![]() |
Probiyotikler... |
Yanıtla
|
| Yazar | |
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Probiyotikler...Gönderildi: 31-Ekim-2015 tarihinde 16:11 |
|
Probiyotikleri agiz kokusu tedavisinde kullanabilir miyiz? Tip 3'ten bahsetmiyorum. Probiyotiklerin �igneme tableti seklinde sunulanlarini ya da toz halinde olanlarini agzimizin i�ine gargara seklinde uygulasak fayda saglayabilir mi? Murat Hocam, bilgilendirme kitap�iginizda yurt disinda satilan ancak �lkemizde bulunmayan Streptokok cinsi toz halinde bir probiyotik takviyesinin agiz kokusu tedavisinde kullanildigini ve olumlu raporlarin bulundugunu yazmissiniz. Bu �r�n�n ya da muadilinin �lkemizde kullanilmasi konusunda yeni bir gelisme var mi? Biz b�yle bir seyi deneyecek olsak bize hangi probiyotigi �nerebilirsiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2015 tarihinde 13:19 |
|
�ok sayida bakteri i�eren ithal �r�nler ila� firmalari tarafindan satilmaya basladi. Diyetisyenlerden �grendigime g�re, sayilari artmis son yillarda.
Fakat hangisinin daha etkili olduguna iliskin pek fazla bilgim yok. Sizleri yaniltmak istemem. Yovita probiyotik yogurtu neden denemiyorsunuz? Fevakalade uygun bir i�erigi var. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2015 tarihinde 21:14 |
|
Peki bu yovita sadece tip 3 e mi fayda saglar yoksa agiz i�i bakteri dengesine de bir nebze faydasi olabilir mi?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2015 tarihinde 21:27 |
En �ok yararli probiyotikler kefirde var. Bazilarinda agiz kokusu bundan.Antibiyotik ila�lari kullana kullana yararli bakteri sayisi azaliyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Kasim-2015 tarihinde 06:22 |
|
Probiyotikler bakteri toplulugu i�erisinde yer alan bakterilerin y�zdelerini, birbirlerine olan oranlarini olmasi gereken seviyeye getirmek i�in kullaniliyor.
Nereye uygulanirsa orada etkili olmasi beklenir. Bu sebeple yutulan bir probiyotik �r�n�n agizdan �ok bagirsak mikrobiyotasi (florasi) �zerine etkili olmasi beklenir. Bagirsaktan adreslenen Tip 4 ve Tip 3 agiz kokusu �esitleri vardir. Yovita'nin veya diger probiyotiklerin bu konuda kanitlanmis bir basarilarini duymadim. Temenni mahiyetinde kullanilmaktadir. Saccaromyces mantarinin probiyotik rotokolunda agiza ve buruna uygulanmasi �zerine Yaegaki bir patent almisti. Bir yerlerde g�z�me �arpmisti, fakat aklimda tutmadim, nereye not aldigimi da animsamiyorum. Saccharomyces cerevisiae isimli mantari bu g�n gastrocular reflor kaps�l i�erisinde bagirsak d�zensizliklerini gidermek i�in re�ete ettiklerine g�re, muhtemelen bu mantarin probiyotik davranislari bulunuyor olsa gerek. Zaten baska t�rl� olsa Yaegaki bu mantara patent almazdi. Bu mantar kaps�l�n� Tip 3 ve Tip 4 vakalar �zerinde re�ete etmistim, basarili bulmamistim. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Kasim-2015 tarihinde 12:20 |
|
Selamunaleykum ben ti 1 im Aqiz florasi ne baqirsak florasi arasinda baqlanti olabilirmi ?Ben kendimce kesin diyorum cunku ben cocukken ishal inanilmaz cok olurdum boylelikle floranin bozulduquna inaniyorum .Bu probiotikler miqde yoluyla kanimca baqirsaklara ulasamayacaqi kanisindayim.Belki mantiksiz bulunabilinir ama ben bu probiotik kapsullerin fitil tarzinda alinabileceqini dusunuyorum .Sevgili Murat Aydin hocam siz ne dusunursunuz ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Kasim-2015 tarihinde 13:34 |
|
Agizdan kaps�l veya yogurt ile alinan probiyotikler bagirsaklara basarili sekilde ulasir ve etkiler.
Bir mikrobiyota (flora) nin degismesi 3-4 saat i�erisinde meydana gelir. �ocuklugunuzda yasadiginiz ishalin iyilesmesinin �zerinden 3-4 saat ge�tiyse muhtemelen bagirsak mikrop d�zeni normale d�nm�s olabilir. -M |
|
![]() |
|
anonim93
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2023 tarihinde 20:02 |
|
arkadaslar bazi sitelerde agiz florasindan kaynakli da kokunun olabilecegi yaziyor. yani agizdaki bakterilerilerin diger mikroorganizmalardan baskin oldugu zaman agiz florasi bozuluyormus ve zararli bakteriler �st solunum yollari ve baska hastaliklara yol a�abiliyormus.Unutmayin! Agiz florasi, saglikli bir v�cudun baslangi� noktasidir diyor sitede yani acaba bizim agiz floramizda mi sikinti var. Agiz florasini d�zene sokmak i�in de agiz probiyotigi kullanmak gerekiyormus ama �yle bir probiyotik var mi ilk defa duyuyorum
|
|
![]() |
|
anonim93
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2023 tarihinde 20:15 |
|
https://www.armoral.com.tr/blog
Bu probiyotigi deneyen var mi? S�yle bir sey yaziyor. Arastirmalara g�re agiz kokusunun en sik nedeni dil sirtinda yer alan bakterilerdir.Probiyotikler agiz florasindaki bakteri dengesinin kurulmasina yardimci olurlar.Armoral probiyotik agiz solusyonu sayesinde her �alkalamada agzinizin i�ine milyonlarca dost bakteriyi almis olursunuz. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2023 tarihinde 22:36 |
|
Ben kullanmistim agiz probiotigi. Bactoblis. G�zel birsey ama bana ��z�m olmadi. Bir iki paket kullanmistim
|
|
![]() |
|
Sebeps
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Mart-2024 tarihinde 15:43 |
|
Merhabalar bactolac kullanan var mi probiyotik sayesindedir bagirsaklardaki kokuyu engelliyormus
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |