kalalim, �alismayalimmi ? yada basit bir iste insanlarla muhatap olmadan asgeri �cretlemi �alisalim. Bu seferde 5 yil bosuna okumus olurum. istedigm hayati yasayamam. Allah hepimize sifa versin ,bu ara bu konu hep d�s�ncemde....

Hepiniz duamdasiniz, beni de dualariniza dahil ediniz...

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2016 tarihinde 10:48
İlk gönderen: by_arda2 by_arda2 yazdı:

İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

Katiliyorum. Sin�zit + faranjit �zerine gidilmesi gereken konular. Bazi asamalarimi yazacagim,biraz uzunca hakkinizi helal edin.

Bende ikiside var. Bu ara �ok hasta oluyorum. suan bile bogazim agriyor. ve artik iki kulagimda dogru da aci hissediyorum.Geniz akintim artti. konusurken sesim kisilmaya basladi ve bi ka� �ks�rme haraketi ile bogazimi rahatlatip ses tonumu ancak ayarlayabiliyorum.
Ayrica, son iki aydir su var; yutkunma haraketi yapinca sag kulaktan (o tarafa dogru) vijk diye bi ses geliyor (doktora s�yledim �staki borusundan gelir bisey olmaz dedi ama eskiden b�yle degildi). Sanki i�erde hafif katimsi bisey var. Yine ayni, �eneyi sag sol hareketi yaptigimda sol kulaktan ayni seyi hissediyorum.
Bogaz agrisindan dolayi kulaga vuran aci bir sol kulaga bir sag kulaga si�riyor.
Sef 1mg antibyotik yazdi doktor kullandim ge�medi. 1 haftadir sin�s rinse kit kullaniyorum faydasi oldumu bilmiyorum ��nk� koku alamiyorum.

Fakat son bir haftadir s�yle bir durum var; Koku almadigimi ,forumdaki koku almayan nadir kisilerden oldugumu demistim. �mr�m boyunca burundan kokuyu bi ka� kez hissetmisimdir.Bu hafta staj yaptigim yerde klima var. i�erde s�rekli hava harekti var ve soguk. asla koku almayan ben bu bir haftanin en az 3-4 g�n� g�nde bir ka� kez burnumdan k�t� koku hissettim. Kokuyu tekrar anlamak i�in tekrar nefes verdigimde koku hissetmiyorum. Bunu suna bagliyorum; i�erideki hava hareketleri bana tekrar �arpinca kendi kokumu tekrar aliyorum. S�ylede k���k bir tezim var; Kokuyu �mr� boyunca atiyorum 5-6 kere hissettiysem bunlar baskasiyla konusurken karsinin bana nefes vermesiyle o andan benimde nefesimi vermemle burnumdan k�t� nefes kokusu geldigini anlamistim. Bu koku Tipki stajda yasadigim ve herg�n hissettigim koku ile ayni. �ok sasiriyorum arkadaslar ben hi� koku almazdim kendimdem. Klimali ortam nasil b�yle bir etki yaratti anlamiyorum. Bakin suan bile koku almaya �alisiyorum ama yok.

Bug�n aktardan bitkisel faranjit damlasi aldim. Damlattim, o kadar �ok canim yandiki g�zlerimden yas geldi. fakat baya bir akinti s�kt� , burun deliklerim a�ildi, sanirim rahat uyuyacagim. Insallah faydasi olur.

Orta kulak iltihabi ile iyilesenler olmus.Forumda biri yazmis yillar �nce fakat hangi konu bilmiyorum. Bende s�phelenmiyor degilim. Sonu�ta faranjit veya geniz akintisi sadece bizlerde yok degil mi? veya onlarinki ge�ici mi?

Arkadaslar, iyilesmek lazim. Stajda �ok sikinti �ekiyorum. Bu benim ilerdeki is hayatimin kopyasi. Seneye okul bitiyor. Yanyana �alisiyoruz. Insanlar acimasiz. stajin ilk g�n�, benimle ilgilenen kisi, s�rekli oru�musun , bug�nde oru�musun, kusura bakma agzimiz kokuyor orucuz diyor.g�ya beni kirmadan kokuyor demeye getiriyor. bunu diyen kisi oru� tutmuyor. Kendimi kanitlayamiyorum, daha ben birazcik konusayim hemen agzini kapatiyor. Bir soru sorucam �grenmek i�in, bende agzimi kapatiyor koku gitmesin diye, az sesle konusuyor ve hatda �ogu zaman soru soramiyorm.Yani verimsiz ge�iyor. Bu is hayatinin bir kopyasi. Yarin benimle birlikte yanyana saatlerce bir projede hangi insan �alisir. A� mi kalalim, �alismayalimmi ? yada basit bir iste insanlarla muhatap olmadan asgeri �cretlemi �alisalim. Bu seferde 5 yil bosuna okumus olurum. istedigm hayati yasayamam. Allah hepimize sifa versin ,bu ara bu konu hep d�s�ncemde....

Hepiniz duamdasiniz, beni de dualariniza dahil ediniz...

sin�s rinse etkili. ve en �nemli sey odanizdaki petegin �st�ne suluk takin. gece uyudugunda �ikiyor bu farenjit. Bende farenjitin �st�ne gidiyorum azalmalar oldu tamamen ge�timi d�zelecektir. Kokunun kaynagini buldum ��nk� kronik farenjit. Limonlu su ile gargarada �nemlidir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2016 tarihinde 15:57
HAKLISIN IYILESMEK LAZM......BENIM SABRIM KALMADI SABIR TASIDA KALMADI ........BENIM BUDE YURTDISI HAYALIM VAR KENDIMI ONA ENDEKSLEDIM KARIYERIMI .......OFFFFFFFFFFF OFF OFLAYINCA INSANIN OMRUNDEN BI KAC SANIYEYI CALARSIN DIE SOLERLERYA BUNU COK DUYMAYA BASLADIM...
Başa Dön
Hope Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Haziran-2016 tarihinde 13:42
Arkadaslar geniz akintiniz varsa size bir tavsiyem var illaki duymussunuzdur okumussunuzdur burda yazildi mi bilmiyorum ama benim �nerim ��rek otu yagi. Benimde geniz akintim var ve rahatsiz oluyorum. Doktora gidiyorym antibiyotik sprey suda eriyen ila�lardan kullaniyorum ama etki etmiyolardi. 3 g�nd�r ��rek otu yagini burun spreyinin i�ini d�kt�m ona koydum ve burnuma sikiyorum 10 dk kadar uzaniyorum sonrada akmayan burnumdan iltihapli akinti �ikiyor. Sonu�ta ila� o kadarinida yapmiyordu simdi yavas yavas Allahin izniyle s�k�yor. Kokum ge�medi ama kokunun kaynagi sadece bundan kaynakli olan arkadaslar insallah tamamen ge�er Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Başa Dön
secret44 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı secret44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2016 tarihinde 18:38
Aynen �yle bende geniz akintim i�in ��rek otu yagi kullandim, ayiptir s�ylemesi kullandigim ertesi g�n� balgam �ikardim.Genizdeki akintim hemen azaldi. Bende ila�larin i�inden �ikar ya hani bebeklere falan ila� vermek i�in onunla damlatiyorum sag ve sol burun deliklerime bir kere biraz uzaniyorum biraz yaksada her g�n damlattik�a alisiyor ve yakmasi azaliyor. Denemeye deger.

Ayrica gittigim mide doktoru ��rek otu yagini i�ince de agiz kokusu ge�enler var denemelisin demisti.
Benim tansiyonumu ve sekerimi d�s�rd�g� i�in i�emiyorum maalesef.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.