Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Kokunun Tadina Varmak

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Kokunun Tadina Varmak
    Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 12:35
Selamun aleyk�m arkadaslar,ben aqiz kokumun tadini alabiliyorum.Peki siz alabiliyormusunuz?Kokunun kaynaqi hakkinda bi ipucu verirmi?Sizinde deqerli yorumunuzu alabilirmiyiz ?Murat Aydin hocam.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 18:21
İlk gönderen: Arayan Arayan yazdı:

ben aqiz kokumun tadini alabiliyorum.Peki siz alabiliyormusunuz?Kokunun kaynaqi hakkinda bi ipucu verirmi?Sizinde deqerli yorumunuzu alabilirmiyiz ?Murat Aydin hocam.

Ne g�zel tarif ettiniz.
Subjektif agiz kokusunun - n�rojenik grubunda - disguzi adi verilen durumdur.

Bu videoyu seyredin.

https://www.youtube.com/watch?v=m_0iYh071Mc

-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 18:28
Veya dorsolingual koku alma tanimina uygun olabilir.
-M
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Temmuz-2016 tarihinde 04:38
Deqerli yorumunuz i�in tesekk�r ederim Dr Murat Aydin hocam ama yaklasik 25 yildir bu sorunu yasiyorum ve �ok defa insanlarca hakarete uqradim .Aqzin laqim gibi kokuyor diyende oldu .Aqzindan niye koku geliyor diyende yani bende koku var hocam .Sanirim geniz akintisinin tadini aliyorum.Sizce geniz akintisi aqiz kokusu sebebimidir?
Başa Dön
D�nya Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dünya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Mart-2019 tarihinde 20:16
Arkadaslar merhaba sizlere bir soru sormak istiyorum. Bir insan kendi agiz kokusunu hangi boyutta hissedebilir.Bazen agzimin kokmadigini d�s�n�yorum bazen de �ok igren� koktugunu hissediyorum. Koktugunu hissettigim zamanlar zaten agiz tadimda �ok bozuk oluyor.Kokmadigini d�s�nd�g�m zamanlarda da �zellikle avcumla agzimi kapatip hohluyorum ama hi� k�t� koku hissetmiyorum. Acaba burnum koku mu almiyor diyorum ama disardan gelen kokulari �ok net hissediyorum. Murat hocam sizin bu konudaki yorumunuz nedir?
D�nya d�n�yor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Mart-2019 tarihinde 20:30
kemosensor disfonksiyon tarif ediyor gibisiniz.
Tip 5 n�rojenik agiz kokusu basligini okuyunuz

-M

http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

Düzenleyen: aydinmur - 21-Mart-2019 tarihinde 20:32
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dünya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Mart-2019 tarihinde 06:29
Hocam bunu defalarca okudum. �ogu zaman agzimin koktugunu �ok siddetli hissediyorum. O y�zden insanlarla arama mesafe koyuyorum hatta agzi kokan insanlarla karsilastigim zaman hep d�s�n�yorum acaba benden nasil bir koku �ikiyor bu kadar rahatsiz edici mi diye. Agzimin kokmadigini d�s�nd�g�m zamanlarda bile insanlar benle konusurken bi geri �ekiliyor agizlarini ya da burunlarini kapatiyorlar. Bilmiyorum ki kokmayan bir agiz nasil olur ger�ekten bilmiyorum :(
D�nya d�n�yor.
Başa Dön
Simyaci Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Temmuz-2019 tarihinde 22:21
Saygideger Murat hocam size bir sorum daha olacak.Hohlayinca koku gelmiyor bana. Ama g�n i�inde sizinti seklinde ara ara hissediyorum.Emin olmak i�in yutkunuyorum geliyor bu sefer.�zellikle yutkununca hissediliyor hocam.Bu arada bademciklerimi aldirdim. Ayriyeten Kbb b�l�m� bir ka� sprey ila� vs. yazdi. Nazal yikama vs.
Hocam bu durumun yani bu belirtilerin tip2 oldugunu biliyorum fakat daha �nce bu sekilde bir tip5 vakasina sahit oldunuz mu?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 07:41
Genizinizi emdiginizde duyuyorsaniz bu bir tat olabilir. 3-5 defa/g�n bunun ger�eklesmesi bir hastalik olarak kabul edilmese daha iyi olur.
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 12:38
Hocam sizinti seklinde olanlar peki hangi gruba giriyor? Yani mide diye biliyorum fakat mideyle ilgili en ufak bir sikayet sorun yasamadim bu g�ne kadar.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 20:23
İlk gönderen: Simyaci Simyaci yazdı:

Hocam sizinti seklinde olanlar peki hangi gruba giriyor? Yani mide diye biliyorum fakat mideyle ilgili en ufak bir sikayet sorun yasamadim bu g�ne kadar.

Sizinti derken nereden nereye sizintiyi kast ettiniz?
Mideden agiza ise Tip 3
Burundan kaynaklanan kokular (Tip 2) genize gelir ama buna sizinti demek dogru degildir.
Agizdaki kokunun tadini algilamak Tip 5 (n�rojenik) agiz kokusu grubuna dahil olur
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 22:00
Yani hocam ara ara duyulan kokular. Daimi olmayan kokular.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dünya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 22:04
Anlatmis oldugunuz sey bende de var. Hohluyorum koku yok ama konusurken koku yayiliyor agzimin i�ine bir aci tat yayiliyor sanki.
D�nya d�n�yor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 06:23

Yani hocam ara ara duyulan kokular. Daimi olmayan kokular.

Netlesebilir misiniz?
Hangi araliklarla yani hangi siklikla duyulan kokulari sordunuz?
Ayrica bu kokularin neyini sordunuz? Sebebini mi? Cinsinimi? G�r�lme sikligini mi? �zelliklerini mi? Yani isaret ettiginiz kokunun nesini sordunuz?
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 10:26
Hocam hohladigimiz zaman gelmeyen ama g�n i�inde agiz kokumuzun aklimiza dahi gelmedigi zamanlarda birden �irkin bir koku hissediyorum geliyor burnuma ama 15-20sn sonra kayboluyor. Eger bi sayi vermek gerekirse 9-10 bazen daha fazla olan bir sey. Ama dedigim gibi hohladigimda koku yok.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 10:28
Evet hocam bu kokularin sebebi ve cinsi nedir? Hohladigimizda gelmiyorsa psikolojik midir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 14:52

Evet hocam bu kokularin sebebi ve cinsi nedir?

Bu sorunun cevabi bu forum i�in biraz uzun olabilir. Bu kadar derine girmem belki gerekli olmayabilir.

Alıntı Hohladigimizda gelmiyorsa psikolojik midir?

Yok hayir hohlama kriter degildir.
Konusurken kendi agiz kokunuzu duymuyorsaniz ve baskalari sormadan s�zl� olarak sizi agiz kokusu sebebi ile uyarmadiysa biyolojik agiz kokusu yoktur.
-M
Başa Dön
seahorse Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı seahorse Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Temmuz-2019 tarihinde 12:07
D�nya nick'li arkadasimin bire bir aynisini yasamaktayim. Ve o kadar g�zel anlatmissin ki sanki ben yazmisim gibi geldi bana. Kokunun varligini hissedip de ger�ekte nasil koktugunu veya korkmadigini bilememek? Bu paradoks y�z�nden hayattan sogudum yemin ediyorum. Murat hocam s�zl� olmazsa bile karsi tarafin hal ve hareketlerinden insan istemsizce kendini sorguluyor maalesef. Elde olan bir sey degil bu.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dünya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Temmuz-2019 tarihinde 21:25
Kokuyor mu kokmuyor mu kokuyorsa nasil kokuyor hangi boyutta rahatsiz edici diye d�s�nmekten insan yasadigindan bisey anlamiyor.
D�nya d�n�yor.
Başa Dön
donniebrasco Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı donniebrasco Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 02:34
hocam dislerimi emdigimde koku geliyor ayni zamanda su ile sert calkadihimda da ama r�ntgenlerde birsey cikmiyor bunun sebebi ne olabilir 20 liklerim �ekilmedi
Belki birg�n
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 17:45
İlk gönderen: donniebrasco donniebrasco yazdı:

hocam dislerimi emdigimde koku geliyor ayni zamanda su ile sert calkadihimda da ama r�ntgenlerde birsey cikmiyor bunun sebebi ne olabilir 20 liklerim �ekilmedi

Muhtemelen sizde fir�alayinca kanama da olabilir. Eksik, yumusak, hi� veya k�t� fir�aliyor olabilirsiniz.
-M
Başa Dön
Evin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Evin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 14:21
Murat hocam �zellikle bu sorum size kokusunu alamayanlar i�in burnunuz bi s�re sonra ayni kokuya alistigi i�in kokuyu alamiyo olabilirsiniz demistiniz fakat ben kokumun nasil basladigini daha d�n gibi hatirliyorum.Ben hi�bir zaman agiz kokumu almadim agzimda �amur gibi bir agirlik hissiyle basladim agzindaki o tat kaybolsun diye s�rekli agzima biseyler atiyordum. e haliyle agzi lapa gibi olan her insan agzinin koktugunu d�s�n�r zaten tam o siralarda annem bu aralar senin agzin kokuyor demisti ben bu sekilde basladim yani kokuya alisma gibi bi durum s�z konusu degil .Agzimda bi ferahlik bi yalinlik hafiflik hissettigimde anneme sordugumda �ok az koktugunu s�yledi.Bunun sebebi sizce nedir agiz i�i dokummu bozuldu bu tadi gideren bi ��z�m varmidir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 14:59
Bazi insanlar tat duyarlar ve bunu koku zannederler.
Tat ile kokuyu i� i�e ge�irip karistirirlar. Dilinizi daha fazla fir�alamalisiniz.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Evin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 22:28
Bu benim d�s�ncem degil kendi sanmalarim degil .S�rekli anneme sorarak kesinlestiriyorum agsimda o tat olmayinca anneme koklattirdigimda kokunun olmadigini s�yl�yor o tat varken koklatiyorum ve koktugunu s�yl�yor
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Eyl�l-2019 tarihinde 10:25
Su c�mleyi kurdunuz:
"Ben hi�bir zaman agiz kokumu almadim agzimda �amur gibi bir agirlik hissiyle basladim"

Eger tersi meydana geliyorsa, yani agzinizda �amur gibi tat varken agiz kokusu aliyorsaniz bu durum Tip 1 agiz kokusunda olmasi beklenen bir belirtidir. Yine dilinizi fir�alamaniz gerekir.
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Evin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Eyl�l-2019 tarihinde 18:36
Daha sik fir�alayacagim.Ama dedigiim gibi kokumu hi� almadim.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.