![]() |
Ne yapayim |
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Yazar | |||
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Ne yapayimGönderildi: 25-Ocak-2015 tarihinde 14:34 |
||
|
Merhaba aranizda yeniyim arkadaslar sizlerden yardim istiyorum sorunum malum dislerimi fir�alasamda ip kullansamda dilfir�asi alkols�z gargara fark etmiyor kisa s�religine rahatlama yapiyor simdi ben dr gitmek istiyorum nasil bir yol izlemeliyim kabaca bir yol haritasi istiyorum sizleren nereden baslanir nasil yapilir l�tfen bi yardim
|
|||
![]() |
|||
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2015 tarihinde 18:09 |
||
|
Kardes merhaba oncelikle agzinda beyaz pas varsa ve koku ondan kaynaklaniyorsa,direktmen dahileyeye git kbb yada baska biryerden olacagini sanmiyorum pas varsa dahiliye ben gittim doktor iyi biri cikti derdimi anlattim ilk olarak kan testi istedi bak kardes pasi yok edebilen bi arkDasimiz varmi bilmiyorum ben cok umutsuzluga kapildim bu pas gitmesse kokuda gitmez buyuk ihtimalle mideden kaynaklanan bi sorun
|
|||
![]() |
|||
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 13:54 |
||
Cevabin i�in �ok �ok sagol evet pas var temizleyince koku azaliyor ama 1 saat sonra dilimde pas olsun olmasin tekrar basliyor,bu bagdemcik tasidir dedim bogazimi cok tahris ettim dediklerini yapacagim sana buradan yazarim sen buradamisin sana danisayim sen yol g�ster kardes yaa o kadar agiz temizligi yapiyorumki dislerim asindi artik ayda yilda agzina fir�a s�ren adamlarin bu sorunu yok anlamiyorum bir gelip sana laf s�yleyince gelde anlat dr gidince sana yazayim mail vs �zelden ulasabiliyormuyum bana bir yo g�ster kardesim... |
|||
![]() |
|||
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 18:55 |
||
|
Evet kardes birbirimize yardimci olmazsak bu isin ustesinden gelemiyiz facebook adresini ozelden yazarmisin lutfen
|
|||
![]() |
|||
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 19:34 |
||
|
Arkadasim bu isin sirasi genellikle sudur : dis hekimi-KBB-Gastroentoroloji-Dahiliye. Eleme y�ntemiyle gideceksin. Her bir b�l�me gidip kontrollerini yaptir. Sonu� alacaginin bir garantisi yok ama bunu da bil.
|
|||
![]() |
|||
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 12:06 |
||
Cevabin i�in sagol bu islemler i�in agiz kokusu tedavi merkezleri var internette hepsini bir kalemde yaptirmak mantili olurmu birde bu �l��m yapiyorlarmis bu ne ise yarar kokunun geldigi yerimi tespit ediyorlar? |
|||
![]() |
|||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 13:06 |
||
bad-i saba'ya katiliyorum. nerden,nasil baslayacagini bilmeyenler i�in b�yle bir yol izlemesi mantiklidir. Veya eger somut olarak rahatsizlik duydugun y�nlerin varsa hangi bransa giriyorsa direkt o bransa g�z�kmen daha mantikli geliyor bana. yoksa diger t�rl� hem maddi hem de zaman kaybina neden olabilir.ancak mantikli olan seba'nin dedigi yolu izlemek.yine de karar senindir dedigim gibi eger somut bir sekilde rahatsizlik duydugun y�nlerin varsa o branslara �ncelik vermeni tavsiye ederim. Mesela bademciklerden bahsetmissin ki bu soruna(agiz kokusuna) neden olabilecek en basit durumu 2 g�nde 1 agzina taslar gelmesi bademcik sorunun oldugu s�ylenebilir. veya bogazda tikanma hissi(bir cismin var olmasi durumu), yutkunmada zorluk �ekmek( bazen su i�erken bile olabiliyor), siklikla y�ksek ates meydana gelmesi vb. durumlar bogaz yada bademciklerde sorunlar olabilir diye d�s�n�lebilir. b�yle bir durumda ilk �nce kbb'ye g�r�nmen daha mantiklidir. bunlar olmayip ta dislerinde veya dis etlerinde sorun varsa ve daha �ok rahatsiz oluyorsan tabiki �nce dis hekimine g�r�nmen ve bu durumu elemen yada sindirimle ilgili sorunlarin,i� organlarinda olan rahatsizlarin varsa ve daha �ok bunlardan rahatsizlik duyuyorsan dahiliye veya gastrolojiye artik hangi bransa giriyorsa bunlara �ncelik vermen daha mantikli gibime geliyor. yine de karar senindir bunlar disinda bu forumda gerek Murat hocamiz gerek diger bir�ok arkadasimizin paylastigi adini hatirlayamadigim bir s�r� hastalik ve rahatsizliklar mevcut belki de en son olarak bunlara bakman sana bir yol g�sterebilir... |
|||
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|||
![]() |
|||
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 14:26 |
||
Zaman ayirdiginiz i�in sagolun arkadaslar yardimci oldunuz agiz i�i birsey olmadigindan eminim i�eriden geliyor diye d�s�n�yorum zaman kaybetmemek i�in ilk mideyemi baktirmaliyim ne testi istemeliyim |
|||
![]() |
|||
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 14:41 |
||
|
Peki bir sorum olacakti eger koku i�erden gelse burnumdanda koku gelmesi gerekmezmiydi ama burnumdan aldigim nefeste sorun yok yanlis bir mantikmi kuruyorum
|
|||
![]() |
|||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2015 tarihinde 20:06 |
||
|
�yle oldugunu d�s�n�yorsan o zaman dahiliye ye git. derdini anlat ve eger doktor uygun g�r�rse yani midenle ilgili bir sorun oldugunu d�s�n�rse seni gastroentoroloji ye ( dogru yazilisi bu yukarida yanlis yazmisim:) endoskopi olman i�in g�nderecektir. bu arada gastroentoloji ye gitmeden �nce dahiliye ye gidilmeli. |
|||
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|||
![]() |
|||
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2023 tarihinde 14:38 |
||
|
Arkadaslar sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Arkadaslar dilimdeki pas gitti bilegimi yaladigimdaki kokuda gitti hatta bademcigi elledigimdeki koku bile gitti ama brn ge�tiginden emin olamiyorum ��nku birilerine soru sormak i�in �ok utangacim.Arkadaslar bu kokular gittigine gore kokuda gitmis midir sizce ? Cevaplarsaniz �ok mutlu edersiniz.Hocam sizinde geri donusleriniz benim i�in �ok �nemli git gide tip5 oluyorum galiba
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2023 tarihinde 19:31 |
||
Bunlar olduguna g�re koku gitmistir, hadi ge�mis olsun, insallah bir daha gelmez. Ne yaptin ne ettin de gitti bize de anlatsana :) |
|||
![]() |
|||
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2023 tarihinde 20:56 |
||
|
�ok tesekk�r ederim kardesim cevap yazdigin i�in. Ben sekeri biraktim (g�nde 1 bitter �ikolata yiyorum yani hala bagimli sayilirim) kan degerlerimi duzelttikce ve karaciger ALT hormonunu d�s�rd�k�e baktimki t�k�r�k kokmamaya basladi ve dildeki sarilik gitmeye basladi bogaz bosluklarindada koku gitti. Eger sikintilariniz benimkilere benziyosa bi 16 - 17 g�n sekerin her t�rl�sunu birakin yalniz s�yle soyleyeyim bu s�re zarfinda iyilesme krizi ge�iriyor insan Google'dan arastirin ne anlama geldigini. Bogazda agri grip kulaklarda agri sivilce vb. Seyler olusuyor iyilesirken ama 2 hafta sonra hissediyorsunuz zaten kokunun gittigini:)
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2023 tarihinde 18:12 |
||
ALT degeri diyince 6-7 ay �nce yaptirdigim tahlile baktim, 0-50 arasinda olmasi gereken deger bende 14 imis, sinirlar i�inde yani, bi sorun yok. Madem sekeri kesince d�zeldin o zaman dil sirtindaki bakteri y�k�n� azaltmis olmali az seker t�ketimin ��nk� yedigin ekmek, makarna da karaciger tarafindan sekere d�n�st�r�l�yor v�cutta. :) Bitter �ikolatayi da kes 3 g�n �yle dene bakalim bir sey fark edecek mi? Yalniz sana bi uyari yapayim Tr de �retilen bitter �ikolatalarda insan sagligina zararli d�zeyde agir metaller bulunmus, her g�n 1 �ikolata yersen �ok sikinti �ekersin ileride. Bu devirde hazir ve islenmis gida ne kadar az t�ketsek o kadar iyi. Saglikli g�nler dilerim. Doya doya hohhla, insanlarin burnunun dibine dibine gir ve konus, tadini �ikar. :)
|
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2023 tarihinde 22:27 |
||
|
Darisi basimiza 😅🤲🏻
|
|||
![]() |
|||
subib
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2022 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Eyl�l-2023 tarihinde 01:53 |
||
|
kokusunun kaynagi bobrek akciger karaciger safra olanlar ne yapiyor nasil duzeliyor acaba saglikli beslenmeyle falan mi
|
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Eyl�l-2023 tarihinde 16:55 |
||
|
Ge�mis olsun Yigit. Dil pasini gidermek i�in bir sey yaptin mi yoksa sadece sekeri kesmen mi pasi ge�irdi?
|
|||
![]() |
|||
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2023 tarihinde 20:49 |
||
|
Kardesim mizacina hayranim tesekk�r ederim sekeri full kesmistim diyet benzeri bisi yapiyodum yeniden yedim ama koku hala yok insallah gelmez ama hala kimseye soramiyorum dilde pas bilegimi yaladigimda koku yok hala
|
|||
![]() |
|||
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2023 tarihinde 20:50 |
||
|
Bende eskiden sariydi dil pasi koku yapanda oydu galiba ��nk� zamanla beyaza d�nd� koku azaldi belkide gecmisti bile kirmizi olunca kokunun ge�tigini bizzat hissettim
|
|||
![]() |
|||
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2023 tarihinde 20:52 |
||
|
Bence tamamen diyetle sonu� alinabilir ��nk� sekeri kolayi birakinca ge�mesi en azindan benim i�in bir delil demekki seker soruna yol aciyo
|
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2023 tarihinde 00:05 |
||
Tesekk�r ederim. Dil pasinin ge�mesi �ok g�zel insallah pas geri gelmez. Ben dilimi fir�aliyorum yine de dil pasi ge�miyor. Son g�nlerde sunu fark ettim; s�yle yapayim, bunu deneyeyim derken epey zamandir dislerimi d�zenli fir�alamayi biraktim. Fir�aladigim zaman da ancak 1 - 1.5 dakika s�r�yor. Forumda defalarca yazdim, iki farkli doktor tarafindan �l��m sonucu tip-1 teshisi konuldu. Tip-1 denilince agiz hijyeni ile koku �abuk ge�er diye d�s�nm�st�m. Ama ka� dis�iye gitsem hepsi "Agiz i�inde bir sorun yok gayet saglikli ve temiz." dediler. Gargara, dis macunu vs vs durum ayni. Dil pasi 6 -7 yil �nce bu kadar yazilip �izilmiyordu, biraz da bununla ugrasalim. Artik belli bir yasi da ge�tim, insallah hepimiz kurtuluruz. |
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2023 tarihinde 12:11 |
||
|
Nedeni ve tedavisi net degil. �ok zor ya dil pasi. O kadar arastirdim bir ila�la veya bitkisel bir �r�nle tamamen kurtulani daha g�remedim :( ben antibiyotik tedavisinde kisa s�reli kurtulmustum ve sanki yeniden dogmus gibiydim. Nasil bir �zg�rl�kt� 😢😢
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 14:00 |
||
|
Arkadaslar d�n ilgin� bir olay oldu, bi arkadasla telefonla g�r�st�m, 3-4 g�nd�r siddetli ishal olmus.
Agzimin tadi gitti, agzimda degisik tat vardi ve dilim sapsari olmustu dedi. Esi "senin agzin kokuyor" demis. Hayatinda ilk defa dil pasiyla tanismis bu arkadas. :) Neyse domtora gitmis, dr antibiyotik vermis, i�tim hepsi ge�ti dedi. Dilindeki sarilik, agizdaki acilik, koku hepsi ge�ti mi dedim, ge�ti dedi. Bakin g�r�n iste. Her ne kadar Murat hocam kabul etmese de forumdakilerin tip 1 olanlarin tamaminin bagirsaklarinda sorun var, probiyotik eksik ve dogal flora dengesini kuramiyor bagirsaklar. Hayatinda hi� agzi kokmamis, dil pasi olmamis birisi mikrobik ishal olunca aninda dil pasi ve agiz kokusu sikayetiyle tanisti. |
|||
![]() |
|||
Iscn21
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 14:29 |
||
|
Burda ki hastalarin (ki bende onlardan biriyim ) kokunun sebebi bagirsak kaynakli ge�en sene aralikta Aytug altundah hocaya gittim kendisi KBB ci oldugu halde nefes testinden sonra bana sibo oldugumu s�yledi verdigi diyetle koku sifira indi ardindan falgly ile tamami ile bitti ama kisa s�re sonra diyette zorlandigim i�in tedaviyi biraktim koku geri geldi daha sonrasinda kendi basima flagly i�erek ge�ici s�reler ile kokudan kurtuldum ��nk� kokunun sebebi ince bagirsaktaki olmamasi gerek bakteriler flagly ise bunlari �ld�r�yor ancak geri tekrar �r�yorlar eger sizde sibo iseniz ki s�yle bir sey ekliyim ben sibo oldugum halde nefes kokusu hari� hi�bir belirtisi bende yok ishal kabizlik ya da sislik Internete bakip bu belirtiler yol diye yanilmayin yani sadece koku olarakta kendini g�sterdigi de oluyor demekki velhasil biraktigim tedaviden sonra kahvalti da sadece haslanmis yumurta aksama da sadece tavuk yedigim zaman koku 3 g�nde bitiyor ancak normale d�n�nce hemen geri basliyor muhtemelen sizde sadece proteinle beslenirseniz aynisi olur ama d�s�k karbonhidrat degil sifir karbonhidrat bu da aci �ekmeniz ve �ok kilo vermeniz demek ama eger hi� koku istemiyorsaniz sabah yumurta aksam tavuk yeyin baska da bir sey yemeyin 2 bu�uk g�ne farki hissedersiniz . �stelik meselenin dildeki pasla �ok ilgisi yok ben ne insanlar g�rd�m dili pastan bembeyaz ama hi� koku yok onun konuyla pek ilgisi yok ve sunu evliyim ben kendimi bildim bileli bu kokuyla m�cadele ettim ve hi� ummadigim bir sekilde ummadigim bir tedavi ile iyilestim �ok kisa s�rede hemde yaklasik 3 hafta �nce buradaki forumlari son derece �mitsiz sekilde okurken uzun s�redir bildigim ancak dikkate almadigim bir tedavi ile iyilestim eger soran olursa yardimci olmak isterim
|
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 19:49 |
||
|
Sana kesinlikle katirliyorum
|
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 19:53 |
||
|
Bende ayni sekilde dr ayrug da tedavi oldum ve senn gbi ayni sekilde geri geldi. Ama ben hayatim boyunca bu diyetleri yapmak istemiyorum ya. Tamam saglikli beslenirim ama bu denli olmaz. Sonu�ta geri geldi gelecek korkusu yasamak istemiyorum. :( napsak ya. Sanirim bir gastroentorologa g�r�nmeliyim. Belki de kolonoskopi falan yaparr. Bencede bagirsaklar sorun
|
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 20:14 |
||
|
Bendeki koku, konusunca odayi dolduran cinsten o y�zden ben de yillarca d�nd�m dolastim mide ile ugrastim. Antral gastrit, bogaz refl�s�, �lser baslangici gibi teshisler konuldu. Belirti olarak gece asiri gaz, yatarken mide gurultusu, uyurken bazen yastiga agizdan su gelmesi, �ok �ok nadir olarak -asiri yemek yersem- yediklerimden ufak par�alarin birden agzima gelmesi oluyor.
Bademcik ameliyati, burun eti ameliyati, h. Pylori ila�lari, mide asit ila�lari hi�bir ise yaramadi. Doktorlar tip-1 teshisi koyunca �ok sevinmistim ama onlarca dis�i, dis - dil macunlari, gargaralar vs vs maalesef ��z�me ulasamadim.
|
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 20:44 |
||
|
Ben de Aytug Altundag'a gittim. Murat Aydin veya baska bir doktor yazmisti hatirlamiyorum: "Antibiyotik kullaninca koku gider ama birakinca gelir. ��nk� Antibiyotik b�t�n bakterileri (ya da onun gibi bir seyleri) �ld�r�yor. Ilaci birakinca bakteriler tekrar �ogaldigi i�in koku da geliyor."
Aytug Altundag, bana ve burada okudugum herkese antibiyotik +vs yazdigi i�in koku gidiyor olabilir. Yani diyetle vs alakasi olmayabilir. Yaptigi derin dil temizligi de ilk saatlerde kokunun gitmesini sagliyordur. Derin dil temizligini bilmeyenler i�in anlatayim: Dilinizi bir pe�ete ile tutup �ekerek hizli bir sekilde tahta spatula ile ileri geri kaziyor. Arada bir su i�ip �alkalatiyor sonra devam ediyor. Benim dilime tend�rdiyota benzer bir sey de s�rm�st�. Sanirim dilim kanadigi i�in ama yine de ne s�rd�g�n� bilmiyorum. Islem sonunda diliniz pespembe veya kirmizi oluyor. Instagram sayfasinda dil resimleri var.
|
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2023 tarihinde 22:35 |
||
|
Aynen kelime. Banada ayni islemler yapildi. Geri geldi. Sibo diyor arkadaslar. Olabilir birde ona baktiralim. Ger�i bir tedavisi varmi anlayamadim
|
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 201 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 10:40 |
||
|
Merhaba arkadaslar cogu sikayetlerinizi okudum hemen herseyi okudum sayfadaki ve cogu kiside ayni bende oldugu gibi sikayetler �zellikle gecmeyen bi koku en b�y�k problemimiz bu ztn :) kendimden bahsedeyim viyanada yasiyorum 33 yasindayim 13 senedir bu var bende ne denediysem olmadi hala devam ediyor ilk kez bademcikler Gitti sonra burun eti 1 ay �ncede mide kapakcigi amaleyati oldum ve bugun sibo testimi almaya gitcem 20 lik 3 disimide cektirdim agiz hijyeni yaptirdim kac defa iste piskolagada Gittim piskolejik degil 100 de 100 degil
Bende nasil basladi anlatayim bogz intihabi oldum 20 yasindayim fazla takmadim calismaya devam ettim ve bilden o koku geldi hemen Doktor Antibiotika �zerine Antibiotika tuttum o Gr�ne Kader hic ilac almamistim hatte ilaclari yutamiyordum gecmedi mideme baktimdir bakteri varmis ilk Therapie de gecmedi ikincide Gerti ama koku hala s�r�yordu her yere Gittim viyada cogu PR Doktor olan herkese harcadigim paralarla kral gibi yasirdim olmadi sonra yutma testi refl� oldugu g�z�kt� ve mide amaleyati oldum ama aradan 13 sene gecti suan aci tat yok agzimda koku halen vor ama onun 5 ay �nce yeniden basladim herseye baktirmaya ve herseyime baktirdim 3 kez labor gittim kan tahlili 3 kez hersey bobrek karaciger kbb de labor testi hersey yaptirdim sonuc d vitamin cok az b12 biraz fazla sonra bunu g�r�nce alerji testi laktose testi yaptirdim bunlarda Bisky cikmayinca sibo yaptirdim ve sonuc ortalama 10 ppm olacakken pakteri sayisi bende 55 ppm cikti ve kokunun sebebi kein olarak bu bence basta bin aciklamasi yok cogu sei yemek yasak trapie seansinda ben cok umutluyum bu defa ise yariycak size yine yazarim hatte bugun Saat 14 sonuclarimi alcam fotosunu size yollarim .. Yani sonuc bana G�re hepsiyle kaynakliydi bogazimda cikn enfeksiona aldiris etmedim ve cok yerime yayildi �nce .. Su kaniya vardim mide amaliyati �ncesi karnim guruldamiyordu yani neden c�nk� ince bagirsakdaki gazlaz miden yine cikiyordu o y�zden guruldama yoktu suan kapali ve iyi k�t� gazlaz iceri haps oldu ve ince bagirsagimi bozuyor ztn bozukdu tahminem daha fazla y�k binnince karnim eskisinden daha cok sisti halsizlik daha yogunlasti gaz cikarmak ayni sekil s�phelendim o y�zden ve tuvalet de internette yazanin ayni sekli s�m�ks� vesayre sibo 12 ye vurmak gibiydi bence kaynagin sorunu sibo .. Herseyi Kanada olusturunca tam olarak bu cikiyor sibo yan etkileri hazimsizlik karacigere b�grege Herberi mafvediyor ywdimiz yiycekler sanki 3 dk bozuluyormusgibi kokuyor buda tam olarak buna isaret ediyor hazimsizlik ve vitamin alisiniz heben heben sifirlaniyor siboda oda yedigimiz yemekleri sindirememek demek ve bozuk kokuyor .. Saat 14 de burnnin saatiyle sonuclarimi alcam ve ic hastaliklari b�l�m�ne gidib haplarimi yazdircam inkl bu defa gececek size yine d�nerim iyi G�nter arkadaslar |
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 11:17 |
||
|
Evet karaciger b�brek mide gibi sorunlarin ana sebeblisi ince bagirsak ince bagirsakta Problem olunce karaciger b�brek vesayre herseyi iyi calismasina Engel oluyor vitamin almiyor vucutun bakteriler vitamin eritiyor Florian bozuluyor tk Sebeb bu bence Saat 14 de sibo testi.in sonuclari alcam yazilan haplar ve trapie s�recime dair herseyi yazcam arkadaslar inkl budur hepiniz icin dua ediyorum
|
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 11:23 |
||
|
Gecen sibo testi yapan doktorla konustugumda bana dedigi 10 ppm olmasi gereken yerde sende 55 dedi sibo positiv olman icin 15 ppm yeterli dedi cok fazla bakteri var
|
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 12:43 |
||
|
Bizimle paylastigin i�in tesekk�r ederiz. Senden haber bekliyoruz
|
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 14:21 |
||
|
Suan Aldim sibo testini h2 51 en y�ksek ppm ve ch4 9 a kadar cikmis sonuc sibo hastagim varmis simdi acile gitcem ordan en iyi haplari yazdircam haplarin ismini ve Dieti sizinle ayni sekilde paylasicam insl bu sefer olcak bakalim
|
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 14:22 |
||
|
Cogu kisi bagirsakdan dolayi yaziyor dogruysa bu c�z�m kesin
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 14:35 |
||
�ok ge�mis olsun ama acilde sana bunun i�in ila� yazmazlar ki, mide bagirsak uzmanina gitmen lazim. Ge�tigimiz aylarda burada paylasmistim, sibo testinde h2 yani hidrojen baskin �ikarsa ishal, diger gaz baskin �ikarsa (metan ya da s�lf�rd� sanirim) kabizlik sikayeti olurmus genelde ya da tem tersi. |
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 16:02 |
||
|
Merhaba tospik suan eve geldim labordan test sonucunu Aldi ve test sonucu aciklamasinda gastroenterologie ye gideceksiniz ve size Antibiotika ve probiotik yazacak dediler suan gastrolog cok az var sibo diyorum ve anlamiyorlar cogu Doktor bilmiyor bile ne oldugunu ciddi diyorum agile gitmistim 1 hafta �nce cok siskinlik olmustu karnimda diskim s�m�k sekli gibi jelatin tarzi mide amaleyati oldugumdan beri bu b�yle desigim gini mide asidi yukari gelmiyor Artikel oda ztn bakteri olan ince bagirsaga g�nderince is zivanadan cikti karnim agriyor �st�ne basinca tam ortasi yani tam ince bagirsagin oldugu yer ve 1 hafta �nce acile Gittimde Ultraschall ile karnima bakan dokdorda demisti bagirsaginda cok gaz var diye .
Hepsini topladigimda sonuc ince bagirsakta metan gazi yukari cikiyor ve bakteriler y�z�nden kokmayan metan gazi kokuyor kein bu bakteriler �l�rse kokmiycak ;) 10 ppm olacken 55 cikiyor ortalamasi 51 yaziyor cok fazla bakteri var yani 20 den sonrasi bazilari 15 pmmden sonra ztn sibo oluyormussun bende ist 55 cok fazla oldugundan koku yapior sendete �yle degilmi |
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 16:13 |
||
|
Laktose testi yaptirdigim g�n siboyu g�rd�m ve hemen Termin aldim ve internette arastirirken bu sayfayi buldum bakalim insl sona erecek piskolejik felan demeyin bana �yle Bisky yok piskologa da gittim hatta cok iyi Bor arkadasim pikolog Vincent Freund viyanada dostum seninki piskolejik degil dedi bana yani darum bu once bagirsak basta hic bir aciklamasi olamaz mesala bu yaz b�t�n g�n herg�n y�zmeye gittim bronzlastim hatta asiri sekilde g�nes krimi s�rmedim ve sonra basladim herseyi yeniden yapmaya �nce kan tahlili d vitamin 21 cikti normal normalen cok az d vitamin bir seydaha var ondana 75 ile 175 arasi normal bende cikan 30 cok cok az b�t�n yaz y�zmeye gittim bide normal insan d vitamin manyagi olurdu
Bu sonucdada bagirsak hic birseyim yok her testi yaptimdim tek Bunda simdi bakteri var cok fazla bakteri bunu dezeltince bitcek galiba takipte Kalin size yardimci olursam cok sevinirim |
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 16:37 |
||
|
Bakin simdi son 6 ayda yaptigim seyler .
Ic hastaliklar hic birsey cikmadi hersey yolunda Kardiolog pantoprazol yazdi 40 mg ise yaramadi Radiologie �sophagus cikti R�ntgen cektirdim cigerden bisey cikmadi Mide baktirdim bisey cikmadi Mide girisine baktirdim sonra tekrardan ve barrett �sophagus cikti Sonra amaleyat oldum ve Aradada 3 defa labor testi ve kan testi yaptirdim sonuc hep d vitamin eksikligi ve dis doktoruna gittim iki tane biri alt 20lik disimi cekti cok eski bi yerdi r�tgeni eski us�l yaptilar bisey cikmadi sonra degistirdim cok yeni bir dis doktoruna gittim 3 d ile bakiyotlat arka 20 lik disimde intahab ve cekilmesi gerektigini dedi hemen cektirdim ve ilac Verdi Gecti yani c�r�k kirik ne varsa gecti sadece bu koku kaldi ve buda siboda bu bakteriler metan gazini kokuduyor normale kokmuyormus ama bakteri cok olunca kokuyormus kein bu basta bisey d�s�nmek istemiyorum :) |
|||
![]() |
|||
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2023 tarihinde 16:44 |
||
|
Termin aldim iyi bir yerden evangelischer Krankenhaus
Saati 150 euro yarin 15.30 da haplari ve herseyi verecek ooo yess yarin dananin kuyguru k�k�nden kopacak galiba. |
|||
![]() |
|||
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |