![]() |
genetik olabilirmi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
ela eflay
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2015 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: genetik olabilirmiGönderildi: 27-Nisan-2015 tarihinde 16:52 |
|
benim de gecmeyen nefret ettigim bir koku var ve galiba genetik annemde de var ne yapmaliyim
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Nisan-2015 tarihinde 22:13 |
|
genetik derken soyle ;
mesela babanizin disleriyle sizinki aynidir yani disleri sagliksizdir sizinkilerde sagliksiz olur genetiktir aciklamasi bu kadar basit... |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2015 tarihinde 12:11 |
|
Dis ��r�g� genetik degildir. Dis eti infeksiyonlari da genetik degildir.
Dislerini fir�alamayan ve agiz sagligina �zen g�stermedigi i�in agiz sagligi bozuk olan, disleri ��r�m�s olan bir anne ve babanin �ocugu ailesinden egitim almadigi i�in dislerini fir�alamayacaktir. B�ylece ailesinden ne g�rd�yse onu yapacaktir ve agiz sagligi bozuk olacaktir. Disaridan olaya bakildiginda ailenin tamaminda agiz sagligi bozuk g�r�necek ve sanki genetikmis gibi zannedilecektir. Aslinda ortada soydan gelen bir ��r�me veya dis eti problem yoktur. Anne baba karadeniz leh�esi ile konusuyorsa �ocuk da karadeniz leh�esi ile konusur, fakat bu leh�e soydan gelmez. Olaya bu sekilde bakiniz. -M |
|
![]() |
|
ela eflay
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2015 tarihinde 21:14 |
|
murat hocam gunde gercekten 4 kere dislerimi fircalayan dis ipni eksik etmeyen ��r�g� tartari olmayan beyaz dislere sahip biriyim bakildigi zaman disaridan agzim disim dilim tertemiz ama koku ben bildim bileli var bunun icin midemden geldigini dusunuyorum ve ne yapmaliyim tsk ederim
|
|
![]() |
|
ela eflay
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2015 tarihinde 21:18 |
|
gurkan. ben soyle genetik oldugunu dusundum annemin agiz kokusu var ve benim kardeslerim dede var ve benim cocugum dada var ben i� hastaliklariyla ilgili bir doktora bunlari anlattim genetik olabilir belki ama midenize yapilmasi gereken ve adini hatirlayamadigim birkac sey soyledi bunlari yaptirirsam cikarmis kafam cok karisik
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Mayis-2015 tarihinde 01:17 |
|
Bu hastaligin genetik olabilme ihtimali beni de her zaman d�s�nd�r�yor. Murat Hocam genetik degil diyor ama sunu da unutmamak gerekir ki bilim, her zaman elde olan verilerle konusur ve bu veriler birka� zaman sonra degisebilir, gelisebilir ve yeni �ikarimlar, yeni bilgiler edinilerek daha �nce nedeni a�iklanamayan bir durum daha sonra genetik bir nedene de baglanabilir. Zaten genelde a�iklama yapilirken "su anda elde olan bilgiler isiginda..." denir. Ki bence bu agiz kokusu sorununun t�m mekanizmasi ��z�lm�s degil. Dikkat ederseniz burada pek�ok kiside sunu duydum : "Bende var, kardesimde de var, annemde de var, �ocugumda da var...vb." Bunu sadece ailede dis fir�alama aliskanligi yoktur diye a�iklayamayiz bence, ��nk� buraya yazacak kadar bu konuyu arastiran biri illa ki agiz bakimini yapip belli sartlari ger�eklestirip kokunun hala gitmedigini g�rd�g� i�in baska �are arayisina girmistir. Kaldi ki yukaridaki arkadas da tam olarak bunu s�yl�yor. Ben bunun tesad�f oldugunu d�s�nm�yorum. Normal insanlarda koku �retmeyen ve bizde koku �reten o flora yapisinin olusumu genetik olarak aktariliyordur belki. Tabi ben sadece fikir y�r�t�yorum su anda.
|
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Mayis-2015 tarihinde 10:18 |
|
bence agiz kokusu herkes i�in genetik olmayabilir.ama �ogumuz i�in agiz kokusuna sebep olan unsurlarin ailemizden kalitsal olarak bize aktarildigini d�s�n�yorum.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 22:21 |
|
Bence iki �esit agiz kokusu var. Birincisi; benimki gibi ergenlik �agina adim atar atmaz veya ondan da �nce olan agiz kokulari, digeri de hayatinin bir b�l�m�nde ortaya �ikan ve bir hastalik veya d�zensizlik sonucu olusan kokular. Ikinci grup agiz kokulari ne kadar s�re devam ederse etsen mesela 10 sene devam edebilir yada 20 sene, mutlaka d�zensizlik yada hastalik d�zeltilip, tedavi edilirse sorun ortadan kalkiyor. Ama birinci grup ne yaparsa yapsin kalkmiyor. Tam demek istediklerimi aktaramadim ama bir �rnek vereyim; Sa� d�k�lmesi.
Genetik d�k�lmelerde sa�lar DHT ye asiri hassasiyetinden �t�r� incelip d�k�l�r. Ne kadar anti-androjen losyonlar haplar da kullansan, kullanmayi biraktigin anda tekrardan d�k�lme devam eder. Bizim antibiyotik kullanmamiz gibi. Ama mevsimsel, vitamin eksikliginden kaynaklanan yada strese dayali vs. sa� d�k�lmelerinde eksik olan sey d�zeltilirse sa�larin d�k�lmemesi i�in �m�r boyu herhangi baska bir sey yapmaya gerek yoktur. Bilmiyorum sa�maladim mi ama aklima baska bir sey gelmiyor. Elimden gelen her seyi yaptim, bazen biraz azaliyor bazen biraz azitiyor ama hep koku orada. Kaynak falan aramak yersiz; kaynagi v�cudumuzun kendisi. Bakteriyi s�rekli olarak �retiyor yada yuvalanmasina imkan sagliyor... I�im karardi vallahi! |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 22:28 |
|
Bu arada genetik yerine alerjik de denebilir. V�cut yasamsal �neme sahip bazi seylere, yani s�rekli t�ketmek yada kullanmak oldugumuz seylere alerjik bir reaksiyon g�steriyor olabilir. Bunun sonucu olarak bu agiz kokusunu olusturuyor olabilir mi? Evde xyzal varsa 3-5 g�n kullanayim. Sanki bir ara fayda verdi olarak hatirliyorum, tekrardan bir baslayim sonu�lari yazarim.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 12:49 |
|
murat hocama soru sormak istyorum benmde merak ettigim sey su
dsimizi fircaladigimiz halde koku gitmiyorsa bu agiz kokusu degildir kesinlikle nefes kokusudur diyebilir miyiz? |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 13:36 |
Iste tam olarak bunu d�s�n�yorum. Verdigin �rnek de �ok dogru olmus ve anlatmak istedigimi tam olarak anlatmis. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 16:17 |
Tansiyon gibi d�s�n�n 1 tane tansiyon d�s�r�c� ila� alirsaniz tansiyonu d�s�r�r. Hep ve her g�n d�zenli alinirsa stabil bir iyilik hali elde edilir. Bu olayda da durum benzer sekilde olur. Hep ve uzun s�ren fir�alama ile hijyen y�kselir. Kalici etki elde edilir. 1 tek fir�alama islemi kisa bir s�re i�in zayif bir etki olusturur. Bu sebeple fir�alayinca kaybolmayan agiz kokusunun sebebi uzaklarda aranmak zorunda degildir. Nitekim yumusak fir�a kullanilirsa temizlik daima eksik olur. Agiz kokusu sahibi bireylerin (benim g�rd�g�m) neredeyse yaridan fazlasi yumusak fir�a kurbanidir. Veya 3 dakikadan kisa fir�aladigi i�in problem devam etmektedir. Fir�aladigini zannederler. Bilhassa OralB kullanicilari bu durumdadir. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 17:59 |
|
haklisiniz siz hatrlarsaniz yumusak dis fircasini yasaklamistiniz bende gidip orta almistim colgate in dis fircasini...
2-3 hafta duzenli dis fircalasak sabah ve aksam 1 er kere sonrasinda koku gidebilir mi agiz ici hijyenik oldugu icin mesela 3 hafta disimiiz fircaladik , otele yemege gttik dis fircamizda yanimizda yok ama 1 gece konaklicaz o gece disimizi fircalamamis olcaz sabah koku olursa insan dis fircalamaktan sogur gercekten.. sen haftalarca disini fircala ama 1 gece ihmal ettigin icin koku olussun tekrar bu insani cok kotu bozar yani... bazen anlam veremiyorum oyle insanlar var 1 kere bile disini fircalamiyor 1 yilda.. |
|
![]() |
|
ela eflay
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 23:31 |
|
benim �gle tanidigim insanlar var dis fir�asi agzina degmemis ama koku yok benim ise dislrim bembeyaz dilim tertemiz dis ipi kullanirim ve gercekten cok titiz biriyim fakat agiz kokusu hic ge�miyor ve kesinlikle mideden geliyor ve genetik bu hafta doktoro gidip filim cektirecegim cikan sonucu soylerim arkadaslar
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 23:40 |
|
Murat hocamizin dedigi her seye katiliyorum. Her zamanki gibi dogru tespitlerde bulunmussunuz hocam.
�zellikle su noktayi alintilayarak dikkatinizi �ekmek isterim arkadaslar. ��nk� kendimde bunu net bir sekilde g�rd�m. Bundan emin olabilirsiniz��� "... Bu olayda da durum benzer sekilde olur. Hep ve uzun s�ren fir�alama ile hijyen y�kselir. Kalici etki elde edilir. ... "��� |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mayis-2015 tarihinde 07:32 |
Size �yle geliyor olabilir. Dis fir�asi bir agiza girsin veya girmesin fark etmez. Az veya �ok miktarda koku herkeste daima mevcuttur. Siz kokuyu duymuyorsunuz bu sebeple kokmadigini zannediyorsunuz. Forumun giris sayfasinda en yukarida bir yazi var. Sizlerden birisinin tespitini oraya yazmistim herkes okusun diye. Bir g�z atiniz. -M |
|
![]() |
|
delux
�ye
Kayıt Tarihi: 19-Subat-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 44 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 23:19 |
|
murat hocam mide kaynakli kokusu olan icin nasil bir tedavi oneriyorsunuz cozumu varmi bunun hocam? yurtdisindan gelip muayne olmak istiyorum size?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2015 tarihinde 14:24 |
|
Ben agiz kokusu tedavi etmiyorum.
-M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |