Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Yutma g��l�g� yasiyorum ne olur bir �are s�yleyin

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı DrDerdimeCare Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Yutma g��l�g� yasiyorum ne olur bir �are s�yleyin
    Gönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 02:45
merhaba hocam.

yas 26 cinsiyet erkek ismim alp

yutma g��l�g� problemim var. bazen suyu bile i�erken ilk i�iste �ks�r�r�m ikinci ���nc�de normal sekilde i�ebilirim.

yemek yerken herhangi bir besin par�asi ekmek,zeytin peynir,�orba,cips,�ikolata hep bir par�asi bogazimda takiliyor gibi oluyor veya takiliyor bogulur gibi oluyorum.

nefes boruma ka�icak �l�cem diye �ok korkuyorum. boynum ensem �ok sert ve besini dislerimle par�alarken boynum ensem aciyor agriyor ve �ignerken agzimda besini �g�t�rken dolastirirken agzim yoruluyor g�c�m t�keniyor yutkunma g�c�m� bile kaybettim yutkunamiyorum. eskiden gegirirdim gegiremiyorum. yutkunmam gerek diyorum yutkunmak istiyorum kendimi zorluyorum 1.de yutkunmam gerekirken ben 4-5 zorlamasonrasi yutkunuyorum. ve basarili olmuyor hep bi takilma durumu oluyor.

hocam son 6-7 aydir bu sikintiyi yasamaktayim. bundan �nce 1 ekmek ve bir kahvaltilik zeytin kutusunu bitirirken su kullanmadan rahat�a yutuyordum. ama simdi en basit seyi bile yutmakda g�cl�k cekiyorum yutsam bile bogazimda bi par�a takili kaliyor defalra yutkunmak ve su i�mek zorunda kaliyorum.

bu durumlardan �nce refl� hastaligim vardi gaviscon ve hap kullanirdim.

gastroenteroloji dr una gittim. gastrit ve hyplori tanisi koydu. yutma g��l�g� olusturan bi anormali yok bunlar disinda dedi. ve helipak flagyl ila�larini yazip 14 g�n sonra gelmemi s�yledi ge�mez ise. bunlari yazarken hocam. oturdugum yerde bogazimda bir toz parcacik sebebi ile �ks�rmeye ve nefes almakta g�cl�k cekmeye basladim. boguluyorum diye anneme haber verdim su icdim. devamli �ks�rd�m� rahat nefes alana kadar. sonunda basardim. ama dini anlamda 1sn sonrasi hastalik anlamindada 10 dk sonrasi belli degil. hocam ne olur derdime bir �are.

n�rolojiyede gittim yutma g�cl�g�m� s�yledim beyin mr �ekindim sonu� bekliyorum.

fizik tedaviye gittim boyunda �enede bi anormali g�z�kmedi. agiz dis �ene cerrahisi kaldi gitmedigim onada gidicem .

ama yemek yemekte g�cl�k cekiyorum �ok k�t� birsey
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 10:51
Ge�mis olsun �ncelikle.anlamadigim agiz kokunuz var mi ? Varsa ne d�zeyde ? Dil pasiniz ve dil �zerinde yapiskan t�k�r�k gibi bir tabaka var mi ? Ayni takilma bende de oluyor belki bu kadar fazla degil ama oluyor anliyorum sizi.agri kesici aldigimda �nce bogazima yapisir mesela daha sonra kendiliginden asagi iner.ben bunun dilimde var olan o yapiskan t�k�r�kten hatta yutkunurken s�rekli balgam yutuyormus gibi bi hisse kapildigimdan o yapiskan t�k�r�kten kaynaklandigini d�s�n�yorum.ayrica cignedikten sonra bende de yorgunluk oluyor agzim yoruluyor.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 17:05
Kardesim tipta bi ismi yokmu bu rahatsizligin?
Başa Dön
donniebrasco Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı donniebrasco Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2017 tarihinde 23:18
Aneliz ve tezlerime g�re faranjit oldugunuz kanisina vardim saygilar
Belki birg�n
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2017 tarihinde 14:07
Farenjit bu kadar etki ediyormu?
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Ocak-2017 tarihinde 00:02
telefonu flasini a�in bakin bogazinaza beyazlik var ise yada kizariklik farenjittir yada g�n i�inde agiz kurulugu yasiyorsaniz �st solunumda sikinti varsa buna bagli fanrejitte ger�eklesiyor.

farenjit dedigini yapar mi bilmem ama bence refl� kaynakli oldunu d�s�n�yorum diger se�enek bademcik b�yemesi. benim bademcikler b�y�kt� ameliyat oldugumda doktor bile sasirdi sonra aldiktan sonra takilma hissi ge�ti
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2017 tarihinde 00:37
adam refl� doktorunun bu durumdan kaynaklanacak bi problem olmadigindan bahsetmis sana g�re refl�den kaynaklaniyor g�zel ilgin� bi bakis a�isi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2017 tarihinde 11:06
Bir keresinde agzimda aft �ikmisti ve resmen yutkunma zorlugu yasiyordum.
Taki aft ge�ene kadar.
Belki isinize yarar diye bilgi veriim dedim.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.